RealVNC: alat desktop jauh anu hadé pikeun Linux

Dina sababaraha tulisan sateuacanna urang nyarioskeun perkawis alat desktop jauh anu pangsaéna anu urang tiasa mendakan pikeun Linux, diantarana urang mendakan RealVNC anu mangrupikeun alat lintas-platform anu saé pikeun desktop jauh.

RealVNC nyaéta aplikasi sumber terbuka gratis anu disebarkeun dina lisénsi GPL, sanaos aya ogé vérsi komérsial, Dina tulisan ieu kami bakal fokus kana versi multiplatform pribadi. Vérsi ieu nawiskeun kami klien sareng server vnc4server sareng xvnc4viewer, masing-masing.

LKlién RealVNC nganggo vncviewer tiasa ngajalankeun dina modeu layar lengkep, aranjeunna nganggo tombol fungsi F8 salaku konci standar pikeun ménu ménu pilihan (anu kalebet pilihan pikeun, antara séjén, nganonaktipkeun modeu layar lengkep atanapi ngirim ulang sekuen konci Ctrl-Alt-Del).

Komponén sérver RealVNC ngamungkinkeun hiji komputer dikawasa jarak jauh ku anu sanés.

RealVNC ngagunakeun Protokol RFB anu ngagunakeun port TCP 5900 sacara standar pikeun nyieun sambungan desktop jauh.

Cara anu sanésna, anjeun tiasa nyetél VNC nganggo SSH, nyingkahan muka palabuhan tambahan sahingga sacara otomatis ngalangkungan router NAT (router). SSH ogé nyayogikeun énkripsi sambungan antara server VNC sareng paningali.

Kumaha carana masang RealVNC dina Linux?

Kusabab popularitas hébat parangkat lunak duanana klien sareng sérver pikeun ieu tiasa dipendakan di kaseueuran Repository tina sebaran Linux anu paling populér.

Para Dina kasus Debian, Ubuntu, Linux Mint atanapi turunan naon waé ieu, buka situs wéb resmi aplikasi sareng kéngingkeun paket deb anu paling anyar, anu ayeuna vérsi 6.3.1

RealVNC

Anjeun tiasa buka terminal sareng laksanakeun salah sahiji paréntah ieu, gumantung kana kasus anu anjeun peryogikeun.

Dina hal anu Sistem 64-bit upami anjeun hoyong masang sérver anjeun kedah ngetik:

wget https://www.realvnc.com/download/file/vnc.files/VNC-Server-6.3.1-Linux-x64.deb
sudo dpkg -i VNC-Server-6.3.1-Linux-x64.deb

Sistem 32-bit:

wget https://www.realvnc.com/download/file/vnc.files/VNC-Server-6.3.1-Linux-x86.deb
sudo dpkg -i VNC-Server-6.3.1-Linux-x86.deb

ayeuna upami anjeun hoyong masang klién dina sistem 32-bit anjeun:

wget https://www.realvnc.com/download/file/viewer.files/VNC-Viewer-6.18.625-Linux-x86.deb
sudo dpkg -i VNC-Viewer-6.18.625-Linux-x86.deb

Para Sistem 64-bit anu badé masang klien:

wget https://www.realvnc.com/download/file/viewer.files/VNC-Viewer-6.18.625-Linux-x64.deb
sudo dpkg -i VNC-Viewer-6.18.625-Linux-x64.deb

Ayeuna pikeun pangguna anu nganggo Arch Linux, Manjaro, Antergos atanapi sistem naon waé anu diturunkeun tina Arch Linux, urang tiasa masang klien sareng sérver tina repositori AUR kalayan paréntah ieu.

Pikeun masang server RealVNC kami ngetik:

aurman -S realvnc-vnc-server

Upami anjeun hoyong masang klién RealVNC anjeun kedah ngetik:

aurman -S realvnc-vnc-viewer

Sedengkeun dina kasus jalma anu pangguna distribusi kalayan dukungan bungkus rpm, sapertos Fedora, CentOS, RHEL, openSUSE atanapi anu sanés, urang tiasa ngaunduh bungkusan na tina halaman wéb resmi.

Anjeun tiasa muka terminal sareng ngaéksekusi salah sahiji paréntah di handap ieu, gumantung kana kasus anu anjeun peryogikeun.

Dina hal anu Sistem 64-bit upami anjeun badé masang sérver anjeun kedah ngetik:

wget https://www.realvnc.com/download/file/vnc.files/VNC-Server-6.3.1-Linux-x64. rpm
sudo rpm -U VNC-Server-6.3.1-Linux-x64. rpm

Sistem 32-bit:

wget https://www.realvnc.com/download/file/vnc.files/VNC-Server-6.3.1-Linux-x86. rpm
sudo rpm -U VNC-Server-6.3.1-Linux-x86.rpm

Ayeuna upami anjeun hoyong masang klién dina sistem 32-bit anjeun:

wget https://www.realvnc.com/download/file/viewer.files/VNC-Viewer-6.18.625-Linux-x86. rpm
sudo rpm -U VNC-Viewer-6.18.625-Linux-x86.rpm

Para Sistem 64-bit anu badé masang klien:

wget https://www.realvnc.com/download/file/viewer.files/VNC-Viewer-6.18.625-Linux-x64. rpm

sudo rpm -U VNC-Viewer-6.18.625-Linux-x64.rpm

Kumaha ngajalankeun RealVNC?

Saatos ngalaksanakeun pamasangan klien, server atanapi duanana, Urang ngan kedah ngaéksekusi salah sahiji ieu, gumantung kana pasualannaUpami urang badé nyambung kana komputer anu sanés, laksanakeun klienna, sedengkeun anu sanésna nyaéta sérver.

Dina kaseueuran distribusi anu nganggo systemd, tinggal luncurkeun jasa sareng aktipkeun.

Urang ngalakukeun ieu ku ngetik paréntah ieu di terminal:

sudo systemctl start vncserver-x11-serviced
sudo systemctl enable vncserver-x11-serviced

Sareng ieu urang parantos tiasa ngaitkeun.

Di sisi server, éta bakal nyayogikeun anjeun alamat IP anu tiasa anjeun sambungkeun sareng klien, bahkan pikeun tiasa masihan ID pikeun ngaidentipikasi alatna dina cara anu saderhana sareng langkung raoseun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.