Stallman hirup, hirup sareng warna lengkep

Éta henteu rahasia pikeun saha waé yén karya Richard Stallman sacara lengkep idéologis ayeuna. Kontribusina pikeun parangkat lunak gratis parantos janten promosi tina software gratis. Nya, kuring ngiringan salah sahiji ceramah anjeun sareng kuring kedah nyarios éta nanaon tapi anu kuring ngarepkeun. Pikeun anu alus boh anu goréng. Ngalaksanakeun pangalaman sapertos kitu rumit sareng kuring kedah netelakeun yén ieu mangrupikeun pendapat pribadi kuring sareng ngan ukur pandangan pribadi kuring ngeunaan hal ieu.

kontéks nu

Kuring cicing di kota anu eureun Stallman di Mexico. Nya tetep konsentrasi di ibukota nagara, tapi duanana di Tijuana sareng Puebla kami untung nampi hiji. Dina kasus kuring, konperénsi éta dirumuskeun dina kontéks Rapat Nasional Parangkat Lunak Gratis, kongrés anu kalebet konperénsi inti, bengkel sareng acara sanésna. Sakabéh acara diayakeun di fasilitas Universitas Otonom Populer di Propinsi Puebla, lembaga swasta pendidikan tinggi.

Ieu dinten Rebo énjing. Stallman bakal tanggel waler pikeun muka acara, presentasi na janten anu pangpayunna. Di dinya kuring ngareuwaskeun heula tina seueur kajadian anu disayogikeun pikeun kuring: ngan ukur panitia anu nganggo perangkat lunak gratis. Kuring horéam nampi kanyataan yén seueur pisan jalma anu ngiringan konperénsi éta bapa bebas software kalayan mesin anu ngamuat Windows sareng iPad dimana-mana. Dina konperénsi éta kuring ngan ukur tiasa ningali hiji mesin anu ngajalankeun Lubuntu.

Abdi calik dina jajaran kadua. Kuring henteu kantos resep jauh teuing ka payun dina jenis tempat ieu, tapi kuring pikir éta waktos anu saé pikeun nyieun pengecualian. Sanaos kitu, dina posisi kuring éta rada sesah nyandak poto anu manpaat, sanaos ieu seueur kusabab kabodoan umum kaméra digital anu kuring sangsara. Jalan anu mana waé, kuring aya di dinya sareng kuring hoyong nguping cariosan Richard Stallman.

Ujug-ujug némbongan. Éta sapertos anu salawasna ngabayangkeun éta. Kaos beureum sareng calana tina warna coklat anu anéh pikeun kuring. Masihan kami stiker, anu urang tingal didieu salaku stiker, kalayan motif ti GNU, anu FSF sareng kampanye ngalawan DRM. Anjeunna ngical kami tulisan pikeun kapentingan organisasi anu dipimpinna. Abdi mésér lencana alit, kusabab kuring henteu resep anu badé, jujur.

Dina momen ieu kuring kéngingkeun kejutan kadua énjing. Kuring kantos ngabayangkeun Stallman kalayan karakter anu langkung agrésif, tapi anjeunna jalma anu saé sareng kadang-kadang teu dipikaresep. Utamana ku koréksi anu dipasihkeun ka panata calagara nalika anjeunna ngalakukeun kasalahan nelepon boga ka naon privatip. Sareng konperénsi dimimitian.

Nyalahgunakeun kabeneran kuring, omongan éta henteu nyerang poin anu pendapat Stallman henteu kanyahoan, sanaos nunjukkeun topik anu pikaresepeun sapertos Boikot Harry Potter atanapi ideu na ngeunaan sebaran konténna. Kuring ngartos visi anjeun ngeunaan pamisahan karya sareng lisénsi anu kedah dituturkeun, tapi kuring henteu satuju. Tapi hayu urang henteu payun ti diri urang.

Patarosanna mangrupikeun hal anu biasa anu anjeun ngarepkeun dina acara sapertos kieu. Sareng waleranna ogé. Janten éta mangrupikeun kagiatan anu rutin, anu kuring tiasa nyalametkeun opat patarosan anu ditaroskeun ku masarakat, anu kuring pikaresepeun; tanpa pencét target anu leres-leres didebat: 1

  • Aya hal-hal anu urang masih teu tiasa lakukeun ku perangkat lunak gratis. Naon anu urang tiasa laksanakeun pikeun ningkatkeunna?
  • Kabébasan meryogikeun pangorbanan.
  • Di Benemérita Universidad Autónoma de Puebla aranjeunna maksa kami nganggo parangkat lunak propriétari. Naon anu urang lakukeun?
  • Anjeun kedah ngatur protés. (Di dieu aya debat sakedik naon kapaksa aranjeunna ngagunakeun, konsép awan sareng hal-hal éta)
  • Anjeunna nyarioskeun perkawis karya-karyana, tapi henteu nyebatkeun narkoba ...
  • Kunaon ubar rada benten, dijagaan ku patén-patén. Ieu henteu tiasa dijagaan, sabab éta mangrupikeun éksprési ideu anu tiasa dijagaan.
  • Ku naon sistem saur anjeun microtransactions anjeun nyarioskeun ngeunaan sumbangan sukarela pikeun seniman kedah dilakukeun?
  • Aranjeunna sanés microtransactions, beurat hiji2 éta seueur artos. (Pananya nyebatkeun bitcoin sareng nyarios yén aranjeunna henteu terang kumaha jalanna)

Nya, kuring teu tiasa tetep hoyong naroskeun ka anjeunna. Janten kuring naros ka anjeunna ngeunaan videogames salaku karya anu teu praktis sareng naha seni anu ngiringan aranjeunna kedah dileupaskeun, ngaleupaskeun sumberna. Éta nyatakeun henteu perlu, tapi éta bakal alus. Kuring ogé naros ka anjeunna ngeunaan panggunaan lisénsi Creative Commons No Derivatives pikeun pendapatna. Anjeunna nyatakeun yén ngabagi hiji karya henteu kunanaon, tapi ngarobih hiji hal bohong. Abdi teu tiasa satuju deui.

Ieu kasusah alit. Stallman ngagaduhan masalah pendengaran, anu anjeunna ngingetkeun urang ngeunaan dirina. Anjeunna teras-terasan naros ka kami pikeun nyirian sora konsonan, nyarios langkung laun sareng leuleuy. Mimiti, tingkat basa Spanyol anu anjeunna ngahontal nyaéta terhormat, ngatur ngayakeun konperénsi anu ngan ukur sababaraha kali dibantuan ku batur pikeun narjamahkeun istilah anu teu aya dina basa urang. Kuring rada kagum dina hal éta sareng hatur nuhun parantos nyéépkeun waktos pikeun diajar basa Spanyol anu santun.

Nanging, ieu ngajantenkeun komunikasi sesah. Debat sapertos kieu sanés ide anu saé, utamina upami ngebut urang. Jalan anu mana waé ogé, patarosan anu nyababkeun urang aya kesan kosong. Salaku conto: Stallman mopohokeun yén upami jalma miskin henteu tiasa mayar pamayaran sukarela pikeun kontén, aranjeunna henteu ogé sanggup mayar alat pikeun éta. Maksad abdi, urang nyarioskeun perkawis kamiskinan. Masih aya jalma didieu anu kalaparan sareng teu tiasa mikir mésér sapertos kitu. Sigana kuring yén ieu mangrupikeun kalemahan anu penting dina argumen anjeun, sanaos kuring yakin yén éta mangrupikeun kasimpulan tina ideu anu langkung ageung. Tombol Checkout anu anjeun sebutkan aya dina sababaraha cara sareng sanés éta suksés teuing pikeun nyarios.

Konflik

Babagi karya sigana teu sopan pikeun kuring. Abdi nerangkeun. Stallman nyarioskeun perkawis pembagian antara jalan kalayan nilai praktis, seni y ulasan. Urang tiasa nempatkeun tilu conto, janten parangkat lunak gratis, lukisan sareng tulisan opini; masing-masing. Katiluna mangrupikeun ungkapan budaya sareng pikeun kuring tiluanana kedah dibébaskeun.

Lisénsi CC-ND henteu gratis. Ngajagaan opini ku éta sanés budaya bébas. Bagikeun henteu ngajawab hal-hal, sabab nyegah seueur panggunaan sanésna. Kuring justru nyandak ceramah utama acara, anu dipasihkeun ku Ajag Gunnar; ti mana kuring tiasa nimba ideu penting: Kodeu mangrupikeun bentuk éksprési kréatip. Anjeunna nyarioskeun parangkat lunak gratis salaku éksprési budaya sareng ningali anu bogana salaku panyimpangan sajarah naha anjeunna nutup ideu. Argumen anu paling dahsyat dina ni'mat parangkat lunak gratis, sanaos gedena langkung hadé dikedalkeun ku Wolf sacara pribadi, tibatan ku kuring, anu ngan ukur nyerna implikasi na.

Ayeuna, nganggo argumen ieu (atanapi sakumaha Abdi ngartos na) parangkat lunak henteu langkung ti hiji deui ekspresi budaya, budaya bébas khususna. Lisénsi CC-BY parantos ngajagi hak-hak moral pangarang dina karya, janten upami aya anu nyandak téks kuring dimana kuring nyarios yén kuring resep dinten anu cerah sareng popsicle; dileupaskeun dina lisénsi gratis salaku CC-BY (atanapi ku CC-BY-SA; copyleft; sabab pendapat Richard Stallman sacara paradoxically unclassified) Abdi tiasa nyatakeun fitnah upami aya anu modipikasikeunna sigana kuring resep dinten hujan sareng lollipops.

Kalayan konflik anyar sareng versi 4.0 tina Creative Commons, kontropérsi dihasilkeun kira-kira leungitna klausa NC sareng ND, ngan saukur kusabab karya anu dijagaan ku aranjeunna moal tiasa gratis. (Kumaha lisénsi blog ieu, Non-Komérsial; anu tiasa janten aset budaya gratis dina hakna upami anjeun hoyong). Éta kasalahan kuring henteu naroskeun jabatanana ngeunaan ieu, tapi kuring pikir réspon na bisa diprediksi. Éta mana kana distribusi Verbatim sakumaha anu parantos dilakukeun sateuacanna. Tangtosna, kuring maju waleran anu tiasa béda sareng dina skénario anu pangsaéna, janten langkung fleksibel. Ti dieu hapunten ieu, upami éta masalahna.

conclusions

Éta mangrupikeun kajadian anu narik ati. Patepung Perseus langsung, nyandak bengkel Ruby sareng anjeunna, diajar sababaraha Blénder, gaduh stiker, sareng seueur deui. Kuring mayar 300 pesos salami tilu dinten sareng sanaos henteu nyandak sadaya bengkel anu dipikahoyong3 Kuring ngarasa kawas éta patut pisan. Abdi henteu tiasa nyatakeun yén ningali Richard Stallman hirup ngarobih kahirupan kuring, tapi éta ceramah anu pikaresepeun: Saha anu mésér kuring wildebeest pikaresepeun ieu? Saha anu ngagaleuh kanggo mayungan ngajaga kabébasanana?


  1. Patarosan ieu tadina ditaroskeun ku anu ngiringan acara. Waleranna dipasihkeun ku Richard Stallman. Kusabab alesan format sareng tanpa ngagaduhan catetan anu dipercaya pikeun ieu, kuring tetep kana édisi anu kacatet dina mémori kuring sareng catetan anu pondok kuring. Tuan Stallman, kuring henteu ngabohong atanapi ngarusak pandangan anjeun. Ieu tiasa gampang dikonfirmasi dina anjeun situs pribadi.
  2. Peso Méksiko (MXN). Tangtosna, didieu urang henteu nganggap éta jumlah anu ageung; tapi sigana bakal nuduhkeun kamampuan pecahan mata uang éléktronik. Tétéla Bitcoin ngadukung dugi ka 8 nol saatos waktos. Punten lereskeun kuring upami lepat.
  3. Maksad abdi, kuring ogé ngagaduhan hal anu kedah dilakukeun. Ngurilingan kota ieu rumit ku seueur perbaikan.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

23 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   anti cenahna

    Dua hal leutik teu aya nanaon. Nota kaki sigana henteu jalan. Tapi aranjeunna tetep katingalina saé. Sareng tautan poto na henteu nembongan, anu aya di dieu

    1.    anti cenahna

      Sareng éta ogé henteu jalan. Éta kumaha kuring tinggalkeun, cekap merjuangkeun dinten ayeuna 😛

      1.    Manual Sumber cenahna

        Rujukan hal sigana masalah ku poko, kanggo ningali naha elav atanapi Gaara dugi ka dinya. Sedengkeun pikeun tautan, kuring mariksa riwayat vérsi sareng anjeun siga anu sono kaasup éta. Upami anjeun hoyong témpélkeun dina koméntar sareng nambihan nyalira atanapi admin pangpayunna anu ningali éta. 😛

        1.    elav cenahna

          Nya, leres, urang kedah nempatkeun nyalira, aya seueur hal anu timbul anu urang henteu sadar nalika ngaluncurkeun skuad anu anyar. 🙁

          1.    anti cenahna

            Éta hal minor, kitu waé. Abdi resep pisan kana topik ieu 😀

  2.   TeuTiBrooklyn cenahna

    Poto na henteu katingali.

  3.   Windousian cenahna

    Kuring satuju sareng Stallman. Upami anjeun kéngingkeun karya turunan tina tulisan anjeun, aranjeunna tiasa ngarobihna cekap pikeun distorsi pesen anjeun. Kecap salah ngagambarkeun henteu diciptakeun kamari.

    Cara anu paling leres pikeun ngadugikeun frasa batur nyaéta narjamahkeun kecap anu pasti.

    Kami moal tiasa nyaruakeun téks sareng parangkat lunak. Upami anjeun hoyong ngadamel padamelan anu sami sareng Stallman's, anjeun ngagaduhan hak pikeun ngalakukeunana. Téks na henteu ditutup, aranjeunna dibaca sareng janten sumber inspirasi pikeun anu sanés. Aya jutaan novel anu ngarobih ide-ide usang, sareng teu aya anu nganggo dua ramo anu nuduh pangarang plagiarism atanapi ngalanggar lisénsi. Stallman nyoba nyingkahan kecap-kecap anu teu dituliskeun ku anjeunna. Langkung ti ngabela téks, éta tujuanana pikeun nangtayungan tandatangan anjeun.

    1.    anti cenahna

      Nya, salah ngagambarkeun salawasna bakal jadi masalah; Tapi lisénsi gratis parantos ngajawab masalah hak moral. Kuring henteu yakin, tapi ND henteu ngijinkeun tarjamahan hiji tulisan tanpa idin anu jelas ti panulis sareng kuring dipasihan larangan anu kirang pas. Rujukan mangrupikeun bagian penting tina budaya.

      1.    Windousian cenahna

        Pendapat pribadi ngeunaan hal "X" henteu pati relevan. Stallman nyobian narjamahkeun tulisan penting na kana basa anu sanés. Anjeun tiasa nyerat téks dina basa anjeun anu aya hubunganana sareng anu ditulis ku Stallman tanpa sieun ngalanggar lisénsi. Naon anu anjeun kedah jelaskeun nyaéta interpretasi anjeun tina naon anu Stallman nyerat, sanés anu anjeunna leres-leres nyerat. Anjeun teu tiasa narjamahkeun téks sareng asup kana nami anu sanés tanpa idin. Pokokna, kuring teu tiasa ngabayangkeun Stallman nyatakeun setan goréng anu hoyong nyebarkeun pesen na dina basa anu sanés.

        1.    diazepam cenahna

          "Anjeun teu tiasa narjamahkeun téks sareng asup kana nami anu sanés tanpa idin aranjeunna"

          BY ku Creative Commons ngurus éta sareng éta cekap.

          1.    Windousian cenahna

            Saur anjeun henteu ngartos naon anu anjeunna hartosna. Anjeun teu tiasa narjamahkeun téks Doe sareng nandatanganan nami Doe tanpa idin. Abdi moal gumbira upami aya anu narjamahkeun tulisan kuring dina cara anu goréng ku nempatkeun nami abdi di tungtungna. Éta bakal masihan kesan yén kuring nyerat tarjamahanana. Sareng upami nyebatkeun "tarjamahan téks Doe ku Mengano", sahenteuna jelas yén éta sanés milik kuring tapi téks aslina distorsi. Disarankeun teras konsultasi sareng panulis aslina.

          2.    diazepam cenahna

            Tapi éta persis naon klausa BY, anu aya dina sadaya lisénsi CC, tanggung jawab.

            Atribusi - Anjeun kedah nampi kiridit tina karya dina cara anu ditangtukeun ku panulis atanapi lisénsi (tapi henteu ku cara anu nunjukkeun anjeun ngagaduhan dukunganana atanapi aranjeunna ngadukung panggunaan padamelan anjeun).

          3.    Windousian cenahna

            Klausa BY maksa anjeun nyebatkeun panulis aslina. Abdi tiasa narjamahkeun téks anu leres-leres lepat sareng nyebatkeun panulis aslina (kuring henteu ngalanggar BY) tanpa nyungkeun idin. Kusabab kitu DN diperyogikeun, éta klausa anu meryogikeun distribusi téks tanpa parobihan. Upami aya anu hoyong narjamahkeun atanapi adaptasi téks sareng DN, aranjeunna kedah nyungkeun idin ka panulis aslina.

            @diazepan, atribusi ngan ukur nyababkeun nempatkeun nami pangarang aslina. Anjeun teu tiasa nganggo karyana pikeun masihan kiridit nyalira, ogé teu tiasa nunjukkeun yén anjeun ngagaduhan dukungan ... Tapi upami anjeun narjamahkeun karya éta "sacara harfiah", nambihan nami panulis sareng lisénsi aslina CC-BY, anjeun henteu ngalanggar nanaon (anu kuring terang tina). Numutkeun ayat 3b tina lisénsi anjeun ngan ukur kedah nunjukkeun yén éta tarjamahan. Upami disalahartikeun sacara sengaja, pikeun ngarugikeun panulis, anjeun ngalanggar ayat 4c tapi henteu nyebatkeun naon-naon ngeunaan kasalahan "fortuitous". Kuring henteu weruh lamun anjeun ngatur inpormasi sanés anu kuring henteu terang.

            Aya halaman wéb kalayan téks CC-BY anu ditarjamahkeun (leres saé) sareng koméntar ti pamiarsa anu ngalieurkeun panulis aslina sareng panarjamah. Lisénsi CC-BY sampurna pikeun wiki sareng téks impersonal sanés (saur kuring).

        2.    anti cenahna

          Ayeuna klausa ND ngawatesan ieu. Biasa pikeun jalma pikeun nyungkeun idin pikeun ngarobih karya sareng CC-BY atanapi SA, tapi ieu dilakukeun salaku sopan santun teu langkung. Ngalakukeunana kusabab kawajiban ngahesekeun hal, sabab janten sesah ngahubungi; ucapkeun maotna pangarang.
          Wolf nyebutkeun hal anu matak sareng nyaéta yén ND sareng NC parantos waktos kadaluarsana, sareng nalika kadaluarsana aranjeunna janten budaya bébas.
          Dina kasus éta, upami panulis téks ND maot, urang ngan ukur ngantosan sababaraha taun sareng tiasa ngerjakeun turunanana.
          Kuring nganggo CC-BY iraha kuring tiasa sareng anu sanés. Saperti dina téks ieu atanapi dina blog pribadi kuring, tapi teras-terasan nganggo CC-BY, pikeun ngajamin remix sareng anu sanésna upami hiji dinten kuring nyerat atanapi ngalakukeun padamelan penting.

          1.    Windousian cenahna

            Sing saha anu nyerat karya sareng nyebarkeunana sacara bébas mere ilham ka kuring ku percaya diri. Dina jaman-jaman ieu henteu hésé pisan ngahubungi pangarang. Upami anjeun nyerat manual dina KDE 4 SC sareng meryogikeun téks anu ditarjamahkeun ti John Doe, ngantosan anjeunna maot moal janten ide anu saé, sabab manual éta antukna bakal luntur. DN anu kadaluwarsa henteu ngalereskeun pisan. Jigana pantes ngajelaskeun proyek anjeun ka panulis sareng damel babarengan dina adaptasi upami tiasa. DN henteu ngajantenkeun pangarang janten musuh budaya bébas.

            Upami anjeun ngalakukeun "remix" seueur pangarang nyiptakeun anu leres-leres énggal (sanés potong gambar), nempatkeun référénsi bakal cekap. Nyandak ideu tina sababaraha novél sareng dilebetkeun kana carita "remix" henteu dianggap karya turunan (anjeun moal disebat plagiarist). Anjeun tiasa nyerat hal anu sami dina rébuan cara. Anu penting ngeunaan CC-BY nyaéta karya-karyana dibaca sareng disebarkeun sacara bébas tanpa ngalanggar hak cipta, turunanana sekundér pisan sareng ngan ukur aya hubunganana sareng pangarang.

  4.   elav cenahna

    Tulisan anu saé, sigana asalna tina tangan wartawan 😀

  5.   Daniel Rojas cenahna

    Tulisan anu saé. Kuring janten saksi biantara ku Stallman taun kamari (atanapi anu sateuacanna? Kuring henteu émut ogé), nalika anjeunna sumping ka Argentina ka FLISOL sareng kuring ogé kaget ku tingkat basa Spanyol anjeunna nyarios.
    Kuring ogé ngarepkeun anjeunna bakal langkung watekna, tapi sabalikna. Ngeunaan wildebeest, kuring ngartos yén anjeunna ngalaksanakeun éta dina sadaya pembicaraan anu anjeunna angkat, dina biantara anu kuring lebet, lélang gampang ngahontal 120U $ D haha.

    Surak! 😀

    1.    anti cenahna

      Di dieu ngahontal 550 MXN. Kuring anggap yén Nilai tukeur sakitar 40 USD, anu ngajantenkeun kuring mikir yén urang tawar pisan di dieu

  6.   Fernando cenahna

    Kuring ogé ngahadiran ENLI sareng numutkeun patarosan anu anjeun sebatkeun saur aya saha anjeun (kuring miharep kuring henteu salah), hal anu nyababkeun kuring loba rahmat nalika anjeunna ngawartosan anjeun nyarios langkung laun sareng anjeun ngalaksanakeunana tapi lalaunan pisan. Anjeun leres pisan aya seueur tim anu gaduh perangkat lunak proprietari, tapi mugia saatos acara éta bakal aya deui anu gaduh parangkat lunak gratis. Tinjauan anu saé 🙂

    1.    anti cenahna

      Nya, kuring ngalakukeun éta kusabab teu sopan. Sigana mah anjeunna tiasa nyigeung batur, tapi kuring leres-leres hoyong anjeunna ngartos patarosan kuring. Jalan anu mana waé, éta mangrupikeun kajadian anu saé. Sareng kuring nganggo kulawu. Meureun éta bakal masihan anjeun cekap cekap. 😛

  7.   Hyuuga_Neji cenahna

    Kuring henteu émut kana bagian ngeunaan ngajual kami stiker wildebeest tapi kuring émut yén anjeunna ngalakukeun hal ganti baju salaku Santo sareng Silinder tina HDD lami ditempatkeun dina sirahna siga anu areola na. Poto anu ditémbak sareng kami di ICU Kuring henteu terang dimana aranjeunna kéngingkeun sabab kuring ngan ukur ningali sababaraha sareng anu langkung parah, ngan ukur sababaraha mahasiswa anu kaluar.

    1.    anti cenahna

      Di dieu Saint Ignucius henteu némbongan ka kami. Abdi henteu terang kunaon.

  8.   Digital_CHE cenahna

    Kuring ningali Richard Stallman di Konvensi Mimiti, Ngan sareng Terakhir anu anjeunna ngayakeun di Viedma, RioNegro, Argentina ...
    Sareng kuring nyarios terakhir, kusabab jalmi ieu, ka Argentina TEU AYA DEUI, kusabab masalah SIBIOS ...
    Kuring syuting seuseueurna konperénsi ... Cenah mah ampir sadayana, kusabab batré kaméra kuring béak ...
    Salaku jalma, anjeunna nyaéta jalma anu saderhana. Anjeunna henteu gaduh hawa divo ...
    Ayeuna, salaku panyebar Parangkat Lunak Gratis, éta mangrupikeun hal Extremist: Éta henteu sabar yén Perangkat Lunak Swasta hirup babarengan sareng Perangkat Lunak Gratis.