Sahana: lemes. bébas ngatur administrasi kamanusaan

Sahana éta mangrupikeun sistem "gratis" manajemén bencana. " Mangrupikeun alat kolaborasi ngalangkungan wéb anu ngamungkinkeun ngarengsekeun masalah umum organisasi sareng koordinasi bantuan kamanusaan upami aya bencana ageung, kalebet milarian jalmi anu leungit, administrasi sumbangan anu ditampi, sukarelawan, kubu, sareng koordinasi antara pamaréntah, LSM, sukarelawan sareng korban.

Aspirasi

Sahana mangrupikeun sét terintegrasi tina aplikasi wéb "manajemén bencana" anu dikembangkeun dina PHP sareng MySQL anu nyayogikeun solusi masalah kamanusaan ageung saatos bencana parantos kajantenan.

Aspirasi maranéhna sapertos kieu:

  1. Anu utama nyaéta ngaleungitkeun kasangsaraan manusa sareng ngabantosan nyalametkeun nyawa ku épéktasi téknologi inpormasi (TIK) anu épisién saatos aya musibah anu parah.
  2. Ngumpulkeun sakumpulan aktor anu beragam, mimitian ti pamaréntah, manajemén darurat, LSM, sukarelawan spontan sareng korban sorangan ngaréspon langkung épéktip pikeun kabutuhan anu timbul saatos musibah.
  3. Ngidinan korban sareng sukarelawan pikeun ngabantosan dirina nyalira sareng anu sanés.
  4. Ngajaga inpormasi korban sareng ngirangan kasempetan pikeun nyalahgunakeun inpormasi.
  5. Nyayogikeun solusi "gratis" kanggo saha waé anu meryogikeunana.

Aplikasi utama anu ngawangun Sahana nyaéta:

  1. Daptar jalma anu leungit: Ngabantosan ngirangan trauma mendakan jalma leungit.
  2. Pendaptaran organisasi: koordinasi sareng nyaimbangkeun distribusi tugas diantara organisasi bantosan di daérah anu kapangaruhan sareng sambungkeun kelompok bantosan supados sadayana damel babarengan. Ieu penting pisan sabab kadang jalma anu hoyong ngabantosan tungtungna nyababkeun masalah pikeun korban kusabab kurang organisasi sareng sumberdaya.
  3. Sistem manajemén order: ngarekam sareng ngalacak sadaya pamundut kanggo bantosan sareng ngasilkeun artos donor sacara épéktip ngabantosan kabutuhan khusus, khususna anu paling penting.
  4. Pendaptaran kémping: nyimpen rékor lokasi sareng jumlah korban di kubu anu béda sareng di saung samentawis anu diwangun di sekitar daérah anu kapangaruhan.
  5. Administrasi Relawan: koordinat inpormasi kontak, katerampilan, tugas sareng kasadiaan sukarelawan.
  6. Manajemén inventaris: nyimpen rékor lokasi, jumlah, sareng tanggal béakna barang rusak anu disimpen kanggo mitigasi akibat tina bencana.
  7. Kasadaran kana kaayaan: nyayogikeun ringkesan kaayaan pikeun mempermudah nyandak kaputusan.

Dimana Sahana dianggo

Sahana dianggo dina bencana ieu:

  1. Tsunami - Sri Lanka 2005 - Resmi dianggo ku pamaréntah Sri Lankan.
  2. AsianQuake - Pakistan 2005 - Dianggo sacara resmi ku pamaréntah Pakistan.
  3. Bencana Mudslide Leyte Kidul - Filipina 2006 - Dianggo sacara resmi ku pamaréntah Pilipina.
  4. Sarvodaya - Sri Lanka 2006 - Dipaké ku LSM pangageungna di Sri Lanka.
  5. Terre des Hommes - Sri Lanka 2006 - Dipaké sareng modul Perlindungan Anak anu énggal
  6. Gempa Yogjarkata - Indonesia 2006 - Dipaké ku ACS, urRemote sareng Asosiasi Whitewater Indonesia sareng Sumber Nyalametkeun Indonesia.
  7. Gempa Peru Ica - 2007 - Dipaké ku pamaréntah Peru
  8. Chendu - Gempa Provinsi Shizuan 2008 - Dipaké ku Pulisi Chendgu.

Haiti sareng Chili 

Komunitas Sahana ayeuna ngaréspon bencana di Haiti sareng Chili. Punten didatangan http://haiti.sahanafoundation.org y http://chile.sahanafoundation.org. Saha waé anu kedah nyebarkeun bantuan kamanusaan di tempat ieu tiasa nganggo aplikasi gratis ieu anu saé.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Sahana éta tiasa dijalankeun dina MS Windows, GNU / Linux, * BSD sareng Mac OS X. Éta sareng sababaraha bentuk anu ngajantenkeun gampang dipasang.

Sahana 0.6.2.2

Pikeun pangguna ku Windows:

  • Pakét PortableApps anu tiasa ngajalankeun tina USB stick
  • Pitunjuk instalasi pikeun Windows XP nganggo WAMP

Pikeun pangguna Linux:

batur ngaleupaskeun:


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Arnoldfiarn cenahna

    Halo, penting pikeun tautan anu ditepikeun dina nyerat ieu tetep diropéa. Pikeun ayeuna kuring mastikeun yén éta henteu sapertos kitu, cobian parbarui. Surak

  2.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Hatur nuhun! naha anjeun tiasa ngabagi tautan anu diénggalan ?? Hatur nuhun!! Paul.