Ngungkulan Ubuntu sareng Mint dina Lenovo G480

Kuring parantos lami nuturkeun blog ieu sareng sigana alus pisan pikeun kuring, janten kuring mutuskeun nempatkeun solusi ieu didieu kumargi kuring mésér laptop ieu sareng kuring mendakan masalah éta nalika masang Ubuntu 12.04 y Linux Ubuntu mint 14 Kuring bakal ngahargaan koréksi kumargi kuring anu énggal pisan dina hal ngalaksanakeun tutorial.
Salajengna kuring bakal nunjukkeun anjeun kumaha ngabéréskeun masalah anu gaduh Lenovo G480 sareng Red Nirkabel sareng ethernet sareng supados kacaangan tiasa dianggo

Solusi 1-Ethernet

Mimiti urang lebetkeun BIOS kami teras lebet off éta UEFI. Kusabab kami henteu nyambung kana jaringan naon waé, kami unduh paket ieu (penting-penting: http://packages.ubuntu.com/precise/build-essential) teras pasang kana laptop urang. Dina Ubuntu 12.04 éta naroskeun kami pikeun kagumantungan dpkg-dev, g ++, gcc, libc6-dev atanapi libc-dev sareng ngadamel. Dina Linux Mint 14 éta henteu naroskeun ieu saatos pakét build-essences parantos dipasang sabab urang parantos nga-install ieu urang teraskeun masang bungkus ieu

Unduh Paket

Pamasangan saderhana. Kami muka terminal teras nyimpen:

$ cd Desktop
$ tar -xf compat-wireless-3.5.1-1-snpc.tar.bz2
$ cd compat-wireless-3.5.1-1-snpc
$ ./scripts/driver-select alx
$ make
$ sudo make install
$ sudo modprobe alx

parantos gaduh ieu urang tiasa nyambungkeun kabel jaringan urang tanpa masalah

Pikeun Linux Mint 14 sambungan ku Nirkabel Éta ngan ukur pikeun nuliskeun Sumber Perangkat Lunak sareng masang supir propriétis. Pikeun Ubuntu 12.04 kami bakal ngalaksanakeun éta ku terminal sapertos kieu:

Kami parios yén kartu kami nyaéta Broadcom 14e4: 4727 pikeun éta urang nempatkeun ieu di terminal

lspci -nn | grep 0280

Ngagaduhan ieu, anu kedah urang lakukeun nyaéta nempatkeun hal-hal ieu:

sudo apt-get install --reinstall bcmwl-kernel-source

sareng siap kami bakal ngagaduhan sambungan nirkabel.

Sareng pamustunganana kacaangan, pikeun ieu kami lebetkeun file grub kami

sudo gedit /etc/default/grub
sudo nano /etc/default/grub

Kalayan salah sahiji dua, lebetkeun file na

Kami milarian garis anu nyebatkeun:

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT=“quiet splash”

sareng di handapeunana urang nempatkeun ieu di handap

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="acpi_backlight=vendor"

Kami ngamutahirkeun Grub kami

sudo update-grub

Sareng di payun urang tiasa ngatur kacaangan laptop urang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

14 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   solidus00 cenahna

    Tutorial anu saé pikeun anu nampilkeun masalah, kuring ngabagjakeun.

  2.   Blaire pascal cenahna

    Nuhun Kitu sareng Janten aka. Dante hehe. Tutor anu saé pisan, teraskeun nyerat.

  3.   Makova cenahna

    Saé pisan. Upami tungtungna mah mésér Lenovo atanapi henteu 😀

  4.   Makova cenahna

    Nya enya, nalika éta standar sareng Debian atanapi Arch

  5.   Elynx cenahna

    Éta henteu goréng pisan!

    Salam!

  6.   lucasmatias cenahna

    Sumbanganna dihargai pak, hatur nuhun pisan, kuring tetep ngintunkeun 😉

  7.   somas cenahna

    Sae pisan, tapi upami anjeun mariksa tanda baca bakal langkung raoseun dibaca.

  8.   Malaikat Cardenas cenahna

    Sareng naha éta moal tiasa dianggo sareng vérsi pangénggalna? http://www.orbit-lab.org/kernel/compat-wireless-3.0-stable/v3.6/compat-wireless-3.6.8-1-snpc.tar.bz2

  9.   dextre cenahna

    Halo sareng teraskeun sareng mesin ieu sareng nganggo Ubuntu 12.10 pikeun nyetél kacaangan standar unggal mesin Lenovo G480 64-bit sareng Intel dihurungkeun, éta sapertos kieu

    Ubuntu 12.10

    pikeun nyetél kacaangan standar, dina laptop Lenovo G480 nganggo 64bit intel

    lebetkeun salaku root atanapi superuser sareng nyerat
    sudo gedit /etc/rc.local
    sareng pas kaluar 0
    anjeun nempatkeun ieu di handap
    kamandang 652> / sys / class / backlight / intel_backlight / brightness
    652 nyaéta tingkat anu kuring atur pikeun ngamimitian ku tingkat kacaangan éta kusabab tingkat kacaangan sareng intel ti 0 dugi ka 4437 ieu diatur sateuacan kaluar 0
    simpen sareng balikan deui.

    ieu jalur anu kuring pake dina laptop ieu anu gaduh intel
    sys / class / backlight / intel_backlight / kacaangan

    hatur nuhun gnu / linux

    sareng kuring heran, sareng dina Fedora kumaha sababna dugi ka ayeuna kuring teu tiasa ngendalikeun kacaangan layar nganggo laptop anu sami ieu, muhun upami kuring tiasa damel kacaangan tiasa dianggo tapi saatos sababaraha reboot éta henteu jalan deui sareng éta henteu ngendalikeun kacaangan, sababaraha bantosan mangga di perkara ieu.

  10.   Gibran cenahna

    Halo ti Linux sapertos biasa resep pisan nyerat ka anjeun.

    Kuring gaduh masalah sareng Thinpad t410 kuring gaduh prosesor inti i5 vPro inti munggaran, 8 hyperx ram dina 1600 ghz sareng 900gb adata sx250 SSD, ogé éta ngalir, éta pikasieuneun, masang linux mint xfce teras hurung dina 4 detik. Kuring parantos ngalaksanakeun sagala hal anu kuring mendakan dina blog tina ngaktipkeun trim ku fstab, nganggo partisi dina ext4, ngalirkeun file samentawis kana ram sareng ngalirikeun swappiness ka 10. tapi teu aya unggal waktos anu pasti masihan kuring gagal dina dryers nalika mariksa di TEST SMART Kuring meunang cacad dina ECC. Nya kanggo ayeuna kuring ngan ukur nganggo partisi windows sabab éta henteu masihan kuring kasalahan.

    1.    dextre cenahna

      Hai sobat Gibran, kuring henteu ngartos masalah anjeun, naon anu anjeun badé lakukeun?

  11.   Juan Ignacio cenahna

    Halo, hatur nuhun pisan kana pitunjuk na. Meureun anjeun tiasa ngabantosan kuring nalika masang compat-wireless-3.5.1-1-snpc. Kuring unzip folder, ngajalankeun "./scripts/driver-select alx" teras "ngadamel" sareng ieu masalahna:

    "Ngadamel -C /lib/modules/3.8.0-27-generic/ build M = / home / russian / compat-wireless-3.5.1-1-snpc modul
    ngadamel [1]: lebetkeun diréktori "/usr/src/linux-headers-3.8.0-27-generic"
    CC [M] /home/ruso/compat-wireless-3.5.1-1-snpc/drivers/net/ethernet/atheros/alx/alx_main.o
    /home/ruso/compat-wireless-3.5.1-1-snpc/drivers/net/ethernet/atheros/alx/alx_main.c: Dina fungsi 'alx_hw_printk':
    /home/russian/compat-wireless-3.5.1-1-snpc/drivers/net/ethernet/atheros/alx/alx_main.c 124: error: deklarasi implisit tina fungsi '__netdev_printk' [-Werror = implicit -fungsi-deklarasi]
    /home/ruso/compat-wireless-3.5.1-1-snpc/drivers/net/ethernet/atheros/alx/alx_main.c: Dina tingkat utama:
    /home/russian/compat-wireless-3.5.1-1-snpc/drivers/net/ethernet/atheros/alx/alx_main.c 1955:22: error: ekspektasi '=', ',', ';', 'asm' atanapi '__attribut__' sateuacan 'alx_init_adapter_spesyal'
    /home/russian/compat-wireless-3.5.1-1-snpc/drivers/net/ethernet/atheros/alx/alx_main.c:2010:22: error: ekspektasi '=', ',', ';', 'asm' atanapi '__attribut__' sateuacan 'alx_init_adapter'
    /home/russian/compat-wireless-3.5.1-1-snpc/drivers/net/ethernet/atheros/alx/alx_main.c:3472:22: error: ekspektasi '=', ',', ';', 'asm' atanapi '__attribut__' sateuacan 'alx_init'
    /home/russian/compat-wireless-3.5.1-1-snpc/drivers/net/ethernet/atheros/alx/alx_main.c:3780:23: error: diharapkan '=', ',', ';', 'asm' atanapi '__attribut__' sateuacan 'alx_remove'
    /home/russian/compat-wireless-3.5.1-1-snpc/drivers/net/ethernet/atheros/alx/alx_main.camihan3903:17: error: 'alx_init' henteu dinyatakeun di dieu (henteu aya fungsi)
    /home/russian/compat-wireless-3.5.1-1-snpc/drivers/net/ethernet/atheros/alx/alx_main.camihan3904itrato: error: deklarasi implisit ngeunaan fungsi '__devexit_p' [-Werror = implicit -fungsi-deklarasi]
    /home/russian/compat-wireless-3.5.1-1-snpc/drivers/net/ethernet/atheros/alx/alx_main.camihan3904:29: error: 'alx_remove' henteu dinyatakeun di dieu (henteu aya fungsi)
    /home/ruso/compat-wireless-3.5.1-1-snpc/drivers/net/ethernet/atheros/alx/alx_main.c 135:12: peringatan: 'alx_validate_mac_addr' dihartikeun tapi [-Wunused- henteu dianggo fungsi]
    /home/russian/compat-wireless-3.5.1-1-snpc/drivers/net/ethernet/atheros/alx/alx_main.cvens210:12: peringatan: 'alx_init_hw_callbacks' dihartikeun tapi [-Wunused- henteu dianggo fungsi]
    /home/russian/compat-wireless-3.5.1-1-snpc/drivers/net/ethernet/atheros/alx/alx_main.c 1698:12: peringatan: ngahartikeun 'alx_alloc_all_rtx_queue' tapi henteu nganggo [-Wunused- fungsi]
    /home/ruso/compat-wireless-3.5.1-1-snpc/drivers/net/ethernet/atheros/alx/alx_main.c:1757:13: peringatan: ngartikeun 'alx_free_all_rtx_queue' tapi henteu nganggo [-Wunused- fungsi]
    /home/russian/compat-wireless-3.5.1-1-snpc/drivers/net/ethernet/atheros/alx/alx_main.c 1773:12: peringatan: 'alx_set_interrupt_param' dihartikeun tapi [-Wunused- henteu dianggo fungsi]
    /home/russian/compat-wireless-3.5.1-1-snpc/drivers/net/ethernet/atheros/alx/alx_main.c:1824:13: peringatan: 'alx_reset_interrupt_param' dihartikeun tapi [-Wunused- henteu dianggo fungsi]
    /home/russian/compat-wireless-3.5.1-1-snpc/drivers/net/ethernet/atheros/alx/alx_main.c 1914:12: peringatan: 'alx_set_interrupt_mode' dihartikeun tapi [-Wunused- henteu dianggo fungsi]
    /home/russian/compat-wireless-3.5.1-1-snpc/drivers/net/ethernet/atheros/alx/alx_main.c 1941:13: peringatan: 'alx_reset_interrupt_mode' dihartikeun tapi [-Wunused- henteu dianggo fungsi]
    /home/ruso/compat-wireless-3.5.1-1-snpc/drivers/net/ethernet/atheros/alx/alx_main.cvens2125:12: bewara: 'alx_set_register_info_special' dihartikeun tapi [-Wunused- henteu dianggo fungsi]
    /home/ruso/compat-wireless-3.5.1-1-snpc/drivers/net/ethernet/atheros/alx/alx_main.c 3043:13: peringatan: 'alx_timer_routine' dihartikeun tapi [-Wunused- henteu dianggo fungsi]
    /home/ruso/compat-wireless-3.5.1-1-snpc/drivers/net/ethernet/atheros/alx/alx_main.c 3064:13: peringatan: 'alx_task_routine' dihartikeun tapi [-Wunused- henteu dianggo fungsi]
    cc1: sababaraha peringatan diperhatoskeun salaku kasalahan
    ngadamel [4]: ​​*** [/home/ruso/compat-wireless-3.5.1-1-snpc/drivers/net/ethernet/atheros/alx/alx_main.o] Error 1
    ngadamel [3]: *** [/home/ruso/compat-wireless-3.5.1-1-snpc/drivers/net/ethernet/atheros/alx] Error 2
    ngadamel [2]: *** [/home/ruso/compat-wireless-3.5.1-1-snpc/drivers/net/ethernet/atheros] Error 2
    ngadamel [1]: *** [_module_ / home / russian / compat-wireless-3.5.1-1-snpc] Error 2
    ngadamel [1]: kaluar tina diréktori "/usr/src/linux-headers-3.8.0-27-generic"
    ngadamel: *** [modul] Kasalahan 2 ″

    Kuring parantos nuturkeun pitunjuk dina forum ieu: http://www.forosuse.org/forosuse/showthread.php?t=29916 y http://www.chakra-project.org/bbs/viewtopic.php?id=10514
    Tapi kuring henteu pati ngartos kumaha ngaksés kasalahan; Kuring kantos ningali file "alx_main, c" tapi kuring henteu ngarti nanaon. Punten kabodoan kuring, abdi leres-leres énggal linux. Kuring ngagunakeun linux mint 15 dina Lenovo G480.

    Ti parantos hatur nuhun pisan. Salam.

    1.    Ohi cenahna

      Nalika kuring ngagaduhan kasalahan éta kuring masihan ijin kana folder dimana file-file na dikandung

  12.   henteu aya namina cenahna

    kumaha anjeun masangkeun ubuntu dina lenovo anjeun?

bool (leres)