Sebaran Linux Méksiko anu pangsaéna

Ieu daptar a distro mexican pangsaéna ayeuna nuju ngembangkeun sareng yén aranjeunna gaduh masarakat y dukungan kurang leuwih pantes kuring kudu ngaku kuring rada kuciwa neangan éta kuantitas jeung level tina distros Méksiko Linux anu lumayan handap anu urang tiasa mendakan di distro Spanyol (Trisquel, sareng sajabana), Argéntina (Tuquito, jst.) Atanapi bahkan Venezuelan (Canaima, jst.).

Orvitux

Orvitux mangrupikeun distribusi linux Méksiko "rolling release", dumasar kana Unity Linux. Éta dirarancang pikeun kaperluan pribadi sareng komérsial. Éta kalebet sababaraha fitur modéren sapertos livecd, deteksi hardware otomatis, dukungan wifi, font TrueType, jst.

Janten rilis, anjeun henteu kedah ngantosan 6 bulan pikeun ngapdet; distro ieu tetep ngamutahirkeun sepanjang waktos.

Unduh Orvitux

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

22 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Fausto Zavala Hernandez cenahna

    Saur kuring kedah nyebatkeun distro mimiti Pepe Neif Méksiko LinuxPPP, ogé kana taun 90an.
    Kuring kedah netelakeun yén distribusi ieu teu aya deui, tapi saé pikeun terang sajarahna.
    Ieu mangrupikeun distro Méksiko anu munggaran pikeun nyetak sareng nyirian rékamanana; Pepe sacara pribadi ngirimkeun rékaman di tengah jaman penginjilan Linuxera. (Kéngingkeun mésér 2 pembaruan)
    Éta diawalan salaku distro resmi pangguna Linux di Mexico sareng grup anu pangguna ferreos tina sebaran ieu sacara tepat disebut CACLE (Circo Ambulante de Konperénsi Linuxeras de Evangelización) anu henteu ngan ukur sakelompok sukarelawan visioner anu bet dina operasi anyar ieu sistem sadayana-aranjeunna lapar pikeun élmu ... Kuring henteu nyalahkeun aranjeunna, kuring ogé aya dina anu sami 🙂
    Kuring leres-leres ngabagjakeun sadaya pelopor Méksiko ieu anu percanten ka Linux sareng "sacara harfiah" universitas anu diinjilkeun sareng kéngingkeun parobihan anu dramatis dina cara ningali komputasi tina mainframe anu penting.
    Seueur jalma anu gagah anu parantos ngalaksanakeun Linux dina bisnis atanapi pamekaran sorangan dimotivasi ku gerakan anu munggaran ieu sareng Linux di Mexico.

    Urang tarohan sareng urang éléh!

  2.   Izkalotl cenahna

    Pos anu saé, kuring ti Mexico sareng kuring ngan ukur terang Jarro Negro sareng Orvitux, saé terang yén proyék Perangkat Lunak Gratis anu saé ogé dikembangkeun di nagara kuring.

  3.   Manajemén diri cenahna
  4.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Teu aya ide

  5.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Saé! Nuhun kana data na!
    Rangkulan! Paul.

  6.   fereyji cenahna

    errata! éta sanés INFOCTEC éta INFOTEC dina katerangan BeakOS

  7.   Joshua cenahna

    Publikasi éta saé pisan, kuring ngan ukur terang ngeunaan Jarro Negro sareng sababaraha anu sanés anu online deui. Kuring ogé parantos nganggo Flujos Vivos, anu mangrupikeun distribusi pikeun ngadamel radio online gratis, anu Méksiko.
    link: http://flujos.org/fv/

    Wasalam

  8.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Pikaresepeun! Hatur nuhun!
    Paul.

  9.   Cpax cenahna

    Abdi sono ka anjeun AztecOS di http://www.aztecos.com y http://www.aztecos.org 100% Méksiko sareng tos ngonpigurasi dina basa Spanyol sareng nganggo codec audio sareng pidéo pikeun ngamimitian nganggo éta langkung gampang tibatan windows. Surak!

  10.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Tanggal anu saé! Hatur nuhun pikeun ngabagi na!
    Surak! Paul.

  11.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Dear Yesus:

    Éta sanés niat kuring pikeun ngahinakeun karya saha waé. Éta ngan ukur masihan kuring kesan éta. Meureun kuring salah.

    Kuring ngahaturkeun nuhun kana usaha sareng komitmen anjeun parantos lebet kana BeakOS!

    Kuring ngirim anjeun nangkeup badag! Paul.

  12.   yesus manuel hernandez cenahna

    Hai, abdi Yesus Manuel Hernnadez, hatur nuhun parantos nyebatkeun proyék orvitux kami, abdi henteu badé méréskeun baju kuring pikeun koméntar anjeun. «Kuring kedah ngaku yén kuring rada kuciwa mendakan yén jumlah sareng tingkat Méksiko Linux. distros jauh langkung handap tibatan anu tiasa urang mendakan di distros Spanyol (Trisquel, jst.), Argentina (Tuquito, jst.) atanapi bahkan Venezuelan (Canaima, jst.). » Kuring terang yén proyek kami anyar dibandingkeun sareng distro anu sanés, tapi kami laun ngadeukeutan tingkat anu sanés, kami henteu milari bidang persaingan, sabab kami terang yén masing-masing distro ngagaduhan kakuatan sareng kalemahan (janten médistro , binér, didamel lfs..etc), sakumaha panulis nyatakeun dina frase anu kuring henteu émut "Kuring henteu terang kumaha ngaraoskeun batur, kuring ngan ukur terang kumaha ngaleuleuwihkeun diri." Éta falsafah karya Orvitux pikeun milari jalan urang sorangan.

    Kuring kedah nyebatkeun dina kasus urang, henteu aya lembaga atikan atanapi pamaréntahan anu gaduh gangguan, sadayana sumberdaya urang ti komunitas

    Hatur nuhun parantos masihan kami tempat di luar angkasa, ogé kusabab kami ngarepkeun moal nguciwakeun anjeun di masa hareup sareng sakumaha anu diucapkeun ku tukang ojeg, senyum kana ramo anjeun XD

    PS: Entong ditarik naon anu anjeun pikirkeun, ku koméntar anjeun anu kuring lakukeun, khususna ningkatkeun distribusi.

  13.   Gustavo Zepeda cenahna

    Kumaha upami kuring guru komputer di SMA di Chiapas, sareng ogé programmer soré, kuring badé ngawartosan ka anjeun, Jesus Manuel, sanés tanpa salamet heula ka distro anjeun, yén anjeun tiasa ngandelkeun kuring pikeun nyumbang pamekaran distro anjeun, kuring gaduh lulusan sataun sareng kuring yakin yén seueur mahasiswa ti paguron luhur kuring bakal senang nyumbang kana proyek anjeun, ucapan salamet dina halaman ieu.

    "Gawé babarengan mangrupikeun senjata anu paling kuat anu tiasa dianggo ku Méksiko ngalawan régrési sareng ni'mat pangwangunan, urang kedah diajar ngagunakeun éta sapinuhna"

  14.   Jesus Arriola Villarreal cenahna

    Seueur salam Pablo

    Kami Koordinator Beakos GNU / Linux Development Koordinator.

    Kuring badé mulang sakedik tina halaman ieu:

    «Kuring kedah ngaku yén kuring rada kuciwa mendakan yén jumlah sareng tingkat distro Linux Méksiko jauh langkung handap tibatan anu tiasa urang mendakan dina basa Spanyol (Trisquel, sareng sajabana), Argentina (Tuquito, jst.) Atanapi bahkan Venezuelan (Canaima , jst.) distros. jst). "

    Kuring mairan yén dina kasus khusus Beakos GNU / Linux, henteu sapertos distro anu sanés, éta mangrupikeun proyék anu dipromosikeun ku pamaréntah féderal, sareng pusat panilitian anu gedé pisan di Mexico. Salian ti sebaran dumasar kana LFS, pamekaran anu parantos diinvestasikeun di dinya langkung ageung tibatan distros sanésna dumasar kana sababaraha metadistro atanapi distro sapertos debian, fedora, Slackware, jst.

    Dina kasus khusus Canaima, salaku conto, aranjeunna distro tropis tropis, sareng nembé kami ngagaduhan partisipasi anu saé dina CNSL of Venezuela, dimana bahkan aya pujian anu hadé pisan ka Beakos.

    Abdi naroskeun, punten, ulah umumkeun pamekaran, bahkan ngalangkungan jaringan sosial kami ngagaduhan pengikut ti nagara anjeun, anu ningali Beakos ku cara anu saé pisan.

    Wasalam

    Jesus Arriola Villarreal

  15.   Roberto cenahna

    Halo babaturan, ngotéktak internét, kuring mendakan yén sobat urang biologis Dante, dina halaman na http://darwinosx.blogspot.com/ Pangwangunan vérsi Linux anu kuring sebut DarwinOS, ngagaduhan 4 vérsi Darwin Os dasar, studio Darwin, kantor Darwin, Darwin Design, sareng teu lami Darwin Ultimate, éta mangrupikeun vérsi linux anu saé pisan sareng visual pisan sareng dianjurkeun pisan, kuring tinggaleun tautan.

  16.   kawani cenahna

    Anjeun parantos nempatkeun «Triquel» tibatan «Trisquel»

  17.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Dilereskeun. Hatur nuhun!

  18.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Hatur nuhun Gusti Yesus parantos nyayogikeun waktos kanggo nyerat. Kuring miharep kuring henteu menyinggung saha waé kalayan kecap kuring. Ngan éta anu kuring rasakeun nalika maén sareng aranjeunna bari. : S Pasti aranjeunna bakal ningkat sareng unggal vérsi ...
    Rangkulan! Paul.

  19.   orvitux cenahna

    Héi sadayana, upami anjeun parantos perhatoskeun alamat sareng domain orvitux lami kami lirén damel, alesanna ékonomi sabab biaya bandwidth sareng biaya sanés anu situsna tersirat mustahil pikeun dituluykeun, janten kami milih pilihan anu langkung gampang dina hal ieu nyiptakeun situs wix kalayan domain uni.me kanggo ngirangan biaya sakedik, henteu sadayana mangrupikeun berita anu teu lami pas dina sababaraha dinten urang bakal ngaluncurkeun rasa orvitux anyar dumasar kana uji coba debian sareng sababaraha hal anu énggal diantarana tiasa disebatkeun:
    kernel Liquorix 3.9.8
    kromium sareng pra-dipasang cabé-flash (google chrome)
    diaktipkeun apt-pinning
    apt-gancang
    ligthdm
    kayu manis 1.8.
    Synapse
    Sareng ppa palungan ... .. sareng seueur deui

    NUNGGUANNA

    kami ogé ngajak anjeun asupkeun halaman wéb anyar kami http://orvitux.uni.me/ yén sababaraha bagéan pangwangunan ieu tapi henteu lami deui bakal operasional lengkep

  20.   Marco Antonio cenahna

    Wilujeng siang. Kuring maca usulan anjeun. Ternyata kuring hoyong hijrah ka linux sareng abdi hoyong milarian vérsi anu ramah. Abdi hoyong anu cocog sareng paningali sareng gaduh duanana dina PCE sareng ngantep kulawarga kuring nyaluyukeun. Dupi anjeun ngawartosan kuring ngeunaan tempat pikeun milarian rébu hatur nuhun

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Hai Marco Antonio! Ngeunaan sebaran linux anu paling ramah, kuring bakal nyarankeun linux mint atanapi lubuntu. Aranjeunna mangrupikeun anu pangsaéna ngagabungkeun kanyataan janten marahmay pikeun anu nembé ngamimitian sareng anu gaduh antar muka anu sami sareng winxp.
      Patali sareng pamundut anjeun ngeunaan cara masang linux kalayan win, kuring nyarankeun anjeun maca tulisan ieu sareng tulisan anu aya hubunganana:
      https://blog.desdelinux.net/guia-para-principiantes-en-linux/
      Salam, Pablo.

  21.   Fernando cenahna

    Salam kanggo sadayana, kontribusi anu saé pisan, tapi kuring rumasa ogé kedah nyebatkeun Aztli Linux, anu parantos aya dina vérsi 5, kuring pendak sareng anjeunna kira-kira tilu taun ka pengker dina salah sahiji konperénsi FLISOL di BUAO didieu di Puebla, kuring teu gaduh nanaon hubunganana sareng proyek atanapi sareng universitas, ngan éta kusabab kuring ningali distro ogé kuring nyatet yén éta sacara praktis sadayana anu kuring peryogikeun tanpa milarian deui, kuring ngantunkeun tautan pedaran sareng tautan halaman:
    pedaran:
    http://wiki.aztli.cs.buap.mx/index.php/Acerca_de_Aztli_%28espa%C3%B1ol%29
    Halaman
    http://aztli.cs.buap.mx/.

    Alus poé.