Slitaz: Sebaran alit, tapi épisién

Slitaz mangrupikeun distribusi Lisénsi / Linux Ubuntu anu sahenteuna kuring mawaana ku cara anu wajib kalam drive ka mana waé kuring indit.

Dina solo 30Mb Abdi gaduh sadayana anu peryogi pikeun napigasi Internet, damel sareng file sareng ngalaksanakeun padamelan anu paling umum dina dinten ka dinten kuring. Komo upami dipasang dina komputer, henteu langkung ti 90Mb tina rohangan disk.

Sakumaha anjeun tiasa maca dina Wikipedia:

Ti 16 Mb de Ram ngagaduhan gerentes jandela JWM (dina versi masak éta LXDE). dimimitian jeung Syslinux sareng nyayogikeun langkung ti 200 paréntah Linux / Unix, sérver wéb lighttpd, SQLite, alat nyalametkeun, palanggan IRC, anu sanés SSH sareng server Dropbear, Sistem Jandéla X, JWM, gFTP, Geany IDE, Mozilla Firefox, AlsaPlayer, GParted, éditor file musik sareng anu sanésna bungkusan software.

sanajan Slitaz dimaksudkeun pikeun tim kalayan 128 Mb RAM, éta tiasa dianggo kalayan sampurna dina komputer anu kirang kapasitas memori. Dina vérsi anu kuring ayeuna dina PC anu kuring nyerat tulisan ieu, anggo Midori salaku panyungsi wéb, anu kuring mendakan gancang pisan.

Kuring henteu acan kantos ngupayakeun masang éta kusabab sambungan Internét henteu ngamungkinkeun, tapi éta pasti mangrupikeun alternatif anu saé pikeun komputer anu anjeun gaduh di kamar panyimpenan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   kawani cenahna

    Janten engke aranjeunna nyarios yén anu di Afrika langkung enteng tibatan Hasefroch atanapi upami bersiul sareng suling hehe

  2.   m0e CAstrOpORT cenahna

    Distro anu saé ... Kumaha cara nempatkeun kana komputer nganggo RAM 64 Mb? Abdi henteu tiasa kéngingkeun boot tina CD sareng éta henteu ngagaduhan bios nganggo boot USB ...

    1.    elav <° Linux cenahna

      Kuring henteu weruh naha éta bakal ngagaduhan versi 64-bit anu tiasa dianggo. Anjeunna kedah nalungtik.

    2.    KZKG ^ Gaara <° Linux cenahna

      Coba pikeun kéngingkeun CD drive éksternal, USB atanapi kéngingkeun drive anu sanés. Upami teu kitu ... perlu pikeun nalungtik naha mungkin pikeun dipasang tina Floppy.

      Wilujeng sumping di situs 😉

  3.   tukang Fransmith cenahna

    Abdi bade nyobian nganggo laptop nganggo RAM 3 x 128 = 384 megabyte
    éta mangrupikeun ACER Aspier 1300, kalayan windows XP sapertos kuya
    Kuring bakal nyaritakeun ngeunaan hasilna, ngagaduhan langkung ti sarat perangkat keras minimum anu matak