Sambungan wifi saderhana dina Arch linux

Kusabab urang tiasa ngaganti nami antar muka jaringan kami, kami masih gaduh aksés kana internét, tapi kumaha carana? Cara anu paling saderhana kuring ningali nyaéta ngalaksanakeunana liwat DHCP. Ngagaduhan sateuacanna inpormasi saluyu sareng nami jaringan Wi-Fi anu urang gaduh di bumi sareng kecap akses aksés

Urang mimitian:

 

nyambungkeun

ip addr éta bakal masihan urang deui nami anu parantos kami pasang dina antarbeungeut urang. Bisi kuring nempatkeun nami anu luar biasa tina Wifi.

Urang teraskeun ningkatkeun panganteur sareng paréntah sudo ip link set wifi up

Wifi

Ieu bakal nyandak antarbeungeut.

Urang kedah ngadamel file dina / jsb anu disebat wpa_supplicant.conf.

sudo nano /etc/wpa_supplicant.conf  sareng urang nempatkeun kode ieu:

network = {ssid = "Network name" proto = RSN key_mgmt = WPA-PSK pairwise = CCMP TKIP group = CCMP TKIP psk = "network password"}

Urang pencét Kadali + atanapi lajeng Kadali + x pikeun ngahemat sareng kaluar ti editor masing-masing:

wpa

Sakali kaluar ti editor urang teraskeun ngajalankeun wpa_supplicant sapertos kieu

sudo wpa_supplicant -B -i wifi -c /etc/wpa_supplicant.conf

commandowpasupplicant

Urang kedah ngantosan sakitar 2 detik saatos ngalebetkeun paréntah sateuacanna sareng nganggo dhcp ayeuna urang tiasa ngaksés ip anu ditugaskeun ku server dhcp ku cara ieu:

sudo dhcpcd wifi

wifidhcp

Ieu bakal tungtungna masihan kami aksés anu urang peryogikeun. Logisna cara paling gampang pikeun mariksa éta nyaéta muka browser.

Perlu dicatet yén sadaya program anu diperyogikeun parantos dipasang sareng instalasi linux jadi urang henteu kedah masang nanaon tambahan kecuali kasus modul anu khusus anu henteu dirojong ku wpa_supplicant sareng urang kedah milarian dina wiki modul anu urang ngagaduhan .

Hal sanés anu diperhatoskeun nyaéta kuring parantos nganggo wpa2 salaku énkripsi pikeun sambungan wifi janten kami kedah parios dina router kami yén énkripsi ieu sayogi.

Kuring miharep anjeun mendakan éta mangpaat!

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

16 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   F3niX cenahna

    Anjeun tiasa ogé nganggo wifi-menu ti konsol, dina waktos instalasi anjeun gaduh, tapi teras dina instalasi anjeun kedah masang bungkus «dialog», sigana éta nyiptakeun windows konsol pikeun anjeun nyambung kalayan gampang ku wpa supplicant.

  2.   Jérman cenahna

    Teu langkung gampang ngagunakeun wifi-menu netctl anu mangrupikeun gaganti netcfg

    Intisari tina tautan di handap ieu
    Paket anu ngandung netctl kalebet wizard pikeun konéksi Wi-Fi dumasar kana ncurses anu disebut Wi-Fi-menu

    http://portada.archlinux-es.org/225/netctl-llega-a-core/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=netctl-llega-a-core

    1.    freebsddick cenahna

      Éta gumantung kana sudut pandang nalika kuring masihan koméntar dina postingan ... Éta ngan ukur pangajen pribadi .. Aya seueur alat tapi dina kanyataanana milih opsi ieu gampang pisan ku tambahan anjeun terang persis dimana asal-usulna. .Perhatos ogé yén pos kuring ngan ukur ayana di lingkungan anu minimalis sareng alat-alat anu urang gaduh sareng instalasi standar anu disayogikeun ku linux linux iso

  3.   résiko cenahna

    Kuring kantos nganggo wifi-menu anu otomatis.
    Kuring henteu kantos ngagaduhan masalah Wi-Fi di bumi kuring atanapi di babaturan, tapi di perpustakaan mustahil kuring nyambung sareng lengkungan, naha anjeun terang kunaon éta tiasa?

  4.   eliotime3000 cenahna

    Kuring ningali yén éta peryogi langkung seueur léngkah tibatan nalika ngonpigurasikeun jaringan Wi-Fi anjeun tibatan ngalakukeun prosedur anu sami dina konsol sareng Debian sareng / atanapi CentOS / Fedora / RHEL.

    Nya, kuring badé mimitian ku Slackware sahingga abdi tiasa biasa kana Gaya hirup KISS (Keep It Simple, Stupid!).

    1.    freebsddick cenahna

      Sanaos naon anu kuring nyebarkeun gunana pisan, éta ngagaduhan langkung ti sadayana tokoh inpormatip anu museur kana diajar. Sok aya pilihan anu tiasa langkung gampang atanapi langkung sesah, tapi dina dua kasus éta ngan ukur ngagambarkeun hiji pilihan deui.

      1.    eliotime3000 cenahna

        Kanggo waktos ayeuna, kuring bakalan bakti ka nganggo Slackware supados tiasa biasa sareng modus operandi Arch, kumargi éta henteu otomatis sapertos distro anu sanés (kumargi anjeun kedah terang kumaha ngokolakeun GNU Nano mundur sareng maju sareng leres-leres pikeun anu hoyong masangkeunana, saleresna éta condong janten ember cai tiis kusabab henteu biasa kana kadali), ogé henteu ngagaduhan édisi anu stabil atanapi uji coba (sahenteuna dina Slackware éta masihan anjeun pilihan pikeun nganggo édisi éta tina repos dina cara nu sami sareng anjeun sareng Debian).

        Pokokna, Arch mangrupikeun distro anu saé, tapi upami aya anu hoyong ngatasi éta, sahenteuna kedah ngalangkungan Slackware (kumargi sahenteuna, konfigurasi saatos pormat hard disk rada dinamis sareng sahenteuna éta rada jelas sareng lengkep upami dibandingkeun ka Debian) sareng ngabijilkeun paréntah pikeun digunakeun (sabab upami anjeun henteu tiasa diajar paréntah dasar, anjeun panginten mundur nalika ngonpigurasi pungsi).

  5.   msx cenahna

    Metodeu netcfg langkung praktis.

    1.    st0rmt4il cenahna

      +1

    2.    eliotime3000 cenahna

      Leres, muhun (kuring henteu ngartos naha aranjeunna kedah ngalakukeun konvérsi tina windowsers ka linuxeros ku jalan anu sesah).

      1.    msx cenahna

        Sigana kuring henteu ngartos naon anu anjeun hartosna ...

  6.   gabux22 cenahna

    Nuhun pikeun bantosan anu saé pikeun komunitas lengkungan ... éta ngabantosan kuring sareng seueur ... 😀

bool (leres)