Stratis, leyuran manajemén panyimpenan lokal pikeun Linux

puas

Stratis mangrupikeun daemon anu dikembangkeun ku Red Hat sareng komunitas Fedora pikeun ngahijikeun sareng nyederhanakeun setélan rohangan pangguna anu ngonpigurasikeun sareng ngawaskeun komponén anu aya dina komponén panyimpenan Linux anu ngadasar tina manajemén volume LVM sareng sistem file XFS ngalangkungan D-Bus.

Stratis sanés sistem file tingkat pangguna sapertos sistem FUSE. Daemon konfigurasi Stratis dikembangkeun pikeun gaduh parity fitur sareng ZFS sareng Btrfs. Kusabab éta dumasarkeun kana komponén anu diuji ku perusahaan LVM sareng XFS kalayan langkung ti dasawarsa panyebaran perusahaan sareng pelajaran diajar ti System Storage Manager dina Red Hat Enterprise Linux.

EKalayan kecap séjén, Stratis ngajadikeun otomatis manajemén manajemén lokal. Dina sistem disk tunggal, Stratis tiasa ngajantenkeun langkung merenah pikeun misah / logis ti / usr logis sareng ngaktipkeun snapshot rollback dina masing-masing nyalira.

Dina konfigurasi anu langkung ageung, Stratis tiasa ngajantenkeun gampang nyieun kolam renang multi-tingkat, multi-disk, monitor kolam renang terus atur kelompok ku usaha sakedik ti pangurus.

Ngeunaan Stratis

Stratis nyayogikeun fitur gaya ZFS / Btrfs ku ngahijikeun lapisan téknologi anu aya- Subsistem mapper Linux alat sareng sistem file XFS. Daemon stratisd ngatur kumpulan alat-alat blok sareng nyayogikeun D-Bus API.

Stratis-CLI nyayogikeun alat baris paréntah Stratis, anu dina gilirannana nganggo API D-BUS pikeun komunikasi sareng stratisd.

Beda sareng ZFS sareng Btrfs, komponén Stratis damel ngan ukur dina rohangan pangguna sareng aranjeunna henteu peryogi ngamuat modul kernel khusus. Proyék ieu mimitina dipidangkeun salaku henteu meryogikeun manajemén ahli sistem panyimpenan pikeun ngatur peringkat.

D-Bus API sareng kli-utiliti disayogikeun pikeun manajemén. Stratis parantos diuji nganggo alat blok dumasar LUKS (partisi énkripsi), mdraid, dm-multipath, iSCSI, jilid logis LVM, ogé rupa-rupa hard drive, SSDs sareng drive NVMe.

Upami aya unit dina grup, Stratis ngamungkinkeun ngagunakeun partisi logis kalayan dukungan snapshot pikeun ngabalikeun parobahan. Di sisi anu sanésna, nalika sababaraha unit dilebetkeun kana grup, dimungkinkeun pikeun ngagabung sacara logis unit dina daérah anu teras-terasan.

Fitur sapertos RAID, komprési data, deduplication, sareng toleransi sesar henteu acan didukung, tapi direncanakeun pikeun kapayunna.

Stratis ogé ngagaduhan fitur anu sanés sapertos alokasi dinamis ruang penyimpanan, jepretan, integritas, sareng lapisan pikeun cache. Kodeu proyék ditulis dina Karat sareng disebarkeun dina lisénsi MPL 2.0.

ayeuna proyék ieu diénggalan saatos sataun pamekaran, ti saprak peluncuran proyek nembé diterbitkeun Stratis 2.0. Di mana dina pengumuman vérsi anyar ieu disebatkeun yén sarat pikeun versi Rust compiler parantos ningkat (sahenteuna 1.37, tapi 1.38 disarankeun).

Sajaba ti éta pantes disorot parobahan anu signifikan dina nomer vérsi anu aya hubunganana ngaganti nami sababaraha interface D-Bus sareng desain ulang organisasi damel sareng D-Bus (Sakumpulan sipat dasar anu utami dipilih, sareng pasipatan sésana ayeuna dipénta nganggo metode FetchProperties énggal.)

Ogé éta versi CLI sacara signifikan langkung mantap. Sateuacanna, aya kategori kaayaan kasalahan dina grup, sistem file, sareng alat blok anu bakal ngajantenkeun CLI ampir teu tiasa dianggo.

Kumaha cara masang Stratis?

Stratis sayogi pikeun RHEL, CentOS, Fedora sareng turunan. Pamasanganana rada saderhana sabab bungkus na aya dina Repository RHEL ogé turunanana.

Dina raraga masang Stratis ngan ukur ngajalankeun paréntah ieu di terminal:

sudo dnf install stratis-cli stratisd -y

Atanapi anjeun ogé tiasa nyobian anu sanés ieu:

sudo yum install stratis-cli stratisd -y

Sakali dipasang dina sistem, kedah ngaktipkeun jasa Stratis, aranjeunna ngalakukeun ieu ku ngajalankeun paréntah ieu:

sudo systemctl start stratisd.service
sudo systemctl enable stratisd.service
sudo systemctl status stratisd.service

Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan konfigurasi sareng panggunaan, anjeun tiasa didatangan tautan ieu. https://stratis-storage.github.io/howto/


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)