Sisi gelap mosaik (II): Pilih anjeun!

Sateuacan neraskeun sareng XMonad on Debian stable sakumaha jangji dina postingan sateuacanna, Abdi hoyong ngadamel kurung supaya urang tiasa nyandak pilihan anu hadé sareng ngahémat waktos sareng damel dina ngajantenkeun méja kami sakumaha anu dipikahoyong. Janten hayu urang mimitian ku sababaraha saran umum.

Sateuacan ngawitan

  •  Maca buku manual. Seueur kali urang ngalakukeun kasalahan fatal ku teu maca buku manual. Ampir kabéh manajer ubin bakal nyambut anjeun sareng layar kosong anu haneut nalika anjeun ngajalankeunana. Ulah panik. Upami anjeun parantos dugi ka ayeuna sareng henteu terang naon anu kedah dilakukeun, pencét sareng ngetik man insert-your-window-manager di dieu. Sadayana anu kuring parantos nyobian nyandak pedaran anu mangpaat pisan ngeunaan cara ngagunakeunana dina dasarna. Pikeun mulang ka lingkungan grafis, pencét sareng siap. Sanaos anjeun kedah ngalakukeun ieu sateuacan ngajalankeun naon waé.
  •  Entong kasieun terminal. Anjeun badé nganggo éta pisan, sahingga aya jalan pintas ti mimiti ampir unggal jalma. Abdi nyarankeun rxvt-unicode, kuring bakal ngajelaskeun naha engké.
  •  Entong nyalin sareng némpelkeun file konfigurasi bari henteu diulas. Ieu penting, sabab setelan ieu dimaksudkeun pikeun pangguna, sanés kanggo anjeun. Nanging, hal anu matak nyaéta niténan aranjeunna kalayan taliti sareng ningali naon anu manpaat pikeun anjeun. Kuring ngan ukur nyarankeun salinan & témpél nalika file alit pisan, ahli umum atanapi potongan kode.
  •  Ngalakukeun eta kalem. Lingkungan boro bakal cocog pikeun kahiji kalina. Anjeun bakal ngalaman kasalahan sareng manajer jandela anjeun, éta pasti. Ku sabab kitu, jaga lingkungan grafis anu parantos anjeun jalankeun aman sareng pastikeun anjeun terang kumaha balikna deui upami kaayaan darurat. Engké kuring ngajelaskeun kumaha.

Naon anu urang butuhkeun?

  • Distribusi Linux wae. Sajauh ieu, naon waé, saé pisan.
  • Éditor téks, langkung saé anu tiasa dijalankeun dina terminal.
  • Émulator terminal. Hiji anu dibawa lingkungan desktop parantos cekap.
  • Anjeun meunang 😀

Pilihanna

Ayeuna barang anu saé dimimitian, urang badé milih manajer jandela diantawis lomari teu aya watesna di jagad raya. Jadi jawab pananya ieu, tapi ngan ku hiji kecap: Naon anu anjeun lakukeun dina komputer anjeun?. Program? Anjeun balayar? Anjeun nyerat? Naha anjeun maca? Sakali patarosan ieu parantos kajawab, kuring masihan rekomendasi: Milarian manajer anu diprogram dina bahasa pamrograman anu anjeun anggo. Ogé parios naha manajerna sayogi dina distribusi anjeun. Sababaraha pisan anyar anu henteu. Urang mimitian.

Awesome

Setting: Karangan

Dina kahadean: Heboh mekar ti DWM, sababaraha taun ka pengker. Dimimitian ku cabang 3, éta mimiti ngonpigurasikeun dirina tina Lua, basa penyuluhan anu kuat. Éta inovatif, sabab éta anu mimiti nganggo perpustakaan XCB énggal pikeun ngarugikeun Xlib. Éta ngagaduhan komunitas anu kuat pikeun pangguna. Ku ngandelkeun Lua, anjeun kéngingkeun perpustakaan standar sareng perpustakaan pihak katilu anu ngalegaan fungsina, sapertos widget. Éta ngagaduhan sistem béwara nyalira, sapertos ngabéjaan-osd; sami tiasa ngonpigurasi di Lua. Tombol ngadukung. Éta ngagaduhan sababaraha tata letak pikeun mozaik standar.

Ngalawan: Seueur pangguna anu teu tiasa nahan saklar ka Lua. File konfigurasi ageung sareng pikeun ngirangan ukuran na anjeun kedah terang ngeunaan Lua. Kadang-kadang anjeun ngagaduhan masalah sareng Xcompmgr. Upami anjeun ngalanggar konfigurasi anjeun bakal balik kana anu sacara standar, éta henteu ngajaga anu sateuacana.

catetan: Éta henteu nganggo méja virtual, upami sanés labél. Éta tiasa ngonpigurasi sahingga aplikasi dijalankeun dina tag anu tangtu.

XMonad

Setting: Haskell

Dina kahadean: Sanaos disada megah, kanyataan yén dikembangkeun di Haskell ngajantenkeun kirang rentan ka bug sareng kasalahan manusa sareng éta stabil pisan. Upami konfigurasi (dina hal ieu, lingkungan dibarengan deui) gagal, éta ngajaga anu sateuacanna sareng ngirim pesen ka anjeun yén éta kajantenan. File konfigurasi na minimal sareng gampang ngartos. Anjeunna akur sareng ampir sadayana.

Ngalawan: Kagumantungan dina Haskell mangrupikeun masalah utami. Ngunduh éta ngakibatkeun kedah ngaunduh paket haskell-platform, atanapi sahenteuna ghc, anu sakedik ageung. Haskell tiasa (sareng) rada cryptic upami anjeun biasa program anu penting sareng henteu fungsional (pikeun gancang: balik sareng ngalakukeun ieu kontra ieu ieu, buka evaluasi éta). Éta henteu ngadukung tombol, sakanyaho kuring. Éta gaduh sababaraha tata ruang anu disayogikeun sacara standar.

catetan: Éta tiasa gampang ngonpigurasi pikeun nyocogkeun ka lingkungan desktop anu lengkep. Abdi pikir, tapi kuring henteu mastikeun yén éta langsung ka Gnome sareng Xfce. Seueur ekstensi na tiasa dipasang langsung tina hackage, repository Haskell, ngalangkungan cabal-install saderhana, sanaos peryogi waktos sabab nyusunna nalika ngaunduh.

Ieu anu ku kuring badé dianggo pikeun conto tulisan kahareup.

Halus

Setting: inten beureum

Dina kahadean: Éta nganggo Ruby, janten konfigurasi na kirang rumit. Ruby saé sareng sintaksis anu jelas. Éta ngagaduhan manager paket nyalira, pikeun masang sublet, disebat sur. Tumuwuh gancang, anu nyarioskeun kualitas na. Éta ngagaduhan sistem tag anu ketat, sapertos anu hébat, tapi langkung canggih, éta panginten tiasa dianggo pikeun sabagian. Terminal standar na nyaéta rxvt-unicode, jadi arahkeun ka halus; Nya, seuseueurna diantawiskeun ka urang, sareng langkung saé éta parantos ngagaduhan upami anjeun badé nganggo éta.

Ngalawan: Sigana mah henteu seueur inpormasi anu disayogikeun dina basa urang.

catetan: Salain tina sistem tag anu ketat, éta nganggo sistem ubin anu sanés, dumasar kana grid. Kuring henteu acan nyobian sacara éksténsif pikeun ngajelaskeun lengkepna, tapi sigana ngabagi ruang kerja kana daérah standar tibatan ngantepkeun kana aplikasi anu ngagunakeunana.

DWM

Setting: Ngalangkungan header C sareng file automake
Dina kahadean: Anjeunna mangrupikeun salah sahiji legendaris, bapak Awesome sareng bagian tina garis évolusionér anu diciptakeun ku pamekar alat anu teu tiasa disusu, sakumpulan alat anu dirancang pikeun nawiskeun kagunaan anu langkung ageung pikeun pangguna anu maju. Upami anjeun terang dmenu, sareng anjeun terang naon anu kuring carioskeun.

Ngalawan: Kuring pribadi henteu acan nyobian, janten kuring henteu aya keluhan. Jalma-jalma ngomong pisan ka anjeunna.
catetan: Candak tur di barak Teu kaseuseup ngarah tiasa ningali naon anu dilakukeun.

Jandela Manajer Ti mimiti

Setting: File konfigurasi sorangan

Dina kahadean: Éta ngadukung sababaraha fitur biasana ngan ukur anu tiasa diprogram manajer anu tiasa nawiskeun, sapertos tombol, tulisan, sareng ikon, sareng ngagaduhan komunitas anu satia, ngembang pesat.

Ngalawan: Saeutik dokuméntasi dina basa urang.

catetan: Nami na sigana kontradiktif, sabab éta henteu nunjukkeun yén urang ngawangun lingkungan urang, tapi urang ngan ukur ngatur na. Éta sami sareng kumaha Hebohna dihartikeun, kerangka pikeun nyiptakeun manajer jandela urang nyalira, tapi anu ieu henteu.

Spéktrum (baheulana scrotwm)

Setting: File konfigurasi sorangan

Dina kahadean: Gawéna hadé dina kotak sareng file config dikoméntaran cukup pikeun nyetélna. Éta ngagaduhan batang nyalira, anu tiasa nunjukkeun kaluaran paréntah khusus. Éta gancang.

Ngalawan: Sababaraha panginten rada kosong, sabab sababaraha hal lasut yén dina manajer anu sanés tiasa kahontal ku program anu saderhana.

catetan: Upami anjeun masih panasaran naha namina robih, cobi baca nami lawasna lengkep, sakumaha anu anjeun pas. Seueur jalma ogé terang yén rujukan kana bagian anu tangtu tina anatomi lalaki paling kidul.

StumpWM

Setting: Lisp umum

Dina kahadean: Sejen anu ngagunakeun basa fungsional salaku konfigurasi. Mangpaat pikeun anu biasa kana Emacs Lisp.

Ngalawan: Abdi henteu acan nyobian. jadi kuring henteu terang. Sabagean kusabab kuring henteu terang nanaon tentang Lisp.

catetan: Henteu aya anu diperhatoskeun, lian ti gambar anu panasaran pikeun pangguna StumpWM anu bagja, anu bagja pisan sigana:

Teu aya deui?

Tangtosna kuring terang, tapi kuring henteu terang aranjeunna atanapi aranjeunna parantos ngalangkungan kuring dina panduan ieu. Éta kamungkinan yén basa pamrograman anu anjeun pelajari (Maksad abdi, upami anjeun) parantos dianggo salaku konfigurasi pikeun hiji. Tapi sanaos sadayana mangrupikeun produk desain sareng sanés alam, éta henteu hartosna yén aranjeunna henteu tunduk kana balapan pikeun salamet, sareng ku sabab éta aya seueur proyek anu ditinggal atanapi maot kusabab teu ngagaduhan anu ngalayanan sareng parantos leungit. waktos.

Pertimbangan anu sanés sareng Jawaban Gancang

  1.  Naha rxvt-unicode? urxvt (disebat sapertos kieu, tapi iketna disebat rxvt-unicode) mangrupikeun émulator terminal anu ngadukung 256 warna, ekstensi Perl, tab sareng sajabina; gunana pisan sabab aplikasi terminal nganggo skéma warna, gampang diatur dina urxvt, pikeun dipajang dina layar; ngajantenkeun tugas gaduh interface anu saé sareng hasil ngahijikeun langkung gampang.
  2. Kumaha kuring ngalakukeun kaajaiban DotShare.it? Upami anjeun terang halaman ieu anjeun bakal parantos nyandak file konfigurasi jalma altruistik anu nempatkeunana, sanaos sigana aranjeunna ngalakukeun éta pikeun pamer. Éta sadayana masalah ngaresensi aranjeunna, diajar ti aranjeunna, nerapkeun éta dina jandéla anjeun sareng pangurus ramo anjeun pikeun ngalaksanakeunana, utamina upami anjeun henteu terang naon anu anjeun laksanakeun.
  3.  Kumaha anjeun ngalih antara méja?Ngarobih file ieu
    ~ / .xinitrc

    sahingga aya hiji sareng ngan hiji garis anu nyebatkeun

    exec lebetkeun-dieu-anjeun-wm

    Upami anjeun aya di Arch meureun anjeun parantos ngalaksanakeunana, anjeun kedah ngagentos garisna, sebutkeun,

    exec startxfce4

    a

    eksekutif xmonad

    Ieu tiasa dianggo sareng paréntah startx atanapi ku langsing. Upami anjeun parantos gaduh layar aksés sapertos GDM atanapi KDM, aranjeunna parantos nyandak naon waé pikeun ngarobih sési.

  4.  Naha éditor téksna perlu? Tapi pastina éta. Upami éta ngalir di terminal langkung saé, kusabab ubin tiasa akur sareng terminal. Upami anjeun henteu terang anu mana, anjeun tiasa mimitian ku nano. Anu sanés anu ngalir di luhur terminal nyaéta Vi, Vim, sareng Emacs, tapi anjeun panginten peryogi latihan pikeun ngatur éta kalayan leres. Éta sadayana disebat namina, teu aya masalah sareng éta.
  5.  Sareng setélan na? Dina waktosna. Di sagigireun éta, kuring moal tiasa nyayogikeun anjeun setélan anu anjeun milari pikeun unggal manajer, kantun kuring henteu tiasa ngagunakeun sadayana.

conclusions

Aya anu tiasa dipilih. Ayeuna enya, énjing urang tepang, kuring bakal ngajelaskeun lengkep file xmonad.hs dasar, umum sareng sajabana, dina Debian anu stabil. Dadah.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

20 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Oscar Silva cenahna

    saé abdi, ngantosan sgte. pasang 😉

  2.   auroszx cenahna

    Hmm, pikaresepeun. Kuring terang naon-naon ngeunaan Lua, janten panginten cobi Heboh

    1.    anti cenahna

      Hal anu saé nyaéta Heboh anjeun mendakan éta ampir dina sadaya distribusi, bahkan Debian stabil

      1.    auroszx cenahna

        Nya, kuring parantos nyobian. Sigana teu sesah, tapi sanés anu kuring milari

  3.   msx cenahna

    Perdana Soyez !!

    Barang barang anu hébat, +1. Kaseueuran peretas Google - sareng sacara umum- nganggo Xmonad tapi anjeun nyarios éta basa alien, kuring kedah calik cicing waé pikeun marios, aya tutorial anu saé di dieu: http://www.learnhaskell.com; Ogé téma kompilator Glasgow henteu kirang, upami anjeun henteu nganggo Haskell unggal dinten atanapi mangrupikeun penggemar Xmonad, anjeun kedah ngaunduh sato 700mb éta pikeun ngagaduhan lingkungan anu minimalis, haha!

    Salaku WM anu pikaresepeun sareng gampang digunakeun kuring bakal nambihan kana daptar i3wm anjeun (www.i3wm.org), lingkungan anu lengkep, kalayan status bar terpadu (tambah pikeun henteu nyéépkeun waktos pikeun ngatur nanaon), sederhana pisan file konfigurasi anu gampang pisan pikeun ngarobih gaya Windows .ini sareng éta ogé dina pamekaran lengkep.
    Sapertos WM panasaran: DSWM (Deep Space WM), dumasar kana StumpWM sareng difokuskeun ka penggemar Emacs ... Abdi kipas Emacs, tapi teu aya gelombang sareng DSWM xD

    Kanggo ayeuna sareng saatos nyobian sadayana anu anjeun namatkeun dina daptar kuring parantos cicing sareng Awesome 3 kumargi kuring henteu ngalaman parobahan konfigurasi anu ngadadak dugi ka ayeuna kuring henteu kantos ngalaman masalah sareng WM ieu (sok nganggo versi pangénggalna) sareng kuring mendakan ampuh sareng serbaguna, ampir sampurna pikeun ngagentos desktop lengkep sapertos KDE SC.
    Kuring resep dwm sareng kuring nganggo lami, tapi janten super minimalis kuring mendakan yén éta kirang seueur hal anu kuring anggo; WM anu sanés anu kuring penggemar nyaéta Musca, ayeuna ditingalkeun, sanaos aranjeunna parantos ngajantenkeun bari tetep ngajaga hakekatna, kumaha ogé panangan anu Heboh sareng i3 tina palang status jelas langkung unggul.

    Anu kuring resep ogé Halus - sareng sanaos kuring henteu program dina Ruby éta mangrupikeun tambah sabab kuring resep basa ieu, pas kuring gaduh waktos kuring bakal ngetes jero-jerona, sigana kuring éta langkung ringan tibatan Heboh sareng tina naon anu aranjeunna carioskeun dina proyék aranjeunna ngaku masihan pungsionalitas anu sami.

    Tip: upami anjeun nganggo WM atanapi * manager box, cobian Compton -X komposer fork of xcompmgr-dana parantos masihan koméntar dina blog ieu-, sahenteuna éta _canggih_ (kuring henteu émut saha anu ngeposkeun tulisan aslina tapi hatur nuhun!)

    1.    elav cenahna

      ampir sampurna pikeun ngaganti desktop lengkep sapertos KDE SC.

      ¬¬ Leres?

      1.    anti cenahna

        Meureun sanés ka * sadayana * KDE, tapi enya ka Kwin. Ngahijikeun kana KDE kedah saé

      2.    msx cenahna

        "¬¬ Leres?"
        Ha ha! Sanés tékstual, tangtosna!
        Tapi Heboh pisan kumplit sareng tiasa dianggo pisan.

        Tingali, KDE SC 4.9.1 dina Arch Linux x86_64, nganggo kernel Liquorix 3.5.4 sareng pangoptimal aksés CPU -dumasar kana cgroups- Ulatencyd + sababaraha tweaks tambahan sakedik (dina /etc/sysctl.conf sareng sababaraha tempat sanés) Éta tiasa dianggo kitu ogé tapi JADI, JADI JADI SOOOO BAIK yén sigana kajahatan teu ngagunakeunana, éta sutra, éta matak kuring! XD
        Salaku tambahan, manajemén kakuatan KDE SC 4.9.1 pantes bagian na nyalira: panggunaan sumberdaya ku lingkungan saé pisan dioptimalkeun yén hemat énergi - sok nyarioskeun ngagunakeun mesin di jalan nganggo batré - anu tiasa masihan anjeun nganggo WM sapertos Heboh atanapi dwm (dua anu kuring paling anggo) teu tiasa diémutan, WOW! KDE SC 4.9.1 ngagaduhan konsumsi batré ultra-low! Sareng kami nyarioskeun tentang desktop LENGKAP / LENGKAP kalayan fitur PREMIUM ngalawan manajer jandela kalayan bilah bawaan o_O

        Salaku tambahan, aya patarosan anu sakedik dipikaterang ku masarakat umum: sedengkeun GNOME sok ngagaduhan sisi anu langkung sosial anu berorientasi kana kagunaan sareng integrasi pangguna na, nekenkeun dukungan pikeun basa sareng alat input tina sagala rupa, KDE mangrupikeun daérah tina pangguna anu milari anu langkung ti lingkungan grafis sareng naha henteu tina seueur peretas sareng éta kagambar dina sababaraha 'detail' anu ampir disumputkeun, contona:
        1. Hayu urang kana tinjauan desktop. Dina hal kuring, kuring ngonpigurasi dina dua cara:
        Ka-1 Dina Setélan Sistem kami angkat ka Workspace Behviour (sigana mah dina basa Spanyol éta bakal janten Behaviour of Workspace atanapi anu sami), di dinya urang milih Screen Edges (Screen Edges?) Teras di salah sahiji ujung layar kami milih pangaruh Destkop Grid (Kuring gaduh dina ujung katuhu handap)
        1 B. dina System Sets layar umum. urang angkat ka Shortcuts and Managers (sigana mah sapertos Gestures sareng keyboard shortcuts) teras Global Keyboard Shortcuts (Global keyboard shortcuts) sareng akhirna dina combo Component KDE urang milari KWin. Ayeuna hiji-hijina hal anu masih aya nyaéta ngabeungkeut épék Show Desktop Grid (sigana ku basa Spanyol aranjeunna tarjamahkeun salaku Show desktop grid atanapi anu sapertos kitu) kana jalan pintas anu raoseun pikeun urang (bisi kuring Meta + s).
        Ka mana kuring badé angkat: aya detil anu menarik pisan nalika urang damel sareng sababaraha méja.
        Nalika ngaktipkeun tampilan Grid Desktop kami henteu ngan ukur ningali sadaya desktop virtual anu parantos kami aktipkeun tapi ogé sadaya aplikasi anu aya dina unggal éta, tiasa nyeretna antara desktop.
        Ayeuna, upami urang pencét-katuhu dina salah sahiji aplikasi ieu kami bakal ningali yén jandela kaca anu sami sami otomatis nembongan dina masing-masing komputer virtual, sahingga urang damel dina desktop anu kami damel, kami bakal ngagaduhan jandéla éta (nyaéta, aplikasi) ... tapi ieu henteu réngsé di dieu! Upami urang klik-leres deui dina aplikasi anu saacanna urang eunteung, tapi dina desktop anu sanés, aplikasi sacara otomatis bakal asa, kantun conto na waé dina desktop tempat kami klik katuhu.

        Sapertos conto ieu, aya seueur undocumented anu urang mendakan saatos waktos nalika urang nganggo KDE SC.

    2.    xykyz cenahna

      Tautan Haskell anjeun ngarah ka halaman ngeunaan .NET. Moal janten http://learnyouahaskell.com tautan anu anjeun tuju?

      Saha anu bakal nyobian XMonad, sabab kuring terang ngeunaan Haskell sareng éta tiasa janten cara anu saé pikeun nerapkeunana. Sésana Kuring ngan ukur nyobaan i3 sareng Heboh. i3 rumit pikeun kuring, atanapi sahenteuna henteu langkung rumit tibatan Heboh ..

      1.    msx cenahna

        Persis nuhun, kuring nyerat tina émutan. Hiji patarosan: nalika anjeun nyarios "Saha anu bakal nyobian XMonad, sabab kuring terang ngeunaan Haskell sareng éta tiasa janten cara anu saé pikeun nerapkeunana." Sésana Kuring ngan ukur nyobaan i3 sareng Heboh. i3 rumit pikeun kuring, atanapi sahanteuna langkung rumit tibatan Heboh. » Naha anjeun serius atanapi anjeun trolling? Atanapi anjeun ngan ukur asalna ti planét anu sanés sareng éta sababna anjeun nganggo Haskell, supados henteu sono ka tanah air anjeun!?
        i3 saderhana HYPER, nyatana kuring sigana yén éta tiasa janten tingkat Éntri WM pikeun sadaya anu hoyong anu gampang sareng siap dianggo. Éta ngonpigurasi sareng hiji file, ~ / .i3 / config dimana konfigurasi mangrupikeun jinisna:
        [variable] = [nilai]
        sareng dimana anjeun ngagaduhan kamungkinan konfigurasi dina wiki wiki pikeun ngarobih font, pilih tungtung layar dimana jangkar bilah status, jsb. Nyatana, palang status parantos dikonfigurasi pikeun nunjukkeun inpormasi tina sagala rupa: batré, koneksi jaringan input sareng kaluaran sadaya NIC anu aya hubunganana, tanggal sareng waktos, baki sistem dimana ikon baki anu muka aplikasi sanésna némbongan (contona KWallet), jsb.

        Tapi tangtosna, upami anjeun program Haskell sigana mah logis yén anu saderhana sigana rumit pikeun anjeun, haha!

        1.    msx cenahna

          Hah, naon atuh, kuring ngirim anjeunna gringo HYPER sareng 😛
          Entong ngalakukeun ieu di barudak di bumi, dina basa Spanyol kami nganggo i pikeun HIPER =)

        2.    xykyz cenahna

          Kesederhanaan i3 ngajantenkeun kuring rumit xD Abdi henteu nganggo cukup pikeun nampung diri kusabab kuring mendakan saé pas na.
          Sareng kuring henteu trolling, kuring terang Haskell sareng program anu fungsina 😛

    3.    anti cenahna

      Aya pérsi dina basa Spanyol sareng kanyataanna éta anu kuring anggo, éta aya dina http://aprendehaskell.es/
      Kuring miharep kuring ningkat salaku panulis, dina postingan samemehna kuring ngalaman kasalahan fatal, sakumaha ceuk kuring, sababaraha kuring henteu nempatkeun éta kusabab kuring henteu terang aranjeunna. Salam.

    4.    anti cenahna

      Ieu mangrupikeun koméntar anu panjang pisan, réréncangan.
      Sababaraha kuring henteu nempatkeun éta sabab kuring henteu terang aranjeunna, teras nempatkeun éta bakal janten omong kosong kusabab kuring henteu tiasa ngalaporkeun nanaon tentang aranjeunna.
      Patali sareng komposisi, aya jalma anu yakin yén henteu wajar pikeun ngagabungkeun ubin sareng transparansi. Kuring henteu terang alesanna, tapi sigana éta kusabab alesan gaya sareng konsumén, sabab manajer ieu sering-sering ngurusan hardware anu langkung ageung atanapi kirang.
      Sakitu waé, hatur nuhun kana koméntar. 😀

      1.    msx cenahna

        "Patalina sareng komposisi, aya jalma anu yakin yén henteu wajar pikeun ngagabungkeun ubin sareng transparansi."
        Pasti, jawaban kuring dina kasus ieu sok sami: FUCK OFF.
        Ibaratna nalika anjeun ngajelaskeun solusi pikeun kaayaan anu khusus anu ngalibatkeun peretasan anu kotor, peretasan anu awon, pikareueuseun pisan teras sadaya pelacur histeris ngaluncat sapertos susu pindang nyarios henteu, éta lepat, éta lepat ... jawaban kuring: anu ngabandungan .

        Sanaos leres yén kode anu rapih sareng rapih ngajantenkeun langkung gampang pikeun ngajaga éta sareng yén langkung seueur sistem vanili sareng pangsaeutikna peretasan anu anjeun lakukeun, langkung gampang tibatan anu sanés anu henteu terang peretasan anjeun henteu ngaco, kanyataanna nyaéta lamun anjeun n00b pasti anjeun bakal ngarasa panik pikeun noél hiji hal anu «anjeun henteu kedah némpél» (WTF ku konsep lalaki apokaliptik éta, toél, istirahat, diajar teras hack), nalika anjeun r00t atanapi sahenteuna _ anjeun terang sistem anjeun_ (NYAHO SISTEM FUCKING ANDA) anjeun tiasa laksanakeun sareng anjeun kedah Ngalakukeun naon anu anjeun pikahoyong, naon anu anjeun resep sareng kumaha anjeun resep ngalakukeun éta.
        Kalayan komposerna sami waé: saha waé anu janten gélo sareng skandal kusabab ngagunakeun WM sareng komposer anu angkat ka psikiater sabab éta henteu leres dina sirah.

        Aya sababaraha hal anu kuring nganggap enteng langkung ti "purist" (anu umumna paling henteu berpengetahuan) anu nyieun aturan sareng kirang kreatif tibatan bata kerung sareng henteu tiasa kaluar tina kapang anu tumiba.

        Terang sistem anjeun => ngalakukeun naon waé anu anjeun resep _ cara anjeun_.

        1.    anti cenahna

          Éta henteu saé pisan. Gerentes ieu panginten minimal, janten nyusunna bakal ngamuat deui. Ogé, terminal tanpa transparansi katingali saé pisan.
          Pokokna, kuring teu paduli; sanaos biasana dina ubin kuring henteu nyimpen komposisi.

  4.   socrates_xD cenahna

    Kuring nganggo Heboh, sareng anu leres éta ngan saukur "heboh". Tapi tina daptar anu anjeun pasang sigana anu pangsaéna nyaéta Subtle (upami anjeun terang basa Inggris), utamina kusabab Ruby mangrupikeun bahasa saderhana pikeun diajar ogé Python. Nyatana, tiasa kahartos naon anu file .rb nempatkeun ngan ukur ningali. Abdi hoyong nyobian 🙂

    Wm anu ngonpigurasi sareng Python nyaéta qtile -> http://qtile.org/
    Anu kuring henteu resep éta sigana file config anjeun henteu tiasa disaluyukeun sakumaha kuduna. Anjeun kedah némpél kode sumber program pikeun ngarobihna sesuai ka anu anjeun pikahoyong, contona, skéma warna.

    1.    msx cenahna

      Kuring nganggo Heboh, sareng anu leres éta ngan saukur "heboh".

      Sacara total! Heboh pisan, sapertos kitu.

  5.   konandoel cenahna

    Pos anu saé, kuring nganggo halus sareng hébat sareng anu leres nyaéta kuring bogoh ka aranjeunna duaan, tapi halus langkung gampang pikeun ngonpigurasi upami anjeun henteu ngagaduhan pamanggih ruby, upami kuring henteu program naon-naon sareng kuring henteu terang a basa kuring langkung gampang ngédit sareng ngonpigurasikeun ka karesep kuring halus tibatan heboh. Salam !!!

  6.   ivanovich cenahna

    Kuring pameget Linux Ubuntu - kuring sanés programmer - kuring anu saderhana saderhana - ayeuna nuju diajar nanganan i3_wm sareng nasib (diajar nganapigasi nganggo uzbl-browser-dina palang status na kuring mendakan nami keyboard gunana pikeun ngarobih anu tos dipasang dina i3_wm (Mod5 + intro)) Kuring junun ngonpigurasikeun »~ / .i3 / config» pikeun ngaktipkeun séri keyboard anu ramah, sahingga ngaktipkeun terminal ..., naon anu langkung ageung kuring. .., éta sapertos ngaléngkah bulan, sobat blog anu saé - 🙂 (11 - 04 - 2013 / Chile - Penco - VIII Region)