Séptémber 2021: Anu saé, goréng sareng anu pikaresepeun pikeun Parangkat Lunak Gratis

Séptémber 2021: Anu saé, goréng sareng anu pikaresepeun pikeun Parangkat Lunak Gratis

Séptémber 2021: Anu saé, goréng sareng anu pikaresepeun pikeun Parangkat Lunak Gratis

Dina dinten penultimate ieu tina «Séptémber 2021 », sapertos biasana di unggal akhir bulan, kami nganteurkeun sakedik ieu kompendium, tina sababaraha paling publikasi diulas tina jaman éta.

Supados aranjeunna tiasa marios (tingali, maca sareng ngabagi) sababaraha anu pangsaéna sareng paling relevan inpormasi, berita, tutorial, manual, pituduh sareng sékrési, tina halaman wéb kami. Sareng tina sumber anu tiasa dipercaya, sapertos wéb DistroWatch, la Yayasan Parangkat Lunak Gratis (FSF), la Prakarsa Sumber Terbuka (OSI) jeung Yayasan Linux (LF).

Bubuka Bulan

Kalawan ieu kompilasi bulanan, urang ngarepkeun sakumaha biasana, aranjeunna tiasa langkung gampang tetep update dina bidang Parangkat lunak Gratis, Sumber Terbuka sareng GNU / Linux, sareng daérah sanés anu aya hubunganana sareng warta téknologi.

Tulisan Bulan

Ringkesan tina September 2021

Di jero FromLinux

alus

Tulisan anu aya hubunganana:
GNU Taler 0.8: Versi anyar tina sistem pembayaran éléktronik anu sayogi
Tulisan anu aya hubunganana:
Proyék Fedora: Nyaho Komunitas Anjeun sareng Perkembangan Ayeuna
Tulisan anu aya hubunganana:
Multimedia Server: Ngadamel saderhana dina GNU / Linux nganggo MiniDLNA

Goréng

Tulisan anu aya hubunganana:
Linus Torvalds ngritik Paragon Software sareng dina prosés GitHub nyiptakeun penggabungan anu teu perlu

Tulisan anu aya hubunganana:
Aranjeunna mendakan kerentanan dina Ghostscript anu dieksploitasi ngalangkungan ImageMagick
Tulisan anu aya hubunganana:
Kerentanan dipanggihan dina kaseueuran klien Matrix

Pikaresepeun

Tulisan anu aya hubunganana:
Riseup: Halaman wé sareng gerakan anu pikaresepeun pikeun Parangkat Lunak Gratis
Tulisan anu aya hubunganana:
GitHub ngenalkeun syarat anyar pikeun sambungan Git jauh
Tulisan anu aya hubunganana:
MX-21 Béta 2: Versi anyar sayogi tina MX Linux 21 - Flor Silvestre

Top 10: Tulisan Anu Disarankeun tina September 2021

  1. Kaulinan Crypto: Kaulinan anu gunana ti dunya DeFi pikeun pendakan, maén sareng meunang. (pintonan)
  2. InviZible Pro: Aplikasi Android pikeun privasi sareng kaamanan online. (pintonan)
  3. Ubuntu 20.04.3 LTS: Kalayan Linux 5.11, Mesa 21.0, pembaruan sareng seueur deui. (pintonan)
  4. Linux Ubuntu 5.14: Hadir sareng paningkatan ngalawan Spékter sareng Meltdown, ningkat dukungan, sareng seueur deui. (pintonan)
  5. CCOSS: Puncak Kontributor Software Sumber Terbuka 2021. (pintonan)
  6. Purism: Éta ngajangjikeun pangalaman unik sareng PureOS dina perpustakaan Mobile 5 anjeun. (pintonan)
  7. Jaringan Chia: Hiji Blockchain Global Desentralisasi Open Source. (pintonan)
  8. GNU Anastasis: Palaksanaan cadangan ti GNU Taler. (pintonan)
  9. berontak: Alternatipna Sumber Terbuka pikeun Discord. (pintonan)
  10. Hipnotik: Aplikasi streaming IPTV kalayan dukungan pikeun TV langsung sareng seueur deui. (pintonan)

Jaba tiLinux

Jaba tiLinux

Séptémber 2021 GNU / Linux Distros Kaluaran Numutkeun ka DistroWatch

  • Fedora 35 Béta: Dinten 28
  • Q4OS 4.6: Dinten 27
  • Ubuntu 21.10 Béta: Dinten 24
  • MidnightBSD 2.1.0: Dinten 23
  • UBports 16.04 OTA-19: Dinten 21
  • Emmabuntus DE4 1.00: Dinten 20
  • Sparky Linux 2021.09: Dinten 19
  • Ubuntu 18.04.6: Dinten 17
  • KaliLinux 2021.3: Dinten 14
  • ExTiX 21.9: Dinten 14
  • Anu 16: Dinten 11
  • GhostBSD 21.09.06: Dinten 07
  • Buntut 4.22: Dinten 07
  • Finnix 123: Dinten 06
  • Laku 3.4: Dinten 06
  • MX Linux 21 Béta 2: Dinten 05
  • Gampang OS 2.9: Dinten 04
  • Linux Ti scratch 11.0: Dinten 02

Pikeun mendakan langkung seueur ngeunaan masing-masing rilis ieu sareng seueur deui, pencét di handap ieu link.

Warta Panganyarna ti Free Software Foundation (FSF / FSFE)

  • 01-09-2021 - 13 vérsi énggal bungkusan GNU anu sayogi dina sasih kamari: diffutils-3.8, gcc-11.2, glibc-2.34, gnunet-0.15.3, gnupg-2.3.2, grep-3.7, help2man-1.48.5, mailutils-3.13, mcron-1.2.1, mtools-4.0.35 , mygnuhealth-1.0.4, paralel-20210822 sareng taler-0.8. (pintonan)

Kanggo diajar langkung seueur ngeunaan ieu sareng berita sanésna tina waktos anu sami, pencét dina tautan ieu: FSF y FSFE.

Warta Panganyarna ti Open Source Initiative (OSI)

  • 21-09-2021 - Nuhun pikeun POSI munggaran anu épéktip (Émbaran Sumber Terbuka Praktis)!: Kami hoyong sakedap ngahaturkeun nuhun ka komunitas urang pikeun ngajantenkeun acara anu disebat Open Source Praktis Inpormasi janten kasuksesan anu luar biasa. Éta nampilkeun langkung ti 300 hadirin, 30 narasumber, pidato intip cemerlang ku Heather Leson tina Féderasi Palang Merah sareng Masyarakat Bulan Sabit Beureum, ngeunaan peran open source dina usaha kamanusaan. Acara satengah dinten kami kabuktosan janten rohangan anu berharga pikeun seueur anggota komunitas urang kanggo ngiringan sareng ngabahas sababaraha rupa masalah anu mangaruhan anu mangaruhan para profesional sumber terbuka dimana-mana. (pintonan)

Kanggo milarian terang ngeunaan ieu sareng berita sanésna dina waktos anu sami, pencét di handap ieu link.

Warta Panganyarna ti Organisasi Yayasan Linux (FL)

  • 22-09-2021 - Open and Edge Networks Summit (ONE) Yayasan Linux ngalegaan pamrogramanana: Kalayan alamat intina sareng puncak mini ti Pamaréntah Amérika Serikat, ngamungkinkeun jaringan 5G anu aman, kabuka sareng tiasa diprogram. Salaku tambahan, sareng co-host LF Edge, LF Networking, sareng Cloud Native Computing Foundation (CNCF), dinten ngumumkeun program tambahan ONE Summit anu disumbangkeun ku pamaréntah Amérika Serikat. Jadwal anu anyar kalebet alamat intina ku Dr. Dan Massey, Project Manager, Dioperasikeun ngalangkungan DoD 5G ka NextG Initiative, ogé KTT mini GOV OPS. (pintonan)

Kanggo milarian terang ngeunaan ieu sareng berita sanésna dina waktos anu sami, pencét di handap ieu Tumbu: Blog, Warta proyék y Kaluaran pencét.

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Pondokna, kami ngarepkeun ieu "leutik sareng manpaat warta compendium "kalayan sorotan jero sareng luar blog «DesdeLinux» kanggo sasih «Septiembre» ti taun 2021, janten manpaat pisan pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun paningkatan, kamekaran sareng difusi ékosistem aplikasi anu sayogi «GNU/Linux».

Sareng upami anjeun resep kana tulisan ieu, tong lirén ngabagi éta ka batur dina halaman wéb paporit, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial atanapi sistem olahtalatah anjeun. Tungtungna, didatangan halaman imah kami en «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   CEO Paul Cormier Red Hat, Inc. cenahna

    Saé pisan, kuring resep pisan pikeun berita Fedora sareng hoyong pisan nga-update kana 35 pas aranjeunna ngaluncurkeun resmi. Kuring diuji BETA dina mesin virtual kamari sareng ngareuwaskeun kumaha stabilna éta

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Paul. Hatur nuhun parantos maca kami, sareng sapertos biasa nyaritakeun pangalaman anjeun ngeunaan GNU / Linux World.