GIS (Sistem Informasi Geografis) dina Linux: program anu sayogi

nu GIS (Sistem Informasi Geografis, Sistem Informasi Geografis) ngamungkinkeun damel sareng inpormasi anu dirujuk sacara geografis, nanganan lapisan vektor, raster (bitmap) sareng inpormasi tina basis data. Aya seueur format file pikeun GIS, sababaraha raster (sapertos GeoTIFF, DRG atanapi SID) sareng vektor anu sanés (sapertos ESRI-Shapefile, GML, DXF, MapInfo File atanapi MAUNG). Janten aya ogé sagala rupa program pikeun GIS; hayu urang tingali sababaraha anu paling penting sayogi pikeun Linux.

Pikeun masang éta, anjeun kedah milari aranjeunna dina manajer paket distro anjeun atanapi unduh installer anu saluyu tina halaman wéb resmi produk.

gvSIG

gvSIG mangrupikeun proyék pamekaran parangkat lunak gratis pikeun Sistem Émbaran Geografis, anu utamina kalebet gvSIG Desktop sareng aplikasi gvSIG Mobile. gvSIG Desktop mangrupikeun aplikasi munggaran anu dikembangkeun dina proyék gvSIG, naha éta ogé katelah gvSIG.

gvSIG Desktop mangrupikeun program komputer pikeun ngatur inpormasi geografis kalayan presisi kartografis anu disebarkeun dina lisénsi GNU GPL v2. Nyayogikeun aksés kana inpormasi vektor sareng raster ogé map server anu cocog sareng spésifikasi OGC. Ieu mangrupikeun ciri utama gvSIG dibandingkeun sareng Sistem Informasi Geografis anu sanés, palaksanaan penting tina jasa OGC: WMS (Web Map Service), WFS (Web Feature Service), WCS (Web Coverage Service), Catalog Service sareng Service of Gazetteer .

Éta dikembangkeun dina bahasa pemrograman Java, dijalankeun sareng sistem operasi Microsoft Windows, Linux sareng Mac OS X, sareng nganggo perpustakaan standar GIS anu dikenal, sapertos Geotools atanapi Java Topology Suite (JTS). Kitu ogé, gvSIG gaduh basa skrip dumasar kana Jython sareng ekstensi di Java ogé tiasa didamel nganggo kelas gvSIG.

Diantara format file grafis anu paling umum, éta ngagaduhan, antara séjén, aksés kana format vektor GML, SHP, DXF, DWG, DGN, KML sareng format gambar raster sapertos MrSID, GeoTIFF, ENVI atanapi ECW.

GIS kuantum

Quantum GIS (atanapi QGIS) mangrupikeun Sistem Émbaran Geographic sumber terbuka (GIS) pikeun platform GNU / Linux, Unix, Mac OS sareng Microsoft Windows. Éta mangrupikeun salah sahiji dalapan proyék munggaran OSGeo Foundation sareng di 2008 éta sacara resmi lulus ti fase inkubasi. Éta ngamungkinkeun nanganan format raster sareng vektor, ogé databés. Sababaraha ciri na nyaéta:

  • Pangrojong pikeun penyuluhan spasial PostgreSQL, PostGIS.
  • Penanganan file vektor Shapefile, panutup ArcInfo, Mapinfo, GRASS GIS, jst.
  • Dukungan pikeun sajumlah penting jinis file raster (GRASS GIS, GeoTIFF, TIFF, JPG, jsb.)

Salah sahiji kaunggulan anu paling hébat nyaéta kamungkinan ngagunakeun Quantum GIS salaku GUI tina SIG GRASS, ngagunakeun sadaya kakuatan analisis anu terakhir dina lingkungan kerja anu langkung marahmay. QGIS dikembangkeun di C ++, ngagunakeun pustaka Qt pikeun Interface Pamaké Grafis na.

Saga GIS

SAGA (akronim basa Inggris pikeun System for Automated Geos Scientific Analisis atanapi System for Automated Geos Scientific Analisis dina Spanyol) mangrupikeun parangkat lunak inpormasi géografis hibrid (tingali Sistem Informasi Geografis).

Tujuan mimiti SAGA nyaéta nyayogikeun platform anu épisién sareng gampang pikeun palaksanaan metode geosains ngalangkungan interface program na (API). Anu kadua nyaéta ngajantenkeun metode ieu tiasa diaksés ku cara anu gampang. Ieu kahontal utamina ngalangkungan antarbeungeut pangguna grafis na (GUI). Babarengan, API JEUNG GUI mangrupikeun poténsi saleresna tina SAGA - sistem metoda geosains anu ngembang sareng ngembang kalayan gancang.

GMT

Sakumaha dijelaskeun dina halaman wéb tina GMT http://gmt.soest.hawaii.edu/, GMT, anu singkatan tina Generic Mapping Tools, nyaéta Alat pikeun Ngahasilkeun Peta, mangrupikeun paket program parangkat lunak gratis anu kabuka, diwangun ku sakitar 60 file paréntah 1, pikeun elaborasi data géografis sareng, sacara umum, data dina dua sareng tilu diménsi, kalebet algoritma pikeun nyaring, proyéksi, superposisi bolong, jst. Anjeun tiasa ngahasilkeun ilustrasi dina file Tulisan mimitian ti gambar tilu diménsi dugi ka permukaan tilu diménsi anu diwarnaan. GMT tiasa ngahasilkeun sakitar 30 jinis proyéksi géografi sareng ngandung inpormasi dina file na ngeunaan walungan, basisir sareng perbatasan nasional.

Urang peryogi ngan ukur sakeupeul aranjeunna. GMT ogé tiasa maca basisir, wates, walungan sareng situ salaku vektor (nyaéta, salaku kurva matématika) sareng langsung atanapi henteu langsung cocog, ngalangkungan konversi, kalayan basis data géografi anu terkenal.

GMT aslina henteu ngagaduhan antarbeungeut pangguna anu grafis. Pikeun generasi peta, anjeun kedah nganggo panarjamah paréntah (paréntah) sistem operasi anu dianggo dina program. Ieu tempat paréntah kalayan parameter anu saluyu dilebetkeun sahingga gambar PostScript dihasilkeun, file anu nganggo ps extension. File Postcript anu didamel sahingga tiasa dirobih kana format anu sanés teras engké diédit ku program éditan gambar. Peta anu dihasilkeun kedah diijinkeun ku Lisénsi Dokumén Gratis GNU.

jukut

GRASS (akronim Inggris pikeun Geographic Resources Support Support System) mangrupikeun parangkat lunak GIS (Geographic Information System) dina lisénsi GPL (software gratis). Éta tiasa ngadukung inpormasi raster sareng vektor sareng ngagaduhan alat-alat ngolah gambar digital.

Dina awalna, dina 1982, parangkat lunak dikembangkeun ku Angkatan Darat Amérika Serikat Konstruksi Téknik Laboratorium Penelitian Korps of Insinyur (USA-CERL) salaku alat pikeun pangawasan sareng pengelolaan lingkungan daérah anu di handapeun administrasi Departemen Pertahanan henteu mendakan GIS dina pasaran anu nyumponan kabutuhan ieu. Di 1991 éta disayogikeun ka umum ku Internét. Popularitasna ningkat di paguron luhur, perusahaan sareng instansi pamaréntah. Di 1997, nalika USA-CERL GRASS ngumumkeun yén éta bakal lirén ngadukung program éta, Baylor University ngambil alih kamekaranana. Dina tanggal ieu, panarimaan na dina dunya akademik nambahan. Tanggal 26 Oktober 1999 kalayan vérsi 5.0 kode program dileupaskeun ku lisénsi GNU GPL. GRASS mangrupikeun salah sahiji tina dalapan proyék munggaran tina OSGeo Foundation. Dina 2008 anjeunna sacara resmi lulus ti fase inkubasi.

Di Linux, antarmuka grafis pikeun GRASS nyaéta Quantum GIS, ogé katelah QGIS.

gpx2shp

Ngarobih tina format GPX (dianggo dina GPS) kana format ESRI-Shapefile (dianggo dina GIS).

Perpustakaan Geospatial

Inpormasi lengkep ngeunaan GIS di: OSGeo. Anjeun ogé tiasa resep OpenStreetMap.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

9 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Moscosov cenahna

    Tapi warta anu saé pisan adi sareng lanceuk kuring nyaéta geografer sareng unggal-unggal kuring masihan Firman sareng Kaleresan Linux éta aranjeunna kaluar sareng GIS anu kawéntar sareng yén teu aya kasaluyuan dina Linux, sareng ieu sareng éta, anu henteu saé atanapi goréng upami henteu sabalikna, tapi ayeuna kuring gaduh arguméntasi sareng tés pikeun nyingkahan éta tina jalan kanyamanan windows ...

    Kuring kantos ningali sababaraha acara wengi-wengi sareng kosa kata kuring nyangkut.

    Upami henteu aya warta anu saé, beuki seueur solusi anu dikembangkeun pikeun sababaraha séktor produktif.

  2.   krafty cenahna

    Naha sapertos Google Earth ??

  3.   Henrykotynksi cenahna

    Hai Kuring parantos nganggo Gvsig sareng Quantum. kaleresan nyaeta aranjeunna pisan alat anu menarik sareng kuat. =)
    Saeutik pisan dengki ka anu swasta ...

  4.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Henteu cekap. Ieu mangrupikeun Alat anu langkung kuat pikeun ngalaksanakeun cadastres, studi géografi sareng hidrografi, jst.

    Tanggal 9 Agustus 2011 13:10, Disqus
    <> nyerat:

  5.   Henrykotynksi cenahna

    salaku jalma dina halaman nyarios, aranjeunna alat pikeun ngatur sareng ngédit peta, anjeun tiasa ngahasilkeun rute, titik komo gambar 3d upami anjeun ngagaduhan pelengkap anu ideal, anjeun tiasa unggah sareng ngaunduh peta, tilas, poin sareng anu sanésna tina sababaraha sérver.
    Anjeun tiasa nyambungkeun kana Postrgres sareng gaduh pembaruan data online .. =)

    Émut yén Bumi mangrupikeun gambar anu statis sareng propriétari dina sababaraha kaayaan anjeun kedah ngagaduhan lisénsi pikeun ngagunakeunana, tapi upami anjeun hoyong aya proyek anu disebat OpenStreetMap (www.openstreetmap.org) anu tiasa dianggo sareng filosofi wiki.

    Abdi tiasa nyarios yén éta sami sareng Bumi dina hartos yén éta ngagaduhan fungsi anu sami (nyirian titik, gambar, lapisan, sareng sajabana) tapi bédana nyaéta anjeun tiasa nyetél sérver sorangan sareng peta anjeun, nyaluyukeunana sareng kabutuhan anjeun atanapi ka perusahaan.

  6.   Atos balayar cenahna

    Sobat éntri anu saé!

  7.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Persis. Alternatif gratis pikeun Google Maps nyaéta OpenStreetMap. Alternatif gratis anu pangsaéna pikeun Google Earth nyaéta Marmer (sanaos taun payun ti persaingan na).
    Surak! Paul.

    Tanggal 9 Agustus 2011 13:59, Disqus
    <> nyerat:

  8.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Ieu Mosov! Untungna, aya beuki seueur alternatif gratis.
    Kuring ngirim anjeun nangkeup badag! Paul.

    Tanggal 10 Agustus 2011 05:59, Disqus
    <> nyerat:

  9.   MLTON cenahna

    PROGRAM ALUS