Sayogi SolusOS 2 Alpha 9

Anjeun émut SolusOS? Leres, sebaran éta nyarios dina waktosna dugi ka kacapean ka titik, yén seueur pangguna anu kesel kusabab anjeunna nyarioskeun éta sepanjang waktos, bahkan aya ogé anu nyarios yén anjeunna bakal maot.

SolusOS_Alpha9

Ogé, SolusOS teu pupus, sabalikna, éta parantos mekar sareng Alpha 9 kalayan parobihan anu menarik sareng perbaikan. Tangtosna, rilis ieu kanggo pamekar sareng pangguna anu badé nyobian ngaji sareng ngalaporkeun bug.

Aya hal anu nyerang kuring pisan. SolusOS dina awal na sumping sareng GNOME, teras aranjeunna nyobian ngadamel lingkungan Desktop na nyalira Konsor, sareng ayeuna pelepasan ieu hadir XFCE 4.10.

Kusabab kuring parantos kaleungitan distribusi ieu, kuring henteu sadar iraha parobihanana, tapi maca a barang lami ditulis ku Manuel de la Fuente, kuring terang naon sababna:

Masih henteu sumping Konsor tapi samentawis ku pamasangan minimum Xfce. Tujuanana nya éta pikeun fokus kana pamekaran sistem dasar sareng ngalih kana ngagosok desktop saatosna (anjeun tiasa ningali kamekaran Konsor en BitBucket).

Tapi tétéla aranjeunna henteu acan réngsé nganggo basa sareng Xfce masih aya. Sareng ieu sanés hiji-hijina parobihan.

SolusOS Alpha 9 hadir sarengna kernel 3.11 ngagunakeun komprési LZ4 ngamungkinkeun kinerja anu langkung saé sareng paningkatan dina waktos dekomprési kernel, Firefox 24.0b9, glibc 2.17 sareng GLib 2.37.3, nyéta, éta rada diropéa.

Éta ogé nyandak kami installer anu diperbarui, dumasar kana anu ikey wrote saméméhna pikeun LMDE tur éta saé pikeun netelakeun dina titik ieu yén, sanajan SolusOS Alpha 9 Éta tiasa dipasang, masih ngagaduhan seueur kasalahan pikeun menerkeun, contona, ngan ukur hiji partisi anu tiasa dipilih di Ext4 sareng anu sanés pikeun Swap.

SolusOS_Alpha9_Installer

Masalah anu dipikaterang

Komposisi XFWM henteu diaktipkeun sacara standar, tapi, dimungkinkeun pikeun ngaktipkeun Ngarang ngalangkungan Preferensi Xfce4, sareng éta bakal jalan tanpa aya masalah.

Anjeun bakal dipenta pikeun nuliskeun kecap konci pikeun mareuman atanapi ngabalikan komputer anjeun tina Xfce. Salah sahiji jalan kaluar anu mungkin nyaéta nutup sési teras mareuman Session Manager, anu sanésna nyaéta ngarobih file kesang.

PulseAudio teu acan terintegrasi sadayana, janten ALSA bakal dianggo. Masalah ieu bakal dibéréskeun pisan saatos bungkus GStreamer réngsé.

Server grafis peryogi lami pikeun ngamimitian.

gpk-app sareng gpk-update-viewer anu ngaliwat sandi langsung. Polkit-gnome kaasup sacara standar, sareng dipikaterang jalan.

PiSi (enya, SolusOS henteu nganggo apt) moal jalan leres salaku pangguna normal. File log teu tiasa nyerat. Anjeun tiasa ngubaran ieu ku paréntah ieu:

sudo chmod a+w /var/log/pisi.log

Dina kasimpulan

Seueur padamelan anu kedah dilakukeun, tapi SolusOS masih dina pamekaran sareng kuring leres-leres yakin éta janji. Éta ngagaduhan penampilan anu rapih sareng nalika nganggo XFCE, urang terang yén éta tiasa janten pilihan anu hadé pikeun mesin anu gaduh sababaraha sumber.

Aya seueur langkung seueur inpormasi dina Ngaleupaskeun Catetan.

Émut yén vérsi ieu kanggo pamekar sareng ngandung seueur bug. Upami anjeun hoyong unduh, maka:

Unduh SolusOS Alpha 9

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

18 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   ianpocks cenahna

    Kuring parantos percanten yén ti deb ka pisi saurang lalaki janten kerja keras, sengit kedah nyobian éta kusabab éta pantes. Permaisuri anu nelepon. Dina distroeatch anjeun milari distro kalayan permaisuri sareng anjeun kéngingkeun ieu iso la alpha !!!

    1.    eliotime3000 cenahna

      Upami éta kaluar sareng Permaisuri maka, kuring nyobian. Upami teu kitu kuring bakal nyobian distro anu sanés.

  2.   carlosigls cenahna

    Kuring henteu terang naha bakal aya deui jalma anu mekarkeun sajauh ti Pak Ikey; tapi yén jalma-jalma ieu ngahaturanan waktos luangna, pikeun nyiptakeun sistem operasi gratis sareng kanggo sadayana kuring pantes pisan hormat sareng nalika vérsi anu stabil kaluar, kuring bakal nyobian kalayan senang pisan.

    1.    ianpocks cenahna

      Jigana sami.carlosigls. sareng seueur deui di dunya kapitalis sapertos kitu.

  3.   eliotime3000 cenahna

    Sigana alus. Pas vérsi permaisuri kaluar, kuring nyobian.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Punten, kuring nuju uji coba Opera 16 sareng sigana henteu ngenalkeun pamaké-agén sama sekali.

      Agén pangguna Opera nyaéta:

      Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/29.0.1547.57 Safari/537.36 OPR/16.0.1196.73

  4.   mitcoes cenahna

    anjeun hilap ngeunaan PISI sareng pembaruan délta

    Tapi kuring hoyong janten Permaisuri ayeuna sareng multi-menteri pikeun ngangkut ka AUR

    Sareng yén janten hiji lalaki henteu biasana dianggo dina jangka menengah sareng jangka panjang, milari geng kanggo ngabantosan anjeun

    1.    kennatj cenahna

      Upami kuring émut leres, anjeunna parantos ngagaduhan tim anu ngabantosan anjeunna.

  5.   Jorge cenahna

    Abdi henteu pernah resep, Solusos ieu mangrupikeun penemuan anu anéh. Alus aya distro anu hadé deui.

    1.    kennatj cenahna

      Jigana sami, aranjeunna langkung saé fokus kana peluncuran Consort salaku desktop sanés pikeun distro naon waé anu hoyong dipasang.

      1.    eliotime3000 cenahna

        Kami sami sareng SoluOS. Kuring ngan bakal nguji éta dina VirtualBox.

  6.   Carlos cenahna

    Naha Solusos dumasar kana Debian?

    1.    Pepe cenahna

      dina debian stabil

  7.   John edisson ortiz cenahna

    Kuring henteu weruh, kuring pikir yén kalayan gancangna kamekaran Consort bade, aranjeunna kedah mikir, sapertos anu agul-qt sareng lxde pikeun ngahijikeun pasukan sareng tim anu sanés.

  8.   Agustus3 cenahna

    Kumaha panasaran distro basis Debian sareng sistem paket sanés!

  9.   pandev92 cenahna

    Pamakéan PISI ngajantenkeun kuring bahkan henteu ngémutan nganggo éta ...

  10.   kike cenahna

    Sanaos kapayunna aranjeunna bakal robih ka Consort, saur aranjeunna ogé kedah ngantepkeun vérsi sareng Xfce, sabab kuring mikir yén desktop anu ngagunakeun anu terakhir parantos saé.

  11.   moskosov cenahna

    Hahaha Abdi émut waktos Solusomania ... warta alus kuring parantos lami teu nguping ti distro ieu.