Kumaha diréktori disusun dina GNU / Linux?

Folder Linux

Seueur urang diajar ngagunakeun komputer urang berkat sababaraha vérsi Windows. Salah sahiji kaparigelan anu mimiti anu aranjeunna ngajarkeun ka kami (atanapi sahenteuna éta kumaha anu kajantenan kuring) nyaéta ngatur inpormasi kami anu dikandung dina alat-alat urang, naha dina hard drive atanapi média anu tiasa dicabut (kuring masih émut guru kuring nyandak ujian ngeunaan cara mindahkeun, nyalin, nyiptakeun, ngatur sareng milarian file sareng folder dina sistem, éta jelema leres-leres beurat sareng pangatur file Win 3.1 XD).

Waktos Ieu urang bakal ningali kumaha hirarki diréktori di GNU / Linux. Memang leres henteu penting pisan pikeun terang 100%, tapi percanten ka kuring yén éta bakal ngajantenkeun hirup anjeun langkung gampang ngagaduhan ideu ngeunaan hal éta;).

Kuring maksad tulisan ieu pikeun ngalaksanakeun tujuan ganda pikeun janten pituduh aksés gancang, ogé janten pituduh rujukan pikeun rujukan ka hareup. Kanggo ieu, inpormasi anu, kuring yakin, langkung seueur "Khusus" éta dina warna anu langkung handap pikeun nyobaan sareng ngagampangkeun maca gancang.

Struktur umum diréktori

Dina sistem file UNIX (sareng anu sapertosna, sapertos GNU / Linux), aya sababaraha sub-hierarki diréktori anu gaduh seueur panyimpenan sareng fungsi organisasi dina saluruh sistem. Diréktori ieu tiasa diklasifikasikeun kana:

<° Statis: Éta ngandung file anu henteu robih tanpa campur tangan administrator (root), nanging, aranjeunna tiasa dibaca ku pangguna sanés. (/ tempat sampah, / sbin, / milih, /sapatu bot, / usr / bin...)

<° Dinamis: Éta ngandung file anu tiasa dirobih, sareng tiasa dibaca sareng ditulis (sababaraha ngan ukur ku pangguna sareng akar na masing-masing). Éta ngandung setélan, dokumén, jst. (/ var / mail, / var / spool, / var / lumpat, / var / ngonci, / bumi...)

<° Dibagi: Éta ngandung file anu tiasa dipendakan dina hiji komputer sareng dianggo dina komputer anu sanés, atanapi bahkan dibagi antara pangguna.

<° Watesan: Éta ngandung file anu teu tiasa dibagi, éta ngan ukur tiasa dirobih ku pangurus. (/ jst, /sapatu bot, / var / lumpat, / var / ngonci...)

akar: mangrupikeun nami konvensional tina akun pangguna anu ngagaduhan sadayana hak dina sadaya modeu (tunggal atanapi seueur pangguna). Akar disebut ogé superuser. Biasana ieu mangrupikeun akun administrator. Pamaké root tiasa ngalakukeun seueur hal anu teu tiasa dilakukeun ku pangguna umum, sapertos ngagentos gaduh file atanapi ijin sareng ngiket kana palabuhan jumlah alit. Henteu disarankeun nganggo pangguna root pikeun sési saderhana panggunaan biasa, sabab éta nempatkeun sistem dina résiko ku ngajamin aksés istimewa pikeun tiap program anu dijalankeun. Éta langkung saé nganggo akun pangguna normal sareng nganggo paréntah su pikeun ngaksés kaistiméwaan root upami diperlukeun.

Struktur ieu diwakilan dina bentuk tangkal, sapertos anu dipidangkeun dina gambar ieu:

tangkal diréktori

dimana akar tangkal/) mangrupikeun dasar tina sadayana struktur diréktori sareng cabang (diréktori sareng file) timbul atanapi ngagantung tina basa cenah.

 Struktur tangkal diréktori di GNU / Linux

Sababaraha distribusi Linux anu modifikasi kana struktur tangkal diréktori, pikeun nyocogkeun ka kabutuhan nyalira. Pokokna standarna nyaéta kieu:

file hirarki

Ieu kumaha katingalina dina komputer kuring (bahkan dina screenshot layar kuring ngagambarkeun roh logam XD kuring):

Sistem file

Cekap tina jalan-jalan sareng hayu urang teuleum kana poko ...

Pedaran ngeunaan estruktur tangkal diréktori

akar

 

 

<° / (root): Sarua jeung diréktori akar "C: \”Tina sistem operasi DOS sareng Windows. Éta tingkat paling luhur dina hirarki diréktori, éta mangrupikeun wadah pikeun sadaya sistem (aksés kana sistem file, kalebet disk anu tiasa dicabut [CD's, DVD's, pen drive, sareng sajabana]).

gentong

 

 

<° / bin (binér): Binér mangrupikeun laksana Linux (sami sareng file .exe Jandéla). Di dieu urang bakal ngagaduhan sistem ékspérimén sistem operasi sorangan.

kapal

 

 

<° / boot (boot): Di dieu kami mendakan file anu diperyogikeun pikeun ngamimitian Linux, tina file konfigurasi bootloader (gana - Lilo), bahkan milikna kernel tina sistem.

Boot loader: éta mangrupikeun program saderhana (anu henteu ngagaduhan sadaya fungsionalitas sistem operasi) sacara éksklusif dirancang pikeun nyiapkeun sadayana anu kedah dioperasikeun ku sistem operasi.

Inti atanapi kernel: éta parangkat lunak anu mangrupikeun bagian anu paling penting tina sistem operasi. Éta mangrupikeun jalma utama anu tanggung jawab nyayogikeun program anu béda kalayan aksés anu aman kana pakakas komputer atanapi ku cara dasar, éta tanggung jawab ngatur sumber, ngalangkungan jasa sistem panggilan.

dev

 

 

<° / dev (alat): Folder ieu ngandung alat sistem, bahkan anu henteu acan ditugaskeun (dipasang) diréktori, contona mikropon, printer, pen drive (USB stick) sareng alat khusus (contona, / Dev / null). Linux ngarawat alat-alat saolah-olah éta mangrupikeun hiji file deui pikeun mempermudah aliran inpormasi.

/ dev / null atanapi null alat (null periferal): éta mangrupikeun file khusus anu miceun sadaya inpormasi anu ditulis atanapi dialihkeun di jerona. Dina gilirannana, éta henteu nyayogikeun data kana prosés naon waé anu nyobian maca ti dinya, kantun balikkeun EOF atanapi tungtung file. Cara anu paling sering dianggo nyaéta ku alihan, kumargi / dev / null mangrupikeun file khusus sareng sanés diréktori; ku sabab kitu, anjeun moal tiasa mindahkeun (mv) atanapi nyalin (cp) file di jero.

jeung sajabana

 

 

<° / jsb (jsb): File konfigurasi program anu dipasang disimpen di dieu, ogé skrip tertentu anu dijalankeun nalika ngamimitian sistem. Nilai-nilai file konfigurasi ieu tiasa dilengkepan atanapi diganti ku file konfigurasi pangguna anu masing-masing gaduh di "bumi" masing-masing (folder pribadi).

  • / jsb / milih / File Konfigurasi pikeun program anu dijalankeun dina diréktori / milih.
  • / jsb / X11 / File konfigurasi pikeun X Window System, versi 11.

X: Éta jawab nampilkeun inpormasi grapik anu lengkep mandiri tina sistem operasi.

  • / jsb / sgml / File Konfigurasi pikeun SGML.

Bahasa SGML: Éta diwangun ku sistem pikeun panataan sareng panyiri dokumén. Hal ieu dianggo pikeun netepkeun aturan pikeun labél dokumén sareng henteu maksakeun naon waé labél khusus anu disetél sorangan.

  • / jsb / xml / File Konfigurasi pikeun XML.

XML: Mangrupikeun metalanguage tag anu tiasa dikembangkeun ku World Wide Web Consortium (W3C). Mangrupikeun penyederhanaan sareng adaptasi tina SGML. Éta langkung gampil diterapkeun sabab nyingkahan sababaraha fitur SGML anu maju.

imah

 

 

<° / bumi (bumi): Ieu mangrupikeun file konfigurasi pangguna ogé file pribadi pangguna (dokumén, musik, pidéo, sareng sajabana), kajabi superuser (administrator, root) anu ngagaduhan diréktori anu misah. Sarupa sareng "My Documents" dina Windows.

lib

 

 

<° / lib (perpustakaan): Éta ngandung pustaka anu dibagi penting (kirang dikenal salaku perpustakaan) tina program anu disayogikeun, nyaéta pikeun binér di / bin / y / sbin /, perpustakaan pikeun kernel, ogé modul sareng supir.

media

 

 

<° / hartosna (hartosna / hartosna): Éta ngandung titik ningkatna média panyimpenan anu tiasa dicabut, sapertos pamaca CD-ROM, Pendrives (mémori USB), sareng bahkan masang partisi sanésna hard disk anu sami, sapertos partisi anu dianggo ku sistem anu sanés. operasional.

mnt

 

 

<° / mnt (dipasang): Diréktori ieu biasana dianggo pikeun nyetir drive samentawis. Éta mangrupikeun diréktori anu sami sareng / média, tapi éta dianggo kalolobaan ku pangguna. Hal ieu dipaké pikeun samentawis masang hard drive sareng partisi dina sistem; anjeun teu kedah kecap akses, henteu sapertos diréktori / média.

milih

 

 

<° / opt (opsional): Éta ngandung paket program opsional pikeun aplikasi statis, nyaéta, aranjeunna tiasa dibagi antara pangguna. Aplikasi ieu henteu nyimpen setélan na dina diréktori ieu; Ku cara kieu, unggal pangguna tiasa gaduh konfigurasi anu béda tina aplikasi anu sami, sahingga aplikasi na dibagi tapi sanés konfigurasi pangguna, anu disimpen dina diréktori masing-masing dina / bumi.

prosés

 

 

<° / proc (prosés): Éta ngandung utamina file téks, sistem file virtual anu ngadokumentasikeun kernel sareng status prosés dina file téks (uptime, network).

akar

 

 

<° / root (administrator): Éta mangrupikeun / bumi pangurus (ngan ukur pikeun anjeunna). Éta ngan ukur hiji / bumi anu henteu kalebet -dina standar- dina diréktori anu parantos disebatkeun.

sbin

 

 

<° / sbin (binér sistem): Sistem binér khusus, paréntah sareng program anu unik pikeun superuser (root), contona init, rute, ifup, sapertos mount, umount, shutdown). Pamaké tiasa ngajalankeun salah sahiji aplikasi paréntah ieu, upami aranjeunna ngagaduhan idin anu cekap, atanapi upami aranjeunna ngagaduhan kecap akses superuser.

srv

 

 

<° / srv (jasa): Inpormasi sistem ngeunaan jasa tangtu anu ditawarkeunana (FTP, HTTP ...).

tutmp

 

 

<° / tmp (samentawis): Éta diréktori dimana file samentawis disimpen (contona: ku panyungsi internét). Unggal-unggal sistem dimimitian diréktori ieu diberesihan.

usr

 

 

<° / usr (pangguna): Hirarki sekundér data pangguna; ngandung kalolobaan utiliti sareng aplikasi multi-pangguna, nyaéta, tiasa diaksés ku sadaya pangguna. Kalayan kecap séjén, éta ngandung file anu dibagi, tapi ngan ukur maca-hungkul. Diréktori ieu bahkan tiasa dibagi sareng komputer sanés dina jaringan lokal.

  • / usr / bin: Sét anu tiasa dieksekusi (non-administrasi pikeun sadaya pangguna) kaseueuran aplikasi desktop diantarana (contona Firefox). Éta ngan ukur ukur dibaca, tapi tiasa gaduh setting nyalira pikeun masing-masing pangguna di / bumi. Sababaraha executable ngabagi perpustakaan anu sami sareng anu dibagikeun aplikasi sanés, janten umumna teu aya dua perpustakaan anu sami dina sistem anu sami, anu ngahémat mémori sareng nyayogikeun langkung seueur urutan.
  • / usr / kalebet: Judul lulugu pikeun C sareng C ++.
  • / Usr / lib: Perpustakaan pikeun C sareng C ++.
  • / usr / lokal: Éta tingkat séjén dina anu nawiskeun hirarki anu sami sareng diréktori éta nyalira / usr.
  • / usr / sbin: Sistem binér anu teu penting; contona, daemon pikeun sagala rupa layanan jaringan. Nyaéta, éta ngandung program anu henteu nyayogikeun panganteur pangguna sareng umumna ngajalankeun nalika ngamimitian sistem atanapi dina kaayaan anu tangtu. Éta henteu dikelola langsung ku pangguna nalika aranjeunna ngajalankeun, sanaos tiasa dikonfigurasi sateuacan dijalankeun.
  • / usr / bagi: Payil dibagi sapertos file konfigurasi, gambar, ikon, téma, jst.
  • / usr / src: Kodeu sumber pikeun sababaraha aplikasi sareng kernel Linux. Suka / mnt, folder ieu dikelola ku pangguna langsung ngarah tiasa nyimpen kode sumber program sareng perpustakaan di dinya sahingga tiasa aksés kalayan gampang, tanpa aya masalah sareng ijin. Éta ngamungkinkeun kode sumber ngagaduhan rohangan nyalira, tiasa diaksés tapi jauh ti sadaya pangguna.
  • / usr / X11R6 / X Window System, Versi 11, Ngaleupaskeun 6. Diréktori ieu aya hubunganana sareng lingkungan grafis.

aya

 

 

<° / var (variabel): File anu variabel, sapertos log, file spool, database, file e-mail samentawis, sareng sababaraha file samentawis sacara umum. Umumna bertindak salaku pendaptaran sistem. Bantosan milarian asal usul tina masalah.

  • / var / cache: Cache aplikasi, sanaos diréktori / tmp ogé dianggo pikeun anu sami.
  • / var / kacilakaan / Data sareng inpormasi disimpen, ngarujuk kana kacilakaan atanapi kasalahan sistem operasi. Éta langkung spésifik tibatan / var sacara umum
  • / var / kaulinan / Data anu variabel tina kaulinan sistem. Diréktori ieu henteu penting sareng sering disingkirkeun ku aplikasi gim nyalira, kumargi aranjeunna nganggo folder pangguna di / bumi pikeun nyimpen data variabel salaku konfigurasi, contona. Pokokna, gim gnome nganggo diréktori ieu.
  • / var / lib: Inpormasi ngeunaan kaayaan aplikasi ayeuna, tiasa dirobih ku aplikasi éta nyalira.
  • / var / ngonci: Payil anu mastikeun yén sumberdaya ngan ukur dianggo ku aplikasi khusus anu parantos nyungkeun éksklusifna, dugi ka dileupaskeun.
  • / var / log: Éta mangrupikeun salah sahiji subdirektori anu paling penting kumargi sadaya jinis log sistem disimpen di dieu.
  • / var / mail: Kotak surat atanapi pesen ti pangguna. Upami anjeun henteu nganggo enkripsi, maka folder pribadi umumna dianggo pikeun padamelan anu sami ku program anu nanganan e-mail.
  • / var / milih: Data anu dianggo ku bungkus disimpen dina / milih.
  • / var / lumpat: Inpormasi panganyarna. Éta ngeunaan operasi sistem saprak boot pamungkas. Salaku conto, pangguna anu ayeuna didaptarkeun atanapi lebet, anu parantos lebet; sareng setan anu ngajalankeun.
  • / var / spool: Tugas ngantosan kanggo diolah (contona, nyetak antrian sareng mail anu teu kabaca).
  • / var / tmp: Payil samentawis éta, teu sapertos / TMP, aranjeunna henteu dihapus antara sési atanapi sistem balikan deui, tapi tetep tiasa dibereskeun.

<° / sys (sistem): Ngandung parameter konfigurasi tina sistem anu ngajalankeun. Data anu ngarujuk kana kernel, beus, alat, firmware, fs (filesystem) sareng anu sanésna.

<° / leungit + kapendak: Dina sistem Unix, masing-masing partisi / filesystems ngagaduhan diréktori anu disebat / leungit + kapendak dimana file sareng diréktori (atanapi sésa-sésa na) pulih saatos tinjauan sistem file ngalangkungan alat fsck disimpen, sadayana ieu biasana disababkeun ku sistem kacilakaan, peupeus paksa komputer, pareum listrik, sareng sajabana.

Sadaya file sareng diréktori éta dipulut saatos a fsck disimpen sareng struktur ieu dina diréktori / leungit + kapendak, nami unggal file mangrupikeun nomer inode:

drwxr-xr-x 3 root root 4096 2010-03-12 09:38 # 123805
drwxr-xr-x 3 root root 4096 2010-03-12 09:38 # 125488
drwxr-xr-x 3 root root 4096 2010-03-12 09:38 # 135836
-rw-r - r– 2 root root 2473 2010-03-02 16:03 # 137864
-rw-r - r– 2 root root 18505 2010-03-02 16:03 # 137865
-rw-r - r– 2 root root 56140 2010-03-02 16:03 # 137866
-rw-r - r– 2 root root 25978 2010-03-02 16:03 # 137867
-rw-r - r– 2 root root 16247 2010-03-02 16:03 # 137868
-rw-r - r– 2 root root 138001 2010-03-02 16:03 # 137869
-rw-r - r– 2 root root 63623 2010-03-02 16:03 # 137870
-rw-r - r– 2 root root 34032 2010-03-02 16:03 # 137871
-rw-r - r– 2 root root 2536 2010-03-02 16:03 # 137872

File ieu tiasa janten korupsi atanapi henteu lengkep, tapi urang tiasa untung sareng mendakan naon anu kami pikir leungit saatos fsck. Urang kedah marios file sareng diréktori hiji-hiji sabab nami file parantos leungit. Éta tiasa janten tugas sesah ngalangkungan sadaya file sareng diréktori sareng nyobian nempatkeun éta deui dina tempatna, dina sababaraha kasus éta tiasa teu mungkin.

fsck (cék sistem file atanapi cék konsistensi file file): nyaéta kagunaan anu fungsina pikeun méréskeun sauyunan dina sistem file, sabab éta ngalereskeun kamungkinan kasalahan dina sistem. fsck ngajalankeun sacara otomatis dina ngamimitian sistem nalika gagal, tapi ogé tiasa dianggo sacara manual ku administrator sistem pikeun maksa cek.

Janten anjeun terang, diajar éta ogé, yén pikeun énjing aya ujian XD ...

Fuentes:

Wikipedia

http://tuxpepino.wordpress.com/2008/01/09/jerarquia-directorios-gnulinux/


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

50 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   David Segura M. cenahna

    Pisan gunana pikeun milarian sakedik rinci ngeunaan organisasi Linux kumaha, hatur nuhun!

    1.    Jose cenahna

      Dupi anjeun ngabantosan kuring dina folder anu kecap akses pangguna disimpen dina Ubuntu

      1.    Joaquin JH cenahna

        / jsb / kalangkang
        tapi kecap akses anu ditingalikeun bakal katingali énkripsi

  2.   ditangtoskeun cenahna

    wooooow !!
    Karya alus teuing @Perseo

  3.   nerjamartin cenahna

    Wilujeng Perseus, padamelan hébat !! 🙂

  4.   Oscar cenahna

    Tutorial anu saé, éta bakal saé pisan, dina kamungkinan anjeun, nempatkeun éta dina PDF dina forum dina Tutorial. +1.

    1.    David Segura M. cenahna

      Anjeun tiasa teras nganggo http://www.printerfriendly.com pikeun éta

  5.   Marco cenahna

    +10 !!!! Hebat, kuring ngan ukur nambihan barang kana karesep kuring. panjelasan anu jelas ngeunaan struktur Linux. Kuring henteu terang seueur hal ieu !!!!

    1.    elav <° Linux cenahna

      Perseus leres. Tulisan anu saé 😀

    2.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Jujur, kuring ogé diajar seueur tina tulisan ieu ... endah pisan sakumaha anu dijelaskeunna, Perseus anjeunna leres-leres ngagaduhan hadiah kanggo ieu O_O

      1.    kawani cenahna

        Parantos jelas

  6.   éléktron22 cenahna

    Saé pisan, hatur nuhun pisan 😀

  7.   Perseus cenahna

    Hatur nuhun sadayana kana komentarna 😀

    1.    éléktron22 cenahna

      Anjeun teu tiasa ngadamel PDF inpormasi ieu kedah dibagi 😀

      1.    Perseus cenahna

        Tangtosna kami bakal, pasihan abdi sakedik rohangan (Abdi ngagaduhan padamelan akhir-akhir ieu: D) sareng kuring bakal resep ngalakukeun éta 😉

        1.    éléktron22 cenahna

          Abdi bakal ngantosan 😀

  8.   monyét cenahna

    Kateranganna alus pisan. Tulisan anu saé pisan.

  9.   Yo-yo cenahna

    Teu éléh 😉

  10.   Carlos-Xfce cenahna

    Hatur nuhun pisan kana tulisan ieu, Perseus. Jinis inpormasi ieu ngeuyeuban blog, kusabab éta sanés ngan ukur perkawis berita atanapi nunjukkeun kumaha ngonpigurasikeun hal, tapi ngeunaan terang langkung seueur ngeunaan sistem operasi kami. Tanpa ragu ayeuna kuring terang sakedik deui ngeunaan hal-hal anu kuring sok hoyong terang nalika kuring nyanghareupan file "nakal" anu henteu bakal ngantep kuring ngalakukeun parobihan kusabab kuring henteu "root", hehe heh.

    1.    Perseus cenahna

      Hatur nuhun pisan kana komentarna rerencangan, urang bakal nyobian teraskeun ningkatkeun: D.

      PS: Hapunten anu kasepna, tapi kuring nyobian uji coba anu sanés 😉 kanggo komputer kuring.

  11.   jelpassenger cenahna

    Naha anjeun terang aya paréntah anu maksa aplikasi di luar sistem pikeun masang dirina ku hidung dina milih sanés dina sistem file?

  12.   arthur molina cenahna

    Jelas pisan, kuring tungtungna ngartos naha nalika kuring nganggo cd live Slax, dumasar kana Slackware, kuring dipasang dina mnt sareng sanés dina média. Salam.

  13.   Wibort cenahna

    Tulisan anu saé, lengkep pisan, hatur nuhun kana kontribusina.

    Pdta. Aturan Sonata! 😛

  14.   Roy cenahna

    Saé pisan. Hatur nuhun pikeun nanem modal.

  15.   jeodriht cenahna

    Tulisan anu saé pisan, hatur nuhun pisan kana inpormasi na!

  16.   jeronimosteel cenahna

    Halo, dimungkinkeun pikeun ngaunduh pituduh ieu dina pdf atanapi dokumén pikeun nyetak janten kuring tiasa maca kalayan tenang dimana waé, upami tiasa, pasihan tautan, bye hatur nuhun pisan

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Hello.
      Anjeun tiasa nyetak langsung ngalangkungan peramban anu sami, atanapi anjeun tiasa nyimpen halaman ieu (File-Save) teras dicetak di bumi.

      Mudah-mudahan kuring parantos ngabantosan anjeun 😉
      Salam sareng wilujeng sumping di blog.

  17.   benybarba cenahna

    kaleresan mangrupikeun anu paling didokumentasikeun sareng diringkeskeun yén kuring parantos ningali ucapan salamet ka panyipta tulisan ieu

  18.   Oscar cenahna

    Hatur nuhun kana kontribusi na !!! Hadir pisan pikeun milari naon anu lumangsung!

  19.   bisa cenahna

    Diréktori / dev / pinuh ku file, anu nunjuk ka alat "sanés drive" (port serial, paralel, fisik atanapi virtual disk drive ... bla, bla, bla) sésana, saé pisan!

  20.   Belen cenahna

    Halo, saé pisan kanggo anjeun sadayana, dina rekomendasi ti rerencangan kuring sumping kana halaman wéb anu saé ieu sareng diajar langkung seueur ngeunaan Linux, kuring masih gaduh seueur mamang nyaéta sigana kuring parantos biasa ngagunakeun windows, tapi nalika ningali babaturan komputer kuring reuwas sareng ku kuring hoyong terang langkung seueur.

    Batur terang dina windows aya partisi logis (disk C, disk D) dina Linux kumaha kuring tiasa ngalakukeun éta kusabab ningali dina windows upami aya kajadian kuring ngahapus C sareng ku cara cadangan anu kuring simpen dina DI tiasa pulih deui dina Linux kuring henteu terang kumaha kuring leungit pisan.

    Nya kuring miharep anjeun ngabantosan kuring, kuring resep Linux sareng kuring hoyong anjeun ngabantosan kuring.

    permios

    1.    elav cenahna

      Halo Belen:

      Nya, hal anu pangpayunna sareng anu mendasar nyaéta hoyong diajar, sareng tétéla anjeun gaduh anu nyéépkeun. Naséhat kuring nyaéta anjeun mimiti maca Artikel ieu sareng tautan anu anjeun tiasa mendakannana.

      Nanging, pikeun ngalakukeun hal anu sami sapertos dina Windows hal éta kawilang gampang, anjeun kedah misahkeun partisi pikeun / bumi. Tapi sakumaha anu kuring carioskeun, upami anjeun henteu terang ngeunaan Sistem File di Lisénsi / Linux Ubuntu, Kuring pikir anjeun kedah mimitian ku tulisan éta 😉

      1.    Belen cenahna

        Hatur nuhun pisan, anjeun terang dugi ka kuring tiasa maca, kuring nembé terang yén éta téh sebaran, kuring resep pisan kana kubuntu, kuring ningali batur tapi nami na sigana pikaresepeun pikeun kuring> .. <Kuring bakal ngamimitian ngaléngkah munggaran 🙂 hatur nuhun teras-terasan, kuring bakal masihan koméntar ngeunaan kaayaan kuring sareng Linux.

        Aduh 🙂

        1.    elav cenahna

          Pilihan anu saé pisan _ _ ^

  21.   Konzentrix cenahna

    Tutorial anu saé pisan, leres pak. Éta nunjukkeun yén anjeun parantos ngalaksanakeunnana. Pikeun anu henteu ngartos pisan éta bakal ngabantosan pisan sareng pikeun urang anu langkung nempatkeun éta janten peringatan anu pikaresepeun pikeun dibaca.

  22.   Goku cenahna

    Wilujeng énjing, kuring resep pisan kana tulisan anjeun. Abdi gaduh mamang:
    Kumaha kuring tiasa nyimpen file kana diréktori akar? Naha éta / bumi parantos pinuh sareng kuring hoyong terang naha diréktori / tiasa dianggo pikeun langkung seueur rohangan, aya langkung ti 20 Gb anu kuring hoyong mangpaatkeun. Abdi teu hoyong kedah ngarobah ukuran partisi. Nuhun kana bantosanana.

  23.   Rodolfo cenahna

    Tulisan anu saé pisan, selamat sareng teraskeun, kuring nuturkeun anjeun sareng tong hilap kuring sok ngajak anjeun terang BSD (sistem operasi)

  24.   Samuel cenahna

    Pagawean anu saé, jelas pisan. Hatur nuhun…!

  25.   portir cenahna

    Sae pisan tina anu paling lengkep anu kuring kantos tiasa baca dugi ka ayeuna.

    Salam.

  26.   Jose cenahna

    Halo, kuring naroskeun ka naon angka Linuxuser diwangun sareng kuring parantos ningal dina situs internét anu béda. Hatur nuhun sateuacana kanggo waleran anjeun.

  27.   Alejandra Diel cenahna

    Hebat !! Kuring gaduh Huayra dipasang dina jaringan sakola kuring sareng aranjeunna langkung saé tibatan Windows. Inpormasi éta kapaké pisan pikeun kuring. Hatur nuhun pikeun ngabagi !!

  28.   Simon Valdes cenahna

    Hatur nuhun, padamelan anu saé, ieu parantos mupus seueur mamang sareng ngabantosan kuring supados paréntah pikeun dunya Linux langkung gampang.

  29.   Nicolas cenahna

    Halo, kuring gaduh ultra sareng disk hibrida sareng Abdi hoyong masang sadayana anu disebat di awal bagian ssd, kuring milarian sareng kuring henteu mendakan hal anu khusus tapi catetan ieu http://www.linux-es.org/node/112 éta tina naon anu kuring ngarepkeun mimitina, aranjeunna kedah janten / bin /, / boot / sareng / dev / diréktori.
    Naon anu anjeun pikirkeun? Surak!

  30.   VMS cenahna

    Sae pisan, kaleresan hanjelu sabab kaseueuran urang henteu terang jenis ieu, komo deui, parantos lami nganggo linux. Hal anu paling matak sedih nyaéta dina lima menit kuring bakal mopohokeun sagala hal. Tapi maca ieu parantos saé pisan pikeun kuring. Kuring mikir ngagunakeun dua cakram kanggo sebaran anu sami sareng éta sababna kuring milari jinis inpormasi ieu. Pitunjuk ieu cool.

  31.   MIGUEL SANCHEZ TRONCOSO cenahna

    Tulisan anu saé, lengkep pisan.

    Ti ayeuna kuring nuturkeun blog anjeun

  32.   L3x cenahna

    Halo sadayana. Kuring kedah terang kumaha ngadamel inpormasi bantosan aplikasi QT (C ++) anu diaku ku paréntah lalaki. Naha aya anu terang dimana file-file anu aya hubunganana sareng paréntah linux ???? Nuhun sateuacanna.

  33.   Rollers cenahna

    Mangpaat pisan, hatur nuhun

  34.   Rollers cenahna

    Patarosan kuring, dina DOS, pikeun nyalin atanapi ngalih kuring nganggo c: salaku root sareng tujuanna jalurna ti c: \ sareng saha anu henteu terang dimana ngamimitianna ???? '

  35.   Matthias cenahna

    Kontribusi anu saé pisan, kuring henteu kantos masihan seueur koméntar kana blog sareng barang-barang, tapi padamelan anjeun parantos saé pisan, kuring kantos maca dimana-mana sareng diajar seueur ... tapi ieu nempatkeun sagala rupa dina tempatna sareng kuring pikir éta uji ieu bakal emosi rongkah.

  36.   Harry cenahna

    Kontribusi anu saé. Hatur nuhun pisan kana inpormasi !.