Sebaran Linux kanggo murangkalih

Teu aya cara anu langkung saé pikeun ngamajukeun Linux sareng ngabongkar sababaraha mitos na (sapertos, contona, pajeulitna anu ekstrim, jst.) Dibandingkeun ku nyababkeun murangkalih mimiti maénkeun sareng ngagunakeunana dina umur ngora pisan.. Kusabab kitu, urang bakal ngabahas sababaraha sebaran anu cocog pikeun aranjeunna. Sateuacan urang mimitian, koméntar: sumuhun, distro Linux mana waé tiasa dianggo ku budak lalaki, langkung-langkung dinten ayeuna yén murangkalih calik pisan. Nanging, aya sababaraha distro anu langkung pikaresepeun sareng gampang dipikaharti, khususna pikeun anu leutik.

Qimo keur budak lalaki:> 3 taun

Qimo pikeun Barudak mangrupikeun distro berbasis Ubuntu sareng desktop anu didesain khusus pikeun murangkalih. Éta hadir kalayan seueur "game pendidikan" anu tos dipasang pikeun murangkalih anu langkung ti 3 taun. Antarbeungeutna saderhana pisan sareng intuitif sareng ngagaduhan ikon anu ageung sareng keuna janten murangkalih gampang pisan.

Numutkeun ka pamekarna, bédana antara Qimo sareng Edubuntu nyaéta Qimo dikembangkeun janten sistem operasi desktop pikeun PC budak sagala, sedengkeun Edubuntu bakal didesain kanggo dianggo dina jaringan komputer sakola. Salaku tambahan, Qimo ngagaduhan panganteur sareng desain anu ramah-pangguna, tanpa ménu rumit atanapi sababaraha windows. Akhirna, Qimo ngalir langsung ti LiveCD tanpa masang Ubuntu sateuacanna.

Qimo ngagunakeun XFCE pikeun nyayogikeun lingkungan anu gancang sareng ultralight. Persyaratan minimum nyaéta: 256MB mémori pikeun ngajalankeun tina CD, atanapi 192MB pikeun dipasang. Sahenteuna 6GB ruang disk sareng prosesor 400MHz atanapi langkung.

Gula: <6 taun


Gula mangrupikeun distro basis Fedora, sacara éksklusif dirancang pikeun proyék terkenal Prof Nicolas Negroponte Hiji-Laptop-Per-Anak (OLPC). Hal ieu ditujukeun pikeun barudak di handapeun 6 taun sareng rada béda ti sésa distos, ngamungkinkeun aranjeunna pikeun senang-senang tapi ogé pikeun diajar sareng ngembangkeun katerampilan programna. Aya dua kontra. Anu kahiji nyaéta anu lengkep dirancang pikeun dianggo di kelas. Anu kadua nyaéta yén éta bénten pisan sareng sésa distro sareng lingkungan desktop bénten pisan sareng Linux mana waé anu tungtungna sigana yén sistem operasi anu sanés dianggo.

Edubuntu: 3-18 taun

Ubuntu ngagaduhan versi anu diturunkeun, sacara resmi didukung ku Canonical, disebatna Édubuntu, khusus diarahkeun ka sakola dasar sareng sakola menengah.

Distro ieu aya dina 3 "rasa": "ngora", "polos" sareng "standar", pikeun pangguna ngora, hungkul desktop atanapi versi pamakean umum. Lingkungan desktop anu dianggo sami sareng Ubuntu (GNOME) sareng aplikasi anu tos dipasang nyaéta OpenOffice.org, Suite Edutainment KDE y Gcompris. Suite Edutainment KDE kalebet aplikasi pikeun murangkalih umur 3 sareng 18 taun, sedengkeun Gcompris kalebet aplikasi kanggo murangkalih prasekolah.

LinuxKidX: 2-15 taun


LinuxKidX Éta dirarancang pikeun barudak umur 2 sareng 15 taun. It using KDE as its desktop environment and is based on slackware. Sababaraha program anu tos dipasang nyaéta KStars (host virtual), Kalzium (tabel unsur anu kawéntar), KTouch (tutor tutor), KGeography, KWordQuiz, ChildsPlay sareng seueur deui. Proyék ieu sigana henteu ngagaduhan popularitas atanapi dukungan ti masarakat. Kusabab kitu, bakal disarankan pikeun ngajalankeun heula ti LiveCD sareng muterkeunana bari bari sateuacan dipasang.

Sawangan pikeun Barudak: 3-12 taun

Foresight for Kids mangrupikeun distro anu diturunkeun tina Foresight Linux, khusus pikeun barudak umur 3 sareng 12 taun. Éta hadir sareng GNOME salaku lingkungan desktop sareng kalebet Tuxpaint, Tuxtyping, Gcompris, Tux of Math Command, Super Tux, Super Tux Card, Foobillard, GNU Chess, Nibbles, Frozen Bubble, Super Maryo Chronicles, F-Spot Photo Manager, Firefox Web Browser, Banshee Media Player, Pidgin Instant Messenger sareng Totem Movie Player, sareng anu sanésna. Perhatian barudak langsung katarik ku nyiruan alit anu nembongan dina latar desktop. Upami anjeun milari distro kanggo orok anjeun, cobian distro ieu anu saé pisan.

Ati-ati!

Upami waé: kacuali anjeun ngajalankeun éta ti LiveCD, ngajalankeun salah sahiji distro ieu nunjukkeun pamasangan sistem operasi anu lengkep, éta sanés aplikasi anu tiasa dijalankeun ti Windows sapertos kitu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

29 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Nya! Kontribusi anu saé!
    Surak! Paul.

  2.   Roberto cenahna

    Aya dua distribusi kanggo murangkalih anu anjeun henteu nyebatkeun sareng saur kuring éta tiasa manpaat pikeun komunitas Latin nyaéta edulibre OS sareng Edubuntumx anu munggaran kalebet winkipedia janten henteu perlu disambungkeun pikeun tiasa ngadamel patarosan, anu kadua nyaéta dioptimalkeun pikeun dianggo dina Castilian sareng didasarkeun sakumaha namina dina Edubuntu.

  3.   Yamaplos cenahna

    Sayang pisan,

    Gula henteu "sacara éksklusif" kanggo OLPC, éta tiasa dijalankeun dina (ampir) distro naon waé, atanapi langkung saé, langsung tina USB tanpa meryogikeun hard drive atanapi sistem operasi anu dipasang. Ieu tiasa janten kauntungan anu saé, sabab éta henteu kedah dipasang "dibereskeun" dina komputer anu ditangtoskeun, tapi anak tiasa nyandak sistemna sadayana, kalebet data, dina USB flash drive.

    link -> Gula dina iteuk

    anu sanés henteu "ditujukeun ka barudak di handapeun 6 taun." Aya kagiatan pikeun sagala umur, umumna dipaké sareng barudak umur sakola, tapi tanpa wates. (Conto gambar anjeun dina halaman, saur anjeun kendi umur 6 taun bakal program éta?)

    Henteu leres yén «éta sadayana dirancang pikeun dianggo di kelas», sabalikna panggunaan mandiri na ditekenkeun, anu nyandak urang kana titik anu sanésna, desain na konon langkung intuitif pikeun barudak, janten «janten bénten» nyaéta ditingali salaku kahadéan, janten langkung saé sareng henteu nuturkeun pedoman sesah pikeun murangkalih anu mangrupikeun panganteur seueur distro. Sareng leres, éta henteu siga Janda atanapi Mac ...

    Sakumaha urang siapkeun, teu aya distro atanapi pak kagiatan dina waktos ayeuna leres-leres manpaat pikeun "dianggo di kelas", dina naon waé anu disebatkeun di dieu, sareng anu leungit ...

  4.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Halo! Mimiti, hatur nuhun kana koméntar anjeun. Ngeunaan tiasa nyandak Gula dina USB, éta leres-leres leres. Éta hal anu kuring hilap disebatkeun janten hatur nuhun parantos nyebut éta. Nyatana, upami kuring nyebatkeun éta, éta kusabab kuring mikir yén saha waé anu tiasa ngaunduh sareng masangkeunana. Upami teu kitu, upami éta mangrupikeun distro anu mangrupikeun bagian tina rencana atikan, abdi henteu bakal nempatkeun kana daptar.

    Di sisi anu sanésna, halaman Gula resmi negeskeun yén éta mangrupikeun distro anu dianggo dina setting sakola: «Gula mangrupikeun inti inti tina usaha sadunya pikeun nyayogikeun unggal budak kasempetan anu sami pikeun pendidikan anu berkualitas. Sadia dina 25 basa, Kegiatan Gula dianggo unggal dinten sakola ku sajuta barudak di langkung ti opat puluh nagara. » Éta henteu hartosna yén éta dianggo ngan ukur dina setting sakola, tapi éta mangrupikeun titik anu kuat.

    Ngeunaan desainna, sanés niat kuring nyebatkeun yén éta JADI béda ti Win atanapi Mac, tapi éta béda ti distro Linux anu mana, anu nganggo Gula salaku "léngkah munggaran" pikeun neuleumkeun diri dina " Dunya Linux "tungtungna rada ambigu. Ngan éta ...

    Sakali deui, hatur nuhun x koméntar. Abdi mendakan pengamatan anjeun akut pisan!

  5.   Arturo rivera cenahna

    Kuring ngan ukur hoyong hatur nuhun pikeun kompilasi sareng karya inpormasi anjeun. Mangpaat pisan pikeun kuring nalika milih distro pikeun putri sareng murid pamajikan kuring.
    Hiji salam.

  6.   Luis Fransisco Matus Beltran cenahna

    Abdi gaduh budak awéwé umur 3 taun sareng parantos minat dina komputer ieu mangrupikeun panyambungan anu saé !!

  7.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Abdi bungah éta ngalayanan! Salam! Paul.

  8.   juli mendez cenahna

    Dina halaman ieu ogé aya tulisan anu saé ngeunaan éta:

    http://ubuntu.mylifeunix.com/?p=278

  9.   réngsé cenahna

    Kaulinan online FLASH henteu jalan saé sanaos gaduh komputer énggal ...

    Nyatana kaulinan Shockwave online pikeun murangkalih anu dipikacinta ku budak kuring umur 6 taun ngan ukur henteu jalan….

    Aya ideu pikeun ngajantenkeun aranjeunna jalan?

  10.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Hal anu sami kajadian ka kuring. Flash tiasa dianggo saé pikeun kuring, tapi éta henteu tiasa dianggo nalika "berinteraksi" (mencét tombol, jst) sareng pangguna. 🙁 Urang kedah ngantosan apdet plugin na. Upami anjeun naros ka kuring, kuring henteu nganggap ieu cacat Linux tapi Adobe henteu ngaleupaskeun plugin Linux anu saé sareng henteu muka kode sumber Flash.

  11.   Bebek Acevedo cenahna

    Hello:

    Ukur nyayogikeun sababaraha detil ngeunaan Gula. Éta sanés lingkungan méja, folder, tong, jst. Mangrupikeun lingkungan diajar anu museur kana kiasan budak sareng lingkunganana. ASi nyaéta pandangan anu aya di lingkungan, babaturan anjeun sareng kagiatan anu anjeun kedah ngembangkeun. Poto na henteu persis pikaresepeun, éta ngan ukur nunjukkeun kagiatan kuya kalayan léngkah-léngkah ngawangun jam, ieu mangrupikeun salah sahiji kagiatan anu dicét deui ku Logo tapi éta sanés bagian anu sahenteuna tina Gula. Upami éta ogé fokus kana diajar, usul na nyaéta diajar ku ékspérimén, janten aya sababaraha kagiatan, seueur dina bentuk kaulinan.
    Salajengna, Gcompris lengkep dilakukeun dina bentuk kagiatan masing-masing, tuxpaint, tuxmath, a matematika tetris, a SIMCity, the open source strategi game "Battle for Wsenoth", jst. Nyaéta, aya kaulinan, sareng réa-réa.

  12.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Kontribusi hébat. Hatur nuhun parantos réngsé sareng ningkatkeun posina!

  13.   Frederico cenahna

    Olá pikeun sadayana,

    Anjeun kedah nyerat dina basa Portugis supados henteu nyigeung nanaon sapertos «portunhol». 🙂

    Di dieu aya distribusi anu tos dilakukeun pikeun sakola anu disebat Pandorga GNU / Linux. Ela é bem tos kanggo atanapi dianggo ku barudak, kuring gaduh bem visual anu diadaptasi pikeun isso. Atanapi endereço do sítio é:

    http://pandorga.rkruger.com.br/

    Um rangkulan sareng parabéns pela publicação.

  14.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Olá Frederico!

    Obrigado ku koméntar anu serius. Kuring nyobian sakedik distro anu anjeun nyarankeun sareng kuring kedah ngaku yén kuring seueur masihan! Acho que vou fazer um artigo sobre ele. Naha anjeun terang éta tiasa dianggo di nagara sanés salain Brasil? Naha aya vérsi dina basa Spanyol?

    Peluk! Paul.

  15.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Pikaresepeun! Hatur nuhun!

  16.   Juan Rodriguez cenahna

    Saur EdulibreOS leungit di dinya, anu mangrupikeun sebaran berbasis Ubuntu anu didamel pikeun murangkalih sareng ngalengkepan ajaran anu dipasihkeun ku guru. Kuring ngantepkeun anjeun tautan proyék anu sakedik-sakedik parantos ngembang sareng ngabantosan langkung seueur pikeun ngirangan curang buta huruf di nagara kuring Guatemala. http://edulibre.net/ http://www.edulibreos.com/

  17.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Henteu masalah. Kuring bakal nyobian ngabantosan sabisa-bisa, nalika waktos dikabulkeun.
    Pelukan ageung sareng kabeneran ku usaha anyar anjeun!
    Paul.

  18.   Davidragar cenahna

    Wilujeng énjing Abdi Guru Élmu Komputer di Vénézuéla sareng sapertos anu parantos anjeun terang, didieu urang gaduh distribusi anu dilakukeun ku kami anu disebat CANAIMA (Auyantepui del Kerepakupai-merú | Angel Falls) anu parantos aya dina vérsi 3.0 sareng aya distribusi CANAIMA EDUCATIVA (www.canaimaeducativo .gob.ve) anu menurut kuring alus teuing jeung anjeun kudu nempatkeun di ditu .. sangkan dikenal

  19.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Halo david! kami parantos nyebarkeun sababaraha postingan ngeunaan CANAIMA.
    Salam sareng hatur nuhun parantos masihan koméntar !! Paul.

  20.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Éta alus! Abdi ngemplong!! Anjeun masihan kuring warta alus dina sapoe. 🙂
    Surak! Paul.

  21.   Zae Makhrus cenahna

    Abdi resep linux, abdi resep Qimo 🙂

  22.   luisorlando1 cenahna

    Buendia Pablo: Kuring nyerat ka anjeun ti kota Ibague (Tolima- Colombia), sapertos anjeun ogé parantos ngayakeun profési anu sanés, nyaéta Insinyur Agronomi, ti saprak 1993, sareng ngan ukur nalika kuring nyarankeun komunitas patani di Orinoquia sareng Kolombia Amazon, naha kuring ngalaman naon anu janten Out of the winXXX world, nalika kuring mésér Mac iMac ti 2004, ti saprak éta kuring luncat kana Linux sareng ti saprak éta, kuring parantos nyobian distro GNU anu béda kalayan alat-alat kapasitas handap. Kuring sanés programmer ogé kuring henteu ngagaduhan kamampuan atanapi élmuna pikeun ngalakukeun éta, tapi dina 8 taun kuring parantos nyobian linux, topi beureum, sistem openolaris sareng kuring masih kedah nyobian gentoo. Tah tina blog anjeun kuring parantos ngaunduh distro pikeun murangkalih, sabab dina tilu minggu kuring muka tempat cafe toko buku leutik di kota Ibague, aya salian ti buku anu anyar sareng maca, kopi, inuman, kuring miharep tiasa ngabantosan babaturan sareng klien bosen sareng winXXX pikeun nguji linux sareng diajar ku naon anu kuring pelajari ngeunaan linux dugi ka ayeuna. Publikasi na kapaké pisan kusabab sababaraha taun ieu seueur PC lami (95, 98, 2000, sareng seueur deui didieu) Kuring parantos ngempelkeun éta sareng linux sareng aranjeunna dianggo 100% teu sapertos winXX lami; Kusabab kitu, Pablo, kuring miharep ti ayeuna ngaganggu anjeun ku patarosan konflik anu tiasa muncul dina bisnis alit kuring, aduh (nomer telepon kuring nyaéta (57) (8) (2633078) sareng nomer telepon sél abdi 3164105610, email abdi luisorlando1@aol.com), aduh sareng deui hatur nuhun kanggo inpormasi anu kuring pendakan dina halaman Revolution.org. aduh

  23.   María cenahna

    Kuring ngan ukur mairan dina tulisan anu sanés, dina pendapat kuring anu hina, distro anu pangsaéna pikeun barudak, bahkan pikeun anu déwasa, mangrupikeun palogoh. Éta ngagaduhan program anu henteu kaetung, éta gampang pisan dianggo sareng éta langkung serbaguna. Kuring bahkan ngagunakeunana pikeun ngadamel dokumén, nyimpen poto sareng ngadamel monta video. Éta ngagaduhan program kontrol parental pikeun waktos anu kuring resep sareng seueur seueur program sanés anu teu aya dina distribusi anu sanés. Upami anjeun henteu kaganggu ku warna barudak, éta mangrupikeun alternatif perenah desktop asli kanggo sadayana.

  24.   Hannibal cenahna

    Hello.

    Hatur nuhun pisan kana kontribusi ieu. Pagawéan anu hadé anu aranjeunna lakukeun nyaéta ngaapresiasi.

    Salam.

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Sabalikna, hatur nuhun ka anjeun x koméntar!
      Surak! Paul.

  25.   NestorLS cenahna

    Bapa.,

    Kuring milari aplikasi pikeun ngabantosan kami pikeun maju sareng putri anu ngagaduhan Cerebral Palsy. Taun kamari urang mendakan kamajuan anu hadé berkat buku catetan anu anjeunna anggo sareng guru sareng psikopédagog. Abdi sakedik fanatik Ubuntu sareng sacara logis kuring masang sistem operasi ieu dina buku catetan. Kuring gaduh sababaraha program anu dipasang tapi kuring henteu mendakan anu teras-terasan maju. Putri abdi parantos kenal sareng printer modal janten kuring henteu mendakan program anu tiasa dianggo ukur ku cara kieu. Angka mangrupikeun masalah anu sanés kumargi urang henteu tiasa mendakan jalan pikeun leres-leres ngartos hartos na, anjeunna ngalakukeun éta kalayan ngitung dugi ka 10, sakapeung sakedik deui, tapi aya kami. Sadayana anu dipasihkeun nyaéta upami aya jalma dina forum anu terang atanapi terang aplikasi, aranjeunna tiasa nyebatkeun ka kuring pikeun masang sareng nguji éta. Putri abdi umur 16 taun, anjeunna sakola di sakola normal sareng guru khusus anu ngahadiran anjeunna sajam satengah teras cicing sareng babaturan sakelasna ti kelas 1. taun SMA.

    Abdi parantos ngahargaan waktos anjeun. Kabogoh.

    Nestor L. Seukeut

    1.    elav cenahna

      Halo Nestor,

      Hal anu pangpayunna kuring badé ngawartosan anjeun nyaéta kuring resep pisan kana kakuatan sareng komitmen anu anjeun pasihkeun pikeun putri anjeun. Éta mangrupikeun hal anu nyarios henteu matak kagum. Kuring henteu terang naha jawaban kuring bakal ngabantosan anjeun dina naon waé tapi anjeun tiasa ningali tulisan khusus ieu, meureun anjeun mendakan hal anu dipikaresep. Anjeun tiasa ogé parios link séjén ieu.

      Tautan anu sanés anu dipikaresep: Lasarus

      Kuring miharep anjeun mendakan hal anu sanés pikeun ngabantosan putri anjeun.

      Sambutan