Survei Pangembang Stack Overflow 2021: Ngalanglang hasil taun

Survei Pangembang Stack Overflow 2021: Ngalanglang hasil taun

Survei Pangembang Stack Overflow 2021: Ngalanglang hasil taun

Platform publik anu kawéntar sareng veteran "Stack Overflow" dianggo ku jutaan profesional IT salami mangtaun-taun, utamina Pamekar (Programmer), Kusabab éta leres-leres manpaat pikeun anu kode, sareng anu dipikahoyong diajar, ngajar, kolaborasi sareng ngabagi kanyaho anjeun sareng batur, parantos nyebarkeun survey anu pang anyarna disebut "Survey Stack Overflow Developer 2021".

Sareng sapertos biasa, survey taun 2021 ieu nyandak kami data anu berguna sareng relevan sareng inpormasi anu pantes dipikaterang, utamina anu aya hubunganana sareng Sistem Operasi GNU / Linux y aplikasi / basa gratis sareng terbuka.

Google Trends 20-21: Software Gratis, Open Source sareng GNU / Linux

Google Trends 20-21: Software Gratis, Open Source sareng GNU / Linux

Sakumaha biasana, sateuacan diajar kana masalah ieu publikasi kami bakal ninggalkeun anjeun langsung di handap, tautan salah sahiji urang tulisan patali saméméhna jeung Tren IT, Pikeun aranjeunna anu hoyong ngagali kana daérah ieu dina hal Parangkat lunak Gratis, Sumber Terbuka sareng GNU / Linux:

"Sakumaha urang tiasa tingali, minat pangguna Internét ngeunaan Sistem Operasi GNU / Linux salami 12 bulan terakhir ieu mimiti luhur (98%, minggu katilu Méi 2020), sareng tren kalayan condong ka handap tetep rada stabil (74% minggu kahiji Nopémber 2020) dugi ka nutup dina tingkat anu sami (75% minggu kamari April 2021) saatos variasi tinangtu salami sésa période dianalisis. Sedengkeun, pikeun Spanyol perséntase pikeun kaping anu sami nyaéta 100%, 72% sareng 69%." Google Trends 20-21: Software Gratis, Open Source sareng GNU / Linux

Tulisan anu aya hubunganana:
Google Trends 20-21: Software Gratis, Open Source sareng GNU / Linux

Survei Pangembang Stack Overflow: Daptar survey taun 2021

Survei Pangembang Stack Overflow: Daptar survey taun 2021

Ngeunaan Survey Pengembang Stack Overflow

Sakeudeung sareng langsung, halaman wéb tina «tumpukan mudal», duanana dina basa Spanyol sareng Inggris, nyaéta:

"Situs tanya jawab pikeun programer sareng ahli IT."

Ku alatan éta, dina juta anu sami Profésional IT ti daérah naon waé sareng di luhur sadayana Pamekar aranjeunna tiasa gampang dinten saatos dinten, milarian atanapi nawiskeun elmu teras kumaha, ngabantosan, diajar, ngajar, kolaborasi sareng ngabagi sareng batur sakumna dunya.

Sedengkeun, survey taunan adat na disebut «Survei Pangembang Stack Overflow 2021» dasarna éta mangrupikeun cara anu saé pikeun ngumpulkeun sareng nganalisis inpormasi dumasar kana réspon anggota anu kadaptar dina platform tumpukan mudal. Seuseueurna ngeunaan alat sareng tren anu ngawangun bidang Pangwangunan parangkat lunak.

Salaku tambahan, survey pikeun taun 2021 ieu dilakukeun salami 25 Méi 2021 dugi ka 15 Juni 2021, sareng ieu diterbitkeun ngan sababaraha dinten ka pengker (02 / 08 / 2021). Sareng ngalangkungan langkung ti 80.000 ahli IT, khususna Pangembang Parangkat Lunak.

Ngalanglang sababaraha hasil anu penting

Ngeunaan Survey

  • Ampir 60% réspondén nyarios yén aranjeunna parantos diajar kode ti sumber online. Responden ngora condong diajar tina kursus online, forum, jeung sumber online séjén. Di réspon anu langkung lami, di sanésna, diajar tina hartosna langkung tradisional sapertos sakola sareng buku.
  • Kaseueuran pamilon survey asalna ti Amérika Serikat, India, Jérman, sareng Inggris sareng Irlandia. Sedengkeun, sapuluh nagara bagian luhur nyaris ampir 60% sadaya réspon.

Ngeunaan Pangembangan Software sareng Pamekar

  • 81% pamekar propésional padamelan sapinuh waktu, turun ti 83% dina 2020. Persentase pamekar propésional anu ngaku kontraktor mandiri, Pagawé Leupas, atanapi padamelan mandiri ningkat tina 9,5% dina 2020 janten 11,2% dina 2021, nunjukkeun poténsi padamelan teu aman atanapi pergeseran nuju pangaturan kerja anu langkung fleksibel.
  • Eksékutip senior sareng manajer condong gaduh paling seueur pangalaman coding, sedengkeun anu damel dina élmu data sareng pembelajaran mesin condong ngagaduhan pangsaeutikna, rata-rata kirang ti bahkan panaliti akademik
  • Taun ayeuna, React.js parantos ngirangan jQuery salaku kerangka wéb anu paling sering dianggo. Perl janten bahasa anu dibayar paling luhur taun ka tukang janten anu kalima paling dibayar taun ayeuna. Pamekar Clojure gaduh gaji rata-rata paling luhur, $ 14.000 langkung ti tempat kadua pikeun pangembang F #.
  • JavaScript nandaan taun kasalapanana berturut salaku bahasa pamrograman anu paling sering dianggo. Kanggo kaseueuran pamekar, pamrograman nyaéta program dina wéb. Python dagang tempatna sareng SQL janten basa katilu pang populerna
  • Python nyusul SQL janten téknologi paling populér katilu, sareng Node.JS janten téknologi pang populerna kagenep.
  • Langkung ti 50% jalma anu disurvei nyerat garis kode anu mimiti antara umur 11 sareng 17 taun.

Ngeunaan GNU / Linux

Kana patarosan Naon sistem operasi utama anu anjeun damel?, hasilna parantos éta Windows Éta kénéh sistem operasi anu paling populér, sanaos rada kirang di kalangan pangembang propésional. Lisénsi / Linux Ubuntu parantos kahontal a 25,32% diantara sadayana réspondén sareng a 25,17% diantara ukur Pamekar Parangkat Lunak anu kadaptar dina platform.

Naon sistem operasi utama anu anjeun damel?

"Kalayan ampir 80.000 réspon ti langkung ti 180 nagara sareng daérah gumantung, Survey Pangembang Tahunan urang nalungtik sadaya aspek pangalaman pamekar, ti kapuasan padamelan sareng padamelan padamelan dugi ka pendidikan sareng opini ngeunaan perangkat lunak kode. Dibuka." Survei Pangembang Tahunan Stack Overflow

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Pondokna, ieu survey anyar taun 2021 ti halaman wéb anu kawéntar disebut "Stack Overflow" diterbitkeun dina nami "Survey Stack Overflow Developer 2021" Sakumaha biasa, éta nyandak kami data anu berguna sareng relevan sareng inpormasi anu pantes dipikanyaho, sapertos Profésional IT ti daérah naon waé sareng khususna salaku Pamekar (programer).

Kami arepkeun yén ieu publikasi bakal kapaké pisan pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun paningkatan, kamekaran sareng difusi ékosistem aplikasi anu sayogi «GNU/Linux». Sareng tong lirén ngabagi éta ka batur, dina halaman wéb paporit, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial anjeun atanapi sistem olahtalatah. Akhirna, buka halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.