Kumaha: Sambungkeun ka Facebook ngobrol sareng Pidgin (deui)

Sawatara waktos ka pengker Facebook ngumumkeun yén aranjeunna ninggalkeun protokol XMPP pikeun sistem obrolan anjeun sareng ku sabab éta aplikasi sapertos Pidgin, Empati sareng sajabina bakal lirén damel. Ti pengumuman dugi ka kanyataanna lami pisan, sabab sababaraha dinten ka pengker éta lirén damel Pidgin salaku klien olahtalatah pikeun jaringan sosial Mark Zuckerberg.

Tapi sadayana henteu leungit, ayeuna urang tiasa nganggo plugin a ngagunakeun protokol kabuka MQTT (MQ Telemetry Transport), anu sami sareng anu anjeun anggo Facebook pikeun aplikasi dina telepon sélulér. Kuring parantos nyobian éta sareng éta tiasa dianggo sampurna, urang kedah nyaluyukeun waé. Hayu urang tingali kumaha ngalakukeunana.

Pasang plugin na

Pangguna ArchLinux nganggo AUR henteu kedah seueur dilakukeun, ngan ukur muka terminal teras nempatkeun:

$ yaourt -S purple-facebook

Ayeuna, sésa manusa tiasa nuturkeun léngkah anu dipedar dina Manusa, anu mangrupikeun ieu:

1- Urang unduh versi panganyarna tina plugin na:

Unduh Plugin

2- Dina kasus Ubuntu / Debian urang kedah masang kagumantungan anu diperyogikeun pikeun nyusun plugin na:

$ sudo apt install libjson-glib-dev libglib2.0-dev libpurple-dev

3- Urang muka terminal dimana kami ngaunduh plugin sareng ngaéksekusi:

$ tar xvf ungu-facebook - *. tar.gz $ cd ungu-facebook- * $ ./configurasi $ ngadamel $ sudo ngajantenkeun masang

Dimana simbol tanda asterisk diganti ku jumlah révisi anu dileupaskeun sareng anu ngalengkepan nami folderna. Sareng éta ..

Kumaha cara ngatur akun kami?

Upami urang parantos ngagaduhan akun Facebook di Pidgin, urang kedah ngédit waé sareng ngalakukeun ieu:

1- Kami milih protokol anyar:

pidgin_facebook

Aranjeunna kedah milih anu nyebatkeun Facebook, sabab Facebook (XMPP) mangrupikeun anu sateuacanna

2- Éta sacara otomatis bakal ngarobah jandéla kalayan data anu urang kedah nempatkeun sareng anu sapertos kieu bakal kaluar:

pidgin_facebook1

Dina nami pangguna urang tiasa nempatkeun email Facebook utama urang, nami pangguna tapi tanpa @ chat.facebook.com di tukangeun atanapi nomer telepon / sél anjeun pakait sareng akun anjeun.

Sareng éta sadayana babaturan anu dipikacinta .. urang tiasa ngobrol deui sareng kontak Facebook urang ngalangkungan Pidgin.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

48 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ivan Barra cenahna

    Sobat Elav, Mark Shuttleworth nyaéta CEO Canonical, Mark Zuckerberg mangrupikeun CEO Facebook.

    Salam sareng Hatur nuhun kana tip na.

    1.    elav cenahna

      HAHAHAHA, upami kuring terang, kuring terang ... sigana kuring mikir ngeunaan Ubuntu nalika kuring nyerat tulisan, sareng kusabab duanana disebut Mark, maka otomatis tinggaleun hahaha. Abdi parantos menerkeun, hatur nuhun ..

      1.    NaM3lesS cenahna

        Hatur nuhun elav !!!!!!!!! sababaraha dinten kuring henteu tiasa nyambung, ieu asalna tina tombol, sabab kuring teu tahan ningali mimiti facebook, kuring ngan ukur nganggo obrolan aranjeunna.
        Wasalam

        1.    elav cenahna

          Wilujeng sumping .. Éta hal anu mangaruhan kuring ogé, sabab sababaraha kali kuring henteu hoyong angkat ka Facebook tapi kuring kedah ngobrol sareng rerencangan sareng kulawarga ..

  2.   m4sh4 cenahna

    Halo, kuring nguji naon anu aranjeunna diterbitkeun dina tulisan sareng kuring tiasa nyambung, kumaha, iraha kuring nyerat hal, éta nyarios yén kuring kedah ngantosan sababaraha detik kanggo nyerat deui ??? Abdi kedah ngonpigurasikeun anu sanés ?? hatur nuhun

    1.    elav cenahna

      Mmm anéh, henteu kajantenan kuring ...

  3.   gugah cenahna

    Kuring ngahapus akun abdi nalika kuring terang yén kuring bakal lirén nganggo XMPP kumargi hal sakedik anu kuring resep ngeunaan éta nyaéta kuring tiasa ngagunakeun klien anu kuring pikahoyong. Tulisan sumping rada telat tapi kuring henteu kuciwa ngahapus akun: v

    1.    elav cenahna

      Anjeun tiasa teras-terasan nyiptakeun another

  4.   fer_pflores cenahna

    Naha aya cara anu tiasa dianggo sareng Emphaty?

    1.    elav cenahna

      Teu aya ideu, tip ieu ngan ukur pikeun Pidgin .. 🙁

    2.    Malaikat Miguel Fernandez cenahna

      fer_pflores
      Kuring masang Emphaty sareng ngimpor akun tina pidgin sareng éta tiasa dianggo kalayan saé.

    3.    badut cenahna

      pikeun empati ngan ukur perlu ngarobah sertipikat ssl, kumargi éta anu nyababkeun masalah

  5.   dash cenahna

    alungkeun kuring ieu «kasalahan»

    nyieun [1]: kaluar diréktori «/ home / dashtlx / Desktop / purple-facebook-4098e875ebcb / purple-facebook-4098e875ebcb / pidgin / libpurple / protokol / facebook»
    ngadamel [1]: lebetkeun diréktori «/ home / dashtlx / Desktop / purple-facebook-4098e875ebcb / purple-facebook-4098e875ebcb»
    make [1]: Teu aya anu dilakukeun pikeun "all-am".
    ngadamel [1]: kaluar tina diréktori «/ home / dashtlx / Desktop / purple-facebook-4098e875ebcb / purple-facebook-4098e875ebcb»

    naon salah kuring?
    hatur nuhun
    Ku jalan kitu, Blog Saé pisan!

    1.    jugenium cenahna

      Kuring gaduh drama anu sami, naha anjeun ngumbarana? kumaha? .. hatur nuhun ... salam!

    2.    Luis cenahna

      Kuring ngagaduhan masalah anu sami dina Ubuntu. Kuring milarian plugin na di pusat perangkat lunak, kuring nembé ngetik "facebook pidgin" sareng nembongan, dipasang sareng sadayana saé. Salam.

  6.   Edison moreno cenahna

    Nuhun kana inpormasi, kuring panginten kuring parantos ngarobih sababaraha sét facebook, tapi kuring henteu mendakan nanaon sareng ku ieu parantos dianggo pikeun kuring; ngan ukur nunjukkeun yén anjeunna henteu ngantep kuring ngarobih Cta anu lami.; tapi kuring kedah mupus anu samemehna sareng nambihan anu anyar.

  7.   Emmanuel Acuna cenahna

    Dear purwa panyipta tulisan, anjeun tiasa ngawartosan mana téma sareng font anu anjeun anggo di lingkungan anjeun nalika nyandak tangkepan layar?
    hatur nuhun

    1.    elav cenahna

      Gaya Jandéla: Angin
      Téma Jandéla: Evolvere Light
      Tipografi: Tahoma

      Wasalam

  8.   jaraneda cenahna

    aranjeunna pernah émut kami nganggo fedora

    1.    elav cenahna

      Kami henteu disalahkeun pikeun sababaraha anu nganggo anu disebat Fedora ..

      HAHAHA, olohok waé, olohok .. sigana anjeun tiasa nyusun plugin tina Sumber anu aya dina tautan unduh .. éta henteu kedah rumit ..

      😉

      1.    zzz cenahna

        Tingali, anjeun ogé tiasa nganggo jitsi anu dilakukeun dina surat jawa dina platform naon waé sareng ngagaduhan xmpp, facebook sareng googletalk

  9.   James_Che cenahna

    Naha aya cara pikeun masang ka Pidgin dina Windows?… .. Ku margi kuring sono kana pingguin naék xD

    1.    James_Che cenahna

      Kuring ngajawab sorangan 😛
      Éta nganggo basa anu sanés, tapi kahartos
      http://www.informateque.net/se-connecter-a-facebook-avec-pidgin-sans-le-protocole-xmpp/

  10.   Miguel cenahna

    Naha aya anu sapertos kitu kanggo android?

  11.   freebsddick cenahna

    Kusabab emacs sok damel dina cara anu pangsaéna ngalangkungan Bitlbee anu anjeun gaduh https://wiki.bitlbee.org/HowtoFacebookXMPP sareng protokol anyar https://wiki.bitlbee.org/HowtoFacebookMQTT bener gampang ngagunakeun tanpa setélan tambahan sareng lengkep tanpa nyésakeun emacs!

  12.   zoraxite cenahna

    hatur nuhun che, diuji sareng damel, ngaapresiasi! Surak

  13.   Rodrigo cenahna

    Akhirna. Mangpaat pisan inpo ieu. Kuring tiasa nyambung deui saatos sababaraha dinten teu nganggo obrolan ieu. Hatur nuhun.

  14.   Nico f. cenahna

    Alus pisan !! Hatur nuhun. Abdi nerapkeunana 😀

  15.   kaku cenahna

    tutorial anu saé. ngalayanan kuring. salam!

  16.   maot maot cenahna

    Aaaaaaaaa éta jalan sampurna! Hatur nuhun pisan sobat 😀

  17.   Lenn cenahna

    Halo! Mangpaat pisan, sahenteuna kuring parantos terang naha akun Fb kuring parantos teu tiasa dianggo, tapi naha aya cara pikeun nerapkeun plugin dina Windows? Abdi kagok pisan ku hal-hal ieu sareng kuring henteu mendakan nanaon tentang TT

    Hatur nuhun!

    1.    Yesus cenahna

      halo katingali len kuring gaduh masalah anu sami sareng anjeun jadi upami anjeun tiasa nalika anjeun bereskeun pasihan kuring keuna kana email abdi hatur nuhun jesusrh21@gamil.com

  18.   Juanjo cenahna

    Hatur nuhun pisan. Éta parantos kapaké pisan. Kuring nganggo Linux Mint 17.2 sareng ayeuna tiasa dianggo sampurna.

  19.   Yesus cenahna

    Halo, tulisanana jelas pisan tapi kuring nganggo windows, anjeun tiasa ngabantosan kuring?

  20.   Yasmani cenahna

    Wilujeng énjing tiasa saha ngabantosan kuring Kuring nyobian masang plugin dina suse sareng éta masihan kuring kasalahan ieu
    ngonpigurasikeun: error: Syarat pakét (glib-2.0> = 2.20.0 gobject-2.0) henteu patepung:

    Teu acan aya paket 'glib-2.0'
    Teu aya paket 'gobject-2.0'

    Pertimbangkeun nyaluyukeun variabel lingkungan PKG_CONFIG_PATH upami anjeun
    dipasang software dina awalan non-standar.

    Alternatipna, anjeun tiasa nyetél variabel lingkunganana GLIB_CFLAGS
    sareng GLIB_LIBS pikeun nyingkahan perluna nyauran pkg-config.
    Tingali halaman lalaki pkg-config pikeun langkung jelasna.

    Naha aya anu terang sadayana kagumantungan anu dipiboga

  21.   Tedel cenahna

    Pamaké Gentoo sareng turunanana (Sabayon, Ngitung) gaduh x11-plugins / wungu-facebook di Portage.

  22.   freakcuba cenahna

    tiasa saha punten ngabantosan kuring dina debian éta mulihkeun kasalahan ieu ngonpigurasi: error: henteu tiasa ditampi C compiler anu kapendak dina $ PATH
    Tingali `config.log 'kanggo langkung jelasna

  23.   Kronos cenahna

    Kuring ngonpigurasi sapertos kieu sareng tétéla éta nyobian nyambung, tapi éta masihan kuring "Ngaran pamaké atanapi kecap akses lepat" sanaos kuring nempatkeun leres-leres. Kuring parantos diverifikasi nami pangguna sareng lolos sababaraha kali sareng nanaon ...

  24.   pedrop cenahna

    Ieu anu kuring ningali lakukeun anu sami dina Windows, kuring miharep éta ngabantosan anjeun.

    https://github.com/dequis/purple-facebook/wiki/Installing-on-Windows

  25.   Jose cenahna

    Naha kuring tiasa ngahapus folder ungu-facebook- * tina bagian unduhan?

  26.   Jose_Reyes cenahna

    Halo dina Windows kuring henteu tiasa nyambungkeun angkutanana.

  27.   Neil Rozas Gaete cenahna

    Halo, kumaha kuring kéngingkeun jumlah artéri? Kuring henteu ngartos nomer naon anu kedah ditulis atanapi dimana mendakanana

  28.   RADEL cenahna

    Salam sareng ucapan salamet pikeun nyebarkeun hébat topik ieu, punten posting ku cara didaktik «Kumaha Pasang Facebook di Pidgin dina Sistem Operasi Linux Fedora LXDE 32 Bits,

    Hatur nuhun sateuacanna pikeun perhatosan anu hadé, bantosan sareng réspon anu gancang.

  29.   Carlos Montealegre cenahna

    Halo, ieu rada manpaat. Lila-lila kuring hayang ngagunakeunana tapi henteu ningali manpaatna. Ngan ukur patarosan, kumaha cara pikeun nambihan akun Gmail? Hatur nuhun pisan.

  30.   Rigo cenahna

    Kuring ngagaduhan kasalahan ieu Teu tiasa nyambung kana b-api.facebook.com: Sambungan SSL gagal upami saha waé anu tiasa ngabantosan kuring bakal ngahargaan kana éta. Surak

  31.   yasmany cenahna

    Halo, Abdi peryogi sertipikat. Éta masihan kuring masalah SSLs. Nuhun sateuacana

  32.   yasmany cenahna

    Oh sareng éta tina jandéla