Saatos mésér Audacity, aplikasi ayeuna ngamungkinkeun ngumpulkeun data pikeun kapentingan aparat pamaréntah

Dua bulan ka pengker Grup Muse (perusahaan komersial di tukangeun Ultimate Guitar) diumumkeun mésér éditor sora populér Audacity sareng anu ti waktos éta mimiti dikembangkeun babarengan sareng produk sanés perusahaan anyar.

Dina waktos éta anjeunna nyebatkeun yén rencana pikeun Audacity nyaéta maksud pikeun nyewa pamekar sareng désainer pikeun modérnisasi antarbeungeut, ningkatkeun kagunaan sareng nerapkeun modeu éditan anu teu merusak anu bakal teras-terasan dibébaskeun pikeun masarakat.

Mimitina, Audacity didesain ngan ukur pikeun ngajalankeun sistem lokal, tanpa aksés jasa éksternal ngalangkungan jaringan, tapi Grup Muse ngarencanakeun pikeun ngalebetkeun pakakas dina Audacity pikeun ngahijikeun sareng jasa awan, mariksa apdet, ngirim telemetri sareng laporan kalayan inpormasi ngeunaan kagagalan sareng kasalahan.

Saatos éta sareng naon sababaraha dinten ka pengker pangguna ti éditor sora gaduh perhatikeun publikasi bewara privasi, Aranjeunna ngumumkeun panolakanana kana ieu, kusabab éta nyebatkeun yén aplikasi ngatur masalah anu aya hubunganana sareng ngirim telemetri sareng ngolah inpormasi akumulasi pangguna.

"Para pengasuh ngijinkeun éta kaala ku perusahaan dagang di tukang Ultimate Guitar. Ultimate Guitar ogé parantos kéngingkeun perangkat lunak komposisi skor skor musik open source MuseScore.

Kanggo sabagéan ageung, aset pangwangunanana pangageungna parantos ngabantosan ningkatkeun duanana program sacara objektif, tapi aranjeunna ogé mimiti ngalakukeun data pelacak ieu ti perusahaan komersial. " Komentar a pamaké Reddit

Sajaba ti éta, Grup Muse ogé nyobian nambihan kode pikeun ngalaporkeun inpormasi ngeunaan peluncuran aplikasi ngalangkungan jasa Google sareng Yandex. (pangguna ditingalikeun dialog sareng usulan pikeun ngaktipkeun ngirim telemetri), tapi saatos gelombang teu puas, parobihan ieu dibatalkeun.

"Éta mimiti muncul yén Audacity sareng MuseScore dipésér pikeun tujuan manjangan domain pelanggaran hak cipta kana kalakuan ngagunakeun alat ieu dina cara anu teu sah.
Quote:

• Pikeun patuh hukum • Data diperyogikeun pikeun patuh kana hukum, litigasi sareng paménta ti aparat (upami aya) • Minat sah Grup WSM pikeun membela hak-hak hukum anjeun sareng kapentingan

Ti luhur henteu jelas naon aplikasi légal anu aranjeunna pikirkeun. Telemetry cukup maju pikeun nerapkeun hak cipta ogé cukup maju pikeun disalahgunakeun pikeun maok padamelan jalma tanpa sarana atanapi kanyaho anu dibutuhkeun pikeun jalan hukum.

Naha alat-alatna bakal mimiti ngadangukeun naon anu dimaénkeun di tempat seuneu pikeun mastikeun yén mahasiswa henteu ngalanggar "hak" anu gaduh hak cipta? Naha alat-alat pangwangunan mimiti masihan jalma anu henteu nyungkeun bantosan serikat anu pas pikeun ngalaksanakeun padamelan éta?

Dimana ieu tungtungna? », Komén pangguna ycombinator

Éta sababna dua titik teu puas biasana dibahas ayeuna dina sababaraha situs wéb, forum sareng jaringan sosial, nyaéta:

  • Dina daptar data anu tiasa didapet nalika prosés ngumpulkeun telemetri, salian ti parameter sapertos hash alamat IP, vérsi sistem operasi sareng modél CPU, inpormasi anu diperyogikeun pikeun panegak hukum disebatkeun, prosés hukum. sareng pamundut ti aparat. Masalahna nyaéta kecap-kecap teuing umum sareng sifat data anu ditetepkeun henteu lengkep, nyaéta sacara formal, para pangembang ngagaduhan hak pikeun mindahkeun data mana waé upami dipénta.
  • Ngeunaan ngolah data telemetri pikeun tujuan nyalira, netepkeun yén data bakal disimpen di daérah Uni Éropa, tapi bakal dipindahkeun pikeun diolah ka kantor-kantor anu aya di Rusia sareng Amérika Serikat.
    Aturan nyatakeun yén aplikasi éta henteu ditujukeun pikeun jalma di handapeun umur 13 taun. Klausa ieu tiasa ditafsirkeun salaku diskriminasi umur, ngalanggar istilah lisénsi GPLv2 numana kode Audacity disayogikeun.

tungtungna upami anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis éta, anjeun tiasa parios ka detil dina tautan ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   seba cenahna

    Naon kompilasi terakhir anu tiasa urang percanten?

    1.    Darkcrit cenahna

      Vérsi 3.0