Sebaran GNU / Linux anu henteu dikenal di DistroWatch

Sebaran GNU / Linux anu henteu dikenal di DistroWatch

Sebaran GNU / Linux anu henteu dikenal di DistroWatch

Dinten ieu, urang bakal masihan koméntar kana sababaraha anu kirang dikenal Distribusi GNU / Linux, sareng pikeun ieu kami bakal nyebatkeun sababaraha anu ayeuna "DistroWatch Ngantosan Daptar" pikeun marios sareng dilebetkeun salajengna dina "Daptar utama Distros" katingali.

Pikeun aranjeunna anu panginten henteu wawuh sareng halaman wéb DistroWatch, éta saé kanggo netelakeun sakali deui yén éta mangrupikeun halaman wéb anu didaptarkeun pikeun nyarios, marios sareng nyimpen informasi anu aya hubunganana sareng Sistem operasi de Sumber Terbuka. Situs ieu khusus na Sebaran Linux jeung Rasa tina BSD, sanaos sakapeung aya cariosan Sistem Operasi Sumber Terbuka anu sanés.

SerenityOS: Distro sapertos Unix modéren sareng antarbeungeut klasik '90an

SerenityOS: Distro sapertos Unix modéren sareng antarbeungeut klasik '90an

Sateuacan marios ka anu kirang dikenal Distribusi GNU / Linux, perhatoskeun DistroWatch mangrupikeun halaman wéb anu ageung sareng berharga anu biasana kami nyebatkeun sababaraha GNU / Distros Linux anu kawéntarkayaning MX Linux. Sanaos sakapeung urang kaburu sababaraha anu henteu bahkan dina "DistroWatch Ngantosan Daptar", sapertos kasus Serenity OS, anu kami marios dina publikasi sateuacanna, anu kami ngajak anjeun ngajajah saatos publikasi ayeuna réngsé.

Tulisan anu aya hubunganana:
SerenityOS: Distro sapertos Unix modéren sareng antarbeungeut klasik '90an

Sebaran GNU / Linux: Eusi

Distribusi GNU / Linux dina daptar ngantosan DistroWatch

3 Sebaran GNU / Linux Unggulan

Diantara anu paling relevan GNU / Distros Linux yén kami parantos mendakan di "DistroWatch Ngantosan Daptar" urang bakal ngadugikeun:

AlmaLinux

  • Lebet kana daptar dina 02/02/2021.
  • Éta dina pamekaran lengkep, tapi versi stabil anu dileupaskeun tina sebaran cenah diperkirakeun dina kuartal kahiji 2021.
  • Mangrupikeun garpu sumber terbuka RHEL (Red Hat Enterprise Linux) anu diwangun ku tim CloudLinux, sareng diideuan ku sareng kanggo masarakat, janten, éta dikembangkeun sacara kolaborasi caket sareng komunitas.
  • Tujuanana pikeun ngeusian kakosongan anu disésakeun ku ngaleungit versi stabil CentOS. Kusabab kitu, éta mangrupikeun cabang kompatibel 1: 1 binér tina RHEL® 8.
  • CloudLinux komitmen pikeun ngadukung AlmaLinux dugi ka taun 2029, kalebet apdet anu stabil sareng dites sacara pasti sareng tambalan kaamanan.

OS tonjol

  • Lebet kana daptar dina 14/01/2021.
  • Éta mangrupikeun Distribusi GNU / Linux tina Rolling Release Type anu ditujukeun pikeun peminat kreatif dina médan multimedia sareng gim.
  • Éta dumasarkeun kana Arch Linux, sareng parantos dikonfigurasi kalayan kumpulan aplikasi "Out of the Box" anu saé pikeun ngabantosan, langkung ti éta, pangguna GNU / Linux énggal ngamimitian gancang, tanpa kedah nalungtik, ngaunduh sareng masang ieu. .
  • Éta hadir sareng modeu langsung sareng pangguna standar (liveuser) tanpa kecap akses. Ogé, login otomatis diaktipkeun pikeun sési langsung.
  • Dasarna aya dua vérsi Salient OS, vérsi kalayan XFCE sareng vérsi kalayan KDE Plasma. Sareng pikeun dipasang na éta nawiskeun «Live Installer», dina ménu utama dina kategori System, kalayan nami «Install Salient OS». Salaku tambahan, éta nganggo installer Calamares sacara standar, anu otomatis dimuat dina desktop.

Fenix ​​OS

  • Lebet kana daptar dina 04/12/2020.
  • Mangrupikeun Distribusi GNU / Linux anu masih dina kamajuan. Éta hadir kalayan édisi Alat Pi basis Ubuntu sareng édisi PC basis MX Linux. Sanaos pangembangna ngajangjikeun ngarobah dasar vérsi béta kahareup pikeun PC.
  • Salah sahiji tujuan utamina nyaéta nawiskeun antar muka anu ramah dumasar kana penampilan anu sami sareng Sistem Operasi sanés sapertos MacOS (X sareng klasik), sareng versi anu béda tina platform Microsoft, ti Windows 95 dugi ka Windows 10, ngalirkeun XP anu kawéntar. , 7, antara séjén.
  • Édisi na pikeun Alat Raspberry Pi nawiskeun konsumsi minimum rata-rata 1 GB RAM, sareng kamampuan adaptasi sareng arsitektur ARM tina kiripik na.

nu lain

Aranjeunna tiasa ningali anu sanés Distribusi GNU / Linux de la "DistroWatch Ngantosan Daptar" ngaklik salajengna link sareng milarian bagian dina katerangan dina basa Inggris di handap: "Distribusi dina Daftar Ngantosan ". Sedengkeun, upami anjeun hoyong ngajajah 2 deui, Distros anu henteu dikenal sareng henteu didaptarkeun, kami nyarankeun pikeun ngeklik 2 tautan ieu: Link 1 y Link 2.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan sababaraha anu paling kawéntar «Distribuciones GNU/Linux», anu ti dinten ayeuna aya dina "DistroWatch Ngantosan Daptar" pikeun marios sareng dilebetkeun salajengna dina Daptar utama Distros anu katingali; dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu publicación, Tong eureun bagikeun sareng anu sanésna, dina halaman wéb anu anjeun pikaresep, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial atanapi sistem olahtalatah, langkung saé gratis, kabuka sareng / atanapi langkung aman sabab telegram, tanda, Mastodon atanapi anu sanésna tina Fediverse, langkung saé. Sareng émut kanggo nganjang halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun ngajalajah langkung seueur berita, ogé ngiluan saluran resmi kami tina Telegram ti DesdeLinux. Sedengkeun, pikeun langkung seueur inpormasi, anjeun tiasa sumping waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit, pikeun ngaksés sareng maca buku digital (PDFs) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Oscar Reyes Guerrero cenahna

    Tulisan anu saé ... Kuring ngabayangkeun yén SerenityOS difokuskeun kana anu paling nostalgia

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Oscar. Hatur nuhun kana koméntar positip anjeun. Sareng leres, kuring ngabayangkeun aya seueur pencinta retro anu bakal mariksa SerenityOS.