Naon anu kudu dilakukeun saatos masang Slackware? Pitunjuk gancang sareng gampang

Halo babaturan ti FromLinux, saatos lami tanpa ngeposkeun naon-naon, di dieu aranjeunna ngagaduhan abdi deui. Dinten ayeuna kuring badé nunjukkeun anjeun kumaha carana nyiapkeun Slackware kami saatos dipasang.

Naha nganggo Slackware?

Nya sadayana sadayana terang yén bakal langkung ti lima bulan ka pengker kuring ngagentos Debian a openSUSE dina sadaya mesin kuring kalebet sérver kuring. Ayeuna kuring ngalakukeun hal anu sami sakumaha anu kuring béjakeun ka diri kuring .. Upami openSUSE parantos kaluar SUSE sareng ieu asalna tina Slackware .. Kumaha kaayaan Slackware na? Sareng kuring mutuskeun pikeun nyobaan :).

Kitu kabagjaan kuring anu kuring henteu tiasa nahan émosina sareng sanaos kedah maénkeun sakedik sareng gulung slackpkg, installpkg, sbopkg sareng halaman wéb Slackbuilds, jelas yén éta patut sabab urang ngahontal pagelaran anu urang moal ningali Debian, Fedora, RHEL, SUSE, bengkokan, jsb.

Hijina distro anu nunjukkeun prestasina nyaéta Gentoo sareng ieu henteu aya waktos kompilasi sareng instalasi anu lami pisan, sedengkeun Slackware dipasang dina 20 menit (gumantung kana perangkat lunak anu kami pilih): D.

Carita kuring ... carita ngeunaan Debian, bapa Linux, anu kuring muja mangtaun-taun sareng ti saha kuring ngalangkungan dulur-dulur RHEL sareng turunanana, sareng teras ku putri cabang anu sacara mandiri kabukaSUSE tina indung SUSE anu dibuka pikeun kuring jalan ka dunya anu can pernah dilakukeun. Indung sebaran Linux .. Slackware: D.

Jalan anu panjang ngarah kuring ka dunya anu disebut Linux nyata. Dunya anu mirip pisan sareng Unix. Dunya anu bungkus disusun. Dunya anu bungkus sampah henteu dipasang nalika hoyong masang aplikasi sabab kami ngan kedah gumantungna. Dunya stabilitas. Dunya tanpa versiontitis sareng distrotitis.

Sanaos kitu, distro ieu ayeuna, diupdate sacara berkala .. Pikeun masihan conto: Slackware 14.1 Éta kaluar dina 7.11.2013. Urang sadayana terang naon anu lumangsung anyar-anyar ieu sareng OpenSSL sareng urang sadayana terang yén distros utama parantos nambalan vérsi OpenSSL na. Dina kasus Debian atanapi RHEL, aranjeunna nambalan vérsi na 1.0.1e. Slackware 14.1 Éta ogé ngagaduhan versi ieu, tapi nalika ngadeteksi bug ieu, éta milih nempatkeun versi 1.0.1g langsung kana cabang anu stabil. Distro ieu milih nempatkeun versi resmi tibatan ngadamel tambalan anu tiasa nyababkeun langkung seueur bug.

Kusabab kitu kuring nyimpen Slackware dina sadaya mesin sareng sérver kuring sareng kuring rarancang cicing di dieu. Salami sasih-bulan ieu kuring parantos nguji distro ieu pisan, jero pisan pikeun terang naha léngkah ieu leres. Sareng waleranna leres .. Indung enya . Distro ieu nalukkeun kuring, lengkep captivated kuring jeung tanpa ragu éta hal pangalusna kuring nyobian. Abdi henteu gaduh kecap sanés.

Tanpa ado salajengna, sababaraha gambar tina sistem kuring:

Slackware

Slackware

Slackware

Slackware

Slackware

Dimana kuring ngaunduhna?

32 bit
http://mirrors.slackware.com/slackware/slackware-iso/slackware-14.1-iso/slackware-14.1-install-dvd.iso

64 bit
http://mirrors.slackware.com/slackware/slackware-iso/slackware64-14.1-iso/slackware64-14.1-install-dvd.iso

Kuring moal ngémutan kumaha cara masang pamasangan éta kusabab éta saderhana. Éta mangrupikeun pamasang modeu téks, tapi éta ngabimbing urang ngaléngkah.

Naon anu kudu dilakukeun saatos masang Slackware?

Tambahkeun pangguna anyar:

adduser

Salami dialog anu nembongan nalika ieu nembongan:

Additional UNIX groups:

pencét tombol luhur dina kibor anjeun sareng di tungtung garis grup anu réngsé-otomatis ku tombol nambihan: gilinding terus pencét asup.

Aktipkeun sudo ka pangguna kami:

nano /etc/sudoers

Henteu Koméntar (#):

%wheel ALL=(ALL) ALL

Kami nyimpen dokumén nganggo CTRL + O sareng nutup nganggo CTRL + X.

Tarjamahkeun sistem kana Spanyol:

Daptar sadaya basa anu sayogi: -a Lokalisasi

nano /etc/profile.d/lang.sh

Ganti ékspor LANG = en_US:

export LANG=es_ES.utf8

Kami nyimpen dokumén nganggo CTRL + O sareng nutup nganggo CTRL + X.

nano /etc/profile.d/lang.csh

Ganti setenv LANG en_US:

setenv LANG es_ES.utf8

Kami nyimpen dokumén nganggo CTRL + O sareng nutup nganggo CTRL + X.

Konpigurasikeun Repository:

nano /etc/slackpkg/mirrors

Henteu aya koméntar tautan Portugal kumargi Spanyol henteu ngagaduhan répos:

ftp://darkstar.ist.utl.pt/pub/slackware/slackware-14.1/ http://darkstar.ist.utl.pt/pub/slackware/slackware-14.1/

Kami nyimpen dokumén nganggo CTRL + O sareng nutup nganggo CTRL + X.

Sistem Anyarkeun:

update slackpkg slackpkg update gpg slackpkg upgrade-sadayana

Mimitian sistem langsung dina modeu grapik:

nano /etc/inittab

Robah id: 3: initdefault: ka:

id:4:initdefault:

Kami nyimpen dokumén nganggo CTRL + O sareng nutup nganggo CTRL + X.

Ganti antosan lilo tina dua menit janten lima detik:

nano /etc/lilo.conf

Ganti timeout = 2000 ku:

timeout=50

Kami nyimpen dokumén nganggo CTRL + O sareng nutup nganggo CTRL + X.

/sbin/lilo

Ayeuna urang masang alat anu gunana pisan, anu bakal nyusun sareng masang program pikeun urang:

wget http://sbopkg.googlecode.com/files/sbopkg-0.37.0-noarch-1_cng.tgz installpkg sbopkg-0.37.0-noarch-1_cng.tgz

Kami ngamutahirkeun basis data program anu aya di Slackbuilds.org:

sbopkg -r

Kumaha cara masang bungkus ngalangkungan sbopkg…?

Kami mastikeun yén bungkusan na sayogi di http://slackbuilds.org/ sareng perhatoskeun sadaya katergantungan.
Teras lumpat waé: sbopkg -i "langsing" (éta conto masang langsing). Entong hilap sateuacan nempatkeun paket anu urang badé pasangkeun urang nempatkeun sagala kagumantunganana. Ayeuna urang masang program dasar:

Upami urang nganggo buku catetan:

sbopkg -i "kcm_touchpad"

Vlc:

sbopkg -i "orc texi2html libebml libmp4v2 libcuefile libreplaygain lame x264 a52dec faad2 speex twolame lua portaudio libass libavc1394 libdc1394 libdca libdvbpsi libdvdcss libdvdnav libmatroska libmpeg2 libur gawing

Alat komprési:

sbopkg -i "p7zip rar unrar libtar"

Jawa:

Dina hal nganggo sistem 32 bit:

Unduh jdk ti oracle dina versi 7u51 na (jdk-7u51-linux-i586.tar.gz):

http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/java-archive-downloads-javase7-521261.html#jdk-7u51-oth-JPRDescargar slackbuild:

Kami unduh slackbuild:
wget http://slackbuilds.org/slackbuilds/14.1/development/jdk.tar.gz

Unzip jdk.tar.gz

Témpél file jdk-7u51-linux-i586.tar.gz dina folder jdk anu kami unzipped tadi sareng ngajalankeun skrip:

./jdk.SlackBuild

Ieu bakal nyiptakeun paket anu tiasa dipasang sapertos kieu (anjeun sok ningali jalan sareng nami paket anu dihasilkeun) sareng kami masangkeun ku:

installpkg /tmp/jdk-7u51-i586-1_SBo.tgz

Dina hal nganggo sistem 64 bit:

Unduh jdk ti oracle dina versi 7u51 na (jdk-7u51-linux-x64.tar.gz):
http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/java-archive-downloads-javase7-521261.html#jdk-7u51-oth-JPR

Kami unduh slackbuild:
wget http://slackbuilds.org/slackbuilds/14.1/development/jdk.tar.gz

Unzip jdk.tar.gz

Témpél file jdk-7u51-linux-x64.tar.gz dina folder jdk anu kami unzipped tadi sareng ngajalankeun skrip:

ARCH=x86_64 ./jdk.SlackBuild

Ieu bakal nyiptakeun paket anu tiasa dipasang sapertos kieu (anjeun sok ningali jalan sareng nami paket anu dihasilkeun) sareng kami masangkeun ku:

installpkg /tmp/jdk-7u51-x86_64-1_SBo.tgz

Kilat:

sbopkg -i "flashplayer-plugin"

Libreoffice:

sbopkg -i "libreoffice"

Tarjamahkeun Libreoffice:

Unduh slackbuilds pikeun libreoffice-helppack sareng libreoffice-langpack:

wget http://slackbuilds.org/slackbuilds/14.1/office/libreoffice-helppack.tar.gz wget http://slackbuilds.org/slackbuilds/14.1/office/libreoffice-langpack.tar.gz

Kami ngaleupaskeun zip file anu diunduh.

Kami undeur paket gratisoffice:

32 saeutik:

wget http://download.documentfoundation.org/libreoffice/stable/4.2.3/rpm/x86/LibreOffice_4.2.3_Linux_x86_rpm_helppack_es.tar.gz
wget http://download.documentfoundation.org/libreoffice/stable/4.2.3/rpm/x86/LibreOffice_4.2.3_Linux_x86_rpm_langpack_es.tar.gz
Kami némpelkeun file ieu tanpa didekoméntasikeun kana folder slackbuid anu saluyu sareng ngaéksekusi skrip dina duanana:
./libreoffice-helppack.SlackBuild ./libreoffice-langpack.SlackBuild

Sareng kami masang bungkus anu dihasilkeun (anjeun salawasna ningali jalan sareng nami paket anu dihasilkeun):

installpkg /tmp/libreoffice-helppack-4.2.3_es-i586-1_SBo.tgz
installpkg /tmp/libreoffice-langpack-4.2.3_es-i586-1_SBo.tgz

64 saeutik:

wget http://download.documentfoundation.org/libreoffice/stable/4.2.3/rpm/x86_64/LibreOffice_4.2.3_Linux_x86-64_rpm_helppack_es.tar.gz
wget http://download.documentfoundation.org/libreoffice/stable/4.2.3/rpm/x86_64/LibreOffice_4.2.3_Linux_x86-64_rpm_langpack_es.tar.gz

Kami némpelkeun file ieu tanpa didekoméntasikeun kana folder slackbuid anu saluyu sareng ngaéksekusi skrip dina duanana:

ARCH = x86_64 ./libreoffice-helppack.SlackBuild ARCH = x86_64 ./libreoffice-langpack.SlackBuild

Sareng kami masang bungkus anu dihasilkeun (anjeun salawasna ningali jalan sareng nami paket anu dihasilkeun):

installpkg /tmp/libreoffice-helppack-4.2.3_es-x86-64-1_SBo.tgz
installpkg /tmp/libreoffice-langpack-4.2.3_es-x86-64-1_SBo.tgz

Filezilla:

sbopkg -i "wxPython filezilla"

Skype:

sbopkg -i "skype"

Teamviewer:

wget http://download.teamviewer.com/download/teamviewer_linux.tar.gz

Buka konci na tanpa masang, urang tiasa nganggo ku ngaéksekusi paket teamviewer dina folder ieu.

Firewall:

sbopkg -i "ufw"

Kami nambihan iket kana daptar mimiti:

nano /etc/rc.d/rc.local

Kami nyerat ieu di tungtungna:

upami [-x /etc/init.d/ufw]; teras /etc/init.d/ufw ngamimitian fi

Kami nyimpen dokumén nganggo CTRL + O sareng nutup nganggo CTRL + X.

Kami ngaktipkeun firewall:

ufw enable

Kami ngijinkeun ssh upami kami nganggo:

ufw allow ssh

Menu peluncur anyar pikeun KDE upami anjeun resep (sapertos dina gambar):

sbopkg -i "homerun"

Sareng voila .. Kalayan ieu aranjeunna kéngingkeun sistem anu disiapkeun kanggo panggunaan umum: D. Sareng anjeun ningali yén éta henteu sesah sigana. Salam linuxeros sareng tong hilap mairan :).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

96 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   KARLOZ cenahna

    Sareng (vector linux) sapertos ngeunah tina Slackware

    1.    petercheco cenahna

      Leres tapi éta henteu sami 😀

    2.    DMoZ cenahna

      Abdi nembé ngucapkeun salam =) ...

      https://blog.desdelinux.net/author/dmoz/

  2.   didaz cenahna

    Slackware moal ngagaduhan bapak tapi kuring tiasa ngabayangkeun sababaraha bulan anjeun parantos nyobian "linux ti mimiti", sareng anjeun parantos ngarobih sadaya mesin sareng server anjeun ... kalayan pituduh anu cocog 😉

    1.    petercheco cenahna

      Abdi henteu tiasa ngabayangkeun ngalakukeun anu gélo sapertos kieu: D. Kuring mikir ngeunaan éta antara Slackware sareng Gentoo. Abdi angkat ti bapak Debian ka indung Slackware sareng didieu kuring pasti cicing: D.
      Tingali kana waktos dukungan anu ngagaduhan versi Slackware:

      en.wikipedia.org/wiki/Slackware

      Jigana idéal pikeun dianggo dina produksi.

      1.    dbillyx cenahna

        Debian sistem operasi anu terhormat sareng terhormat anu kuring ragu dina hiji dinten bakal dihapus tina komputer kuring ... Gagasan masang slackware ogé ngalangkungan pikiran kuring ti baheula, tapi nalika kuring nyobaan éta dina waktos kuring henteu ngartos sababaraha hal sareng jalan janten sesah abort operasi ... Sakumaha anjeun nyarios, Gentoo nyandak ("sakedik") tapi bakal engké ...

        Atoh, koméntarna saé pisan ngeunaan slackware, kuring ngaharepkeun pikeun terus maca langkung seueur ngeunaan éta sareng prosés sesah kalayan solusi anu muncul sapanjang jalan ...

        Salamet hirup ... !!!

  3.   OtakuLogan cenahna

    Slackware mangrupikeun sebaran anu ku kuring dipikirkeun sababaraha kali dipasang, kuring kantos maca koméntar yén éta anu paling stabil (tapi leres-leres). Pasti kuring bakal reuwas upami éta ngagaduhan langkung seueur bug tibatan CentOS, anu masihan kuring 0 masalah dina waktos kuring nyobian.

    Nanging, kuring sok balik kana hal anu sami: parsel luar. Kanyataan yén Debian ngaleupaskeun stabil sareng pakét anu kadaluarsa sanés, éta kusabab kabébasan GNU / Linux babarengan sareng perpustakaan universal nyababkeun konflik antara program tiasa timbul, sareng tés sareng waktos diperyogikeun pikeun ngadeteksi éta. Slackware yakin jalan pisan sareng bungkusan resmina tapi Slackbuilds henteu resmi, éta mangrupikeun bungkus anu sigana henteu acan pernah diuji sacara tuntas sareng nalika éta waktuna aranjeunna tiasa macét. Upami bahkan dina Debian éta kajantenan kuring sareng sababaraha bungkus, kuring teu yakin yén Slackbuilds moal ngalakukeun éta. Di sisi anu sanésna, ku parsel éksternal ogé aya masalah kaamanan: upami aya kasalahan anu dideteksi, naha aranjeunna bakal ngamutahirkeun éta? Meureun enya, tapi aya waé program anu ditingalkeun (atanapi pangunggahan ditinggal), éta henteu saé saéna. Ieu mangrupikeun hal anu kuring sangsara di CentOS: henteu aya masalah saatos saminggu dianggo (HANYA distro di mana hal sapertos kieu kajantenan kuring sareng kuring nyebatkeun éta, kalayan anu sanésna anu sanésna datang), tapi ayeuna waktuna pikeun narik Repository luar dimana anjeun Sistem pusatna kuat pisan tapi aplikasi anu anjeun badé nganggo teu aya anu ngajamin nanaon. Slackware contona teu gaduh nanaon pikeun virtualize (LXC paling seueur), anjeun kedah angkat ka Slackbuilds kanggo ngukutna.

    Naha anjeun leres-leres pantes ninggalkeun Debian sareng ngadamel parobihan ku pangorbanan sapertos kitu, petercheco?

    1.    petercheco cenahna

      Hai OtakuLogan sareng hatur nuhun kanggo koméntar anu produktif: D. Kuring satuju yén stabilitas Debian atanapi RHEL / CentOS aya dina tingkat anu luhur pisan. Kuring ngalangkungan dua distro anu anjeun sebutkan sareng kuring tiasa nyarios yén iraha waé anjeun nganggo répo resmi anjeun yakin yén 99% moal aya anu kajadian ka anjeun. Tangtosna, upami anjeun nempatkeun rpmfusion, Adobe sareng Épéli Repos di CentOS anjeun, hal-hal bakal robih pisan. Henteu ngan kusabab paket anu anjeun badé pasang tina repos ieu, tapi kusabab bungkus sampah anu dipasang pikeun anjeun sareng lolongkrang anu tiasa dikandungna.
      Ku slackbuilds masalahna rada benten kumargi anjeun terang naon bungkus sareng kagumantungan anu anjeun badé pasang sareng anjeun moal masang paket anu henteu diperyogikeun pikeun ngajalankeun fungsi naon waé parangkat lunak anu anjeun badé pasang sareng slackbuilds. Ogé tetep diémutan yén slackbuilds tiasa dianggo sareng kode sumber sareng nyusun paket kana sistem anjeun. Anjeun ogé kedah tetep émut yén ngan vérsi paket anu bungkus sareng paket anu diuji anu diterbitkeun dina slackbuilds. Conto: VLC dina halaman resmi sayogi dina vérsi 2.1.3 sedengkeun dina slackbuilds vérsi na nyaéta 2.1.1. Perkawis ketidakstabilan sistem .. Upami anjeun ngémutan yén bungkus dikompilasi pikeun komputer anjeun, hal ieu ngirangan janten 0 ketidakstabilan komputer anjeun kumargi bisi henteu stabilitas éta bakal mangaruhan program éta nyalira. Kuring nyarankeun anjeun ngalakukeun sakedik rasa tina Virtualbox sareng anjeun bakal ningali naon kaunggulan distro ieu.
      Kuring ogé nyaritakeun yén kuring sorangan ngagaduhan pendapat anu sami sareng anjeun sateuacan nyobian Slackware pikeun kuring sorangan: D.
      Salam ti Linux sareng mugia kuring parantos ngajawab patarosan anjeun 🙂

      1.    kik1n cenahna

        Hayu, éta ngajantenkeun kuring hoyong deui kana slackware.

        Abdi hoyong slackware masang kagumantungan sareng ngagulung, tapi henteu sadayana tiasa haha. Tapi kuring resep slackware tibatan debian atanapi gentoo.

        1.    petercheco cenahna

          Nya, kanggo malikkeunana parantos didugikeun .. Slackware ngagaduhan cabang ayeuna sareng anjeun parantos gaduh rolling

        2.    joakoej cenahna

          Pikeun anu aya Arch, éta ngagulung sareng ABS sareng PKGbuilds anjeun tiasa ngalakukeun anu sami sareng Slackbuilds sareng upami anjeun hoyong ku paréntah "makepkg -s" Kuring ogé bakal sacara otomatis ngabéréskeun kagumantungan.
          Tina naon anu kuring tingali, kuring tetep sareng Arch Linux, kecuali upami anjeun tiasa nyaritakeun sababaraha kaunggulan anu Slackware ngagaduhan Arch, sabab dugi ka ayeuna kuring henteu acan ningali

          1.    didaz cenahna

            sadayana ngagaduhan rahmat…. nalika anjeun bosen hiji, maka anjeun ngalih ka anu sanés sareng sajabina haha

          2.    didaz cenahna

            Anjeun nganggo windows 7 sareng éta henteu ngagulung haha

      2.    OtakuLogan cenahna

        Waleran anjeun pikaresepeun pisan, petercheco. Kuring tumut kana akun, sahenteuna kuring bakal nuturkeun pituduh anjeun pikeun nguji éta sacara virtual. Hatur nuhun!

        1.    petercheco cenahna

          Wilujeng sumping 😀

  4.   ianpocks cenahna

    Pitunjuk anu saé pisan, urang kedah nyobian. Tina naon anu anjeun carioskeun kuring ngabayangkeun sateuacan masang paket anjeun kedah ningali kana kagumantungan janten nalika anjeun masang bungkus anjeun kedah masang kagumantungan. Abdi kedah ningali pisan. Sigana mah langkung gaya bdd tibatan linux ... Nuhun 🙂

    1.    petercheco cenahna

      Leres pisan. Anjeun kedah masang sadaya kagumantungan sateuacan program éta sorangan. Kauntungannana nyaéta ku sbopkg kumargi anjeun instal sadayana dina hiji .. Conto: Tingali kana paréntah pikeun masang VLC. Sadayana sateuacan vlc (dina paréntah anu sami) mangrupikeun katergantungan kana VLC atanapi dina program anu diperyogikeun VLC. Kalayan kecap séjén, anjeun nyaritakeun sbopkg dina hiji paréntah sadaya kagumantungan sareng program akhir di akhir na éta ngurus ngaunduh, nyusun sareng masang unggal pakét nyalira. Éta dibungkus ku rangkep dugi sadayana parantos réngsé. Sareng upami Slackware caket pisan ka Unix 😀

  5.   jimat_linux cenahna

    Anjeun kedah hatur nuhun sabab nganggo Slackware sareng sabab ampir teu aya tulisan ti anjeunna. Sanaos sigana kuring mah anjeun ngagedekeun kinerja. Dina tiori kedah aya deui, tapi éta sanés anu luar biasa. Sareng kuring nyaritakeun yén kuring nganggo Arch sareng Slackware dina waktos anu sami. Dimana éta kasohor nyaéta di Gentoo, khususna KDE kaget kuring.
    Sanaos kuring ngartos, kuring ogé ngagaduhan perasaan optimasi anu langkung luhur sareng éta saé pisan. Tapi éta henteu saluyu sareng gaya Slackware kuring, kuring bosen sareng mopohokeun éta, tibatan kuring resep langkung saé kumaha sadayana dilakukeun di Gentoo.

    Gentoo langkung gampang pikeun kuring anggo, panginten meryogikeun analisa sakedik deui pikeun digunakeun, tapi éta anu sahenteuna. Upami urang henteu ngémutan pamasanganana.

    1.    petercheco cenahna

      Hatur nuhun pisan: D. Kuring ogé ngabagéakeun anjeun pikeun nganggo Gentoo sareng satuju yén éta gampang pisan pikeun dijagaan saatos dipasang hatur nuhun kana portage: D. Gentoo khususna narik kuring tapi pamasangan Gentoo lambat sareng kuring henteu ngawartosan naon-naon pikeun nyusun sadayana KDE anjeun kedah sabar pisan: D. Sedengkeun pikeun pagelaranana, kuring henteu tiasa masihan pendapat ti saprak kuring milih pilihan paket sacara manual nalika dipasang, janten kuring ngan ukur gaduh aplikasi anu kuring resep gaduh sareng salaku lingkungan kuring ngan ukur masang KDE. Rarasaan anu kuring gaduh dina laptop kuring sareng inti sareng manggung ram nyaéta yén Slackware sareng KDE ngalir pisan, gancang pisan sareng bédana distro ieu sareng Debian, Arch, openSUSE dina kasus kuring kasohor pisan: D. Sigana mah éta gumantung kana pakakas anu kedah dipikaterang ku kirang-langkung bédana unggal distro.
      Salam 😀

      1.    jimat_linux cenahna

        Hatur nuhun oge. Ayeuna kuring mikir ngeunaan éta, pamasangan minimal KDE dina Debian atanapi Arch maksakeun anjeun masang paket wajib. Di sisi anu sanésna, dina Slackware anjeun tiasa malire seueur sabab henteu meryogikeunana. Sarupa sareng Gentoo, éta ngagaduhan 3 pamasangan kbé anu bénten, anu lengkep, anu dasar, sareng anu superlight tanpa tambahan anu teu perlu. Anu kuring milih anu terakhir. Éta saé pisan.
        Wasalam

        1.    petercheco cenahna

          Leres 😀

        2.    eliotime3000 cenahna

          Dina PC kuring anu ngagaduhan Debian Wheezy kalayan 1GB RAM sareng Pentium D 2.8 Ghz, mimitina, kuring masang paket KDE-Meta milih anu paling dasar pikeun dianggo; Teras, kuring teraskeun nabrak GNOME 3.4 nyalira nalika dina desktop KDE, sareng leresna, kuring teu nyaman sareng KDE kuring dina PC desktop kuring.

          Kalayan Slackware, abdi parantos nyobian kinerja na dina mesin virtual sareng KDE, kalayan sadaya komponénna, sacara harfiah ngalir sapertos sutra. Mangrupikeun kaajaiban distro GNU / Linux sareng éta hal anu kuring henteu kuciwa nyobian.

          Ogé, Slackpkg masihan anjeun kabébasan pikeun milih gumantungna mana anu anjeun badé pasang dina paket binér (anu APT sareng Pacman henteu pernah katingali).

    2.    Dayara cenahna

      Nya, pintonanana katingali, sareng seueur pisan. Sadayana cairan pisan. Pikeun masihan anjeun conto, Slackware 64bits abdi sareng XFCE desktop nunjukkeun konsumsi RAM 245mb saatos boot. Dina OpenSuse atanapi Fedora kalayan desktop anu sami konsumsi sakitar 354mb (parantos dipiceun sababaraha prosés ti mimiti).

      Di sisi anu sanésna, kuring moal nyarankeun saha waé pikeun nganggo Repository ayeuna, sabab lumayan yén saatos pembaruan aya anu henteu tiasa dianggo pikeun anjeun atanapi éta ngan saukur henteu ngamimitian sistem. Kali terakhir kajantenan kuring, GDM lirén damel (kuring kedah nganggo Ctrl + high + F1 pikeun startx sareng ngalih ka Slim), Gedit, Viewnior sareng sababaraha program sanés.

      Salam.

  6.   Pak Parahu cenahna

    Petercheco saé, mimiti sadayana hatur nuhun pikeun panduan.

    Maca sadayana undak-usuk kuring mendakan artos dina sadaya léngkah kecuali hiji:
    wget http://sbopkg.googlecode.com/files/sbopkg-0.37.0-noarch-1_cng.tgz
    installpkg sbopkg-0.37.0-noarch-1_cng.tgz

    Kunaon ieu, gumantung kana googlecode.com, nalika urang tiasa masang dbopkg 0.37 tina Repos resmi numutkeun halaman wéb proyék?
    installpkg sbopkg-versi-noarch-1_cng.tgz

    Kalayan cara sanésna, naha urang henteu résiko janten rada ketinggalan jaman pikeun masa depan?

    Hiji salam.

    1.    petercheco cenahna

      Halo, éta pikaresepeun naon anu anjeun nempatkeun tapi dina halaman resmi Slackware asalna ieu:
      http://docs.slackware.com/howtos:slackware_admin:building_packages_with_sbopkg

      Di repos resmi distro éta henteu langsung :).

      1.    Pak Parahu cenahna

        Naon hal anu panasaran, kumaha mungkin yén aranjeunna henteu ngalereskeun kasalahan anu ageung sapertos kitu http://www.sbopkg.org/downloads.php?

        Hatur nuhun balesan gancang.

        Kuring ngagaduhan hal anu sanés kanggo anjeun, sanaos sigana kuring parantos terang jawabanana. Salah sahiji alesan anu ngajantenkeun kuring ninggalkeun Arch nyaéta kanyataan yén éta henteu nanaon ngan ukur mendakan masalah kaamanan dimana-mana, sareng kuring henteu resep janten ahli dina kaamanan komputer pikeun tiasa ngonpigurasikeun parameter-parameter anu parantos aya dina distribusi sanés. aranjeunna sumping ka kuring sacara standar.
        Hal anu sami sareng Slackware, sigana mah, henteu aya langkah kaamanan ti menit 1, leres?
        Anjeun kedah ngonpigurasikeun nyalira.

        1.    eliotime3000 cenahna

          Saur anjeun henteu kedah nolak campur sapertos dina Arch, kumargi, dina installer Slackware anu sami, éta masihan anjeun fasilitas pikeun otomatis masang SELinux sareng sana, éta henteu nyéépkeun sumberdaya.

          Ngeunaan Arch, anu nyingsieunan kuring nyaéta gancangna aranjeunna ngamutahirkeun vérsi komponén anu paling sénsitip, dugi ka tingkat anu ngajantenkeun kuring balik ka Three Marys stabilitas di GNU / Linux (Debian, Slackware sareng RHEL / CentOS ).

        2.    petercheco cenahna

          Nah Eliotime3000 parantos ngajawab anjeun, tapi sakumaha anjeun tiasa tingali dina postingan kuring, kuring ogé masang asistén pikeun konfigurasi anu langkung seueur: ufw. Ieu ngamungkinkeun anjeun pikeun nambihan parameter kana firewall (netfiter atanapi iptables ... naon waé anu anjeun badé nyauran) ku cara anu gancang sareng gampang: D.

          Ogé, pikeun kéngingkeun langkung seueur kaamanan, anjeun tiasa, contona, masang fail2ban pikeun ngalindungan komputer anjeun tina usaha ku ssh atanapi jasa sanés: D.

  7.   Warheart cenahna

    Kuring parantos lami hoyong nyekel leungeun kana distro ieu, tapi kuring pikir sacara manual masang katergantungan tiasa janten gangguan anu nyata, atoh hatur nuhun pikeun tutorialna, panginten hiji dinten kuring bakal surak.

    1.    petercheco cenahna

      Sawangsulna. Tingali yén kuring angkat tina sistem otomatis pikeun ngagaduhan langkung kendali kana sistem sareng kagumantungan 😀

  8.   eliotime3000 cenahna

    Distro KISS karesep kuring ... Kaleresan, éta distro KISS pangsaéna anu kuring nyobian dugi ka ayeuna, sabab éta gaduh kaunggulan ngagunakeun duanana binér (sapertos Debian sareng anu sanés nganggo slapt-get atanapi slackpkg pikeun dipasang ti backports) atanapi kompilasi salaku Gentoo (sbopkg).

    Pokokna, distros sapertos Slackware, teu aya, sareng backports resmi (sapertos Slacky.eu) langkung sadar kana bug sareng ngapdet kana vérsi anu paling stabil sareng édit kode sumber.

    PS: ngajantenkeun anjeun hoyong unduh kode sumber Iceweasel sareng pasang ku sbopkg.

    1.    petercheco cenahna

      Leres: D. Ngomong-ngomong .. Naon distro anu anjeun anggo ayeuna? Kuring terang anjeun aya di sakitar Slackware, Debian sareng Arch tapi anu mana anu anjeun pilih nyaéta tebakan saha waé 😀

      1.    eliotime3000 cenahna

        Pikeun nyatana, distro anu kuring pikaresep nyaéta Debian, kusabab éta nawiskeun kuring instalasi gancang sareng gampang dianggo sareng adaptasi (upami aya anu benci sareng terminal, kuring masang parangkat lunak pusat upami éta desktop GTK atanapi Apper upami éta KDE).

        Di sisi Slackware, kuring ngantepkeun pikeun PC anu henteu ngadukung kernel sareng PAE sapertos Pentium IV anu lami atanapi PC anu bieu ngajalankeun Windows XP.

        Pokokna, kuring miharep adi kuring ngatur migrasi sadaya file na tina PC-na pikeun masang Slackware 14.1 sahingga, yén anjeunna teras-terasan mikaresep XP sareng VirtualBox (anjeunna resep éta pas kuring dipasang dina notebook na sareng Windows 7, kumargi éta gumantung kana aplikasi proprietary pikeun program PIC's sareng PLC's).

    2.    patodx cenahna

      eliotime…. hampura kabodoan kuring .. tapi dina kendor .. naha kuring tiasa masang paket .deb… ??????
      éta kusabab driver printer kuring ..

      petercheco .. pitunjuk anu hadé pikeun nyetak .. sareng anjeun ngajantenkeun kuring hoyong nyobian kendor ... sukur pisan ..

      Surak ..

      1.    eliotime3000 cenahna

        Upami anjeun nganggo Konverter paket Alien, leres; tapi upami anjeun hoyong anggo slackpkg kanggo masang paket .deb, henteu.

      2.    petercheco cenahna

        Wilujeng sumping @patodx 😀

  9.   pandev92 cenahna

    Rudimental sakedik ahahaah

    1.    petercheco cenahna

      Ku? Abdi nyarios éksténsif tapi gancang kalebet parangkat lunak anu urang paling anggo 😀

    2.    eliotime3000 cenahna

      Meh, sahenteuna anjeunna henteu nempatkeun bungkus sanés dina anjeun anu anjeun henteu hoyong.

      1.    petercheco cenahna

        Mémang .. Saatos masing-masing milih bungkus anu aranjeunna badé pasang .. Pilarian waé dina slackbuilds.org sareng pasang ku paréntah sbopkg -i "package_name" (upami éta henteu ngagaduhan kagumantungan) atanapi sbopkg -i "name_of_dependence package_name" pasang kagumantungan + rangkep sorangan) 😀

  10.   r0uzic cenahna

    Kuring nyobian Slackware sababaraha bulan kapengker nalika versi 14.0 kaluar, pamasanganana béda sareng sebaran anu sanés tapi henteu sesah sakumaha sababaraha urang cet na éta masihan kuring rasa aman (dina tingkat paket resmi) anu sababaraha distribusi masihan kuring; tapi kuring nganggap éta mangrupikeun kalepatan sareng nyéépkeun waktos pikeun henteu tiasa masang sistem anu paling dasarna sacara standar atanapi ngagaduhan kernel anu langkung dioptimalkeun sahingga ngirangan waktos loading. Leres, seueur anjeun bakal ngawartosan yén kuring tiasa ngalakukeun éta sacara manual dina pamasangan, tapi éta anu pasti anu kuring kritik: mutuskeun kalayan langkung ti 100 bungkus upami kuring badé dipasang atanapi henteu.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Normalna, installer Slackware bakal nunjukkeun daptar daptar paket mana anu anjeun badé pasang (tina anu paling dasar dugi ka anu paling imut, sapertos paket buruan KDE), tapi pikeun nyatana, boot kernel dugi ka sistem. boot anu cukup mirip sareng UNIX / BSD (kanyataanna, OpenBSD butuh salamina pikeun pamanah).

      1.    petercheco cenahna

        Abdi henteu tiasa satuju deui .. Anjeun tiasa masang grup perangkat lunak A, AP, D, F, K, L, N, X sareng anjeun parantos gaduh sistem dasar anu saatos restart anjeun pasang naon anu anjeun pikahoyong: D.
        Sakedik langkung seueur ngeunaan ieu: http://www.slackwiki.com/Minimal_System

  11.   Babel cenahna

    Pitunjuk na saé, sanaos ningali kumaha kendorna, saur kuring mah langkung seueur ti pangguna Arch. Hal sanés anu nyerang kuring nyaéta anjeun gaduh seueur kasalahan éjahan (khususna kecap gawe saderhana tanpa aksen). Kuring pikir éta mangrupikeun hal anu sok dicandak nanaon tapi halaman kualitas naon waé anu kedah ningali kasalahan éta. Mudah-mudahan ti Linux aranjeunna langkung nyobian kana éta.

    1.    eliotime3000 cenahna

      @Petercheco ti Républik Céko, janten anjeun moal tiasa nyalahkeun anjeunna sapertos kitu kusabab gaduh éjahan anu goréng sapertos kitu (kanyataanna, sakapeung kedah nyerat dina dua basa atanapi langkung anu matak hanjelu).

      Atoh, éta tulisan langkung lengkep tibatan kuring, éta pantes dikredit tambahan.

      1.    Carlos cenahna

        Abdi pangguna Debian tapi kuring parantos nyobian virtualisasi ampir sadaya distribusi, sahenteuna sadaya anu asli anu asalna tina sésana. Diantarana Slackware mangrupikeun anu kuring paling resep, operasi slackbuilds mimitina tiasa rumit tapi éta henteu langkung ti Use of AUR di ArchLinux.
        Slackware sapertos Debian kalolobaanana berorientasi stabilitas henteu paduli naha éta mangrupikeun vérsi anu pangénggalna upami henteu gratis, janten ampir hiji-hijina distribusi anu masih nganggo Lilo tibatan grub salaku boot loader.
        Sigana mah distribusi anu saé pisan, upami kuring 'angkat' ti Debian kuring bakal lebet kana jaringan Slackware, kusabab Gentoo langkung rumit pikeun dianggo

    2.    petercheco cenahna

      Leres, leres kuring bakal ngagaduhan éjaan éjahan anu sanés, tapi éta kajadian nalika salah nyerat tulisan jam 12:XNUMX siang di Républik Céko: D. Salaku tambahan, éta kedah diperhatoskeun yén panyatur Spanyol anu sami nyalahkeun éjahan: D.

    3.    patodx cenahna

      Abdi satuju. Oi en dya jalma-jalma henteu nyerat vien, zon hunos berdaderos hanimales tina lenhua casteyana.

      Kuring yakin yén Petercheco kedah nyerat ti ayeuna di Céko, janten urang bakal langkung ngartos naon anu dimaksud sobat urang dina tutorial, sabab Spanyol sanés bahasa indungna.

      Surak ..

      1.    petercheco cenahna

        Koméntar anjeun damel soré kuring di tempat damel senang: D. Hatur nuhun :). Abdi serius nalika nyarios, kuring parantos seuri salami sapuluh menit diez

  12.   petercheco cenahna

    HIJI HAL LAIN ..

    Hos kuring nyarankeun dina bagian konfigurasi Repository pikeun ngagentoskeun repos tina:

    ftp://mirrors.slackware.com:/slackware/slackware-14.1/
    http://mirrors.slackware.com/slackware/slackware-14.1/

    Ieu nembongan munggaran dina dokumén: D. Éta bisi Repository nagara saluyu na gagal.

    1.    petercheco cenahna

      Hapunten "Kuring nyarankeun anjeun"

  13.   Pablo cenahna

    Kuring sapuk pisan sareng tulisan Slackware ieu, tapi, kuring ngalaman masalah nalika ngonpigurasikeun jaringan Lan kuring, kuring henteu mendakan dimana-mana, solusi pikeun masalah jaringan kuring, ku sabab kitu, kuring parantos balik ka openuse, anu ngajantenkeun langkung gampang konfigurasi tina Lan. Kuring ngabagjakeun anu hoyong sareng gaduh waktos kanggo diajar, tapi salaku pangguna anu milari solusi anu gancang, kuring henteu mendakan Slackware.

    1.    petercheco cenahna

      Hai, Pablo,
      Salila prosés instalasi, installer naroskeun upami anjeun hoyong ngonpigurasikeun jaringanna. Anjeun nyarios leres teras pilih pilihan Network Manager. Ati-ati, aya opat pilihan sareng salah sahijina nyaéta DHCP. Entong pilih DHCP upami sanés Network Manager. Perbaikan masalah kumargi sambungan jaringan anjeun bakal dikelola ku Network Manager 😀

      1.    petercheco cenahna

        Inpo anu langkung seueur, anu panginten anjeun pikaresepeun:
        http://docs.slackware.com/slackware:beginners_guide

  14.   santilin cenahna

    Kuring parantos masang slackware dina Nec Versa M320 sareng nuturkeun instruksi anjeun, khususna sbopkg -i "kcm_touchpad" tapi touchpad kuring henteu jalan.

    Kuring parantos ningali-ningali tapi teu mendakan solusi pikeun kendor 14.1.

    Naha kuring kedah ngédit file konfigurasi x11 ku tangan?

    1.    petercheco cenahna

      Halo, nalika anjeun masang rangkep éta anjeun bakal mendakan pilihan pikeun ngonpigurasikeun touchpad anjeun dina preferensi sistem KDE -> alat input -> touchpad.
      Di dieu anjeun ngarobih kana kabutuhan: D.

      Upami tibatan nganggo KDE anjeun nganggo XFCE angkat ka pusat xfce -> mouse sareng touchpad teras jantenkeun setelan anu dipikahoyong :).

      1.    santilin cenahna

        Sistem henteu ngadeteksi touchpad kuring. Nalika kuring ngalebetkeun konfigurasi touchpad ti kde, dina inpormasi nyarios ka kuring nami Touchpad: Alat henteu kapendak

        🙁

        1.    petercheco cenahna

          Pisan panasaran bisi anjeun .. Touchpad henteu jalan sadayana atanapi dianggo satengah? Kumaha anjeun masang sistem?

          1.    santilin cenahna

            Henteu nanaon pisan. Pamasanganna dilakukeun ku nuturkeun tutorial ieu.

            Naha anjeun terang naon anu kedah dilakukeun pikeun mariksa naha kernelna ngamuat touchpad?

        2.    petercheco cenahna

          Tapi kuring sanés nyarioskeun perkawis instalasi .. Pos kuring perkawis post-instalasi: D.
          Touchpad anjeun sigana mah teu didukung, tapi ieu pertama kalina kuring ningali éta :). Upami anjeun masang rangkep kelompok X salami dipasang, touchpad anjeun kedah lancar.

          1.    petercheco cenahna

            Dina pamasangan Slacware sakedap waktos nembongan di mana anjeun naroskeun mouse mana anu anjeun badé anggo. Anjeun kedah milih standar Vídně: imps2mouse.

            Upami anjeun hoyong ngalakukeun konfigurasi manual, anjeun kedah ngédit atanapi nyiptakeun file /usr/lib/X11/xorg.conf.d/10-synaptics.conf

            Wasalam

  15.   batu pasir cenahna

    Kontribusi anu saé pisan, kuring henteu kantos nganggo slackware mangtaun-taun, kalayan distribusi ieu kuring ngamimitian di GNU / Linux kalayan vérsi 10, kuring kedah ngantepkeun tiheula kumargi sateuacan kedah masang sadayana sacara manual sareng kuring kedah milarian masing-masing kagumantungan, tapi hei abdi cobian deui, Nuhun Pitunjuk

    1.    petercheco cenahna

      Wilujeng sumping 🙂

  16.   Percaff_TI99 cenahna

    Pos anu saé pisan; beuki aya sareng langkung saé, anjeun tiasa diajar waé anu teu aya dina tutorial anu sanés sareng sabalikna.
    Sesuatu anu menonjol di Slackware nyaéta integrasi KDE sareng kalenturan anu ngajalankeun aplikasi, sareng leres, kuring ogé merhatoskeun éta langkung lincah tibatan Archlinux.

    Salam.

    1.    petercheco cenahna

      Hatur nuhun pisan 😀

  17.   SynFlag cenahna

    Hal kinerja, kuring tiasa nempatkeun anjeun dina patarosan, kumaha upami Gentoo?
    Kuring bakal masihan anjeun vs CentOS ku kernel khusus vs Slackware kalayan kernel stock ... hayu urang tingali ram, gancang sareng stabilitas ngalawan setrés CPU anu langkung kéngingkeun kauntungan 🙂

    1.    petercheco cenahna

      Oke, pasang dua mesin virtual .. Hiji nganggo CentOS minimal nganggo kernel khusus anjeun sareng anu sanésna nganggo Slackware minimal (masang grup perangkat lunak kanggo gaduh instalasi Slackware minimal: http://www.slackwiki.com/Minimal_System) sareng nyebarkeun hasil anjeun 😀

  18.   Ésau cenahna

    tulisan anu saé, ucapan salamet, kuring parantos hoyong nguji distro ieu, sareng anjeun kéngingkeun kuring langsung nurunkeun ISO.
    Ngan sakedik patarosan, kuring badé masangkeunana dina mesin uji kuring, dimana kuring parantos masang sababaraha distro sanésna, Debian Jessie, Arch, Ubuntu 14.04, OpenSuse, KaOs, Trsiquel, sareng aranjeunna sadayana boot ti GRUB2. Kuring ningali éta dina tulisan anjeun anjeun nyarioskeun Lilo (sabaraha yuswa éta?).
    Patarosanna, naha kuring tiasa milih masang GRUB2 tibatan lilo sareng éta ngakuan distro sanés anu parantos anjeun pasang?

    1.    petercheco cenahna

      Halo Essaú sareng hatur nuhun kana koméntar anjeun: D. Salila dipasang sistem sacara otomatis masang Lilo.
      Anjeun tiasa masang grub (grub2) anu sumping kana Slackware DVD kalayan léngkah ieu:

      Sakali anjeun bérés masang Slackware sareng pesen ieu nembongan: "Pamasangan Slackware Linux parantos réngsé."

      Lumpat:
      chroot / mnt

      masang-grub / dev / sda
      grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg

      Sareng voila: D .. Inpo salengkepna ngeunaan ieu:
      http://docs.slackware.com/howtos:slackware_admin:grub_on_first_install

    2.    petercheco cenahna

      Hiji deui ..
      Lilo sanés proyek anu ditilar sama sekali. Versi stabil terakhir dirilis kirang ti sataun katukang (7 Juni 2013) sareng dinten ayeuna Slackware ngagaduhan dukungan UEFI sareng Lilo.

      Inpo: http://en.wikipedia.org/wiki/LILO_%28boot_loader%29

  19.   Tong sampah cenahna

    pitunjuk anu saé Peter.

    di sisi anu sanés, sababaraha bulan ka hareup anjeunna kaduhung kalem sareng balik deui ka rhel, sanaos dina hal ieu centos tapi dina 7 😛

    1.    petercheco cenahna

      Nuhun: D. Muhun hoigo berbisik dina angin anu aranjeunna nyarios, yén kuring cicing sareng Slackware, kumargi kuring resep pisan sareng gaduh sadayana dina panangan abdi :). Salaku tambahan, pagelaranana brutal sareng kuring mopohokeun Repository plus konfigurasi prioritas, deb atanapi rpm packages sareng kagumantunganana: D. Kalayan indung Slackware kuring ngaraos bébas sareng beuki loba kuring ngaidentipikasi ku pamikiran Patrick Volkerding ngeunaan linux ayeuna.

      Éta idéal sareng dukungan anu dipiboga henteu katandingan:
      http://en.wikipedia.org/wiki/Slackware#Releases

  20.   Chicxulub Kukulkan cenahna

    Hiji patarosan: naha kuring tiasa gaduh dua atanapi langkung desktop anu dipasang? Salaku conto, mimitian dinten ieu nganggo KDE, énjing nganggo XFCE sareng minggu payun sareng Kayu manis.

    1.    petercheco cenahna

      Halo, tangtosna anjeun tiasa gaduh sababaraha naskah .. Tangtosna, Kayu manis kedah nyusun: D.
      Inpo lengkep didieu: http://slackblogs.blogspot.cz/2014/04/cinnamon-slackbuilds-csb-for-slackware.html

  21.   vidagnu cenahna

    Tutorial anu saé, kuring parantos ngagunakeun Slackware ti saprak 1998 sareng kuring henteu kantos ngalaman masalah sareng sérver, kuring henteu masang bungkusan tina slackbuilds dina éta kusabab bungkus anu aya dina Repository resmi parantos cekap. Di imah kuring kuring ogé nganggo éta sareng dina hal ieu upami kuring nganggo slackbuilds kanggo bungkusan sapertos vlc, sanaos kuring ogé tetep ngagunakeun ./configure && make & make install diantarana waé.

    Sugeng deui dina tutorial ieu sareng pilihan anu anjeun tos pilih!
    Oscar

    1.    petercheco cenahna

      Hatur nuhun pisan Oscar, kuring ogé resep nyandak kaputusan ngagunakeun Slackware. 🙂

    2.    kik1n cenahna

      Wah, anjeun pasti rada peretas :).
      Nalika anjeun ningkatkeun tina slackware kana versi anu sanés, naha anjeun masang deui atanapi ningkatkeun?

      1.    petercheco cenahna

        Nya anjeun tiasa ningkatkeun tanpa masalah sareng:

        1 ° Tambihkeun repos tina vérsi énggal dina / jsb / slackpkg / kaca spion

        Pembaruan ka-2 sareng:

        slackpkg cek-apdet
        slackpkg ningkatkeun-sadayana
        Pilih hurup K pikeun nyimpen konfigurasi tapi ningali konfigurasi anyar bungkusan na

        3 slackpkg install-énggal

        Tangtosna, kuring langkung resep ngalakukeun pamasangan anu bersih kusabab Slackware tiasa dianggo kalayan saé pisan sareng henteu kedah diperbarui unggal dua ku tilu tina vérsi ka vérsi 😀

  22.   amilkar cenahna

    Slackware, hébat, kuring diajar seueur!
    Patarosan, nalika ngarobih /etc/profile.d/lang.sh kuring nempatkeun:
    ékspor LANG = es_XX.utf8
    ékspor LANGUAGE = es_XX.utf8
    ékspor LINGUAS = es_XX.utf8
    ékspor LC_ALL = es_XX.utf8
    XX: nagara anu saluyu
    Éta hasil OK
    Keyboardna aya masalah, éta henteu nganggo keyboard Amérika Latin atanapi Spanyol (anjeun tiasa ningali yén kuring henteu tiasa ngetik), kuring milih olpc / es-olpc | olpc / es-olpc.map anu dina waktos instalasi diréspon, teras henteu. Naha éta tiasa dilereskeun di slackbuilds? Naon anu kuring kedah ditetepkeun dina pamasangan? Naon anu kuring kedah ngarobih? Salam.

    1.    petercheco cenahna

      Coba muka terminal tanpa janten root (nyaéta, nganggo nami pangguna anjeun) sareng nyerat:
      setxkbmap nyaéta

      Inpo: http://docs.slackware.com/howtos:window_managers:keyboard_layout

      Sacara umum, keyboard tiasa ngonpigurasi langsung di lingkungan desktop anu anjeun anggo.
      Anjeun nyarios yén anjeun nyetél /etc/profile.d/lang.sh, tapi anjeun nyetél /etc/profile.d/lang.csh ogé?

      Conto:
      nano /etc/profile.d/lang.sh
      ékspor LANG = es_ES.utf8

      nano /etc/profile.d/lang.csh
      setenv LANG en_ES.utf8

      salam

  23.   Chamaeleonidae cenahna

    Mangpaat Pisan: 3

  24.   ANIM4 cenahna

    Ngabagéakeun kana sumbangan ieu kanggo masarakat slacker Petercheco.
    Kuring parantos janten pangguna slackware ti saprak slackware 13 sareng anu leres nyaéta hal anu paling saé anu kuring gaduh dina hard drive kuring, kuring parantos nyobian anu sanés tapi kuring kantos balik kana slackware (Gentoo Abdi hoyong éta) sareng ayeuna hiji-hijina hal anu kuring pikirkeun stabil atanapi ayeuna?

    Hiji-hijina hal anu kuring tingali leungit nyaéta komunitas anu nyarios basa Spanyol di irc contona atanapi forum aktip anu saé kalayan seueur partisipasi. Pikeun méréskeun mamang sadayana, urang sadayana kedah diajar sareng henteu kunanaon kasalahan 100 kali, janten jalma bakal kaleungitan rasa sieun ku distro Gnu / linux anu saé ieu.

    Ieu kajantenan kuring nalika kuring ningali yén jalma-jalma ngamangpaatkeun ucapan salamet ka panulis sareng tulisan ieu sareng ku cara ngaleungitkeun keraguan, langkung saé upami gaduh tempat supados urang sadayana tiasa ngabagi pangalaman sareng diajar langkung seueur sareng henteu kedah miceun sakedik (linux patarosan).

    Jauh langkung luhur aya anu naros kunaon sbopkg atanapi slackpkg teu acan ditambihan, jawabanana saderhana, nyaéta paket opsional kumargi éta ngarecah filosofi KISS ku alesan anu sami slackware64 henteu ngagaduhan kasaluyuan sareng 32bits, éta "siap" tapi anjeun kedah nambihan lapisan parangkat lunak pikeun ngajalankeun / nyusun perangkat lunak 32-bit.

    Sareng pangguna sanés naros kumaha ngarobih ti kde ka lingkungan anu béda, sabab sakumaha ceuk Petercheco éta nyusun teras anjeun ngajalankeun di terminal: $ xwmconfig
    Sareng ménu nembongan dimana anjeun tiasa milih anu anjeun pikahoyong (anu parantos dipasang). Teras we mareuman X, $ startx salajengna sareng éta waé.

    Salam!

    1.    petercheco cenahna

      Hatur nuhun pisan parantos masihan waleran anjeun sareng pikeun evaluasi tulisan kuring sareng kuring satuju, langkung seueur halaman wéb anu nyarios basa Spanyol ngeunaan Slackware diperyogikeun: D.

  25.   ANIM4 cenahna

    Anjeun wilujeng sumping Petercheco, upami sedih ningali yén teu aya sasaha di # slackware-es de freenode, anjeun tiasa nyiptakeun saluran anu sanés, sapertos Slackeros atanapi Slackos atanapi nami sanés, hal anu sesah ngeunaan saluran irc ieu nyaéta ngajaga aranjeunna aktip sareng seueur pangguna ... .

    Di luhur kuring nempatkeun * Slackpkg sareng éta hartosna slapt-get 🙂 kumargi slackpkg kalebet.

    Salam sareng teraskeun masihan tiwu kana slackware mangtaun-taun deui!

  26.   xurxo cenahna

    Halo Petercheco 🙂

    Kuring resep tulisan ieu ngeunaan naon anu kedah dilakukeun saatos masang Slackware. Cocog pisan pikeun saha waé anu resep ékspérimén sareng uji OS * Linux.

    Kuring parantos ngagunakeun Slackware ti saprak 1994. Kuring sok gaduh Slack siap angkat; ayeuna Slackware 14.1.

    Nanging, kuring parantos teu nganggo mangbulan-bulan kusabab dukungan kartu "nVidia Optimus" henteu sakumaha sepuhna sapertos anu kuring butuhkeun Slack.

    Abdi kedah masangkeun bungkus "bumblebbe sareng bbswitch" kanggo kartu nVidia supados dipegatkeun; kumargi seuseueurna waktos kuring parantos nyéépkeun Intel terpadu tina i7.

    Hatur nuhun kana postingan anjeun Kuring émut hal anu kuring henteu tumut kana akun terakhir kali kuring nyobian masang bungkus ieu: "anu henteu kasaluyuan sareng 32 bit !!"

    Kuring nembé milarian sareng mendakan HOWTO ieu anu ngajelaskeun kumaha cara masang pangrojong pikeun kartu nVidia Optimus ku supir nVidia; tapi ... masih penting pikeun ngarobah sistem janten "multilib"; sareng ieu anu kuring henteu raoskeun!

    https://github.com/WhiteWolf1776/Bumblebee-SlackBuilds

    Upami kuring ngagaduhan Slackware Linux 64 murni; éta kusabab kuring hoyong janten sapertos kitu. Nambahkeun lapisan kasaluyuan pikeun 32-bit sigana henteu saé pikeun kuring.

    http://alien.slackbook.org/dokuwiki/doku.php?id=slackware:multilib

    Kuring terang masalah anu nyababkeun nyaéta nVidia henteu nawiskeun dukungan anu cekap pikeun kartu grafik na di lingkungan GNU / Linux.

    Kuring kedah ngantosan sababaraha jinis dukungan, bahkan éksternal, anu ngamungkinkeun pamasangan parangkat lunak ieu tanpa ngadamel sistem "multilib".

    Hatur nuhun pikeun ngingetan kuring 🙂 Kuring henteu ngamimitian Slack mangbulan-bulan sabab ku Linux Mint 17 dukungan pikeun nVidia Optimos parantos dianggo (sareng supir Noveau) ti pamasangan sareng raoseun pisan anu tungtungna hilap ti mana asalna: - /

    Pangalusna Wasalam.

  27.   Jessie cenahna

    Halaman anu saé pisan!
    Langkung seueur pangguna anu resep ku Slackware !!! 🙂
    Gambar anjeun bakal katingali langkung saé sareng pangatur jandéla sapertos Enlightenment 16 😀

    1.    petercheco cenahna

      Hatur nuhun pisan rerencangan ... Abdi ngaluncatan ti distro ka distro sakedap, tapi kuring parantos uih deui ka Slackware sareng KDE. Tangtosna, waktos ayeuna Slackware Ayeuna sareng kuring pikir Slackware 14.2 atanapi 15 urang bakal ningali, sigana bakal ampir caramel: D.

  28.   WSN cenahna

    Tulisan petercheco alus teuing!

    Kuring henteu kantos nganggona distro ieu dugi ka ayeuna, kuring kantos milih anu sanés nganggo installer grafis sareng sacara téoritis langkung ramah ngeunaan hal transisi antara windows sareng Gnu / Linux, tapi kuring kagum ku kinerja Slackware, kuring masih kedah ngonpigurasikeun sababaraha hal anu penting sapertos keyboard sareng barang, tapi saur kuring henteu rumit.

    Ngan ukur kasieun kuring nyaéta waktos anu lami pikeun nyobaan karya seni ieu.

    Salam sareng ucapan salamet pikeun tulisan anu saé, éta mangrupikeun bantosan anu saé.

    1.    petercheco cenahna

      Halo sobat sareng hatur nuhun pisan pikeun rating anu saé tina tulisan kuring :). Bungah ningali yén éta mangpaat pikeun pangguna :). Salam terasrasakeun distro ...

  29.   Adrian cenahna

    HELLO ANTRI SAYA BARUASA SORA KANGGO ANJEUN BISA NULANGKEUN SANGKANGKEUN INSTAL LAMPU… Punten

    1.    petercheco cenahna

      Halo Adrian,

      Ieu ngabantosan anjeun: http://www.slackware.com/~mrgoblin/slackware-lamp.php

  30.   antares_alf cenahna

    Hatur nuhun pisan Peter.

    Anjeun parantos nyerat tulisan anu saé pikeun anu énggal pikeun slackware. Éta ogé parantos ngalayanan kuring sareng kuring nganggo distro ti saprak 2008.
    Hal anu hébat ngeunaan slackware nyaéta éta henteu robih seueur kecuali upami diperyogikeun. Ayeuna aya rilis anyar, slackware 14.2. Naha urang ngarepkeun postingan recharge énggal?

    Hatur nuhun pisan Peter.

  31.   Vikrand cenahna

    Nuhun kana tulisanana, éta parantos ngabantosan kuring sabab anjeun henteu tiasa ngabayangkeun.

    Kuring anyar dina distro ieu, kuring parantos maca dina LinuxQuestion yén KDE Plasma 5 tiasa dipasang dina Slackware 14.2.

    Anu kuring henteu ngartos nyaéta kumaha kuring tiasa masangna?
    Kumaha kuring nganggo Repository AlienBob?

    Nuhun sateuacanna!

  32.   JOEL cenahna

    Kuring kadieu kadieu, tutorial ieu parantos ngabantosan kuring pisan sabab kuring hoyong nyobian Slackware.
    Dugi ka ayeuna kuring masih nginstalna dina PC desktop kuring tanpa gagal, stabil, hiji pass. Sareng ayeuna kuring nembé dipasang dina laptop kuring pikeun langkung jero kana dunya linux khususna (Slackware / Zenwalk)
    Leres pisan mimitina éta sesah, sapertosna nalika kuring angkat tina jandéla ka ubuntu / linuxmint ... hahaha. Kuring kedah ngalakukeun seueur panilitian dina linux.
    Kuring parantos nyobian seueur distro, tapi anu ieu pikeun kuring nyaéta anu adaptasi pikeun diajar ku linux. Kuring masih gaduh hiji deui ti sakola anu lami nyaéta Freebsd.

  33.   kasja cenahna

    Naha aya anu terang kumaha ngadamel distribusi Slackware khusus? Kuring usik liveslak tapi kuring henteu terang naon paréntahna ..

  34.   josAlz cenahna

    Saatos 12 taun cobaan sareng kasalahan sareng sagala rupa distribusi, linux, bsd, windows, osx, kuring mendakan sistem anu tiasa dianggo pikeun kuring, kuring sok ngaleungitkeun mesin klien masang sistem, ngaoptimalkeun, uji coba, kuring meryogikeun anu stabil kuring badé pikeun dinten kadua tina slackware sareng diajar, éta sadayana dimimitian ku wifislax anu kuring tingali gancang pisan nalika kuring ningali kuring ningali éta dumasarkeun kana slackware ... teras kuring maca pendapat pangguna sadaya tingkatan sareng pangalamanana ... kuring ngarasa adrenalin sungsi réngsé.
    forum anu saé kuring tinggalkeun salaku final,
    Anggo Angkatan, Lukas!