Node.js 15.0 sumping sareng apdet pikeun NPM, V8 sareng seueur deui

Node-js

Versi anyar Node.js 15.0 parantos dileupaskeun sareng umumna sayogi kanggo sadayana. Node.js 15 bakal ngagentos Node.js 14 salaku vérsi "ayeuna", bari Node.js 14 bakal naék kana LTS dina akhir bulan ieu. Node.js 14 bakal nampi status LTS sareng bakal dirojong dugi ka April 2023. Ngajaga cabang LTS sateuacanna Node.js 12.0 bakal lepas dugi ka April 2022 sareng anu sateuacanna cabang terakhir LTS 10.0 dugi ka April 2021.

Kusabab ieu nomer vérsi ganjil, Node.js 15 moal naék kana LTS. Kusabab kitu, ieu kedah diperhatoskeun, sabab proyék anu aya dina naungan OpenJS Foundation umumna nyarankeun panggunaan garis pelepasan LTS pikeun panempatan produksi.

Pikeun aranjeunna anu teu wawuh sareng Node.js, anjeun kedah terang éta mangrupikeun platform kanggo aplikasi jaringan dina JavaScript.

Émut yén platform Node.js tiasa dianggo duanana pikeun pangropéa pangladén aplikasi wéb sareng pikeun nyiptakeun program jaringan klien sareng server biasa.

Pikeun manjangkeun fungsionalitas aplikasi pikeun Node.js, seueur ageung modul parantos disiapkeun, dimana anjeun tiasa mendakan modul kalayan palaksanaan HTTP, SMTP, XMPP, DNS, FTP, IMAP, POP3 sérver sareng klién, modul pikeun integrasi sareng sababaraha kerangka wéb, pawang WebSocket sareng Ajax, konektor DBMS (MySQL, PostgreSQL, SQLite, MongoDB), mesin témplat, mesin CSS, implementasi crypto-algorithm sareng sistem otorisasina (OAuth), parsers XML.

Fitur anyar utama Node.js 15.0

Dina vérsi anyar ieu nambahan palaksanaan ékspérimén kelas AbortController, anu dumasar kana wéb AbortController wéb sareng ngamungkinkeun anjeun ngabolaykeun sinyal dina API basis Janji anu dipilih.

La N-API (API ngembangkeun plugins) parantos diénggalan kana vérsi 7, anu kalebet padika anyar pikeun damel sareng ArrayBuffers.

Motorna V8 parantos diénggalan kana vérsi 8.6, naon ngamungkinkeun Node.js 15 pikeun nerapkeun fungsi sapertos Promise.any(), AggregateError, String.prototype.replaceAll (), sareng operator tugas Boolean "&& =", "|| =", sareng "?? =".

Dialihkeun ka vérsi énggal tina manajer paket NPM 7.0, dimana aya dukungan pikeun Workspaces pikeun ngagabungkeun kagumantungan sababaraha bungkus kana hiji bungkus, éta pamasangan otomatis kagumantungan tara, vérsi kadua pormat konci (package-lock.json v2) sareng dukungan file lock yarn.lock.

Panyawat unhandledRejection dirobah pikeun nganggo standar "maledog" standar tibatan peringatan "ngingetkeun".

Dina mode "buang", henteuna hiji pawang anu ditetepkeun sacara jelas, unhandledRejection ayeuna miceun pengecualian anu teu kacekel, tapi upami kontrollér dikonfigurasi, paripolahna moal robih. Bendéra "–unhandled-rejions = warn" disayogikeun pikeun ngabalikeun paripolah anu sateuacanna.

Dukungan eksperimen pikeun protokol QUIC parantos ditambihan kana modulna "Net", anu janten dasar tina HTTP / 3 sareng dianggap salaku alternatip pikeun TCP + TLS ngariung pikeun Wéb, anu ngajawab masalah sareng konfigurasi sareng waktos negosiasi anu panjang tina koneksi TCP sareng ngaleungitkeun keterlambatan karugian pakét nalika mindahkeun data. Pikeun ngaktipkeun dukungan QUIC dina Node.js, diperyogikeun perakitan.

QUIC mangrupikeun plug-in langkung UDP anu ngadukung multiplexing tina sababaraha konéksi sareng nyayogikeun metode énkripsi anu sami sareng TLS / SSL.

Kumaha carana masang Node.JS dina Linux?

Pikeun aranjeunna anu resep tiasa masang vérsi Node.JS énggal ieu, aranjeunna kedah terang yén prosés na cukup saderhana, pikeun ieu waé Aranjeunna kedah muka terminal dina sistem sareng dina éta aranjeunna badé ngetik salah sahiji paréntah ieu, gumantung kana distro anjeun.

Dina kasus jalma anu pangguna Debian, Ubuntu sareng turunan, aranjeunna kedah ngetikkeun kieu:

sudo apt-get update
sudo apt-get install nodejs
sudo apt-get install npm

Sedengkeun pikeun aranjeunna anu pangguna tina Arch Linux, Manjaro, Arco Linux atanapi turunan Arch séjén:

sudo pacman -S nodejs npm

Pangguna OpenSUSE, cukup ngetik ieu:

sudo zypper ar \
http://download.opensuse.org/repositories/devel:/languages:/nodejs/openSUSE_13.1/ \
Node.js
sudo zypper in nodejs nodejs-devel

Akhirna pikeun anu nganggo Fedora, RHEL, Centos sareng turunan:

sudo dnf -i nodejs npm


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.