Resolusi Umum Proyék DEBIAN: Keragaman Sistem Wiwitan

Resolusi Umum Proyék DEBIAN: Keragaman Sistem Wiwitan

Resolusi Umum Proyék DEBIAN: Keragaman Sistem Wiwitan

Kusabab éta parantos janten domain urang sadayana anu ngajantenkeun kahirupan di dunya «Software Libre», khusus dina bidang panggunaan «Distribuciones (Distros) GNU/Linux», aya kontropérsi antara jalur mana anu langkung saé pikeun nyandak aranjeunna dina tingkat «Sistemas de Inicio (Init)». Sareng sanaos, kadang-kadang gelut condong museur antara «Systemd» y «SysV Init», kaleresan aya seueur pesaing di lomba ieu.

Téma anu tiasa dikuatan, maca sababaraha seueur tulisan samemehna dina Blog ngeunaan hal ieu, sapertos tulisan anu disebat "Systemd lawan Sysvinit. Sareng Systemd-shim?". Ayeuna, pikeun masalah anu aya dina tulisan kami, kami bakal ngobrol ngeunaan pikahareupeun Resolusi Umum anu dibahas dina daptar topik dina «Proyecto DEBIAN» sareng nuju katurunan anjeunna «Sistema de Votación», perkawis kumaha hébatna «Distro Madre DEBIAN» kedah alamat anu «Diversidad» aya dina «Sistemas de Inicio».

Systemd lawan Sysvinit. Sareng Systemd-shim?

Systemd lawan Sysvinit. Sareng Systemd-shim?

Anu penting ngeunaan arus ieu Resolusi Umum anu diperdebatkeun, nyaéta yén éta sacara radikal tiasa robih panorama atanapi aturan gelut ayeuna di daérah ieu, nyaéta anu ditetepkeun bakal robih pisan atanapi sacara jero nandaan jalanna cara ieu di handap Generasi distros «DEBIAN GNU/Linux», sareng kamungkinan seueur anu sanés anu ayeuna hirup di ékosistem tina «Distribuciones GNU/Linux».

Draf munggaran tina Resolusi Umum

Éta sadayana dimimitian ku draf mimiti Resolusi Umum kakeunaan kana masalah ku panangan Sam hartman, dina 7 Nopémber 2019, anu tiasa ditalungtik sareng maca sacara utas épolusi usul ngalangkungan tautan ieu: debian-vote Nov 2019 ku thread.

Di jerona, masalah tina «Sistemas de Inicio» aya, dina pangajaran 3 (tilu) alternatif anu kedah diperhatoskeun Naon éta aranjeunna:

  1. Kenali keragaman Sistem Mimitian anu aya: Pikeun ngahontal palaksanaanana sadaya anu aya dina DEBIAN, sahingga nyayogikeun skrip awal anu diperyogikeun kalayan cara anu wajib.
  2. Nangtung pageuh sareng Systemd ngajaga studi palaksanaan alternatif anu aya: Pikeun neraskeun kamajuan dina pangembangan gabungan DEBIAN sareng Systemd salaku sistem ngamimitian anu pikaresep, henteu kedah mundur tina panggunaan sistem ngamimitian anu alternatip, janten conto naon anu dilaksanakeun di handapeun Proyék Elogind.
  3. Tetep kuat sareng Systemd tanpa ngajantenkeun keragaman Sistem Startup janten prioritas: Supados henteu investasi seueur waktos atanapi usaha dina milarian ayana babarengan antara sababaraha alternatif sareng Systemd dina Debian.

Pantes disorot, diantara seueur diskusi atanapi opini sateuacan proposal ieu Resolusi Umum Sam Hartman, sami, didamel dina bulan Agustus dina nami Bit ti DPL sareng anu tina Russ allbery. Anu kami nyarankeun maca engké salaku bacaan pelengkap.

Resolusi Umum Proyék DEBIAN: Draf Proposal

Resolusi Umum Proyék DEBIAN

Ayeuna, sareng saatos debat panjang dilaksanakeun saprak Nopémber 7 ti 2019 ka Nopémber 22 ti 2019, kabagjaan Resolusi Umum anu kapendak, numutkeun Sam hartman, dina status ieu:

  • Judul proposal ayeuna: Naha keragaman Sistem Startup penting?
  • Eusi umum tina proposal ayeuna: Ayeuna kalebet katerangan kaayaan ayeuna, nyaéta posisi resmi Proyék DEBIAN ngeunaan Sistem Startup, keragaman anu aya sareng panggunaan fasilitas Systemd. Ngajelaskeun yén jabatan resmi éta tiasa mekar kana waktos, sareng éta tiasa disatujuan tanpa kedah nganggo Resolusi Umum kahareup.
  • Poin penting pikeun disorot: Upami usulan disahkeun, DEBIAN GNU / Linux kedah tiasa ngajalankeun Boot Systems sanés Systemd. Boh dina bentuk koexistence atanapi sacara kapisah, nyaéta, salaku Single atanapi dual Boot Systems dina Distro anu sami disusun.

Resolusi Umum Proyék DEBIAN: Usul Ayeuna

Kasusah Nyanghareupan Persetujuan

Bagja Resolusi Umum rupa, numutkeun sababaraha anu kalibet dina kamekaranana, kanyataan yén aya Pamekar sanésna «Sistemas de Inicio» anu kakurangan kahayang pikeun nerapkeun fitur tina Systemd, bahkan dugi ka ngajawab yén ciri-ciri ieu henteu kedah aya ti heula, sabab éta dilakukeun Systemd, program anu beurat, ngendalikeun sareng invasif.

Sareng éta mangrupikeun patarosan anu penting pisan, kumargi ayeuna seueur «Aplicaciones DEBIAN» ngagunakeun fungsi atanapi komponén tina Systemd, sareng ngagantikeunana sawaréh atanapi lengkep tanpa mangaruhan Ékosistem tina «Aplicaciones DEBIAN» éta gumantung kana Systemd, perlu anu séjén «Sistemas de Inicio» ngarengsekeun kabutuh éta, atanapi aplikasi anu ngajawab anu diperyogikeun Systemd.

Sareng ngadugikeun Russ allbery, Anu nyatakeun yén ieu patarosan anu «Proyecto DEBIAN» anjeun kedah ngajawab:

Naon kawijakan Debian ngeunaan perangkat lunak anu peryogi fitur anu khusus pikeun Systemd? Kudu aya sakumpulan khusus fitur Systemd anu tiasa diandelkeun ku parangkat lunak DEBIAN, kalayan ideu yén Sistem Boot alternatip bakal tungtungna tiasa nerapkeun fitur-fitur éta.

Tungtungna, éta saé duanana terang langkung seueur ngeunaan «Sistema de Votación» jeroeun «Proyecto DEBIAN», kanggo naon anu tiasa diklik di dieu, Kumaha carana tetep up to date dina acara pang anyarna tina sora ceuk dina keragaman di «Sistemas de Inicio» ngaklik di dieu.

kacindekan

Ieu penting Resolusi Umum kalayan 3 (tilu) proposal awal na ditulis ku Sam Hartmann, anu dugi ka ayeuna, éta parantos ngagaduhan 5 usulan anu ditetepkeun kalayan saé pikeun beuratna pentingna keragaman Sistem Startup antawis «Desarrolladores de DEBIAN», tiasa ngakibatkeun sakumaha anu urang carioskeun di awal parobihan penting dina kaseueuran «Distros GNU/Linux» aya.

Sanaos geuwat, bisi ditampi ku «Desarrolladores de DEBIAN», ieu bakal ngamungkinkeun aranjeunna pikeun langkung fokus kana ngajantenkeun hébat «Distro Madre DEBIAN» janten langkung cocog sareng fungsional kalayan alternatif anu aya pikeun Systemd, sareng meureun pikeun mitigate dominasi kuat atanapi kontrol tina Systemd ngeunaan ampir kabéh fungsi anu paling penting dina «Sistema Operativo».

Atanapi sanésna, nyanggakeun «Desarrolladores de DEBIAN» tuturkeun Anjeun hasil ngahijikeun Tatar dina Systemd sareng anu mungkas atanapi ngirangan, perjuangan anu panjang sareng diskusi ngeunaan hal éta. Waktos bakal mastikeun jalan anu dicandak.

Tanpa malire kanyataan, éta bisi anjeun mutuskeun turun ka handap sareng tungtungna ngan ukur ku Systemd, ieu tiasa nyababkeun ilangna gancang-gancang batur «Distros GNU/Linux» yén dina hiji cara atanapi sanésna gumantung kana «Distro Madre DEBIAN» sareng yén aranjeunna henteu ngagaduhan tim ageung pangembang anu ngadukung parobihan anu diturunkeun tina ieu Resolusi Umum.

Antara nyarios «Distros GNU/Linux» anu tiasa dipangaruhan sacara total atanapi sawaréh mangrupikeun karesep ti «Comunidad de Software Libre y GNU/Linux» Como «Devuan» y «MX-Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

8 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   PICCORO Lenz McKAY cenahna

    Kuring resep pisan tulisan anjeun éta kuring ngadamel topik anu sami sareng seueur inpormasi pelengkap ngeunaan éta. https://vegnuli.wordpress.com/2019/11/24/diversidad-de-los-sistemas-de-inicio-en-peligro-en-debian-afecta-a-otras-distros/#more-285

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Hatur nuhun kana kontribusi pelengkap!

  2.   salah sahiji sababaraha cenahna

    Sadaya ieu kadéngé kuring yén kumaha waé Devuan ngalakukeun aranjeunna seueur karusakan, utamina dina bidang sysadmin, anu dimana Debian parantos kuat.

    Pokokna, kanyataan yén aranjeunna mutuskeun ngaluncurkeun systemd saur kuring henteu mangaruhan kana Devuan, sanaos mangaruhan kana MX-Linux. Anu kahiji kusabab aranjeunna daék ngalaksanakeun pangwangunan naon waé supados sistemd ngaleungit sareng anu kadua aranjeunna bakal langkung sopan kumargi aranjeunna gumantung kana kaimanan.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Hatur nuhun kana koméntar anjeun. Resolusi Umum ieu bakal dipilih dina 30 Nopémber, éta bakal subuh sareng urang bakal ningali dimana perhatosan anu ditetepkeun nyandak kami.

  3.   Autopilot cenahna

    Panas kedah transparan pikeun pangguna biasa ...

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Pastina, kitu deui pikeun pangguna normal GNU / Linux Distros, ogé pikeun pangguna Windows. Tapi pangguna GNU / Linux anu maju henteu cicing waé nalika nyandak kaputusan penting ngeunaan umum sareng internal Distros na.

  4.   luix cenahna

    systemd ngabandungan !!!!!!!!!!!

  5.   PacmanC0001 cenahna

    Sanaos kuring sanés sobat anu saé pisan Systemd tapi kuring hormat ka anu nganggona ayeuna, nyiptakeun distro tunggal kalayan pilihan boot anu beragam sareng bentrok sapertos kitu bakal nyeri sirah anu henteu gampang dibéréskeun, kumaha upami kuring pikir éta bakal janten solomonic solution nyaéta Ti hiji distro tunggal pikeun gaduh dua vérsi anu hoyong ngagunakeun Systemd sareng anu sanésna nganggo SysV init sareng saha waé anu milih yakin éta langkung merenah, sigana mah Debian henteu kedah dirémutan sabab éta distro pangpanjangna upami henteu Sigana éta panggunaan Systemd anu bertentangan sareng filsafat yén éta kedah ngajalankeun hiji prosés dina hiji waktos tapi éta kedah ngalakukeun éta ogé

bool (leres)