Solusi masalah masang aplikasi 32-bit dina Linux Mint 14 RC 64-bit

Abdi nembé pasang berita anu kuring parantos terang Linux Mint 14 RC sayogi, sareng Clem nembé ngumumkeun yén dina versi 64-bit aya masalah anu henteu kéngingkeun masang aplikasi sapertos Skype, Google Earth atanapi paket 32-bit anu sanés.

Kamampuh masang aplikasi 32-bit dina lingkungan 64-bit biasana disebut salaku "Multiarch". Tétéla aya parobihan sareng dpkg di Debian, anu ngadamel konfigurasi multi-lengkungan janten luntur di Ubuntu. Anjeun tiasa ningali inpormasi lengkep ngeunaan masalah ieu di dieu: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/ia32-libs/+bug/1016294

leyuran

Pikeun ngaktipkeun Multiarch, buka terminal sareng ketik paréntah ieu:

sudo dpkg --add-arquitectura i386
apt update

Masalah ieu bakal dilereskeun sacara manual dina versi stabil tina LinuxMint 14.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

12 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   wasiat cenahna

    @MonitoLinux teuing damel anjeun. Kuring henteu yakin kuring bakal mendakannana di backports stabil. Tapi kuring tiasa ngajamin yén di Sid, sareng kamungkinan ayeuna di répos Wheezy [1] anjeun bakal mendakanana aya.

    [1] http://www.debian.org/News/2011/20110726b

    Dukungan multiarch mangrupikeun hal anu parantos nyaring. Kuring tabrakan sareng anjeunna sapertos Juni sareng anjeunna parantos lami ngagulung.

    1.    monitolinux cenahna

      @Willians nyaéta kuring asalna ti jaman baheula, dimana teu aya seueur gudang sareng aplikasi anu diperyogikeun, dimana salah sahiji anu paling anjeunna mendakan nyaéta kode sumber.

  2.   wasiat cenahna
  3.   RafaGCG cenahna

    Abdi rada leungit (vaaale pisan) ku ieu. Abdi nganggo Xubuntu 12.10 64Bit (tembakan dibandingkeun ubuntu 12.10 anu leeeento) sareng reuwas kuring nalika kuring badé masangkeun KompoZer nyaéta éta henteu némbongan ... tungtungna kuring nyimpulkeun yén éta henteu aya pikeun 64bit éta éta henteu di Repository ... sanaos dugi ka ayeuna sok dipasang (kalayan apt-get install Kompozer) tapi waktos ieu henteu némbongan. Saatos seueur mikir kuring mendakan DeB 64 bit sareng masangna. Tapi mamang kuring sareng akhirna kuring dugi ka intina. Upami kuring masang ieu anu anjeun koméntar kana tulisan ieu. Naha paket 32bit bakal némbongan dina Repository pikeun masang program 32bit upami anu 64bit henteu sayogi? Naha Kompozer 32-bit parantos muncul pikeun kuring pikeun nga-instal dina Repository? Naha saé kuring ngalakukeun éta pikeun program anu bakal diperyogikeun?

  4.   Tong sampah cenahna

    elav Kuring bébéja anjeun, éta henteu naha kuring aya di Debian sid 😛

    nyatana masalah anu disayogikeun ku mint ieu, Debian sid parantos nampilkeun perkawis 2 bulan kapengker, bahkan dina synaptic nyatakeun yén sateuacan dipasang ia32-libs sareng ia32-libs-gtk, éta nyarankeun anjeun nambihan dpkg –add-architecture: i386 teras ngajalankeun pembaruan sareng siap.

    1.    elav cenahna

      Iraha anjeun nyarios ka kuring? Teu émut

      1.    Tong sampah cenahna

        tepatna 2 bulan ka pengker, nalika kuring ngagaduhan masalah anu sami tapi éta kusabab paket ia32-libs-gtk mangrupikeun anu teu lami, sareng éta masih henteu kaluar kanggo ngarengsekeun ia32-libs anu énggal, dugi ka kuring émut naon anu anjeun carioskeun sareng naha abdi badé nambihan arsitektur dpkg –add-: i386 😛

        1.    elav cenahna

          Hahaha éta ngalangkungan IRC leres?

  5.   MonitoLinux cenahna

    solusina nyaéta ngaunduh kode sumber sareng nyusun, teras ngahasilkeun paket deb sareng pasihkeun ka masarakat

  6.   Sergio Esau Arámbula Duran cenahna

    Hébat 🙂

  7.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Saé pisan! Pikaresepeun ...
    Muga-muga aranjeunna ngalereskeun masalah sateuacan versi akhir kaluar.
    Surak! Paul.

  8.   mfcollf77 cenahna

    Kuring masang linux mint 14 64 bit sareng kuring henteu masalah masang Skype, ngan ukur versi 4.0 anu dipasang

    Kuring bakal ningali naon deui anu kuring gaduh masalah

bool (leres)