Slitaz RazorQT: Rasa anyar Slitaz sareng Qt

Jigana urang sadayana terang Slitaz, tapi pikeun anu henteu terang naon anu kuring carioskeun, ogé Slitaz teu nanaon tapi sebaran (atanapi mini-distribusi) lampu ultra, anu ngamungkinkeun urang nganggo komputer sareng sababaraha fitur, sareng éta ngan ukur numana iso 30Mb.

Anjeun tiasa mendakan langkung seueur inpormasi di link ieu de Wikipedia

Slitaz nganggo LXDE pikeun nawiskeun kami Lingkungan Desktop anu saderhana sareng gancang, sareng ngagaduhan sakumpulan aplikasi anu bakal ngabantosan kami pikeun ngalaksanakeun padamelan anu paling umum: Jaringan wéb, Klién IRC… Jsb.

Tapi hal anu anyar diseduh diantara pamekar ti SlitazNya, urang parantos ngagaduhan rasa sanés anu sayogi, tapi waktos ayeuna, nganggo RazorQT salaku Lingkungan Desktop. Tétéla éta masih rada teu stabil, tapi tiasa didownload sareng diuji ayeuna.

Naon anu kaasup kana Slitaz RazorQT?

Dina .iso anu kuring parantos turunkeun, anu beuratna sakitar 39 Mb, urang tiasa mendakan (diantara aplikasi anu sanés) el Jaringan wéb ngarora, sajenis garpu Mozilla Firefox, tapi ditulis dina Qt, anu janten alat anu peryogi pisan, kusabab karesepna tina Slitaz, atanapi langkung tepatna, pusat kontrol anjeun, ayeuna dikokolakeun ku panyungsi.

Como Pangatur file urang pendak sareng qtFM, anu ti anu kuring tingali, mangrupikeun garpu PCManFM, langkung saderhana, tapi kalayan ciri anu sami sapertos:

  • Bulu panon (tiasa ditunda kaluhur atanapi kahandap)
  • Tingali dina Detil atanapi Ikon
  • Buka Terminal dina Diréktori Ayeuna
  • ShortCuts Adat
  • Kalakuan adat
  • Tandha

Sigana mah kieu:

Dina sababaraha tés anu kuring parantos laksanakeun, éta tiasa nyatet salaku ciri distro ieu, hampangna sareng gancangna. Masih gaduh sababaraha bug, tapi teu aya anu teu tiasa dilereskeun sakedap deui. Misalna dina VirtualBox, Nalika ngamimitian sési kuring ngagaduhan kasalahan dina desktop RazorQT (éta sababna aranjeunna ningali latar hideung) langkung upami kuring angkat distro tina memori usb anu henteu kajantenan.

Kalayan kecap séjén, detail saderhana. Hal anu saé pikeun ieu nyaéta jalma anu resep ngagunakeun aplikasi Qt, teu kedah dianggo KDE, aranjeunna parantos gaduh hiji deui pilihan lampu pikeun diandelkeun 😀

Unduh Slitaz RazorQT

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

35 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Hyuuga_Neji cenahna

    Pikaresepeun pikeun ningali yén éta henteu ngan ukur cicing di LXDe tapi ogé aranjeunna nyobian ngalih ka lingkungan anu sanés ... .. ayeuna nyarios Slitaz, dinten ieu kuring ngaunduh versi 3.0 anu aya dina FTP GUTL (kuring terang versi 4.0 kaluar tapi éta anu kuring parantos sayogi ayeuna) masalahna nyaéta kuring hoyong nempatkeun kana mémori Flash janten kuring nempatkeun iso dina UnetBootIn sareng éta, tapi aya anu kedah lepat kumargi ayeuna éta henteu mikawanoh Flash salaku botol. janten kuring hoyong damel di Slitaz 3.0

    😉

    1.    Hyuuga_Neji cenahna

      Abdi nyungkeun hapunten kumaha goréngna kodeu URL

      1.    elav cenahna

        Dibereskeun 😀

    2.    Bervariasi cenahna

      openSUSE ngagaduhan alat anu salah pikeun nga-flash drive bootable, disebatna Imagewriter, kuring henteu terang naha éta bakal aya di repositori distros anu sanés, tapi henteu pernah gagal sareng ISO naon waé.

      1.    Windóusico cenahna

        Upami éta SUSE Studio ImageWriter sigana mah dirancang pikeun nyiptakeun USB-Live tina sebaran SUSE, sanés? Aya Ubuntu ImageWriter (tapi ku kaayaan anu sami).

  2.   Hugo cenahna

    Nuhun kana tip na, ayeuna kuring ngajadwalkeun unduh.

    1.    elav cenahna

      Émut kanggo ngirim kuring tautan distro anu anjeun pikahoyong ku mail kanggo ngantunkeun éta unduh kanggo akhir minggu 😛

      1.    KZKG ^ Gaara cenahna

        Dina JC FTP (folder GUTL / ISO) éta parantos dilebetkeun, kuring naros ka Carlos pikeun ngaunduh na aya 😉

        1.    Hugo cenahna

          Hal anu saé (saé Carlos sok masihan kami), upami éta urang parantos gaduh eunteung nasional.

          1.    KZKG ^ Gaara cenahna

            Nya ... saleresna anu naros anjeunna ngaunduh éta nyaéta kuring, tapi tetep hahahaha

          2.    Hugo cenahna

            Anjeun leres, naon anu lumangsung nyaéta kusabab kuring hatur nuhun kana kolaborasi anjeun dina GUTL anu permanén, sakapeung kuring ngaleungitkeun bagian éta (salah manusa) 😉

          3.    elav cenahna

            Aya Gusti, sok ego .. ego ..

            1.    KZKG ^ Gaara cenahna

              Sanés éta ... bangsat anjeun sok mikir anu paling parah ¬_¬


      2.    Hugo cenahna

        Tong hariwang perkawis éta, Pablo parantos ngaunduh na sakitar 75%. Hatur nuhun atoh.

  3.   ditangtoskeun cenahna

    katingalina agulQt saé

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Amin! 😀

  4.   Root87 cenahna

    Anjeun katingali langkung atanapi kirang dina distro (ngan ukur dievaluasi ku gambar) anu paling nyerang kuring nyaéta beuratna 40 MB 0.0

  5.   sengit cenahna

    Sakanyaho kuring qtfm sareng arora sanés garpu. Sanaos narik perhatian kuring yén aranjeunna parantos ngalebetkeun arora yén anjeunna parantos lami nangtung sareng henteu qupzilla.

    Kitu ogé, dinten anu sanés kuring nyobian gaduh lingkungan qt tanpa kedah ngagaduhan perpustakaan kde atanapi gtk dina cakra. Mémang nyatana hésé pisan. Hal anu paling henteu raoseun nyaéta panyungsi file. Pasang qtfm sesuai karesep anjeun, sabab éta peryogi sababaraha waktos (kuring nyarankeun atool nimba sababaraha jinis file). Ogé tetep émut yén agul-qt aya dina alfa, éta henteu stabil, tapi éta rada teu lengkep, éta kirang seueur pilihan konfigurasi. Hal sanésna nyaéta seueur aplikasi qt nganggo jinis ikon, sanés anu dituduhkeun ku sistem sareng éta henteu éstétis pisan. Sanaos, leres, éta terang pisan, cakra nyéépkeun 115 Mb ngamimitian sareng nalika kuring nambihan sababaraha program kde (contona lumba-lumba) konsumsi henteu langkung ti 160 Mb.

    1.    elav cenahna

      Nya, meureun éta sanés Forks, tapi éta sami pisan dina hal penampilan sareng fungsina, anu nyababkeun kuring mikir éta, khususna sareng qtFM, anu ampir sami sareng PCManFM.

      Tapi hei, saha waé anu salah 😛

  6.   AurosZx cenahna

    Nya, kuring nyerat ngeunaan distro ieu (kuring sering ngagunakeunana), sareng éta leres-leres enteng. 40MB iso, sareng nembé mimitian kirang ti 50MB 🙂 Kuring parantos ngarobih deui sakedik, ieu aya screenshot ... http://imagebin.org/225464 Éta Openbox + Tint2 + LXterminal. Tema Openbox nyaéta Ambiance LXDE, sareng GTK nyaéta Zukitwo dirobah janten oranyeu 😛

  7.   khourt cenahna

    Catetan anu saé, kuring janji pikeun nyobaan. Kaleresan nya éta gaduh sakedik anu kuring nembé mendakan RazorQT, kuring ampir-ampiran ti Gnome, jaman ayeuna pencerahan, sareng nalika kuring hoyong QT teras jelas KDE, tapi kuring nyobian usulan anu sanés sareng kuring ningali kumaha RAzorQT sareng IceWM. Meureun éta rada kaluar topik, tapi bakal langkung saé milarian pituduh pikeun ngonpigurasikeun alternatif ieu

    Sambutan !

  8.   Kampak cenahna

    Sareng kumaha ngeunaan gudang Slitaz? Naon sistem paket anjeun nganggo?
    Kuring henteu kantos ngaleungitkeun nempatkeun distro ieu dina usb pikeun nguji (méwah, enya), tapi upami éta ngagaduhan sistem pakét anu saé panginten pantes dipasang 🙂

    1.    AurosZx cenahna

      Nya, Repositori na leutik, tapi ngagaduhan tambahan ngeunaan éta (Kuring bébéja engké). Manajer paket na nyaéta TazPKG, anu nganggo bungkus dikomprés sareng lzma, anu ngagaduhan extension .tazpkg. Kusabab éta dikomprés ogé, butuh kirang langkung waktos pikeun ngaunduh sareng masangkeunana (sigana mah kuring dipasang Xfce4.8 sakitar 15 menit ...). TazPKG ngagaduhan seueur pilihan ti manajer anu sanés, sanaos meureun salah sahiji atanapi anu sanésna ...
      Ngeunaan rémo, aranjeunna gaduh sababaraha bungkus (sadayana Repo stabil beuratna kirang ti 3GB), tapi TazPKG tiasa ngarobih bungkus tina deb, rpm, pkg.tar.gz (Arch), sareng tgz (Slackware) kanggo ngagunakeunana ... tina tangtu, Anjeun kedah ngarobih kagumantungan upami anjeun meryogikeunana (atanapi upami anjeun ngagaduhanana tapi dina vérsi anu teu cocog ...).

      1.    Kampak cenahna

        Hurungna rada pikaresepeun sareng sigana lempeng. Meureun tujuan dina PIII yén kuring maot ku tawa, pikeun ningali naha anjeunna polah alus.
        Nuhun kana inpo na!

  9.   Pavloco cenahna

    Anu matak, kuring kantos resep program anu nganggo QT, tapi dina KDE Netbook kuring janten uih. RazorQT mangrupakeun pilihan na.

  10.   Sergio Esau Arámbula Duran cenahna

    Abdi resep ka Slitaz, éta super hampang sareng super saé, kuring resep kumaha éta pananganan sareng gampang digunakeun, mudah-mudahan gancang dicobian dina USB kuring

    1.    Sergio Esau Arámbula Duran cenahna

      Kumaha kuring ngalirkeun kana USB kuring tina Windows?

      1.    elruiz1993 cenahna

        Kalayan Unetbootin, aya ngawangun pikeun Windows

  11.   Xykyz cenahna

    Hayu urang tingali naha ieu ningkatkeun tumuhna RazorQT, sabab kaleresan kuring resep nalika kuring nyobian.

  12.   Doofy cenahna

    Versi 4.0 masihan kuring masalah nalika angkat tina USB, éta henteu ngamuat kuring, kuring parantos ngaunduh tilu kali tina situs resmi. Kahiji kalina kuring nempatkeun kana USB tina debian sareng Unetbootin, 3 damel sampurna tapi 4 layar hideung tetep di awal tapi éta henteu ngamimitian. Kuring ogé nempatkeun éta dina USB sareng Tazusb tina windows, sami, 3 sampurna, tapi 4 idéntik. Ayeuna turun RazorQT, hayu urang tingali naon anu lumangsung hehe ... salam ...

    1.    Sergio Esau Arámbula Duran cenahna

      hal anu sami kajadian, tong nganggo tazusb nganggo Slitaz 4 LXDE atanapi ku Slitaz razorQT

      1.    Doofy cenahna

        Sareng sakumaha éta kajantenan tina windows tanpa TazUSB, ayeuna kuring henteu acan masang linux ... Nya, kuring bakal ngalakukeunana dina pc virtual, ku UnetBootin, éta kedah leres leres ???

        1.    Vérsiitis sedeng cenahna
          1.    Hyuuga_Neji cenahna

            Ngundeur ... Kuring ngantosan naha nganggo éta kuring tiasa gaduh Slitaz 4.0 (anu kuring resep langkung saé tibatan RazorQt) dina USB sabab ku Unetbootin kuring henteu tiasa ngahontal éta.

            Anjeun terang yén kuring mendakan yén Slitaz 4.0 henteu sumping sareng pamuter pidéo sacara standar janten kuring anggap dina rémo anjeun, éta nganyenyeri yén urang didieu di Kuba henteu tiasa nganggo repos langsung tina internét

  13.   manya cenahna

    Hai, abdi Ariel, kuring nyobian masang 3dfx vodoo 3000 series driers, anjeun gaduh ide kumaha cara masangna, kumargi kuring ngagaduhan 4 mhs pentium 2.3 kalayan 256 ram sareng video 16. Kuring sadar yén éta henteu dipasang sabab kuring henteu tiasa maénkeun émulator Sega dina layar lengkep sareng kuring henteu terang naha tapi nalika kuring maénkeun éta dina modeu jandela layar hurung.