100% sebaran Linux gratis

La FSF nyaéta sakedik ketat ngeunaan sebaran naon anu dianggap 100% Kodeu Gratis o Parangkat lunak wasta.

Aranjeunna aranjeunna gaduh daptar, kalayan sebaran anu aranjeunna anggap ngagaduhan ciri ieu.

Ieu mangrupikeun distribusi Lisénsi / Linux Ubuntu anu kami terang gaduh kabijakan anu mantep dimana aranjeunna komitmen pikeun ngalebetkeun sareng ngan nawiskeun parangkat lunak gratis. Distribusi ieu nolak aplikasi anu henteu gratis, platform program, driver, sareng firmware. Upami aranjeunna salah kalebet, aranjeunna ngahapus. Upami anjeun mendakan parangkat lunak atanapi dokuméntasi gratis dina distribusi ieu, anjeun tiasa laporkeun sareng kéngingkeun GNU Bucks dina prosés. Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan naon anu ngadamel distribusi GNU / Linux gratis, mangga tingali kami pituduh pikeun distribusi gratis.

Anu kapilih dina hal ieu nyaéta:

  • BLAG Linux: sebaran GNU / Linux dumasar kana Fedora.
  • Dragora: Sebaran bebas GNU / Linux dumasar kana konsép kesederhanaan.
  • Dinébolic: Distribusi GNU / Linux anu nempatkeun perhatosan khusus kana éditan audio sareng video.
  • gNewSense: Distribusi GNU / Linux dumasar kana Debian sareng Ubuntu, disponsoran ku FSF.
  • Musix GNU / Linux: Distribusi dumasarkeun kana Knoppix, kalayan nekenkeun khusus kana produksi audio.
  • Parabola GNU / Linux: Distribusi berbasis Arch ngutamakeun sistem anu gampang sareng manajemén paket.
  • Trisquel: Distribusi GNU / Linux kanggo usaha alit, pangguna bumi sareng pusat pendidikan.
  • UTUTO-e: Distribusi GNU / Linux dumasar kana Gentoo. Éta mangrupikeun sebaran GNU / Linux anu mimiti lengkep gratis anu diaku ku GNU Project.
  • Venenux: Distribusi GNU / Linux diwangun sakitar desktop KDE.

Abdi mendakan panasaran éta Debian henteu aya dina daptar ieu. Kumaha anjeun tiasa ngahargaan gNewSense ieu dumasar kana Debian y Ubuntu. Panasaran ku kanyataan yén Debian meres éta sumping sareng a 100% kernel gratis sareng ngan ukur nganggo bungkus ti utama. Tapi atoh.

Kauntungan sareng karugian.

Ngawangkong ngeunaan kaunggulan sareng karugian bakal rada reureujeungan. Jigana ieu gumantung kana unggal pangguna, idéologi sareng kabutuhanna, janten kuring ngantepkeun aranjeunna ka anjeun. Naon anu urang kedah hargana?

  • Sababaraha perangkat keras panginten henteu tiasa dianggo sakumaha kuduna nalika supirna kabuka.
  • Di sisi séjén kami bakal gaduh OS open source 100%.

Pokokna, sakumaha Abdi nyarios, dina pilihan anjeun. Kabeneran kuring asup Debian Kuring ngan ukur kedah ngaleungitkeun tina sumber.daptar kontrib, henteu gratis.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

21 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   kawani cenahna

    Kuring badé ngawartosan anjeun Debian tapi éta dikoméntaran.

    Pokokna distros ieu kanggo ekstremis, Debian sanés éta valid pikeun server tapi anu sanésna

  2.   JM cenahna

    Debian henteu aya sabab éta Repository non-gratis sayogi sareng nunjukkeun aranjeunna, abdi henteu terang naha éta pikeun ekstrimis, kuring pikir éta pikeun anu terang bédana antara perangkat lunak gratis sareng sumber terbuka sareng resep anu ka 1, salam

    1.    elav <° Linux cenahna

      Tapi éta upami Debian nunjukkeun anjeun luncat kana sumur, naha anjeun ngalakukeun éta? Ogé, kuring henteu émut Repository ieu disarankan dimana waé, hiji-hijina hal anu kuring émut tina pengumuman Debian 6 nyaéta lamun anjeun ngagaduhan masalah maka éta tiasa dianggo. Tapi hayu, kuring henteu ningali éta salaku saran per se.

      1.    kawani cenahna

        upami Debian nunjukkeun anjeun luncat kana sumur, naha anjeun ngalakukeun éta?

        Anjeun leres

        1.    elav <° Linux cenahna

          Henteu aya jalmi, kuring mimiti nganggo jaket life, tank oksigén sareng barang 😀

          1.    kawani cenahna

            Henteu, éta tugas kuring, nalika anjeun satengah maot kuring bakal ngahirupkeun anjeun deui upami kuring resep sareng tangtosna, ngecas yén kuring henteu dianggo pikeun cinta seni hahaha

          2.    elav <° Linux cenahna

            Hahahaha .. Teras langkung saé kuring bunuh diri .. Maka anjeun hoyong nyalametkeun kuring sareng tim anu nganggo Arch, sareng naon anu anjeun mimiti atur, kuring maot hahahaha

            1.    KZKG ^ Gaara <° Linux cenahna

              NGABARAKATAK!!!!! HAHAHA !!!!! lucu pisan, lucu komentarna JAJAJAJA !!!!
              Nya, salami éta mangrupikeun tim Arch sareng sanés Debian Unstable atanapi Ubuntu versi anu pangénggalna, saur kuring teu seueur masalah, sahenteuna moal aya masalah henteu stabilitas anu gedé kan? HAHAHA !!!!


            2.    elav <° Linux cenahna

              Kuring kedah luncat dina tonggong .. Teu aya anu nempatkeun anjeun dina nyalametkeun ieu, sareng pastina, ku Debian henteu stabil atanapi Ubuntu, aranjeunna bakal ngahemat kuring langkung gancang tibatan sareng Arch.


            3.    KZKG ^ Gaara <° Linux cenahna

              HAHAHAHAHAHA hayu, kuring ngarep-ngarep anjeun parantos terang nalika kuring bercanda HAHAHA.
              Kuring henteu nyobian ngamimitian diskusi Arch VS Debian anu has, nyatana ... Abdi badé ngadamel tulisan anu nyarioskeun masalah anu kuring alami di Arch, atanapi anu kuring kantos kuring tingali 😀


          3.    kawani cenahna

            Nah upami henteu lami lami dipasang, upami anjeun kersa kuring nyalametkeun anjeun sareng Hasefroch ...

          4.    kawani cenahna

            Hei sareng naha anjeun henteu ngalakukeun diskusi Debian Vs Arch dina hiji tulisan? Aya upami anjeun tiasa bunuh diri

            1.    elav <° Linux cenahna

              Na, nalika kuring rék maéhan anjeunna kuring nempatkeun monitor dina sirahna, upami éta naha kuring gaduh anjeunna di gigireun kuring 😀


          5.    kawani cenahna

            Kusabab anjeun henteu gaduh kuring, upami henteu ...

            Duka teuing anjeun henteu ngagaduhan aksés kana Hayu Urang Anggo Linux, upami kuring henteu nyiptakeun anjeun tiasa ngalawan saeutik

  3.   Eduar2 cenahna

    Kuring henteu ningali aya anu lepat sareng distro perangkat lunak gratis purist ieu, tapi kuring nganggo perangkat lunak proprietari, sabab kuring mésér grafik nvidia, ngagaduhan grafik anu langkung saé sareng kaleungitan sareng supir propriétari masihan kuring kinerja langkung saé.

    Naha aya anu terang naha Parabola nyaéta KISS?

    1.    kawani cenahna

      Pasemon enya kuring ampir yakin

  4.   Yesus cenahna

    Malah janten distro murni, Trisquel ngadeteksi sadaya pakakas sampurna; nalika distro populér sapertos Fedora, Ubuntu, Suse sareng Linux Mint 11 (sadayana nganggo Gnome) bahkan henteu dianggo pikeun kuring dina cd live. Éta ogé ngagaduhan pesona anu tangtu sareng éta katingalina saé.
    Tulisan anu saé, hatur nuhun kanggo padamelan anjeun.

    1.    elav <° Linux cenahna

      MMM. Abdi panasaran

      Éditor: Abdi ngaraos gatel 🙁

      Mimitina dikembangkeun salaku sebaran basis Debian, tapi gudang sumberna dirobih janten Ubuntu kalayan dileupaskeun vérsi 2.0, dina usum panas 2008. Proyék éta ngagaduhan tempat panyimpenan nyalira, anu diturunkeun tina utama sareng Alam semesta Ubuntu, tapi ku sadayana perangkat lunak propriétét dihapus.

    2.    KZKG ^ Gaara <° Linux cenahna

      Henteu pisan, kanikmatan nyata nyenangkeun pamiarsa urang 😀

  5.   KapténSpiff cenahna

    Kuring nganggo Trisquel sareng tiasa dianggo sampurna.

  6.   aitor cenahna

    Sigana mah debian henteu kalebet kusabab, sanaos debian nyumput nyalira kanyataanna yén gudang sareng panyimpenan sanés gratis sanés Repositori resmi na, dina sababaraha kasus installer nyalira nawiskeun pilihan pikeun ngaktipkeunana.