Garuda Linux: Distribusi Rolling Release berbasis Linux Arch

Garuda Linux: Distribusi Rolling Release berbasis Linux Arch

Garuda Linux: Distribusi Rolling Release berbasis Linux Arch

Kira-kira 15 taun kuring terang ngeunaan Distribusi GNU / Linux. Kontak munggaran kuring sareng salah sahijina nyaéta Knoppix 5.X, anu sumping sareng éta Lingkungan Desktop KDE 3.5. Saprak harita kuring terang sareng dianggo dina urutan kronologis, seueur anu sanés sapertos: OpenSuse, Ubuntu, Debian sareng MX Linux.

Sareng ampir-ampiran nganggo KDE sareng Lingkungan Desktop Plasma o XFCE. Kusabab, tina sudut pandang kuring sareng tingkat pangalaman ayeuna, plasma mangrupikeun salah sahiji anu paling indah sareng lengkep, sareng XFCE salah sahiji anu paling enteng sareng paling serbaguna. Sareng kuring nganggap éta salah sahiji dina GNU / Linux Distro, éta tiasa ngalakukeun kaajaiban. Sareng nyarios Distros GNU / Linux kalayan Plasma, dinten kamari kuring patepung nelepon "Garuda Linux", anu kuring mendakan anu berkesan sareng éndah «Distro Rolling Kaluaran» dumasarkeun kana Arch Linux Ubuntu.

Sebaran GNU / Linux anu henteu dikenal di DistroWatch

Sebaran GNU / Linux anu henteu dikenal di DistroWatch

Kusabab, tina "Garuda Linux" kami henteu kantos ngabahas sacara rinci di "FromLinux", kami henteu ngagaduhan éntri anu disarankeun sateuacanna pikeun ngundang anjeun maca, sareng sigana, seueur "Garuda Linux" Ogé kirang dipikaterang, kami ngajak anjeun maca publikasi samemehna, sareng sababaraha anu sanés GNU / Distros Linux kirang dikenal.

"Aranjeunna tiasa ningali anu sanés Distribusi GNU / Linux de la "DistroWatch Ngantosan Daptar" ngaklik salajengna link sareng milarian bagian dina katerangan dina basa Inggris di handap: "Distribusi dina Daftar Ngantosan ". Sedengkeun, upami anjeun hoyong ngajajah 2 deui, Distros anu henteu dikenal sareng henteu didaptarkeun, kami nyarankeun pikeun ngeklik 2 tautan ieu: Link 1 y Link 2." Sebaran GNU / Linux anu henteu dikenal di DistroWatch

Garuda Linux: Plasma

Garuda Linux: Hiji Arch Linux - Rolling Release

Naon Garuda Linux?

Numutkeun ka anjeun website resmi, ieu:

"Distribusi Rolling Release anu berbasis di Linux Arch anu mastikeun anjeun salawasna nampi apdet parangkat lunak pangénggalna. Anu ogé ngagaduhan gudang tambahan di luhur gudang Arch Linux, anu ngajantenkeun urang gampang henteu kedah masang sistem ngalangkungan terminal (CLI)."

Garuda Linux: XFCE

Ciri utama

Diantara fitur utama anu disorot ku panyipta sapertos kieu:

  1. Ngagunakeun Zen Kernel: Anu masihan kagancangan langkung ageung sareng résponsipitas anu langkung ageung, sabab éta dioptimalkeun pikeun dianggo sapopoé dina desktop, sareng di daérah multimedia sareng gim. Gabungan sareng panggunaan na mangrupikeun hasil tina upaya peretas kernel kolaborasi kanggo nyayogikeun kernel Linux anu pangsaéna pikeun sistem operasi sapopoe.
  2. Gampang dianggo: Nyayogikeun aplikasi Terminal modéren (CLI), sapertos "Micro", anu mangrupikeun éditor téks basis terminal anu gampang dianggo sareng intuitif, sareng parantos ditangtoskeun dina Sistem Operasi, kumargi éta ngamungkinkeun mangpaatkeun kamampuan modéren terminal. Salaku tambahan, éta nawiskeun sababaraha alat GUI pikeun ngatur konfigurasi sistem di luar kotak pikeun gampang ngamimitian.
  3. Salawasna bébas: Pamekar na ngajanjikeun yén Garuda Linux bakal salawasna bébas. Kusabab, aranjeunna nyiptakeun janten Sistem Operasi anu gratis sareng terbuka dumasar kana GNU / Linux, sareng anu paling penting, gampang dianggo, éndah sareng nawiskeun performa tinggi.

Garuda Linux: Screenshot 1

Fitur anu sanésna

Fitur séjén anu tiasa disebatkeun sakedik nyaéta:

  • Anggo BTRFS salaku sistem file standar nganggo komprési zstd.
  • Éta ngamungkinkeun pamrograman sareng palaksanaan Snapshot otomatis ngalangkungan aplikasi Timeshift.
  • Éta ngagaduhan prosés pamasangan anu ramah, dumasarkeun kana panggunaan Calamares Installer, anu gampang dianggo sareng ngagancangkeun prosés instalasi.
  • Éta nawiskeun pikeun pamasanganana sareng nganggo Lingkungan Desktop sareng Manajer Jandéla ieu: KDE Plasma, GNOME, Xfce, Kayu manis, MATE, LXQt-kwin, Wayfire, Qtile, BSPWM sareng i3wm.

Garuda Linux: Screenshot 2

  • Dina Lingkungan Desktop Plasma KDE, éta hadir sareng kombinasi téma desktop anu dipilih kalayan ati-ati, tampilan cangkang anu pikaresepeun, sareng épék blur anu éndah.
    Éta ngahijikeun sababaraha antarmuka grafis (GUI) pikeun sababaraha fungsi, sapertos: Manajemén rangkep (Pamac), manajemén supir sareng kernel (Garuda Setélan Manajer), manajemén sababaraha padamelan umum (Garuda Asistén), manajemén pilihan GRUB boot options (Garuda Boot Pilihan), manajemén sambungan jaringan sareng nyiptakeun jalur aksés (Garuda Network Assistant), sareng pamungkas, hiji kanggo pamasangan perangkat lunak game (Garuda Gamer).

Garuda Linux: Screenshot 3

ngalesotkeun

Pikeun diunduh, éta ngajentul sareng éndah «Distro Rolling Kaluaran» anu dumasar kana Arch Linux Ubuntu nawaran, saderhana bagian download, ti mana anjeun tiasa sacara gampang nurunkeun ISO anu cocognyaéta ISO sareng Lingkungan Desktop y Gerentes Jandéla tina karesep urang, diantara anu parantos aya: KDE Plasma, GNOME, Xfce, Kayu manis, MATE, LXQt-kwin, Wayfire, Qtile, BSPWM sareng i3wm.

Rekomendasi

Saatos ningali sababaraha video éta, anjeunna yakin yén éta bakal janten alternatif anu hadé pikeun GNU / Linux Distro pikeun anu resep kana Arch Linux Ubuntu, sakolébat atanapi langkungna Manjaro. Upami aranjeunna ngagaduhan komputer modern sareng cadang Sumberdaya Hardware (RAM, ROM sareng CPU) idéalna nyaéta dicobian ku plasmaKusabab, kuring yakin yén seueur anu bakal resep Sistem Operasi anu saé ieu sareng standar standar na anu aya.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" on «Garuda Linux», hiji anu berkesan sareng éndah «Distro Rolling Kaluaran» anu dumasar kana Arch Linux, yén éta dirarancang janten gampang dianggo sareng dirarancang pikeun kinerja maksimum; dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu publicación, Tong eureun bagikeun sareng anu sanésna, dina halaman wéb anu anjeun pikaresep, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial atanapi sistem olahtalatah, langkung saé gratis, kabuka sareng / atanapi langkung aman sabab telegram, tanda, Mastodon atanapi anu sanésna tina Fediverse, langkung saé. Sareng émut kanggo nganjang halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun ngajalajah langkung seueur berita, ogé ngiluan saluran resmi kami tina Telegram ti DesdeLinux. Sedengkeun, pikeun langkung seueur inpormasi, anjeun tiasa sumping waé Perpustakaan online Como OpenLibra y JedIT, pikeun ngaksés sareng maca buku digital (PDFs) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Carlos Solano cenahna

    Hatur nuhun pisan kanggo tulisan ieu! Abdi resep nyobian: Leres, kuring ngaunduh nganggo desktop Gnome.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Carlos. Hatur nuhun kana koméntar anjeun sareng kami arepkeun anjeun resep pisan sareng yén Distro Garuda bakal mangpaat pisan pikeun anjeun.