Nvidia: supir masalah

Nvidia parantos mutuskeun pikeun miceun driver anu anyar na tina server na, GeForce 196.75 kumargi seueur pangguna anu ngalaporkeun bug sareng masalah, bahkan dugi ka ngahasilkeun kartu GeForce na kaduruk tina overheating. Masalahna nyaéta supir ieu ujug-ujug mangaruhan kadali kipas kartu vidéo nyababkeun éta lirén damel. Tétéla supir Linux pang anyarna ogé ngagaduhan masalah sapertos kieu: www.chw.net/2010/03/nvidia-problemas-de-driver-tambien-bajo-linux/


Nvidia's Aaron Plattner ngaluarkeun pengumuman resmi anu nyatakeun yén masalah kagancangan kipas ogé aya dina supir 195.36.08 sareng 195.36.03 pikeun Linux, pangguna anu nganggo vérsi ieu kedah ngahanca supir kana vérsi anu lami 190.53.

Henteu, teu kadeuleu, anjeun ngan ukur mastikeun Alberto Milone tina daptar Canonical. Khususna, berita sapertos kieu, sakumaha dikonfirmasi ku sumber ti Nvidia, Supir anu terakhir dileupaskeun gaduh bug bahaya dina manajemen kipas grafis ngalangkungan parangkat lunak. Bug ieu nyababkeun, dina kaayaan anu tangtu, kipas na eureun damel, ngeureunkeun sareng nyababkeun grafik janten panas teuing, bahkan ngarah ka tampilan artefak grafis sareng dina kasus anu paling parah maotna GPU.

Ieu serius pisan. Kuring terang kasus kolega anu parantos ningali kumaha laptopna teras-terasan deui ka jasa téknis pabrikan kusabab grafik na sacara misterius lirén damel. Dina kasus ieu éta utamina patali sareng masalah dina solder chipset. Tapi waktos ieu éta serius pisan kusabab kuring ogé ngagaduhan laptop sareng grafik Nvidia sareng kuring ngémutan ninggalkeun driver 190.53 pikeun anu langkung ayeuna sareng pastina urang sadayana tiasa mikir pikeun ngapdet driver urang. Warta anu saé na nyaéta dina kasus anu paling parah laptop kuring masih dina garansi, tapi pastina aya pamiarsa anu tiasa ditingali dina hal ieu sareng alat-alatna parantos teu aya garansi. Sareng éta bakal janten padamelan sadidinten. Sareng éta Lucid Lynx ngempelkeun supir anu kapangaruhan ku bug ieu (195.36.08).

Bug biasana mangaruhan supir 196.75, 195.36.08 sareng 195.36.03. Untungna, béwara diumumkeun tina forum tina Nvidia bari ieu ditarik tina halaman wéb unduhan resmi.

Kanggo ayeuna Canonical parantos aya bewara sareng nyarankeun ngagunakeun supir gratis anyar bari teu aya hiji solusi pikeun bug ieu atanapi dina vérsi sateuacan Lucid nganggo driver 190.53 sacara standar.

Aya sora anu panasaran naon anu kajantenan di Nvidia ngarah boga kasalahan ieu. Aya sora sanés anu heran naha asupna anu pikasieuneun ieu. Kami ngan ukur henteu hoyong éta kajantenan ku saha waé, maka nada tina tulisan ieu.

Inpo nu leuwih

Ditempo dina | Ubuntising planét


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Bernardo leon cenahna

    Hatur nuhun pikeun peringatan .. Kuring persis mikir pikeun mésér laptop nganggo nVidia sareng masang linux dina éta .. hatur nuhun.