Sabayon sareng qgtkstyle

Screenshot ti 2013-04-11 03:12:29
Nya, kuring nyungkeun tutorial saderhana ieu pikeun tiasa aktip qtconfig tampilan Gtk pikeun aplikasi Qt, nalika anjeun nganggo lingkungan basis Gtk di Sabayon (GNOME, XFCE jst ..).

Kanggo sababaraha alesan, gaya qgtk éta henteu dipasang dina Sabayon, ogé teu aya dina Repositories. Numutkeun ka sababaraha pangembang, éta kusabab aranjeunna henteu hoyong nambihan »bloat».

Como sabayon, dumasar kana Gentoo, sabab urang bakal nganggo filsafat Gentoo:

1-Kami kéngingkeun tangkal portage:

emerge -sync

2-Kami nampi overlay tina sabayon:

layman -a sabayon && layman -a sabayon-dsitro

3- Kami nyiptakeun overlay lokal:

mkdir -p /usr/local/overlays/local/profiles && echo "local_overlay" >> /usr/local/overlays/local/profiles/repo_name && echo 'PORTDIR_OVERLAY="${PORTDIR_OVERLAY} /usr/local/overlays/local' >> /etc/make.conf

4 - Kami ngalangkungan ebuild of qgtkstyle ka tempat anu leres:

wget -O qgtkstyle.tar.bz2 'https://bugs.sabayon.org/attachment.cgi?id=767' && tar xvf qgtkstyle.tar.bz2 -C /usr/local/overlays/local

5- urang ningali katergantungan anu diperyogikeun:

emerge -pvt qgtkstyle

6-Kami masang sadaya kagumantungan sareng éntropi / rigo.

7-tungtungna urang bakal masang qgtkstyle: muncul -pvt qgtkstyle.ebuild

8-Kami ngadaptarkeun parobihan dina éntropasi:

equo rescue spmsync

Akhirna urang tiasa angkat ka qtconfig sareng pilih gaya gtk + kanggo aplikasi qt

Upami anjeun ngalaman masalah nyusun bungkus kusabab gcc, tong hariwang, éta bug anu dikenal sareng tiasa direngsekeun kantun ngainstall deui gcc: equo install gcc

Kuring miharep pituduh kuring tiasa ngabantosan sareng bahkan anu sanés!

Sumber: https: //forum.sabayon.org/viewtopic.php? F = 89 & t = 29622


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

31 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   ianpocks cenahna

    Iraha waé nalika kuring nganggo sabayon….

  2.   Root87 cenahna

    Kuring bahkan henteu ngartos "j" salah sahiji paréntah hahaha anjeun tiasa ningali yén kuring bakal masihan via Gentoo sareng turunan / -_- \

  3.   EVER cenahna

    Aya typo leutik dina paréntah kadua. Kuring henteu resep nempatkeun paréntah tanpa ngajelaskeun naon anu aranjeunna lakukeun, kami ngahasilkeun generasi copy-pasters anu teu terang naon anu disalin. Pokokna, kuring ngabayangkeun yén upami aranjeunna gaduh Gentoo atanapi turunan, aranjeunna kedah terang naon-naon ...
    Wasalam

    1.    pandev92 cenahna

      Leres, hapunten, éta sabayon distro, naaa, generasi salinan pasteadores henteu didamel, éta gampang pisan naon anu anjeun lakukeun, upami anjeun hoyong langkung jero, anjeun kedah lebet kana wiki sabayon 😉

  4.   diazepam cenahna

    Ku jalan kitu, anjeun tiasa ngadamel bug pamenta pikeun ngasupkeun qgtkstyle dina sabayon

    Kuring tumaros sakali sareng qupzilla 1.3.5 (nalika aranjeunna masih ngagaduhan 1.1.8)

    https://bugs.sabayon.org/buglist.cgi?product=Entropy&component=Request&resolution=—

    1.    pandev92 cenahna

      Éta parantos! langkung ti dua taun ka pengker

      https://bugs.sabayon.org/3079

  5.   diazepam cenahna

    Ok pandev. Anjeun meunang.

  6.   st0rmt4il cenahna

    Hatur nuhun kana tip na!

    Salam!

  7.   msx cenahna

    Ieu anu kuring resep pikeun Gentoo (sareng Sabayon dina hal ieu): kesederhanaan konsép sareng éksékusi!

    Antosan ... éta tibalik tibalik !!!!
    Indung kuring, ngan ukur maca anjeun masihan kuring koma cerebral, kuring disimpen tina anu saé nalika kuring mutuskeun pikeun nyobaan Arch tibatan Gentoo 😀

  8.   pandev92 cenahna

    Ngantosan? Upami anjeun henteu terang kumaha carana ngalakukeun éta, éta nunjukkeun yén kami ngagaduhan masalah, éta henteu langkung rumit tibatan ngédit pkgbuild 😉 atanapi nganggo pkilder anu gaduh kompilasi katergantungan anu henteu aya dina repo arch atanapi anu usang .., tapi hé, Hei, upami anjeun henteu terang naon mkdir kanggo abdi sono ...
    Henteu aya anu langkung Kiss tibatan gentoo dina hartos éta, tapi anu tiasa kuring béjakeun nyaéta yén arklinuxer anu berpengalaman kedah tiasa ngalakukeun ieu, sanaos tangtosna, kasus ieu ngan ukur pikeun pangguna anu maju.

    1.    msx cenahna

      Abdi henteu satuju.

      Ngantosan? upami anjeun henteu terang kumaha carana ngalakukeun éta, éta nunjukkeun yén kami ngagaduhan masalah »
      Sareng éta nunjukkeun yén anjeun bajingan, naha kuring terang kumaha ngatur Gentoosa atanapi henteu.

      PKGBUILDs mangrupikeun hibrida antara sistem file Windows INI dimana anjeun ngagaduhan:
      [Bagian]
      Variabel = nilaina
      sareng skrip cangkang.
      PKGBUILD dasarna diwangun ku dua bagian dimana anu mimitina anjeun ngan ukur ngahartoskeun variabel sareng dina kadua anjeun damel padamelan anu, sapertos kuring nyarios, ngan ukur skrip cangkang dimana kami netepkeun tindakan anu diperyogikeun pikeun paket anu kedah dipasang: jieun diréktori, pasihan aranjeunna idin, nyalin atanapi mindahkeun file, unzip .tars, jsb. Di dieu tempatna kaéndahan PKGBUILD: konsepsi saderhana sareng pelaksanaanana saderhana dimana anu ngan ukur eureun pikeun nyiptakeun sihir nyaéta pigeulang programmer. Aranjeunna henteu ngagaduhan anu anéh ogé teu nyumbangkeun anu énggal, kalayan terang skrip cangkang (sh atanapi bash, henteu deui) teu kedah diajar anu sanés.

      PKGBUILD sanés langkung henteu kirang ti éra anu kuat, modéren sareng beresih sareng bédana ieu atra nalika urang ngabandingkeun PKGBUILD tina aplikasi X sareng ebuild analog na.

      Sabalikna administrasi Gentoo mangrupikeun hal anu paling rumit anu kuring kantos tingali.
      Cicih tina kanyataan teras-terasan nyusun sadayana - rada teu pikaresepeun sareng épisién ékonomis sareng lingkungan - masalah Gentoo nyaéta administrasi anu henteu séhat sareng pos anjeun nunjukkeun éta ku jumlah sela anu diperyogikeun pikeun masang paket anu khusus.

      Upami aya cacat anu dipiboga ku Gentoo sareng pangguna na ngalakukeun dosa, éta yakin yén anu langkung rumit langkung saé nalika kaéndahan sareng penguasaan nunjukkeun dina kesederhanaan xD

    2.    msx cenahna

      Aya tés anu hadé anu kuring tiasa nunjukkeun kumaha absurd sababaraha fitur Gentoo / Sabayon pikeun sadayana anu ngagaduhan sababaraha menit:
      kamari kuring miceun gambar Sabayon 11 KDE ka pendrive pikeun nguji kumaha sebaranana tiasa dianggo dina HW nyata.
      Saatos boot kana desktop, kuring mutuskeun ngadamel cadangan partisi dimana kuring gaduh OS sanés kanggo masang Sabayon di luhur sareng nalungtikna langkung raket.
      Pikeun ieu kuring mutuskeun masang FSARCHIVER, alat konsol anu saé pikeun cadangan sareng clone partitions.
      Kuring muka Konsole sareng ngamutahirkeun Repos:
      $ sudo sarua nepi
      Logis léngkah kadua nyaéta masang fsarchiver:
      $ sudo equo jeung fsarchiver
      … WTF! Sistem kedah ngaunduh paket _86_ (leres, dalapan puluh genep) salaku kagumantungan teras unduh sareng pasang fsarchiver !!!
      Hal anu paling lucu nyaéta diantara paket anu diunduhna aya seueur bungkus anu aya hubunganana sareng X atanapi Python (sapertos PyQt sareng anu sanésna) nalika aplikasi anu kuring pasang didesain ngan ukur ngajalankeun tina konsol! xD

      C'on, kuring gaduh seueur anu kedah dilakukeun siang dinten sateuacan kuring nyéépkeun waktos kuring pisan.

      1.    pandev92 cenahna

        86? Entong ngabohong, kagumantunganana bahkan henteu ngahontal 10

        https://packages.sabayon.org/show/fsarchiver,92165,sabayonlinux.org,amd64,5,standard/dependencies#package-widget-show-what

        Upami anjeun parantos ngaunduh 86 bungkus éta kusabab kuring ngamutahirkeun anu sanés, nyatana kuring ngan ukur ngaunduh 4 bungkus;). Hal sanésna nyaéta sabayon mangrupikeun turunan gentoo, sanés gentoo, janten upami anjeun hoyong ngadamel tés, anjeun kedah masang gentoo langsung sareng nganggo portage. Ku teu sangka aya seueur paningkatan dina pkgbuilds sareng kuring nyarios ieu salaku pangguna archlinux umur 6 bulan, hiji-hijina kaunggulan anu kuring tingali tina ebuilds nyaéta pkgbuilds masang kagumantungan sacara otomatis, sanaos sababaraha kali kuring mendakan yén kuring kedah ngalereskeun kana kagumantungan pkgbuilds.
        Upami anjeun lapisan 8, tong nyalahkeun gentoo.

        1.    msx cenahna

          «86? Entong ngabohong, "
          WTF? Ngumbah sungut anjeun badut, kuring henteu bohong, kuring ngantepkeun éta ka anu biasa.
          Sateuacan muka moncong anjeun nalika anjeun lakukeun, parios naon anu kuring carioskeun, atanapi naha anjeun parantos terang yén leres kitu?
          Unduh ISO pangénggalna, update repositories sareng cobian masang aplikasi éta pikeun ningali sabaraha paket bizarro ningkatkeun update sateuacanna.

          Terus kuring ngegel lebu, jetón.

          "Upami anjeun parantos ngaunduh 86 bungkus, éta kusabab kuring ngamutahirkeun anu sanés, bahkan kuring ngan ukur ngaunduh 4 bungkus"

          Cobi tingali: upami kuring mutuskeun masang aplikasi X, logis upami upami aplikasi éta peryogi paket sanés dina versi anu tangtu, éta nawiskeun pikeun ngapdet deui pikeun nga-instal aplikasi anu dimaksud.

          Ayeuna nalika aplikasi anu dirancang pikeun konsol kedah sateuacanna ngaputkeun sababaraha kagumantungan anu antukna kedah ngapdetarkeun kagumantungan anu sanés sareng tungtungna, pikeun aplikasi CONSOLE, 86 kagumantungan anu kedah diperbarui sateuacanna, anu seuseueurna seueur henteu ngagaduhan hubungan nanaon kalayan aplikasi anu kami pasang nyaéta yén sistem ngawangun SUCK.

          Sareng leres: Sabayon IS Gentoo pikeun kanyataan saderhana lamun henteu nganggo equo anjeun mutuskeun nganggo muncul, anjeun moal milari masalah naon waé anu ngatur sistem anjeun, duanana sistem 100% kompatibel - kuring heran lamun anjeun nyarios anu sanés salaku pangguna pikeun jalma-jalma sebaran.

          Ku tukang:
          "Sanaos sababaraha kali kuring mendakan yén kuring kedah ngalereskeun bahkan pkgbuilds tina kagumantungan."
          Pasti, éta tiasa kajantenan, ku hal AUR hartosna "Arch User Repository" atanapi Repository pangguna Arch.
          Nyatana, kusabab bungkus AUR diunggah ku pangguna anu NGOLABARikeun KOMUNITAS KU NAMBANGKEUN PKBUILDS APLIKASI ANJEUN NGAGUNAKEUN ATAWA PERLU PENGGUNA LAIN, logis yén para pangguna anu TEU JAGALA JAUH sareng hirup AFK kadang-kadang henteu merhatoskeun parobihan anu teras-terasan lumangsung dina pamekaran aplikasi anu aranjeunna laksanakeun sareng éta sababna masarakat umumna kalebet pisan dina ngeposkeun apdet anu cocog dina miniatur masing-masing pikeun ngarobih PKGBUILD sareng pikeun nyusun aplikasi éta.

          Upami anjeun teu ngagaduhan ideu, tong ngobrol, konsép AUR ngan saukur cemerlang: masihan komunitas rohangan pikeun aranjeunna berinteraksi sareng berkembang nyalira tanpa kedah ngasuh pangembang distro. Sparkly.

          "Upami anjeun lapisan 8, tong nyalahkeun gentoo."
          Koméntar anu biasa n00b 😛

          Saatos nganggo Gentoo sareng ngaco di Portage sareng kumaha ketinggalan jaman distribusi, kuring mutuskeun masihan kasempetan kadua dina bentuk Funtoo na.
          Funtoo nyaéta naon anu kedah di Gentoo upami aranjeunna henteu nekad pikeun ngalakukeun hal-hal sapertos anu aranjeunna lakukeun.
          Funtoo cemerlang, dina dasar Gentoo aranjeunna nganggo logika operasi modéren ngagantikeun sistem Portage anu lami dumasar kana GIT, ngajaga katergantungan minimal, ngembangkeun profil anu dioptimalkeun énggal (Gentoo nganggo anu sami ti 2007 atanapi 2008) sareng nyiptakeun dasar pikeun sistem anu jauh langkung bersih tibatan anu sateuacanna.

          Éta sanés distro anu bakal kuring anggo kusabab nyusun pancen sagalana [0] sigana pikaseurieun sepanjang waktos, nanging Funtoo ngagaduhan ideu anu saé pisan.

          [0] Alesan umum pikeun pangguna Gentoo:
          «Nya, pikeun kéngingkeun 0.1% tina tambahan kecepatan sareng 0.1% rohangan kuring badé nyusun deui sadaya KDE tanpa dukungan printer atanapi scanner, kuring henteu ngagaduhan printer, janten kuring hoyong éta! Hehe, hayu urang damel! »
          2 dinten saterasna:
          "Nya, kuring parantos KDE ampir disusun sareng pemanasan anu kaluar tina mesin cocog sareng kuring ayeuna nalika urang lebet usum salju, kuring tiasa mareuman pamanas di bumi."
          1 dinten saterasna:
          "Ah, éndah, luar biasa kumaha gawéna, henteu, upami éta sapertos anu kuring carioskeun, sadayana aya bedana, karaosna gancang pisan !!!" (EPIC WTF)
          Isukna di tempat damel:
          «- NOOO, kumaha PCna henteu tiasa dianggo, kuring kedah nampilkeun laporan ieu sacara tulisan !!!
          - Teu aya kajadian lalaki, sambungkeun laptop anjeun langsung ka printer sareng voila.
          - Houston, urang ngagaduhan masalah. "

          Candak aranjeunna nyalira sareng lapisan 8 anjeun, hahaha
          Lapisan 8 .. xD

          1.    pandev92 cenahna

            Cara anjeun nyarios kalayan ikhlas sigana tina hiji jalma anu parantos di Linux salami 3 bulan teras pikir anjeunna mangrupikeun * juanker *, nalika anjeun ngobrol sareng kuring, usap cangkem ku sabun, chavalin.
            Sareng henteu, anjeun henteu acan ngaunduh iso terakhir, kecuali upami anjeun parantos ngaunduh iso poean;). Sareng henteu, 86 pembaruan anu diunduh sabab sanaos éta henteu aya hubunganana sareng iket anjeun kedah diperbarui sateuacan dipasang, éta tiasa dianggo sapertos kitu. Lapisan Trolaco 8. Sareng anjeun henteu tiasa ngabantah kuring yén archlinux ngagaduhan 4000 paket anu langkung kirang, wilujeng, bahkan debian ngagaduhan langkung bungkus tibatan archlinux, di repositories.

          2.    elav cenahna

            Naon perlu aya pikeun nyigeung? Naha anjeun henteu tiasa masihan sudut pandang tanpa leres-leres ngaluarkeun pelanggaran ka pangguna sanés? Langkung hormat mangga.

          3.    msx cenahna

            "Entong ngabohong," saur badut, naha siga ngalanggar anu langkung parah tibatan éta?

          4.    msx cenahna

            Oh hehehehe, 4000 paket anu diunduh… masing-masing 2 kali?
            Upami anjeun nganggo Arch sareng kabeneran teu aya paket resmi atanapi PKGBUILD pikeun aplikasi ésoterik anjeun, maka dipikaharti yén anjeun gaduh cukup kapasitas pikeun masang nyalira, henteu sia-sia salah sahiji dasar Arch nyaéta Slackware dimana sadayana dianggo pikeun ngalakukeun ieu dugi ka ayeuna hawa.

            Janten, deui, candak aranjeunna.

      2.    pandev92 cenahna

        Hal sanésna nyaéta dina repos arklinux normal aya 10623 bungkus anu dipendakan.

        Di sisi sanésna, di sabayon aya langkung ti 14 rebu, janten anjeun bakal ngartos yén kurang kamungkinan anjeun kedah nganggo cara masang paket tina sumber (atanapi aur) sakumaha anu tiasa kajantenan di archlinux.

        1.    msx cenahna

          Hal "badass" asalna ti batur anu ngagunakeun ebuilds dasarna idiotik.
          Upami urang bade ngukur saha anu gaduh pangpanjangna, AL jauh ngaleuwihan Gentoo dina jumlah paket sareng GABUNGAN kalayan parangkat lunak LEUWIH Ayeuna ti anu disayogikeun ku Gentoo.

          Henteu lami pisan nalika kuring nganggo NetBeans kanggo ngembangkeun Abdi émut yén dina Arch kuring parantos nganggo versi anyar 4 .5-hal sakitar 7-1 bulan sareng Gentoo ebuilds masih gaduh versi 6.9 sakumaha stabil sareng 7.0 sakumaha teu stabil (konéng).

          1.    pandev92 cenahna

            dimana anjeun parantos maca fatal? bisi éta bakal sumber. Hal sanésna nyaéta archlinux kuring nembé ngitung, éta ngagaduhan 4 rébu paket langkung alit tibatan sabayon di Repository, lebetkeun archlinux.org sareng anjeun bakal ningali

            https://www.archlinux.org/packages/

            🙂

            sabayon gaduh langkung ti 14 rebu, terus nolak buktina, naha teror kota di repos archlinux, vmware player, spotify jsb? conto aplikasi anu sanés XD

          2.    msx cenahna

            Spotify, pilih anu anjeun resep:
            https://aur.archlinux.org/packages/?O=0&K=spotify
            Teror Perkotaan:
            https://aur.archlinux.org/packages/?O=0&C=0&SeB=nd&K=urban+terror&outdated=&SB=n&SO=a&PP=50&do_Search=Go
            Pamaén vmware, upami teu lepat, henteu kedah dipasang, éta ngan ukur unzip sareng lumpat, teu kedah ngadamel bungkus kanggo anu sepele pisan.

            Terus nguseup 😀

          3.    pandev92 cenahna

            Kuring henteu nganggap aur Repository nyalira, sabab éta henteu dijaga ku devs distro 😉 sareng éta tiasa hartosna, (sababaraha kali éta kajantenan), éta bungkus henteu tiasa dikompilasi tanpa panangan anjeun, kuring nyarioskeun Repository tina distro, komunitas tambahan jsb, sareng henteu, anjeun moal mendakan bungkusan éta;).
            Tetep trolling, éta fatal ahahaha.

          4.    msx cenahna

            Leres, goréng nyaéta sistem overlay sareng sadaya kentut anu kedah dilakukeun pikeun masang aplikasi xD

          5.    pandev92 cenahna

            Nya upami anjeun henteu resep naon anu anjeun mairan di dieu? Ningali anjeun troll? Tapi serius troll. Sareng Elav, kuring henteu bakal sabar langkung seueur yén jalma ieu nyebat kuring badut sareng di luhur kuring mangrupikeun éditor, anjeun kedah éra nyatujuan koméntar sapertos éta, nalika kuring gelut, anjeun ngalarang kuring tina forum sareng anjeun sadayana ngalawan ka kuring, tapi Anjeun henteu nyarios nanaon ka jalma ieu.

          6.    msx cenahna

            PANGHAMPURAN DIRI.

            Upami aya hal anu langkung ngaganggu kuring anu aranjeunna nyebut kuring tukang bohong, éta nyaéta ladybug nangkep éta sareng budak DL anu sacara sadayana akun sareng sanaos kami parantos silih tukeur pesen anu 'kuat' nyaéta GROSS (jeung maksud kuring mah, ti rarasaan).

            Punten kangen @ pandev92, abdi moal ngaganggu anjeun ku koméntar deui.

          7.    pandev92 cenahna

            Entong tuang…

          8.    elav cenahna

            Sigana kuring mah éta parantos alus-alus .. Punten, bagikeun Talk anjeun, MSN atanapi Skype sareng bunuh diri ku cara éta .. serius .. a STOP.

  9.   Frikilui cenahna

    Hahahaha ,,,, 😀 Abdi resep maca FromLinux sareng seueur deui nalika kajadian sapertos kieu. Saha anu nyarios Linux anu bosen ??? 😀

  10.   cooper15 cenahna

    Éta moal goréng upami anjeun ngajelaskeun kalayan manzanitas, sabab kuring ngalakukeun naon anu anjeun nempatkeun dina tulisan sareng éta ngan ukur ngalungkeun kuring kasalahan.

    1.    pandev92 cenahna

      Naha anjeun mimiti masang deui gcc? Teras dina panduan aya kasalahan, anjeun kedah nempatkeun "sabayon-dsitro" tibatan sabayon dsitro.ç

      salam