Sorotan kode Python dina nano (éditor dina terminal)

Seueur urang anu nganggo pangatur téks sapertos Gedit, Kate, kaasup Notepad ++ Di Windows, kami sadar yén genah anu disayogikeun nalika nyerat kode.

Kami nyerat kode sareng nunjukkeun / nyorot kecap-kecap khusus, kecap sorangan tina kode éta (dina bash sorotan cp, sudo, jsb), masalahna nyaéta sababaraha kali urang jauh pisan di terminal dugi ka sesah pikeun urang kaluar tina éta (minimalkeun) sareng muka éditor téks grafis sareng tiasa ngaraosan manpaat ieu.

Intina nyaéta kuring bakal nunjukkeun anjeun kumaha anjeun tiasa ngadamel nano (éta édisi téks dina-terminal anu cool sareng gampang) sorotkeun kecap / kode pikeun aranjeunna Python.

Dijelaskeun sacara grafis, ieu aya dua gambar, anu kahiji TANPA ngalakukeun naon waé, sareng anu sanésna nyaéta kumaha file bakal ditingalikeun .py saatos nuturkeun tutorial ieu:

 

Tiis kan? ngabarakatak

Ngahontal ieu lumayan, cukup saderhana:

1. Buka terminal teras lebetkeun ieu di handap teras pencét [Lebetkeun]:

cp /usr/share/nano/python.nanorc $HOME/.nanorc

2. … .. GEUS !!! Siap, teu aya deui 😉

Tutup terminal éta sareng buka anu sanésna, di lebetkeun:

nano test.py

Sareng nyerat naon anu anjeun pikahoyong, nempatkeun kana python sapertos «nyitak»«impor»«ti»Sareng aranjeunna bakal ningali kumaha kecap-kecap ieu robih sareng disorot.

Salam 🙂


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Aranjeunna Link cenahna

    Hatur nuhun pikeun ngabagi, éta gampang upami kuring kedah ngédit naon waé gancang-gancang tanpa muka Geany

    1.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

      Henteu pisan, rasa anu anjeun raoskeun 🙂
      Wasalam

  2.   Statik cenahna

    Éta damel di Arhlinux, kuring henteu acan nyobian

    1.    Statik cenahna

      Éta tiasa dianggo pisan Nuhun, meureun anjeun terang naon-naon pikeun mikawanoh lentong dina jero nano ???