Sisi Gelap mosaik (IV): Scrotwm

Janten urang teraskeun. Dina pangiriman saméméhna kami ngarobih file xmonad.hs sareng ngaleungitkeun ideu Haskell salaku basa alien. Dinten ieu kami bakal ningali anu langkung saderhana, Spectrwm; baheulana kawanoh salaku Scrotwm. Pikeun kaperluan tulisan ieu, urang bakal nyauran éta Scrotwm sabab kuring masih dina Debian anu stabil sareng iketna henteu acan namina nami deui. Atoh, éta pamasangan biasa.

sudo aptitude masang scrotwm dmenu conky

Naon anu urang hoyong konky? Dmenu deui? Urang bakal nganggo éta engké, anjeun bakal ningali.

Dasar

Bener henteu seueur anu tiasa dijelaskeun, sabab nalika ngajalankeun scrotwm salaku sési kami mendakan bar di ujung luhur layar sareng warna anu solid salaku tukang. Alt + P bakal ngaluncurkeun dmenu, sapertos biasa, tapi ku kaanehan anu ayeuna warna dmenu saluyu sareng bar status urang.
Ieu kajantenan kusabab urang henteu ngan ukur ngaluncurkeun dmenu, tapi langkung hadé ngaluncurkeun paréntah anu langkung rumit anu parantos ditangtoskeun dina file konfigurasi Scrotwm: ~ / .scrotwm.conf (ieu ngarobah vérsi ka hareup pikeun ~ / .spectrwm.conf). Tarekatna sapertos kieu:

dmenu_run -fn $ bar_font -nb $ bar_color -nf $ bar_ font_color -sb $ bar_border -sf $ bar_color

Kecap anu ditandaan ku $ teu aya sanes ngan ukur variabel skrip sh, sareng ngonpigurasi dina file anu sami. Kuring nyarankeun anjeun henteu némpél bagian ieu kusabab sakali warna na ngonpigurasi, éta ngahijikeun lumayan lah.

Konfigurasi

File konfigurasi na saderhana pisan sareng dikoméntar ogé. Éta kedah dianggo pikeun sadayana, tapi hayu urang ngadamel sababaraha modifikasi:

  • Urang bakal ngarobih konci Mod kana konci Super, masihan panggunaan anu saé pikeun bendéra pribadi keyboard
  • Urang bakal ngarobah warna jandéla
  • Urang bakal nambihan sababaraha ucing-ucing pikeun nanganan windows khusus
  • Sababaraha pintasan keyboard.
  • Urang bakal nyanghareupan kakurangan Scrotwm

Janten urang ampir bakal ngalakukeun anu sami sapertos dina tulisan sateuacanna.

Nyanghareupan file na

Anjeun kedah muka file na ~ / .scrotwm.conf tapi pikeun éta anjeun kedah nyiptakeun heula. Upami anjeun ngalih XMonad (kuring miharep éta) tina konfigurasi anu kuring sediakeun sateuacanna, anjeun bakal ningali yén nalika aranjeunna ngalakukeun kasalahan XMonad nyimpen konfigurasi anu terakhir anu saé sareng ngirimkeun anjeun -gantung kana kumaha anjeun ningali éta- pesen kasalahan anu ngawartosan naon anu anjeun lakukeun salah. Dina Scrotwm henteu éta sareng éta bakal nyandak deui konfigurasi global anu ditulis dina file /etc/scrotwm.conf. Salin sareng némpelkeun saderhana cekap:

cp /etc/scrotwm.conf ~ / .scrotwm.conf

Sigana anjeun henteu kedah ngarobih pangguna, tapi tiasa dilakukeun ku baju umum:

chown here-goes-your-username ~ / .scrotwm.conf

Kami mendakan garis ieu:

modkey = Mod1

sareng urang ngantepkeun kana Mod4, pikeun masihan kana konci karesep anyar kami. Tugas mimiti dilaksanakeun.

kelir

Dina bab samemehna, kuring milih palette SolarizedLight kusabab éta cocog sareng usaha kuring dina méja coklat, ramah-panon. Tapi palet éta parantos bosen kuring sareng waktuna pikeun ngarobihna. Kusabab kuring hoyong anu biru, kuring nyandak Vivify pikeun muter sareng mendakan skéma Doorhinge sanaos kuring tiasa nganggo SolarizedDark atanapi asmdev, ogé sayogi di ditu. File anu dimaksud nyaéta di dieu.
Scrotwm ngagaduhan metode anu rada anéh pikeun nangtoskeun warna. Anjeun kedah nyeratna misahkeun komponén beureum, héjo sareng biru, sapertos dina garis ieu:

color_focus		= rgb:80/c9/ff
color_unfocus		= rgb:0b/10/22
bar_border[1]		= rgb:80/c9/ff
bar_color[1]		= rgb:0b/10/22
bar_font_color[1]	= rgb:ff/ff/ff

Ieu mangrupikeun kelir anu kuring pilih pikeun jandéla dumasar kana skéma warna doorhinge. Urang tiasa perhatoskeun dua hal. Mimiti, ieu mangrupikeun variabel anu dianggo paréntah dmenu sababaraha waktos ka pengker. Sareng anu kadua nyaéta kami bakal nampi sababaraha sisina tanpa fokus anu bakal ngajantenkeun sababaraha terminal katingali salaku hiji. Sapertos kitu:

Pikeun ngarobih nilai tradisional urang (sapertos senar tina tulisan sateuacanna), urang ukur motong kana tilu bagian sareng nempatkeun nilaina antara batangna. Sareng ieu sanés fungsina wandaColor Kami tumaros sareng sakedik Haskell panungtungan waktos.
Tugas kadua réngsé.

Quirks, atanapi naon hartosna éta

Teu bisa dilawan pikeun terus ngabandingkeun Scrotwm sareng XMonad. Halaman proyék éta sorangan nyaritakeun yén éta diideuan ku ideu ti éta sareng ti DWM. Sateuacan urang henteu nempatkeun konfigurasi khusus kana windows, sabab XMonad nanganan aranjeunna sacara standar lumayan leres. Scrotwm ngagaduhan ucing-ucing pikeun ngalereskeun masalah ubin dina sababaraha aplikasi sapertos Gimp. Kami buka ampir tungtung file sareng mendakan bagian quirks. Kami ngarobih garis ieu:

#quirk [Gimp: gimp] = FLOAT + NGANA

Karya Hercules anu saé, hal-hal mimiti rumit. Naha anjeun parantos perhatoskeun yén Scrotwm ubin ogé? Rada langkung sesah kanggo méréskeun ieu. Pikeun ngamimitian urang kedah ngajalankeun paréntah ieu:

xprop | grep WM_CLASS

Panah alit urang bakal dirobih kana jinis panunjuk sareng kami klik dina jandéla béwara. Dina terminal éta bakal sapertos kieu:

WM_CLASS (STRING) = "xfce4-notifyd", "Xfce4-notifyd"

Kami henteu malire bagian mimiti kaluaran paréntah sareng ngabalikkeun hasilna pikeun nyerat ieu:

quirk [Xfce4-notifyd: xfce4-notifyd] = FLOAT + BISA MANEH

Perhatian, huruf kapital penting. Urang tiasa nerapkeun trik anu sami, contona; pikeun meunangkeun naon cb-kaluar, manajer shutdown anu merenah, ogé sok ngambang:
quirk [Cb-exit: cb-exit] = FLOAT + NGANA

Tugas katilu réngsé. Ayeuna program ieu kedahna sapertos kieu:

Janten leres.

Potong kompas

Kami ampir réngsé. Kuring bakal nempatkeun jalan pintas anu sami sareng waktos anu sateuacan:

program [gvim] = gvim bind [gvim] = MOD + v program [mpd-p] = mpc toggle bind [mpd-p] = MOD + c program [mpd-n] = mpc salajengna ngariung [mpd-n] = MOD + s program [mpd-b] = mpc prev bind [mpd-b] = MOD + a

Sintaksisna lumayan saderhana. Tugas kaopat réngsé.

Masalah ngamimitian

Urang dugi ka waktos anu kagok ayeuna. Scrtowm saé, tapi éta henteu tiasa ngatur sapertos a ngamimitian otomatis. Aya cara pikeun méréskeunana. File na ~ / .xinitrc urang nempatkeun ieu:

nitrogén --restore & xfce4-volume & mpd & exec scrotwm

Sareng ayeuna, sanaos éta ngan ukur tiasa dianggo upami urang mimitian ti startx atanapi ku langsing, anu nganggona. Aya masalah didieu sareng éta nyaéta yén di Debian stabil henteu langsing ogé gdm ngahargaan ieu, janten éta henteu leres-leres jalan. Éta kedahna dianggo dina ArchLinux sareng distribusi sanésna vanili tibatan Debian.
Upami ieu tiasa dianggo, urang kedahna parantos réngsé tugas terakhir urang.

Sareng naon anu konky kanggo éta?

Nya, pikeun nempatkeun sababaraha hal deui dina palang status. Salin ieu kana file ~ / .conkyrc anjeun. File konfigurasi anu kuring pasihkeun parantos dikonfigurasi pikeun ieu. Meryogikeun mpd.

out_to_x teu out_to_console enya update_interval 1.0 total_run_times 0 use_spacer none TEXT $ {mpd_artist} - $ {mpd_title} | Kaluhur: $ {uptime_short} | Temp: $ {acpitemp} C | RAM: $ memperc% | CPU: $ {cpu}% |

Sareng éta waé. Setelan Conky langkung gampang maén tibatan xmobar. Dina tangkapan layar sateuacanna anjeun tiasa ningali kumaha jalanna.

conclusions

Scrotwm mangrupikeun produk anu saé. Sateuacan ngawadul ngeunaan kakuranganana, urang kedah émut yén éta berkembang. Sahenteuna kuring cicing sareng anjeunna dina mesin ieu. Sigana mah ieu mangrupikeun akhir tina séri ieu, sabab ti saprak ayeuna anjeun tiasa ngalakukeun nyalira. Ku jalan kitu, file config nyaéta di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

11 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   tarantonium cenahna

    Abdi hoyong nyobian wm ieu, naon dasar anu anjeun mimitian?
    Abdi hoyong mimitian ku debian tanpa lingkungan grafis, kuring ngartos yén kuring ngan ukur kedah masang xorg teras kuring tiasa neraskeun naon anu anjeun carioskeun. Naha font ditingali dina screenshot anu ditetepkeun dina file konfigurasi?

    1.    anti cenahna

      Mémang, font didefinisikeun dina file konfigurasi. Éta Terminus sareng éta dipasang sacara otomatis nganggo iket. Kuring ngaganti sumber GVim sareng terminal supados pas, sabab katingalina lumayan saé.
      Kuring ogé ngamimitian ku Debian minimal, tapi nalika kuring masang instalasi kuring nempatkeun Openbox, sareng kuring nembé ngalih kana Scrotwm. Masang xorg henteu aya masalah pikeun kuring.

  2.   elav cenahna

    Master anti, sapertos anu parantos dilakukeun ku kami ... ^^

    1.    anti cenahna

      Nuhun elav. 😀

  3.   tarantonium cenahna

    Ku jalan kitu, kuring nembé mendakan i3 (http://i3wm.org/) sareng kuring ngaraos saé pisan. Kuring ngan ukur hoyong nyarankeun éta pikeun kumaha intuitif sareng tiasa diaksés ku énggal.

  4.   elendilnarsil cenahna

    Naon anu tiasa kahontal sigana luar biasa pikeun kuring. hatur nuhun kana sadaya padamelan di tukangeun tulisan ieu.

  5.   msx cenahna

    Tutorial anu saé pisan. Upami kuring henteu acan netep kana KDE SC / Heboh pasti kuring bakal masang éta.
    +1

  6.   xykyz cenahna

    Abdi sanés ngan ukur anu maca Scroto sanés? henteu? leres :OKÉ:

    1.    anti cenahna

      Éta salah sahiji alesan nami dirobih janten Spectwm. Aya jalma anu henteu resep sareng aranjeunna ngadamel garpu sareng sadayana, tapi upami anjeun milari bungkusan na, contona dina Arch; éta parantos kaluar salaku spéktrwm.

  7.   agustingauna529 cenahna

    Hatur nuhun pisan!! Kalayan tutorial ieu sareng Arch wiki kuring tiasa ngonpigurasikeunana ogé. Tingali kumaha tétéla ^^

    http://i.minus.com/iVwrtZ0BXuCYd.png

    1.    anti cenahna

      Kuring bungah éta dilayanan anjeun 🙂