SpaceX: nyandak astronot kana angkasa nganggo Linux

SpaceX Fancon 9

SpaceX, Perusahaan Elon Musk anu sanés, aya dina waktos ayeuna-ayeuna kusabab nyandak astronot ka luar angkasa sareng rokét Falcon na. Léngkah munggaran nuju kolonisasi ruang angkasa énggal ku manusa, kalayan proyék balik deui ka Bulan deui sareng ogé nyampurnakeun téknologi pikeun penaklukan Mars kahareup.

Anjeun kedah terang anu SpaceX ngagunakeun Linux, sapertos Tesla Motors. Éta ngalakukeun ieu pikeun kendali hiber tina kandaraan Falcon, Dragon sareng Grasshopper. Salaku tambahan, stasiun monitoring, kontrol sareng komunikasi di Bumi ogé nganggo Linux dina workstation sareng sérverna. Tanpa diragukeun, penaklukan anyar Linux dina bidang profesional, sareng parantos aya seueur ...

Astronot NASA Bob Behnken sareng Doug Hurley kedah hatur ka Linux parantos sumping aman di ISS (Stasion Angkasa Internasional). Khususna, rokét Falcon 9 anu tiasa dianggo deui Anu nyandak éta ngagaduhan mesin ageung ku oksigén cair sareng minyak tanah, ogé komputer anu ngajalankeun Linux pikeun kontrol hiber.

Salaku tambahan, misi ieu parantos ngagaduhan tilu komputer dumasar kana mikroprosesor dual core x86 (Henteu anéh, kumargi misi ieu biasana dilengkepan kiripik kalayan langkung ti dasawarsa anu kabuktosan sareng langkung dibuktikeun, sapertos Z80 anu dianggo sababaraha satelit, atanapi 80386SX tina ISS). Parangkat lunak hiber dijalankeun sacara terpisah dina unggal prosesor ieu sareng ditulis dina basa C sareng C ++.

NASA damel supados microprocessors kahareup na pikeun misi na mangrupikeun varian ARM Cortex-A53 anu tiasa aya dina Raspberry Pi 3. Éta sigana parantos siap taun 2021 ...

Sanaos, sacara umum, CPU sareng chip anu sanés anu dianggo dina rohangan luar angkasa nyaéta RH (Rad Hard atanapi Radiation Hardened), nyaéta, atos ngalawan radiasi sahingga radiasi ti luar angkasa (radiasi pengion sareng sinar kosmik) henteu tungtungna ngarugikeun aranjeunna, dina kasus Falcon 9 sareng tahap kahijina henteu, sabab éta badarat di Bumi deui sareng henteu meryogikeunana.

Sareng éta henteu anéh pisan seueur aplikasi kritis, ogé sérver, komputer super, IoT, sareng sajabana, didominasi ku Linux ku cara beusi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Javier Ramos cenahna

    Pikaresepeun pisan terang yén pilihan Eleon Musk pikeun rokét Teslas sareng SpaceX na nganggo sistem operasi Linux Gnu / Linux (sapertos Bond James Bond) anu nunjukkeun sakali deui kateguhan solid sareng adaptasi luar biasa tina Linux.

    1.    Nasher_87 (ARG) cenahna

      Yap, éta sok dipikaterang yén Tesla nganggo Linux, langkung tepatna Debian di Roadster (kaduana), Gentoo tapi ngan ukur X sareng S, anu énggal sapertos 3, Y sareng Cybertruck parantos nganggo Ubuntu, Powerwall (supirna) nganggo Ubuntu Inti, robot sareng pabrik sareng ROS, lolongkrang didamel dina carjer tapi sigana éta QNX, FreeRTOS atanapi adaptasi AGL