Pamasangan Workstation - Jaringan Komputer pikeun UKM

Indéks umum séri: Jaringan Komputer pikeun UKM: Perkenalan

perkenalan

Halo babaturan!

Abdi gaduh batur sapagawean anu ngatur server sareng sistem operasi kanggo waktos anu lami FreeBSD. Anjeunna malah damel usum anu saé di perusahaan kuring sareng kami babarengan ngalaksanakeun server Chat sareng seuneu muka dina FreeBSD, sareng anu sanés pikeun intranet perusahaan sareng WordPress ngeunaan FreeBSD. Anjeunna henteu kantos nyerah dina workstation Windows 7 na! Éta ngatur sérver sareng «Klién Shell Aman SSH»Kanggo Windows.

Kaseueuran Administrator Jaringan Pangguna aktip gaduh karesep masing-masing pikeun naon anu aranjeunna anggo dina workstation na, sareng aranjeunna pasti raoseun ngatur ngalangkunganana. Ngeunaan hal ieu teu aya diskusi anu mungkin. Sadayana nganggo naon anu dipikahoyong, jaman.

Ayeuna biasa pisan yén ampir sadaya jasa kami dijalankeun dina sérver maya. Di dieu ogé dimaénkeun, diantarana faktor-faktor sanésna, perangkat keras anu aya, karesep, kawijakan bisnis, aksés kana platform virtualisasi sareng pangalaman dina ngagunakeun sistem anu tangtu.

Di dunya software bébas aya anu pangsaéna -Dina pendapat abdi- platform kanggo nyiptakeun sareng ngatur pangladen virtual, anu tiasa diaksés ngalangkungan panganteur wéb. Di antara sadayana urang bakal disebatkeun salajengnamox, sareng ka kwm jeung oVirt de la red Hat. Anu wawuh Qemu-Kvm anu asalna dina Repositori Debian sareng Ubuntu, urang tiasa ngatur ku aplikasi grafis Kabecikan-Manajer, atanapi ngalangkungan séri paréntah anu ditawarkeun ka kami virsh.

Sababaraha Sysadmin nganggo Kotak virtual. Anu sanésna, Microsoft © platform proprietary.

Nalika milih sistem operasi mana anu badé dipasang dina workstation kami, masalah perangkat keras anu sayogi parantos ditangtoskeun. Lingkungan Desktop ogé mangaruhan konsumsi sumberdaya naha KDE, kayu manis, GNOME, mate, XFCEatawa LXDE, ngan ukur nyebut paling sering dianggo. Sababaraha pangurus resep Pangatur Jandéla saderhana, sareng seueur anu ngarobihkeun aranjeunna pisan.

Persyaratan minimum unggal OS (Sistem Operasi) ogé bénten-bénten, sareng dina sababaraha kasus naon anu urang ngagaduhan mangrupikeun ideu komparatif yén OS sapertos meakeun langkung seueur tibatan anu sanés ieu, sareng urang bahkan ngawangun rapat Troll anu saé pikeun masalah éta. 😉

Kami ngan ukur hoyong narik perhatian, khususna pikeun anu ngagagas, yén faktor-faktor anu disebatkeun di luhur henteu pati penting nalika mutuskeun sistem operasi mana, lingkungan desktop mana, sareng virtualizer mana - upami perangkat keras kuring ngamungkinkeun - urang badé dipasang dina stasiun manajemén kami, atanapi di laboratorium bumi.

Saran Sistem Operasi pikeun Masang

Kami nyarankeun dianggo Debian, Fedora, CentOS, atanapi OpenSUSE pikeun stasiun damel urang. Éta sistem operasi kalayan stabilitas anu kabuktosan. Kanggo Lingkungan Desktop, sadaya jelema terang yén anu paling murah konsumsi nyaéta LXDE, sareng anu paling tinggi kadaharan naha éta KDE atanapi Kayu manis. Salaku platform virtualisasi, salah sahiji anu sapinuhna cocog sareng anu urang anggo dina produksi di perusahaan urang.

Éta henteu hartosna yén upami urang gaduh workstation nganggo prosesor Intel® Core® i5 atanapi langkung luhur, 8 Gigs RAM, hard disk Solid State, sareng sababaraha hal sanés, kami henteu milih panggunaan sumberdaya panggedéna, anu tepatna hiji anu urang paling resep sareng anu urang biasa.

Masing-masing kedah nganggo naon anu paling cocog pikeun kameunangan anu nyata.

Sareng pikeun nuturkeun naséhat sateuacanna, urang anu ngagaduhan perangkat keras saderhana sapertos Intel® Pentium® CPU G2020 @ 2.90GHz, kalayan ngan ukur 4 Gigs RAM, urang milih Debian 8 "Jessie", MATE salaku desktop, sareng Qemu- KVM pikeun virtualisasi .

Dina kasus khusus kuring, naha MATE? Kusabab ku Sarge, Etch, Hardy, Lenny, sareng Squeeze, kuring nganggo GNOME-2. Kuring dicabut tina lingkungan anu dipikahoyong pikeun waktos sareng Wheezy, dugi ka diangkut ka cabang Backports. Ayeuna sareng Debian 8, kuring deui ngaraosan lingkungan karesep kuring.

Hayu urang pasang Debian Jessie ngalangkungan gambar saléngkah-saléngkah

Kami gaduh CD atanapi mémori flash kalayan installer sistem operasi.

Klarifikasi anu kedah diperhatoskeun nalika masang Debian Jessie

Kami netelakeun yén:

  • Pilihan sareng deklarasi parameter anu sanés sacara éksklusif contona.
  • Partisi hard drive ngan ukur conto séjén. Urang tiasa milih skéma partisi sanés sareng jinisna. Kami ngan ukur hoyong conto yén saprak pamasangan sistem, urang tiasa ngémutan kabutuhan rohangan hard disk pikeun mesin virtual, nyaéta, Qemu-Kvm nempatkeunana sacara standar dina / var / lib / libvirt / gambar.
  • Dina layar "Konpigurasikeun pakét manajer", nalika ditaros upami kami hoyong nganggo eunteung jaringan, kami ngajawab . Éta ogé sah upami urang milih éta , pikeun anu urang kedah ngagaduhan Repository dina komputer sanés dina jaringan lokal urang, atanapi dina sérver dina Internét. Tangtosna, upami Repositori aya dina sérver dina Internét, urang kedah gaduh sambungan gancang sareng WWW Village.
  • Upami dina léngkah "Pamilihan program" urang ngantepkeun pilihan [X] lingkungan desktop Debian dipariksa, program bakal masang GNOME 3.14 atanapi lingkungan grafis anu langkung luhur, gumantung kana repositori anu urang gaduh.

Step by Step kumaha cara masang Debian Jessie

Pasang Debian Jessie - 01
Pasang Debian Jessie - 02
Pasang Debian Jessie - 03
Pasang Debian Jessie - 04
Pasang Debian Jessie - 05
Pasang Debian Jessie - 06
Pasang Debian Jessie - 07
Pasang Debian Jessie - 08
Pasang Debian Jessie - 09
Pasang Debian Jessie - 10
Pasang Debian Jessie - 11
Pasang Debian Jessie - 12
Pasang Debian Jessie - 13
Pasang Debian Jessie - 14
Pasang Debian Jessie - 15
Pasang Debian Jessie - 16
Pasang Debian Jessie - 17
Pasang Debian Jessie - 18
Pasang Debian Jessie - 19
Pasang Debian Jessie - 20
Pasang Debian Jessie - 21
Pasang Debian Jessie - 22
Pasang Debian Jessie - 23
Pasang Debian Jessie - 24
Pasang Debian Jessie - 25
Pasang Debian Jessie - 26
Pasang Debian Jessie - 27
Pasang Debian Jessie - 28
Pasang Debian Jessie - 29
Pasang Debian Jessie - 30
Pasang Debian Jessie - 31
Pasang Debian Jessie - 32
Pasang Debian Jessie - 33
Pasang Debian Jessie - 35
Pasang Debian Jessie - 36
Pasang Debian Jessie - 37
Pasang Debian Jessie - 38
Pasang Debian Jessie - 39
Pasang Debian Jessie - 40
Pasang Debian Jessie - 41
Pasang Debian Jessie - 42
Pasang Debian Jessie - 43

Dina angsuran salajengna, kami bakal pakéan sérver kami sareng lingkungan grafis MATE.

Émut yén ieu bakal janten rangkéan tulisan ku Jaringan Komputer pikeun UKM. Kami bakal ngantosan anjeun!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

12 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Luciano cenahna

    Tulisan anu saé. Sysadmin damel sareng nganggo persis panyiapan anu aranjeunna mamatahan. Server Ubuntu qemu-kvm dina sérver sareng virt-manager dina workstation kuring. Hirup moal tiasa saderhana. Surak!

  2.   ambek-ambekan cenahna

    Nyebatkeun yén fedora mangrupakeun lingkungan anu stabil nyaéta boh anu hoyong nipu atanapi teu gaduh ideu naon anu nuju diajak ngobrol. Kuring nangtang anjeun damel sareng anjeunna salami dua dinten sareng ningali tabrakan anu disababkeun ku libreoffice. Éta pikeun nempatkeun padamelan saderhana. Éditor téks sareng spreadsheet. Hayu urang tingali kumaha anjeun tiasa wani.

    1.    TheSpamLoc cenahna

      Abdi sareng Fedora 23 langkung ti sataun sareng teu aya masalah, dugi ka kuring masih teu kedah ngarobih janten 24…. Saur tantangan anjeun kalangkung

      1.    kawani cenahna

        Anjeun bakal nganggo éta pikeun ngédit téks sareng nganapigasi teu langkung….

  3.   TheSpamLoc cenahna

    Abdi sareng Fedora 23 langkung ti sataun sareng teu aya masalah, dugi ka kuring masih teu kedah ngarobih janten 24…. Saur tantangan anjeun kalangkung

  4.   mario cenahna

    Hai Fico, tulisan ieu ngahudangkeun kuring masalah anu hébat sareng panyamaran ... Kuring henteu terang seueur ngeunaan virtualisasi sareng dina waktos-waktos ieu kedah hemat dina PC ... janten patarosan na kumaha cara anu paling saé pikeun virtualiskeun server, contona pikeun ngagaduhan server e -mails, server olahtalatah sareng server database sadayana dina PC anu sami anu nga-virtualize sababaraha PC sareng ngadistribusikaeun jasa ieu ka tamu ieu. Jelaskeun kuring? Kuring gaduh pangalaman sareng Debian sareng Centos, abdi henteu terang mana anu janten sistem virtualisasi pangsaéna pikeun ngajamin kasadiaan anu luhur. Nuhun sateuacanna.

    1.    Adrian cenahna

      Hal pangsaéna anu tiasa anjeun anggo pikeun virtualisasi nyaéta Proxmox, ieu gratis sareng ngamungkinkeun anjeun ngonpigurasikeun kluster sareng kasadiaan anu luhur anu tiasa diskalakeun (anjeun tiasa nambihan langkung seueur host) sareng pikeun panyimpenan Abdi nyarankeun cluster sareng CEPH. Surak

  5.   Federico cenahna

    Hatur nuhun sadayana kana koméntar sareng pendapat anjeun !!!

  6.   crespo88 cenahna

    Hatur nuhun pikeun tulisan anu saé ieu.
    Kuring henteu kantos damel sareng proxmox, kuring kantos nguping ngeunaan éta sareng kuring henteu ragu ngeunaan kakuatanana, kumargi seueur pisan kolega anu parantos ngawartosan yén henteu tiasa aya. Kuring ngan ukur nyaritakeun ngeunaan pangalaman kuring, langkung ti 2 taun damel sareng Qemu-KVM "THE MAXIMUM", sareng nalika kuring dugi ka paréntah Virsh kuring bakal nyaritakeun anjeun. Sl2 dulur.

  7.   crespo88 cenahna

    Tulisan FICO anu saé, hébat !!!
    Kuring keukeuh nyarios yén kuring henteu ragu ngeunaan kapasitas sareng karakteristik parangkat lunak hébat anu disebat Proxmox, parantos aya seueur kolega anu parantos ngawartosan ngeunaan éta yén tiasa aya mamang.
    Kuring ngan ukur tiasa nyarioskeun perkawis anu kuring alami sareng Qemu-KVM «THE MAXIMUM», padamelan ku kuring langkung ti dua taun, kuring masihan peringkat paling luhur, sareng yén kuring henteu biasa kana paréntah Virsh, hahaha, éta bakal tahap séjén. Sl2 dulur.

    1.    Federico cenahna

      Hatur nuhun kana koméntar anu bijaksana, sobat Crespo88. Kalayan paréntah Virsh, urang sacara praktis tiasa masang, ngonpigurasikeun sareng ngatur sagala aspek anu aya hubunganana sareng mesin virtual anu didamel nganggo Qemu-KVM. Urang bakal bakti tulisan anjeun kana topik ieu.

  8.   crespo88 cenahna

    Nuhun Fico, janten urang teraskeun nambihan lingkup élmu sareng ningali yén paréntah ieu masihan anjeun. Tulis ngeunaan kumaha pikaresepeunana. Sl2.