Sayogi SliTaz 4.0: distro kanggo PC anu nganggo RAM 128Mb: D

Dinten ieu teh SliTaz versi 4.0 (sebaran beuratna kirang ti 40mb) saatos 2 taun ngembangkeun parah, perbaikan sareng perbaikan.

SliTaz GNU / Linux nyaéta sistem operasi gratis anu tiasa dianggo langsung dina mémori komputer, tina alat anu tiasa dicabut sapertos CD-ROM atanapi mémori USB. Éta hampang, gancang sareng dipasang dina hard disk. SliTaz Éta disebarkeun dina format gambar tina Livecd, anu anjeun tiasa sacara gampil diduruk janten cdrom anu tiasa dimuat sistemna engké. Ku sistem anu tiasa dianggo, anjeun ayeuna tiasa ngaleupaskeun Livecd sareng anggo unit bacaan kanggo hal-hal sanés. Anjeunna Livecd nyayogikeun sebaran anu lengkep, damel di lingkungan grafis sareng ngamungkinkeun anjeun nyimpen data dina mémori USB. Sistem tiasa diperpanjang sareng manajer paket Tazpkg, sareng apdet kaamanan ogé disayogikeun kanggo vérsi masak y stabil.

proyék nu SliTaz ogé nyayogikeun dukungan téknis gratis pikeun pangguna ngalangkungan Daptar surat (daptar i18n) sareng Forum dina basa Inggris. Anjeun tiasa ogé ngahubungi kami pikeun langkung seueur inpormasi, saran atanapi koméntar, ngalangkungan milis atanapi langsung ku mail ka .

Fitur utami

  • Root filesystem nempatan sekitar 100 MB sareng gambar ISO kirang ti 30 MB.
  • Web server Lighttpd, kalayan dukungan pikeun CGI sareng PHP diluar kotak.
  • Milarian internét nganggo Midori atanapi Retawq, dina modeu téks.
  • Pangrojong sora liwat pamuter audio Alsa sareng mixer, ogé CD ripper sareng encoder.
  • Surat, ngobrol sareng FTP klien.
  • Dropbear SSH klién sareng sérver.
  • Mesin database SQLite.
  • Generasi alat LiveUSB.
  • Alat pikeun nyiptakeun, ngédit atanapi ngaduruk gambar CD atanapi DVD.
  • Desktop anu anggun sareng Openbox dijalankeun dina Xorg / Xvesa (X server).
  • Kotak dialog homemade pikeun utilitas garis paréntah.
  • 2300 bungkus gampang dipasang tina kaca spion.
  • Komunitas aktipitas sareng ngabageakeun.

SliTaz GNU / Linux 4.0 éta cocog sareng kaseueuran mesin kalayan prosesor i486 atanapi x86. Disarankeun nganggo minimum 192MB memori dina vérsi ieu pikeun nganggo LiveCD sanaos sistem anu énggal sacara otomatis bakal ngadeteksi mémori anjeun pikeun boot saeutik sumber daya mémori, upami diperlukeun. SliTaz ngagaduhan Repository kalayan bungkus 3350 sayogi sareng sadayana anu anjeun peryogikeun pikeun ngarobih mesin anjeun kana desktop grafis anu lengkep (E17), studio gambar anu nganggo GIMP na o Inkscape, atanapi éditor pidéo sareng Kino. Anjeun tiasa ngalaman WWW nganggo olahtalatah instan, VoIP, email sareng, tangtosna, ngalangkungan pangotektak wéb. Paket tiasa dipendakan ngalangkungan fungsi pamilarian tina Tazpkg, Tazpanel atanapi ngalangkungan halaman wéb: http://pkgs.slitaz.org/~~V

Sacara standar, LiveCD tina SliTaz nganggo manajer jandela Openbox pikeun pisan cahaya sareng stabil. Integrasi tina taskbar "lxpanel" ngamungkinkeun nyayogikeun dinamis hiji menu dumasar kana standar di Freedesktop. Ngatur desktop sareng ikon mangrupikeun padamelan PCManFM.

Dina kasimpulan, ieu mangrupikeun parobihan anu paling relevan dina vérsi ieu:

  • Langkung ti 1000 bungkusan ditambihkeun kana pangkalan data.
  • Mimitian dina 10 detik atanapi kirang dina mesin modéren.
  • Konfigurasi terpusat ku panel kontrol anyar.
  • Alat ngawangun anyar anu ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun bungkus SliTaz dina menit.
  • 4 distros dina hiji dina LiveCD.
  • Anyar installer grafis sareng update.
  • Kotak GUI anyar sareng alat pikeun nyiptakeun sistem hirup.
  • Boot wéb ningkat: boot.slitaz.org
  • Errata tina 4,0 dina Wiki

Anjeun tiasa ngaunduh .iso kandang y tés (Masak) tina tautan ieu:

Unduh SliTaz 4.0 | Unduh SliTaz Cooking 4.0

Nalika kuring réngsé ngaunduh aranjeunna kuring bakal nguji sacara tuntas pikeun janten Review 😛


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

25 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Juan Pablo cenahna

    Diuji dina dua laptop sareng henteu dimuat ogé

    Laptop1: Corei5 4RAM
    Laptop2: DualCore 3RAM

    Sebaran ringan naon anu anjeun nyarankeun?

    1.    keopety cenahna

      sareng laptop-laptop éta janten hoyong lampu distro? anjeun tiasa nempatkeun naon anu anjeun pikahoyong

      1.    Juan Pablo cenahna

        Kusabab kuring hoyong sareng kuring tiasa ngajodo 😀 sareng panasaran nyobian

        Wasalam

      2.    taragon cenahna

        Hahaha, panasaran teuing xD

    2.    Asuarto cenahna

      anak anjing tanpa jwm atanapi archbang

    3.    Asuarto cenahna

      sareng naha anjeunna henteu nyandak anjeun?

      1.    Juan Pablo cenahna

        Nya, bari kernelna dimuat, éta tetep "macét" sareng henteu neraskeun dimuat, kuring nyobaan duanana vérsi, kuring badé nyobaan sebaran ringan anu anjeun nyarankeun.

        Wasalam

    4.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Puppy Linux, Slitaz, Subuh Leutik Linux 🙂

  2.   e2391 cenahna

    Abdi parantos ngaunduh! Slitaz mangrupikeun distro favorit kuring =)

    Salam!

  3.   Aranjeunna Link cenahna

    Kuring parantos nyobian di versi 3.0 sareng sigana kuring distro anu hébat, khususna pikeun nyalametkeun PC lami ^^

  4.   Asuarto cenahna

    Saatos seueur ngantosanana, nyeri pisan aranjeunna ngaleungitkeun versi xvesa

  5.   sengit cenahna

    Distro anu hébat sareng terang pisan. Disarankeun pisan pikeun mesin anu kirang mémori. Nalika kuring nyayogikeun éta dina virtualbox nunjukkeun yén éta nyéépkeun 30mb ram dina ngamimitian, luar biasa!

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Sareng éta ngamuat sadayana langsung kana RAM ... langkung saé pisan tibatan distro sanés dina Corei7 HAHA.

  6.   ren434 cenahna

    Kuring kedah nyobian, ngan sigana mah henteu. : ATAWA

  7.   ridri cenahna

    Kuring gaduh archlinux + openbox dina pentium III anu ngamimitian kuring dina 40 mb. Sareng debian sareng lxde dimimitian dina 70mb. Teu kedah milari distro langka anu nyéépkeun sakedik.

    1.    e2391 cenahna

      Aya béntenna, sareng éta dina "distros langka" ieu boh kernel sareng binaries dioptimalkeun pikeun dijalankeun dina perangkat anu langkung lami. Salaku conto, Slitaz disusun pikeun i486 sedengkeun Arch disusun pikeun i686.

      Sawatara waktos ka pengker kuring teu émut dimana kuring maca ngeunaan saurang lalaki anu hoyong nempatkeun Arch dina Pentium I 133mhz sareng henteu tiasa kusabab arsitéktur prosésor na i586.

      ConnochaetOS mangrupikeun distro anu tiasa dianggo kumargi éta disusun pikeun arsitéktur éta.

      Binér I386 tiasa dianggo saé dina arsitéktur sapertos i586 atanapi i686 tapi henteu tibalik, sareng upami éta, éta panginten tiasa henteu lumayan leres.

      Sahenteuna ieu anu kuring ngartos = P

      Salam!

      1.    ridri cenahna

        Tapi debian bakal sumping dina i386. Arch henteu valid pikeun mesin anu lami pisan.

    2.    Asuarto cenahna

      sareng saha anu nyarios leres?

  8.   AurosZx cenahna

    Kalayan Intel Pentium Dual Core E2140 sareng 1GB Ram kuring, TT henteu ngamimitian sareng kuring hoyong pisan nyobian ...

  9.   Merlin The Debianite cenahna

    Sigana mah distro anu saé tapi, leres, Ridri leres sareng Debian sareng upami anjeun gaduh sistem anu enteng pisan, masalahna nyaéta nalika anjeun nempatkeun program anu langkung beurat sareng anu hampang henteu deui enteng, éta sababna anjeun peryogi distros langka sapertos anu anjeun carioskeun.

    1.    ridri cenahna

      Di repositori debian sareng lengkungan aya sadayana jinis aplikasi enteng: midori, abiword, qmmp, pcmanfm, xfburn ... ogé kernel enteng sapertos Con Kolivas.
      Distros émisi gampang pikeun anjeun henteu kedah milarian. Tapi upami anjeun resep ka debian atanapi lengkungan anjeun salawasna ngagaduhan pilihan pikeun ngébréhkeunana maksimal. Kauntungan anu hadé tina debian nyaéta urang ngagaduhan sadayana bungkus dunya linux anu urang gunakeun, sanaos sanés sanés vérsi anu pang anyarna.

  10.   taragon cenahna

    Kuring kedah nganggo sistem ieu dina hiji waktos sabab papan m énggal kabeuleum sareng kuring ngan ukur kedah nyalametkeun "anu lami" tina tempat disimpenna, éta ngan ukur ngagaduhan 222MB (katingali) RAM sareng AMD Semprom. Kuring sanggup ngonpigurasikeun konky sareng masang emesene, éta sumping sareng midori sacara standar sareng éta cekap kanggo kuring, leres kuring cicing salaku pangguna distro ieu sahenteuna 1 bulan sareng kuring diajar ngeunaan installer na tazpkg anu gancang pisan sabab neken bungkus na dina algoritma lzma sahingga dina waktos ngaunduh / dipasang gancang-gancangna 😉

  11.   coklat cenahna

    Abdi resep Distro0o0o0o0 ieu 😀

  12.   Ozcar cenahna

    Ieu upami kuring uji éta tetep, kinerja naon anu dijangjikeun; kudu ngapung. Ampir siga Tiny Core.

  13.   TheSandman86 cenahna

    Distro ieu saé, Kuring parantos nganggona langkung ti sakali pikeun kéngingkeun inpormasi tina mesin anu henteu ngamimitian, saé upami éta gampang dianggo upami waé. Dinten ieu kuring nyobian di Virtualbox sareng éta tiasa dianggo pisan.