Distribusi mini Linux anu pangsaéna

Mini-distro pikeun tim kalayan sumber tina had kawates atanapi minimal Sedengkeun pikeun angkat OS Dumasar kana Linux, aya rupa-rupa anu hébat pikeun dipilih sareng diuji, didieu kuring nyebatkeun sababaraha.

Naon sebaran mini Linux?

Distribusi mini Linux mangrupikeun varian tina sistem anu tujuanna pikeun ngagabungkeun sistem operasi anu lengkep kana drive panyimpenan portabel berkapasitas rendah sapertos disket.

Jinis distribusi ieu ngamungkinkeun urang damel di lingkungan Linux anu ampir kumplit mimitian ti disket atanapi konci USB sareng henteu nganggo hard disk anu tiasa dipiboga ku komputer, sahingga ngahindaran gangguan sareng sistem anu dipasang dina komputer. Sareng kusabab konsumsi sumberdaya na anu handap, anu paling penting biasana RAM, anu dina seueur kasus kedah 8 Mb RAM, janten ampir komputer naon waé anu pantes dianggo.

Fitur umum

  • Pagawean minimum: antara 1Mb sareng 50Mb
  • Pamakéan minimum sumberdaya: RAM 4-8 Mb sareng prosesor i386
  • Pamakéan RAM salaku filesystem a: / dev / ram-n
  • Aranjeunna henteu biasana peryogi hard drive:
  • Aranjeunna biasana ngantepkeun alat-alatna disambungkeun kana jaringan sareng kalebet klien sareng kadang server jasa dasar sapertos ftp, http, telnet atanapi anu sanés.
  • Pamasangan tina MS-DOS, GNU / Linux, atanapi henteu kedah peryogi sistem operasi, sapertos sistem LiveCD.
  • Pamasangan pisan saderhana.
  • Cakram bantu pikeun nambihan langkung seueur fungsionalitas.

Ngagunakeun RAM salaku alat panyimpenan ngajantenkeun sistem gancang pisan dioperasikeun, sabab panyimpenan dina RAM langkung gancang tibatan panyimpenan dina alat sanés. Tapi anggoan ieu mangrupikeun anu sering maksa RAM PC na langkung ti 4Mb RAM, upami henteu, sistem anu dianggo henteu parah. Salain ti alat panyimpenan "/ dev / ram-n" mémori ogé diperyogikeun pikeun kernel sistem operasi sareng aplikasi anu dianggo. Sihir operasi tanpa hard disk dumasarkeun kana ngagunakeun RAM salaku gaganti hard disk sareng floppy disk.

Daptar

Ieu mangrupikeun daptar distribusi Linux kanggo memeres mesin-mesin anu kirang modéren, anu teu tiasa diraih 100% tina sebaran modéren, kusabab keterbatasan perangkat keras.

Antomik: Distribusi mini basis Debian énggal pikeun pangguna novice sareng gampang dipasang.

Austrumi: Sebaran langsung anu langkung alit, bieu 50MB. Henteu populer, tapi henteu kualitas low pikeun éta. Dumasar, sapertos paling, dina Slackware. Gawe sareng komputer Pentium anu hadé. Aspék grafis anu ati-ati, kalayan Pencerahan.

DasarLinux: Distribusi mini anu dirancang khusus pikeun ngaraih 486 jaman. Dumasar kana Slackware éta ngalir langsung tina floppy disk nganggo RAM.

Brutalware: Mini-sebaran pikeun manajemén jaringan sareng TCP / IP

Coyote Linux: Varian Proyék Router Linux, éta ngalir tina disket tunggal sareng ngarobah PC anu lami anu parantos disimpen dina lomari anjeun kana router anu sanggup nyambungkeun jaringan lokal anjeun kana Internét.

Damn leutik Linux: mini distribusi dina cd live anu kusabab ukuran na alit, tiasa dijantenkeun distro penyelamatan atanapi dianggo dina mesin anu teu ngagaduhan kakuatan pengolahan.

DeLi Linux: Akronim pikeun Desktop Light Linux, éta tiasa ngajalankeun lancar dina 486 terminal nganggo 16MB RAM. Lingkungan grafis XFree tiasa dianggo sareng turunan Slackware.

floppyFW: Distribusi mini ieu ngamungkinkeun anjeun nerapkeun router statik kalayan fungsionalitas firewall.

microLINUX_vem: Sebaran mini pendidikan GNU / Linux dina basa Spanyol, dina modeu téks, dipak dina fléks disk 1.44 Mbyte atanapi tiasa dijalankeun tina jandéla sistem Windows.

MoviX: Distribusi mini multimédia bootable nyalira tina CD anu maénkeun sadaya jinis file multimédia nganggo MPlayer.

muLinux: Distribusi mini dipasang dina hard disk. Mangrupikeun salah sahiji distribusi pangleutikna, éta gampang dipasang dina komputer anu langkung lami.

anak anjing Linux Ubuntu: Éta mangrupikeun sebaran langsung, kalayan kamungkinan dipasang dina hard disk. Meryogikeun sakedik RAM sareng condong ngajalankeun lancar dina komputer anu langkung lami. Nyayogikeun Fvwm95 sareng JWM dualitas.

SliTaz Linux: dirancang pikeun ngajalankeun dina hardware sareng 128 Mb RAM. Éta nempatan 30 Mb CD sareng 80 Mb dina hard disk sakali dipasang. Tina 16 Mb RAM éta ngagaduhan JWM window manager (dina vérsi masak nyaéta LXDE).

Linux leutik: Mini-layout dirancang pikeun dianggo dina komputer kuno.

Tiny Core Linux: Tiny Core Linux leutik pisan (10MB) desktop Linux minimum. Éta dumasarkeun kana kernel Linux 2.6, BusyBox, X leutik, FLTK GUI, sareng flwm window manager, ngajalankeun lengkep dina mémori.

Tinyme: TinyMe mangrupikeun sebaran mini unit berbasis Linux. Éta aya pikeun ngagampangkeun pamasangan Unity Linux dina komputer anu langkung lami, pikeun nyayogikeun pamasangan minimal pikeun pangembang, sareng nawiskeun pamasangan gancang Linux anu peryogi kabutuhan poko.

Tombsrtbt: Tomsbsrtbt mangrupikeun sistem panyalametan darurat dina diskét tunggal.

Trinux: Mini-sebaran berorientasi kana administrasi sareng diagnosis jaringan.

Linux Véktor: Dumasar kana Slackware, éta kedah tiasa dianggo kalayan 32MB RAM sareng 1GB hard drive. Lingkungan grafis XFCE / KDE, gumantung kana kasus na. Aya pérsi livecd anu henteu meryogikeun pamasangan.

ZenWalk Linux Ubuntu: Baheulana kawanoh salaku MiniSlack, distribusi berbasis Slackware ieu saderhana sareng komprehensif. Éta dirarancang pikeun komputer anu nyumponan sarat minimum ieu: Pentium III sareng 128 Mb RAM.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

13 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Gambar placeholder Sebastian Varela cenahna

    Hébat! pikeun ngahirupkeun deui mesin lami anjeun

  2.   Daniel Soster cenahna

    salah sahiji anu pangsaéna nyaéta TinyCore. Éta ngaregepkeun kumaha éta mikawanoh sadaya pakakas anu aya di kabaranana sareng ngagaduhan antar muka grafis sareng di luhurna ngagaduhan rupa-rupa Repository. ngajantenkeun PC tiasa dianggo sapertos énggal. ogé aya pérsi énggal kalayan dukungan WIFI sareng sababaraha pilihan panganteur grafis (ngan 64mb)

  3.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Ok

  4.   Paco Puig cenahna

    Trinux ayeuna disebat ubuntutrinux sareng halaman na nyaéta http://code.google.com/p/ubuntutrinux/ . Anu anjeun nempatkeun ngarah kana kasino online ...

  5.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Haha! Nuhun kana inpormasi na. Peluk! Paul.

  6.   Esparza Romawi cenahna

    Aranjeunna parantos ngahemat nyawa kuring hatur nuhun milarian anu sapertos xD éta

  7.   Bajing dina jaring. cenahna

    DSL mangrupikeun pipa sanaos kuring henteu mendakan jalan pikeun masang program .UCI atanapi nambihan Repository Debian (kuring ngartos yén anjeun tiasa) ... Kuring kantos ngadamel tulisan ngeunaan éta (http://hayardillasenlared.blogspot.com/2011/06/instalar-damn-small-linux-en-el-disco.html)

  8.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Untung! Abdi resep éta mangpaat

  9.   Juan jose garces garcia cenahna

    Hai .. Naha anjeun nyarankeun gaya doudoulinux atanapi chyme? Abdi gaduh buku catetan mini sareng ce sareng 128Ram kanggo anu alit tina 4 taun…?

  10.   Oscar cenahna

    Panasaran sareng pikaresepeun!

  11.   Maty cenahna

    Kuring bakal nyobian atomna ningali gelombang naon =)

  12.   Edgar cenahna

    salam kuring hoyong terang anu vérsi ieu ngamungkinkeun sambungan desktop jauh.

    Gracias

  13.   Edwin Morales Z cenahna

    pangalusna Wasalam

    Kuring nambihan anu dua ieu:

    Old Slax, ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun Live-CD nyalira.
    http://old.slax.org/

    New Slax - pilihan pikeun nyiptakeun Live-CD anjeun sorangan henteu acan diaktipkeun.
    https://www.slax.org/