CBL-Mariner, sebaran Linux Microsoft ngahontal vérsi 1.0

Microsoft nembe ngumumkeun peluncuran versi anyar tina sebaran Linux anjeun "CBL-Mariner 1.0" (Common Base Linux Mariner), anu ditandaan salaku vérsi stabil anu munggaran pikeun proyék na dipaké dina proyék Linux internal anjeun, sapertos Windows Subsystem for Linux (WSL) sareng sistem operasi Azure Sphere.

Pikeun anu henteu wawuh sareng CBL-Mariner, punten terang yén ieu mangrupikeun distribusi Linux internal pikeun infrastruktur awan sareng produk sareng jasa Microsoft. CBL-Mariner dirancang pikeun nyayogikeun platform anu konsisten pikeun alat sareng jasa ieu sareng bakal ningkatkeun kamampuan Microsoft pikeun ngajaga update Linux. 

Sebaranna luar biasa, kumargi halNyayogikeun sakedik alit rangkep dasar anu janten dasar universal pikeun nyiptakeun eusian kontainer, Lingkungan sareng jasa host anu dijalankeun dina infrastruktur awan sareng alat ujungna. Solusi anu langkung rumit sareng khusus tiasa didamel ku nambihan paket tambahan di luhur CBL-Mariner, tapi pondasi pikeun sadaya sistem ieu tetep henteu robih, nyederhanakeun pangropéa sareng nyiapkeun pembaruan.

Salaku conto, CBL-Mariner dipaké salaku pondasi pikeun WSL, anu nyayogikeun komponén tumpukan grafik pikeun ngatur peluncuran aplikasi GUI Linux dina subsistem WSL2 (Windows Subsystem for Linux) dumasar lingkungan. Dasar pikeun distribusi ieu henteu robih sareng fungsionalitas anu diperpanjang diterapkeun ku kalebet paket tambahan sareng Weston server komposit, XWayland, PulseAudio, sareng FreeRDP.

Sistem ngawangun CBL-Mariner pNgamungkinkeun ngahasilkeun bungkusan RPM misah dumasar kana file SPEC sareng kode sumber, sareng gambar sistem monolithic dihasilkeun nganggo toolkit rpm-ostree sareng atom diropéa tanpa ngarobih bungkus anu misah. Hasilna, dua model pangiriman pembaruan dirojong: ku ngamutahirkeun rangkep masing-masing sareng ngawangun deui sareng ngamutahirkeun sadaya gambar sistem. Sebaran ngan ukur komponén anu paling penting sareng dioptimalkeun kanggo mémori minimal sareng konsumsi ruang diskogé pikeun kecepatan unduh tinggi. Sebaran ogé disorot ku kalebet sababaraha mékanisme tambahan pikeun ningkatkeun panyalindungan.

Proyék nyandak pendekatan "kaamanan maksimum sacara standar", salian ti nyayogikeun kamampuan nyaring telepon sistem ngalangkungan mékanisme seccomp, enkripsi partisi disk, verifikasi pakét ngalangkungan tandatangan digital. Tumpukan tumpukan, modeu limpahan buffer, sareng modeu panyalindungan format garis diaktipkeun sacara standar salami tahap ngawangun.

Modeu pangacakan rohangan alamat anu dirojong dina kernel parantos diaktipkeun ngeunaan Linux, ogé mékanisme panyalindungan ngalawan serangan anu aya hubunganana sareng tautan simbolis, sedengkeun pikeun area mémori anu perenahna sareng data kernel sareng modul ayana, modeu baca-hijina parantos diatur sareng palaksanaan kode dilarang Optionally, kamampuan pikeun nyaram loading modul kernel saatos inisialisasi sistem sayogi.

Gambar ISO standar henteu sayogi. Pangguna sakuduna tiasa nyiptakeun gambar nganggo padding nyalira anu diperyogikeun (paréntah pasang dipasang pikeun Ubuntu 18.04). Repository of RPMs prebuilt sayogi anu tiasa anjeun anggo pikeun nyiptakeun gambar anjeun nyalira dumasar kana file konfigurasi.

Administrator tina systemd digunakeun pikeun ngatur jasa sareng bootstrapping sareng pakét pawang RPM sareng DNF (vmWare varian TDNF) disayogikeun pikeun manajemén rangkep, samentawis server SSH henteu diaktipkeun sacara standar.

Pikeun masang distribusi, panyayogi disayogikeun anu tiasa dianggo dina modeu téks sareng grapik. Installer nyayogikeun kamampuan pikeun masang rangkep lengkep atanapi dasar, nawiskeun antarbeungeut pikeun milih partisi disk, milih nami host, sareng nyiptakeun pangguna.

Upami anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis éta, anjeun tiasa parios detil na Dina tautan ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.