Culebrón: Ubuntu nyatakeun Linux Mint

Abdi henteu hoyong alamat masalah ieu, utamina kusabab blog sanés parantos ngalaksanakeunana, tapi kuring henteu tiasa ngabantosan tiasa nunjukkeun pendapat kuring ngeunaan hal éta.

Sacara ringkes ngajelaskeun sinopsis sinetron: Pamekar ti Kanonis (Oliver Grawert) ngaluarkeun kriteria ngalawan linux mint, nyatakeun yén anjeunna moal nganggo éta pikeun "tugas" aman sapertos lebet kana akun bank online, salaku conto.

Teras, nyekel kana éta, anggota Mozilla sareng anggota Komunitas Ubuntu, Benjamin Kerensa, macét nalika diupdate ti Firefox en LMDE, anu teu aya hubunganana sareng linux mint, Tapi kusabab éta dua produk ti imah anu sami, aranjeunna sami-sami nyalahkeun.

Teras sumping Clem (anu sibuk pisan ngaleupaskeun Mint 16) sareng nawiskeun jawaban pikeun masalah éta, netelakeun sababaraha hal sareng ogé ngawartosan ngeunaan anu sanés, sapertos:

Kuring sacara pribadi nyarios sareng departemen hukum Canonical (kusabab alesan sanés, sabab aranjeunna nyarios yén kami peryogi lisénsi pikeun nganggo bungkusan binérna) sareng aranjeunna jelas bingung ngeunaan LMDE sareng Mint.

Pondokna, naon Oliver y Benjamin aranjeunna hoyong ningali, éta linux mint kirang aman tibatan Ubuntu. Réspon Clem?

  • Kami ngajelaskeun di 2007 kakirangan anu kami mendakan dina cara Ubuntu nyarankeun pangguna na pikeun sacara buta tulak sadaya apdet anu sayogi. Kami ngajelaskeun masalah anu aya hubunganana sareng régrési sareng parantos ngalaksanakeun solusi anu kami bagja pisan.
  • Sasaurang anu ngajalankeun Mint tiasa ngamimitian Update Manager »Édit» Preferensi sareng aktipkeun tingkat 4 sareng 5 pembaruan, janten Linux Mint tiasa janten "aman" sareng "henteu stabil" sapertos Ubuntu.

LinuxMint_Update

Ayeuna, ngeunaan pembaruan kana Firefox Clem nyarios ka kami:

  • Linux Mint nganggo paket Firefox anu sami tina Repository Ubuntu. Firefox mangrupikeun pembaruan tingkat 2 sahingga unggal pangguna Mint nampiana sacara standar.
  • LMDE, anu henteu dumasar kana Ubuntu, nganggo paket Firefox nyalira. Kami lambat ngamutahirkeunna kapungkur ku LMDE (sareng éta panginten anu matak lieur pangembang Canonical), tapi kami nyandak tindakan sareng ngadamel otomatisasi sahingga, Firefox 25 dileupaskeun dina 29 Oktober sareng dugi ka 30 Oktober, parantos aya kuring LMDE.

Pendapat kuring

Saatos carita sinétron, kuring bakal masihan pendapat.

Pikeun mimitian ku kuring pikir éta, sanajan ku alesan atanapi henteu alesan, Komunitas Ubuntu (pangguna sareng pamekar) parantos ngagaduhan hives pikeun con linux mintAranjeunna écés kaganggu ku popularitasna, sareng parantos ngamangpaatkeun unggal slip pikeun ngadamel kayu bakar tina tangkal anu murag.

Lisénsi pikeun nganggo binér Ubuntu? Serius? Ayeuna hiji-hijina hal anu leungit nyaéta anjeun kedah mayar kanggo nganggo distribusi Canonical atanapi langkung goréng, mayar kanggo turunan. Sareng kuring heran, ku naon Canonical moral?

Pasti, anjeun kedah ningali mana "binér" anu sacara éksplisit tingal, sigana mah aranjeunna ngarujuk kana bungkus anu aya hubunganana sareng Canonical Partners, tapi aya kontradiksi di dieu: Naha Ubuntu henteu kedah janten sebaran Open Source?

En Linux pisan batur ngawartosan éta Ubuntu ngagaduhan padamel anu ngempelkeun gaji kanggo damel atanapi damel Debian, ngantep kuring ningali éta ku cara éta Kanonis nyumbang ka Hulu, tapi kitu naon? red Hat (contona) mayar pamekar ti GNOME Sareng aranjeunna henteu meryogikeun anu sanés kanggo mayar lisénsi pikeun ngagunakeun binérna.

Kalayan jinis tindakan ieu, sahenteuna dina panon kuring, Canonical ngarusak unggal dinten langkung.

Ningali réspon tina Clem sareng conto anu anjeunna anggo, anjeun tiasa ningali dina pandangan heula éta mint nawiskeun kami kamungkinan janten "sakedik langkung aman" tibatan Ubuntu kalayan konfigurasi anu leres, numutkeun kana pilihan urang nyalira. Sakumaha saur Clem: Kaamanan mangrupikeun hal anu anjeun atur.

Upami anjeun naros ka kuring, sareng upami kuring aya dina sapatu tina Clem lefebvre, muhun kuring bakal ngirim Ubuntu ngagoreng tomat sareng kuring bakal fokus LMDEogé dina tungtungna kayu manis, andalannya tina linux mint, tiasa dianggo Debian sampurna jeung mate, parantos aya dina prosés nambihan.

Tapi teu nanaon, ieu ngan ukur pendapat kuring. Naon anu anjeun pikirkeun?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

97 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   ianpocks cenahna

    Pendapat anjeun sigana kuring paling bener. Ok, Ubuntu ngagaduhan programer pikeun panggunaanna sareng yén distro anu nganggo basis na tiasa nganggo sakumaha anjeun nyarioskeun éta sumber terbuka. Meureun urang ubuntu kedah mikir kana dasar naon sababna damel, hartosna abdi. Sareng upami anjeun teu kersa dikritik nganggo dasar anjeun nyalira, naha urang sadayana terang nyarios tapi lakonan ??? Éta parantos janten topik sanés 😉

  2.   eliotime3000 cenahna

    Sareng alesan éta kuring henteu nganggo Ubuntu atanapi turunan dina PC asli.

    1.    Gibran barrera cenahna

      Kuring ngamimitian ku sumanget ubuntu 8.04 rada lami sareng ketinggalan jaman dina waktos éta, kuring balik deui ka anu nuju ngembangkeun pinuh, 10.04 kageulisan kuring teraskeun deui kana Laptop, di bumi kuring fokus ka Debian, salah sahiji OS anu paling stabil Abdi terang. Dugi ka versi 12.04, pangkonan kuring dipimpin ku Ubuntu, tapi aya kajadian sareng Ubuntu kaleungitan rasa na, Linux Mint henteu nyenangkeun kuring, éta ngajantenkeun kuring parangkat lunak cocooan, anjeun ngan ukur kedah ningali halaman wébna pikeun ngawujudkeunana. Janten dinten ayeuna mah Lap kuring didominasi ku Debian 7, sakedik eyecandy sareng voila !!!!!

      Debian mangrupikeun pilihan anu pangsaéna pikeun ubuntu.

      1.    eliotime3000 cenahna

        Sareng naha kuring ngagunakeun Debian dina PC kuring.

      2.    Eduardo cenahna

        Kumaha upami Xubuntu 14.04.2 LTS gancang, ringan sareng gagal-aman. Henteu pegat malahan. Salam.

  3.   KZKG ^ Gaara cenahna

    Sanaos Linux Mint henteu kantos janten bakti kuring (kusabab kanyataanna dina awalna nyandak 90% padamelan anu parantos dilakukeun ti Ubuntu), kuring henteu lirén ngakuan yén sadaya gosip ieu, bejakeun kuring-naon-kuring-bakal- ngawartosan anjeun, sinetron atanapi naon waé anu anjeun pikahoyong disebatna, éta ngagaduhan motif 'disumputkeun'.

    Mimiti anjeun kedah ngagaduhan anu SANGAT jelas, sanés Ubuntu ogé Linux Mint, ogé sanés Mark ogé Clem ... teu saurang ogé ieu wali, aranjeunna sanés malaikat atanapi korban saderhana, masing-masing ngagaduhan masalahna (atanapi ngagaduhan) di istilah tina reputasi goréng (hayu urang hilap naon anu kajantenan Banshee https://blog.desdelinux.net/linux-mint-se-queda-con-las-ganancias-de-banshee-clem-responde/)

    Kadua, Oliver panginten nyarios naon anu anjeunna nyarioskeun kusabab kabodoan saderhana, panginten anjeunna henteu sadar kana pilihan 'tingkat kaamanan' anu ditawarkeun ku Mint .... atanapi meureun enya, sareng anjeun ngan ukur hoyong nyempad sabalikna atanapi persaingan (Mint), pikeun muji diri, produk anjeun (Ubuntu).

    1.    eliotime3000 cenahna

      Nyatana, éta alesan kunaon kuring henteu resep nganggo Ubuntu atanapi turunan dina PC asli. Sok aya jenis diskusi ieu anu ngan saukur ngarusak partisipasi jenis proyék ieu.

      Ubuntu mangrupikeun distro anu saé, tapi teu langkung. Dina hal pangorganisasianna, éta daun seueur anu dipikahoyong sareng teu hasil ngahontal kagancangan prosés anu dipiboga ku distro indung (Debian).

    2.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Oh, kitu, Ubuntu (rada Canonical) pikeun sababaraha waktos ayeuna, sigana hoyong ngali kuburan nyalira, deklarasi pangembang atanapi sutradara Canonical beuki parah unggal dinten ... Gusti! Pariwara, promosi!

      1.    eliotime3000 cenahna

        Jigana pamekar Canonical cicing di Foxconn. Aranjeunna teu tiasa dianggo di lingkungan padamelan anu overdosed dina setrés maut.

  4.   Tina Toledo cenahna

    Pikeun meunang ieu lempeng:
    Oliver Grawert, bahkan terang yén Canonical kalebet spyware salaku mode bisnis di Ubuntu, nyarios yén Linux Mint henteu aman?

    1.    eliotime3000 cenahna

      Éta ngan saukur tantrums, sabab Firefox nyalira tiasa masihan idin sahingga anjeun tiasa nempatkeun Firefox dina repos distro anu parantos anjeun ciptakeun (kecuali upami anjeun ngagaduhan posisi Debian sareng mutuskeun pikeun garpu Firefox nyingkahan idin, tangtosna); sareng pikeun masalah kaamanan repos, kaseueuran beurat éta tumiba ka jalma anu ngajaga repos Ubuntu.

      Ubuntu mangrupikeun distro anu saé sapertos Linux Mint, tapi éta henteu ngayakinkeun kuring pikeun masangna dina PC anu asli sapertos kasus Arch, Slackware, Russian Fedora Remix atanapi CentOS.

  5.   Raphael Castro cenahna

    Sigana mah sami sareng anjeun, Canonical bakal ngantep seueur anu dipikahoyong, sareng upami éta kéngingkeun penghinaan para pangguna sareng seueur kolaboratorna. Tapi dina tungtungna aranjeunna bakal milih artos sareng urang bakal ningali éta ngalih langkung seueur kana jenis kaputusan sareng koméntar ieu.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Topi Beureum didorong ku artos, sareng sanaos kitu, seuseueurna henteu nyarios teu parah ka aranjeunna.

      1.    Raphael Castro cenahna

        RHEL wasta ti saprak mimiti. Tapi engké hiji Ubuntu mimiti bakal nyaritakeun:

        1.- Upami anjeun mayar kuring bakal masihan anjeun vérsi lengkep, dukungan, sareng sajabana….
        ó
        2.- Kami masihan anjeun anu gratis pikeun dicobaan, tapi éta henteu sapertos anu lengkep

        haha, leres

        1.    eliotime3000 cenahna

          Sahenteuna RHEL terang naon anu dilakukeun sareng henteu ngaco sapertos Canonical (sahenteuna langganan Repos RHEL langkung mirah tibatan lisénsi Windows Server 2012 sareng sababaraha tweak anu hadé, éta tiasa waé. Sarébu kaajaiban ).

          1.    Raphael Castro cenahna

            Janten anjeun satuju sareng anu kuring carioskeun

          2.    eliotime3000 cenahna

            Sumuhun.

          3.    diazepam cenahna

            $ 49 hargana.

      2.    O_Pixote_O cenahna

        Tapi masalah Canonical nyaéta aranjeunna parantos ngadamel kabijakan pikeun kéngingkeun pendapatan anu salah, hal Amazon buff ... Red Hat ngalih artos tapi éta tujuanana, hartosna, anjeun terang naon anu anjeun badé mendakan. Canonical parantos ngagaduhan kabijakan pikeun ngadiskreditasi sésana dunya ti mana-mana pikeun kéngingkeun artos sareng kéngingkeun langkung seueur pasar salaku tukeran pikeun ngarusak citra na, tanpa ngémutan yén pangguna henteu saéstuna sapertos anu di Windows contona (kumaha ironisna , naon anu kuring nyerat tina w8 xD) sareng yén aranjeunna henteu bakal ninggali éta.

  6.   mitcoes cenahna

    Abdi ngalakukeun MultiMint salian ti Debian Edition
    Édisi Manjaro
    Édisi RPM
    Édisi sabayon
    Malah édisi Slackware

    Éta moal ngarugikeun aranjeunna anu seueur sareng kami bakal ngagaduhan pilihan

    1.    DanielC cenahna

      Kuring bakal sabalikna, éta aranjeunna teraskeun sareng jalur anu aranjeunna candak ku ngaleupaskeun versi KDE sareng XFCE LMDE. Éta ngan ukur kedah ngatur Kayu manis sareng Mate sareng salah sahiji 2: Ubuntu atanapi Debian. Kusabab sabab aranjeunna henteu tiasa masihan pangrojong anu leres pikeun versi mana waé. Aranjeunna nganut langkung ti aranjeunna tiasa memeres.

      1.    Pablo cenahna

        Sareng pilih Debian pikeun cinta Gusti!

        1.    eliotime3000 cenahna

          Sahenteuna, kuring parantos lami ngalakukeun.

  7.   Adriano cenahna

    Pikaresepeun, tapi kuring gaduh sababaraha koméntar:
    "Ayeuna hiji-hijina hal anu tersisa nyaéta anjeun kedah mayar kanggo nganggo distribusi Canonical atanapi malah langkung parah, mayar kanggo ngahasilkeun turunan. Sareng kuring heran ku naon moralitas Canonical? »
    Di tengah taun 2013, sareng urang masih kedah nunjukkeun bédana antara "gratis" sareng "gratis" atanapi sumber terbuka? Upami Canonical mutuskeun muatan pikeun Ubuntu panginten pikaresepeun, tapi henteu sopan.

    "Red Hat (contona) mayar pamekar GNOME sareng henteu meryogikeun anu sanés kanggo mayar lisénsi pikeun ngagunakeun binérna."
    Sakanyaho kuring, anjeun kedah mayar lisénsi pikeun nganggo binér RHEL.

    "Kedah ditingali yén" binér "sacara éksplisit ditunjuk"
    Anjeun ngritik jalma anu nyarios tanpa terang (sareng kuring satuju sareng éta), sareng didieu anjeun lakukeun hal anu sami sareng aranjeunna.

    1.    elav cenahna

      Hadrian:

      1- Éta pisan kusabab kuring terang bédana antara bébas sareng gratis anu kuring ngaluarkeun koméntar kuring. Ubuntu ngaku "Gratis" atanapi "Open Source", sareng jelas yén éta henteu kedah gratis, tapi sanés anu aranjeunna jual ti mimiti mimiti.

      2- Kuring sanés nyarios ngeunaan binér Red Hat, abdi nyarios ngeunaan binér GNOME.

      3- Kuring henteu ngritik saha waé. Ngan Canonical, anu asup kana jandéla anu ngaku janten hiji hal, sareng netep di bumi salaku hal anu sanés. Leres kuring henteu terang naon anu anjeun hartosna binaries, tapi katingalina mah Clem Lefebvre ogé henteu terang. Naon misteri na? Naha Canonical henteu nyarios sareng sacara jelas nyatakeun tempat binér anu dilisensikeun na?

      Mark parantos kedah kaluar ngabela "anggota énggal" anu nungtut tina situs anu parantos kami carioskeun kusabab logo sareng namina .. Ayeuna kumaha? Naon alesanna?

      1.    Kabel cenahna

        Aranjeunna anu paling parah, aranjeunna ngan ukur mikirkeun ngaganggu pangguna na sareng nyegah pangguna anyar ngadeukeutan Ubuntu ... Leres, urang kedah pasti ngeureunkeun Ubuntu sareng sadayana anu diwakilan ... Power Community!

        1.    elav cenahna

          Saran .. anjeun dina jalur anu disebut «Taliban Agama», nyaéta tina jalma anu ningali Ubuntu salaku agama .. Entong lakukeun .. Entong angkat ka dinya 😉

    2.    Kabel cenahna

      +1

  8.   DanielC cenahna

    Bisa ogé:
    «Pikeun ngamimitian, kuring pikir éta, sanajan ku alesan atanapi tanpa alesan, Komunitas tina -masang nami distro- anu langkung dipikaresep (pangguna sareng pamekar) parantos ngagaduhan hives na pikeun Ubuntu, kumargi éta pasti ngaganggu popularitasna, sareng aranjeunna parantos ngamangpaatkeun unggal slip pikeun ngadamel kayu bakar tina tangkal anu murag. "

    Kumaha kaayaan parantos robih tina nyerang hiji sareng ngabela xD anu sanés

    Tina koméntar anu aranjeunna damel ngeunaan Canonical nalika jalma-jalmi na damel sareng Debian, anjeun kedah netelakeun didieu yén éta mangrupikeun réspon kana koméntar yén Linux Mint saé nguseup ti repositori Ubuntu sabab Ubuntu ogé sami sareng Debian tanpa ngabales nanaon (hal siga "maling anu ngarampok maling ..."). Anu leres-leres palsu, Canonical kolaborasi sareng pamekar anu mayar kanggo Debian, sareng nyimpen repositori SORANGAN. Hal anu distro naon waé, kumaha ogé asalna, kedah dilakukeun.
    Sareng Canonical henteu nungtut pamayaran kanggo panggunaan binér na, tapi yén aranjeunna ngalaman prosedur birokrasi pikeun ngagaduhan tanda tangan anu nyatujuan pikeun sadaya distro anu hoyong didasarkeun kana Ubuntu sareng nganggo repositori distro éta.

    Naon anu disebatkeun ku Lefebvre leres pisan, konfigurasi kaamanan ayeuna langkung seueur tanggung jawab masing-masing pangguna, tapi sistem anu ngatur pembaruan mangrupikeun varian grafis tina "asal usul perangkat lunak" anu ditangani di Ubuntu, sareng tingkat 4 sareng 5 anu sateuacanna sumping sacara standar di Mint, sami sareng ngaktipkeun Repository "proposes" apdet di Ubuntu sareng anu dinonaktipkeun sacara standar.

    Grup kerja Clement, di luar Kayu Manis (anu parantos ngaléngkah, henteu tiasa dipungkir), seueur anu diarepkeun dina ngatur sistem. Éta gumantung kana kumaha parangkat lunak sareng tambalan kaamanan sumping di repositories Ubuntu, sareng sanaos, sababaraha kali aranjeunna ngaluarkeun pembaruan sapertos kernel atanapi parangkat lunak anu kirang populér, pikeun ngapdet versi Mint na.

    Ieu janten ageung pisan, sabab mimitina opini na ngan ukur éksklusif ti pamekar dina milis, sareng seueur anu nyandak éta (sareng sanaos aranjeunna netelakeunana, sapertos dina kasus MuyLinux, aranjeunna teras-terasan nyandak éta) sapertos opini Canonical . Komunitas anu ngalawan Canonical nempatkeun dirina dina rencana yén naon waé perusahaan atanapi padamelna henteu leres, sanaos leres, sareng nalika henteu, maka ku langkung seueur kakuatan aranjeunna angkat ka jugular sanaos aya batur anu salah atawa leuwih ti perusahaan anu dijalankeun ku Afrika Kidul anu gélo.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Kuring henteu ngalawan Cannonical atanapi Ubuntu; tapi kuring ngalawan gelut ieu anu bener-bener nganyenyeri mayoritas pangguna anu ngan saukur masihan langkung mamang tibatan kaamanan nalika masang Mint / Ubuntu.

      1.    DanielC cenahna

        Kuring ngalawan Canonical (sacara komersil), langkah-langkahna ngarusak Ubuntu. Éta ngan saukur ningali kumaha vérsi 13.10 tétéla, kalayan seueur parangkat lunak museur kana vérsi sélulér, dimana anjeun kedah nganggo HUD upami atanapi upami ngalakukeun operasi anu sateuacanna ngan ukur masalah mencét tombol pikeun ngaksésna .
        Tapi tina éta, janten langkung saé yén Intel, RedHat (aduh, punten, Gnome) sareng sababaraha perusahaan (aduh, abdi damel deui, maksadna mah KDE) nempatkeun halangan pikeun Canonical, teu aya anu jauh tina kanyataan.
        Sateuacan panon kami, kami gaduh perang terang-terangan antara para sepuh di dunya Linux sareng Canonical ieu, tapi cogan na nyaéta ngalawan perusahaan Paman Mark naon waé anu dilakukeun. Henteu janten masalah yén RedHat ngeusi batre pikeun binérna sareng ngajalankeun Gnome, henteu janten masalah yén Digia, SuSe, Blue Systems sareng pembiaya KDE anu sanés, sareng Intel, parantos ninggali pamekaran Wayland mangtaun-taun sareng dina taun kamari sacara magis musna ka dinya sareng boikot (mesen Intel langkung) dukungan MIR, henteu janten masalah yén Icaza sareng anu sanés nyarios yén jalur Gnome sareng KDE sanés anu leres ... teu aya anu penting, hiji-hijina hal anu dilakukeun salah nyaéta naon Canonical lakukeun. xD

        1.    eliotime3000 cenahna

          Ukuran Canonical leres-leres nangis. Dina sisi komérsial, kuring satuju sareng anjeun.

          Dina sisi téknis, kuring henteu yakin ku repos atanapi siklus pangwangunan Ubuntu, janten kuring henteu acan dianjurkeun nganggo Ubuntu atanapi Mint dina PC asli. Kaleresan aya dina tingkat bisnis, Red Hat langkung pinter sareng langkung dewasa tibatan Canonical.

          Sanaos Debian sareng Slackware siga anu teu aya, anu leres nyaéta aranjeunna jago dina ngadukung masarakat anu ditujukeun.

          1.    DanielC cenahna

            Kuring ogé henteu satuju kana siklus anu dikokolakeunana. Éta brutal.
            Ayeuna aranjeunna ngadukung 4 vérsi (12.04, 12.10, 13.04, 13.10) sareng aranjeunna parantos damel dina LTS 14.04…. Éta bodo digedéan !!!

            Sepi aranjeunna tiasa damel sareng LTS sareng 6 bulan sateuacan diluncurkeun, kéngingkeun versi alfa atanapi béta, sareng sanaos kalayan dukungan 5 taun, ngan salami 1 taun aranjeunna kedah ngadukung 3 versi dina waktos anu sami, sareng kanggo anu salajengna Éta bakal nganggo 2 vérsi, kalayan kasempetan pikeun siap-siap ngamimitian damel dina anu salajengna. Salaku conto, aranjeunna damel sapertos anu kuring sebatkeun, sareng éta tina 10.04, ayeuna aranjeunna ngan ukur bakal ngadukung 2 versi (10.04 sareng 12.04) sareng damel dina 14.04, sareng sakali 14.04 dileupaskeun, ngan dugi ka April 2015 aranjeunna bakal ngadukung pikeun 3 vérsi sakaligus. Saatos di ditu aranjeunna bakal gaduh relief pikeun ngamimitian damel dina 16.04 LTS.

            Cara kerja Canonical sapertos kitu henteu cocog dina sirah kuring ayeuna.

        2.    elav cenahna

          DanielC:

          Kuring ngarti yén salaku pangguna Ubuntu anjeun nangtung pikeun aranjeunna, sanaos anjeun henteu ngadukung sababaraha kaputusan Canonical. Saé, tapi tong disebat "Los Santos de GNU / Linux" ogé.

          Tina koméntar anu aranjeunna damel ngeunaan Canonical nalika jalma-jalmi na damel sareng Debian, anjeun kedah netelakeun didieu yén éta mangrupikeun réspon kana koméntar yén Linux Mint saé nguseup ti repositori Ubuntu sabab Ubuntu sami sareng Debian tanpa mulih nanaon (hal siga "maling anu ngarampok maling ..."). Anu leres-leres palsu, Canonical kolaborasi sareng pamekar anu mayar kanggo Debian, sareng nyimpen repositori SORANGAN. Hal anu distro naon waé, kumaha ogé asalna, kedah dilakukeun.

          Abdi sanés pangguna Linux Mint, sareng kuring henteu terang dimana dimana gudangna nunjukkeun, tapi sa kuring terang, henteu aya distribusi anu humandeuar, atanapi protés yén turunanana nganggo repositori na, leres?

          Naha kuring kedah ngagaduhan Repository nyalira padahal 90% tina naon anu kuring anggo parantos sayogi pikeun sadayana? Éta bakal miceun sumberdaya sia-sia. Canonical ngajantenkeun Repository Ubuntu kanggo saha waé anu tiasa dianggo. Mint nyiptakeun gudangna nyalira pikeun hal-hal anu aranjeunna ukur nambihan.

          Sareng Canonical henteu nungtut pamayaran kanggo panggunaan binér na, tapi yén aranjeunna ngalaman prosedur birokrasi pikeun ngagaduhan tanda tangan anu nyatujuan pikeun sadaya distro anu hoyong didasarkeun kana Ubuntu sareng nganggo repositori distro éta.

          Tapi iraha katingali sapertos kieu? Nyatujuan tanda tangan? Kusabab aranjeunna ayeuna bakal gaduh Repository nyalira tapi kuring naros ka anjeun:

          - Naha anjeun yakin yén aranjeunna henteu nganggo Debian sakumaha Hulu?
          - Naha anjeun yakin Debian peryogi tandatangan anu nyatujuan?
          - Naha saur anjeun yén mayar sababaraha padamel pikeun damel pikeun Debian parantos masihan aranjeunna unggal hak pikeun ngaliwat naon anu aranjeunna nungtut?

          Jujur kuring henteu mikir kitu.

          Henteu janten masalah yén RedHat ngeusi batre pikeun binérna sareng ngajalankeun Gnome, henteu janten masalah yén Digia, SuSe, Blue Systems sareng pembiaya KDE anu sanés, sareng Intel, parantos ninggali pamekaran Wayland mangtaun-taun sareng dina taun kamari sacara magis musna ka dinya sareng boikot (mesen Intel langkung) dukungan MIR, henteu janten masalah yén Icaza sareng anu sanés nyarios yén jalur Gnome sareng KDE sanés anu leres ... teu aya anu penting, hiji-hijina hal anu dilakukeun salah nyaéta naon Canonical lakukeun. xD

          Kuring ngabayangkeun anjeun terang yén anu pangpayunna anu ngadukung / promosikeun / ngahutbah Wayland nyaéta Mark Shuttleworth nyalira .. Sareng éta parantos dibuktoskeun (sacara téknis), dina ratusan tulisan ngeunaan hal éta, naha sadaya proyék-proyék éta anu anjeun nyebatkeun parantos masihan tukang. ka MIR.

          Salaku tambahan, kuring ngantepkeun naon anu parantos kuring mairan dina GUTL ngeunaan pendapat pamekar pikeun Canonical sareng MIR:

          Masalahna langkung jauh deui. Mark Shuttleworth milari jalanna pikeun ngajurung dulur-dulur pikeun ngadukung Wayland, enya, Wayland anu ayeuna nolak diri pikeun milih Mir.

          Martin Gräßlin teu nyarios naon-naon anu henteu leres, sareng kuring malikan deui, éta hal asalna ti tukang. Martin parantos réaksi sapertos kieu kusabab padamelan sareng usaha na kedah dihormat.

          Hésé pisan pikeun ngembangkeun hiji hal sareng pikeun aranjeunna sumping sareng ngawartosan anjeun: Henteu, éta henteu. Ayeuna anjeun kedah ngalakukeun anu sanés ieu .. Sareng, horéam anjeun ngamimitian ngerjakeun anu anyar sareng anu lalaki deui: Henteu, éta ogé, ayeuna anu sanés ..

          1.    DanielC cenahna

            «Sakanyaho kuring, henteu aya distribusi anu humandeuar, atanapi protés yén turunanana nganggo Repositoryna, atanapi henteu? »Kuring reuwas yén parantos janten pangguna Debian salami lami anjeun henteu terang naon anu dilakukeun ku sababaraha turunanana. Éta ngan ukur ngirim aranjeunna ngagoreng asparagus teras nempatkeun kana Repository anu misah supados henteu nguseup milikna (dina LMDE sababaraha taun ka pengker, nalika aranjeunna mindahkeun éta, seueur parangkat lunak ngaleungit ti repositori. Naha Mint paduli pikeun ngagentos aranjeunna di gudang anyarna? heueuh, henteu pisan).

            «- Naha anjeun yakin yén aranjeunna henteu nganggo Debian salaku Hulu?
            - Naha anjeun yakin Debian peryogi tandatangan anu nyatujuan?
            - Naha saur anjeun yén mayar sababaraha padamel pikeun damel pikeun Debian parantos masihan aranjeunna unggal hak pikeun ngaliwat naon anu dipénta ku aranjeunna? "
            Kuring henteu ngartos naon hubunganana sareng Canonical anu hoyong nyandak tindakan ieu.
            Kuring yakin lamun Repositori Debian disedot, aranjeunna bakal parantos ngalakukeun anu sami sareng aranjeunna sareng Mint sareng anu sanésna asalna tina distro universal.

            "Kuring ngabayangkeun anjeun terang yén jalma pangpayunna anu ngadukung / ngamajukeun / ngahutbah Wayland nyaéta Mark Shuttleworth nyalira."
            Leres, kuring terang leres pisan, sareng kuring parantos nyebatkeun éta sababaraha kali yén nalika anjeunna aya teu aya anu nyarios nanaon, tapi nalika anjeunna nyarios yén anjeunna bakal angkat ti Wayland sareng badé nyiptakeun vérsi na nyalira (kusabab Gnome atanapi KDE henteu nempatkeun usaha pangsaeutikna) nyaéta nalika sadaya jelema ngagaduhan Wayland.
            Sareng sapertos anjeun ngadugikeun kuring ngeunaan Grosslin, ogé, mirip pisan sareng Canonical. Kacida pikasebeleun pikeun nyarios dimana-mana «hé, ieu masa depan, urang kedah ngembangkeun éta babarengan sabab éta anu bakal urang sadayana anggo» sareng ningali anu paling ageung ngantepkeun anjeun nyalira salami mangtaun-taun ka anjeun sareng sababaraha pangembang diantarana Hogsberg anu pang masihna ngan ukur mimiti. Kacida pikasediheunna ningali yén kumaha hésé anjeun ngayakinkeun sareng nempatkeun sababaraha ngembangkeun, anjeun ngan ukur maju perséntase leutik, sareng ngan nalika anjeun ngumumkeun pengunduran diri anjeun, anu sanés tiasa ngerjakeun naon anu anjeun nyungkeun bantosan mangtaun-taun sareng sateuacanna 200 atanapi 300 kali langkung kirang ti 1 taun. Upami éta sanés kahoyong bangsat, maka kuring henteu terang naon anu anjeun hartosna ku éta.

        3.    Pagawe cenahna

          Perusahaan anu ngahambat Canonical?
          Rintangan nyaéta naon anu aranjeunna lakukeun ku nyuhungkeun permintaan tinulis pikeun ngagunakeun binérna, halangan nyaéta nyingsieunan halaman sareng alesan hukum ngeunaan logo kusabab aranjeunna nyebarkeun hal-hal anu teu cocog sareng aranjeunna, halangan-halangan pikeun ngalaksanakeun pamekaran anu disangka bébas tapi éta éta henteu mungkin pikeun port aranjeunna ka distro anu sanés.

          Kuring henteu acan ningali halangan atanapi usaha boikot pangwangunan Canonical ku perusahaan mana waé, sareng nalika kuring naros ka anu nyebut éta contona, aranjeunna henteu tiasa masihan kuring atanapi henteu hungkul.
          Antara henteu ngadukung sareng nempatkeun halangan, aya seueur bédana.
          Kuring moal ngiringan nuduh saha waé anu ngawatesan diet kuring ngan kusabab aranjeunna henteu masihan artos janten kuring tiasa ngagaleuh tuang.

          Nyingkah pamekaran wayland?
          Tapi upami kalender pangwangunan diterbitkeun, ogé mailing lists, kamajuanana jelas katingali dumasar kana waktuna, éta palsu yén ngan dina taun kamari batréna ditedunan.

          1.    DanielC cenahna

            "Kuring henteu acan ningali halangan atanapi usaha boikot pamekaran Canonical ku perusahaan mana waé,"
            Abdi henteu terang dimana anjeun lalayaran salami ieu.

            Sareng, upami aya perusahaan anu henteu ngalawan Canonical tapi ngalawan saha waé anu di payuneunnana, éta nyaéta Novell sareng RedHat. Ukur terang perkawis kasepakatan anu dilakukeun ku MS (komérsial, patén sareng pangembang) sareng Intel, penanganan Gnome sareng pangaruhna (kusabab éta sacara komunitas sacara resmi, tapi tetep ningali sababaraha "rekomendasi") dina KDE.
            RedHat kolaborasi LOT dina linux sareng kernel, sareng ku sabab kitu éta ngagaduhan BANYAK pangaruh di dunya ieu.

          2.    Pagawe cenahna

            @DanielC

            Sakumaha anu kuring carioskeun, aranjeunna henteu pernah tiasa ngenalkeun kuring kana hiji conto "kuncén.
            Kuring ogé, panginten janten naha anjeun henteu nganggo gelombang mikro pikeun nganapigasi salami ieu, tapi anu leres nyaéta jenis arguméntasi anu teu leres janten teu kamana waé.

            Poéna Novell sareng MS parantos dipikaterang (sareng seueur dikritik nalika éta), tapi éta henteu aya hubunganana sareng éta.
            Sarua sareng perjanjian komérsial RedHat, Canonical ngagaduhan aranjeunna kalayan amazon, klep sareng ningali saha deui, tapi kumaha?

            Kuring henteu nolak pangaruhna, tapi éta mangrupikeun hal sanés anu sanés ogé, sabab pangaruhna henteu goréng, sareng upami dituduh yén éta dipaké pikeun ngahambat proyék X, éta moal ngaraosan nempatkeun sababaraha bukti anu ngadukung éta.

  9.   Roberto cenahna

    Kabeneran aya hiji-hijina hal anu kuring resep ngeunaan Ubuntu nyaéta vérsi LTS (anu teu gaduh RH / Fedora). Tapi teras, pikeun pamahaman kuring, aranjeunna nyimpang hal.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Kaluaran RHEL sami sareng rilis Debian Stable, dina waktos anu sami, éta sami sareng versi LTS tina Ubuntu; Kaluaran Fedora sami sareng Kaluaran Ubuntu.

  10.   pandev92 cenahna

    Janten openource sanés hartosna henteu ngagaduhan jinis pangwatesan, éta sadayana gumantung kana jinis lisénsi sareng jinis klausa.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Éta leres.

      Sarengna, naha anjeun nganggo turunan Ubuntu atanapi agén pangguna Firefox maénkeun prank dina anjeun?

      1.    pandev92 cenahna

        Henteu henteu xD, abdi nganggo ubuntu ahaha! Meureun akhir minggu kuring lebet kana linux pink atanapi neptune.

        1.    eliotime3000 cenahna

          Mudah-mudahan anjeun dipasang dina modeu netinstall.

          1.    pandev92 cenahna

            Ahaha henteu, kuring masang éta ku cd live union, langkung ti naon waé sabab kuring parantos ngaunduh XD sahingga ngahindaran kuring milarian sajam, nalika ngaunduh bungkus XD! Kuring henteu terang naon anu kajantenan ti Spanyol, tapi sacara standar éta salawasna milih eunteung anu cukup laun sareng jenuh.

  11.   SMGB cenahna

    Akhir-akhir ieu sigana yén Ubuntu parantos robih sikepna kana sesa komunitas Linux, ku seueur spionase ka pangguna, seueur anu ngahalangan, tuduhan sareng gaffes. Éta moal nyandak seueur pikeun Mint pikeun nyingkirkeun ka Debian sadayana sareng ngirim Ubuntu kana ngagoreng asparagus, anu kedahna dilakukeun ti baheula. Sareng jawaban anu sami diterapkeun pikeun sadaya "turunan" sanésna tina distribusi éta. Upami ieu teras-terasan, pikahareupeun henteu saé, utamina upami anjeun hoyong mandiri sareng ngajantenkeun parangkat lunak anjeun janten bisnis gaya Windows langsung. Sistem na saé, tapi jalma-jalma anu ngalakukeun éta mulai ngambek pangguna ... atanapi henteu?

    1.    Roberto cenahna

      Abdi satuju pisan. Upami kuring diréktur LM, kuring bakal mandiri ti baheula.

  12.   Super Kuat Chinazo cenahna

    Éta henteu leres! Ayeuna atanapi kapayunna, kuring badé mayar kanggo nganggo produk anu kuring popular ... Éta henteu tiasa, ku naon raos ???

    1.    eliotime3000 cenahna

      Anjeun teu kedah mayar. Masalahna kusabab kaangguran saderhana anu lumangsung kusabab masalah kaamanan repos Ubuntu, anu gumantung kana duanana Ubuntu sareng turunanana.

  13.   patodx cenahna

    Jelas yén Mint parantos lami janten variabel résiko pikeun bisnis anu dimimitian ku Ubuntu. Pujangga urang Mint, gampang dianggo, ogé tingkat pangapuranana anu langkung luhur ngajantenkeun langkung pikaresepeun dina panon pangguna anu anyar; Aéh hal ieu kajantenan nalika salah ngamimitian di Ubuntu sareng ngalangkungan Mint. Saur jajaran Linux mah sareng bakal [arch, debian] kanggo waktos anu lami.
    Wasalam

  14.   wasawasa cenahna

    stamina Linux Mint (sareng)

  15.   TeuTiBrooklyn cenahna

    Henteu aya anu énggal.

    Numutkeun kuring, seueur jalma, khususna ti pamiarsa Linux, kedah ngalakukeun sapertos kuring: teu malire Ubuntu / Canonical.

  16.   oliver twister cenahna

    Distro anu mana Ubuntera nyarankeun kuring kalayan pangalaman anu sami?

    1.    eliotime3000 cenahna

      Rusia Fedora Remix. Sajauh anu pangsaéna.

  17.   rolo cenahna

    Ngeunaan jalma-jalma anu damel dina kanonis sareng kolaborasi dina debian, kuring kantos nguping yén seuseueurna pangembang debian anu lebet kanonis sabab kagolong dina debian, tapi aranjeunna ogé parantos nyandak jalma anu damel di apel, jst.
    Ngeunaan masalah lisénsi, kuring parantos lami maca hiji seni ku anu nganalisis lisénsi ubuntu sareng ngagaduhan seueur daérah kulawu (parangkat lunak anu dikembangkeun ku kanonis sareng paningkatan sareng sumbangan anu diwanohkeun ku jalma-jalma) upami kabeneran kuring mendakan kasenian éta maka kuring nempatkeun tautan

    1.    rolo cenahna

      Abdi mendakan di dieu https://blog.desdelinux.net/un-analisis-de-las-licencias-de-contribucion-a-canonical-y-fedora/ (Jigana seni na aya dina blog anu sanés tapi henteu janten masalah)

  18.   Tesla cenahna

    Kuring pikir yén perjuangan ieu ngan ukur nyababkeun hiji hal, panyebaran énergi dina dua sisi anu tiasa difokuskeun ningkatkeun parangkat lunak pikeun kapentingan GNU / Linux. Eureun omong kosong sareng tantrums, naha éta Ubuntu, Linux Mint, atanapi saha waé. Sakali deui ditingalikeun yén dengki sareng sombong serius ngarugikeun kabébasan ...

    LMDE kuring henteu ngartos pisan. Janten naha anjeun nyalahkeun aranjeunna salaku teu aman pikeun henteu ngamutahirkeun kana vérsi pangénggalna? Ti iraha ieu kitu? Nyatana, kuring parantos masang LMDE salami sababaraha dinten, kuring ogé henteu tiasa masihan koméntar. Tapi kuring pikir yén lamun éta hal gajih éta bakal ngamutahirkeun tanpa masalah. Kuring henteu pati ngartos ngeunaan keluhan éta ...

    Salam!

    1.    Tesla cenahna

      PS: Pembaruan Thunderbird kritis kaluar kamari (https://www.mozilla.org/security/known-vulnerabilities/thunderbird.html#thunderbird24.1.1) sareng dinten ayeuna kuring parantos sayogi dina LMDE.

  19.   Dhouard cenahna

    Aaaaaaaah. OpenSuSE kuring anu henteu lebet kana puddle naon waé. Éta sababna, sareng kusabab kumaha jalanna, kuring parantos nganggo mangtaun-taun.

  20.   Ricardo Jose Manuk Lopez cenahna

    Respon anu saé pisan ti jalma ti LM, Ubuntu sareng Canonical beuki parah unggal dinten! : S

  21.   Carlos-Xfce cenahna

    Hai Elav. Parantos lami saprak kuring henteu kéngingkeun koméntar sapertos anu kuring usulkeun. Nalika éta dimimitian ti Linux, sakedik langkung ti dua taun ka pengker, kuring didédikasikeun pikeun menerkeun kasalahan linguistik sareng éjahan dina éntri, heh heh.

    Kuring kantos resep tulisan anjeun, cara nyerat sareng pendapat anjeun. Teu kedah disebatkeun yén kasalahan éjahan anjeun ngan saeutik, sapertos anu kuring mendakan ayeuna. Anu kahiji nyaéta kurangna tilde langkung tina dua patarosan »naon»:

    «Sareng kuring heran ku naon Canonical moral?

    Tangtosna, kedah ditingali yén "binér" jelas-jelas dituduhkeun ... ».

    Dina kalimat kahiji, aya ogé kasalahan tanda baca. Hal anu paling pas nyaéta: "Sareng kuring heran, ku naon moralitas Canonical?" Dina sadetik, kuring langkung jelas pikeun ngagentos "what" by "which": "[...] kedah ditingali mana anu" binaries "anu dimaksud ...".

    Kasalahan anu kadua, dina alinea anu terakhir, nyaéta ngaleungitkeun diakritik: «Upami anjeun naros ka kuring, […]». Anu leres anu kedah dilakukeun nyaéta: "Upami anjeun naros ka kuring, […]".

    Nya, éta éta. Baheula kuring henteu nyéépkeun waktos pikeun masihan koméntar ngeunaan ieu, tapi kuring pikir éta cara leutik kuring tiasa nyumbangkeun sahingga tulisan anjeun sareng Gaara (kuring ogé biasa ngabenerkeun) langkung nyerat langkung hadé sahingga ningkatkeun tingkat blog. Salam.

    1.    elav cenahna

      Henteu masalah. Naon deui, kuring hatur nuhun kana koréksi, sabab salaku manusa, kuring salah .. Nuhun.

      1.    Carlos-Xfce cenahna

        Wilujeng sumping, urang sadayana silih pelak.

  22.   sadayana cenahna

    punten sareng naon konfigurasi anu leres anu langkung aman sareng linnux mint 15, hatur nuhun

  23.   Maot cenahna

    Stamina Debian

  24.   Nuh Lopez cenahna

    Tungtungna Ubuntu nyarios ironisna: "Linux kanggo beigns manusa" (Linux kanggo manusa). Ubuntu bakal nganggur tanpa Debian. Naha Ubuntu henteu naros lisénsi ka Debian pikeun nganggo paket binér na? (Kuring ngarti yén nanyakeun lisénsi nyaéta mésér éta pikeun dipaké sacara sah kusabab dina waktos anu jelas ngajelaskeun yén éta nyungkeun artos).

  25.   thng cenahna

    Mangtaun-taun kuring lirén nganggo ubuntu sabab henteu nyugemakeun kuring pisan, kuring mimiti ngagunakeun LM sareng kuring resep pisan. Pikeun kuring, unggal dinten kanonis mangrupikeun perusahaan anu langkung parah sareng kuring henteu resep cara na mangtaun-taun.

    Kesan kuring nyaéta unggal dinten sakedik langkung seueur "jandéla distribusi"

  26.   TheGuillox cenahna

    Kuring leres-leres bosen maca berita ngalawan kanonis, sigana yén modis pencét aranjeunna bahkan ku sakedik pamanggih pangembang.

  27.   diazepam cenahna

    Dina berita anu aya hubunganana, kerutan Ubuntu ... Mir henteu sumping dina 14.04
    http://www.muylinux.com/2013/11/19/ubuntu-14-04-no-mir

    1.    eliotime3000 cenahna

      Kuut!

  28.   Federico cenahna

    Unggal dinten anu kalangkung, kuring ningali kumaha Canonical didegradasi beuki loba, sahingga produk unggulan na Ubuntu. Upami Ubuntu didasarkeun kana Debian Sid, naon akal gélo anu bakal mayar kanggo pangwangunan dumasar kana paket binér Debian? Kuring pikir yén upami Canonical henteu netepkeun jalanna pikeun dicirikeun sapinuhna sareng Software Free Real - sakumaha anu aranjeunna lakukeun sababaraha taun ka pengker - urang bakal langsung ningali éta tina dunya urang.

    Abdi nyarios yén éta bakal éra, tapi sakumaha aranjeunna sareng Canonical / Ubuntu ...

  29.   Damien cenahna

    Mudah-mudahan, dina sababaraha waktos Canonical badé ngaréspon agrésif kana popularitas Linux Mint. Dina hal ieu sigana rada henteu adil sareng fitnah.

    Abdi pamekar parangkat lunak sareng kuring parantos nganggo Linux Mint salaku sistem sol kuring sababaraha taun. Ayeuna kuring nganggo versi 16 RC sareng Kayu Manis sareng éta leres-leres tiasa dianggo éndah. Kuring mendakan dina distribusi ieu mangrupikeun dasar anu padet sareng di luhur sadayana saluyu antara versi. Aranjeunna parantos mekar janten tempat anu kuring raoseun.

    Éta pamahaman kuring yén "Update Manager" mangrupikeun panganteur grafis pikeun "apt." Kuring ngalakukeun tés gancang netepkeun "Update Manager" kanggo ningali tingkat 4 sareng 5 sareng henteu aya anu "apt" dina tingkat konfigurasi dirobih. Pasti saringan tingkatna ngan ukur dina "Update Manager" (sigana mah).

    Ieu nimbulkeun kaprihatinan pikeun kuring: Upami kuring ngamutahirkeun sistem kuring ku ngaeksekusi "aptitude update && aptitude full-upgrade -y" (anu kuring sering dilakukeun ...) preferensi tingkat "Update Manager" diterapkeun atanapi sadayana ngan saukur diénggalan. Jigana sadayana ngan saukur diénggalan, sakumaha aman sapertos Ubuntu. Naha anjeun terang?

    1.    elav cenahna

      Nya, leres pisan anu anjeun curiga, kuring curiga. Saur kuring yén "Kaamanan" ngan ukur diterapkeun ku Update Manager, anu tungtungna, nyaéta anu biasa dianggo ku pangguna pikeun ngapdet .. 😉

      1.    Damien cenahna

        Abdi satuju.

        Kuring yakin yén seueur jalma henteu ngagaduhan paham kumaha pentingna pembaruan parangkat lunak sareng pangaruhna kana kaamanan sareng stabilitas sistem.

        Éta valid pikeun naroskeun dugi ka mana sistem operasi kedahna ngajawab patarosan anu tangtu. Sakumaha seueur kauninga anu kedah dianggo ku pangguna pikeun ngagunakeun komputer na "aman."

        Teras, anu langkung parah, kecap akses anjeun nyaéta "1234" atanapi sistem anjeun ngamungkinkeun kecap konci anjeun "1234". Dina pengertian ieu kuring yakin yén gangguan ti rata-rata pangguna dina masalah kaamanan kedah minimal.

        1.    elav cenahna

          Éta sobat leres. Upami Sistem langkung aman, pangguna bakal langkung aman .. 😀

  30.   mss-devel cenahna

    Kumaha sacara moral tiasa Canonical ngecas nganggo Ubuntu? Sareng sadaya hak anjeun. Tong hilap yén "gratis sanés gratis", dina kecap Stallman nyalira.
    Tapi balik deui ka subjek, kritikna pikeun karyawan Canonical henteu masuk akal. Di bumi, kumaha urang? Kalayan sadaya sampah tina lensa, sadaya maluruh anu dilakukeun ku pangguna dina Dash didaptarkeun dina sérver Ubuntu. Naha anjeun milari dokumén penting? Canonical parantos terang. Aya invoice bank? Naha anjeun parantos didaptarkeun. Sareng Shuttleworth ngabohong nalika cenah milarian anonim. Upami sadayana anonim di Ubuntu, naha GeoIP? Jelas yén interaksi pangguna sareng Dash sareng lensa geolocated berkat modul GeoIP.
    Salaku pamilon dina komunitas Ubuntu, kuring nyarios yén Canonical teuing ngagoda urang

  31.   truko22 cenahna

    Mint Linux sareng turunan ubuntu kedah ngagaduhan Repositori nyalira.
    Henteu kritis kana tujuan Canonical sareng tujuan Ubuntu na, aya seueur distro anu saé pikeun sadaya rasa anu dikritik.

  32.   Lex-WC cenahna

    Pendapat anu saé.
    Canonical unggal dinten aranjeunna ngubur diri ku kecap-kecapna.
    Leres pisan lisénsi pikeun nganggo binér anjeun? Éta anu paling henteu logis kumargi Open Source.
    Sateuacan masihan pendapat kuring kuring henteu aya dina dua sisi (Ubuntu atanapi Mint) sareng kirang ti Microsoft.
    Pendapat kuring nyaéta aranjeunna sieun persaingan (Linux Mint) mangrupikeun sebaran paling populér dumasarkeun kana Ubuntu sareng sacara éstétis langkung saé tibatan antarmuka Ubuntu, sareng kecap-kecap ieu dipikaterang ku pamekar sistem x (Windows) XD ngalawan Sistem Operasional sanés kumargi langkung saeutik pangguna sami sareng kirang popularitas sami sareng kirang penghasilan.
    Pondokna, dinten ka dinten aranjeunna janten bayangan Microsoft.

  33.   wébx21 cenahna

    Dinten ieu openuse 13.1 dileupaskeun, mugia enggal lirén nganggo distros * buntu

    1.    eliotime3000 cenahna

      Kuring disimpen tina distro éta kusabab kuring nganggo Debian Wheezy di bumi.

  34.   eliotime3000 cenahna

    Jigana jenis diskusi ieu beuki teu pas.

    Seueur anu nyarioskeun ngeunaan NSA, spionase sareng hal-hal sapertos kitu, tapi unggal-unggal aranjeunna mopohokeun yén sababaraha kali, jalma anu sami mangrupikeun anu bakal ngamankeun kaamanan sorangan nalika peteng. Sababaraha kali, kuring ningali jinis-jinis tingkah laku ieu sapertos tantrums, kumargi sababaraha kali, jalma-jalma anu nganggo distro ieu sami-sami tanggel waler pikeun integritas distro éta salaku pamekar ieu.

    Keluhan ieu henteu narik perhatian kuring. Nanging, ningali yén aranjeunna nyampur kentang sareng ubi jalmi, anu leres nyaéta ku jenis diskusi ieu aranjeunna memotivasi saha waé pikeun henteu nganggo Ubuntu sareng turunan sanésna pikeun kanyataan saderhana henteu nunjukkeun kematangan dina nyanghareupan masalah-masalah leutik.

    Masih, naha saur anjeun ka NSA nyalira nganggo inpormasi pikeun rencana sapertos ngambil alih dunya atanapi ngagunakeun kami salaku beurit lab? Ngan ukur ningali Artikel ieu sareng ngawartosan kuring upami naon anu parantos dilakukeun ku NSA, salain ti PRISM sareng étika na anu pikasieuneun, tiasa dibenerkeun (sareng omong-omong, dina koméntar aya keluhan anu hurung anu ngan saukur teu daék tuang troll anu aya sareng bieu Arkham Parkinson mareumanana sakali).

  35.   hernan cenahna

    "Peradaban anu hébat henteu ditaklukkeun ti tanpa dugi ngancurkeun dirina tina jero" tina kiamat pilem

  36.   Permata cenahna

    Dina sudut pandang kuring, Canonical nyimpang sakedik, sareng perkawis bentukna entri, sigana mah rada ngagedéan, sareng numutkeun kualitas Ubuntu, sacara pribadi daunna sakedik anu dipikahoyong, kuring saheulaanan angkat ka OpenSuse , Kuring bakal mikir ngeunaan LTS Ubuntu salajengna nalika kaluarna.

  37.   mario cenahna

    Salaku koméntar dina halaman sateuacanna nyarios, balik sadaya masalah ieu nyaéta perusahaan sareng sanés proyek. Dina duanana gnome, systemd / udev, wayland, aya Red Hat, sareng dina ngahijina, wiwitan, mir, aya Canonical. Duanana perusahaan ngamimitian tindakan hukum sareng ngagaduhan kawijakan anu sami sareng binér, logo sareng mérek (bahkan henteu mikirkeun Clement nganggo rpms resmi, atanapi namina aranjeunna, parantos aya gugatan). Aya jalma anu percanten ka anu didugikeun mayoritas di komunitas (komunitas mana: pangguna, distros, devs, gnu, open source, libre, atanapi linuxera?). Ubuntu nyandak kaputusanana dina mayoritas anu sanés pangguna 20M. Kanyataanna nyaéta aya distro sapertos debian anu nétral dina gelut ieu antara perusahaan, sareng anu sanés sapertos gentoo ngadamel alternatip na nyalira. Komunitas sareng mayoritas relatif. Di 2003 komérsial, mayoritas sareng standar komunitas nyaéta rpm sareng RH clone distos. Sareng ayeuna? Aranjeunna ngaleupaskeun uap heula dina deb, PPA anu teu kaitung sareng clonbuntus, bahkan distros anu didukung gnu nuturkeun apt / deb. Naha "komunitas" henteu ngadukung standar LSB anu ogé komunal? Tétéla masarakat robih pipikiran, saha anu terang upami dina 10 taun éta bakal ngalaksanakeunana deui.

  38.   nosferatuxx cenahna

    Salam komunitas:
    Cara kuring ningali éta, saur kuring kanonis dimimitian "nyentak najong" kumargi popularitasna parantos turun tina kamekaran kahijina, anu nyababkeun hijrah ka arah distribusi turunanna (pikeun nyaritakeun sababaraha cara) utamina ti mint linux.

    o_o

  39.   Kabel cenahna

    Sigana mah seueur ambek disuling ngalawan Ubuntu, gratis. Tapi atoh, éta anu aya dina blog ieu sareng kuring biasa; janten kuring moal asup kana diskusi ngeunaan umum ieu.

    Anu henteu sapertos resi nyaéta tulisan éta nyarios kieu:

    Lisénsi pikeun nganggo binér Ubuntu? Serius? Ayeuna hiji-hijina hal anu leungit nyaéta anjeun kedah mayar kanggo nganggo distribusi Canonical atanapi langkung goréng, mayar kanggo turunan. Sareng kuring heran, ku naon Canonical moral?

    Pasti, perlu pikeun ningali mana "binér" anu aranjeunna jelaskeun, sigana mah aranjeunna ngarujuk kana bungkus anu aya hubunganana sareng Mitra Canonical, tapi aya kontradiksi di dieu: Naha Ubuntu sanés mangrupikeun distribusi Sumber Terbuka? "

    Éta "Ayeuna hiji-hijina hal anu tersisa nyaéta anjeun kedah mayar kanggo nganggo distribusi Canonical atanapi langkung goréng, mayar kanggo ngahasilkeun turunan." Naon anu anjeunna datang pikeun? Naha anjeun nyebarkeun jinis trik ieu upami anjeun henteu acan ngaverifikasi kabeneranna?

    Éta tina ¿Kalayan naon Canonical moralna?… Naon éta? moral? Anjeun guyonan, leres?

    Sareng tina "Naha Ubuntu sanés mangrupikeun sebaran Open Source?" ... panginten blog ieu serius ... Tingali ékosistem Linux sareng jawab sorangan.

    Nalika anjeun resep ka cizañar, anjeun tiasa ningali yén anjeun resep.

    1.    elav cenahna

      Hayu .. anu hiji deui ..

      Éta tina "Ayeuna hiji-hijina hal anu leungit nyaéta anjeun kedah mayar kanggo nganggo distribusi Canonical atanapi langkung parah, mayar kanggo ngahasilkeun turunan." Naon anu anjeunna datang pikeun? Naha anjeun nyebarkeun jinis trik ieu upami anjeun henteu acan ngaverifikasi kabeneranna?

      Abdi henteu nanem nanaon. Ngabuburit dilakukeun ku Canonical sareng Filo, Ubuntu mah sanés badé sumping ogé. Tujuanana parantos kajantenan dina waktos éta. Naon anu nyusahkeun kuring (sapertos seueur), nyaéta aranjeunna parantos kéngingkeun "kapercayaan" seueur pangguna ku ngajual ide pikeun OS anu Gratis pisan sareng ayeuna aranjeunna kaluar tina jumlah lisénsi anu dianggo pikeun binérna.

      Éta tina ¿Kalayan naon Canonical moralna?… Naon éta? moral? Anjeun guyonan, leres?

      Leres, moral .. Naha anjeun terang naon hartosna kecap éta?

      Sareng tina "Naha Ubuntu sanés mangrupikeun sebaran Open Source?" ... panginten blog ieu serius ... Tingali ékosistem Linux sareng jawab sorangan.
      Nalika anjeun resep ka cizañar, anjeun tiasa ningali yén anjeun resep.

      Sareng kuring yakin yén kuring ngagaduhan hak mikir sakumaha kuring ngartos .. Ékosistem Naon anu kuring kedah tingali? Naon anu kuring kedah tingali? Sakumaha sakedik sakedik Canonical hoyong nuturkeun léngkah RedHat atanapi langkung parah, Apple?

  40.   Hector Debianista cenahna

    Pikeun bagian kuring, kuring nganggo Iceweasel dina LMDE 2013 03 bungkus pembaruan 7, ngantosan vérsi salajengna tina panyungsi ieu dina Repository Test Debian. Patanyaan kuring naha kuring ngorbankeun kaamanan ku ngagunakeun Iceweasel tibatan édisi Firefox anu pang anyarna anu sayogi pikeun LMDE?

  41.   Windousian cenahna

    Upami jalma Linux Mint sangsara sareng Canonical yén aranjeunna dumasar kana distro bintangna dina Debian atanapi Red Hat sahingga opera sabun na bakal réngsé. Seueur anu ngritik Ubuntu tapi aranjeunna henteu mandiri atanapi miceun minyak anu ngagolak kana aranjeunna: P.

  42.   Emmanuel Acuna cenahna

    Saé pisan ceuk éditor, Kuring parantos ngintun Ubuntu ngapung salami waktos, kanyataan yén kuring gaduh jalma pikeun aranjeunna henteu masihan aranjeunna langkung seueur kualitas, kuring langkung resep sarébu kali pikeun aub sareng Debian atanapi LMDE tibatan nganggo Ubuntu, ogé kuring ogé henteu anggo di dieu upami éta tos dipasang. Goréng teuing éta janten hoyong monopoli pasar sadayana sareng henteu merhatoskeun naon anu aranjeunna saleresna, distro anu sateuacanna sareng gnome 2 anu pangsaéna tapi ayeuna kalayan Unity sareng aliansi na aranjeunna ngusir langkung ti hiji.
    Salam.

  43.   hayu urang nganggo linux cenahna

    Naon warta goréng, che ...
    Warta anu sapertos ieu ngan ukur ngabagi komunitas Linux.
    A isin pikeun komunitas Ubuntera…: S Aranjeunna kedah diajar ti kami! Haha!
    Peluk! Paul.

  44.   Godthiller Cthonian cenahna

    Hal anu saé ngeunaan GNU / Linux nyaéta upami anjeun henteu resep naon-naon, teras ngalih kana anu sanés, dina sababaraha waktos kuring nganggo Ubuntu sareng kuring henteu resep éta, di sagigireun éta seueur pisan ngadeukeutkeun GNU / Linux ka seueur pangguna, hiji hal henteu nyandak anu sanés. Petunjuk anu anyar na panginten henteu pikaresepeun pikeun seueur jalmi, saleresna kuring ngungsi di Ubuntu ti saprak baheula, kuring ngan saukur ngagunakeun kabébasan pikeun milih anu paling saé pikeun kuring sareng balik deui ka Opensuseup anu kuring dipikacinta, anu mangrupakeun anu kuring anggo dina komputer kuring. desktop, dina laptop kuring gaduh Debian 7 sareng Mate sareng kuring bagja 🙂

    Linux Mint salawasna katingalina sapertos alternatif anu nyegerkeun pikeun Ubuntu, sareng versi LMDE na sigana luar biasa, kuring pikir éta mangrupikeun alternatif anu saé pisan.

    Kuring pribadi henteu resep sikap Canonical, tapi aranjeunna bakal terang naon anu aranjeunna laksanakeun.

    Damai sareng cinta

  45.   Antonio cenahna

    Kuring parantos nganggo Ubuntu ti saprak didamelna. Sateuacan nganggo distro anu sanés. Utamana, kuring nganggo Debian. Kuring mutuskeun pikeun pindah ka Ubuntu sacara definitif nalika dimimitian ku LTS. Sadayana jalan sampurna, kuring nganut update, ti 8.04 LTS, sareng kuring ngagaduhan ka 12.04 LTS tanpa masalah.
    Teras kamungkinan pembaruan kana vérsi 14.04 LTS kaluar. Saatos dipikirkeun, kuring mutuskeun nyanghareupan pembaruan sareng masalah dimimitian. Mesin sareng kernel énggalna henteu kahartos. Musibah.
    Kuring mutuskeun pikeun nyimpen data sareng ngalakukeun pamasangan seger tina 14.04 LTS.
    Henteu nanaon. Henteu. Kasalahan Kernel.
    Diusahakeun sareng 12.04 Sarua, kasalahan Kernel.
    Teras kuring ngartos naon anu kajantenan. Kuring ngamimitian nganggo 8.04 LTS sareng kuring nampi unggal pembaruan anu ditawarkeun ka kuring, sareng tangtosna, Kernel parantos diénggalan, tapi éta henteu robih kana vérsi énggal anu aranjeunna anggo ti saprak 10, saur kuring, sareng mesin damel saé, kuring cekap Ram, tapi prosésorna pondok pikeun kernel énggal, janten, saatos usaha anu teu hasil kuring mutuskeun pikeun nyobaan Linux Mint 17.1 sareng ... oh, reuwas ... nalika masang aranjeunna nawiskeun kamungkinan anjeun ngalakukeun instalasi ku kernel 3.13… generik anu adaptasi 100% kana komputer kuring. Sareng kuring aya. Kalayan Linux Mint, Kayu Manis 17.1 sareng kamungkinan ngamutahirkeun sareng tiasa milih kernel mana anu dipiboga sareng mana anu henteu.
    Kamungkinan ieu henteu dipasihkeun ku Ubuntu. Ngérakeun
    Ieu kasaksian kuring Salam ka sadayana