Revolusi Industri Kaopat: Peran Parangkat Lunak Gratis dina jaman anyar ieu

Revolusi Industri Kaopat: Peran Parangkat Lunak Gratis dina jaman anyar ieu

Revolusi Industri Kaopat: Peran Parangkat Lunak Gratis dina jaman anyar ieu

Rupa-rupa sektor produktif di dunya ngalaman parobihan anu gedé pisan sareng gancang di tengah-tengah ieu Revolusi Industri Kaopat. Revolusi dicirikeun ku panggunaan rupa-rupa «nuevas tecnologías» anu ngahijikeun anu aya dunya fisik, digital sareng biologis, anu mangaruhan sadayana disiplin, ékonomi jeung industri, sareng éta bahkan dugi ka nangtang ideu anu aya ngeunaan naon Manusa.

dina ieu Revolusi Industri Kaopat, anu aya Alat ékosistem (Aplikasi, Sistem sareng Platform) nyaéta «Software Libre y Abierto» anu nyoko cenah «nuevas tecnologías», ngamungkinkeun anu Organisasi bisa jadi leuwih kalapa sareng nguntungkeun dina waktos-waktos ieu. Sanaos ogé éta faktor manusa Éta konci, utamina dina tingkat latihan sareng penguasaan alat ieu.

Kalimah: "Data mangrupikeun minyak abad ka XNUMX" nyandak pakaitna hébat dina ieu Revolusi Industri Kaopat, kumargi, dina ieu panganyarna na «nuevas tecnologías» henteu ngan ukur dina tingkat operasional, tapi langsung dina unggal bagian tina prosés produksi atanapi nyiptakeun a organisasi

Revolusi Industri Kaopat: Perkenalan

Sareng tepatna, éta «Software Libre y Abierto» di Organisasi mempermudah yén unggal dinten téknologi énggal ieu tiasa dilaksanakeun kalayan harga anu terjangkau atanapi nol, anu mihak ka tujuan bisnis masing-masing.

Naon Revolusi Industri Kaopat?

4 taun ka pengker, di 2016, dina mangsa Forum Ékonomi Dunya (Forum Davos) kasimpulan anu jelas dihontal: "Dunya nyanghareupan Revolusi Industri Kaopat". Éta ogé ngakuan yén Internét mangrupikeun kanyataan anu henteu deui ngarevolusikeun kahirupan manusa sapertos dina awal awal nyiptakeunana, tapi mangrupikeun kanyataan sadidinten sapertos anu séjén.

Sareng dina forum ieu, éta ogé dijelaskeun yén:

"Aya tilu alesan naha transformasi ayeuna henteu ngagambarkeun perpanjangan tina revolusi industri katilu, tapi datangna anu béda: kagancangan, ruang lingkup sareng pangaruh kana sistem. Laju kamajuan ayeuna teu aya anu pernah aya dina sajarah ... Sareng ngaganggu ampir unggal industri di unggal nagara ”.

Revolusi Industri Kaopat: Naon éta?

Sareng numutkeun Klaus Schwab, Diréktur Eksekutif tina Forum Ékonomi Dunya jeung panulis tina buku «Revolusi Industri Kaopat», revolusi anyar ieu:

"Éta henteu ditetepkeun ku sakumpulan téknologi anu anyar muncul, tapi ku transisi kana sistem anyar anu diwangun dina infrastruktur revolusi digital (samemehna)."

Ku alatan éta, diantara loba daérah atanapi téknologi ngajalankeun ngaliwatan arus Internet atanapi aranjeunna ngandelkeunana, sareng yén aranjeunna anu masihan awak atanapi jelas ngahartikeun ieu Revolusi Industri Kaopat, urang tiasa nyebatkeun paling relevan kieu:

  1. Kacerdasan Jieunan sareng Robotika
  2. Internét Hal, Internét Jalma sareng Internét Sadayana
  3. Nyetir Otonom sareng Drone
  4. Jaringan 5G sareng Jaringan WiFi 6
  5. Kuantum sareng Komputasi Awan
  6. Biotéhnologi, Nanotéhnologi sareng Neurotéhnologi
  7. Tele-médis, Tele-pendidikan sareng Tele-karya
  8. Deep Learning sareng Data Ageung
  9. 3D Percetakan, Realitas Augmented sareng Realitas Maya
  10. Generasi tanaga énggal sareng sistem panyimpenan

Revolusi Industri Kaopat: Fitur OpenIL

Peran Perangkat Lunak Bébas dina Revolusi Industri Kaopat

Dina tulisan samemehna disebut Parangkat lunak gratis sareng kabuka: Pangaruh Téknologi dina Organisasi kami nganyatakeun ieu:

"Dinten ayeuna écés dipikaharti yén panggunaan Aplikasi, Sistem sareng Solusi dumasar kana Parangkat Lunak Gratis sareng Buka ngagampangkeun sareng nurunkeun biaya prosés sisipan sareng inovasi dina dunya ékonomi digital, ogé sumbangan Komunitas Perangkat Lunak Gratis ku ngalangkungan inovasi kabuka ngabantosan Organisasi langkung gampang ngadopsi transformasi digital".

"Kituna, éta henteu rahasia pikeun saha waé anu ayeuna, Perangkat Lunak Gratis sareng Buka ngabantosan organisasi pikeun bergerak sareng maju dina jalur nuju transformasi digital, pikeun ngaréspon ku cara anu lincah sareng épéktip pikeun beuki nambahan sareng ngagancangkeun tungtutan bisnis".

Sareng kami nyebatkeun daptar panjang Parabot dumasar kana «Software Libre y Abierto» anu ngamungkinkeun para perusahaan tetep mutahir, nyaéta dina modernitas téknologi dina biaya anu murah. Daptar anu kami nyarankeun pikeun marios sareng jaga tetep aya.

Revolusi Industri Kaopat: Kauntungan OpenIL

Nanging, kami hoyong nambihan kana daptar ieu sauran deui OpenIL (Linux Industri Terbuka), anu henteu langkung ti, numutkeun panyipta na:

"Platform parangkat lunak kabuka pikeun otomatisasi industri".

Kadieunakeun, pastina dina tulisan séjén, urang bakal nyarios langkung rinci ngeunaan éta, tapi pikeun ayeuna urang tiasa netelakeun éta «OpenIL», mangrupikeun Distribusi Linux anu museur kana otomatisasi industri sareng didamel ku perusahaan NXP Semikonduktor, pamimpin dunya dina solusi konéktipitas anu aman.

Sareng éta pasti sami, nyirian pikeun anjeunna «Software Libre y Abierto», salami 3 taun ayeuna, awal, jalan, aman sareng suksés dina trend anyar automation industri di jero Revolusi Industri Kaopat.

Revolusi Industri Kaopat: Kacindekan

kacindekan

Kumaha urang tingali, éta Revolusi Industri Kaopat Éta aya didieu sareng ayeuna, banjir ayeuna urang. Sareng sakedik-sakedik éta neuleumkeun urang kana parobihan anu hébat anu ngangsonan cara-cara ningali anyar sareng ngalakukeun kahirupan urang. Mudah-mudahan, sami dibarengan henteu ngan ukur ku «Software Libre y Abierto»tapi pikeun na filsafat sareng kabebasan, nyandak urang langkung seueur kauntungan tibatan karusakan dina jangka pondok, duanana sacara individual sareng sasarengan, pikeun ngahontal dunya anu langkung saé pikeun sadayana.

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)