Parangkat lunak Gratis di Peru

gambaran

Salam kanggo sadayana deui. Kali ieu kuring sumping pikeun masihan koméntar ngeunaan pentingna parangkat lunak gratis di Peru, anu mangrupikeun nagara dimana kuring cicing sareng kuring kedah nyarios yén di dieu pandangan parangkat lunak gratis sigana henteu pikaresepeun pisan (kecuali Red Hat, anu sahenteuna damel pin kami didieu sareng PeruLinux anu ngadukung MyPES sareng PyMES), kumargi praktis pangguna GNU / Linux leres-leres kaselep dina Warez (istilah anu dianggo pikeun nunjuk parangkat lunak proprietari anu nganggo tambalan atanapi retakan pikeun ngaktipkeun) sareng ngajantenkeun saukur dina kaayaan anjeun moal tiasa milih pikeun gratis sareng / atanapi perangkat lunak sumber kabuka kusabab kagumantungan anu dibangkitkeun.

Mimiti kagumantungan.

Mimiti masalahna aya dina ahir taun 90an, nalika Microsoft dina jaman monopoli na, éta parantos ngajantenkeun seueur nagara sacara praktis gumantung kana Windows kecuali pikeun sababaraha perusahaan.

Kalayan saatos waktos sareng saatos pamaréntahan tilas Présidén Alejandro Toledo Manrique, anjeunna parantos nampi perjanjian sareng Microsoft supados tiasa nyayogikeun lisénsi pikeun dipasang dina PC sadaya pusat pendidikan masang WIndows XP Professional (Upami anjeun henteu percanten ka kuring, tingali kana pernyataan anu dilakukeun ku Bill Gates ngeunaan ukuran éta).

Di sisi masarakat umum, aya anu langkung serius tibatan "pembajakan" anu diseduh: pasar warez ningkat di Peru, tepatna di Av. Wilson sareng di Jr Paruro, dimana anjeun tiasa kéngingkeun jinis parangkat lunak ieu disimpen dina CD kosong / DVD naon waé anu diunduh ti TPB, cyberlocker sapertos Mega sareng 4shared sareng / atanapi vérsi Windows 8 kalayan file .BAT atanapi aktivator naon waé anu dianggo pikeun "ngaktipkeun" sistem (Apple henteu disimpen nganggo OS X sareng parangkat lunak masing-masing dirancang pikeun sistem éta).

Kaayaan anu sabenerna

Ayeuna, urang beuki loba neuleuman parangkat lunak proprietari, sareng pikeun nyatana, seueur réréncangan SMA kuring kaget nalika aranjeunna nyarioskeun ngeunaan GNU / Linux (aranjeunna bahkan julukan kuring "Linux" ku sabab éta nyarioskeun ngeunaan distro ieu sistem sareng naha minat kuring anu leres ka anjeunna) nalika kuring nyaritakeun ngeunaan rébuan na hiji kaajaiban anu dipiboga ku anjeunna.

Perusahaan sapertos red Hat sareng Peru Linux ngamajukeun panggunaan bisnis tina sistem ieu, anu ngagaduhan pengikut ampir sadayana MyPES sareng UKM di ditu.

Nanging, dina panggunaan komputer pribadi, tetep urang tetep diakar kana Windows dina seueur hal, sajaba ti éta, distro GNU / Linux sapertos BackTrack sareng Beini boro-boro dianggo pikeun hiji-hijina kaperluan perah internét tina jaringan Wi-Fi luar.

Anu paling héran nyaéta pernyataan Richard Stallman sareng FSF ngeunaan perangkat lunak propriétis leres-leres disaluyukeun sareng kanyataan yén nagara éta ngalaman, anu pikahariwangeun yén kuring gaduh 2 Panyekel CD anu 95% diantarana gaduh gudang, sareng 5% gaduh perangkat lunak gratis sareng / atanapi sumber terbuka.

Sumawona, kaseueuran média anu nyarioskeun téknologi malikeun mantra anu sami pikeun ngagunakeun perangkat lunak propriétis sacara sah, terang yén di Peru sacara praktis teu mungkin mayar US $ 300 pikeun lisénsi anu hargana Windows 8, US $ 900 pikeun sakabéh Adobe CS6 Master Kumpulan suite sareng nyayogikeun biaya ngajaga antivirus anu, tungtungna, henteu ngantep urang kaluar tina gelembung anu didamel ku gumantungna kana perangkat lunak propriétér sareng ku pamaréntah anu henteu ngalakukeun bagianna pikeun waktos pikeun bet dina pamekaran anu leres-leres sustainable (ku sabab kitu kuring sirik yén nagara-nagara tatangga sapertos Kolombia, Argentina, Bolivia sareng Vénézuéla bet dina perangkat lunak gratis sareng / atanapi sumber terbuka).

Nya, kuring miharep kuring parantos netelakeun seueur hal ngeunaan kaayaan anu disanghareupan ku parangkat lunak gratis di Peru, sareng anu sahenteuna éta ngagaduhan masa depan anu langkung saé tibatan anu dipikirkeun. Pendak deui sareng dugi ka postingan salajengna.

PS: Kuring nyarankeun pisan anjeun pikeun ningali video ieu ngeunaan Richard Stallman dina software gratis dina pendidikan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

59 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Charlie-Brown cenahna

    "Altruismeu" Microsoft pikeun mempermudah atanapi masihan lisénsi produkna ka sakola sarimbag sareng tukang dagang anu masihan dosis di panto sakola, dasarna éta mangrupikeun investasi ka hareup kalayan tingkat pengembalian anu dijamin tinggi ...

    1.    eliotime3000 cenahna

      Anjeun leres ngeunaan éta. Naon deui, dugi ka ayeuna kuring gaduh disk Visual Studio 2008 Express anu aranjeunna pasihkeun ka kuring, kalayan tutorial sareng seueur deui.

      Pokokna, kuring parantos nganggo Debian di bumi (sareng omong-omongan, Windows Vista kusabab Windows XP sareng Server 2003 bakal béak dukungan lengkep sareng kuring parantos sacara manual masang pembaruan ka Windows éta pikeun nyingkahan masalah posteriori) sareng teu seueur jalma anu kuring kenal (leres, salah sahijina nyaéta réncang kuring anu nganggo Ubuntu 13.04) anu nganggo GNU / Linux di nagara kuring.

      1.    eliotime3000 cenahna

        Hal Windows Vista sabab hanjakalna aranjeunna sadayana damel sareng perangkat lunak proprietari (langkung ti naon waé, warez) sareng kusabab DULUR damel sareng format MS OFFICE sareng nalika aranjeunna nyimpen di Office Open Document, Office selalu nyimpen hal tambahan anu henteu lancar dina LibreOffice 4 (LibreOffice ngalaksanakeun langkung saé tibatan Kingston Office pikeun Linux dugi ka ngédit Office Open Document kanggo ayeuna).

    2.    milarian cenahna

      Ku teu sangka yén prakték masihan lisénsi teu sopan, teu sapertos prakték anu langkung monopoli séjén. Dina akhir dinten aya alternatif gratis sareng lembaga anu milih sareng anu kedah ngahargaan katergantungan anu didamelna. Hal anu sanésna nyaéta kuring yakin yén perusahaan henteu kedah diuntungkeun tina bidang publik sareng upami éta kedahna éta kedah kalayan persaingan anu adil.
      Bisi wae jelas yén éta sanés altruisme.

      1.    Charlie-Brown cenahna

        Kuring nganggap éta teu sopan, sabab aranjeunna nyumput tukangeun altruism anu dituduhkeun (nguntungkeun pisan, nalika dikurangan pajak), salaku bantosan pikeun pendidikan, nalika naon anu aranjeunna lakukeun nyaéta mastikeun yén murid janten konsumen masa depan produkna; ah! Sareng perkawis kamungkinan lembaga pikeun milih, dipikanyaho yén aya langkung ti hiji skandal kusabab cara "kaputusan" ieu dibeli kalayan sumbangan sareng sumbangan ka lembaga bahkan nyogok ka pejabat, tah éta langkung saé henteu keuna téma.

        1.    msx cenahna

          Persis.

        2.    pandev92 cenahna

          halo ... aranjeunna perusahaan, aranjeunna nganggur nanaon ..., dina hal ieu éta strategi marketing anu saé.

    3.    DanielC cenahna

      Apple sareng MS ngalaksanakeunana sami, sanaos blok anu langkung fokus kana "pasar" gringo.

      1.    eliotime3000 cenahna

        Ayeuna aranjeunna kedah diajar OpenBSD sareng ngarobih kernel anu aya dina OSX sareng éta bakal "ditambal" pikeun "nyingkahan langkung seueur bug."

  2.   eliotime3000 cenahna

    Errata: tautan anu ngadamel rujukan pikeun RMS, nyaéta http://es.windows7ins.org/, teu http://es.windows7sing.org/. Hapunten anu kasulitan disababkeun ku ngédit dina WordPress pikeun Android.

    1.    eliotime3000 cenahna
  3.   Manolo cenahna

    Naon anu matak reuwasna, kuring Peruvian sareng jalma aneh ogé anu nganggo Linux di bumi. Najan kitu, kuring yakin yén di mana waé sistem Unix bakal ngagentos Windows. Aranjeunna parantos ngalaksanakeunana di Éropa, sareng upami anjeun ngawartosan di dieu yén di Jérman, salaku conto, administrasi umum parantos hijrah ka Linux maka aranjeunna merhatoskeun anjeun, kumargi di dieu urang condong masihan penting pisan ka luar negeri.

    Pikeun kuring, platform kapayunna nyaéta sistem Unix, naha éta propriétari atanapi henteu. Kuring henteu ngabagi fanatisme Open Source, kuring henteu satuju sareng Stallman sareng lisénsi GPL. Rada kuring condong ka BSD. Sistem dasar kuring ayeuna nyaéta Linux, LibreOffice, sareng seueur deui.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Alangkah kagetna kuring pendak sareng sabangsa dina blog ieu!

      Ngeunaan nyoko kana sistem UNIX, pikahareupeun katingalina cerah, salami lembaga pendidikan didorong nganggo sistem sapertos Unix sapertos GNU / Linux atanapi BSD sareng bakti diri pikeun ngalatih murid.

      Sedengkeun pikeun lisénsi GPL, éta gagal langkung ti naon waé dina kabébasan 3, kusabab teu aya wasiat anu leres sareng éta maksa anjeun ngajantenkeun parangkat lunak anjeun janten bagian tina kahadéan umum. Sabalikna, lisénsi sapertos BSD, MIT, sareng / atanapi Apache masihan anjeun kabébasan naha untung tina lisénsi anjeun. FSF parantos aib, sabab parantos ngalaman épisode anu matak kaganggu tina vaporware kernel GNU / Hurd, proyék anu seueur anu parantos hilap. Proyék sanés sapertos gnash bahkan henteu nguntungkeun réncang propriétis na (Adobe Flash) sareng kuring henteu kantos ningali yén proyék GNU parantos ngaluarkeun sasaruaan tina file editor Adobe .fla.

  4.   msx cenahna

    @ eliotime3000
    Sapertos sesa Amérika Latin ???
    Meureun aya langkung kasadaran di sababaraha tempat tibatan di tempat anu sanés, khususna di tingkat perusahaan, tapi ngeunaan masarakat umum, pola anu anjeun nerangkeun diulang deui di Amérika Latin.

    OPTOPIK:
    Naha anjeun ngagaduhan ideu nalika CentOS 7 salajengna kaluar atanapi upami parantos aya versi béta anu cukup stabil pikeun dipasang dina sérver bumi sareng mimitian nguji?

    1.    eliotime3000 cenahna

      Ngarespon kana topik anu teu dipikaresep, kuring ragu yén CentOS bakal dileupaskeun taun ieu, kusabab dina bulan Nopémber taun ieu RHEL 7 ngan ukur bakal dileupaskeun (kuring angkat ka RHN sareng ISO masih dina béta).

      Balik kana hal anu penting, masalahna utamina pamaréntah nagara kuring parantos leres-leres kaiket sareng Microsoft. Boro-boro, perusahaan swasta masihan minat Linux sareng PC ganjil anu dijual paling henteu Ubuntu, Fedora sareng / atanapi Debian (anu terakhir sapertos mendakan jarum dina tumpukan jarami).

  5.   Frank Gamarra De Souza cenahna

    Upami Sunat ngadamel PDT pikeun Linux sareng lingkungan grafis sapertos KDE, XFCE sareng GNOME (minimum) ... Jigana bakal langkung seueur pengikut janten bagian tina Sistem Operasi ieu.
    Upami aya aplikasi "kuat" kanggo kabutuhan konstruksi (persaingan anu kuat ti AUTOCAD), desain grafis, anu sanés ... maka bakal aya alesan "kuat" pikeun nganggo Linux.

    1.    eliotime3000 cenahna

      UFFFF ... Bayangkeun yén KABEH server anu gaduh pamaréntahan di kementrianna sareng di Banco de la Nación nganggo Linux, moal aya seueur masalah sareng konéktipitas server ogé moal aya seueur kloning halaman pikeun scam jalma ngalangkungan halaman wéb bank anu aya di dieu.

      Sedengkeun pikeun "aplikasi anu kuat," aya. Dina kasus Blénder, éta aplikasi anu parantos ngaleungitkeun bahkan 3D Studio Max sareng AutoCAD dina hal kualitas 3D (tina pilem sapertos versi aslina "Spider-Man" dugi ka pondok sapertos "Big Buck Bunny" anu kawéntar dipaké parangkat lunak éta). Anu sanésna, sapertos Krita, saé, tapi difusi na henteu sakumaha intensifna sareng GIMP, tapi dina antarmuka na sami sareng Photoshop sareng ilustrasi na tiasa dicitak teu aya masalah. Dina bidang audio, aplikasi sapertos Ardor sareng Mixxx mangrupikeun anu aya dina tataran aplikasi sapertos Ableton Live!, FL Studio sareng / atanapi Virtual DJ.

  6.   Neomito cenahna

    Jual perangkat lunak bajakan umum pisan, sabab seuseueurna jalma parantos biasa nganggo éta sakitar harga anu murah pisan. Ogé yén média sareng lingkungan ngabantosan Windows janten langkung saé, sanaos ayeuna pantunana nyaéta smartphone.

  7.   Emmanuel cenahna

    Nya, teu anéh pisan yén Microsoft "masihan" salinan kénca sareng katuhu sareng konci produk, parantos di Kosta Rika aya lembaga pendidikan tinggi sareng paguron luhur anu ngagaduhan perjanjian sareng M $, masihan konci sareng produk pikeun kahirupan. anggotana ... saha jalma biasa anu nolak éta? Nya, sapertos urang, saeutik.
    Kuring pikir yén stabilitas, kaamanan sareng kagunaan Debian mangrupikeun taun-taun enteng tina versi terakhir Win dina unggal komputer, kumargi pikeun anu dianggo sacara umum kuring henteu ningali bédana, tapi ogé dijelaskeun ku kolega, kami masihan, saliwatan urang nyingkahan pajak di ditu di dieu, sareng kami nyiptakeun kasatiaan pikeun pangguna ...
    Jigana usaha sababaraha jalma ngabantuan, tapi kuring henteu ningali seueur parobihan dina "kasatiaan" éta. Éra pisan ningali yén bahkan lembaga anu sami nyarioskeun Komunitas Software Gratis sareng unggal mesin tujuan umum ti Win.
    Salam.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Nalika kuring diajar di SMA, kuring émut yén Microsoft sumping sareng masihan kuring DVD Visual Studio 2008 Express kalayan tutorials sareng sadayana. Naon deui, kuring gaduh dugi ka ayeuna.

      Jelas, Debian jarak jauh ti Windows dina kestabilan, sareng jelas aya dina ampir unggal platform komputer di ditu.

      Sedengkeun pikeun munafik promosi parangkat lunak bébas ku lembaga pendidikan, éta sering dilakukeun dina bagian-bagian ieu. Mudah-mudahan aranjeunna sahenteuna sadar yén parangkat lunak gratis langkung gampang adaptasi sareng kabutuhanana tibatan perangkat lunak propriétari.

      1.    Emmanuel cenahna

        Leres, kanyataanna, di lembaga kuring ayeuna (universitas) perjanjian sareng M $ dina prosés saéngga mahasiswa Sistem Téknik masihan kami konci parangkat lunak (Windows 7/8, VS, SQL Enterprise Manager ...) sareng dina Kasus OS mangrupikeun konci pikeun kahirupan, numutkeun anu dicarioskeun ... kumaha munafik aranjeunna nalika ngaluncurkeun Senén kamari ieu inisiatip anyar Software Gratis pikeun universitas babarengan sareng mahasiswa pascasarjana sareng sarjana. Éta ngajantenkeun kuring sedih, sabab seueur kabébasan anu dinyatakeun sareng ningali yén M $ bakal janten jalma anu tungtungna seuri sareng neraskeun monopoli na.
        Nagara sareng lembaga anu parah masihan kalayan sadayana ieu, kuring henteu tiasa ngabayangkeun kumaha hébatna ngagunakeun téknologi gratis sapanjang hiji lembaga, nganggo standar gratis pikeun padamel sareng sajabina ... pisan utopian, saur kuring.
        Salam.

  8.   Mika_Seido cenahna

    Halo, ieu mangrupikeun sabangsa sanésna, sareng bug XD anu anéh.

    Jigana urang ngan ukur tiasa percanten ka "Flisol", kuring duka henteu tiasa sumping pikeun hiji alesan atanapi alesan anu sanés, tapi dina poto-poto anu aranjeunna parantos tiasa ditingali yén sajumlah jalma biasa anu ngiringan.
    Di paguron luhur ogé ditujukeun, di fakultas kuring sahenteuna aya 4 komputer anu nganggo ubuntu.
    Kami nuju maju kalayan laju kéong, tapi sapuluh taun ka pengker kecap linux bahkan henteu didéngé.

    Ngeunaan ngagaduhan OS nasional, kuring parantos maca ngeunaan Canaima sareng Huayra tapi aranjeunna henteu nampi seueur sabab éta henteu béda sareng sistem indungna. Upami aranjeunna hoyong ngamajukeun OS hal anu utami nyaéta Debian + KDE. atanapi kubuntu, atanapi xubuntu, sabab upami anjeun nempatkeun éta Unity bakal ngareuwaskeun pisan.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Naon untungna anjeun, Mika_Seido, tapi sakumaha anu kuring émut, nalika nuju nyiapkeun di ADUNI kuring ogé ningali tilu taun ka pengker Windows Windows dina PC diganti ku Ubuntu sareng Debian Lenny. Jelas, upami guru teu tiasa leres dilatih ngeunaan alam semesta GNU / Linux, aranjeunna bakal jelas maju kalayan keong. Kalayan kasus ADUNI, latihan sateuacanna dipasihkeun sareng hasilna spektakuler.

      Sedengkeun pikeun distro nasional, éta bakal henteu merenah (perhatoskeun yén Canaima sareng Huayra mangrupikeun rebrandings Debian sanés sareng teu aya perangkat lunak gratis anu didamel di nagara asalna anu ditambihan), kumargi database kedah disiapkeun dina sérver Jaringan Ilmiah Peruvian, teras nyewa jalma pikeun ngajaga rémo. Éta bakal langkung merenah pikeun nyauran Yayasan Linux atanapi Richard Stallman pikeun nasihat sareng palatihan pikeun nyingkahan masalah anu dicap salaku chauvinists sareng manipulator.

      1.    eliotime3000 cenahna

        Oh, sareng hayu atuh netelakeun yén poto ieu tina rékaman kuring anu kuring gaduh. Luhur, CentOS; Di tengahna, Debian 7, CD utiliti, sareng cakram Windows 98 SE OEM; di handap, béta Driver Pack Solution 12 sareng Driver Pack Solution 12.3. Sareng kuring nganggo Debian 7 Wheezy, tapi éta dual-boot sareng Windows Vista pikeun tiasa ngédit sareng / atanapi damel nganggo perangkat lunak propriétari (Windows 7 ngagaduhan dok tugas anu parah, sareng Windows XP badé béak dukungan anu diperpanjang; sumawonna Windows 8 anu ultra beurat).

        Ogé, kuring sadar yén aya sababaraha budak awéwé anu aya dina dunya parangkat lunak bébas. Abdi resep terang yén aya budak awéwé anu resep kana dunya GNU / Linux ieu.

      2.    Mika_Seido cenahna

        Sedengkeun pikeun distro nasional, éta bakal henteu merenah (perhatoskeun yén Canaima sareng Huayra mangrupikeun rebrandings Debian ... []

        Kuring nyarios éta, baca tulisan kuring ogé. Nya, meureun anjeun henteu ngartos éta, tapi éta anu kuring hoyong sumping.

        1.    eliotime3000 cenahna

          Ah saé. Hapunten anu henteu merhatoskeun koméntar anjeun.

  9.   nosferatuxx cenahna

    Salam komunitas.

    Di dieu di Mexico aya ogé barang warez ieu, hayu urang nyarios teu isin sareng urang anu diajar élmu komputer, ngan ukur sababaraha urang anu nganggo linux di bumi.

    Masih aya jalan panjang sateuacan Linux leres-leres mimiti "nunjukkeun dirina" di kalangan pangguna umum, masih kénéh jauh, tapi kajadian sapertos flisol mangrupikeun alesan anu saéna.

    (Sareng ayeuna di Mexico, sekretariat pendidikan umum badé masihan laptop barudak nganggo linux di jero, urang kedah ngantosan réaksi / panarima éta.)

    Ayeuna, dina pamendak kuring pisan pribadi, kuring mikir yén hiji dinten pikeun flisol mangrupikeun waktos anu singget sabab tiasa dirayakeun dua atanapi panginten tilu dinten, bahkan mendakan cara pikeun ngagungkeunana di tempat anu langkung kabuka / umum sapertos di jero plaza balanja. contona.

    Dinten ieu flisol gaduh uap salaku alesan pikeun nunjukkeun kaulinan Linux, anu katingali seueur barudak sareng nonoman, tanpa hilap nunjukkeun anggur nganggo aplikasi win32.

    Naon deui, dina forum desdelinux, anjeun tiasa nyiptakeun tulisan pikeun nyiptakeun otak (brainstorming) ngeunaan cara nyebarkeun perangkat lunak gratis langkung lega.

    (hahaha ... sahingga nyebarkeun nami bapak stallman sareng putra torvalds ... hahahaha)

    1.    eliotime3000 cenahna

      Kuut!

      Kuring miharep server anu ngajalankeun situs ieu henteu jenuh kalayan seueur brainstorming. Émut yén halaman wéb ieu disayogikeun di Kuba sareng admin ngatur pikeun ngatur situs.

  10.   hernan cenahna

    musibah kaayaan di peru

  11.   Jose cenahna

    Tapi RedHat henteu gratis, éta ngandung gumpalan binér dina kernelna sareng sababaraha bungkus proprietariat.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Naha anjeun henteu terang yén aya pérsi anu langkung gratis anu disebut CentOS? Anjeun teu kedah gumantung kana RHEL, sabab sok aya alternatip sapertos CentOS.

  12.   Ernesto cenahna

    Henteu leres pisan yén kamajuan parangkat lunak gratis di nagara urang, Peru, mangrupikeun musibah, éta mangrupikeun pendapat anu cukup terbatas, dina lingkungan padamelan, sanés pendidikan, masalahna nuju ngawangun sareng parangkat lunak gratis anu dianggo, éta leres , éta leungit pisan. Tapi ieu mangrupikeun garis handapna, upami urang sanés bagian tina solusi, urang janten bagian tina masalah. Naon anu urang laksanakeun sareng nyebarkeun perangkat lunak bajakan salaku pangurus IT? Solusina henteu nyerang atanapi nyalahkeun perusahaan parangkat lunak, solusina nyaéta ngarobih kabiasaan, lirén janten teu resmi sareng seueur deui.
    hatur nuhun

    1.    eliotime3000 cenahna

      Kusabab kitu kuring nempatkeun gambar albeum kuring, anu kalolobaanana warez. Ayeuna kuring nganggo Windows Vista dual boot sareng Debian Wheezy (punten upami kuring nyerat tina Windows tapi hanjakalna kuring ngalakukeun padamelan anu maksa kuring ngagunakeun parangkat lunak propriétis kanggo nampilkeun tugas anu kuring dipasihkeun di SMA).

      1.    eliotime3000 cenahna

        Ogé, sanaos Microsoft sanés ngan ukur ngalakukeun sapertos taktik ieu, éta parantos janten panaratas dina ngalakukeun prakték sapertos kieu. Salaku tambahan, éta parantos miceun seueur proyek anu tiasa gaduh masa depan anu saé (sapertos webTV anu tilar dunya di tangan Microsoft sareng produk anu sami sapertos Smart TV sareng Apple TV parantos ngahudangkeun deui ideu) sareng parantos ngajantenkeun standar standar, sapertos salaku wéb standar (sanaos kuring émut halaman wéb anu ngan ukur lami pikeun Internet Explorer).

        Adobe ogé parantos monopoli standar na dina hal desain grafis (tingali Adobe RGB), tapi aya standar anu sanés sapertos PANTONE anu dianggo dina parangkat lunak sapertos Inkscape atanapi Krita, anu mangrupikeun perangkat lunak open source gratis.

  13.   kondur05 cenahna

    ieu ngajantenkeun kuring mikir didieu di venezuela, dimana ampir sadayana gaduh windows, tapi kacuali komputer anu nyandak lisénsi, éta dipasang tina cd bajak laut anu dibeli ti tukang dagang (bangsat micromie ..).

    1.    eliotime3000 cenahna

      Kami sami, kumargi seuseueurna di Peru perdagangan warez parantos ngembangkeun seueur sareng kami sareng pamaréntah ngijinkeun parangkat lunak gratis disingkirkeun sareng masihan prioritas pikeun perangkat lunak propriétari.

  14.   leonardopc1991 cenahna

    Di dieu di Ékuador hiji perusahaan nganggo Ret Hat pikeun supermarket na sareng server sareng terminal

    1.    eliotime3000 cenahna

      Sanaon Red Hat ngagaduhan gumpalan propriétis, perusahaan anu ngembangkeun sistem operasi mangrupikeun anu paling nyumbang kana pangwangunan kernel Linux, salian ti éta anu parantos ngembangkeun perangkat lunak manajemén paket anu disebat Synaptic anu aya dina sadaya distros diluar sana. Bahkan langganan anu dipasihkeun Red Hat di nagara kuring langkung tiasa diaksés tibatan lisénsi Windows Server 2012.

      1.    msx cenahna

        Synaptic! ?? Yuuuckkk !!!
        Kabeneran éta henteu sadayana, langkung sadayana di basis Debian.

        Ajjjjj !!!

        1.    eliotime3000 cenahna

          Percanten atanapi henteu, éta ogé dina Debian (alhamdulillah henteu sumping nalika ngan ukur netinstall atanapi anjeun ngan saukur badé masang pusat perangkat lunak).

          Pokokna, kuring langkung resep ngagunakeun kamampuan sareng / atanapi pusat perangkat lunak, sanaos kaiket kana sinaptik, hanjakalna.

          1.    ngepung84 cenahna

            Kuring anggap éta hartosna éta ngan ukur dina distro .deb sareng meureun di PCLinuxOS, dina openSUSE aya Yast2 sareng di Mageia / Mandriva / Rosa RPMDrake.

          2.    eliotime3000 cenahna

            @ sieg84:
            Ah saé. Sareng mikir yén RHEL / CentOS sareng Fedora masih nganggo Synaptic ayeuna.

          3.    ngepung84 cenahna

            @ eliotime3000
            Saha anu bakal nyarios, masih dina Fedora 19.

          4.    eliotime3000 cenahna

            @ sieg84:
            HAHAHAJAAAA !!!

  15.   Italo cenahna

    Carita ngeunaan kagumantungan kana hal saé saé pisan (henteu nyarios teuing, éta mangaruhan panggunaan Linux di Peru)
    Tapi kuring pikir éta ogé gumantung kana kamampuan pikeun memotivasi pangguna pikeun ngalih ka Linux contona:
    Naha aya profésor universitas nyarankeun ngagunakeun perpustakaan ilmiah di Linux pikeun ngagentos Matlab? Naha sababaraha lembaga desain nganggo GIMP atanapi Inkscape? Salaku pangguna akhir, naha anjeun terang sakumaha gampangna ngagunakeun pangolah kecap, panitia poto sareng dokumén, jst jst dina Linux?
    Jawaban dina seueur kasus sigana bakal NO. Urang tiasa ngamimitian aya.
    Maksad abdi, henteu aya gunana pikeun masihan ceramah Linux ka mahasiswa nalika profesor bakal ngawartosan aranjeunna: hayu nganggo matlba ("kitu hack éta") ... Meureun urang kedah ngajarkeun profesor kumaha gampangna ngagunakeun Ubuntu, Debian. Éta sanés patarosan distro mana anu langkung saé atanapi goréng, langkung atanapi kirang stabil. Éta mangrupikeun masalah fungsionalitas, éta ngabantosan kuring pikeun ngalakukeun visi komputer, program dina python, nyerat dina lateks, simulate robot, ngatur poto kuring, nonton TV online ... (Kuring nganggo Fedora, Mandriva sareng ayeuna kuring nganggo Ubuntu) .. .ngan saukur sabab tiasa dianggo pikeun kuring sareng éta langkung saé pikeun kuring tibatan Windows.
    Kuring henteu ngarencanakeun nyéépkeun jam / dinten masang pustaka dina windows nalika di Ubuntu kuring tiasa ngalakukeunana sacara otomatis ti pusat perangkat lunak. Kuring henteu maksad nganggo matlab (beurat sareng kuring henteu ngagaduhan lisénsi), kuring langkung resep nganggo perpustakaan python sareng ilmiah pikeun ngarancang sasuai ka kabutuhan kuring sorangan
    Hayu urang ngaganti chip, upami anjeun tiasa!
    Wasalam

    1.    eliotime3000 cenahna

      Kuring ogé nganggo Linux pikeun kanyamanan anu dihasilkeun pikeun kuring nalika ngalakukeun jenis instalasi perpustakaan ieu. Dina sababaraha kasempetan, kuring ngaraos langkung gancang tibatan dina Windows nalika ngalaksanakeun padamelan umum sareng prosés latar na anu saé pisan dikembangkeun dugi ka tingkat anu aranjeunna henteu mangaruhan kinerja CPU.

  16.   Federico A. Valdés Toujague cenahna

    Salam sadayana !!!. Hormat kuring, eliotime3000. Ngomongkeun matlab sareng anu sanés, sababaraha taun ka pengker, sigana mah kira-kira taun 2007, kuring ngajar hiji budak lalaki kuring, saurang matématikawan pikeun batur, program oktaf, sareng éta cekap pikeun kuring ngalih ti Windows ka Debian Etch. Ti saprak éta, éta nganggo Linux. Sigana mah éta ngajalankeun ArchLinux ayeuna. Sareng dina réo Wheezy, anjeun ogé mendakan freemat, "Kerangka matématika (lolobana matlab cocog)". Sanés pisan kakhususan kuring, tapi maca éta negeskeun yén aya anu milih. Candak Synaptic teras milarian ku Pedaran sareng nami, matlab.

    1.    Italo cenahna

      Halo sadayana!

      Leres, leres aya anu milih. Pikeun neraskeun sareng Matlab, urang ogé tiasa nambihan Scilab, anu ogé ngagaduhan lingkungan anu mirip sareng simulink (scicos) bahkan ngagaduhan kasaluyuan pikeun napsirkeun kode dina Matlab, éta ogé dijaga ku Inria (nstitut National de Recherche en Informatique et en Automatique - France ). Sareng perkawis Octave, ngan saukur keajaiban, éta ogé dianggo ku anu ti Universitas Stanford pikeun masihan kelas ngeunaan Pembelajaran Mesin (Pembelajaran Mesin -sambung, Kecerdasan Buatan) .... Ngawangkong sakedik deui ngeunaan kecerdasan buatan anu urang ngagaduhan: Scikit-diajar (mesin diajar dina Python), OpenCv (visi komputer). Kalayan python anjeun ogé tiasa nganggo matplot, scipy, mayavi kanggo visi komputer… .pyrobot (pikeun robotika). Sareng pikeun pangguna umum sareng liar: Radio tray (ngadangukeun radio online), VLC (kanggo kuring pamuter pidéo pangsaéna), Caliber (kanggo buku epub anu anjeun "mésér online"), Darktable (éditor poto atah, kanggo anu nganggo jiwa fotografer propésional, ngan ukur jiwa) ... Meureun hal anu tiasa ngabantosan murid ngatur dirina sorangan:
      LibreOffice + Mendeley Desktop. Kantun kombinasi na hebat. Kalayan Mendeley anjeun ngatur dokumén anjeun, éta ngagaduhan plugin anu ngamungkinkeun anjeun ngadamel rujukan nalika anjeun kedah nampilkeun karya tulisan sareng ngan ukur sababaraha kali klik, upami anjeun nganggo LaTex (kuring nyarankeun Texstudio atanapi Texmaker, Mendeley tiasa ngimpor rujukan dina format bibtex ... ngan ukur hebat)

      Salam ka sadayana sareng hayu urang teraskeun diajar sareng nikmati kaunggulan Linux (Kuring nyarios ieu salaku pangguna dina diajar 🙂).
      PS: Henteu saé upami sagala anu kuring carioskeun perkawis Linux. Kuring masih kedah ngalih kana Windows pikeun tiasa nganggo Rapat Webex (pikeun ngadangukeun konperénsi pidéo): S

    2.    eliotime3000 cenahna

      Hatur nuhun kana pujian, Fico. Salaku tambahan, seueur aplikasi anu paling sering dianggo dina dunya akademik (utamina dina bidang matematika sareng ilmiah), langkung ti puas.

      Ayeuna, antosan kuring bari ngabéréskeun "pembaruan" kana Windows ieu.

      1.    eliotime3000 cenahna

        Leres ayeuna. Éta ngan ukur nyungkeun kuring hurungkeun deui sahingga éta bakal ngantepkeun CPU kuring nyalira sahingga tiasa "ngamutahirkeun" komponén anu dipénta ku kuring (sareng kuring parantos dipasang sabagéan ageung pembaruan anu ditampi ku Windows anu diberkahan).

  17.   Yonsy solis cenahna

    hiji tulisan ku sabangsa sareng koméntar ti sababaraha urang dieu, pikaresepeun 🙂

    tapi kuring kedah nyatet yén anjeun rada ngora kusabab anjeun nyarios ti taun 90an waé

    kanyataanana komputer Peruvian dimimitian dina taun 80an, ku pembajakan anu luar biasa anu lumangsung ti saprak éta sareng ngajantenkeun kami henteu sadar naon lisénsi parangkat lunak na.

    Kuring maca di dinya, "bayangkeun yén server pamaréntah nganggo Linux" sareng kuring nyarankeun anjeun nyandak tur ka halaman wéb tina INEI sareng ONGEI, badan pamaréntah anu taunan ngalaksanakeun survey ngeunaan sumber komputer di nagara Peruvian, anu nunjukkeun yén sakitar 70% sérver dina kaayaan Peru nyaéta Linux, sakitar 20% Windows sareng 10% Unix lami atanapi AS / 400 anu nolak maot.

    Kasus "perjangjian" sareng Microsoft anu dilakukeun ku Toledo rumit sareng saleresna pikaseurieun, teu kantos aya perjanjian sapertos kitu, aya cariosan 50 juta dolar yén Microsoft bakal nanem modal di Peru. Kanyataanna nyaéta Microsoft sapuk pikeun nyayogikeun latihan pikeun guru-guru Peruvian salaku bagian tina proyék Huascaran pamaréntahan éta sareng nyuntik 50 juta dolar ka Microsoft Peru.

    Éta henteu ngahalangan panggunaan parangkat lunak gratis di tingkat sérver dina kaayaan Peruvian tina ningkat tina 20% dugi ka 55%, naha éta? kantun kusabab éta jalan, éta nutupan kabutuhan sareng aya ahli propésional di nagara éta anu terang sareng ngatur éta.

    Pamaréntah salajengna henteu ngalakukeun nanaon tentang parangkat lunak gratis di nagara éta sareng naon anu langkung parah, éta ngahasilkeun undang-undang penghematan anu teu konyol yén naon anu dilakukeun nyaéta ngajantenkeun para profesional anu saé janten swasta nalika aranjeunna ningali gaji na dikurangan sareng angkat ka swasta. Dina tingkat pendidikan, Huascaran pamaréntahan samemehna ngan ukur haseup sareng hal OLPC mangrupikeun fiasco lengkep.

    Masalah ieu sanés ngan ukur masalah panggunaan atanapi henteu nganggo perangkat lunak gratis di Peru, tapi ogé masalah PROFESIONAL, paguron luhur sareng lembaga kami ngan ukur ngawangun paket. Seueur urang anu nganggo Linux seueur diajar ku cara diajar nyalira sareng jinis éta élmu téknis henteu kaukur di Peru, padamelan dipasihkeun di dieu pikeun anu nampilkeun langkung seueur kartu, henteu langkung padamelan.

    sareng industri lokal urang henteu ngagaduhan kematangan, salami taun 2007, 2008, 2009 kuring émut seueur perusahaan anu kalibet dina perangkat lunak gratis (Sinux, ConsultoriaNet, Dokter Komputer, Novelix, sareng sajabana) tapi kuring ogé émut yén di jaman harita pasar lokal kanibalisasi, ditambihan loba freelancer anu ngalungkeun harga taneuh, ngalakukeun padamelan anu goréng sareng anu tungtungna réngsé dina "parangkat lunak gratis henteu aya gunana." Ayeuna seueur perusahaan ieu boh ditutup atanapi ngalih kana perangkat lunak propriétari. Salaku tambahan pikeun anu disayogikeun parangkat lunak gratis, aya, damel, aranjeunna henteu peryogi dukungan sepanjang waktos sapertos anu bakal dilakukeun ku platform anu sanés. Tapi sacara lokal urang henteu gaduh perusahaan atanapi propésional anu cekap pikeun ngadukung pasar komo deui pikeun membela éta. Upamana waé skénario yén hukum panggunaan parangkat lunak gratis di nagara bagian anu dipasihkeun, apresiasi kuring nyaéta ayeuna henteu cekap profesional atanapi perusahaan anu ngerjakeun parangkat lunak gratis pikeun ngasimilasi migrasi ieu.

  18.   Juan cenahna

    Somoslibres.org, nyaéta Peruvian sareng ngamajukeun sareng nyebarkeun perangkat lunak gratis ti saprak 1996 urang bahkan ngembangkeun sebaran Peruvian http://tumix.softwarelibre.org.pe