Resetter: Kumaha ngareset Distros dumasar Debian / Ubuntu kami?

Resetter: Kumaha ngareset Distros dumasar Debian / Ubuntu kami?

Resetter: Kumaha ngareset Distros dumasar Debian / Ubuntu kami?

Reset, reset, restore atanapi ngan balik deui ka a kaayaan awal atanapi standar urang GNU / Distros Linux, Éta biasana pikeun seueur tugas penting atanapi sahenteuna penting, utamina nalika aranjeunna maju atanapi panasaran, anu teras-terasan ngadamel parobihan sareng konfigurasi, atanapi masang / uninstall aplikasi anu sering pisan.

Sababaraha condong resep aplikasi pituin dina GNU / Distros Linuxkayaning linux mint anu kaasup a pakakas snapshot telepon teu kapasang TimeShiftatawa MX Linux kalayan alat snapshot na anu tiasa dipasang disebut MX Snapshot. Sareng sanaos, pastina aya anu sanés GNU / Distros Linux bakal kalebet alat anu sami, pikeun palaksanaan tugas anu sami langkung gampang sareng éfisién nyaéta aplikasi anu disebat Ngareset.

Resetter: Bubuka

Dina tulisan saacanna, disebut Kumaha mulangkeun distro dumasar Debian / Ubuntu kana kaayaan aslina, ampir 3 taun ka pengker iraha Resetter 0.1.3-béta dileupaskeun, urang ngobrol ngeunaan éta. Sareng dina ieu kami ngajelaskeun Ngareset salaku:

"Alat open source, dikembangkeun dina python sareng pyqt anu ngamungkinkeun urang pikeun mulangkeun distro basis Debian atanapi Ubuntu kana kaayaan aslina, tanpa kedah nganggo gambar distro atanapi prosés panyabutan paket anu rumit sareng sajabina. Pikeun mulangkeun distro kami, alat ngagunakeun manifést pembaruan unggal distribusi anu ngabandingkeun éta sareng daptar bungkus anu dipasang ayeuna, bungkus dipasang anu béda tina manifes dipasang sareng tiasa dipasang di hareup".

Salaku tambahan, dina ieu publikasi kami ngajelaskeun jelas pisan pilihan utama anu sami, anu dugi ka ayeuna tetep dijaga.

Resetter: Eusi

Resetter: Cara paling gampang pikeun ngareset Linux Anjeun

kiwari, Ngareset mana pikeun Vérsi 3.0.0, sanaos versi stabil ayeuna ieu dileupaskeun langkung ti sataun katukang (1 Jan 2019). Sareng diantara anu anyarna sapertos kieu:

Naon anu énggal dina Resetter 3.0.0

  • Dukungan resmi pikeun Distros ieu:
  1. SD SD 5.0
  2. Deepin OS 15.8, 15.9, 15.10
  3. Debian Gnome 9.6, 9.7, 9.9, 10.0
  4. Debian KDE 10.0
  5. LinuxMint Cinnamon 18.3, 19, 19.1, 19.2
  6. Linux Mint 18.3 Mate
  7. Ubuntu Gnome 18.04, 18.10, 19.04
  8. Ubuntu Unity 16.04
  9. Parrot OS Mate 4.7
  • Kodeu diperbaharui: Sepuhna ditulis deui dina Python3 y PyQt5 kalayan toko buku énggal. Anu ogé ngabenerkeun seueur masalah anu vérsi sateuacanna kagungan.
  • Pilihan anyar (fungsionalitas): Diantara anu kalebet di handap ieu:
  1. Daptar Pangguna sareng Manifest Updater: Pilihan anu dasarna ngamungkinkeun ngawangun sareng / atanapi ngamutahirkeun daptar pangguna ayeuna tina Sistem Operasi sareng aplikasi anu dipasang (paket), anu tiasa dianggo pikeun masang sacara masal saatos reboot atanapi instalasi anyar. Éta ogé tiasa dianggo iraha waé pikeun masang paket, diantawis panggunaan sanés.
  2. PPA gampang: Pilihan pikeun milarian launchpad.net aplikasi anu ngandung PPA langsung tina ngareset tur masangkeunana dina sistem. Éta ogé bakal nyandak konci na PPA otomatis. Ieu ngaleungitkeun kabutuhan nganggo terminal pikeun nambihan PPA tina LaunchPad sahingga Distros gampang dianggo.
  3. Editor sumber pakét: Éta mangrupikeun éditor normal anu tiasa nganonaktifkeun, ngaktipkeun atanapi ngahapus sumber PPA tina Sistem Operasi pangguna, tapi anu ngabédakeunana sareng panyunting sumber anu sanés nyaéta ngamungkinkeun anjeun milarian PPA anu anjeun badé edit.

Ngadaptasi panggunaan na dina Distro anu henteu didukung

Pamasangan dina MX Linux 19.1 sareng XFCE

Pikeun dipasang dina Distro khusus na dioptimalkeun kuring dumasar kana MX Linux Ubuntu 19.1 nelpon Kaajaiban 2.0, Kuring nuturkeun prosedur resmi anu dijelaskeun, nyaéta unduhan file 2 .deb sareng pamasanganana sareng paréntah apt atanapi dpkg, Kalayan paréntah paréntah ieu:

sudo apt install Descargas/add-apt-key_1.0-0.5_all.deb
sudo apt install Descargas/resetter_3.0.0-stable_all.deb

Atanapi kantun:

sudo dpkg -i Descargas/*.deb

Sareng pamustunganana, paréntah paréntah ieu, pikeun ngabéréskeun sagala masalah kagumantungan upami pesenna ditingalikeun dina terminal:

sudo apt install -f

Anggo dina MX Linux 19.1 sareng XFCE

Nalika aplikasi jalan, éta moal tiasa leres ngadeteksi file manifes ngabenerkeun atanapi henteu arsip pamaké. Ieu disimpen dina jalur /home/$USER/.resetter/data/manifests/ y /home/$USER/.resetter/data/userlists/. Ku alatan éta, anu anyar khusus tiasa diwangun anu teras tiasa dimuat sacara manual nganggo pilihan File (File) / Open manifest (Open manifest) y Buka daptar pangguna. Pikeun nyiptakeun aranjeunna paréntah paréntah ieu tiasa dianggo:

dpkg-query -W -f='${Installed-Size} ${Package}\n' | awk '{print $2}' > MilagrOS_2.0_XFCE_64bit_.manifest
cat /etc/passwd | cut -d: -f1 > MilagrOS_2.0_default-userlist_XFCE_64bit

Sakali ieu réngsé, éta tiasa dianggo ampir sadayana pikeun Resetter 3.0.0. Sapertos anu dipidangkeun dina gambar ieu:

Resetter: Ngajalankeun awal

Resetter: Palaksanaan Adat

Disarankeun, ngajalankeun pilihan na Reset Adat dina GNU / Linux Distros henteu sacara resmi didukung sareng pilihan na Otomatis ngareset kalayan kayakinan dina Distros anu didukung.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" on  «Resetter», alat anu dirancang pikeun nyiptakeun file pamasangan tina aplikasi dina format AppImage ngagunakeun file binér (tar.gz, .deb atanapi .ppa) aya sareng a file pedaran .yml pikeun ngahontal konversi; janten seueur minat sareng kagunaan, Kanggo sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y JedIT maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.