Parangkat Lunak Gratis sareng Kabebasan Kersa

Hapunten upami kuring nempatkeun tangkepan layar ieu, tapi kuring ngan saukur perjalanan kuring ngalangkungan distro rilis.

Hapunten upami kuring nempatkeun tangkepan layar ieu, tapi kuring ngan saukur perjalanan kuring ngalangkungan distro rilis.

Salam kanggo sadayana. Dina kasempetan ieu, kuring datang pikeun masihan pandangan kuring ngeunaan suasana anu aya dina software bébas jeung kabébasan bakal (atanapi kaputusan) anu ngamungkinkeun urang.

Sanaos réncang kami nano parantos merhatoskeun hormat anu aya dina méja pangguna (sareng pangguna) desktop Lisénsi / Linux Ubuntu, kaleresan panorama GNU / Linux lumayan tembus dina hal paradigma kabébasan parangkat lunak sareng kabébasan pikeun mutuskeun, duanana tétéla henteu cocog.

Kabeneran aya yén aya sauyunan antara filsafat Software Free sareng filsafat kabébasan bakal, sabab upami urang teuing nyangkut kabébasan Parangkat Lunak Gratis tanpa kanyaho sateuacanna, urang bakal tungtungna janten fanboys sareng gélo.

Konsép Parangkat Lunak Gratis dumasarkeun utamina kana prinsip Parangkat Lunak Gratis, anu kedah dibagi duanana binér sareng kode sumberna. Salaku tambahan, aranjeunna nyarankeun lisénsi gratis naon waé anu henteu ngalibatkeun panggunaan kode sumber atanapi binér pikeun kauntungan.

Dina hal konsép open source, éta dumasar kana prinsip Software Free, tapi éta ngamungkinkeun urang ngamangpaatkeun kauntungan tina binér tapi sanés tina kode sumber, janten urang tiasa dipasihan sumber artos kanggo mayar hiji anu peryogi anu sanés. Conto anu jelas pisan ieu nyaéta Google Chrome / Chromium.

Ayeuna, patarosan na: naha pendukung masing-masing prinsip ieu satuju? Nya jawaban na mah.

Kaleresan aya papaseaan anu teu aya tungtungna antara dua prinsip ieu anu parantos nyentuh aspek sakumaha saderhana kustomisasi lingkungan desktop, sareng diskusi ieu janten leres-leres matak capé.

Di sisi anu sanésna, katergantungan dina parangkat lunak propriétik sapertos gumpalan propérbién Kernel nyalira sareng sababaraha supir proprietari langkung hésé pikeun urang gaduh komputer anu lengkep gratis, janten ngagaduhan distro sapertos Trisquel atanapi Parabola sigana henteu kapake, sabab urang ngagaduhan perangkat keras Éta henteu tiasa dianggo saé sareng supir gratis (langkung, éta hésé pisan pikeun kami pikeun ngonpigurasikeun supir gratis) sareng dina seueur kasus, kernel Linux-libre henteu tiasa dianggo sakumaha kuduna berkat henteuna gumpalan anu diperyogikeun.

Dina hal kuring, masalah kuring sanés privasi dina Internét nyalira, kumargi kuring parantos lami kaleungitan nalika kuring ngadaptar di Hotmail, sareng laun-laun kuring kantos ngadaptar di sababaraha situs sanés dugi ka kuring janten masarakat anu umum. Google gampang mendakan kuring. Ayeuna, masalah anu kuring gaduh (sareng seueur anu sanés) nyaéta kanyamanan anu dihasilkeun ku panggunaan Software Gratis.

Di momen kuring senang sareng Debian y Slackware, tapi ayeuna kuring nuju nyobian Arch Linux Ubuntu, kanggo kang, hatur nuhun ka tutorial ti batur sapagawean kami @elav pikeun masang sareng KDE, Anu ngabantosan kuring pisan janten teu musna di jalan.

Sanaos peryogi sababaraha kali kuring ngagali kalayan bantuan Arch Wiki pikeun menerkeun sababaraha kasalahan anu kuring pernah dilakukeun sapanjang jalan (sareng kanggo ayeuna, kuring bakal masihan pendapat kuring ngeunaan distro hébat ieu tapi dina sababaraha minggu janten tiasa resep pisan).

Upami bakal aya waktos kanggo ngalakukeun tutorial instalasi Parabola GNU / Linux-LibreBakal aya, tapi sahenteuna ngantep kuring ngambekan sakedap kanggo tiasa sacara lengkep ngatur distro éta (kuring umum resep distro semi-otomatis, tapi kuring ningali yén ngalakukeun karajinan ganjil henteu nganyenyeri).

Balik kana hal anu leres, kaleresan nyaéta kekacoan ieu anu dihasilkeun antara Perangkat Lunak Gratis sareng kabébasan bébas kedah réngsé dina perjanjian anu ramah, sabab seueur pisan lebu anu ngan ukur masalah teoritis sareng henteu praktis, ngajantenkeun peralihan tina panggunaan Software Gratis sareng open source beuki cucuk sareng ngabingungkeun ti kantos.

Henteu kunanaon aya seueur distribusi Lisénsi / Linux Ubuntu sumebar ka sadayana penjuru dunya, tapi anu dipénta nyaéta aya kematangan ti pihak-pihak anu mertahankeun jabatan ieu Parangkat Lunak Gratis sareng kasabaran (sareng hormat) pikeun jalma-jalma anu henteu acan tiasa misahkeun diri tina unsur propriétérna ku atanapi Alesan sanés , sajaba ti éta aranjeunna sadar yén henteu sadayana di dunya ieu GNU / Linux, kumargi aya ogé Solaris, BSD, Hurd, Tron sareng sistem operasi sanés anu sanés Windows atanapi Mac OSX.

Kuring miharep éta "manifesto" kuring pikeun ngagambarkeun masalah éta, sareng flamewar henteu didamel pikeun hal anu salah paham sareng / atanapi salah tafsir.

Hatur nuhun pisan sareng dugi ka postingan salajengna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

81 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   chinoloco cenahna

    Sakumaha panginten anu saé, langkung saé upami éta muncul dina sadaya blog, sareng forum.
    Salam.

  2.   Lukas cenahna

    mmm kuring kantos janten salah sahiji anu ngabéla linux dugi ka tiwas. Teras kuring patepung sareng dunya nyata sareng ningali yén kuring ngan ukur jelema bodo anu dicuci otak.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Nya, kuring nganggo GNU / Linux pikeun merenah, sanés ngan ukur pikeun kabébasan sareng "privasi" anu disayogikeun ku distro anu paling umum.

      1.    kennatj cenahna

        Sigana mah sami.

    2.    aioria cenahna

      Jalma anu teu ngarti kabébasan sabab kuring nuluykeun mayar lisénsi jandéla, sanaos ayeuna teu ngagaduhan nanaon, sipatna pasagi. Kuring terang Linux sareng kuring percanten pikeun padamelan sadidinten ...

  3.   diazepam cenahna

    Di dieu kuring mendakan pérsi alternatif anu nyatakeun sami

    (Perhatosan: éta pisan dipolitikkeun sareng ngahasilkeun tawa guligah)
    http://ubuntuperonista.blogspot.ca/2011/04/la-tercera-posicion.html

    1.    eliotime3000 cenahna

      Nya, kuring nyerat tulisan ieu salaku nétral sabisa-bisa nyegah flamewars.

  4.   Tedel cenahna

    Nya, kuring henteu fokus pisan kana masalah kabébasan parangkat lunak (malah kuring ningali pandangan awon dina obrolan Fedora pikeun masihan koméntar ngeunaan hal éta) sakumaha anu kuring laksanakeun pikeun milih. Saur "perusahaan teknologi ageung" gagal ku teu nawiskeun transparansi. Saur anjeun anjeun kedah nganggo anu saé pikeun anjeun sareng henteu ngahesekeun carita. Kuring pikir yén hal anu saé kedah ditiru sareng ditingkatkeun, sareng parangkat lunak gratis ngamungkinkeun éta. Jigana saé yén aya jalma anu nalungtik yén aranjeunna henteu nyobian ngalakukeun hal-hal aneh di tukangeun urang sareng saur kuring langkung saé aranjeunna henteu ngagaduhan hajat pikeun ngalakukeun hiji hal di tukangeun urang.

    Éta sababna kuring nganggo Linux: sabab sigana langkung dipercaya dina pengertian kaamanan komputer kuring.

    Tapi ieu henteu hartosna yén kuring langkung resep supir Nvidia asli tibatan Noveau, atanapi Flash Player tibatan Gnash. Aranjeunna dianggo saé pikeun kuring sareng kuring nganggo. Éta ngan saukur éta.

    Salam.

  5.   Charlie-coklat cenahna

    Éta sigana mah postingan sapertos ieu diperyogikeun, kuring satuju kana usulan anjeun. Unggal-unggal kuring ningali diskusi Bizantium diantara anu pikasieuneun ngajaga jabatan-jabatan ieu, sigana kuring yén kuring nyaksian pasamoan antara fundamentalis agama anu ngajantenkeun "doktrin" na pusat jagat raya sareng anu ogé ngusahakeun maksa visi na pikeun sésana. . Kuring pikir yén sikep "ngahutbah" ieu henteu ngabantosan nyebarkeun SL sareng ngajantenkeun siga 'geeks' anu teu sabar.

    Dina pamanggih kuring, pertahanan kabébasan milih bebas dimimitian ku mikawanoh hak saréréa ngagunakeun OS anu aranjeunna anggap pantes. Hayu urang émut yén pikeun seuseueurna jalma, komputer (dina hartos anu paling lega, dimana kuring kalebet alat anu cerdas sanés), henteu sanés ngan ukur alat anu biasa dianggo, komunikasi, senang-senang, sareng sajabana, anu ku Anjeun bakal anggo anu anjeun paling resep atanapi nyugemakeun, tanpa nyayogikeun sakedik tinimbangan filosofis ngeunaan lisénsi anu kode anjeun dipanggihan, upami aya anu ragu kana naon anu kuring carioskeun, lirén panginten sabaraha pangguna alat anu nganggo Android terang yén éta dumasar kana GNU / Linux, naha éta ngajantenkeun anjeun "pembela" Open Source?

    1.    eliotime3000 cenahna

      Nya, éta tempat kuring badé, yén aranjeunna nunjukkeun naon anu aranjeunna nyarioskeun kalayan tindakan sareng sanés ngan ukur ku kecap.

  6.   itachi cenahna

    Anjeun hilap yén perangkat lunak gratis ngagaduhan pondasi filosofis sareng orientasi étika anu teu tiasa disumputkeun. Upami urang nyandak karakter filosofis na, naha urang hoyong parangkat lunak gratis, kalayan windows sareng apel urang bakal ngagaduhan seueur upami tungtungna kriteria na nyaéta adobe flash player langkung saé tibatan gnash sareng sajabana ... upami anu urang pilari nyaéta sadayana jalan , urang langkung saé cicing dina jandéla.

    1.    Alberto Aru cenahna

      Kuring pikir persis sami, nalika kuring réngsé gelar kuring hoyong diajar program leres sareng ngabantosan naon anu kuring tiasa ningkatkeun perangkat lunak anu kuring anggo, éta mangrupikeun hiji-hijina cara pikeun ngalaksanakeun éta langkung saé tibatan anu kagungan.

    2.    pandev92 cenahna

      Masalahna nyaéta dina windows xD henteu sadayana jalan, atanapi éta ogé stabil, ditambah hésé pikeun ngajantenkeunana siga anu anjeun resep.
      Masalahna di dieu nyaéta urang ngabingungkeun filsafat fsf sareng filsafat openource, sareng seueur urang langkung caket kana opensource, urang nganggo naon anu urang anggo, kusabab ieu nguntungkeun urang dina sababaraha cara atanapi sanés, sanés ku idéologi, tapi ku rasa, téknis, penampilan atanapi naon waé.

      1.    Morpheus cenahna

        Éta kasalahan pikeun ngabandingkeun konsép "Free Software" sareng "open source". Kami nyampur pir sareng apel. Open source mangrupikeun metodologi pamekaran parangkat lunak. Parangkat lunak gratis mangrupikeun konsép filosofis sareng étika. Éta ibarat ngabandingkeun kabébasan nyarios sareng prosés nyetak koran. Hiji tiasa ngalayanan anu sanés (kadang henteu).
        Janten "mihak kana kabébasan kabébasan" henteu merta nunjukkeun yén leres yén batur ngagaduhan kamungkinan pikeun mutuskeun ngalakukeun Naon waé anu dipikahoyong. Kusabab, contona, batur tiasa "milih sacara bébas" pikeun nyandak kabébasan éta jauh ti anu séjén. Éta perkawis "parangkat lunak gratis", sanés ngeunaan maksakeun, tapi ngeunaan MIKIR naon anu paling étika (sareng sanés sacara téknis) ...

  7.   milarian cenahna

    Abdi satuju pisan sareng itachi. Jigana salah sahiji aspek anu paling penting dina parangkat lunak bébas nyaéta étika na. Karakteristik parangkat lunak bébas henteu ngan ukur pikeun ngadamel parangkat lunak anu épéktip tapi pikeun ngajantenkeun masarakat anu langkung saé, langkung adil sareng kolaborasi. Kuring pikir ieu penting pisan sareng éta anu janten alesan naha nalika kuring nganggo perangkat lunak proprietari tapi gratis aya bug dina sirah kuring anu ngadesek kuring milarian alternatif gratis. Kuring nganggo linux sareng éta langkung raoseun tibatan windows (tanpa diragukeun), tapi alesan utama pikeun ngagunakeunana nyaéta kusabab kuring satuju sareng filosofi sareng kusabab yakin distribusi na bakal nguntungkeun masarakat (conto anu jelas nyaéta administrasi umum ). Upami linux langkung parah tibatan windows, saur kuring (kusabab kaayaan na teu acan kajadian) yén kuring bakal cicing sareng ngabéla linux. Nganggo conto Charlie Brown, ngagunakeun android henteu ngajantenkeun anjeun ngajantenkeun parangkat lunak gratis. Pondokna, janten mihak kana parangkat lunak bébas sareng ngabélaan éta hartosna percanten kana filosofi sareng nganggo éta sanaos aya anu sacara teknis langkung saé. Kuring netelakeun yén kuring nyarios sacara umum, ngeunaan tren. Upami aya parangkat lunak khusus anu anjeun kedah anggo, anjeun sanés janten Taliban, tapi anjeun kedah ngagaduhan sikap anu disebatkeun di luhur.

    Ngeunaan manpaat parangkat lunak gratis, kuring yakin di luhur sadayana yén éta mangrupikeun anu paling sustainable sareng naon anu tiasa ngahemat sumber anu paling seueur. Teu asup akal yén seueur jalma kedah nanem modal sumber sareng waktos dina ngembangkeun hal anu sami kecuali pikeun ningkatkeunna.

    Dina kasimpulan kuring yakin yén Leres yén parangkat lunak gratis kedah dipertahankan sareng éta henteu cekap nyarios nganggo naon anu paling cocog pikeun anjeun. Sanaos kitu, kuring yakin yén henteu perlu maksakeun atanapi nganggap hina tapi ngayakinkeun sareng ngadidik ngalangkungan dialog sareng nalar. Upami henteu, anu anjeun kéngingkeun nyaéta jalma-jalma janten pertahanan atanapi kabur tina masalah éta.

  8.   Alberto Aru cenahna

    Anu leres anjeun lakukeun nyaéta memperjuangkeun parangkat lunak gratis éta sareng lakukeun hal anu sami atanapi langkung saé tibatan proprietari, ball point.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Nya, éta anu dimaksad ku kuring, ti saprak ayeuna, teu aya anu wani nganggo gnash kusabab teu aya gunana dibandingkeun sareng flash player.

      Kuring miharep anjeun ogé tumut kana akun genah ngagunakeun perangkat lunak gratis.

  9.   diazepam cenahna

    Dinten anu (lebetkeun portal pidéo sawawa) ngeureunkeun bangsat sareng ngalih kana html5, kuring ngaleungitkeun lampu kilat.

    1.    pandev92 cenahna

      Kuring leres-leres ngadukung XD éta, tungtungna éta anu kuring kaiket kana flash ahahha

    2.    eliotime3000 cenahna

      Tapi ngantep éta gancang, sabab kuring bosen ningali sababaraha spanduk dina lampu kilat sareng aranjeunna ngabutuhkeun kuring pikeun masangna (sareng omong-omong, éta gnash pantes dikembangkeun pikeun perangkat lunak gratis gratis).

  10.   pagawe cenahna

    Kuring henteu percanten yén teu aya kasaluyuan antara "filsafat" (sahingga dina tanda petik, sabab kuring henteu yakin yén ideu-ideu ieu tiasa disebat filsafat) parangkat lunak bébas sareng anu ngagaduhan kabébasan, dimimitian ku kusabab éta mangaruhan mata pelajaran anu béda.
    Kabébasan anu dibahas ngeunaan parangkat lunak bébas mangrupikeun masalah étika anu dirojong ku pangkalan hukum, sareng wasiat bébas nyaéta filsafat ampir sadayana religius kalayan pasisian, fisik sareng moral.
    Salaku conto: Budak kaleungitan kabébasan tapi ngajaga kabébasan bebas.

    Anu gélo anu ngusahakeun maksakeun ideu (naha éta tina SL atanapi anu sanésna) nyaéta anu henteu terang naon kabébasan éta, sareng éta anu munggaran anjeun kedah terang naon éta, pikeun ngahargaan sareng membela éta.

    Ngeunaan SL sareng CA, sigana aya kasalahan, Parangkat Lunak Gratis ngamungkinkeun anjeun nguntungkeun binér, Saha waé anu tiasa ngadamel parangkat lunak, nyebarkeun kode, ngaleupaskeun handapeun GPL sareng ngajual binér (aya anu hoyong mésér ti kuring éta hal anu sanés 🙂).
    Anu henteu pantes nyaéta nyandak padamelan anu parantos dilakukeun ku anu sanés, ngarobih ikon, namina sareng ngicalna.

    Sareng pamustunganana, perangkat keras sareng parangkat lunak / supir propriétari.
    Anjeun kedah émutan léngkah pikeun milih pakakas kuring.
    Sumberdaya (manusa, elmu sareng kauangan) -> Naon anu kuring pikahoyong (sareng tiasa) laksanakeun -> software naon anu kuring kedah lakukeun -> hardware naon anu kuring peryogikeun pikeun perangkat lunak éta.
    (Meureun kuring bakal ngalangkungan hiji, tapi éta lami saprak aranjeunna diajar kuring di kelas administrasi pusat komputer)
    Sareng kuring ngantunkeun anjeun dua conto.
    1. Sumberdaya (5 padamel, sedeng / tingkat luhur pemrograman, modal sakedik)
    2. Naon anu kuring hoyong lakukeun: Ngembangkeun halaman wéb dumasar kana standar gratis bari ngajaga étika sareng privasi pikeun perusahaan kuring, ogé klien kuring sareng pangguna na.
    3. Parangkat lunak naon anu kuring peryogikeun: dumasar kana kanyataan yén kuring henteu tiasa mayar lisénsi, kuring milarian kaunggulan parangkat lunak gratis sareng kuring henteu ngagaduhan masalah pikeun pamasangan terminal, Parabola kalayan libreoffice pikeun dokumén, gimp2 + krita pikeun grafik.
    4. Hardware. Komputer anu nganggo i3 saé kanggo pemrograman sareng i5 kanggo desain grafis. Video Intel sareng kartu jaringan anu cocog.

    Hasil, sadayana saé.

    Conto 2.

    1 Sumberdaya. Rumaja kalayan kanyaho sedeng sareng 2,000 dolar dina kantong.
    4. Hardware, i7 xtreme, 2 nvidia dina SLI sareng 16 GB RAM sadayana kalayan overclock.
    3. Parangkat lunak, trisquel sabab éta dumasarkeun kana Ubuntu tapi tanpa persatuan kusabab kuring henteu ngartos.
    2. Naon anu kuring hoyong lakukeun. Maénkeun terakhir urang sareng kaulinan PS3 anu sanés.

    Hasil. Sarébu keluhan dina forum ngeunaan GNU / Linux sareng nonoman luncat dua kaki dina monitorna.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Nya, sakanyaho kuring, sajauh ieu kuring henteu ningali kasus anu aranjeunna saleresna ngajual binér anu kode sumber na nganggo GPL (sapertos kasus Ares, anu henteu ngajual binér nyalira salaku hal anu fisik, tapi nawiskeun anjeun jasa dimana anjeun "mayar" kanggo ngakses jaringan P2P, sanaos kode sumber na aya dina Sourceforge, ditilar).

      Dina kasus parangkat lunak anu kode sumberna ngagaduhan Apache, BSD sareng lisénsi sanésna, éta masihan anjeun fasilitas éta pikeun kauntungan tina binér tapi sanés tina kode sumber dina hiji cara atanapi cara anu sanés, bahkan nempatkeun panto luar kadang-kadang kana binér akhir.

      1.    pagawe cenahna

        Nya, kuring henteu acan ningali éta nguntungkeun langsung sareng kode sumber atanapi binér dina sumber terbuka, tapi upami anjeun hoyong conto kumaha anjeun tiasa nguntungkeun produk sareng lisénsi LGPL, aya Libreoffice
        sareng édisi Novell na, sareng kuring henteu terang naha aranjeunna teras-terasan ngajual, tapi sateuacan upami éta, OpenOffice Novell Edition, dilisensikeun ku GPL / Apache.

        Lisénsi parangkat lunak gratis ngabela kabébasan pangguna, jalma éta, sanés kode, atanapi masalah ékonomi, sumber terbuka ngan ukur ningali gaduh kode kualitas anu langkung saé dina waktos anu kirang.

      2.    Morpheus cenahna

        Topi Beureum!

        1.    eliotime3000 cenahna

          Leres, tapi éta henteu ngalarang anjeun ngadamel salinan tina disk atanapi bagikeun ka réréncangan anjeun. Masalahna nyaéta anjeun kedah mayar langganan saolah-olah éta pas pikeun tiasa nganggo régo na tanpa dirogahala.

          1.    pagawe cenahna

            Kuring henteu ngartos anu terakhir, kami parantos ningali yén upami aya anu ngajual binér kalayan lisénsi gratis (conto sanésna nyaéta PPSSPP, émulator psp anu dijual di googleplay sareng ngagaduhan lisénsi GPL).
            Tapi naha anjeun hoyong parangkat lunak gratis anu ngalarang ngadamel salinan sareng ngabagikeunana ka babaturan anjeun? Éta henteu masuk akal, éta bakal nyerang solidaritas sosial komunitas anjeun, sareng éta bakal ngajantenkeun janten perangkat lunak propriétari.

  11.   Tina Toledo cenahna

    Topik anu hadé anu kuring satuju pisan, malah kuring ogé parantos mempertanyakan hal éta: https://blog.desdelinux.net/gnulinux-cual-es-el-camino-de-la-libertad/

    Pelukan ageung sareng ciuman ageung Eliotime.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Hatur nuhun pisan kana pujianna, Tina. Naon deui, kuring resep anjeun janten éditor ti blog ieu, tapi kusabab faktor anu teu dikenal (sareng kuring henteu wani naroskeun pikeun ngahargaan), anjeun nembongan dina waktos-acara éta.

      1.    eliotime3000 cenahna

        PS: Naha anjeun nganggo Chrome Canary? Kusabab kuring nganggo Chromium nightly builds pikeun nyegah Google Update tina langkung seueur sumberdaya prosésor kuring.

        1.    Tina Toledo cenahna

          Halo Eliotime,

          Leres! Leres, kuring nganggo Chrome Canary… Abdi resep Chrome.

          Patarosan naha kuring henteu deui janten partisipatif rada kakait sareng topik anjeun. Alesanna aya sababaraha:

          1.-Pagawéan ngahakan bagian ageung tina waktos kuring, janten kuring langkung resep nyayogikeun sakedik waktos kanggo kulawarga kuring, pikeun latihan sababaraha olahraga atanapi kagiatan hiburan naon waé di tempat terbuka, pikeun maca buku ... sareng ogé pikeun memanjakan diri sakedik.

          2.-Alesan anu sanésna nyaéta téknis. Kuring desainer grafis, sanés insinyur sistem, sareng kuring nganggo GNU / Linux kusabab kuring resep. Dina pengertian ieu, masalah anu sifatna téknis henteu kajantenan kuring: Kuring henteu terang kumaha kernel OS tiasa dianggo, salaku conto, sareng ku sabab éta sumbangan kuring di daérah éta - anu téknis - batal.

          3.-Di dieu téma anjeun cocog sareng salah sahiji motif kuring. Sanaos leres yén parangkat lunak gratis éta henteu ngaganggu lingkungan. Pasti situs ieu napas, seuseueurna waktos, hawa hormat tapi kami ogé henteu dibébaskeun tina plagiarisme ogé. Kaleresan nya éta ngaganggu kuring yén hiji topik anu ditulis ku kuring, atanapi ku kolaborator sanésna, disalin, dipasangkeun sareng dipasrahkeun pikeun aranjeunna sorangan dina situs anu sanés ku jalma-jalma anu teu sopan anu, salian ti éta, ngeusian sungutna masihan "pelajaran" ti kualitas luhur moral sareng etika parangkat lunak gratis.
          Kuring ogé henteu resep yén pangguna OS sanés diperlakukeun péoratif. Dina 99% tina topik anu ditulis di dieu sareng di situs sanés, henteu kakurangan komén sindiran, ejekan tina wit, anu nyobian ngarusak sareng / atanapi ngaminimalkeun sadayana kontéks OS anu sanés.

          Upami dina dua kasus éta panggunaan kabébasan disangka, dina hiji nyalin sareng némpelkeun sareng anu sanésna nyerat naon anu anjeun pikahoyong tibatan anu leres, ah! maka kuring banding ka kabébasan kuring pikeun miluan atanapi henteu.

          salam

          1.    eliotime3000 cenahna

            Dina hal kuring, sabab kuring masih diajar di lembaga éta, sahenteuna kuring sanggup nempoan situs ieu ti jaman ka jaman (sareng ku cara kitu, nyerat sakedik deui pikeun forum ieu, sanaos tutorialna langkung saé tibatan tulisan pendapat). Ti waktos ka waktos, kuring kaluar sareng sababaraha réréncangan supados urang tiasa bersantai sakedik sareng nyingkirkeun raména.

            Ngeunaan desain grafis, kuring hoyong ngalaksanakeunana, sanaon hanjakalna kuring aya dina bagian pangropéa sareng perbaikan Windows PC (kuring gaduh halaman di DeviantArt, tapi dugi ka ayeuna, kuring henteu mendakan waktos kanggo ngadamel wallpaper anu saé pisan sareng Photoshop sareng Illustrator, aplikasi anu, sareng Adobe's Creative Suite sareng CorelDraw, kuring parantos biasa ngagunakeun). Abdi panasaran ngeunaan modus operandi sistem operasi sareng ngajantenkeun PC usang hirup, naha kuring resep ngagunakeun GNU / Linux.

            Dina sisi plagiarismeu, kuring ngan saukur didieu ngan saukur kanyataan yén di T! aya seueur kopypastas sareng creepypastas, katambah sahenteuna kuring ngaraos langkung raoseun yén, dina hiji waktos, kuring dikritik kusabab nyerat tulisan anu siga patarosan forum. Pokokna, situs éta parantos turun sareng pastebin anu sanés dina stéroid bakal ngagentos, sanaos anjeunna resep ngédit sareng nyerat tulisan pikeun Wikipedia dina basa Spanyol tibatan pikeun pastebins.

            Sareng ku omonganana, kuring ogé resep Google Chrome (ogé, kuring resep), tapi kuring lirén nganggo Chrome stabil dina Windows kusabab Google Update ngalaunan PC kuring, sahingga langkung laun, janten kuring kedah nganggo Chromium nightly builds supados tiasa ka balayar kalem sareng tanpa komplikasi. Abdi hoyong nganggo Chrome Canary, tapi ningali éta ngagaduhan Google Updater sareng update sakalian Arch Linux, maka kuring badé nganggo Chromium.

  12.   dmurana cenahna

    Salawasna alus pikeun ningali pantulan séhat sapertos anjeun. Nya, seueur jalma terang kumaha nyarioskeun ngeunaan kasabaran tapi aranjeunna janten teu sabar nalika ngalakukeun éta, di sisi séjén kuring resep maca téks anjeun.
    Ngeunaan naon anu anjeun nyebatkeun ngeunaan bédana antara 'parangkat lunak bébas' sareng 'sumber terbuka', panginten anjeun henteu nyatakeun leres, sabab prinsip anu munggaran henteu nyarios nanaon tentang henteu ngajual binér atanapi nirlaba, nyatana, bari saha waé anjeun tiasa ngaunduh kode sumber sareng nyusunna atanapi mésér binér sareng nyebarkeunana sacara bébas, éta mangrupikeun parangkat lunak gratis (contona anjeun ngadugikeun, Chromium). The 'open source' di sisi anu sanés ngémutan prinsip-prinsip parangkat lunak gratis anu dimimitian tina étika sareng ngan saukur nekenkeun kaunggulan praktis pikeun tiasa maca kode (sanaos éta propriétari). Tapi dina kadua kasus anjeun tiasa ngasilkeun artos ku ngajual perangkat lunak sareng / atanapi jasa.
    Salam.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Nya, tina konsép perangkat lunak gratis sapertos open source, kuring tiasa lepat. Tungtungna, kuring manusa barina ogé.

      Sakumaha anjeun nyarios, parangkat lunak gratis anjeun gaduh kabébasan pikeun ngalakukeun naon waé anu anjeun pikahoyong, tapi upami binér béda tina naon kode sumber anu aya, maka panginten upami anjeun parantos mayar éta, anjeun tiasa janten korban penipuan .

      Kasus Chromium nya éta ngagunakeun lisénsi BSD, anu ngamungkinkeun pikeun garpu proprietary sapertos Google Chrome, anu biasana ngagaduhan komponén-komponén sapertos Google Updater pikeun vérsi anu didamel pikeun Windows sareng Mac.

      Upami Transmisi ngagaduhan garpu proprietari anu terang yén éta dilisénsikeun dina GPL, maka éta bakal janten tindakan perompak lengkep. Upami éta dilisénsikeun dina lisénsi Apache atanapi BSD, maka garpu propriétari éta bakal sah pisan.

    2.    diazepam cenahna

      Ngeunaan bédana antara SL sareng CA, angkat sanaos ieu éksklusif. Sésana tinggaleun sami sareng éta parantos aya bédana anu leres.

  13.   nosferatuxx cenahna

    Hirup sareng hirup ..
    Hatur nuhun Gusti pikeun karagaman ... (upami henteu, urang sadayana bakal janten klon)

    1.    nosferatuxx cenahna

      mmm sareng kuring heran pikeun anu ka 3 kalina, naha upami kuring didaptarkeun dina forum sareng kuring nembé ngaksésna ... avatar kuring henteu muncul nalika kuring ngiringan koméntar dina blog?
      Naha kuring ogé kedah ngadaptar dina blog?

      1.    nosferatuxx cenahna

        ok .. ok… Abdi ngartos ... Kuring ogé kedah ngadaptar dina wordpress ... !! hihihi O_o

        1.    cookie cenahna

          Anggo Gravatar.

          1.    eliotime3000 cenahna

            Éta anu badé nyarios. Ogé, kuring parantos gaduh avatar kuring di Gravatar, sareng kuring henteu acan ngunggah salah sahiji di blog ieu.

  14.   Joaquín cenahna

    Masalah ngagaduhan distro gratis 100% nyaéta pikeun panggunaan "normal" ku saha waé éta henteu jalan kusabab masalah sareng supir, codec audio / video sareng parangkat lunak sanés anu peryogi pisan (sapertos Flash Player anu parantos dingaranan).

    Tapi perlu ogé ngajar sareng ngabagi filsafat SL. Jalma anu leres-leres satia kana ieu sareng henteu gumantung kana bungkusan propriétari bakal tiasa nganggo distro gratis tanpa masalah atanapi sahenteuna adaptasi sareng alternatif gratis nalika aranjeunna déwasa.

    Sacara pribadi, kuring pikir seueur urang anu nganggo GNU / Linux, sanaos urang satuju sareng SL sareng nyebarkeunana, urang lakukeun pikeun merenah sareng kusabab gampang adaptasi sareng kabutuhan urang.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Hatur nuhun pikeun nyimpulkeun sadayana anu kuring parantos nyerat.

  15.   John cenahna

    pangguna AleQwerty ti taringa (www.taringa.net) anu nyolong sadaya tulisan tina blog ieu (sareng anu sanés anu diterbitkeun dina basa Spanyol) sareng nyebarkeunana siga anu kagunganana; parantos nampi sababaraha keluhan, janten anjeun panginten resep pikeun méréskeun masalah éta.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Nya, kanggo waktos salajengna, nempatkeun tautan rujukan sareng tong hilap yén sadaya postingan nganggo Creative Commons (BY-NC-SA). Upami henteu, kuring nyempad éta (sabab kuring ogé kadaptar di Taringa!).

      PS: Kuring bakal muka serat ieu dina forum di bagian "Blog barang" sareng / atanapi "Sampah" supados henteu jenuh tulisan ku topik anu hébat.

  16.   asrafil cenahna

    Memang leres salaku jalma urang kedah ngahargaan kaputusan batur sareng kami bébas ngarobih sistem operasi sakumaha anu dipikahoyong.
    Sanaos kitu, alesan ayana sistem GNU sanés pikeun bersaing sareng sistem operasi anu sanés, tapi pikeun ninggali parangkat lunak propriétari sareng hanjakalna ideu ieu parantos diminimalkeun pikeun merenahkeun genah.

    1.    pandev92 cenahna

      Sapertos kitu, teu aya sistem operasi GNU. Linux éta sorangan mangrupikeun sistem anu tiasa dianggo berkat usaha masarakat sareng perusahaan, anu seueur henteu aya hubunganana sareng gnu sareng cita-cita fsf.

      1.    pagawe cenahna

        Ngan pikeun netelakeun.
        Upami sistem GNU / Linux aya, bahkan sistem operasi GNU (sapertos kitu tanpa nanaon) ngan éta tanpa kernel éta henteu tiasa dianggo.
        Ieu anu urang tingali nalika masang, contona Arch, sateuacan masang Desktop hihi
        Kami nganggo unggal-unggal ngajalankeun skrip bash, unggal nyambung ka Internét, unggal-unggal nyusun, jsb.

        Komponén anu paling dasar sareng penting (Bash, coreutils, GCC, jst.), Sadayana diprogram pikeun sistem GNU, sareng dina seueur na aya kode ti Richard Stallman, GCC sareng Emacs contona.

        Éta mangrupikeun padamelan komunitas henteu ngaleungitkeun kamanunggalan proyek, hayu, bahkan Windows sareng Mac OSX mangrupikeun proyek anu ngahijikeun bagian tina kode sorangan, ti perusahaan anu sanés (aya anu mésér, anu sanés nyéwa éta) bahkan gratis kode.

        1.    pandev92 cenahna

          Anjeun nyampur pir sareng apel, tangtosna aya seueur potongan kode gnu, tapi dinten ieu linux dina desktop, langkung seueur sapertos android, Linux sareng kirang sareng kirang gnu, jalma-jalma angkat ti gcc ka llvm clang, sanés kde Éta mangrupikeun proyék gnu, sadayana dina ubuntu sanés proyék gnu, sanés ogé kernel, ogé wayland, ogé teu katingali kuring, jst jst jsb.

          1.    cookie cenahna

            Leres, leres, aranjeunna duaan leres tapi aranjeunna ningali tina sudut pandang anu béda.
            Sistem dasarna diwangun ku alat kernel GNU + Linux, urang sadayana terang éta. Sareng tambahan sanésna sumping ti pamekar éksternal pikeun proyék-proyék ieu.
            Naon anu lumangsung nyaéta pandev salaku sistem susunan sadaya unsur (kernel, alat GNU, desktop, aplikasi) sareng staf sakumaha anu dianggo ukur di handap.
            Tapi kuring pikir ieu henteu aya hubunganana sareng subjek, leres?

  17.   Goréng taku cenahna

    Sadayana jelas pisan dina "buku" ku stallman http://www.gnu.org/philosophy/fsfs/free_software.es.pdf

    1.    eliotime3000 cenahna

      Saran anu saé pisan, sanaos ayeuna, kuring dina jadwal anu cekap pikeun maca éta kalayan taliti.

    2.    David gomez cenahna

      Sadayana jelas pisan numutkeun visi Stallman, anu kanyataanna henteu cocog pisan sareng masarakat bebas ngalakukeun naon anu dipikahoyong sareng sanés anu dipikahoyong ku Stallman.

      1.    Morpheus cenahna

        Tapi upami sadayana panginten Stallman nyaéta henteu aya di masarakat anu kedah tiasa ngalakukeun naon anu aranjeunna pikahoyong dina komputer batur ku parangkat lunakna (sapertos diuji di luar imah di Windows sareng dina Mac) sareng tanpa ngawartosan anjeun (tanpa nyebarkeun kode na). Sareng yén urang sadayana kedah ngagaduhan hak, henteu ngan ukur pikeun terang naon anu dilakukeun ku parangkat lunak dina data kuring, tapi ngagunakeun parangkat lunak éta sakumaha anu kuring pikahoyong, dimana kuring mangga sareng ngarobihna sakumaha anu kuring pikahoyong sareng bagikeun ka saha waé anu kuring pikahoyong. Abdi hoyong sareng JUAL ka saha waé anu kuring pikahoyong (gratis mah béda sareng gratis !!). Sakumaha rumitna pikeun ngartos éta? Atanapi aya "batur" anu hoyong maksakeun ka urang yén "upami éta langkung saé, henteu janten masalah naon anu aya di jero"? Naha anjeun tuang tuangeun upami pareng terang ngadamel tina naon? Naha anjeun mésér mobil upami anjeun kapaksa nganggo éta ngan dina hiji rute?

        1.    David gomez cenahna

          Éta kabébasan janten dua cara ... Upami anjeun henteu resep, henteu mésér, henteu nganggo, bahkan henteu ningali. Tapi anjeun henteu kedah maksakeun cara mikir sareng ningali dunya ka batur.

          Upami kuring hoyong nutup parangkat lunak kuring éta masalah kuring, upami aya anu hoyong ngagunakeunana ogé, upami anu sanés henteu hoyong nganggo éta, éta ogé henteu kunanaon. Tapi anu henteu leres nyaéta ekstremis ieu datang pikeun ngubaran kuring salaku sipat jahat atanapi sipat séjén ngan kusabab kuring henteu hoyong ngalakukeun hal-hal anu anjeunna pikirkeun.

          1.    pagawe cenahna

            "Éta kabébasan janten dua cara ... Upami anjeun henteu resep, entong ngagaleuh, tong dianggo, bahkan henteu katingali."
            Éta pisan anu disarankeun ku Mr. Stallman, sanaos tangtosna, éta henteu hartosna yén éta moal tiasa dikritik kusabab anjeun henteu resep.

            "Tapi anjeun henteu kedah maksakeun cara mikir sareng ningali dunya ka batur. »

            Oke, tapi kedah pasini nalika ditingali yén RMS anu sanés nyobian ngimpor ideu perangkat lunak gratis, anu nyalira henteu masuk akal, kumargi ideu SL henteu kena pajak, henteu sapertos anu SP, anu mana upami éta maksakeun:
            - kumaha anjeun kedah ngajalankeun program anjeun.
            - Upami anjeun tiasa diajar sareng ngarobihna.
            - Naon anu kedah aranjeunna lakukeun.
            - Ka saha anjeun tiasa sareng ka saha anjeun teu tiasa ngabagi program.

            "Upami kuring hoyong nutup parangkat lunak éta masalah kuring, upami aya anu hoyong ngagunakeunana ogé, upami anu sanés henteu hoyong nganggo éta, éta ogé henteu kunanaon."

            Sapuk sapuk.

            "Tapi anu henteu leres nyaéta ekstremis ieu datang pikeun ngubaran kuring salaku sipat jahat atanapi sipat séjén ngan kusabab kuring henteu hoyong ngalakukeun hal-hal anu disangka anjeunna panginten."

            Nya, nempatkeun kecap sipat ka jalma kusabab anjeun teu hoyong aranjeunna nempatkeun kana anjeun rada ironis.
            Utamana lamun ngandelkeun prasangka.
            Kuring henteu kantos nguping atanapi maca RMS nyarios yén pangguna henteu sopan, kanyataanna atanapi parangkat lunakna (anu dicarioskeun, sareng kuring tiasa ngadugikeunana, nyaéta parangkat lunak sumber katutup ngajantenkeun kami anggap yén éta ngandung fungsi anu teu sopan.), Sareng nalika anjeunna nelepon pamekar jahat pikeun ngagunakeun lisénsi propriétari, anjeunna leres, sabab ngahaja ngalanggar solidaritas sosial, sareng yén didieu sareng di Cina goréng.
            Janten sanés anjeunna jahat sabab anjeunna henteu ngalakukeun hal-hal anu kedahna pikir, anjeunna jahat kusabab anjeunna henteu ngalakukeun hal-hal étika.

          2.    David gomez cenahna

            @patugas

            "Éta pisan anu disarankeun ku Mr. Stallman, sanaos tangtosna, éta sanés hartosna éta henteu tiasa dikritik kumargi anjeun henteu resep."

            Aya kritik kana kritik sareng manusa ekstrimis ngagaduhan sejarah panjang pikeun ngaleut teuing ku kritikna, bahkan ngaruksak kabébasan pilihan pangguna sareng pengembang.

            "Oke, tapi pasini kedah diperyogikeun dimana ditingali yén RMS batur nyoba IMPOSI ideu perangkat lunak gratis ..."

            Upami kuring ngaitkeun kana sadaya kontén anu sayogi dina Internét dimana urang tiasa ningali Stallman ngacapruk di perusahaan, pangembang (bahkan kolega), rupa-rupa jalma sanés pikeun ngamangpaatkeun hak pilihanna, sareng bahkan nyieun skandal publik pikeun henteu mampuh aranjeunna ngendalikeun dirina sorangan atanapi ngendalikeun pendapatna, sistem spam blog bakal ngahalangan tulisan kuring pikeun jumlah tautan anu kalebet.

            "Nya, nempatkeun kecap sipat ka jalma kusabab anjeun teu hoyong aranjeunna nempatkeun kana anjeun rada ironis."

            Henteu aya waktos kuring naroskeun yén anjeun henteu nganggo kecap sipat (anjeun kedah maca sacara saksama), anu kuring carioskeun nyaéta henteu leres pikeun nyatakeun sacara umum yén kapentingan kuring salaku pamekar atanapi perusahaan ngabahayakeun ngan saukur kusabab kuring henteu hoyong ngabagi buah damel kuring sareng saha waé anu hoyong nguntungkeun. Étis atanapi henteu étis, éta sapinuhna subyektif, sabab di ahir poé, salaku pamekar kuring henteu ngarugikeun pangguna ku henteu ngabagi kode, langkung-langkung upami kuring henteu maksa anjeunna nganggo produk kuring.

            Anggap yén kuring ngagaduhan niat goréng ka pangguna kuring ngan saukur ku henteu ngaleupaskeun kode kuring leres-leres henteu tanggung jawab, sareng langkung henteu tanggel waler nalika kuring kaluar ngagorowok ti atap.

            Balik kana kecap sipat, ekstremisme Stallman sanés mangrupikeun ciptaan kuring, éta naon jinis tingkah laku anu anjeunna terangkeun nalika anjeunna hoyong maksakeun ideu na disebat, éta mangrupikeun watesan kamus.

            Sajauh ieu kuring ngantunkeun partisipasi kuring dina jabatan éta, kusabab éta nyéépkeun waktos nyobian pikeun ngajantenkeun jalma anu komunike jadi buta ka jalma anu henteu ngagaduhan kapasitas méntal ngartos yén dunya sareng manusa ngarti kana sudut pandang anu béda , aranjeunna rumit teuing pikeun nempatkeun istilah hideung bodas.

            Sing salamet!

          3.    eliotime3000 cenahna

            Langkung sapuk, kuring moal tiasa sareng David Gómez.

          4.    pagawe cenahna

            "... bahkan ngaruksak kabébasan pilihan pangguna sareng pengembang."
            Tuduhan sanés anu teu aya buktosna, meryogikeun pasini (kalayan kasar).

            "Upami kuring ngaitkeun kana sadaya kontén anu sayogi dina Internét dimana urang tiasa ningali Stallman ngambek ka perusahaan, pangembang (bahkan kolega), rupa-rupa jalma sanés pikeun ngamangpaatkeun hak pilihanna, sareng bahkan nyieun skandal publik pikeun henteu mampuh na pikeun ngendalikeun atanapi ngendalikeun pendapatna, sistem spam blog bakal ngahalangan tulisan kuring pikeun jumlah tautan anu kalebet. "

            Ieu mangrupikeun kalepatan munggaran anjeun, anjeun bandingkeun ayana sababaraha tés, tapi anjeun henteu nampilkeun naon waé, ngan ngan ukur cukup hiji. Kuring ninggalkeun anjeun conto "ekstremis":

            -Tangtu kuring gaduh 8 ramo dina panangan kuring, tapi upami kuring ngirimkeun anjeun sadaya bukti anu aya, hard drive kuring bakal jenuh sareng ngabeledug, ngabalukarkeun réaksi ranté dimana planét bakal musnah.

            "Dina waktos anu sanés kuring naroskeun yén henteu nganggo kecap sipat (anjeun kedah maca sacara taliti),"

            Argumen palsu anu sanés, sabab upami urang angkat ka éta, kuring henteu kantos nyarios anjeun nyungkeun éta, sareng kuring ngadugikeun:

            "... naha anjeun HENTEU aranjeunna nempatkeunana ka anjeun,"

            Anjeun kedah maca sacara saksama, Hoyong henteu sami sareng naroskeun

            "Anu kuring carioskeun nyaéta henteu leres pikeun nyatakeun sacara umum yén kapentingan kuring salaku pamekar atanapi perusahaan jahat sapertos ngan saukur teu hoyong ngabagi buah damel kuring sareng saha waé anu hoyong nguntungkeun tina éta. "

            Anjeun kedah maca sacara saksama,

            Étis atanapi henteu étis, éta lengkep subyektif,

            Argumen palsu anu sanés, étika dibagi kana subyektif sareng obyéktivis. Anu kahiji bakal sakumaha pribadi anu anjeun pikahoyong, tapi di dieu henteu berlaku, sabab nalika kaayaan masalah lisénsi, éta bakal nyingkirkeun filosofis, éta asup kana bidang hukum, étika obyéktip parantos dianggo, salami mangabad-abad debat, ngahontal hak asasi manusa anu urang ayeuna, konstitusi politik nagara sareng nagara, bahkan, kontrak kerja perusahaan anu ngadamel SP gaduh unsur sapertos: "manual etika perilaku di jero sareng di luar perusahaan"

            "Nya, dina akhir poé, salaku pamekar, kuring henteu ngarugikeun pangguna pikeun henteu ngabagi kode, langkung-langkung upami kuring henteu maksa anjeunna nganggo produk kuring."

            Salah, pikeun mimitian, kusabab henteu aya pamekar pikeun mutuskeun naon anu nyusahkeun pangguna atanapi henteu, éta terserah ka pangguna nyalira.
            Upami pangguna hoyong diajar ngeunaan program anu anjeunna mayar sareng dilarang ningali kode na, anjeunna bakal rusak.
            Cara anu pangsaéna pikeun diajar pamrograman nyaéta ku maca sareng nyerat kode, kuring khususna diajar pisan ku ningali kode batur, sareng éta henteu hartosna yén kuring nyonto atanapi nyisiplak aranjeunna.

            "Anggap yén kuring ngagaduhan niat goréng ka pangguna kuring ngan saukur ku henteu ngaleupaskeun kode kuring leres-leres henteu tanggung jawab, sareng langkung seueur teu tanggel waler nalika kuring kaluar ngagorowok ti atap."

            Aya anu dibaca taliti. Anggap henteu sami sareng pamer.
            Sareng tiasa dianggap yén kode katutup nyumputkeun fungsi jahat sabab parantos atos ngaheulaan pikeun éta.

            "Balik deui kana kecap sipat, ekstremisme Stallman sanés penemuan kuring, éta naon jinis tingkah laku anu anjeunna ngalaan nalika anjeunna hoyong maksakeun ideu na disebat, éta mangrupikeun watesan kamus."

            Anjeun kedah maca sacara saksama, kuring henteu nyarios éta penemuan anjeun.

            Sajauh ieu kuring ngantunkeun partisipasi kuring dina jabatan éta, kusabab éta nyéépkeun waktos nyobian pikeun ngajantenkeun jalma anu komunike jadi buta ka jalma anu henteu ngagaduhan kapasitas méntal ngartos yén dunya sareng manusa ngarti kana sudut pandang anu béda , aranjeunna rumit teuing pikeun nempatkeun istilah hideung bodas.

            🙂 Ieu kanggo lelang. Anjeun pamit sareng kalepatan Ad Hominem.
            Sareng luhur sadayana, sapertos adat, dumasar kana prasangka anjeun.
            Saha anu nyarios yén kuring satuju sareng ideu RMS?
            Pikeun nyingkahan kabingungan di hareup kuring netelakeun:
            Kuring satuju sareng logika, démokrasi sareng kapitalisme, sareng 4 kabébasan FSF (sanés Mr. RMS) anu logis sareng membela démokrasi sareng kapitalisme.
            Upami kuring lepat, pasihkeun bukti logis anu kuat sareng kuring mundur, kalebet hapunten kalebet.

            Kuring nganggo parangkat lunak sareng kuring parantos ngembangkeun perangkat lunak propriétari, tapi kuring henteu ngagaduhan standar ganda, kuring sadar kana tingkat anu jahat ieu sareng kuring tanggung jawab pikeun tindakan kuring, yén ieu kabébasan, henteu "ngalakukeun naon anu kuring pikahoyong ”, Sareng aya kamus anu moal ngantep kuring ngabohong.
            "1. F. Fakultas alam yén manusa kedah meta dina hiji cara atanapi cara anu sanés, sareng henteu kedah bertindak, janten anjeunna tanggel waler pikeun tindakanana. " -NUMASAR
            Janten nalika aranjeunna nyebat kuring jahat, kusabab henteu nganteurkeun kode parangkat lunak x, kuring henteu janten manuk onta, ogé henteu maénkeun santo atanapi anu gelo.
            Janten ti:
            "Oh! Ku paku Kristus, anjeun parantos nyebut kuring jahat, upami kuring henteu mampuh pikeun hal sapertos kitu, kuring jalma anu lengkep moral dina sagala aspek kahirupan kuring, oh sareng kuring nyarios moral sareng henteu éétis, sabab étika, fuchi, nyaéta subyektif "

            Kalayan 5 alesan anu salah sareng seueur tafsir anu sanés tina téks (kuring henteu wani nyebatkeun yén éta ngahaja) sesah dialog, janten kuring ogé pamitan kana hal éta.

            Wasalam

        2.    mario cenahna

          Stallman hoyong unggal pangguna tiasa nganggo parangkat lunak sapertos anu anjeun carioskeun ... tapi éta ngagaduhan wates anu tangtu: upami anjeun modifikasi anjeun WAJIB nyebarkeun kode na sareng anjeun moal tiasa nutupkeunana ... éta henteu sakumaha "resep kuring" ( dipikanyaho yén teu aya hak anu mutlak, sadayana ngagaduhan wates na). Masalahna nyaéta di dunya milik pribadi ieu ideu ieu tiasa ngahasilkeun rasa gatal anu tangtu dina pamekar sareng perusahaan. Ku méré lisénsi GPL anjeun tiasa ngijinkeun pangguna mana waé pikeun ngajual deui produk anjeun, bahkan janten pesaing anjeun. Ieu henteu kajantenan di daérah sanés. Upami anjeun mésér mobil, éta henteu masihan anjeun rencana atanapi lisénsi pikeun ngahasilkeun éta. Saur Ford henteu resep anjeun nyandak mobil anjeun sareng milih mesin bubut kanggo nyalin masing-masing bagian sareng nempatkeun pabrik anjeun. Parangkat lunak éta fleksibel sahingga tiasa disalin jutaan kali tanpa kaleungitan kualitas, éta bédana (anu kuring pikir stallman atanapi halaman wéb gnu). Tapi sababaraha kali parangkat lunak dianggap salaku produk komérsial, sareng rahasia dagang, sareng karakteristik anu aya dina hal-hal tangible. Éta gumantung kana pamekar Naha anjeun hoyong bagikeun parangkat lunak anjeun atanapi ngan ukur mikirkeun éta salaku produk akhir pikeun lisénsi?

          1.    pagawe cenahna

            Pasti éta sababna perusahaan anu, ku ngobrol dua kali, ngegung ngeunaan kapitalis bari kanyataanna nganyenyeri kapitalisme, nyiptakeun sareng ngabom ku propaganda anu teu sopan pikeun nyerang SL.

          2.    Morpheus cenahna

            Upami lisénsi GPL ngijinkeun LAIN deui pikeun nutup "sabab anjeunna hoyong" program gratis anu diciptakeun ku AUTHOR gratis "kumargi anjeunna hoyong" éta gratis, mana anu kahoyong langkung berharga tibatan anu AUTHOR atanapi anu LAIN anu pedah tina padamelan PENULIS? naha sah kéngingkeun nyandak kabébasan? Di masarakat anu teu aya perbudakan, naha urang nyandak "kabébasan" pikeun mutuskeun pikeun nyéwa batur anu kersaeun ngalakukeunana?
            Saur Ford moal ngaganggu upami anjeun badé "ngepaskeun" mobil anjeun (ngarobih sesuai karesep anjeun) candak bagian-bagianna pikeun dianggo deui, anggo waé dimana waé anu anjeun pikahoyong, atanapi jual deui. Sareng kumaha saur anjeun persaingan dina pasar gratis upami anjeun teu tiasa ngalakukeun naon? mirip sareng produk anu sanés? Kumaha saur anjeun aya sababaraha mérek mobil kalayan komponén anu sami? Naha aya anu tiasa ngalarang kuring pikeun nyiptakeun modél mobil kuring nyalira ku diajar kumaha anu kuring mésér tiasa dianggo? Upami aya patén-patén pikeun produk sanés sapertos anu aya dina parangkat lunak, éta bahkan tiasa dilarang nganggo "mobil nganggo roda" sabab éta parantos dipaténkeun ku perusahaan sanés.
            "Parangkat lunak éta fleksibel sahingga tiasa disalin jutaan kali tanpa kaleungitan kualitas" justru ku sabab kitu, parangkat lunak propriétér henteu dijual salaku produk, tapi salaku "lisénsi panggunaan". Sareng upami urang nganggap éta salaku produk, naha anjeun tiasa ngadamel mobil tunggal sareng ngajual deui mobil anu sami sami jutaan sababaraha kali ka jutaan jalma, sareng teu aya anu leres-leres gaduhna sareng ngagaduhan hak ngagunakeunana sakumaha anu aranjeunna pikahoyong? Naha éta logis, normal, légal atanapi etika pikeun ngalakukeun éta? Atanapi bakal janten scam?
            Stallman sareng urang sadayana anu satuju kana filosofi na merjuangkeun sauyunan sareng ketidakadilan ieu.
            Dina élmu ngora ieu (élmu komputer) aya seueur kabodoan (teu aya salahna, wajar yén aya) sareng inpormasi salah (dihaja?) Sareng aya jalma anu ngamangpaatkeun (janten mega-jutawan) tina kabodoan éta bagian ageung masarakat.
            Filsafat perangkat lunak gratis henteu milari maksa saha waé pikeun masihan karyana, atanapi nganggo parangkat lunak "langkung parah" sanés, atanapi mikir "sakumaha anu dipikahoyong ku Stallman": éta milari éta, nyanghareupan kaayaan ieu (dimana, di luhur éta, salian ti nipu kami maraneh nenjo !!) Hayu urang muka panon anjeun ...

      2.    Goréng taku cenahna

        Teu aya cara anu langkung jelas pikeun ngungkabkeun filsafat Stallman tibatan kumaha morfét anu hadé.
        Sanaos kanyataanna sadayana tiasa ngalakukeun kabodoan naon anu aranjeunna pikahoyong….?

  18.   mario cenahna

    Untungna, "kabébasan bébas" kéngingkeun sobat virtual pikeun ngutarakeun pandanganana ngeunaan parangkat lunak bébas sareng wasiat bébas. Kalayan hormat pisan, kuring henteu mendakan hubungan anu hiji sareng anu sanés. Sigana kuring kawas tirade anu teu sopan ngalawan anu munggaran, sanaos kanyataan yén éta manifes yén éta nanganan sababaraha unsur na. Dugaan sauyunan anu sigana anjeunna katingali cocog sareng perangkat lunak proprietari, anu mangrupikeun anu henteu ngijinkeun pangguna pikeun laksanakeun sareng negeskeun deui kamandirianna. Kuring keuna ku pernyataan dina alinea akhir ngeunaan "manifes" anu dituduhkeun anu teu aya dimana-mana. Manifesto mangrupikeun hal anu sanés, mangrupikeun deklarasi politik radikal, novél, yayasan. Kuring pikir yén seueur urang tiasa nganggo dokuméntasi anu langkung saé ngeunaan ieu sareng topik sanés anu ditepikeun dina ieu publikasi. Aya seueur kabingungan, seueur gelap, sakedik mumusuhan pikeun GNUlinux, sareng seueur kagum kana setan kapitalis.

    1.    Morpheus cenahna

      Abdi sapuk pisan.
      Éra pisan yén seueur pisan informasi salah dina masalah ieu.
      Dina tulisan éta konsép gratis sareng gratis atanapi proprietari sareng mayar anu bingung.
      "Kabébasan gratis" pikeun pangguna parangkat lunak propriétér henteu aya, henteu terang naon program anu saleresna dilakukeun sareng mesinna sareng data na. Ku teu tiasa ngarobih, ngabagi atanapi nganggo deui, bahkan RESELL deui (lisénsi GNU henteu nyaram ngajual SL, éta ngalarang PANUTUP éta, anu bénten pisan (tapi naroskeun ka RedHat)). Kabébasan bébas dilaksanakeun ku saha waé anu program parangkat lunak propriétik sareng kami pangguna. Aranjeunna tiasa ngalakukeun naon anu dipikahoyong, "bari jalan" ... éta kumaha jalanna ...

      1.    eliotime3000 cenahna

        Nya, anjeun ngagaduhan kakawasaan pikeun milih antara tuang tuangeun mandiri (atanapi perangkat lunak proprietariat), sareng tuang tuangeun buatan sendiri (atanapi perangkat lunak gratis). Saha waé anu henteu lirén pikeun maca istilah sareng kaayaan unggal parangkat lunak (atanapi henteu terang kumaha istilah éta), teras naif.

        1.    pagawe cenahna

          Jigana analogi na rada salah.
          Kadaharan mandiri gaduh tabel bahan-bahan na (source code) janten teu tiasa janten perangkat lunak propriétari.

          Sanaos leres, nyatana anjeun gaduh kakuatan (sigana ieu istilah anu anjeun badé anggo, kakuatan henteu nerapkeun, sabab éta mangrupikeun istilah hukum, anu nunjukkeun domain atanapi harta sareng sanés kamampuan milih) pikeun milih antara tuangeun anjeun terang ku naon sareng kumaha éta disiapkeun, sareng puree anu raoseun, tuangeun anjeun, tapi nalika anjeun naros ka jalma anu ngajualana:
          - Éta raoseun sapertos daging, tapi sanés hayam, atanapi sapi, atanapi naon waé anu kuring kantos nyobian. Sato naon anu aranjeunna kéngingkeun daging ieu?
          Aranjeunna ngajawab anjeun - Entong naros, ku tuang éta anjeun nampi lisénsi, anjeun moal tiasa nganalisis éta pikeun terang bahan na, anjeun moal terang naha diare anu bakal masihan anjeun énjing kusabab puri, anjeun moal tiasa ngadamel langkung puri, sareng upami murangkalih anjeun lapar lapar Anjeun teu tiasa masihan, kusabab artos anu anjeun mayar éta henteu ngajantenkeun anjeun gaduh, urang ngan ukur masihan idin pikeun anjeun tuang. 🙂

          1.    eliotime3000 cenahna

            Hal ngeunaan tuang mandiri nyaéta yén aranjeunna ngajantenkeun anjeun yakin yén éta didamel tina hal sapertos kitu, nyababkeun anjeun nyerah dina terang kumaha éta leres-leres asak sareng upami éta leres-leres asak dina kaayaan anu dikonsumsi dina kaayaan optimal pikeun konsumsi manusa. Hal anu sami kajadian sareng minuman ringan, anu dina kahirupan anjeun bakal masihan resep anu pas pikeun sirop sahingga anjeun tiasa nyampur sareng cai karbonat (atanapi cai mineral karbonat), sareng ngadistribusikeunana sacara bébas.

            Kalayan parangkat lunak gratis, anjeun gaduh kamampuan pikeun terang naon "bahan" anu parantos dianggo, ditambah anjeun tiasa terang modeu "persiapan" naon anu dianggo pikeun nyusun perangkat lunak.

            PS: Kanggo ngeureunkeun topik, kuring nyarankeun anjeun google atanapi duckduckees "open cola" atanapi "free beer".

      2.    Tina Toledo cenahna

        Morpheus dixit:
        "Éra pisan aya seueur informasi salah dina masalah ieu."

        Kusabab anjeun nyieun kacau éta sorangan. Tulisan Eliotime bahkan henteu acan dipikaharti pinuh; Anjeunna henteu ngritik filosofi parangkat lunak gratis, klaim na pikeun jalma anu ngritik ngagunakeun - salaku senjata serangan - filosofi perangkat lunak gratis:
        «... naon anu dipénta nyaéta aya kematangan ti pihak-pihak anu mertahankeun jabatan ieu Free Software sareng kasabaran (sareng hormat) pikeun jalma-jalma (salaku) anu masih henteu tiasa misahkeun diri tina unsur propriétér pikeun hiji alesan atanapi nu sejenna."

        Naon anu henteu resep ku Eliotime? Nya, sigana kuring mah justru jenis tingkah laku ieu:
        Goréng taku dixit:
        "Sanaos pangaruhna sadayana tiasa ngalakukeun ku kabodoan naon anu dipikahoyong ...."
        https://blog.desdelinux.net/el-software-libre-y-la-libertad-de-albedrio/comment-page-2/#comment-89090
        Sareng anu nganggo kecap sipat "ignorant" teu aya anu lepat, urang sadayana jahil ku sababaraha cara sareng ku sababaraha cara. Masalahna nyaéta nalika kecap sipat éta dianggo dina cara péoratif komo ku isarat anu hina. Naha sadayana tiasa leres-leres ngalakukeun naon anu dipikahoyong ku kabodoanna? Naha moal langkung leres upami nyarios "seueur urang nyandak kaputusan anu salah kusabab kabodoan"? Sareng sanés patarosan ngeunaan semantik atanapi kuring parantos salah paham, cara pikeun nganyatakeun diri - «… sadayana tiasa dilakukeun ku kabodoan naon anu dipikahoyongna..» nembongkeun latar sareng bentukna.
        Sareng éta hal anu ngareuwaskeun.

        Mimiti, ngagunakeun parangkat lunak proprietary henteu ngawatesan wasiat bébas kuring, atanapi anu sanés. Naon deui, éta henteu ngan ukur kabébasan kuring - kuring sanés nyarioskeun kabébasan batur, ngan milik kuring sorangan. Kiwari, dina dunya globalisasi, urang moal tiasa hirup sapertos John Connor nyumput ti SkyNet: upami urang nganggo kiridit macét atanapi kartu debit; Kami nyayogikeun data kami ka sistem propriétari… tapi upami henteu, kami ngalaan diri kana maling, sakumaha anu kajantenan ka Estallman. Ironisna, sistem proprietér ngajawab masalahna sabab pasporna ogé dipaling; kadutaan na kedah nganggo sistem kontrol anu dikritik ku Richard, sabab upami kitu Stallman moal ninggalkeun Argentina.

        Kuring sacara pribadi simpati sareng filsafat perangkat lunak gratis, tapi henteu sareng ekstremisme. Kuring ogé ngira yén parangkat lunak propriétari ngawatesan kabébasan dugi ka tingkat anu sami sareng perangkat lunak gratis, atanapi naha urang leres-leres naif mikir yén parangkat lunak bébas mangrupikeun padamel mujijat suci anu bakal ngabébaskeun urang tina sagala kajahatan cybernetic? Upami kuring masang Photoshop kuring kaleungitan kabébasan sabab kuring nyayogikeun data abdi ka Adobe sareng kuring henteu tiasa ngarobih atanapi nyebarkeun perangkat lunak; upami kuring masang Gimp kuring ogé bakal kaleungitan kabébasan kusabab kuring kedah nyéépkeun waktos langkung seueur pikeun janten produktip sareng Photoshop. Janten nganggo kabébasan gratis kuring, kuring nimbang-nimbang kanyataan éta dumasar kana kaayaanana - sareng teu aya anu sanés - sareng kuring mutuskeun diri naon waé anu kedah dianggo pikeun parangkat lunak sareng teu aya anu leres-leres, teu aya anu ngagaduhan hak pikeun ngritik atanapi mempertanyakan kaputusan kuring tanpa idin kuring. Titik.
        Éta anu ditanyakeun ku Elotime dina manifesto * na: hormat kana kaputusan batur.

        Seuseueurna pangguna anu nganggo parangkat lunak propriétén malire kana ayana tren anu ngamajukeun kaunggulan - kuring henteu terang sabab henteu pernah nunjukkeun karugian, anu aya - parangkat lunak gratis, aranjeunna henteu maliré pisan ayana parangkat lunak gratis sareng seueur diantarana, sanaos terang éta, aranjeunna henteu resep. Naha éta mangrupikeun jalma anu teu kendat, anu hoyong hirup di kabiasaan, diperbudak sareng tanpa hoyong diajar anu anyar sareng ningkatkeun dirina? NO. Polos sareng saderhana aranjeunna jalma anu ngagaduhan minat sareng tujuan anu béda. Naha éta hésé pisan dipikaharti?

        Kami henteu kongruent ngeunaan hiji hal nalika pengusaha Cina mayar US $ 15.3 juta pikeun iPhone 5 -http: //www.globalasia.com/actualidad/tecnologia/empresario-chino-paga-12-millones-iphone-5- de- intan - sedengkeun Ubuntu Edge ngasilkeun $ 12.8 jutaan.
        Naha urang bakal terus nyalahkeun batur - supir proprietari, Microsoft, Apple, Google, Facebook ... - atanapi naha urang henteu ngalaksanakeun padamelan kalayan saé? Nyaéta, kuring yakin, yén Eliotime hoyong urang tapa.

        * nyata, ta.
        (Tina lat. Manifestus).
        mawa kaluar.
        1. loc. kecap pagawéan. Wujudkeunana, ngalaan ka umum.
        http://buscon.rae.es/drae/srv/search?val=manifiestos

        1.    eliotime3000 cenahna

          Sareng alesan utami naha kuring nempatkeun kecap manif dina kutipan, sabab kuring parantos terang yén konsép kecap éta moal diperhatoskeun, sareng upami aya anu henteu lirén pikeun maca sacara saksama naon anu kuring parantos nyerat, maka aranjeunna ngahasut hiji flamewar ku ngan saukur whim.

        2.    pagawe cenahna

          Péh!
          Numutkeun ka 99%
          Sigana kuring henteu pantes pikeun ngagunakeun kasalahan syllogistic pikeun ngadukung pendapat pribadi urang salaku argumén dina topik anu urang henteu dikuasai.

          "Upami kuring masang Photoshop kuring bakal kaleungitan kabébasan sabab kuring nyayogikeun data ka Adobe sareng kuring henteu tiasa ngarobih atanapi ngadistribusikaeun perangkat lunak;"

          Leres.

          »Upami kuring masang Gimp kuring ogé bakal kaleungitan kabébasan kusabab kuring kedah nyéépkeun waktos langkung seueur pikeun janten produktip sareng Photoshop. »

          Salah, pikeun mimitian ku urang nyampur tipena béda kabébasan,
          Kabebasan SL ngagaduhan wates anu parantos ditetepkeun kalayan leres, teu aya cariosan kabébasan janten produktif (dimimitian ku, kusabab éta teu aya, kumaha upami aya kamampuan janten produktif sareng éta gumantung kana élmuna jalma éta).
          Salaku tambahan, upami jalma anu henteu terang nganggo photoshop tapi upami anjeun masang gimp anu terakhir, éta bakal langkung produktif, ieu nunjukkeun yén kabébasan atanapi kamampuan produktif henteu aya hubunganana sareng lisénsi produk.

          Urang tiasa ngamimitian ku ngaku yén kami élmuwan komputer nyarioskeun perkawis hukum (juru tulis hukum mana waé anu bakal seuri ningali seueur pikiran urang.)
          Kami hoyong nyarioskeun kabébasan, nalika sababaraha kali kami henteu jelas ngeunaan konsépna sareng éta sababna kami nganggo analogi anu salah, nyampur kabébasan pikeun milih sareng anu leres henteu kedah dipintén, contona, ngajantenkeun urang milih antara hiji atanapi anu sanésna, nalika maén béda nyandak éta cocog, sareng urang kedah duanana babarengan.

          Anu kuring badé nyarioskeun ieu nyaéta komputasi ayeuna ampir dimana waé sareng dina sadaya masalah (langsung atanapi henteu langsung), éta sababna urang anu hirup tina ieu atanapi sapertos kieu, masihan pendapat ngeunaan seueur hal anu urang ngartos, anu ngabalukarkeun kabingungan sareng informasi salah.
          Kadang-kadang dina anu saderhana sapertos nganggo istilah "kabébasan bébas" anu, sacara hartos, henteu berlaku di dieu, kusabab éta satengah dilema ngeunaan naha manusa tiasa milih takdirna atanapi upami sadayana mangrupikeun bagian tina rencana ketuhanan anu parantos ditangtukeun ku sababaraha déwa.
          Sing saha waé ku cara lisénsi ngalarang anjeun nyalin program henteu nyandak kabébasan bébas anjeun (anu ku cara kitu teu mungkin pikeun mastikeun yén anjeun ngagaduhan).

          1.    Tina Toledo cenahna

            @patugas:

            Kuring henteu mendakan salah kaprah dina penalaran kuring. Kabingunganana nyaéta anjeun tetep ngabantah dina dasar yén topik ieu ngeunaan parangkat lunak gratis sareng sanésna. Eliotime henteu pernah ragu kana manpaat parangkat lunak gratis atanapi filosofi na. Naon anu dibahas Elio dina tabel debat nyaéta posisi ekstremis anu seueur anu simpati dina arus ieu, anu, kaseueuran waktos, dibatesan ku teu sabar. Cai sareng minyak.
            Éta intina.

            Tangtosna, upami anjeun nyandak dua tempat kuring tina kontéks éta sareng, saterasna, ngaleungitkeun kasimpulanana, pendekatan kuring sigana salah. Punten baca deui naon anu kuring nyerat sareng anjeun bakal ningali yén kasimpulanna nyaéta:
            "Kuring mutuskeun - sareng teu aya anu sanés - dumasar kana kabutuhan kuring nyalira sareng sumber daya anu sayogi tina perangkat lunak mana anu kuring tiasa sareng kedah anggo sareng teu saurang ogé ngagaduhan hak pikeun nyempad kuring tanpa idin kuring"
            Naha ieu kasalahan? Argumen hukum atanapi teologis rumit? Naha éta bibit anu nyebarkeun kabingungan?

            Tungtungna kuring teraskeun sareng kalimat ieu ku Friedrich Nietzsche "Unggal kayakinan mangrupikeun panjara"

          2.    eliotime3000 cenahna

            Kuring henteu naroskeun masalah parangkat lunak gratis iraha waé. Salaku tambahan, naon anu kuring patarosan nyaéta aranjeunna henteu nunjukkeun kalayan kanyataan sareng ngan ukur pernyataan anu tetep dina kecap.

            Pikeun jalma-jalma anu leres-leres digawé pikeun tiasa nunjukkeun manpaat parangkat lunak gratis, éta dilakukeun ku nunjukkeun parangkat lunak anu leres-leres méréskeun kabutuhan anu anjeun paling peryogikeun, sapertos Blénder, anu leres-leres berhasil méréskeun henteuna éditor inohong sareng / atanapi animasi 3D sapertos 3D Studio Max sareng AutoCAD.

            Ayeuna, masalah utami parangkat lunak gratis utamina nyaéta sauyunan paradigma anu aya, salian ti henteu diajar sacara rinci naha éta leres-leres nganggo program propriétis sapertos kitu. Jelas, ngagunakeun Adobe Photoshop henteu sami sareng GIMP, ti saprak baheula, operasi pakakasna ngajantenkeun ngedit fotografik langkung gampil sareng gampang ku ngédit format file gambar anu béda; sareng anu kadua dibatesan duanana ku pengoperasian alat na anu langkung rustik tibatan Photoshop sareng / atanapi Paint Shop Pro, salian éta henteu cocog sareng format gambar paling propésional sacara standar (TIFF, TARGA, ...), Di tambihan, dina seueur kasus, nalika nyetak dina papan iklan sareng / atanapi printer sapertos HP sareng / atanapi Epson (kalayan kartrid aslina, tangtosna), hasilna saéstuna béda-béda.

          3.    pagawe cenahna

            @Tina Toledo
            Kuring ngulang deui naon anu kuring carioskeun dina mimiti komentar kuring.
            Abdi 99% sapuk, kontén na saé kanggo kuring, tapi sanés bentukna.
            Kuring sapinuhna ngadukung yén anjeun kedah hormat kana kaputusan batur.

            Nyatana, kuring henteu ngabantah nanaon ngalawan éta, kuring nyorot kasalahan logis ambéh aranjeunna dihindari.

            Ngahaja atanapi henteu, tapi sebutkeun ...

            "Leresna nyaéta aya sauyunan antara filsafat Software Free sareng filsafat kabébasan daék"

            Éta bohong.

            "Salaku tambahan, aranjeunna nyarankeun lisénsi gratis naon waé anu henteu ngalibatkeun panggunaan kode sumber sareng binér pikeun kauntungan."

            Anu sanés

            Sareng sadaya éta, naha urang resep atanapi henteu, nalika dipedalkeun dina médium anu dibaca sapertos kieu, janten opini di antara pamiarsa, janten anjeun kedah ati-ati kana naon anu anjeun tulis, sabab tiasa salah informasi, sareng urang tungtungna maca hal sapertos:

            "The SL kanggo hippies sareng komunis"
            "Kalayan SL anjeun moal tiasa ngasilkeun artos"
            "Teu aya sistem operasi GNU"
            "Kuring henteu nganggo Linux (Janten tanpa GNU), kuring nganggo Ubuntu"
            "Kuring henteu nyarios GNU / Linux sabab éta téhnis."
            "Kuring henteu resep kana karusiahan kuring, atoh kuring parantos kaleungitan nalika nuju hotmail"

          4.    eliotime3000 cenahna

            @patugas:

            Masalahna tumiba utamina dina paradigma anu dipibanda ku unggal jalma. Upami anjeun henteu terang naon anu ngalambangkeun jalma-jalma anu ngandelkeun panggunaan parangkat lunak propriétari, maka trumpét moal nguntungkeun.

            @Patugas:

            "Kuring henteu resep kana karusiahan kuring, atoh kuring parantos kaleungitan nalika nuju hotmail"

            Baca ogé naon anu kuring parantos nyarios ngeunaan Hotmail. Henteu aya titik naha kuring nyebatkeun yén kuring henteu resep (atanapi resep) privasi; sabalikna, kuring leuwih resep teu diganggu kusabab kuring "ngalanggar hak cipta", padahal nyatana kuring ngalakukeun salah sahiji karesep kuring.

          5.    pagawe cenahna

            @ eliotime3000
            Bagian anu lepat sareng téks éta sanés minat (sanaos kuring nempatkeun naon-naon anu kuring henteu atanapi teu ngaluarkeun, kuring nyungkeun hapunten), upami sanés istilah "Kuring leungit", hak anjeun (anu henteu sami sareng kabebasan) pikeun privasi, éta moal leungit, ku kanyataan janten manusa anjeun gaduhna sacara permanen, nampi lisénsi kasar henteu matak kaleungitan anjeun, upami perusahaan nganggo data anjeun ngalanggar hak asasi manusa dasar éta, éta perusahaan éta salah sareng anjeun tiasa ngritik / membela diri, anu henteu hoyong atanapi henteu terang éta terserah anjeun, tapi nyingkabkeun inpormasi palsu / salah mangrupikeun masalah umum.

            Conto sanésna:

            "Salaku tambahan, éta henteu cocog sareng kaseueuran format gambar profesional sacara standar (TIFF, TARGA, ...)"

            Kuring muka sareng nyimpen file nganggo format TIFF atanapi TARGA dina gimp 2.8, panginten tanpa sadaya pilihan anu ditawarkeun photoshop, tapi ti ditu na nyarios yén éta henteu cocog aya jalan anu panjang, sareng ku salah informasi anu didamel.

          6.    eliotime3000 cenahna

            @patugas:

            Conto sanésna:

            "Saterasna, éta henteu cocog sareng kaseueuran format gambar propésional sacara standar (TIFF, TARGA, ...)"

            Kuring muka sareng nyimpen file nganggo format TIFF atanapi TARGA dina gimp 2.8, panginten tanpa sadaya pilihan anu ditawarkeun photoshop, tapi ti ditu na nyarios yén éta henteu cocog aya jalan anu panjang, sareng ku salah informasi anu didamel.

            Jelas enya, tapi naon anu paling ditungtut pikeun jinis parangkat lunak ieu nyaéta yén éta hadir sareng sadayana anu siap dianggo, anu jalma biasa teu tenang pikeun ngonpigurasikeun sadayana supados tiasa leres.

            Ayeuna, upami aya lembaga pendidikan anu ngajarkeun desain grafis sareng GIMP, Inkscape sareng / atanapi Scribus, éta bakal saé, sabab anjeun moal gumantung kana produk Adobe atanapi nyebarkeun kreasi anjeun "sacara haram".

          7.    pagawe cenahna

            @ eliotime3000
            "Jelas enya, tapi anu paling diperyogikeun pikeun jinis parangkat lunak ieu nyaéta éta parantos hadir sareng sadayana anu siap dianggo, anu jalma biasa teu tenang pikeun ngonpigurasikeun sadayana supados tiasa dianggo kalayan saé."

            Mimiti diperyogikeun pikeun ngartikeun naon "jenis perangkat lunak" ieu, kusabab anu kuring terang, sadaya jinis perangkat lunak dipénta dina aspek téknis janten fungsional sareng henteu gagal OTB.
            Tapi konsép parangkat lunak bébas nyaéta politik, sanés téknis.
            Sacara téknis henteu aya bedana, basa anu sami dianggo, sintaksis anu sami, API anu sami, jst. (bahkan lisénsi anu sami, upami urang ngabandingkeun sareng Open Source)
            Hiji-hijina hal anu dipenta pikeun SL (tungtutan, kuring bakal nyarios) nyaéta ngahargaan 4 kabébasan.

            "Ayeuna, upami aya lembaga pendidikan anu ngajarkeun desain grafis sareng GIMP, Inkscape sareng / atanapi Scribus, éta bakal saé, sabab anjeun moal gumantung kana produk Adobe atanapi nyebarkeun kreasi anjeun" sacara haram ".

            Sigana sampurna pikeun kuring yén di sakola, photoshop diajarkeun, salaku alat anu saé, éta henteu goréng pikeun anu sanés diajarkeun, tapi dinten ieu photoshop anu pangsaéna sareng kedah diajarkeun.

            Hal sanésna nyaéta anjeun hoyong ulah aya gumantungna kana program anu dilisensikeun anu ngajantenkeun panggunaanna haram tanpa mayar sateuacanna, pikeun éta langkung seueur pilihan, sanés ngan ukur ngajarkeun Gimp sareng perusahaan.
            Upami Adobe ngaluarkeun Photoshop, anjeun bakal ngagaduhan perangkat lunak anu hadé sareng gratis, sapertos anjeun bakal terus naroskeun yén éta moal gagal sareng ngamungkinkeun anjeun janten produktip.

            Kuring terang, kadieu masalah artos sareng Adobe moal ngébaskeunana.
            Tapi kami parantos ngajelaskeun yén parangkat lunak gratis henteu ngalarang kauntungan (http://www.gnu.org/philosophy/selling.es.html) sareng kaputusan pikeun ngaleupaskeun anjeunna sapihak janten teu aya gentingna nyebutna.

            Kumaha upami urang tiasa nyarios mangrupikeun skénario anu mungkin upami anjeunna ngaleupaskeun anjeunna sareng kumaha éta bakal nguntungkeun (atanapi ngarugikeun) pihak-pihak.

            Janten tiasa janten ...

            - Adobe bakalan nawiskeun versi dasar tina dasar (henteu disebatna matak teu aman) sareng versi premium, kalayan sadaya plugin na, dukungan sareng manpaat anu sanés.

            - Sareng kode na tanpa nyusun, nganggo plugins misah, sareng tanpa dukungan.

            Janten saha waé anu hoyong gaduh photoshop premium tanpa mayar, kedah ngaunduh kode sareng nyusun ampir 2 gigs anu dikandungna, nambihan plugins dina jalan sareng teu gaduh dukungan.

            Pikeun perusahaan anu mangrupikeun anu leres-leres mayar photoshop, éta sanés pilihan, langkung gampang pikeun mésérna, gaduh dukungan sareng ngirangan pajak, bahkan langkung ku kaunggulan éta parantos gratis.

            Sababaraha anu wani anu bakal nyobian (sareng langkung saeutik anu bakal ngahontal) sadaya padamelan nyusun sareng ngarakit.

            OffTopic, Kumaha kuring tiasa ngirim tulisan dina situs? Naha cekap pikeun ngirimkeunana ku mail kanggo ditinjau sareng meureun ditampi?

    2.    eliotime3000 cenahna

      Saur anjeun henteu ngartos ironi.

  19.   asdévian cenahna

    pendapat: kaleresan, seueur diantara urang didorong pikeun nyobaan alternatif gratis, sajauh stabilitas ngamungkinkeun urang, henteu seueur pikeun gratis, tapi pikeun kaamanan anu masihan kami bébas, dina hal pribadi kuring, istilah « wéb kedahna teras-terasan bebas ", tapi google masihan kami seueur kanyamanan, upami diémbal, nembé kuring mendakan diaspora, éta lancar pisan sareng stabil, éta éndah sareng sumber terbuka de-terpusat, (kaleresan kuring parantos ngamimitian ngagunakeunana kusabab kaéndahanana narik kuring XD,) Hal anu sami kajadian sareng firefox, sanaos kuring henteu resep rubah ngalakukeun hal-hal ka planét, kuring ngarobah ikon sareng éta tetep, urang kedah nampi yén mozilla narékahan pikeun ngajaga ieu wéb gratis, sareng seueur risiko pikeun jalma-jalma anu anjeun henteu. Aranjeunna terang naon yayasan sapertos kieu, ..
    sumur, upami anjeun resep éta, sumping http://forodiaspora.com.ar/viewtopic.php?id=25 , sareng kuring ngarepkeun ningali tulisan ngeunaan http://chakra-project.org/news/index.php?/archives/109-Chakra-2013.09-Fritz-ISO-released.html .. 🙂 kaleresan aya seueur hariwang di ditu .. XD (:
    pendak deui engké ..

  20.   eliotime3000 cenahna

    Aya opini anu sami anu dikedalkeun dina blog ieu? Nya, anjeun gaduh @ adi lanceuk sareng anu tina @Tina Toledo. Sareng urang gaduh ida y laleur (kalayan Requiem) ku Gabriela González ngeunaan pangalaman anjeunna sareng Windows sareng Linux.

  21.   Wilson cenahna

    Parangkat lunak gratis sareng teu gratis praktis, sanés tioritis.
    Atanapi, aranjeunna kaitkeun pisan anu salah mangaruhan anu séjén.
    Éta mangrupikeun masalah ningali naon anu NSA sareng balukar anu dipibanda di dunya téknologi.

    Upami Perangkat Lunak Gratis henteu aya, urang sadayana bakal balik kana kotana anu sami.
    Henteu aya jalan pikeun ngajagi diri tina monster pamaréntah perusahaan ieu.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Éta anu kuring hoyong anjeun ngartos, tapi dugi ka ayeuna aya jalma anu nekad anu henteu.