Sabulan sareng Manjaro Linux

manjaro-logo2

Halo ka sadayana pamiarsa!

Dinten ayeuna kuring datang pikeun ngalakukeun ulasan sakedik, atanapi langkung pas, pikeun masihan koméntar kana pangalaman kuring kalayan distribusi Manjaro Linux Ubuntu.

Pikeun anu henteu sadar, Manjaro Linux Ubuntu mangrupikeun distribusi release rolling, sanaos sareng nuansa, dumasar kana Arch Linux Ubuntu anu tujuanna pikeun nawiskeun sebaran anu ramah pisan anu ditujukeun pikeun sadaya jenis pangguna.

Pikeun ieu, éta ngagaduhan installer grafis, ogé alat konfigurasi nyalira pikeun kernel y drivers: Deteksi Hardware Manjaro, anu bakal urang bahas engké.

Ogé kedah dicatet yén éta asalna, sacara resmi, dina dua "rasa": Xfce y Openbox. Nanging, aya anu disebat Édisi Komunitas, ditawarkeun ku lingkungan desktop anu sanés sapertos KDE, E17, mateJeung sajabana

Versi paling anyar pikeun diunduh nyaéta 0.8.7, sanaos 0.8.8 aya dina fase sawangan, sareng moal lami-lami kaluar.

Pikeun entri ieu kami parantos anggo Manjaro Linux 0.8.7 XFCE Édisi.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Pamasangan tiasa dilakukeun nganggo installer grafis atanapi garis paréntah. Kusabab éta distribusi anu pura-pura marahmay, installer grafis henteu béda pisan sareng pamasang khas sanés anu aya dina distribusi anu sanés. Anjeunna prosés instalasi nuturkeun léngkah ieu:

  • Milih basa.
  • Milih zona waktos.
  • Milih peta kibor.
  • Nangtoskeun data pangguna: Ngaran lengkep, nami pangguna, kecap akses, poto, nami PC.
  • Partisi hard drive: ngagunakeun parangkat lunak GParted.
  • Tambihkeun dina gana. Éta ogé tiasa diaktipkeun plymouth di awal
  • Buka kopi bari sadaya file disalin.

Perhatoskeun yén vérsi énggal (0.8.8) bakal mawa installer grafis énggal disebat kituna, sanaos prosés pamasanganna bakal sami pisan atanapi bahkan saderhana.

Anjeun anu ngagaduhan UEFI dina komputer anjeun kedah masang Manjaro nganggo installer non-grafis, kumargi éta mangrupikeun hiji-hijina anu sanggup ngatur fitur ieu.

Deteksi Hardware Manjaro

Deteksi Hardware Manjaro, mhwd, mangrupikeun alat anu dikembangkeun ku tim ti Manjaro Linux Ubuntu sahingga manajemén ti kernel y drivers.

Dina istilah praktis, éta raoseun pisan pikeun pangguna anu teu hoyong hariwang nalika masang drivers tina kartu grafik. Alat ieu sacara otomatis masang drivers diperyogikeun dina cara transparan total. Engké, urang tiasa ngagantikeun drivers gratis pikeun swasta.

Dina kasus kuring, anjeunna ngalaman masalah ngatur éta ATI / Intel grafik hibrid, anu nyababkeun kedah ngahapus file konfigurasi (/etc/X11/mhwd.d/ati.conf) dina raraga ngamimitian modeu Langsung.

Nalungtik kuring sadar yén drivers ti ATI henteu ngadukung sistem grafik hibrida kuring. Pokokna, teu aya anu teu direngsekeun vgaswitcheroo, anu parantos janten sahabat kuring pikeun urusan ATI.

Malah ku sadayana, éta mangrupikeun alat sareng ideu anu saé kabuka pikeun sadaya pitulung anu tiasa dipasihkeun ku pangguna pikeun ningkatkeun deui.

Update sistem sareng manajer paket

Sakumaha parantos parantos didugikeun, Manjaro diturunkeun tina Arch Linux Ubuntu. Ieu ngakibatkeun sistem pembaruan jinisna rolling ngabebaskeun, anu teu perlu dipasang deui nalika versi anyar kaluar. 

Nanging, bénten ti Arch Linux Ubuntu di mana pembaruan dileupaskeun dina kaayaan anu disebat, Pakét Anyarkeun (naon anu ngingetan LinuxMint Debian Edition).

Ieu nyayogikeun langkung stabilitas kana distribusi kumargi, sanaos paket versi énggal, éta diuji ku tim ti Manjaro mun engke dilebetkeun kana Pakét Update.

Sangkan anjeun gaduh ideu ngeunaan wirahma anu ieu Pakét Anyarkeun Kuring bébéja yén tim ti Manjaro dileupaskeun versi 0.8.7 dina 27 Agustus ti 2013 sareng, dugi ka ayeuna, 7 Pakét Anyarkeun, anu terakhir dikaluarkeun dina 28 Oktober 2013.

Aya alat grafis anu tanggel waler pikeun ngabéjaan urang nalika aya pembaruan sareng paket mana anu badé diénggalan.

pamac Pangatur pembaruan

Sajauh manajemén rangkep, éta dipaké Pacman. Ku teu sangka nanaon kedah ditambihan perkawis Pacman. Éta mangrupikeun manajer paket anu saé pisan anu saluyu sareng éta Filsafat KISS.

Tapi tim na Manjaro langkung jauh ku ngembangkeun dua antar muka grafis pikeun Pacman. Salah sahijina nyaéta Pamac, Dipaké dina vérsi kalayan XFCE sareng anu sanésna nyaéta Octopi, Dipaké dina vérsi kalayan Openbox.

Duanana saderhana pisan sareng langsung, nuturkeun tujuan tina Manjaro pikeun adaptasi sareng sadaya jinis pangguna. Titik tambah pikeun distribusi ieu nyaéta aksés kana Repository AUR de Arch Linux Ubuntu ngagunakeun pakakasna susu haseum jeung kentel, dipikaterang ku pameget ti Arch Linux Ubuntu.

gurita Octopi - Antarmuka pikeun Pacman dina Openbox

Parangkat lunak standar

El software naon kalebet sacara standar nyumponan kabutuhan seuseueurna pangguna. Janten, diantara parangkat lunak anu paling umum, urang gaduh:

  • Internét: Firefox, Thunderbird, Xchat sareng Pidgin.
  • Kantor: Evince, Libreoffice Writer, Libreoffice Impress, Libreoffice Calc sareng Kamus.
  • Gambar: Viewnior, Inkscape sareng Gimp.
  • Kaulinan: Kukus.
  • Multimédia: VLC, Xnoise, Xfburn.

Tangtosna aya deui, tapi ieu mangrupikeun pangguna umum anu paling diperyogikeun. Anu kaasup standar tina nyeupan, ayeuna éta parantos kéngingkeun kakuatan, sareng panggunaan xnoise salaku pamuter musik (sareng multimédia sacara umum), anu sakumaha ceuk kuring dina postingan anu sanés, mirip sareng pamaénna eOS, sora.

Ngagunakeun Manjaro Linux unggal dinten

Sateuacan ngamimitian bagian ieu, teu kedah nyarios yén unggal jalma nganggo PC na béda. Saatos nyarios yén, Manjaro Linux Ubuntu minuhan naon anu diarepkeunana: stabilitas sareng gampang digunakeun.

Pikeun pangguna anu biasa damel sareng XFCE, Manjaro Éta nawiskeun éta kumplit, kalayan sadaya tambahan sareng sadaya fasilitas. Kalebet, contona, menu Whiskers ngeunaan mana elav parantos ngawartosan kami.

Éta ogé sacara standar nganggo ikon Faenza, rada diluyukeun sareng Manjaro, dimana ikon folder ngagaduhan nada héjo ciri distribusi.

Dina istilah umum, distribusi ngalaksanakeun kalayan pagelaran anu rada langkung handap tina Arch Linux Ubuntu, dina ni'mat naon anu diala dina gampangna konfigurasi sareng pamasangan.

Dina laptop kuring, mimitian ku sababaraha 350-400 MB, gaduh sababaraha naskah sorangan di awal sareng tanpa nganonaktifkeun nanaon. Pangguna anu sanés anu peryogi performa anu langkung luhur tiasa nyobian versi na Openbox anu ogé ngagaduhan tampilan standar, saur kuring, lumayan saé.

Dina panggunaan sadidinten, distribusi henteu karaos beurat iraha waé, akibat tina warisan tina Arch Linux Ubuntu. Salaku tambahan, kanyataan yén sagalana datang sacara standar ogé ngonpigurasi ngahémat waktos pangguna sareng ningkatkeun pendapat anu aranjeunna bentuk.

Tapi kumargi sadayana pendapat subyektif, hayu urang ngalih kana kacindekan.

kacindekan

Manjaro Linux ditujukeun pikeun pangguna anu hoyong gaduh performa Arch Linux, sareng henteu hoyong / henteu tiasa nyéépkeun waktos maca manual pikeun masang sareng / atanapi ngonpigurasikeun sarébu hal.

Éta masihan kami pamasangan gancang, konfigurasi standar anu saé sareng kinerja anu saé ogé. Kuring bahkan bakal nyarankeun ka pangguna anu dimimitian ku GNU / Linux.

Éta mangrupikeun sebaran kalayan cara pikeun jalan. Nyatana aranjeunna henteu acan ngahontal vérsi 1.0. Ieu kusabab aranjeunna hoyong ngadamel installer grafis anu langkung digosok tibatan anu ayeuna anu tiasa nganggo UEFI sareng hal-hal modéren sanésna tanpa kedah nganggo installer téks. Tapi tanpa diragukeun, éta mangrupikeun sebaran anu seueur hal anu ditawarkeun.

Kuring parantos mutuskeun henteu nempatkeun skor kumargi kuring henteu resep kana daya saing anu dihasilkeun nalika hal-hal dicetak. Dulur-dulur ngagaduhan pendapat sareng bakal ngahargaan nurutkeun kriteria na.

Tumbu patali


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

76 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Rosa cenahna

    Saatos nyobian sababaraha distro (Debian, Ubuntu, Xubuntu, Mint, SD ...), Abdi kantos sareng Manjaro sakedap sareng kuring tetep didieu didieu.

    Sacara umum éta parantos tiasa dianggo pisan dina PC lami kuring, sareng Wiki parantos nguntungkeun pisan pikeun kajadian naon waé (http://wiki.manjaro.org/index.php/Main_Page) sareng forum dina basa Spanyol (http://manjaro-es.org/Jaba anu disarankeun pisan pikeun anu ngamimitian di Manjaro.

    Salam!

    1.    Tesla cenahna

      Abdi henteu terang forum Spanyol Manjaro, aéh ... kuring kedah ngadaptar.

  2.   Frank davila cenahna

    Kuring ngamimitian hirup tapi wifi realtek anu ngagaduhan putra abdi's canaima henteu ngadeteksi kuring.

    1.    ucing cenahna

      Naha anjeun ngamimitian ku supir gratis atanapi proprietari? (anjeun gaduh duanana pilihan dina menu LiveCD boot).

      1.    Frank davila cenahna

        Kuring parantos ngamimitian éta sareng supir proprietary.

        1.    Tesla cenahna

          Meureun anjeun kedah ngamuat naon-naon tina terminal. Sababaraha modul realtek.

    2.    Jérman cenahna

      Masalahna nyaéta manjaro nganggo kernel 3.4 sacara standar, upami teu lepat, yuswa sataun satengah, janten teu kedah aya supir pikeun wifi kumargi éta dina pangropéa kasalahan, anjeun kedah masangna sareng pasang kernel 3.10 atanapi 3.11 anu aya dina repo. Ampir pasti éta

      1.    Pagawe cenahna

        Manjaro ISOs pangénggalna parantos standar ka 3.10 salaku LTS.

  3.   Federico Barros cenahna

    Kuring parantos nganggo Manjaro sakitar sabulan dina buku catetan Dell Inspiron 14R, éta tiasa dianggo saé sareng salah sahiji hal anu kuat nyaéta kanyataan yén kuring henteu kedah masang parangkat lunak sacara praktis (sareng éta henteu pinuh ku bloatware sapertos dina kasus Windows 7 anu Éta sumping sacara standar), éta sigana langkung seueur dianggo sareng saderhana tibatan Ubuntu / Lubuntu / Xubuntu +1

  4.   Emanuel cenahna

    Kuring masangna sababaraha waktos ka pengker di Vbox, pikeun nyobaan distro anu béda tibatan anu biasana kuring anggo (Ubuntu sareng Debian) sareng kaleresan sigana kuring paling lincah tina sebaran anu diturunkeun tina Arch nalika masang sareng "ramah" sareng pangguna . Sareng pamustunganana narik kasimpulan anu sami sareng anu dicarioskeun dina tulisan.

  5.   séba cenahna

    Alus pisan, ngajantenkeun anjeun hoyong nyobian distro ieu.
    Hatur nuhun pikeun ngabagi pangalaman anjeun.

    1.    Waragad Granda cenahna

      Teraskeun, anjeun moal kuciwa 🙂 Kuring patepung manjaro sareng sateuacan kuring ngaliwat sagala hal anu kuring terang sareng didieu kuring melak sorangan

  6.   reuwaseun cenahna

    Abdi parantos lami sareng manjaro linux. Kuring kantos nyobian anu sanés sapertos ubuntu sareng varian na sapertos lubuntu xubuntu kubuntu, dll, fedora, opensuse, sareng kuring tetep sareng manjaro, sareng kanggo ayeuna kuring rencanakeun cicing di manjaro, kuring gaduh vérsi xfce tapi panginten kuring bakal masang lingkungan desktop anu sanés.

  7.   msx cenahna

    Anu henteu resep pisan kana distribusi éta mangrupikeun salah saurang pamimpin Arch Linux, Allan McRae ... sareng alesan anu saé:

    http://allanmcrae.com/2013/10/comparison-of-security-issue-handling/

    1.    Pagawe cenahna

      Éta parantos diklarifikasi, Allan ngawadul ngeunaan cara "lambat" (10 dinten dibandingkeun sareng lengkungan) dimana tim Manjaro mutahirkeun, sareng henteu ngémutan distribusi anu sanés anu mangtaun-bulan tanpa ngamutahirkeun atanapi nambalan naon-naon, sareng langkung parah sanaos ngagunakeun posisi hormat anu dipiboga pikeun karyana di Arch, anjeunna angkat ka forum Manjaro pikeun "nyarankeun" parobihan, sareng nalika aranjeunna ngalakukeun éta kusabab kapercayaan, anjeunna mimiti ngagorowok ngeunaan parobihan anu sami.

      Sapertos nalika kuring robih kana systemd atanapi nalika kuring ngarobih organisasi folder, Allan "ngaramal" masalah di Manjaro, kuring henteu terang pikeun tujuan naon, tapi tétéla janten prosés transparan pikeun pangguna.

      Dina naon kuring satuju, nyaéta yén pangembang Manjaro kedah sahenteuna milis ka milis Arch sareng nyumbangkeun hal, kasus anu jelas nyaéta repositori tarjamahan, anu 100% cocog sareng teu masuk akal yén sababaraha gaduh tarjamahan anu sanés henteu.

    2.    Tesla cenahna

      Jujur, kuring henteu mendakan éta ngageterkeun sakumaha Allan. Pek Pembaruan, sapertos anu kuring parantos nyarios, sering sumping sering sareng ogé ngagaduhan perangkat lunak anu rada lami henteu hartosna yén éta ngagaduhan cacat kaamanan. Hayu, sakedik kuring teu ngartos ngeunaan éta. Ieu sami sareng naon anu tiasa didugikeun ku Debian ngeunaan LMDE sareng Paket Pembaruan na. Tapi tibatan aranjeunna henteu.

      Pendapat yén pikeun kuring, upami kuring kénging nganyatakeun kalayan hormat, pamekar / pangurus forum Arch pantes nyaéta dina sababaraha waktos aranjeunna ditingali salaku sarjana sareng rada otoriter. Saat ieu hal "henteu saé pisan" nyarios ngeunaan distribusi, aranjeunna bakal ngaluncatan anjeun. Éta mangrupikeun salah sahiji alesan kuring ninggali ka Arch Linux dinten ayeuna.

      Pokokna, kamari kamari pamekar Manjaro naroskeun henteu naroskeun bantosan forum Arch, kumargi sanaos Manjaro didasarkeun kana Arch, éta henteu sami. Forum Manjaro resmi ngagaduhan vibe anu saé diantara para pangguna sareng teu aya anu ngabelokkeunana kusabab éta énggal atanapi naon waé. Nyatana aya sababaraha tulisan ngeunaan kumaha nungkulan patarosan anu repetitive tanpa kaleungitan kahadéan.

      Kuring terang yén seueur anjeun nganggo Arch sareng anu leres nyaéta distro anu saé pisan. Kuring satuju sareng éta sareng éta henteu bisa ditolak. Masalahna sanés dina parangkat lunak, tapi pikeun jalma anu sering nangtung di tukangeunana. Sigana, sareng kuring nyarios sigana kusabab sigana henteu, anu pamekar Arch kaganggu yén aya distro turunan anu gampang dipasang sareng ramah-pangguna.

      Atoh, éta ngan ukur pendapat kuring. Sagala hormat kuring ka Arch Linux. Kuring miharep kuring teu salah paham.

      1.    Anu saé cenahna

        Abdi ngartos sudut pandang anjeun. Aya dinten nalika sigana yén sababaraha pangguna naroskeun hal anu teu pantes sareng aranjeunna nyerang, engké aranjeunna nutup benang. Unggal minggu kuring ningali anu sapertos kieu. Archlinux nyalira nuturkeun filsafat anu sabagéan ageung mandiri sareng mandiri. Wiki sareng google kedahna cekap kanggo seueur masalah. Nanging, masalah anu bakal ditaros dina forum aya hubunganana sareng bungkus sareng distribusi.

        Dina nyalira éta distro saderhana dianggo, salami éta nganggo perangkat lunak saderhana sareng dipasihan panggunaan dasar. Maka masalah dimimitian nalika masang parangkat lunak anu langkung rumit sareng hoyong ngagunakeunana béda ti desktop dasar. Allan MCRae biasana marahmay di forum, anjeunna biasana ngan ukur ngajawab jejer anu aya hubunganana sareng pacman, tapi saur anjeunna anjeunna gaduh kacurigaan ka Manjaro. Janten distro basis lengkungan anu suksés kalayan idéologi anu sabalikna pisan.

        Panasaran, kuring parantos kasulitan ku hoyong ngagunakeun sistem kuring anu langkung intensif sareng henteu mendakan dokuméntasi dimana-mana. Pikeun anu kuring henteu nganggo deui. Tapi sanaos kitu, Manjaro kalayan hormat yén proyék komunitas pantes henteu ngayakinkeun kuring. Meureun éta leres-leres kasieunan janten distro alit sareng rentan ka kaperluan ArchLinux anu upami kedah ngalakukeun hal anu mangaruhan turunanana, éta bakal ngalakukeun éta tanpa ragu-ragu.

        1.    Tesla cenahna

          Leres, saé saé pisan. Sareng dikedalkeun pisan.

          Masalahna nyaéta nalika ngeunaan filsafat openource sareng anjeun ngadamel distro anu suksés, saur kuring, anjeun kedah siap-siap pikeun sebaran anu diturunkeun pikeun kaluar. Kuring pikir éta mangrupikeun tanda yén anjeun damel saé, sanaos anjeun kedah nampi yén sanés sadayana ngagaduhan waktos atanapi kersa dididik ku nyalira. Upami henteu, parios sabaraha sebaran anu diturunkeun ku Debian. Sareng masing-masing gunana pikeun sakelompok jalma.

          Ngagunakeun Arch henteu sesah, salami anjeun kersa diajar sareng kedah maca manual instalasi. Sareng éta henteu cocog sareng jalma anu henteu resep atanapi ngan ukur hoyong anu fungsina dina waktos anu sesingkatna. Sareng tina naon anu anjeun carioskeun, Allan rada curiga yén jalma-jalma anu henteu terang nganggo Manjaro, sareng dasarna Arch Linux, nalika éta distro anu henteu pernah fokus kana éta. Sareng éta sigana ngaco aranjeunna.

          Pikeun bagian kuring, saur anjeun anjeun kedah langkung kabuka sareng langkung toleran. Henteu masalah naon sebaran anu dianggo, jauh ka jero urang sadayana aya dina inti anu sami sareng dina filsafat anu sami.

  8.   jamin-samuél cenahna

    Abdi resep distro ieu sanaos abdi henteu nganggo ...

    Hiji-hijina hal anu anjeun peryogikeun nyaéta pelenturan font sareng éta bakal sampurna pikeun pangguna biasa 🙂

    1.    ucing cenahna

      Anjeun kedah nempatkeun rgba smoothing sareng kontur lemes (sakedik) ... sareng pikeun Chrome / Chromium sareng ngan ukur pikeun Chrome / Chromium anjeun kedah ngadamel file anu disebat .fonts.conf di / bumi anjeun anu lengkep di pos ieu.

      1.    jamin-samuél cenahna

        Kuring bakal tumut kana akun ... leres, leres

  9.   Alberto cardona cenahna

    Abdi resep pisan éta!!!!!! Kuring nyéépkeun 5 sasih, tanpa diragukeun distro anu paling lami, kuring henteu robih nanaon, sanaos ayeuna kuring kedah ngarobih pikeun Kali Linux (pikeun bengkel kaamanan anu kuring ngajar di universitas kuring), ,, tapi kuring ngarep minggu hareup balik ka manjaro.
    Kaajaiban tanpa ragu, forum na dina basa Spanyol mangrupikeun anu pangsaéna, gancang atanapi engké éta bakal kasohor Ubuntu atanapi Linux Mint, unggal dinten naék dina Distro Watch.
    OS anu disarankeun pisan, éta sampurna !!
    Salam ka komunitas Ti Linux, teraskeun deui !!!!!!

  10.   TuxDtk cenahna

    Pikeun kéngingkeun ideu, fitur naon anu PC atanapi laptop anu anjeun anggo dina Manjaro Linux waktos éta.

    Pikeun kéngingkeun ideu ngeunaan opini anjeun ngeunaan kinerja, sabab kuring nganggo éta dina PC Desktop nganggo 2 Gb ram DDR2 sareng Intel dual-core (2.2 Ghz), sareng sakapeung éta ngagaduhan lag di file manager contona, hal Éta moal ngarobih distribusi.
    Tapi patarosan na langkung ti sanés waé anu terang, hal pikeun kuring.

    Surak! sareng hirup Manjaro Linux

    1.    Tesla cenahna

      Nya, laptop mangrupikeun i3 (4 inti saur kuring, sahenteuna anu nandaan kuring cpufreq). Sareng 4Gb RAM. Laptop umur 3 taun.

      Kuring terang yén dina versi sateuacanna XFCE Thunar katinggaleun nalika ngamimitian. Tapi éta dibenerkeun ku vérsi pang anyarna saur kuring. Sahenteuna kuring henteu telat. Sareng anjeun henteu kedah ogé saprak, nganggo komputer anu anjeun gaduh, XFCE dipasang dina Ferrari, XD

      1.    cryotope cenahna

        Reureuh thunar kusabab masalah ngadeteksi sistem file jaringan. Kalayan versi 1.6 anu reureuh henteu deui dilaksanakeun.

  11.   Dayara cenahna

    Manjaro sigana kuring distro pangsaéna Kuring parantos nyobian. Éta jalan anu saé pikeun kuring. Nyandak sababaraha hal anu kuring henteu anggo tina autostart, konsumsi tetep kirang langkung 180mb; pikaseurieun. Teu kedah sapuluh detik pareum, kuring henteu ngagedéan. Sajauh ieu teu masihan kuring masalah. Abdi nyarankeun ka sadayana.

  12.   heribertocha cenahna

    Aya anu terang varian sareng cangkang gnome?

    1.    kennatj cenahna
    2.    Tesla cenahna

      Sakumaha parantos dicarioskeun ku kennatj, aya varian sareng Gnome. Éta disebut Édisi Komunitas. Sareng sanaos tim Manjaro henteu ngadukung aranjeunna (aranjeunna ngan ukur ngadukung XFCE sareng Openbox), aranjeunna cukup pikaresepeun.

      Atoh, éta tiasa teras dipasang engké tina Repositories

    3.    Queberox cenahna

      Antergos, ogé dumasar kana Archlinux

      1.    msx cenahna

        Sareng ogé pamekar utama dina pangembang Arch (Galician) anu hoyong distro janten dasarna Arch Linux kalayan GNOME3 tos kapasang sareng damel sampurna: singgetna, Olympus of GNOME 3 pencinta 😀

        Antegos sigana kuring janten distro anu jauh langkung saé, jauhna, tibatan Manjaro. Éta sapertos Cakra, ti tim GNOME.

  13.   Hector cenahna

    Sapuk sapuk. Kuring parantos nganggona sakitar sabulan sareng leres na nyaéta anu pangsaéna anu kuring anggo. Kuring gaduh LM15 sareng KDE sareng kuring badé pasang deui OpenSuSe, kuring kantos lami sareng dugi ka ayeuna éta hasil anu pangsaéna anu dipasihkeun ka kuring, teras kuring ningali distro ieu sareng mutuskeun masang éta. Ku jalan kitu, installer grafis masihan kuring masalah, éta ditutup di tengah-tengah pamasangan, dugi ka kuring kedah réngsé masangna sareng installer konsol, tapi PISAN saderhana ogé.
    Ku jalan kitu kuring dipasang dina netbook intel atom n450 kalayan 1gb ram, sareng anu leres éta ngapung 🙂

  14.   Carlos cenahna

    Kuring ogé nganggo distro ieu, sapertos dua bulan, sareng éta leres-leres disarankeun! Ieu jalan keajaiban!

  15.   poékkeun cenahna

    Éta distro anu saé pisan sanaos kuring ngan ukur gaduh 3 dinten saatos dipasang, éta henteu gagal kuring kuring dipasang deui sareng SD sareng kuring mikir bakal ngantepkeun salaku hiji-hijina sistem kuring

  16.   Ernesto cenahna

    "Manjaro Linux ditujukeun pikeun pangguna anu hoyong gaduh performa Arch Linux, sareng henteu hoyong / henteu tiasa nyéépkeun waktos maca manual pikeun masang sareng / atanapi ngonpigurasikeun sarébu hal." tapi upami 999, kuring resep distro tapi éta henteu nyugemakeun kuring ogé henteu sapinuhna dina ekspektasi kuring (jelas éta pendapat subyektif kuring)

  17.   kennatj cenahna

    Distro karesep sareng hiji-hijina anu kuring anggo ayeuna.

  18.   Steve cenahna

    Tilu taun ka pengker kuring ngamimitian di Linux, nalika kuring nyungkeun rekomendasi aranjeunna nyandak kuring Ubuntu. Henteu leres-leres yakin dimana waé aranjeunna nyarankeun anu sanés, dugi ka kuring mutuskeun pikeun nyobaan distros supados aranjeunna henteu ngawartosan, tapi ngayakinkeun sorangan. Abdi parantos ngalangkungan sababaraha. Ayeuna kuring nganggo Mint, Debian, Mageia3, Xubuntu sareng Manjaro salami sasasih di Dos Desktop anu ayeuna, Desktop P 4 (512 RAM DD IDE 12 taun jasa), hartosna éta tiasa dianggo duanana dina PC ayeuna sapertos anu henteu kitu seueur. Dipasang dina 4 komputer, sareng éta tiasa dianggo saé pikeun sadayana. Duanana desktop XFCE - Openbox tanpa masalah. Upami anjeun resep PC anu éfisién pisan sareng gancang, pasang Openbox! Abdi parantos ngagaleuh cakram dina OSdisk sareng parantos dipasihkeun ka réréncangan anu ngahuturkeun Manjaro, sareng tangtosna, tong hilap nyumbang ka pangembang. Kuring yakin yén distribusi ieu bakal tuwuh salaku 'Rocket', tanpa ragu. Disarankeun pisan. Kuring parantos nyobian forum basa Inggris sareng aranjeunna gunana pisan. Salam kanggo sadayana

    1.    John cenahna

      Kuring parantos ti linux mangtaun-taun ayeuna usik ubuntu xubuntu linux mit
      sareng anu pangsaéna tina paling stabil manjaro ngalir atanapi rada ngapung
      sareng anjeunna henteu katangkep atanapi ditembak

  19.   insomnia cenahna

    Sareng dina bagian kaamanan, naon anu anjeun carioskeun? Selinux, AppArmor, jsb.

    1.    Tesla cenahna

      Gufw Firewall ngagaduhan bagian kaamanan: https://en.wikipedia.org/wiki/Gufw , anu ngamangpaatkeun iptables.

      Sanaos jujur ​​sareng anjeun, masalah kaamanan di Linux teu katingali pisan sabab éta henteu merhatoskeun pisan kuring. Sareng firewall, kusabab kuring henteu biasana nyambung kana jaringan umum, kuring ampir teu nganggo éta.

      Tapi kuring ngajak anjeun upami aya anu langkung terang ngeunaan topik ieu pikeun netelakeunana sareng / atanapi ngadamel tulisan pikeun blog, anu mangrupikeun topik anu pikaresepeun

  20.   Albert cenahna

    Halo!!

    Punten kanggo offtopic ... Kumaha anjeun damel vgaswitcheroo tiasa dianggo? Kuring parantos nuturkeun seueur wiki sareng tutorial tapi teu aya jalanna, kuring henteu tiasa ngahurungkeun grafik khusus.

    Salam sareng hatur nuhun pisan !!!

    1.    Tesla cenahna

      Kaleresan nyaéta yén éta rada béda, sacara umum kuring nyampur sakedik tutorial anu kuring lakukeun pikeun blog ieu: https://blog.desdelinux.net/vgaswitcheroo-en-distribuciones-basadas-en-debian/

      Tapi kuring PERHATOSAN ka anjeun, upami anjeun badé nganggo éta, tetep émut yén léngkah nomer 3 salah sareng dimana éta nyatakeun:
      gema "euweuh / sys / kernel / debug debugfs standar 0 0"> / jsb / fstab

      Abdi kedah nyarios:

      gema "euweuh / sys / kernel / debug debugfs standar 0 0" >> / jsb / fstab

      Éta kasalahan kuring nalika nyerat tulisan. Teras kuring kedah nambihan naon-naon kana systemd. Kabeneran kuring mendakan naskah anu disayogikeun ku moderator forum Manjaro anu sacara otomatis nambihan jasa kana systemd: https://github.com/fredoche/vgaswitcheroo_systemd
      Kuring henteu acan nyobian, tapi kuring ngalakukeun hal anu sami. Anjeun parantos nyarios ka kami kumaha kabarna

      1.    Albert cenahna

        Nya enya, kuring bakal nyobian kumaha éta. Tapi dugi ka dinten senen abdi moal tiasa ... hatur nuhun pisan sareng salam!

        1.    John cenahna

          Tes Manjaro mangrupikeun kaajaiban henteu kaburu, mabur sareng teu katangkep
          sabab ubuntu stabil pisan éta éndah ..

  21.   Rodrigo Bravo (IRC goidor) cenahna

    Kuring parantos nganggona sakedik langkung ti 10 bulan sareng kuring resep. Sareng kuring ngan ukur masang éta sabab nalika kuring ngagaduhan ArchLinux kuring ngahaja ngaruksak hiji hal sareng kuring rada teu malire ngadamel pamasangan deui sareng kuring mimiti milari anu gampang dipasang distro basis Arch sareng kuring mendakan Manjaro nalika éta aya dina vérsi 0.8.4. 100 Abdi percanten. Abdi nyarankeun éta XNUMX%. Surak!

  22.   Carlos cenahna

    Abdi gaduh masalah sareng printer, di awal sagalana sampurna, saatos pembaruan abdi moal tiasa nyetak deui, naon anu kedah dilakukeun? Upami kuring ngantep éta mikawanoh éta sareng éta henteu "mendakan supir" Kuring ogé parantos dipasang tina konfigurasi sareng éta mikawanoh printer, tapi éta henteu nyetak.

  23.   Marcelo martinez cenahna

    Atos lami pisan kuring resep pisan kana distro.
    Éta saé pisan, rolling rolling, stabil, praktis, desktop anu gampang sareng tiasa dianggo sapertos xfce, installer anu saé, sajumlah rongkah parangkat lunak anu sayogi sareng pacman sareng aur, pembaruanna henteu ngahasilkeun jinis masalah, anjeun ngagaduhan parangkat lunak super anu diénggalan , singgetna, distro kerén.

    1.    John cenahna

      anjeun leres éta distro viva manjaro hébat

  24.   edgar.kchaz cenahna

    Tulisan anu saé, sigana ieu bakal janten piston anu bakal némbak kuring di Manjaro, panginten kuring bakal dipasang. Wao, kuring henteu terang ngeunaan vgaswitcheroo. Kuring kakurangan tina masalah ieu sareng janten kuring hoyong nyobian OpenSuse tapi kuring bakal ngantosan 13.1 kaluar (kuring nyingkahan versiitis).

    Tesla, naha anjeun tiasa masihan kuring rujukan ngeunaan kumaha anjeun ngamimitian modeu langsung? Kuring parantos milarian tapi kuring rada buru-buru (kuring moal gaduh waktos kanggo nyobian sareng nyobian teu lami, henteu hoyong cicing di Windows sapertos kieu!), Abdi hoyong pisan ngaapresiasi.

    Salam.

    1.    Tesla cenahna

      Tangtosna!

      Aya titik dina modeu Langsung anu layarna hideung. Kusabab sistem nyobian boot sareng ati sareng konfigurasi intel, anu ngajantenkeun Xorg henteu terang mana anu kedah dipilih.

      Dina hal kuring naon anu kuring kedah lakukeun nyaéta:

      1- Ngarobih kana terminal, tty1 dina hal ieu, ku: Ctrl + Alt + F1
      2- Lebetkeun salaku root (aya anjeun kedah milari kecap akses, kumargi kuring henteu émut deui).
      3- Pupus file di jero: /etc/X11/mhwd.d/ati.conf
      4- Ngajalankeun (salaku pangguna normal!): Startx

      Kuring miharep éta mangpaat pikeun anjeun!

      1.    edgar.kchaz cenahna

        Hatur nuhun pisan, bageur pisan sareng waleran anjeun.

        Kuring masih peryogi sistem kerja anu stabil, kuring hoyong ngamimitian diajar ngeunaan sababaraha hal anu sanés, muhun, muhun. Kuring nyobian tapi tetep, kuring meunang kasalahan xorg (éta henteu dikonfigurasi sakumaha anu kuring béjakeun), meureun éta buru-buru tapi kuring bakal tetep nyobian.

        Deui hatur nuhun pisan, salam.

        1.    Tesla cenahna

          Aya hal anu henteu kaluar mimiti. Tungtungna, ku sakedik pangalaman, anjeun ngamimitian ngartikeun hal-hal sakedik sareng diajar sacara otomatis ngalereskeun hal-hal.

          Kuring anggap éta ogé bakal jalan ku mupus file konfigurasi Xorg sareng ngaéksekusi: startx

          Naon grafik anjeun gaduh? Éta ATI / Intel? Pokokna kuring nyarankeun anjeun ngadamel tulisan dina forum desdelinux (anjeun gaduh tautan dina sirah blog). Di dinya urang tiasa masihan anjeun langkung bantosan sareng langkung khusus.

          Salam sareng teras nyobian!

  25.   Ernesto cenahna

    Punten, tapi aya anu tiasa nyarioskeun kuring ngeunaan distro anu ngagaduhan sadaya pakakas sareng codecs, sakali dipasang, dina sadaya anu kuring nyobian, anjeun kedah nambihan seueur aplikasi sareng fungsi, sahenteuna, kuring henteu hoyong masang samba, jst, sareng sajabana. pikeun ngonpigurasikeun jaringan atanapi ngabagi folder kuring, hal anu sami sareng Guindous, dimana anjeun ngagaduhan sadayana anu anjeun peryogikeun. Pisaneun pisan upami kedah nambihan sadayana anu diperyogikeun tina Repository, unggal-unggal masang linux.

    1.    teu aya namina cenahna

      Siga siga guindous? ... dina linux? ... langkung saé masang guindous.

      1.    Ernesto cenahna

        Hapunten upami éta ngaraheutkeun ego linux anjeun, tapi sigana anjeun ngajelaskeun éta ka kuring ogé, kuring milari distro linux anu nyandak sadaya alat anu diperyogikeun pikeun ngonpigurasikeun sagala aspek sareng fungsi dina pc kuring, naha jaringan, ngabagi folder, jsb. Dina sagala hal anu kuring parantos nyobian, kuring kedah masang file tambahan tina Repositories kanggo tiasa gaduh sababaraha fungsi, anu dinten ieu penting sareng umum dianggo.

        Koméntar sedeng: Penghinaan ka pangguna sanés henteu kénging

        1.    Pagawe cenahna

          Jawaban pondokna nyaéta:
          Teu aya anu sapertos kitu.

          Diantara sebaran anu paling ramah sareng seueur pilihan tina jinis éta, kuring tiasa nyarankeun openSuse.

          Tapi anjeun hoyong hal anu sami, éta ngagaduhan sadayana anu anjeun peryogikeun, tapi pikeun lingkungan GNU / Linux, upami anjeun hoyong kasaluyuan sareng produk microsoft anjeun kedah ngupayakeun sistemna enya atanapi enya, sami ogé dina hal anu sabalikna, sabab Windows teu gaduh KABEH, contona, anjeun teu gaduh (sareng saur kuring teu aya) "samba" dipasang (atanapi sahenteuna dipasang) pikeun ningali folder dina komputer GNU / Linux.

          1.    Hector cenahna

            Linux justru dicirikeun ku éta, sabab anjeun masang na, hayu urang sebutkeun, anjeun ngarobih kana naon anu anjeun pikahoyong atanapi peryogikeun ku ngan ukur masang atanapi mupus pamasangan 4 bungkus. sareng anjeun ngan ukur ngagaduhan naon anu anjeun leres-leres anggo, henteu sapertos dina windows anu sok masang 420000 hal anu teras-terasan henteu dianggo sareng éta ogé ngamuat anjeun nalika mimiti ngonsumsi ram sapertos sato….
            Nanging, upami anjeun tetep keriendo distro anu disertakeun ku seueur hal, cobian anu paling umum, tingali: ubuntu, fedora, openuse, mint ... tapi kuring ngajamin yén ku naon waé anu dipasang pasti bakal aya anu anjeun kakurangan atanapi langkung

            1.    msx cenahna

              @ Héctor: sanaos koméntar anjeun leres-leres leres, langkung saé netelakeun yén KDE SC mangrupikeun sistem anu luar biasa sareng rumit pisan, janten umumna henteu gampang pikeun ngonpigurasikeun sahingga tiasa dianggo sampurna pertama kalina, terintegrasi leres.
              Saatos frustasi sareng Kubuntu 9.04 sareng 9.10 dina hal kinerja sistem - kedahna disebatkeun yén integrasi KDE SC dina waktos éta saé pisan, utamina dina 9.10 - kuring mimiti milari sistem dasar anu idéal pikeun maledogkeun KDE. SC dianggo sapertos sakuduna.

              Kuring tungtungna ngagunakeun KDE SC dina Arch Linux salami 5 taun, panginten langkung, antukna kuring ngan ukur tanggung jawab ngatur sistem anu ngadasar sareng lingkungan grafis (KDE SC) boh dina pagelaran grafis na nyalira sareng dina téknologi anu biasa dikomunikasikeun kalayan sistem.
              Sanaos kaseueuran waktos kuring ngagaduhan sistem Arch Linux + KDE SC anu henteu sampurna, tina waktos ka waktos kuring kedah marios konfigurasi sistem pikeun ngaoptimalkeun panggunaan KDE SC: kawijakan kaamanan PAM, kawijakan ConsoleKit sareng PolKit, manajemén database (MySQL), kontak manajemén neundeun data (Akonadi) sareng desktop semantik (Nepomuk) [0], optimasi sistem pikeun panggunaan KDE SC salaku lingkungan anu grapik (ulatencyd, konfigurasi udisks dina waktos éta), sareng sababaraha detil langkung seueur di ditu di dieu.

              Leres, KDE SC modular pisan sareng anu leres nyaéta nyusunna nyalira, éta permata, sareng upami urang hoyong nganggo modul nyalira urang moal ngagaduhan masalah, éta bakal jalan sampurna, tapi ngamangpaatkeun poténsialna ditawarkeun ku lingkungan urang moal aya anu sanés pikeun masang lengkep sareng ngonpigurasikeun leres: dina waktos éta KDE SC janten anu pangsaéna atanapi salah sahiji lingkungan grafik anu pangsaéna sareng PLATFORMS PEMBANGUNAN pangpentingna sepanjang waktos, pikeun kuring jauh langkung unggul tibatan tawaran proprietary ku sababaraha cara sareng hiji-hijina pilihan propésional diantara méja F / LOSS.

              Balik deui: sanaos tiasa masang KDE SC ku panangan upami distribusi anu kami anggo sacara leres, éta nyeri dina burit, anjeun kedah waspada sarébu detil.
              Upami anjeun leres-leres mikaresep KDE SC saur pilihan anu pangsaéna nyaéta pikeun milarian distribusi kommé anu éksklusif kumargi devs sareng komunitas pangguna distro éta bakal fokus kana ngahontal épisiénsi maksimum lingkungan.

              Ayeuna, gumantung kana sistem anu dianggo KDE SC, kinerja anu tiasa dipiboga ku desktop pisan rupa-rupa.
              Pikeun bagian kuring kuring nyarankeun - kumaha carana tiasa sanés - The Chakra Project kumargi éta mangrupikeun sistem dasar anu sami sareng Arch Linux (sapertos anu sami), kalayan dasar anu ngagulung anu mastikeun yén pembaruan dikontrol ngeunaan sistem dasar sareng aplikasi daratan lengkep diluncurkeun. Hal pangpentingna: bakti pikeun nyandak pangalaman KDE SC anu pangsaéna pikeun komputer urang, sistem jalan anu saé, sadar yén éta ibarat ngagunakeun Arch Linux + KDE SC anu leres-leres dikonfigurasi anu anjeun jaga-jaga dina konstan sistem pembaruan sareng konfigurasi.
              Salaku tambahan, Chakra ngagaduhan CCR, gudang anu mirip sareng AUR anu ngamungkinkeun masarakat nyumbangkeun aplikasi janten, kanyataanna, anjeun tiasa ngagaduhan desktop anu ngajalankeun di Chakra upami anjeun hoyong - Kuring nganggo Chakra + Awesome (kalayan widget na Vicious) dina sérver sareng mesin jarak jauh sareng teu aya sirah) sanaos tangtosna, hal anu matak ngeunaan Chakra nyaéta nganggo éta sareng KDE kumargi sadaya sistem dioptimalkeun pikeun nyayogikeun pangalaman pangsaéna nganggo KDE SC, lingkungan desktop anu pangsaéna, tangtos = D


          2.    Hector cenahna

            @msx: Kuring nyarios sacara umum, pikeun panggunaan normal. Tangtosna, nalika ngonpigurasikeun lingkungan desktop sakumaha kompleks sakumaha kde bakal aya masalah anu tangtu, tapi kuring mastikeun yén ngan saukur ku masang kde-standard anjeun parantos ngagaduhan desktop anu lengkep sareng teu kedah ngurilingan 1000 carita. Kuring nyarios sabab sateuacan manjaro kuring nganggo mint mate sareng masang kde-standard sareng éta bakal jalan 😉 atoh, kuring masih mikir yén distro naon waé tiasa "dirobih" janten kiera sareng éta ngan ukur titik kuat linux

      2.    msx cenahna

        EPIC: FACEPALM:

        Kuring teraskeun, muka sungut kuring sareng ngagorowok kabodoan anjeun ka sadayana! xDD

      3.    usr cenahna

        Ernesto, versi naon tina Ubuntu atanapi Linux Mint. Anu mimiti masang éta sacara otomatis, anu kadua aya anu tos dipasang.

        Éta anu pangbasajanna sareng anu ngagaduhan alat-alat grafik sakumaha standar.

  26.   teu aya namina cenahna

    Manjaro mangrupikeun sebaran Linux kapayunna, henteu langkung ogé kirang; éta tiasa jauh, jarak jauh ti pencét debian, upami éta, tapi éta henteu tiasa dibantah ngeunaan liga ageung.
    Ogé, sigana kuring, éta nunjukkeun langkung saé tibatan crunchbang, kumaha serbaguna sareng sakuatna (langkung unggul kecap) yén openbox sareng kamungkinan na salaku antarbeungeut pangguna. GNOME atanapi KDE? … HA! Openbox gentlemen.

    1.    Ernesto cenahna

      Kuring ningali anjeun seueur terang, tapi, pikeun kolaborasi atanapi masihan jawaban anu langkung saé, éta henteu masihan anjeun lulugu. Ogé, tina naon anu kuring baca dina koméntar anjeun, anjeun masihan kuring, dina sababaraha cara, alesan naon anu kuring milari. Masa depan kuring dinten ayeuna sareng Abdi peryogi solusi dinten ayeuna, sanés 20 taun ti ayeuna. (sakali deui koméntar anjeun henteu masuk akal sareng suwung)

      1.    msx cenahna

        Hai Ernesto!
        Gumantung kana selera pribadi anjeun, kuring tiasa nyarankeun:

        Proyék Chakra (anu pangsaéna tina anu pangsaéna!): http://www.chakra-project.org - Sanaos, kuring kedah netelakeun, sanés OS pikeun total pangguna akhir tapi pikeun pangguna anu gaduh sababaraha pangalaman sareng GNU + Linux sareng milarian sistem anu dioptimalkeun anu tiasa dianggo kalayan saé 🙂

        Linux Mint: biasa disebut "Ubuntu ogé parantos dilakukeun", Linux Mint gaduh desktop na nyalira, Cinammon, anu sigana berorientasi satengahna antara GNOME sareng KDE SC, nyaéta, éta * nyandak kaputusan pikeun pangguna na sapertos Windows, MacOS sareng GNOME * tapi dina waktos anu sami éta nyobian nawiskeun aranjeunna rohangan anu tangtu pikeun personalisasi anu teu dipiboga ku méja-méja éta. Cinammon katingalina saé pisan sareng kuring nyarankeun éta. Hiji-hijina masalah sareng Linux Mint nyaéta aranjeunna gaduh pandangan ketinggalan jaman ngeunaan sistem operasi di GNU + Linux janten umumna anjeun kedah ngantosan 6 atanapi 7 sasih kanggo ngakses parangkat lunak anu diénggalan.
        Chakra, di sisi anu sanésna, sok ngandung parangkat lunak anu paling anyar anu digabungkeun sareng basis anu stabil sareng anu diperbarui sacara permanen sahingga nalika dipasang anjeun moal kedah masang deui sistem anjeun sareng ngagaduhan parangkat lunak anu paling seger sareng paling stabil.

        Kamungkinan anu sanésna, gumantung kana rasa anjeun ex Xubuntu: desktop na JELEMA, tong milari kaéndahan KDE SC, Windows 7 atanapi 8 atanapi MacOS (atanapi bahkan Ubuntu atanapi Linux Mint) tapi nalika nganggo lingkungan Xfce berorientasi kana mesin Low-resource sareng janten turunan langsung tina Ubuntu, éta leres-leres cocog sareng distribusi ieu.

        Tangtosna anjeun ogé ngagaduhan Ubuntu, sanaos, sacara pribadi, kuring mariksa vérsi saatos vérsi anu masih ngagaduhan hawa "satengah-réngsé", kedahna tingali naha anjeun, anu asalna tina ngagunakeun Windows, nyatet hal anu sami, panginten anjeun raos di bumi ti mimiti mimiti 😉

        Desktop sanés anu ngagaduhan seueur pangaruh di antara pangguna akhir - atanapi pangguna anu henteu terang kana sistem anu aya dina dasarna, anu ngan ukur ngalih dina lapisan grafis tina sistem - nyaéta Mageia, éta ngagaduhan sababaraha desktop sareng komunitas anu mekar, panginten anjeun bakal resep .

        Tangtosna aya seueur pilihan deui, kedah aya sakitar 1.000 sebaran aktif GNU + Linux ayeuna, tapi saur anu kuring namina nyaéta anu anjeun milari sabab:
        1. Dasarna anjeun masangna, anjeun ngonpigurasikeunana ku cara anu dipandu (sistem ngajelaskeun sadaya pilihan) sareng sakali anjeun balikan deui anjeun tiasa ngamimitian nganggo sakumaha anu anjeun biasa dina Windows.
        2. Aranjeunna ngagaduhan komunitas anu berorientasi pikeun pangguna tungtung - sareng tangtosna pikeun pangguna anu maju ogé - anu pastina tiasa ngabantosan anjeun langsung bisi aya masalah.
        3. Dina kasus Ubuntu sareng turunanana (Xubuntu anu nganggo Xfce desktop, Lubuntu anu nganggo LXDE, desktop anu langkung enteng tapi kirang fungsina sareng langkung goréng, sacara éstétis, sareng Linux Mint, anu sanésna - pikeun kuring pilihan anu pangsaéna pikeun batur anu hijrah ti Windows) anjeun gaduh kaunggulan ngagaduhan komunitas ageung pikeun ngaladénan pangguna énggal sareng format file anu dianggo parantos distandarkeun janten umum pisan ayeuna milarian program anu diunduh pikeun Ubuntu (sareng turunanana) sakumaha gampangna saolah-olah éta Windows.

        Pilihan sanés anu tiasa pikaresepeun gumantung kana jinis pangguna anu anjeun nyaéta OS dasar, dumasar kana Ubuntu ogé, anu milari mawa alur kerja anu sami sareng MacOS ka GNU + Linux - dina pangalaman kuring éta sistem anu saé, dina hal kumaha saderhana panggunaanna, pikeun jalma anu henteu ngagaduhan syarat anu hébat, pikeun nungtut pangguna anu ngupayakeun ngarobih panggunaan sistem atanapi damel sareng sababaraha aplikasi dina waktos anu sami OS SD pondok pisan; Sanaos éta masih dina kamajuan lengkep sareng leres yén éta mangrupikeun proyék anu ngora pisan sareng urang kedah masihan waktos, padoman teoritis sareng filosofis distro ngajantenkeun tujuan pikeun séktor anu sanés nungtut pangguna. (Nyatana salah sahiji pangembang utami, "Dan Rabbit", nyarios yén anjeunna ngembangkeun pangalaman pangguna ku panggunaan nini-nini na tina sistem Windows XP dina émutan ...)

        -
        Pamustunganana pilihan anjeun: unduh distribusi, kaduruk DVD atanapi kaduruk ISO dina pendrive sareng cobi langsung sareng langsung ningali anu mana anu anjeun pikaresep langkung éstétis, dina hal aplikasi anu aya, jsb.

        Saran mutlak kuring nyaéta Cakra pikeun, dina pamahaman kuring, implementasi KDE SC anu pangsaéna kalayan sistem operasi anu pangsaéna. KDE SC mangrupikeun sistem modular anu ngamungkinkeun tampilan sareng rasana salaku atanapi langkung minimalis tibatan sistem anu sanés, atanapi sakumaha kaéndahan sareng kaalus sapertos MacOS atanapi Windows 7 atanapi 8, hal anu henteu tiasa dilakukeun ku desktop anu sanés.

        Ogé sareng ieu sanés data minor, KDE SC ngagaduhan aplikasi anu pangsaéna dina F / LOSS, tina sagala jinis: Amarok sareng Clementine, pamuter audio pangsaéna anu aya, Gwenview, panempo gambar anu pangsaéna (jauh langkung unggul ti Ristretto de Xfce atanapi Shotwell ti Ubuntu), Dolphin, file manager anu ngagabungkeun fitur-fitur pangsaéna Windows Explorer sareng MacOS Finder sareng henteu diragukeun mangrupikeun pang lengkepna sadaya manajer pikeun F / LOSS, Kate / Kwrite, éditor téks anu tiasa janten rumit sapertos éditor pangsaéna atanapi saderhana Notepad, anjeun mutuskeun, KDevelop, idéal anu idéal ...

        Pondokna, filsafat proyék KDE SC nyaéta méré pakakas anu kuat pikeun pangguna babarengan jeung kabébasan milih, yén anjeunna milih anu paling saé pikeun anjeunna, béda sareng sésa komputer méja sareng aplikasi anu umumna mutuskeun pikeun pangguna naon langkung saé kanggo anu ieu.

        Salam sareng kuring ngarepkeun ningali anjeun dina F / LOSS, kuring ngamimitian perjalanan 8 taun ka pengker sareng kuring henteu kantos ningali deui!

  27.   Ésau cenahna

    Saatos ngalangkungan Ubuntu, Debian, Mint, Fedora, Mageia sareng ARCH, kuring parantos nganggo MANJARO salami sataun, sareng anu pangsaéna anu kuring kantos gaduh. Kuring parantos robih, dina jero Manjaro, ti Gnome ka Kayu manis, tina Kayu manis dugi ka LXDE, tina LXDE ka Mate, ti Mate ka XCFE, sareng kuring ogé ngagaduhan Razor sareng e17 salaku lingkungan desktop anu alternatip. Henteu masalah, kuring ngulang TIADA.
    Manjaro nyaéta ARCH, tapi tanpa teras-terasan noél bal anjeun sapertos Arch. Kuring ngaramal masa depan Manjaro anu cerah pisan.

  28.   Santiago cenahna

    Kuring badé nyobian pikeun terang saeutik lengkungan tapi kuring mendakan archbang anu sakadar anu kuring pikahoyong XD

    1.    msx cenahna

      +1 Aturan ArchBang !!!

  29.   Marius cenahna

    Sareng kumaha sebaran ieu dibandingkeun sareng PCLinuxOS.
    Kuring milarian rilis distro anu ramah.

    1.    msx cenahna

      Upami anjeun resep KDE SC, cobian Chakra: chakra-project.org
      Saatos nganggo Arch salami 6 taun Maret taun ieu kuring ngalih ka Chakra (kuring henteu kantos resep ka Manjaro) sareng henteu ngan ukur mendakan komunitas anu asik tapi ogé distribusi KDE SC anu pangsaéna, dumasar kana Arch Linux, kalayan pembaruan anu satengahna ganti ujung-ujungna, jauh langkung unggul tibatan siklus tina sebaran basis Debian atanapi openSUSE anu rumit ...
      Cakra mangrupakeun méwah: bersih, sapertos Arch (99%), anjeun pasang sakali sareng hilap deui pasang deui.

      Upami anjeun langkung resep GNOME3, panginten anjeun resep Antergos, éta dikembangkeun salaku proyék paralel ku salah sahiji pengembang Arch Linux sareng tujuanna pikeun nyayogikeun Arch Linux anu dipasang deui kalayan GNOME3 dipasang siap dianggo tapi SABABI ngajaga 100% kasaluyuan sareng Arch, henteu sapertos Manjaro atanapi Cakra anu sanaos aranjeunna cocog pisan, muka jalanna nyalira.

      ArchBang! Éta mangrupikeun alternatif anu saé upami anjeun milari desktop anu enteng, premisna sami sareng Antergos sanaos nyandak Crunchbang Linux salaku modél ngalayanan desktop Openbox + tint2 siap dianggo.

      Bisi wae, nalika anjeun kenal sareng manajer paket Arch (sareng distro putri) sareng mendakan kumaha gampangna ngatur sistem dibandingkeun sareng sebaran anu sanésna ... rahang anjeun bakal murag kana taneuh, sahenteuna.

  30.   Jose cenahna

    Mangrupikeun sistem operasi anu saé, kuring pangguna mac sareng kuring gaduh pc lami sareng kuring nyobian aplikasi krita sampurna, henteu aya gantung atanapi masalah dina wacom saolah-olah kuring di ubuntu ,, gimp fine. Kuring nganggo na dina desktop xfce henteu goréng tapi kuring resep kayu manis langkung saé tapi desktop ieu gancang pisan sareng amd 3200+ sareng 2,25 gb ram, prosesor naék dibandingkeun sareng i5 kuring anu kuring terang hehehe.
    Tapi jalanna saé pisan sareng xfce ieu kuring ngarepkeun éta mangrupikeun proyek anu terus ngagaduhan persaingan ngalawan sistem sanés, kuring parantos nyobian sababaraha archbang, archlinux, Debian, Ubuntu, Open suse, FreeBsd tapi anu ieu gampang tanpa ngahesekeun sareng instalasi gancang.

  31.   Eddy holliday cenahna

    Kuring masang Manjaro Linux sareng éta tiasa dianggo saé.

    Supir Wifi (nyeri kuring dina distro anu sanés) dipasang entos kamana-mana (xD sanés ti mana-mana, tapi installer parantos mawa éta) janten gampang pikeun kuring adaptasi.

    Ayeuna kuring ningali modeu pamasangan (kusabab kuring henteu raos pisan, kuring asalna ti distro Debian) janten kuring bakal maca sababaraha manual sareng ngalangkungan forum sareng dina blog ieu.

  32.   linuXgirl cenahna

    Kuring parantos nganggo Manjaro Linux kirang ti 15 dinten sareng mangrupikeun hal anu pangsaéna anu kajantenan ka PC kuring. Sigana kuring bakal jangkar di dieu.

  33.   Giorgio grappa cenahna

    Salam!

    Kuring parantos nganggo Manjaro sakitar sataun, saatos nyéépkeun dalapan taun sareng Ubuntu (kalebet sababaraha uji coba sareng Fedora sareng Debian sapanjang jalan, sareng sakedik waktos sareng Bodhi Linux). Kuring tungtungna dipasang dina sadaya mesin kuring, milih desktop numutkeun kakuatanana (Pencerahan dina anu paling saeutik sumberdaya, KDE anu paling kuat) sareng kuring resep pisan kana hasilna.

    Kuring satuju sareng Tesla: éta mangrupikeun pilihan anu saé pikeun urang anu hoyong Arch tapi henteu wani masang éta, panjang sareng damel.

    Ku jalan kitu, upami anjeun parantos nyobian masang sababaraha Manjaro iso dina USB nganggo MultiSystem, anjeun bakal ningali yén teu mungkin pikeun ngalakukeunana. Kuring parantos mendakan jalan dina halangan ieu (ayeuna kuring gaduh genep versi resmi anu nembé kaluar dina konci 8GB tunggal, sareng seueur rohangan). Bisi aya anu resep kana cara ngalakukeunana, anjeun ngagaduhan kana:

    http://jordimonteagudo.cat/2015/02/07/instal%c2%b7lar-varies-iso-manjaro-en-un-usb-amb-multisystem/

    Ngarasakeun Manjaro.

  34.   ninjatwin cenahna

    halo
    Kuring jalma anu boro kaahlian komputer. Tapi kuring bosen jandéla sareng kagagalan anu teras-terasan, sareng sanaos endog satengah kuring ngalakukeun operasi anu paling dasar, kuring yakin yén dina jangka panjang bakal aya gunana. Pikeun ayeuna kuring peryogi bantosan bahkan pikeun ngaitkeun sapatu kuring.
    Lempeng kana titik.
    Nalika kuring ngahurungkeun alat-alatna sareng ngalebetkeun sistem, sakumna lingkungan grafis katingalna ngagedéan (jandéla, aksara, ikon ... sadayana) saolah-olah kuring nerapkeun zum. Éta sanés résolusi layar, kuring parios. Pasti éta bakal sababaraha omong kosong tapi jalma anu henteu terang sapertos anu henteu ningali. Tiasa batur ngawartosan naon anu kedah dilakukeun? Entong teuing téknis, punten, kuring énggal

  35.   ninjatwin cenahna

    Hello dulur
    Kuring jalma anu saeutik kaahlian komputer anu bosen windows sareng omong kosongna. Tapi kuring peryogi seueur bantosan. Sistem kuring manjaro
    Nalika kuring ngahurungkeun alatna, sakumna lingkungan grafis katingalna ngagedéan (kursor jandéla ...) saolah-olah zum parantos dilarapkeun kana éta. Éta sanés monitor atanapi résolusi layar sareng kuring henteu terang kumaha nempatkeunana normal. Heeeeelp
    hatur nuhun

  36.   Ruben cenahna

    Abdi énggal dina linux, kuring parantos nyobian linux mint, fedora 21 sareng 22, sareng kuring kantos sareng manjaro salami dua minggu, sareng kuring langkung resep kana anu sanés. Debian henteu acan pikaresepeun pikeun kuring.

bool (leres)