Sistem operasi alternatip ka Linux: 3 pilihan ayeuna sayogi

Sistem operasi alternatip ka Linux: 3 pilihan ayeuna sayogi

Sistem operasi alternatip ka Linux: 3 pilihan ayeuna sayogi

Pikeun urang anu hirup dina dunya Software gratis sareng Sumber Terbuka salawasna pilihan kahiji urang tina "Sistem Operasi Alternatip" éta biasana kabuktosan Lisénsi / Linux Ubuntu. Nanging, aya seueur pilihan anu aya anu tetep ayeuna sareng operasional ayeuna, sareng ku sabab éta, pantes dipikanyaho.

Sareng dina postingan ayeuna ieu, urang bakal ngajalajah sababaraha proyék «Sistem Operasi Alternatif » anu masih aya kakuatan sareng dijaga sareng dimodernisasi sakedik-sakedik. Éta anu dipikaterang ku nami-nami ieu: «Haiku, KolibriOS sareng Visopsys».

Misalna

Perhatoskeun yén salah sahiji pilihan tradisional ieu "Sistem Operasi Alternatip" kana Linux dituturkeun pisan ku urang di «FromLinux » teh Proyék ReactOS. Anu dugi ka ayeuna, taun 2021 teras-teras gaduh kamajuan sareng berita.

Hasilna, urang bakal langsung ngantunkeun tautan kana publikasi panganyarna anu aya hubunganana sareng ReactOS di handap ieu sahingga dina akhir ieu publikasi anjeun tiasa ngajalajah aranjeunna sareng jero, upami perlu.

"Parantos sumping ReactOS 0.4.12, rilis anyar anu nyayogikeun Windows Snapping, téma énggal pikeun penampilanana, sareng ogé énggal dina kernel sistem operasi open source ieu anu cocog dina tingkat binér sareng Microsoft Windows, nyaéta nyobian pikeun niru sistem perusahaan Redmond anu anjeun software tiasa dipasang tanpa masalah (tah ... ku masalah alit ganjil, sapertos Anggur). Tapi tanpa diragukeun, éta mangrupikeun alternatif anu pikaresepeun pikeun MS Windows, khususna pikeun diajar kumaha jalanna." ReactOS 0.4.12 Leupaskeun! Kalayan sababaraha warta ...

Tulisan anu aya hubunganana:
ReactOS 0.4.12 Leupaskeun! Kalayan sababaraha warta ...
Tulisan anu aya hubunganana:
ReactOS 0.4.11 ayeuna sayogi sareng ieu berita na
Tulisan anu aya hubunganana:
Calon Ngaleupaskeun ReactOS 0.4.10 sayogi

Sistem operasi alternatif up to date

Sistem operasi alternatif up to date

Naon alternatif sareng Sistem Operasi modéren anu aya pikeun GNU / Linux ayeuna?

Sakumaha urang disebatkeun di awal, anu aya "Sistem Operasi Alternatip" kana Linux, anu dinten ieu urang bakal ngajajah téh «Haiku, KolibriOS sareng Visopsys», utamina kumargi proyek ieu masih teras aktif sareng ayeuna.

haikus

haikus

Numutkeun ka anjeun website resmi, Wétan sistem operasi Sakedik dijelaskeun sapertos kieu:

"Haiku mangrupikeun sistem operasi sumber terbuka anu khusus ditujukeun pikeun komputasi pribadi. Diideuan ku BeOS, Haiku gancang, saderhana dianggo, gampang dipelajari, sareng kuat pisan."

Sedengkeun, teras nambihan hal-hal ieu kalayan langkung rinci:

"Haiku aya dina kamekaran anu konstan sareng cukup kuat pikeun dianggo ku pangguna komputer tina sadaya tingkatan keterampilan. Ogé, Haiku nawiskeun ngeunaan platform sumber terbuka anu sanés anu unik:

Proyék diwangun ku hiji komputer anu nyerat sadayana tina kernel, supir, palayanan manusa, toolkit, sareng grafik tumpukan kana aplikasi desktop sareng kalebet preflets. Sanaos seueur proyek open source dianggo di Haiku, éta lancar dilebetkeun. Hal ieu ngamungkinkeun Haiku pikeun ngahontal tingkat konsistensi unik anu nyayogikeun seueur kanyamanan, sareng leres-leres pikaresepeun dianggo pikeun pangguna tungtung sareng pamekar."

Ayeuna nuju kanggo vérsi R1 / Béta3 anu nembé dileupaskeun dinten 25 / 07 / 2021.

KolibriOS

KolibriOS

Numutkeun ka anjeun website resmi, Wétan sistem operasi Diterangkeun sapertos kieu:

"KolibriOS éta mangrupikeun sistem operasi sakedik sareng gancang. Ngan ukur peryogi sababaraha megabyte ruang disk sareng 8MB RAM kanggo fungsina. Kolibri kalebet sababaraha aplikasi: pamolah kecap, paningali gambar, pangédit grafis, panyungsi wéb sareng langkung ti 30 gim. Dukungan pinuh pikeun FAT12 / 16/32 dilaksanakeun, ogé dukungan baca-hijina pikeun NTFS, ISO9660, sareng Ext2 / 3/4. Aya supir anu diserat kanggo kartu sora, jaringan sareng pidéo pang populerna. "

Sedengkeun, teras sakedap nambihan ieu:

"KolibriOS dimimitian taun 2004 nganggo kode MenuetOS salaku dasar, tapi ti saprak harita kamekaran mandiri. Sadaya kode kami kabuka, kalayan kaseueuran kode anu dileupaskeun dina lisénsi GPLv2."

Ayeuna nuju kanggo Vérsi 0.7.7.0 éta dileupaskeun dinten 13 / 12 / 2009. Nanging, pamekaran na teras teras diénggalan dugi ka ayeuna, kalayan gambar resmi ISO sayogi dileupaskeun di april 2021 sareng gambar ISO pangénggalna ti tanggal August 2021.

Visopsys

Visopsys

Numutkeun ka anjeun website resmi, Wétan sistem operasi Sakedik dijelaskeun sapertos kieu:

"Visopsys mangrupikeun Sistem Operasi alternatip pikeun komputer anu cocog sareng PC. Dina pamekaran ti saprak 1997, sistem ieu alit, gancang, sareng sumber terbuka. Mibanda interface grafis anu saderhana tapi fungsional, multitasking preventif sareng mémori virtual. Sanaos nyobian janten cocog dina sababaraha hal, Visopsys sanés klon sistem operasi sanés. Anjeun tiasa nguji tata perenah tina USB live "stick", CD / DVD, atanapi floppy disk."

Sedengkeun, teras nambihan hal-hal ieu kalayan langkung rinci:

"Visopsys (VISual OPerating SYStem) ditulis "ti mimiti" sareng dikembangkeun utamina ku programer hobi tunggal ti saprak 1997. Visopsys mangrupikeun perangkat lunak gratis sareng kode sumberna aya dina kaayaan Lisénsi Publik GNU Umum. Perpustakaan sareng file lulugu dilisensikeun dina kaayaan Lisénsi Publik Umum GNU Lesser General Public.

Kaseueuran Visopsys mangrupikeun multitasking, 32-bit, mémori virtual, kernel gaya sacara monolitik. Ditambahkeun kana ieu perpustakaan C dasar sareng sakumpulan aplikasi minimalis, anu ngawangun sistem operasi anu leutik tapi cukup fungsional anu tiasa dianggo sacara asli dina modeu grafis atanapi téks."

Ayeuna nuju kanggo 0.91 anu nembé dileupaskeun dinten 30 / 07 / 2021.

Catetan: Aya deui Sistem Operasi alternatip anu aya dina pamekaran lengkep sareng disebat Redoks. Upami anjeun hoyong terang ngeunaan Redoks aranjeunna tiasa ngajajah aranjeunna website resmi atanapi ngajalajah tulisan anu aya hubunganana sareng kami anu sami:

Tulisan anu aya hubunganana:
Redox OS anu ditulis dina Rust sumping kalayan vérsi anyar 0.6 sareng ieu berita na

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Pondokna, nalika ngeunaan mikir sareng ngalaksanakeun solusi téknologi pikeun "Sistem Operasi Alternatip" a Lisénsi / Linux Ubuntu, Windows sareng MacOS, sabab aya pilihan anu kawéntar sapertos "BSD atanapi ReactOS"Nanging, aya seueur proyek anu masih berlaku sareng dijaga sareng dimodernisasi sakedik-sakedik, sapertos «Haiku, KolibriOS sareng Visopsys», diantara batur. Janten bakal langkung saé pikeun ngaunduh sareng nguji ISOna pikeun diajar sakedik langkung seueur ngeunaan proyék téknologi anu kerén, henteu kasohor ieu.

Kami arepkeun yén ieu publikasi bakal kapaké pisan pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun paningkatan, kamekaran sareng difusi ékosistem aplikasi anu sayogi «GNU/Linux». Sareng tong lirén ngabagi éta ka batur, dina halaman wéb paporit, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial anjeun atanapi sistem olahtalatah. Akhirna, buka halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

6 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Gambar placeholder Diego Vallejo cenahna

    Salaku panasaran éta henteu goréng, tapi teu langkung.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Diego. Hatur nuhun kana koméntar anjeun, sareng aranjeunna pasti henteu langkung ngembangkeun nanging aranjeunna alternatif anu pikaresepeun dina kamajuan.

      1.    miguel rodriguez cenahna

        Nya, alternatif anu teu disebatkeun nyaéta Redox-OS, sareng henteu sapertos pesaingna, éta hoyong pisan, aranjeunna ngadamel perpustakaan libc dina karat pikeun nyiptakeun kasaluyuan sareng program anu biasana dijalankeun dina sistem linux, ngajalankeun OpenTTD sareng ayeuna nuju tés pikeun ngajalankeun QEMU.

        1.    Pasang Masang Linux cenahna

          Salam, Miguel. Hatur nuhun kana koméntar sareng saran anjeun. Urang bakal ngajajah proyék éta.

  2.   CEO Paul Cormier Red Hat, Inc. cenahna

    Tulisan anu saé ... mudah-mudahan éta OS mekar langkung saé pikeun ningali éta salaku alternatip serius pikeun Ubuntu, Fedora atanapi sistem komérsial boh Windows atanapi MacOS

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Paul Cormier. Hatur nuhun kana koméntar anjeun. Sapuk satuju sareng anjeun.