Survey bulan

Kami nyebarkeun hasil survey bulan kamari: anu mana distro pangsaéna? Sareng kami muka patarosan anyar bulan ieu: Naon klien bittorrent pangsaéna pikeun linux? Pikeun sora parantos nyarios!

Hasil survey sateuacanna

Ubuntu: 816 sora (50.34%)
linux mint: 215 sora (13.26%)
bengkokan: 163 sora (10.06%)
Debian: 113 sora (6.97%)
cuk: 81 sora (5%)
Fedora: 75 sora (4.63%)
nu lain: 66 sora (4.07%)
OpenSUSE: 51 sora (3.15%)
anak anjing Linux Ubuntu: 20 sora (1.23%)
sabayon: 12 sora (0.74%)
PCLinuxOS: 9 sora (0.56%)

Anu matak yén Ubuntu + Mint + Debian nampi ampir 70% tina sora. Dina tempat katilu anu pantes nyaéta Arch, ninggalkeun Fedora sareng Mandriva anu jauh pisan. Hasil anu pikaresepeun. Naon anu anjeun pikirkeun?

Polling anyar bulan ieu

Klién bittorrent pangsaéna nyaéta ...Panalungtikan Market


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

23 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Siap! 🙂

  2.   guidoignatius cenahna

    Hatur nuhun!!!!! Kuring bakal nyobian kirang lega !!

  3.   dulur cenahna

    Ubuntu kasohor pisan, sareng upami anjeun biasa teuing sareng hoyong robih, anjeun tiasa ngalih kana Mint atanapi Debian. Kuring mikir nyobian Squeeze sareng LMDE pikeun hijrah ka payun, kuring nyobian Fedora kamari sareng kesan mimiti kuring nyaéta kuring resep Ubuntu. Mandriva, Arch sareng OpenSuse ogé aya dina rencana kuring, salian ti Pardus. VirtualBox badé ngaroko!

  4.   Marcosshipe cenahna

    Kuring nyarankeun debian, yén sanaos bungkusna sakedik mundur, stabilitasna karaos, kumargi hal-hal anéh anu kajantenan anjeun di Ubuntu lirén kajantenan ku anjeun sabab upami xD
    Kuring nganggo uji coba sareng repos multimédia sareng kuring bodo, henteu masalah.
    lengkungan nyobian na éta saé pisan, tapi peryogi langkung waktos pikeun nyiapkeunnana

  5.   guidoignatius cenahna

    Tempat katujuh anu pantes pikeun «Lain», teu aya anu nyarios nanaon? 😛

    Kuring henteu terang ngeunaan anjeun, tapi éta ampir pasti yén hasilna bakal kirang langkung tina éta, sanaos patarosan aktual tina survey "anu distro pangsaéna" naroskeun anu sanés. Naha anjeun ngartos naon anu kuring pikahoyong? Sigana mah aranjeunna ngajawab anu mana anu paling populér….

    Rangkulan !!

  6.   Alex cenahna

    Nya, kuring tiasa nyebatkeun anjeun yén Ubuntu parantos diungkulan pisan, sahenteuna dina pangalaman kuring Ubuntu jalan saé pisan, éta henteu ngadat (tingkat stabilitas anu luhur pisan dugi ti vérsi 10.04), masang aplikasi langkung gampang tibatan anu kantos, anu nyetir. damel 100% sareng dukungan ageung ti masarakat ngajantenkeun kahirupan langkung gampang. Dina 2010 kuring nyayogikeun Mandriva, OpenSUSE sareng Ubuntu sareng kuring tetep lengket sareng Ubuntu. Tapi éta gumantung kana jinis pangguna upami Mandriva atanapi Debian dianggo langkung saé pikeun anjeun, maka éta bakal janten distribusi anu pangsaéna dina pendapat anjeun. Anu penting urang sadayana nganggo Linux, urang kedah bangga kana éta. Surak !!

    PS Hapunten anu henteu aya aksenna tapi kuring nyerat tina kindle sareng ngan ukur keyboard na basa Inggris.

  7.   Alex cenahna

    Tangtu. Kriteria pikeun nangtoskeun distro anu pangsaéna seueur pisan. Sakitu seueur hal anu kedah dievaluasi, ieu ngabutuhkeun kajian anu jero anu survey anu teu tiasa diliput. Tapi saé upami ideu anjeun dipikaharti. Ku jalan kitu, saur anjeun, mana anu distro pangsaéna? Atanapi anu paling cocog pikeun anjeun dina sadidinten?

  8.   guidoignatius cenahna

    Tingali, pikeun genah kuring nganggo Ubuntu, kuring ngamimitian sakitar 9 taun ka pengker ku Slackware sareng kuring leres-leres diajar kumaha OS tiasa dianggo (milari inpormasi ti Slack sareng anjeun bakal terang kunaon kuring ngawartosan anjeun) nganggo distro ieu.
    Teras kuring gaduh webserver / mailserver didamel dina Debian sareng éta tiasa dianggo saé pisan dina Pentium II.
    Éta ogé gumantung kana panggunaan anu dipasihkeun pikeun unggal hal, pikeun perusahaan henteu aya anu saur kuring…

    Naha anjeun terang naon topikna? Kuring pikir yén ku ubuntu anjeun henteu diajar linux nyalira, anjeun diajar ubuntu… .kacuali anjeun tiasa ngonpigurasikeun sérver sareng barang anu nganggo distro éta. Kalayan slackware kuring terang yén upami kuring hoyong gaduh aplikasi, kuring kedah nyusunna, milari katergantungan jsb ... Maksadna, kuring diajar Gnu / linux.

    Ayeuna kuring tiasa ngalakukeun éta sareng debian, ubuntu sareng distro sanés ... kumargi panginten kuring diajar Gnu / linux ... ubuntu ngadeukeutkeun jalma ka GNu / linux, tapi numutkeun kuring mah henteu ngajarkeun aranjeunna Gnu / Linux.

    Pariksa koméntar kuring dina tulisan ieu: http://usemoslinux.blogspot.com/2011/02/como-usar-siempre-la-ultima-version.html sareng anjeun bakal ningali kunaon kuring nyarios yén jalma diajar ubuntu sanés Linux

  9.   Jorao cenahna

    Sigana henteu anéh pikeun kuring. Éta rada atra.
    Arch pohara saé tapi kasép pisan pikeun ngonpigurasikeun sadayana ku panangan sareng anu ngajauhan pangguna ti dinya.

    sls

    Jorao

  10.   guidoignatius cenahna

    EÉRENDIL, kuring ngirim koméntar anu lumayan panjang sareng éta henteu diterbitkeun, naha ku sababaraha alesan?
    hatur nuhun sareng rangkulan !!!

  11.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Pantulan anu pikaresepeun!

  12.   guidoignatius cenahna

    Alex moal aya anu nyarios anu sanés, tangtosna anjeun milih distro anu anjeun raoseun paling raoseun, tapi kusabab éta anu paling raoseun éta henteu hartosna yén éta anu pangsaéna.

    Tingali kana Window $, sadayana salajengna, salajengna sareng anjeun damel na hanjakalna éta mangrupikeun OS anu paling populér, naha? kanggo merenah ... sanés sabab éta langkung saé sareng urang sadayana terang yén ...

    Naha ideu kuring dipikaharti? Abdi pikir ayeuna upami kuring kedah ngartos

  13.   Alex cenahna

    Nya, kuring parantos nambihan pikeun nyusun, milari kagumantungan sareng ngubaran naon anu kajantenan di tukangeun windows Ubuntu kuring, sareng kuring parantos diajar di dinya. Kuring ngarti yén sacara distro ngajantenkeun jalma-jalma teu resep tapi percanten ka kuring, éta langkung gumantung kana motivasi masing-masing jalma pikeun diajar tibatan distro anu aranjeunna anggo. Ayeuna anjeun nyebatkeun slackware kuring bakal nyobian sabab kuring resep nyobian hal-hal anyar.
    Nuhun kana tautanna. Kuring badé ngadugikeunana. Salam!

  14.   Alex cenahna

    Réréncangan saur kuring anu urang sadayana satuju nyaéta konsol atanapi terminal kalayan téks na sapertos puisi sistem GNU / Linux

  15.   matias cenahna

    Mario Fajardo, kumaha anjeun henteu kantos nguping ngeunaan Linux Mint?
    Kuring ngajak sadayana Ubunteros nyobian Linux Mint salami sababaraha dinten !!!

  16.   Viper cenahna

    Susu, upami patarosan éta distro naon anu anjeun anggo, henteu kunanaon, tapi 50% nyarios yén distro anu pangsaéna nyaéta Ubuntu, jelas aranjeunna henteu acan nyobian deui. Kuring parantos nganggo Ubuntu (lami), Slackware, Debian, sareng Arch.

    Ayeuna kuring cicing sareng Arch tanpa ragu.

  17.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Abdi nuju uji coba Arch sareng kuring resep pisan ...

  18.   Alex cenahna

    Kuring henteu nolak kanyataan yén sakapeung sababaraha hal henteu jalan pisan. Kuring ngagaduhan masalah sareng kartu jaringan nirkabel kuring dina versi lami Ubuntu, tapi tim pangembanganana damel pisan pikeun ningkatkeun aspek-aspek éta, janten dinten ayeuna kuring tiasa nyaritakeun yén sagala anu aya dina Ubuntu tiasa dianggo 100% pikeun kuring. bungkusan anu ku hiji dipiceun henteu masalah sapertos kitu ogé aya seueur dokuméntasi perkawis éta. Salaku conto, kuring henteu resep épolusi sareng kuring teras masihan "sudo purge" teras ngagentos ku thunderbird. Anjeun kedah ngamankeun deui "liang" sésana tapi gampang pikeun milarian pitulung. Ngeunaan hal-hal ieu, béréskeun. Sanaos ieu ngagaduhan cita-cita ngajantenkeun hirup langkung gampang pikeun anu anyar, masih kénéh aya konsol pikeun urang anu resep ngetik. Ieu mangrupikeun pilihan kanggo anu hoyong ngagunakeunana, tong nganggo upami anjeun teu resep.
    Tapi urang bakal teras tumiba kana hal anu sami, éta sapertos langkung resep mobil rata atanapi mobil otomatis, masing-masing milih mobil anu aranjeunna paling resep. Surak !!

  19.   @llomellamomario cenahna

    Anu kuring wadul nyaéta konsol disumputkeun sakedik deui unggal waktos, nalika éta henteu kedah sapertos kitu, sajaba écés masalah Salajengna, Nampi, Rengse. Sareng mangtaun-taun ngalangkungan, Ubuntu masihan kuring langkung seueur masalah, sareng kuring akhirna milari jalan anu sanés, hal anu panasaran yén sababaraha hal tiasa dianggo "di luar kotak" (hal anjeun) sareng anu sanésna henteu. Ogé ka salah sahiji 3 sareng CD gunana pikeun ngalereskeun Windows / Linux mess (kasus kuring). Sakumaha ceuk batur, "hal ebu soda" xD

  20.   @llomellamomario cenahna

    Éta bakal pikeun naon, leres? xD

  21.   @llomellamomario cenahna

    Kusabab kuring ngagaduhan sakedik henteu resep ka Ubuntu, sareng nalika kuring milari distro énggal kuring biasana nyaring turunan Ubuntu.

    Edito: Saatos ningali kuring resep naon anu kuring tingali sakedik kirang. Masang sareng sadayana jalan. Kusabab ieu raos pikeun kuring éta khususna goréng, kuring resep gaduh sakedik langkung dikontrol tibatan sistem kuring, sanaos kanggo kolot kuring anu hoot. Dumasar kana Debian sareng Ubuntu: Upami éta Debian kuring moal ngagaduhan masalah (kacuali panginten kanggo bungkus anu condong janten sakedik langkung ketinggalan jaman pikeun masihan stabilitas tambahan) tapi upami anjeun nyarios ka kuring Ubuntu ... Tina Potret layar, sigana "Manajer parangkat lunak" ngeureunkeun apt-get bahkan henteu titik ngabandingkeun sareng Ubuntu, sigana langkung saé langkung saé, tapi kuring masih henteu resep ide yén éta dumasar kana Ubuntu. Pangalaman goréng kuring sareng anjeunna, xD

  22.   @llomellamomario cenahna

    Kuring malahan bakal wani nyarios yén sajak ieu mangrupikeun kaajaiban.

  23.   @llomellamomario cenahna

    Éta Ubuntu sareng Debian nyandak sora normal. Kumaha upami kuring henteu maca nanaon tentang Mint, kuring bakal nalungtik ngeunaan éta. Héran kuring yén Arch aya dina tempat ka 3, anu khusus pisan. Kacuali Arch, preferensi pangguna lumayan pas kuring.