Stellarium: ningali langit

Stellarium nyaéta parangkat lunak anu ngamungkinkeun jalma simulate un planét sorangan komputer, nyaéta perangkat lunak gratis sareng sayogi pikeun sistem operasi utama, kalebet Linux, Windows sareng Mac OS.

Ngidinan ngitung la posisi tina Surya, bulan, planet, rasi sareng bentang. Ogé simulasi langit gumantung kana lokasi sareng waktos paniténna. Éta ogé nyaruakeun fenomena astronomi, sapertos hujan meteor sareng gerhana bulan sareng surya.


Disebutkeun yén ku ningali langit yén manusa primitif ngahurungkeun rasa panasaran sareng mimiti kagum. Éta ti saprak éta sareng ampir teu kaganggu yén umat manusa kaselep dina lomba anu pusing anu dina waktos ieu ngamungkinkeun urang pikeun niténan sacara real waktos acara olahraga anu dilakukeun di sisi sanés dunya, pikeun ngarambat dina sababaraha jam naon anu bakal dilakukeun bulan sareng, tangtosna, niron ku cara algoritma matematik kompléks dunya pasca-apokaliptik dimana salamet anjeun kedah maéhan saloba zombie sabisa-bisa.

Sanaos masih seueur diantara urang anu teras-terasan ningalian, urang kedah sedih ngingetkeun yén langit dinten ayeuna henteu tenang sareng jelas sapertos sateuacan. Panon urang henteu deui cekap sareng instrumen anu canggih diperyogikeun anu mahal pisan (teleskop anu saderhana pisan hargana mangratus ratus dolar). Tapi mangtaun-taun ti Perancis kami nampi Stellarium, parangkat lunak (tangtosna gratis) anu nyaruakeun planetarium astronomi dina komputer urang.
Éta ngan saukur éndah. Kalayan panganteur saderhana tapi pikaresepeun tur intuitif, éta ngamungkinkeun urang pikeun milarian bumi dimana waé sareng ngarahkeun teleskop maya kami ka langit anu réalistis pisan, ngazum gede sareng fokus kana benda langit, milarian kajadian astronomi (ahhh ... kuring hilap, anjeun ogé tiasa ngamanipulasi waktos), sareng bahkan kéngingkeun inpormasi anu paling lengkep pikeun sagala anu anjeun tingali.

Sababaraha fitur Stellarium (tina seueur anu didaptarkeun dina halaman wéb resmi) nyaéta:

Langit:

  • Katalog standar ngeunaan 600.000 bintang
  • Katalog bonus kalayan langkung ti 210 juta béntang
  • Ilter sareng ilustrasi konstelasi
  • Rasi bintang tina dua belas budaya anu béda
  • Gambar Nebula (sadayana katalog Messier)
  • Bima Sakti Réalistis
  • Suasana réalistis, matahari terbit sareng surup
  • Planét sareng satelitna

Panganteur:

  • Zum anu kuat
  • Kadali waktos
  • Panganteur multibasa
  • Proyéksi Fisheye pikeun Planetarium Domes
  • Sistem proyéksi kaca spion pikeun kubah biaya rendah anjeun nyalira
  • Antarbeungeut grafis anyar sareng kontrol éksténsif tina keyboard
  • Kontrol teleskop

Tampilan:

  • Grid khatulistiwa sareng azimuthal
  • Bentang ngagurilap
  • Bentang Poto
  • Simulasi gerhana
  • Simulasi Supernova
  • Bentang anu tiasa disesuaikan, ayeuna kalayan proyéksi panorama bola

Sareng, tangtosna, éta lumayan tiasa disesuaikan.

Versi ayeuna nyaéta 0.11.3.

Dipikaresep? Ogé. Masang Stellarium anjeun ngan ukur kedah ngalih ka pangatur perangkat lunak distribusi anjeun (Ubuntu, Fedora, Mint, sareng sadaya distro populér ngagaduhanana dina database). Éta ogé tiasa dipasang langsung tina terminal.

Dina Ubuntu, Mint sareng turunanna:

sudo apt-meunang install stellarium

Dina Fedora sareng turunan:

sudo yum masang stellarium

Dina Arch Linux sareng turunan:

sudo pacman -S stellarium

Halaman proyék dina basa Spanyol nyaéta: http://www.stellarium.org/es/

Di dinya anjeun ogé bakal mendakan manual lengkep pikeun ngagali ciri-ciri na panggunaan.

Kanggo ayeuna kuring pamit sabab kuring bakal ngamimitian sakedik perjalanan ... «Spasi, perbatasan akhir ...»

Hatur nuhun Carlos Andrés Pérez Montaña pikeun kontribusina!
Resep kana méré sumbangan?

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

6 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Bervariasi cenahna

    Kuring ngan ukur badé naroskeun naha mungkin pikeun ngumbara sareng Stellarium ... sareng kumargi kuring ningali poto Saturnus di payuneun kuring panginten kitu ... naha mungkin?

  2.   Croaker anurus cenahna

    Celestia ditujukeun pikeun langkung seueur pangguna "propésional", di sisi anu sanésna, Stellarium ieu ditujukeun pikeun pangguna umum, aranjeunna nyarios yén kalayan presisi anu saé pisan, sanaos henteu ngadamel itungan anu pas, anu diperyogikeun pikeun spesialis.

  3.   Carlos cenahna

    Sanaos sami, aranjeunna bénten. Ieu bagan kalahiran sareng Celestia kanggo niténan sareng ngarambat jagat raya.

  4.   Krafty cenahna

    Aya anu saé pisan disebatna
    Celestia

  5.   Marcy malavasi cenahna

    Wilujeng siang, kumaha kuring ngatur Stellarium pikeun proyek dina kubah?

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Hai Marcy!
      Tempat anu pas pikeun naroskeun jinis-jinis patarosan ieu sareng supados sadayana masarakat ngabantosan anjeun didieu: http://ask.desdelinux.net
      Rangkulan, Pablo.