Crypto-anarchism: Parangkat Lunak Gratis sareng Keuangan Teknologi, Masa Depan?

Crypto-anarchism: Parangkat Lunak Gratis sareng Keuangan Teknologi, Masa Depan?

Crypto-anarchism: Parangkat Lunak Gratis sareng Keuangan Teknologi, Masa Depan?

Kamanusaan saprak saprak diwangun sapertos kitu, parantos ngajantenkeun luar épolusi pikeun téknologi, ku alatan éta, kamajuan téknologi anu béda parantos mangaruhan kamajuan masarakat manusa. Ekspresi sapertos maca, nyerat, matématika, tatanén, média sareng ayeuna Émbaran sareng Komunikasi Téhnologi mangrupikeun conto kumaha kamekaran téknologi ngarobih cara urang berinteraksi ngalangkungan perdagangan, seni sareng sains, Sistem Pamaréntahan sareng Kutub Kakuatan.

Dina gilirannana, filsafat ngandung sareng promulgated ku Pengembangan Software Free sareng ungkapan anu sami sapertos Open Source, atanapi implikasina dina kamajuan ayeuna sapertos Cryptocurrencies dina payung Blockchain Technology (Blockchain) éta sacara radikal ngarobah cara jalma-jalma di sakumna dunya ngariung sareng berinteraksi, sering di luar kendali pamaréntahan atanapi kakuatan ékonomi.

Parangkat Lunak Gratis sareng Démokrasi

perkenalan

ayeuna, Industri Pangembangan Parangkat Lunak sareng utamina Parangkat Lunak Gratis parantos didirikeun tanpa ragu salaku salah sahiji éksprési téknologi-budaya anu paling penting dina tingkat warga masarakat sadunya, kalayan nekenkeun kuat kana sababaraha titik khusus planét.

Ngabayangkeun kahirupan sadidinten warga sagala tanpa hubungan sareng sababaraha parangkat lunak praktis teu mungkin ayeuna, atanapi sahenteuna tugas anu pikasieuneun pikeun disanghareupan. Henteu aya alat, perangkat keras atanapi platform anu tiasa fungsina tanpa parangkat lunak anu pas, kusabab upami teu aya alat ieu urang moal tiasa komunikasi, ngalih atanapi damel, sapertos ayeuna. Parangkat lunak mangrupikeun alat anu mendasar pikeun fungsi masarakat urang.

Software gratis pikeun modérititas

Sareng dina tingkat Perangkat Lunak Gratis ungkapan ieu langkung kuat, sabab éta mangrupikeun kasempetan atanapi kabutuhan anu aya pikeun tiasa tetep modéren dina modéren anu sababaraha kali janten ketat kusabab biaya, watesan sareng kalemahan panggunaan Software Swasta, khususna di daérah planét dimana pendudukna henteu ngagaduhan tingkat panghasilan atanapi kabeungharan anu cekap pikeun ngadukung aranjeunna.

Atanapi dimana Pamaréntah atanapi Séktor Swasta nyobian ngawangun atanapi ngendalikeun massa ngalangkungan panggunaan parangkat lunak tangtu anu nganteurkeun, nampi sareng / atanapi mengkomérsial data kami nganggo atanapi henteu nganggo otorisasina, nyerang privasi kami atanapi ngamanipulasi opini sareng kanyataan urang.

Masarakat urang, umat manusa ayeuna, warga biasa, kedah mastikeun yén salawasna Prosés Pengembangan Parangkat Lunak ngajaga kaayaan yén jumlah parangkat lunak paling ageung dikembangkeun di luar yurisdiksi bisnis sareng komérsial, nyaéta, dimekarkeun sacara individual sareng nyalira.

Anu tiasa adaptasi ku jumlah pangabisa jalma sanggup, saratna dijaga éta anggo perangkat lunak éta sacara bébas pikeun tujuan naon waé, sareng mastikeun yén éta tiasa diulik pikeun ngartos kumaha jalanna, pikeun ningkatkeun deui sareng ngabagi éta ka sadayana.

4 Kabébasan Parangkat Lunak Gratis

Sareng dina titik ieu dimana Perangkat Lunak Gratis pas sampurna sareng opat (4) kabébasan (prinsip) kana sarat anu penting ieu pikeun masarakat modéren. Hayu urang émut yén opat (4) kabébasan nyaéta:

  • Anggo: Kabébasan ngagunakeun perangkat lunak pikeun tiasa ngagunakeunana sacara bébas henteu paduli tujuanana.
  • Ulikan: Kabébasan pikeun diajar kumaha parangkat lunak éta dirancang pikeun ningali kumaha jalanna.
  • Bagikeun: Kabébasan pikeun ngadistribusikaeun perangkat lunak pikeun mastikeun yén urang tiasa ngabantosan anu sanés pikeun ngagaduhanana.
  • Pikeun langkung saé: Kabébasan pikeun ngarobih unsur-unsur na, pikeun ningkatkeun unsur-unsur éta sareng adaptasi kana kabutuhan anu béda-béda.

Keuangan Téknologi sareng Cryptocurrencies

Keuangan Téknologi sareng Cryptocurrencies

Marengan Pangwangunan Parangkat Lunak Gratis, dékade terakhir ieu dunya parantos langkung global, sareng masarakat parantos makin saling pakait ngalangkungan alat téknologi sareng dunya digital ku cara éksponénsial, progresif sareng kontinyu, sareng ayeuna nganggo Blockchain Téhnologi pikeun masihan kahirupan kana Cryptocurrency munggaran anu disebut «Bitcoin» éta parantos ngaganggu sareng ngarobih, sareng ngarobih sababaraha séktor politik, sosial sareng ékonomi di panjuru dunya.

Blockchain sareng Téhnologi Akuntansi Anu Disebarkeun

Blockchain sareng Téhnologi Akuntansi anu Disebarkeun (DLT)

The Blockchain and Distribution Accounting Technology (DLT), sacara umum, de facto maksakeun révolusi tina sistem kauangan, ékonomi bahkan politik sareng sosial anu lami; nyandak kana éksprési maksimum kagancangan, transparansi, kaamanan sareng audit kana sistem anu sanés sareng usang anu ngatur informasi digital di daérah sapertos kaséhatan, pendidikan, kaamanan, dagang, oténtikasi dokumén, atanapi pamilihan penguasa, sareng anu sanésna.

Salaku conto, ngeunaan sistem sora, pakakas DLT lengkep tiasa ngarobih paradigma tradisional démokrasi; nguatkeun sipat sora anu aman, universal, tanpa paksaan sareng nganut kamungkinan démokrasi tanpa wates.

Cryptocurrency sareng Pertambangan Digital

Cryptocurrency sareng Pertambangan Digital

Sareng perkawis perdagangan sareng panggunaan Cryptocurrencies, anu dianut ku seueur jalmi unggal dinten, yén upami aranjeunna ngahontal titik anu aranjeunna diadopsi sacara masif, bakal nempatkeun sistem perbankan anu ayeuna., anu teras-terasan masihan kesan gaduh cara kasar pikeun nanganan sareng ngagunakeun artos masarakat, henteu ngitung seueur kalainan (panipuan, kabangkrutan) anu biasana ditanggung.

Tanpa diandelkeun pangaruh kabébasan sareng kauangan ékonomi sareng / atanapi ékonomi anu tiasa disababkeun ku Tambang Digital pikeun Warga, misahkeun séktor ageung tina katergantungan sareng panjagaan sektor komérsial swasta atanapi umum.

Tapi naha Cryptocurrency parantos suksés pisan?

Kasuksésan Cryptocurrencies sareng téknologi pakait anu sanésna asalna tina kapercayaan yén warga anu berinteraksi sareng aranjeunna parantos disimpen dina éta. Sareng pangaruh ieu atanapi sistem kapercayaan anu didamelna pasti datang tina kanyataan yén pikeun cryptocurrency janten suksés éta kedah janten parangkat lunak gratis.

Maksud kuring kode sumber cryptocurrency biasana kabuka sareng gratis, sahingga ngajamin kamungkinan Inok permanén dina perangkat lunak sahingga pastikeun yén tindakan curang henteu dilaksanakeun sareng aranjeunna atanapi dina platform pangrojongna (Blockchain / Blockchain), anu henteu sanés mangrupikeun buku besar desentralisasi dimana transaksi dicatet sacara umum atanapi semi-masarakat sareng dimana kasaimbangan henteu aya hubunganana sareng para pangguna, tapi ku alamat anu aranjeunna kendali.

Bagian penting sanés tina sistem ieu nyaéta buku besar ieu nyaéta blok, disimpen dina unggal komputer anu ngajalankeun simpul lengkep, anu sacara praktis mustahil transaksi tiasa dipalsukan, anu ngumbara énkripsi atanapi énkripsi kalayan tingkat kaamanan anu luhur.

Cryptoanarchism

Cryptoanarchism

Sareng kumaha Crypto-Anarchism cocog sareng Parangkat Lunak Gratis sareng Cryptocurrencies?

Ayeuna Crypto-anarchism tiasa dihartikeun dina istilah rata-rata, sabab éta konsép anu cukup anyar sareng teras-terasan adaptasi sareng parobihan global, sapertos hiji mbentuk pamaréntahan modéren éta henteu nolak Kapitalisme ayeuna, tapi ngaku yén éta mangrupikeun kajahatan penting tina Kamanusaan, anu perlu diteruskeun pikeun ngahontal kasalametanana.

Crypto-anarchism nangkeup / ngabagéakeun saha waé sosialis, komunis, kapitalis, démokrat, katuhu, tengah, kénca, atanapi ampir tren naon waé di jerona, salami sadaya dukungan anjeun tina cara ningali dunya, nyaéta netepkeun / ngajaga Nagara / Nagara anu Pamaréntah / Otoritasna sacara terbuka, horisontal, terdesentralisasi, blockchanized, sareng autarkic.

perbawa

Crypto-anarchism ngamajukeun warga bébas, mandiri sareng produktip ékonomis ngalangkungan promosi sareng panggunaan téknologi umum sareng swasta, nasional sareng internasional, dumasar kana Émbaran sareng Komunikasi Téknologi sareng Block Chains (Blockchain) pikeun ngajamin kapercayaan, kaamanan, réliabilitas, diverifikasi, kagancangan sareng manpaat anu sanés pikeun Warga.

Cryptanarchism ngawangun hukum anu adil sareng saimbang tapi kuat pisan, bari nyayogikeun pejabat (muatan) politikus anu lemah pisan, nyaéta, tanpa kakuatan sareng kaistiméwaan politik, sosial sareng ékonomi anu langkung ageung, pikeun nyingkahan korupsi atanapi aglomerasi kakuatan.

Pondokna, Cryptoanarchism ngamajukeun, nguntungkeun sareng ngandelkeun panggunaan Software Gratis sareng FinTech kanggo patepang, kalayan sagala harepan modéren Warga modéren, nyaéta, tujuanna pikeun ngawangun modél anyar anu balik kana modél luntur anu lami ngalangkungan téknologi pikeun ngahargaan sareng éfisién sareng transparan ngajamin hak-hak wargana, ngajamin kaamanan sareng karusiahanana, sareng éksprési leres tina kaputusan atanapi tindakanana dina kakuatan diwangun.

Naha Pamaréntah Cryptoanarchist Mungkin?

Sajaba ti éta, Pamaréntah Cryptoanarchist dumasar kana panggunaan intensif téknologi ieu anu ruang lingkupna henteu diwatesan ku téritorial, tiasa gancang meunang simpati mayoritas warga nagara anu ngagaduhan napsu ageung boh pikeun nguji téknologi énggal sareng ngiringan modél démokrasi énggal, sabagéan ageung kusabab kaayaan sosio-politik sareng ékonomi anu bahaya dimana sababaraha nagara mendakan diri.

Kasimpulanana, Crypto-anarchism ngagaduhan rohangan anu luar biasa pikeun diwujudkeun, di seueur nagara dimana masarakat henteu ngan ukur saatos milarian sistem demokrasi anu langkung ngaganggu sareng disebarkeun, tapi ogé nawiskeun gaya hirup anu kasurupan ku paham global sareng anu sumebar. Mangsa hareup dimana wates wates mungkin teu aya sareng dimana sakabeh bumi mangrupikeun daérah urang sami, dimana digital sareng cryptocurrency mangrupikeun urutan sadidinten.

Upami anjeun hoyong maca tulisan anu sami ngeunaan Mangpaat Perangkat Lunak Gratis dina Kewarganegaraan dina Blog kami, pencét dina tautan ieu: Démokrasi.

Akhirna, upami anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis Crypto-anarchism, aya seueur literatur perkawis na dina Internét, tapi anjeun tiasa mimitian ku tautan ieu: Kabébasan Crypto. Sareng kumargi Cryptanarchism dumasarkeun kana Anarchism, kuring ngantepkeun pidéo ieu kanggo anjeun supados anjeun tiasa ngarusak tabu atanapi kabingungan ngeunaan konsép ieu!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Lizer21 cenahna

    Sigana mah utopia anu hampang taun jauhna tina kanyataan.

  2.   Pasang Masang Linux cenahna

    Éta sababna dina tungtung Ngaran terbitan éta nyatakeun: Masa Depan?

    Masing-masing bakal ngagaduhan premis nyalira dina hal ieu ...

  3.   Babel cenahna

    Mangrupikeun topik anu pikaresepeun sareng rumit anu saur kuring mah saé pisan pikeun éntri blog.

    Éta ngajantenkeun kuring rada pikasieuneun pikeun nyampur aduk anu gaduh kecap anarkisme sareng démokrasi. Jigana éta aya hubunganana sareng kanyataan yén anarkisme mangrupikeun bentuk pamaréntahan (atanapi sanés pamaréntah); meureun di sababaraha tempat, tibatan crypto-anarchism, éta bakal langkung saé nganggo crypto-punk, anu caket pisan tapi henteu museur kana bentuk pamaréntahan nyalira, tapi kana prakték di sakuriling kriptografi.

    Nya, tulisan atohna saé.

  4.   Pasang Masang Linux cenahna

    Koméntar sareng sumbangan anu saé, utamina nalika nyebatkeun gerakan cryptopunk, anu teu dihaja kuring tinggaleun dina ieu publikasi.

    Sareng pastina, aranjeunna penting pikeun sakumna gerakan ieu nyobian ngarobih dunya arah pikeun kapentingan individu sareng wargana, nungtut sareng ngajamin privasi, kaamanan sareng anonimitas.

    Abdi nyarios yén ngahiji tina Gerakan Cryptopunk sareng Gerakan Anarkis mangrupikeun Crypto-anarchism, anu ayeuna ngagaduhan momentum sareng kakuatan kusabab panggunaan Cryptocurrencies.

    Kuring ngantepkeun tautan ieu upami anjeun hoyong terang sakedik perkawis Gerakan Criptopunk

    http://mingaonline.uach.cl/pdf/racs/n24/art09.pdf

bool (leres)