Sebaran Linux Argentina anu pangsaéna

Kaseueuran urang sigana terang ngan ukur sababaraha distro paling populér: Ubuntu, Fedora, Mint, Arch, sareng sababaraha deui. Nanging, aya rupa-rupa kamungkinan; distro anu gaduh sakedik kirang pencét tapi henteu kualitas handap. Dina kasempetan ieu, kuring nampilkeun ka anjeun anu pangsaéna "distro Argentina". 🙂

Ututo

UTUTO mangrupikeun distribusi sistem operasi GNU, anu nganggo kernel Linux-libre. Ngaranna ngarujuk kana spésiés kadal (Homonota borelli, Gekkonidae) ti belah kalér Argentina. Ututo mangrupikeun sebaran munggaran anu diaku sacara gratis ku Proyék GNU.

Tanggal 27 Oktober 2006, proyék UTUTO nyaéta dinyatakeun ngeunaan Minat Nasional ku Majelis Wakil Wakil Bangsa Argentina.

Halaman wéb resmihttp://www.ututo.org/
Wikipedia: http://es.wikipedia.org/wiki/Ututo

Reungit

Reungit (Serangga beuteung Luminescent, langkung dikenal salaku Luciérnaga - Lampyridae -) mangrupikeun distribusi GNU / Linux ti kota Tucumán, didamel ku Ignacio Díaz, Chris Arenas, sareng Mauro Torres, anu terakhir, panyipta Garfio, alat pikeun nyiptakeun ti LiveCD sebaran sapertos Tuquito. Versi panganyarna na dikembangkeun ku Mauro Torres sareng Mario Colque, duanana pangembang versi anyar Garfio.

sababaraha aplikasi anu dikembangkeun ku tim Tuquito:

  • APTITO: unduh akselerator pikeun APT.
  • Pusat Kontrol: Pusat kontrol anu intuitif pisan.
  • RSS Tuquito: Bewara acara dina situs resmi Tuquito (RSS reader).
  • Kait: Generator salinan cadangan sareng distribusi anu dipersonalisasi.
  • TuquitUP: Manajer Vérsi Tuquito. Ngamungkinkeun update online.
  • Kontrol Kolot: Pamblokir Situs.
  • Manajer program: Aplikasi pikeun nga-instal sareng uninstall software.
  • Tuquito WIA: Aplikasi anu ngabéjaan dimana aplikasi anu énggal dipasang.

Halaman wéb resmihttp://www.tuquito.org.ar/
Wikipediahttp://es.wikipedia.org/wiki/Tuquito_(distribuci%C3%B3n_Linux)

Musix

Musix GNU + Linux nyaéta sebaran Linux anu dipidangkeun dina LiveCD Live-DVD sareng Live-USB dumasar kana Knoppix, Kanotix sareng Debian. Kusabab kitu sareng ngaleungitkeun parangkat lunak proprietari anu aya dina distribusi indungna éta dianggap 100% sistem operasi gratis. Hal ieu khususna ditujukeun pikeun musisi, seniman sacara umum, sareng siap pikeun pangajaran artistik di kelas. Éta mangrupikeun salah sahiji anu munggaran (sareng salah sahiji ti saeutik) distribusi Linux anu diaku 100% gratis ku Free Software Foundation.

Anu ngagagas proyék sareng ko-sutradara anu sami sasarengan sareng Brasil Gilberto Gorges ayeuna nyaéta Argentina Argentina Germán Guglielmetti, dipirig ku sakumpulan belasan pangembang sapertos Spanyol Daniel Vidal Chornet atanapi José Antonio González García. Musix GNU + Linux ogé mangrupikeun hasil gawé babarengan tina sakumna komunitas pangguna sareng programer, dimimitian di Argentina tapi ngatur ngahijikeun hiji kelompok internasional anu diwangun ku Brazilians, Spanyol, Uruguayans, American, Mexico, Costa Ricans, jst.

Halaman wéb resmihttp://www.musix.org.ar/
Wikipediahttp://es.wikipedia.org/wiki/Musix

Lihuén

Lihuen GNU / Linux mangrupikeun sebaran Linux anu asalna dumasarkeun kana GnuLinEx sareng dikembangkeun ku Fakultas Informatika Universitas Nasional La Plata, Argentina. Salaku tambahan kana CD instalasi standar pikeun distribusi, aya versi Live CD. Lihuen diarahkeun kana pendidikan sareng ngalir kana komputer proyek OLPC. Sapertos vérsi 2.x Lihuen dumasarkeun kana Debian GNU / Linux.

Halaman wéb resmihttp://lihuen.info.unlp.edu.ar/
Wikipediahttp://es.wikipedia.org/wiki/Lihuen_GNU/Linux

Dragora

Dragora mangrupikeun distribusi GNU / Linux anu museur kana kabébasan, basa (Spanyol), stabilitas sareng kaamanan. Éta ngagaduhan kaanehan parantos dikembangkeun di Argentina tanpa didasarkeun kana distribusi anu sateuacana, kalayan sababaraha ciri anu sami sareng Slackware. Dragora nyaéta salah sahiji distribusi anu disarankeun ku Free Software Foundationmargi éta 100% perangkat lunak gratis. Éta disusun pikeun arsitéktur i686, anu masihan adaptasi hébat antara prosesor, sahingga mastikeun operasi anu leres dina arsitéktur anu béda.

Filsafat Dragora

Filsafat KISS: Prinsip KISS mangrupikeun akronim anu saluyu sareng frasa Inggris: "Keep It Short and Simple". Éta filsafat Unix tradisional pikeun ngajaga hal-hal saderhana.

Filsafat YAGNI: YAGNI mangrupikeun akronim anu saluyu sareng frasa dina basa Inggris: "You Ain't Gonna Need It". Ieu mangrupikeun filosofi pamekaran parangkat lunak anu kasusun TEU nambihan fungsionalitas kecuali diperyogikeun.

Filsafat garing: KERING mangrupikeun akronim anu saluyu sareng frasa dina basa Inggris: "Tong ngulang deui" (Tong Ngulang Deui). Mangrupikeun filosofi pamekaran Parangkat Lunak anu ngamajukeun yén potongan inpormasi TEU diduplikasi. Panginten konsép anu paling henteu dianggo ku proyek, tapi hiji anu diperhatoskeun.

Halaman wéb resmihttp://www.dragora.org/wiki/
Wikipediahttp://es.wikipedia.org/wiki/Dragora

Urli

Urli 9.04 mangrupikeun sistem operasi Linux anu gratis, gancang sareng gampang dianggo. Salah sahiji vérsi na, "Vieron" dirancang khusus pikeun ngajantenkeun tugas migrasi sistem operasi gampang pikeun pangguna Windows anu peryogi atanapi hoyong ngalih ka Linux, ogé nawiskeun antarbeungeut grafis anu sami pisan sareng Vista.

Éta dumasarkeun kana sebaran bébas Ubuntu sareng Debian, sahingga ngagabungkeun kakuatan sareng kestabilan Linux sareng antar muka anu pikaresepeun, pikaresepeun sareng intuitif.

URLI 9.04 nawiskeun gaya grapik anu énggal sareng ningkat anu dirancang pikeun sadaya jinis pangguna, pangaturan anu langkung saé tina program, langkung lincah sareng tungtungna ngadukung pinuh pikeun épék 3D sareng Beryl-Compiz.

Langkung kasaluyuan supir Win-Modem, kernel énggal, versi anyar ALSA, KDE énggal, langkung seueur pamuter multimedia, dukungan pikeun kadali jarak jauh. Suite kantor cocog sareng dokumén Microsoft Office, update manager manager, gratis virus, web browser, CD / DVD burner sareng pamuter média.

Urli 9.04 disebarkeun dina LiveCD, anu ngamungkinkeun anjeun pikeun nguji éta tanpa kedah masang atanapi ngarobih file naon waé dina PC anjeun. Upami anjeun badé masangkeun engké, anjeun kedah klik dina potong kompas desktop Urli pikeun ngamimitian installer grafis.

Halaman wéb resmi: http://www.urli.com.ar/es/index.html
Wikipediahttp://es.wikipedia.org/wiki/Urli

Cyberlinux

Cyberlinux Éta mangrupikeun sebaran Linux anu asalna ti Argentina, diturunkeun atanapi "diadaptasi" ti Ubuntu, ngabagi paket perangkat lunak sareng file anu terakhir, didamel sareng berorientasi pikeun dianggo di kafe Internét, administrasi umum, perusahaan, jst.

Ciberlinux nganggo (ti saprak versi 1.3 «penguin») Gnome salaku lingkungan desktop, kalayan téma ala Windows anu dirobih sareng salaku program kontrol workstation nyaéta program lisénsi freeware, cbm.

Kanggo vérsi «Pinguinos» (1.3) (2010) éta nempatan DVD (3.8 gb), anu tiasa dianggo salaku Live DVD. remastersys digunakeun pikeun ngahasilkeun cadangan sistem sareng live-DVD.

Halaman wéb resmihttp://tecnicoslinux.com.ar/ciberlinux
Wikipediahttp://es.wikipedia.org/wiki/Ciberlinux

Sirius OS

Sirius OS mangrupikeun proyek anu ngusahakeun nyiptakeun sistem operasi Gnu / Linux anu mantep pisan. Éta dumasarkeun kana sistem micronucleus (anu tanggung jawab ngamungkinkeun jasa dasar tina kernel) sareng di dinya turunan tina kernel monolitik, anu henteu dianggap sapertos kusabab dijalankeunnana dina modeu "sérver", sok ngahargaan standar POSIX .

Sirius OS mangrupikeun proyék anu kabuka sareng gratis, dijaga sareng diénggalan ku masarakat, berkat usaha sareng waktos seueur pangguna. Saha waé anu tiasa berkolaborasi, boh dina bagian pamekaran, desain, atanapi ngan saukur kolaborasi sareng opini atanapi ideu.

Mangrupikeun distribusi anu dumasarkeun kana GNOME, kalayan modifikasi nyalira dina kernel sareng anu bakal énggal-énggal disayogikeun; hanjakalna kusabab masalah host, urang tetep teu tiasa ngaunduh; tapi éta bakal sakumaha pantes.

Halaman wéb resmi: http://sirius-os.com/index.html

Pixart

Pixart SRL mangrupikeun perusahaan khusus pikeun ngembangkeun Perangkat Lunak, khususna solusi dumasar kana Sistem Operasi Linux, sapertos: Rxart Desktop, Rxart Server, Rxart Family Pack, Rxart Abogados.

Corel Corporation di 1998 nyéépkeun daérah komérsial Amérika Latin di tangan Pixart pikeun pamekaran daérah na. Corel mutuskeun pikeun ngaeureunkeun produkna, Pixart nyandak deui kamungkinan pikeun neraskeun sareng proyek nampi dukungan ti Corel sacara téhnis sareng sacara hukum. Dina waktos anu sami, Corel nganteurkeun Sistem Operasi ka Xandros Inc. kanggo vérsi Inggris sareng Pixart nampi perjanjian pikeun pamekaran dina basa Spanyol sareng Portugis. Pixart nandatanganan perjanjian kerjasama sareng pamekaran pikeun ngahasilkeun produk dina nyarios Spanyol kalayan pengetahuan sareng pangetahuan ngeunaan pasar Amérika Latin.

Rxart Desktop 3.2 mangrupikeun OS desktop Linux lengkep anu ogé kalebet sadaya aplikasi anu anjeun peryogikeun pikeun dianggo, diputer atanapi komunikasi.

Diwangun dina platform Debian Linux anu stabil sareng dipercaya, éta ngamungkinkeun anjeun nikmati cara hirup digital anjeun nyalira, cara anu anjeun pikahoyong, tanpa virus anu pikasieuneun, spyware, sareng ancaman kaamanan anu sanés.

Halaman wéb resmihttp://www.pixartargentina.com.ar/espanol/index2.html
Wikipediahttp://es.wikipedia.org/wiki/Pixart_Argentina

Catetan: sadaya distro anu dikembangkeun ku Pixart Argentina mayar.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

32 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   monyét cenahna

    Éra henteu terang sajarah kelas buruh di nagara anjeun: moal aya anu leres-leres bébas upami aranjeunna henteu kersa ngabantosan pembébasan batur. Urang sadayana ngagaduhan kasempetan pikeun nganyatakeun diri, salawasna kalayan hormat. Kusabab kitu kuring ngarasa betah ngadatangan blog ieu, sareng nyarankeun ER, sabab distro kualitas; malah diulas positip ku Distrowatch. Ieu hiji-hijina hal anu kuring badé nyarioskeun dina masalah éta. Salam hormat ka sadayana.

  2.   Anonim cenahna

    Haha. Kénca kénca ieu luar biasa, tah, dear Chango, aya mayoritas Argentina anu henteu nuturkeun impian anjeun pikeun diktator komunis narco-villera, naon anu anjeun badé lakukeun, bendera Argentina biru biru bodas, henteu lawon beureum. Salain ti ieu, kuring panasaran ngeunaan distro téroris pro ieu, urang kedah ngaku yén éta asli, saha anu nyangka éta?

  3.   tuks cenahna

    Anonimous, sapertos Carlos26, aranjeunna henteu terang naon anu aranjeunna carioskeun, éta mangrupikeun distribusi sareng numutkeun ka Chango éta tiasa dianggo saé, sapertos pikeun komunis narco villera, kaleresan nganyenyeri kuring, sareng kulawarga anjeun miskin upami aranjeunna pikir sareng aranjeunna jalma-jalma tanpa pendidikan anu henteu terang kumaha ngabédakeun hiji hal anu sanés sareng merhatoskeun naon anu lumangsung dina CNN. Surak

  4.   Debian cenahna

    Hapunten, tapi upami anjeun henteu terang sejarah, tong nyarios, kuring bosen jalma anu henteu muka buku sareng mimiti ngoméntaran hiji poko anu henteu ngagaduhan sakedik ideu. Sareng upami anjeun isin janten Argentina, anjeun tiasa angkat dimana anjeun parantos terang, sakitar Amérika Serikat pikeun diskriminasi sareng anjeun sareng sadar yén anjeun hirup dina awan kentut. Éta ngan ukur sebaran, upami anjeun teu resep wallpaper sareng ikon anjeun tiasa ngarobihna, upami anjeun henteu acan terang.

  5.   luchus cenahna

    Upami anjeun henteu nyobian, tong nyarios sareng cicing di Amérika Serikat upami anjeun henteu resep ... facho ...

  6.   Kirtash1197 cenahna

    Kuring henteu terang salah sahijina, janten meureun kuring bakal nyobian.
    Proyék alus sareng blog anjeun!

  7.   krlitos cenahna

    Sareng naha Star Beureum henteu aya dina kisaran ieu?

  8.   Jangjang cenahna

    Abdi sono ka anjeun Tango GNU / Linux: http://www.tangolinux.com.ar/

  9.   Jangjang cenahna

    Kuring ogé nambihan Tango GNU / Linux: http://www.tangolinux.com.ar/

  10.   Pepe cenahna

    Anjeun ninggalkeun kwort anu ogé urang Argentina.

  11.   monyét cenahna

    Hebat Eärendil, tulisan ieu bakalan ngenalkeun karya distro Argentina anu teu kedah sirik kana proyék sanés di dunya. Di sisi anu sanésna, kuring hoyong nunjukkeun distro anu sanés, sanés urang Argentina, tapi éta pisan ngagampangkeun tugas pikeun anu hoyong nganggo Slackware sareng boh ku mitos atanapi kaleresan sesah. Disebut Salix OS, "sistem bonsai", sareng éta berorientasi kana desktop (terang pisan hatur nuhun kana versi Xfce sareng LXDE na), boh pikeun kagunaan propésional sareng bumi (tapi ogé dianggo sampurna dina laptop).

    http://www.salixos.org/wiki/index.php/Home

    Mudah-mudahan anjeun pikaresepeun pikeun nambihan kana bagian Distros-turunan slackware anjeun. Salam.

  12.   monyét cenahna

    Aduh, kuring hilap ngawartosan yén Salix OS leres-leres ditarjamahkeun kana basa Spanyol, sareng ngadukung seueur nagara anu nyarios Spanyol, salam.

  13.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Hatur nuhun pisan Chango pikeun ngabagi inpo ieu! Kuring bakal tumut kana akun kanggo pos kahareup.
    Peluk! Paul.

  14.   Jibril de Leon cenahna

    Abdi hoyong nambihan Huayra, sigana janten proyék anyar sareng éta sababna henteu aya di dieu, tapi éta ogé Argentina.
    http://huayra.conectarigualdad.gob.ar/

    Nuhun kana masukanana !!

  15.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Pikeun anu resep kana Huayra, kuring nyarankeun maca ulasan kami ngeunaan distro ieu: http://usemoslinux.blogspot.com/2012/12/probamos-huayra-linux-la-distro-del.html

  16.   Carlos26 cenahna

    Éta anu ngajantenkeun ekstremisme gering, naon anu dilakukeun ku poto Che Guevara, saurang pembunuh anu ngan ukur katingali di Argentina sareng Kuba sareng sababaraha "rocker" anu ngagantung anu henteu ngartos naon anu diktator komunis sareng naon nyaéta. Éta pisan pikaseurieun. Kuring ngadukung kabébasan pikeun nganyatakeun diri tapi hal-hal sapertos kieu ngajantenkeun kuring isin pisan janten urang Argentina.

  17.   monyét cenahna

    Hai Eärendil, tong hilap Red Star GNU / Linux, anu lengkep sareng gancang Debian lenny based distro:

    http://www.estrellaroja.info

    Salam!

  18.   Alfmelmaciano cenahna

    Goréng teuing Tuquito patri ku nami Mauro Torres, salah sahiji jalma anu ngagaduhan situs phishing dina sérver na dimana Tuquito hosting. Ngérakeun

    Inpo nu leuwih: http://murder.diosdelared.com/?coment=3837

  19.   indung 21 indung cenahna
  20.   kitatontera cenahna

    Kuring sering ningali koméntar anu sami, sareng sanaos biasana henteu merhatoskeun, dinten ayeuna kuring badé masihan pendapat kuring. Kami urang Argentina yakin yén kami anu pangsaéna dina sagala hal, urang hirup dina awan kapercayaan anu salah, anu henteu ngaleungitkeun dugi kami ninggalkeun nagara. Abdi sanés nyarioskeun ninggalkeun Argentina, abdi badé ngantunkeun buana Amérika. Australia, Selandia Baru, Asia. Percanten ka kuring, kami sanés anu pangsaéna, aya jalma anu langkung inovatif tibatan kami, tapi aranjeunna moal ningali éta dugi aranjeunna ninggalkeun buana. Éta ogé leres yén kami parantos ngembangkeun hal anu saé pisan sareng dikenal di seueur tempat. Tapi urang bakal neraskeun kabodoan ingetan, hirup di jaman baheula sareng nyigeung militér pikeun diktator, anu kénca pikeun serangan. Salami aranjeunna teras-terasan nyolong, sareng "anu luar bakal ngahakan kami." Éta kahartos?
    Ku jalan kitu, Debian, anu nyarioskeun kanyataan yén aya jalma anu moal pernah "maca" buku, "savías" ditulis sareng B pikeun keledai, seueur buku tiasa dibuka, tapi diantarana waé aranjeunna kedah "ningali" kamus.

  21.   sanhuesoft cenahna

    Kumaha goréngna Cyberlinux xD

  22.   John cenahna

    Sakumaha sesahna pikeun ngaunduh gambar iso sabab kaluar tina 32 bit saur kuring, sakumaha dina 64 Windows 7 abdi 64 bit sareng peryogi ampir dua minggu upami kuring tiasa masang Linux, hal anu paling hese nyaeta gambar jodia iso teras kumaha cara mukakeunana nganggo winrar sareng salin kana DVD atanapi flas hatur nuhun ka sing saha waé anu maca kuring sareng ngajawab kuring kuring langkung ti anu anyar, énggal dina Linux

  23.   Carlos cenahna

    Huayra 2.0 mangrupikeun vérsi énggal pencét pisan ku seueur panampi ku pangguna anyar.

  24.   Handapeun cenahna

    Réréncangan didieu kuring ngiringan anjeun bintang beureum, berkat sumbangan mamalibre

    Unduh éta tina halaman anjeun: http://estrellaroja.mamalibre.com.ar/

  25.   Susana cenahna

    Kuring ayeuna nganggo Windows 7. Abdi kedah diformat tapi buku catetan kuring henteu ngagaduhan perangkat lunak aslina sareng kuring dipasang anu henteu sareng kuring henteu resep kumaha jalanna. Salah sahiji putra abdi mamatahan ka kuring dina Linux. Kuring gaduh sakedik atanapi henteu ngartos kana hal éta sareng hoyong naséhat anu mana anu paling pas pikeun kuring. Mesinna kanggo panggunaan pribadi di bumi. Kuring ogé peryogi anu sami sareng paket Office kumargi kuring nganggo sababaraha program sapertos Word, Excel, Power Point.
    Hatur nuhun kana waleran anjeun.

    1.    Mauro cenahna

      Suzanne,
      Alternatif pikeun kantor mikro $ lemes nyaéta bebasoffice (anjeun tiasa nyobian dina sistem naon waé kalebet guindou $) sareng openoffice diantara anu disorot, tapi aya deui; duanana ngagaduhan kakuatan. Foxit pdf reader bakal janten alternatip (sareng kanggo kuring éta langkung saé sareng kuring nganggo) pikeun pdf. Upami pikeun jinis panggunaan éta sareng surfing internét sareng sababaraha hal sakedik anu sanés anjeun gaduh sebaran anu teu aya tungtungna pikeun usaha. Abdi nuju uji coba distro trisquel 7.0 anu gaduh mode livecd (anjeun tiasa nganggo ku ngamimitian éta dina boot pc tanpa masang nanaon nganggo dvd anu aya gambar na atanapi usb), upami anjeun nyandak kartu vidéo sareng wifi input henteu deui anjeun kedah ngonpigurasikeun nanaon sareng éta parantos disayogikeun kalayan libreoffice anu dipasang, diantarana (browser wéb, pamuter pidéo, gnash, jsb). Untung sareng kuring miharep inpo ieu ngabantosan anjeun.

  26.   Susana cenahna

    Deui kuring nyerat kanggo koméntar yén buku catetan abdi 32 b. Meureun éta penting.

    hatur nuhun

  27.   Marcelo cenahna

    Wilujeng siang urang !!! Kuring nyerat kusabab kuring badé ngamimitian nganggo Linux nganggo komputer desktop kuring sareng kuring henteu terang anu mana anu kuring tiasa ngamimitian. Anu mana anu anjeun nyarankeun? Kumaha kuring kéngingkeunana? Abdi ngahargaan pitulung naon waé, hatur nuhun pisan.

  28.   ajag cenahna

    Abdi mendakan terbitanna pikaresepeun pisan, sok raoseun sakedik terang, hatur nuhun.
    Amm .. upami hiji deui, numutkeun kuring anjeun peryogi distribusi Huayra GNU / Linux 100% Argentina sareng saé pisan. salam kanggo sadayana

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Nuhun ajag! Pos ieu kaluar saé sateuacan Huayra, éta sababna kami henteu nempatkeun éta ... atoh, kami nyebarkeun sababaraha tulisan ngeunaan distro.
      Peluk! Paul.

  29.   Alejandro cenahna

    Mangrupikeun distribusi Linux anu hébat anu didamel ku jalma-jalma anu dilahirkeun di Tucuman sapertos kuring. hatur nuhun sareng ieu mangrupikeun deui rasa tina linux sareng anu kuring anggo ogé. hébat sareng sadayana ... damel

  30.   Alejandro cenahna

    upami aranjeunna nganggo tuquito, éta anu paling saé kusabab éta raos tina tucuman sareng bersenjata di Argentina tapi, anjeun tiasa nganggo distro naon waé, sabab sadayana saé sareng gratis sareng sadayana hatur nuhun linus sareng stallman !!