Ngungkulan kartu wifi Realtek rtl8723be di Ubuntu sareng Turunan

Mimiti dinten ieu masang linux mint 18.1 kana laptop anu dilengkepan ku Kartu Wifi Realtek rtl8723be, sadayana normal dugi ka saatos wifi dipegatkeun teras teu nyambung deui. Kuring parantos nyéépkeun sababaraha jam pikeun ngoréksi masalah ieu dugi ka kéngingkeun jalan kaluarna Roopansh Bansal anjeun parantos ngadamel skrip bash sakedik anu ngalereskeun masalah.

Dina cara anu sami, ngagali kana solusi Roopansh, kuring parantos ngahontal yén aya solusi anu sanés ku ngajalankeun paréntah tunggal (anu dilebetkeun kana naskah Roopansh), janten kuring ngantunkeun duanana solusi pikeun saha waé anu dianggo upami aya kasalahan ieu.

Realtek rtl8723be

Realtek rtl8723be

Solusi pikeun masalah Kartu Wifi Realtek rtl8723be

Solusi 1: Ngagunakeun skrip Roopansh Bansal

Saderhana ieu ngamungkinkeun urang pikeun ngajawab masalah kartu Wifi kami, éta mangrupikeun jalan kaluar anu dianggo pikeun kuring sareng anu ngajantenkeun kartu na polah stabil sareng henteu aya masalah.

Pikeun ngalaksanakeun solusi ieu, buka terminal sareng laksanakeun léngkah-léngkah ieu di handap.

  • Klon Repository resmi naskah
git clone https://github.com/roopansh/rtl8723be_wifi
  • Buka diréktori tempat Repository diklon
cd rtl8723be_wifi
  • Laksanakeun paréntah ieu, pikeun ngamimitian pamasangan solusina.
bash rtl8723be.sh
  • Pareuman hurungkeun komputer anjeun sareng mimitian ngaraosan stabilitas kartu Realtek rtl8723be anjeun.

Solusi 2: Kalayan paréntah tunggal

Solusi ieu langkung gancang sareng gampang, sumber aslina tina solusi ieu tiasa dipanggihan Ieuh. Ngan buka terminal sareng ngajalankeun paréntah ieu:

echo "options rtl8723be fwlps=0" | sudo tee /etc/modprobe.d/rtl8723be.conf

Kuring miharep sababaraha solusi ieu ngabantosan anjeun pikeun méréskeun masalah anu anjeun gaduh sareng kartu Wifi anjeun. Peryogi dicatet yén upami anjeun ngagaduhan solusi sanés pikeun masalah ieu anjeun tiasa ngantunkeunana dina koméntar sareng kami bakal resep nambahan kana tulisan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

18 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   ppnman cenahna

    naha anjeun maca sadayana askubuntu tl leres? Naha anjeun mendakan yén solusi ieu nyababkeun panik kernel? Sareng nalika kernel mutahirkeun .conf modul éta nyababkeun konflik, yén anjeun kedah ngaleungitkeunna, unduh modulna, unggah deui, sareng nyerat deui .conf supados tiasa dianggo deui sareng panik kernel tiasa waé kajadian? , baca forum ogé sateuacan nyarankeun nanaon.

    1.    kadal cenahna

      Boh seuseueurna pangguna askubuntu sareng kuring parantos damel leres sareng tanpa panik kernel, bahkan di Ubuntu naroskeun ngan hiji jalma anu nyatakeun éta kajantenan dina sababaraha waktos sareng panyababna henteu dipikaterang. Solusi na éfisién sareng dugi ka ayeuna teu acan aya masalah ... Naha anjeun parantos nyobian ngungkulan solusina?

      1.    freezer cenahna

        Kuring parantos nganggo solusi ieu langkung ti dua taun (kuring parantos masang Ubuntu sababaraha kali kusabab kuring resep janten tukang) sareng dugi ka ayeuna teu acan mereun kuring. Salam.

  2.   Oscar cenahna

    Masalah Broadcom kalolobaanana dibereskeun sareng paket ieu

    https://aur.archlinux.org/packages/broadcom-wl-dkms/

  3.   Guille cenahna

    Hatur nuhun pisan pikeun nyebarkeun solusina, dina kaayaan naon waé éta bakal salawasna dihargaan kana koméntar sakedik ngeunaan fungsionalitas anu dirobah ku pilihan anu dianggo dina paréntah. Dina kasus fwlps = 0, anu dilakukeun nyaéta mareuman hemat énergi, anu tiasa janten penting upami éta dianggo dina sababaraha Wi-Fi anu diintegrasikeun dina laptop, sabab éta langkung saé pikeun nganonaktifkeun Wi-Fi sacara langsung nalika éta henteu badé dianggo nalika éta dianggo. anggo batréna, sahenteuna nalika nyobian ngalereskeun bugna.

  4.   Hugo Santos cenahna

    Hatur nuhun, kuring parantos sangsara sababaraha dinten kusabab kinerja wifi anu goréng, kuring ngira yén éta mangrupikeun masalah perusahaan Internét kuring ti saprak 20MB yén kuring parantos ngontrak dina Mate Mate kuring, kuring ngan ukur tiasa nganggo 3 - 5 MB nalika ngalakukeun uji coba gancang, kuring ngan ukur ngajalankeun solusi ieu sareng masalah direngsekeun.

  5.   Lyx cenahna

    Hatur nuhun pisan, éta sampurna pikeun kuring. Abdi ogé ngagaduhan masalah sora, abdi henteu terang naha anjeun tiasa ngabantosan kuring ... Kadang kuring gaduh sora nalika ngahurungkeun laptop sareng kadang henteu. Naon anu tiasa janten?

  6.   Ferlagod cenahna

    Hatur nuhun pisan éta digawé sampurna pikeun kuring dina linux mint

  7.   Ragnarok cenahna

    Hola
    Versi supir dina répo ieu, henteu ngagaduhan masalah sareng tiasa dianggo saé.
    https://github.com/HuayraLinux/rtl-8723-dkms

    Anjeun tiasa port paketna kana ubuntu.

    Salam!

  8.   Antonio cenahna

    Hatur nuhun pisan kana Pos! Dina HP 14 ac-111la mah jalan sampurna! Salam.

  9.   NeUbuntu cenahna

    Kuring parantos masang Ubuntu 16.04 sareng Win10 dina laptop HP anu anyar sareng kuring henteu tiasa nampi wifi pikeun leres. Sinyalna rada lemah nalika kuring ngalih ti router ... Kuring parantos nganggo metode 1 anu anjeun nunjukkeun (skrip Roopansh Bansal) sareng kuring ngagaduhan kasalahan:

    modprobe: ERROR: teu tiasa lebetkeun 'rtl8723be': Tombol anu diperyogikeun henteu sayogi

    Konci naon anu anjeunna carioskeun? Kuring bakal ngahargaan sababaraha naséhat pikeun ngabéréskeun ieu, kuring parantos mikir ngeunaan sababaraha dinten sareng kuring henteu hoyong ngirim Ubuntu jalan-jalan, kuring parantos mangtaun-taun ngagunakeunana dina laptop lami anu sanés sareng kuring henteu biasa kana Windows ... Punten, bantosan :: nangis ::

    1.    NeUbuntu cenahna

      Kuring tungtungna direngsekeun! Masalahna éta masih diaktipkeun dina Windows Secure Boot, anu naros ka kuring pikeun kecap akses pikeun tiasa ngajalankeun paréntah ieu.

      Pokokna, teu aya solusi anu dibéré dina blog ieu anu tiasa dianggo pikeun kuring. Katerangan yén, dituturkeun undak-usukna, parantos masihan kuring hasil anu saé nyaéta tautan ieu:

      https://askubuntu.com/questions/717685/realtek-wifi-card-rtl8723be-not-working-properly/

      Kuring miharep yén salah sahiji tina tilu pilihan ieu bakal ngabantosan sadayana anu ngagaduhan masalah ieu deui!

      Good tuah!

  10.   Leo Salazar cenahna

    Hatur nuhun pisan kana solusina.

    Kuring gaduh laptop hp an014la anu kuring masang OS SD sareng kuring parantos atos ngarusak sababaraha dinten nalika kuring henteu mendakan solusina sareng ieu tiasa dianggo.

    Nuhun sateuacana, salam ti Mexico.

  11.   JPairo cenahna

    Hello!
    Hatur nuhun pisan kana solusina, tapi dina kasus kuring éta tetep sami sareng solusi 2, naha mungkin batalkeun 2 pikeun nyobaan pilihan anu sanés?

  12.   Diego Garro cenahna

    Halo!!! anjeun parantos nyalametkeun juara kahirupan kuring !! Solusi anu munggaran dianggo pikeun kuring, kuring parantos ngalaman masalah ieu sababaraha dinten sareng postingan ieu parantos ngabantosan pisan hatur nuhun pisan haha

  13.   Riky Linux cenahna

    Wilujeng siang babaturan! Saloba anjeun ngagaduhan masalah sareng kakuatan supir RTL8723BE, kuring nyaritakeun yén kuring dipasang dina Ubuntu xfce 16.04 sareng éta hasil saé dugi ka kernel 4.10, nalika kuring ngamutahirkeun ka 4.13 éta lirén damel, kuring nyobian sababaraha skrip sareng teu nanaon. Solusi pikeun ayeuna nyaéta tetep dina kernel 4.10. Hal anu sami kajadian ka kuring dina distribusi sapertos debian atanapi fedora. Buku catetan kuring HP 240 g5.

  14.   David cenahna

    alus,
    Hatur nuhun pikeun solusi anu mungkin, tapi saatos nyandak dua pilihan, kuring masih gaduh masalah anu sami. Kuring bakal nyobian ngala kernel 4.10.

  15.   Fubuki cenahna

    Nuhun, kuring nyangka yén kuring tungtungna aya di dieu, ayeuna kuring tiasa nganggo Linux tanpa peryogi anteneu éksternal