Rambler nyatakeun kapamilikan lengkep Nginx sareng pulisi Rusia nyerang kantorna di Moskow

 

Nginx

Dina awal taun urang ngalaan didieu dina blog berita ngeunaan mésér Nginx ku F5 pikeun jumlah $ 670 juta. Perusahaan ieu mésér proyék anu mimitina dimimitian ku Igor Sysoev sareng Maksim Konovalov dina raraga ngagabungkeun jasa DevOps sareng NetOps sareng ngadukung bidang komputasi awan.

Ayeuna, sababaraha dinten ka pengker éta diumumkeun wartosna yén pulisi Rusia nyerang fasilitas Nginx Inc. di Moskow. Numutkeun inpormasi anu dibagi ku Forbes Russia, ieu kajantenan saatos Rambler, raksasa mesin pencari Rusia, nyatakeun kapamilikan kode sumber wéb Nginx wéb.

Ti saprak Argumen Rambler nyaéta éta "saur panyipta Nginx damel kanggo anjeunna nalika nyerat kode sumber server wéb" jadi panulis tumiba ka anjeunna, numutkeun interpretasi anjeun ngeunaan hukum Rusia.

Janten pulisi parantos ngiringan paséa ieu, ngaluncurkeun investigasi kriminal sareng milarian kantor Nginx di Moskow.

Razia di kantor Nginx urang Moskow didasarkeun kana pelanggaran hak cipta anu dituduhkeun ku Lynwood Investments CY Ltd, perusahaan di Siprus anu aya hubunganana sareng Rambler ko-pemilik Alexander Mamut, investor Rusia.

Dina 2013, Mamut janten co-boga rambler panilitian Rambler sareng Vladimir Potanin sareng ngagaleuh Potanin tilu taun ka hareup.

Warta ngeunaan razia janten viral nalika padamel Nginx ngintun layar layar tina surat pamilarian dina Twitter, teras mupus tweet éta ku paménta pulisi Rusia.

Nginx

Razia dikonfirmasi ku pagawé anu sanés. Pagawé anu sami nyarios kitu dua padamel NGINX ditéwak nalika razia, kalebet panyipta NGINX, ko-pangadeg Nginx Inc. sareng sutradara téknis ayeuna Igor Sysoev, ogé pendiri na Maxim Konovalov.

Sanaos dikabarkan yén aranjeunna dileupaskeun saatos ditaroskeun.

Numutkeun kana salinanna, Rambler nyatakeun Igor Sysoev mekarkeun Nginx nalika damel salaku administrator sistem pikeun perusahaan, sareng janten, anu ngagaduhan proyék anu sah.

"Kami parantos mendakan yén hak eksklusif Rambler Internet Holding pikeun wéb Nginx parantos dilanggar ku tindakan ti pihak katilu. Dina hubungan ieu, Rambler Internet Holding parantos masrahkeun hak Lynwood Investasi pikeun ngamimitian klaim sareng gugatan hukum anu ngalanggar pelanggaran hak ngalawan Nginx, "saur juru bicara Rambler.

Numutkeun ka Forbes, otoritas ngira-ngira yén Rambler ngalaman karugian salaku akibat tina dugaan ngalanggar hak cipta dina 51,4 juta rubel ($ 820,000). Sysoev henteu kantos nolak nyiptakeun Nginx nalika damel di Rambler.

Dina wawancara 2012, Sysoev nyatakeun yén anjeunna ngembangkeun Nginx dina waktos luangna sareng Rambler bahkan henteu terang ngeunaan éta mangtaun-taun. Cenah éta server mimiti dikaluarkeun dina website rate.ee sareng zvuki.ru sareng Rambler ngamimitian ngagunakeunana ngan ukur batur sapagawean naroskeun ka anjeunna ngeunaan hal éta.

Juru bicara Nginx Inc. negeskeun razia, tapi henteu nambihan inpormasi salajengna ngeunaan masalah éta, nyatakeun perusahaan masih nyusun kanyataan.

Di sisi anu sanésna, juru carios Rambler ogé henteu tiasa masihan koméntar kana hal éta, nyutat élmu anu goréng. Nanging, Rambler cenah parantos nyayogikeun pernyataan ka média lokal Kommersant sareng The Bell, mastikeun yén aranjeunna ngajukeun keluhan ngalawan Nginx Inc. dina 4 Désémber. Nanging, aya anu henteu nyatujuan kana tindakan pulisi Rusia.

Leonid Volkov, Kapala Staff tina calon presiden Alexei Navalny, dikritik razia sareng paménta, nyarios yén saatos 15 taun undang-undang watesan parantos kadaluwarsa pikeun file keluhan ngalanggar hak cipta.

Akhirna euy Waktosna ngantosan resolusi klaim kasebut sareng khususna upami neraskeun, ieu bakal janten masalah kumargi bakal neundeun pondasi klaim ka hareup di Rusia ka pangembang anu damel pikeun perusahaan X, instruksi, proyek, jst. Dimana ngan saukur mangtaun-taun ningali kasuksésan proyek anu anjeun ngembangkeun sacara terpisah, sumping sareng ucapkeun kalayan ijin ieu milik kuring.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   luix cenahna

    Kalayan kecap séjén, sabab urang salawasna ngagaduhan Apache anu mulya,