Hukum SOPA, ka mesin pembeku ... kanggo ayeuna

Anu jahat RUU SOPA, anu dihaja bloquear halaman wéb anu aya Tumbu kana eusi ditangtayungan ku hak cipta ogé nerapkeun sababaraha larangan anu ketat, parantos «beku»Ku Kongrés Amérika Serikat dugi konsensus kapendak sareng kriteria dihijikeun perkawis éta.

Ku cara kieu, tagihanana moal aya deui sora dina 24 Januari sakumaha anu direncanakeun.


Kaputusan na sumping ti Gedong Bodas nyalira, anu mendakan hukum éta henteu ngahasilkeun. "Sedengkeun kami yakin yén pembajakan online mangrupikeun masalah serius anu meryogikeun réspon législatif anu serius, kami moal ngadukung panerapan anu ngirangan kabébasan éksprési, ningkatkeun ancaman kaamanan, sareng ngarusak dinamika global sareng inovasi Internét," anjeunna nyebarkeun dina pernyataan, ditandatanganan ku tilu panasehat ka Présidén Barack Obama.

RUU SOPA dirancang pikeun ngudag situs wéb anu nawiskeun salinan ilegal musik, pilem sareng program tipi kalayan "total impunity". Bahkan bakal nguatkeun Dinas Kehakiman sareng anu gaduh hak cipta pikeun meryogikeun mesin pencari pikeun ngahapus tautan kana situs "khusus" pikeun ngalanggar hak cipta.

Kusabab proyék SOPA janten terang dina Oktober 2011, éta parantos nyababkeun langkung ti hiji reaksi ti para pembela kabébasan internét sareng perusahaan internét, sapertos Google, Yahoo, sareng Facebook, anu ngaku yén aturan ieu tiasa ngalambatkeun inovasi sareng neken kabébasan éksprési.

Bacaan politik anu dilakukeun ku seueur média nyaéta yén tekanan anu dilakukeun ku raksasa Google, Yahoo, Twitter sareng Facebook, dina panentang SOPA (aranjeunna ngancam ngalumpuhkeun operasina tanggal 18 Januari, salaku protés) ngadorong kaputusan DPR Bodas Sareng urang kedah henteu mopohokeun pentingna SOPA diantara rébuan warga anu ningali dina draf peraturan ieu penaklukan hak-hak sipil anu jelas (halaman wéb tiasa diblokir tanpa pangadilan sateuacanna).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   licik cenahna

    Hayu urang tingali kumaha kajadian ka PIPA ayeuna.

  2.   Superk cenahna

    Nya, tingali naha éta kualitasna goréng, bahkan teu beku éta tahan -_-
    http://alt1040.com/2012/01/lamar-smith-el-impulsor-de-sopa-confirma-que-la-ley-seguira-adelante-en-febrero

  3.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Waduh ...