systemd ngenalkeun "su" na nyalira

Lennart Poettering nembé dileupaskeun di jero systemd paréntah "cangkang machinectl" anu fungsina pikeun nyiptakeun sési istimewa diasingkeun tina sési aslina, sapertos paréntah Unix anu lami "su". Katerangan Lennart éta salajengna:

Nya, aya diskusi anu panjang ngeunaan ieu, tapi masalahna nyaéta naon anu sakuduna dilakukeun ku 'su' henteu jelas. Di hiji sisi éta diperkirakeun muka sési anyar sareng ngarobih sababaraha parameter kontéks palaksanaan (uid, gid, env, ...), sareng di sisi anu sanésna bakal diwariskeun seueur konsep ti sési aslina (tty , cgroup, audit, ...). Kusabab éta ditetepkeun sacara leupas éta saleresna campuran anu ahéng tina parameter lami sareng énggal. Pikeun ngajaga ieu sakedik diatur, kami mutuskeun pikeun ngarobih minimum anu mutlak, sareng anu ngaluarkeun XDG_RUNTIME_DIR, khususna kusabab XDG_RUNTIME_DIR gandeng ku ngajalankeun sési / audit sareng kami henteu ngarobih. Sabalikna, urang ngan saukur miceun éta.

Pondokna: "his" mangrupikeun konsép rusak. Éta nawiskeun anjeun jinis cangkang, sareng henteu kunanaon waé pikeun dianggo pikeun éta, tapi éta sanés lebet lengkep, sareng henteu kedah bingung pikeun na.

Ieu parantos datang sababaraha kali, tapi teu aya anu robih, janten kuring nutupkeunana. Kuring ngarti yén ieu matak lieur sareng teu disangka-sangka, tapi ieu UNIX ... »

Pidéo ieu nunjukkeun panggunaan paréntah cangkang machinectl di Fedora Rawhide (cabang pangwangunan) kalayan systemd 225 (pelepasan stabil di hareup)


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

105 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Edu cenahna

    Dugi nalika penetrasi invasif SystemD kana jantung kernel Linux?, Ku kasuburan pangguna aranjeunna henteu sadar yén Lennart Poettering, hoyong ngagentos éntri "su" dina akar sistem [root] ku login na ngalangkungan na SystemD?, Ku cara éta anjeun hoyong ngendalikeun sadaya pangguna tina akar sistem. Lanceukna gedé ?.

    SystemD saéstuna mangrupikeun mini kernel kadua sareng nutupan bug, tanpa nyayogikeun naon-naon salaku alternatif pikeun ningkatkeun SysV init anu nuju diganti. Upami anjeun lebet kana kode sumber SystemD, anjeun bakal aya bewara yén teu aya koméntar sareng éta kosong, kuring miharep anjeun henteu ngahapus koméntar ieu.

    1.    kbut cenahna

      Naon masalahna sareng pamekaran énggal? Upami éta henteu kapaké engké, éta moal dipaké. Sakumaha saderhana éta. Upami sysv saé pisan maka sadayana bakal nyoko. Tungtungna anu pangsaéna / paling raoseun dianggo

      1.    yukiteru cenahna

        Anjeun salah kami henteu ngalawan kamajuan anyar, anjeun ngalawan NIH masif Lennart sareng tim sistemd na, nyiptakeun deui roda sareng dina waktos anu sami megatkeun kasaluyuan sareng seueur aplikasi.

    2.    jahat cenahna

      Pangguna Windows nyarioskeun tentang pangendali pangguna sareng penetrasi invasif, naon troll 😀

      1.    butut cenahna

        Éta pikeun ngartos koméntar anjeun ka jalma anu henteu nganggo SystemD, kumaha anjeun nganggo Fedora percobaan Red Hat pikeun ngaluncurkeun vérsi anu énggal, dimana Lennart Poettering pangembang SystemD tiasa dianggo, anu badé ngeureunkeun kaamanan sistem tina akar, ngenalkeun Kontrol Login na nyalira, antukna janten kernel-LenuX / SystemdOS na, pikeun dipasarkeun ka dunya gratis, mangrupikeun impian anu lami ti Beureum.

      2.    x11 tete11x cenahna

        @worn, jelema anu make Windows nyebutna hahahahahaha

      3.    Minsaku cenahna

        Pamaké éta nganggo naon anu kaluar tina aranjeunna sareng meureun dina waktos éta dina Win ti kabutuhan, sajaba ti naon anu anjeunna nyarioskeun mangrupakeun bebeneran anu hébat pisan, bangsat saha waé éta.

        Kodeu sumber tanpa koméntar ... sigana kuring mah aranjeunna henteu hoyong ngagampangkeun pamahaman kode atanapi ngadorong partisipasi, sabab éta bakal.

      4.    eliotime3000 cenahna

        Sareng langkung seueur troll nyaéta anu nyerat tina distro panggunaan umum anu paling jero tina SystemD anu dipiboga. : v

    3.    Henteu tibrooklyn cenahna

      Sababaraha hal leutik. Mimiti "su" mangrupikeun program anu mangrupikeun bagian tina inti sistem operasi anu biasa dikenal salaku Linux, tapi "su" sanés bagian tina kernel Linux. Éta program inti nyaéta GNU.

      Kadua. Ngaganti mangrupikeun inti tina Linux, sanés sabab naon waé anu bakal dianggap titilar anu teu keuna, saolah-olah éta kultus. Upami aya anu langkung saé kaluar, éta bakal diganti.

      Émut, kuring henteu nyebatkeun yén "cangkang machinectl" langkung saé tibatan "su", kuring nembé terang ayana anu munggaran sareng kuring rada panasaran. Kuring badé nalungtik, tapi kuring masih teu ngagaduhan opini mana anu langkung saé.

      1.    Pemberontakan cenahna

        Sawaréh kuring satuju sareng anjeun, di tempat sanés kuring nyerat hal anu sami sareng anu anjeun carioskeun. Tapi batur anu asalna ti Fedora katingalina rada bias. Kuring asalna tina salah sahiji seueur "buntus". Abdi ti Peppermint 6 sareng anu janten masalah kuring nyaéta cara aranjeunna ngalakukeun éta. Kuring resep kana inovasi, tapi henteu ngorbankeun masarakat. Seueur jalma ningali fragméntasi GNU / Linux salaku kalemahan, kuring ningali éta salaku kakuatan. Upami sanés pikeun fragméntasi, saha anu bakal nyegah kakaisaran téknologi anu hébat "anjeun namina" tina ngajaga bagian tina GNU / Linux? Nalika aranjeunna nyarioskeun di dieu, katingalina hala'u ku buuk.

      2.    x11 tete11x cenahna

        Éta bohong sapertos kuil yén "saha anu asalna ti Fedora bias"

        Sareng kumaha upami kuring? Kuring nganggo Fedora sababaraha minggu ka pengker, sateuacan kuring aya di KaOS, kuring nganggo Archlinux lami, kuring gaduh server homemade dimana kuring nganggo Debian 8, sareng nebak naon anu aranjeunna sadayana sami? Paké systemd ...

        Sareng anu parantos terang kuring terang yén kuring nganggo Funtoo sakitar 1 taun, (anu kuring hijrah ti Gentoo) .. sareng kuring satuju sareng notfrombroklin, kanyataan yén urang nunjukkeun simpati ka sistemd, naha éta ngajadikeun urang "bias"? ….

        sareng .. kumargi aranjeunna terang pisan kunaon aranjeunna henteu ngamimitian garpu? (Atanapi aranjeunna ngalakukeun "Argentinazo"? Perhatosan, kuring Argentina, sareng pikeun anu henteu ngartos naon anu kuring hartosna, kuring bakal ngajelaskeun: dasarna di Argentina umum pisan pikeun sadayana jalma pikeun nyiptakeun "sutradara téknis" nyaéta, sadayana "terang naon anu kedah dilakukeun" sareng "kumaha carana ngalakukeun éta" sareng "naon anu pangsaéna" tapi teu aya anu salah: v hahaha) Kuring ngamimitian saur Fedora, teras Archlinux ngabawa salaku bendera, teras Opensuse, sareng nalika Debian ngadopsi éta , saréréa kaleungitan pipikiran, Aranjeunna gaduh waktos anu cekap pikeun "ngalawan" atanapi "nganyatakeun rasa hanjakalna" tapi teu aya anu ngalakukeun nanaon ... janten ayeuna pikeun nyepeng, atanapi nuturkeun filosofi parangkat lunak gratis, forking, éta naon kode na , Kuring pribadi gaduh kaitannana sareng systemd, tapi kuring terang 2 lonceng, sysadmin anu ngangluh ngeunaan log binér bug bajingan anu kadang-kadang Systemd (atanapi anu ageung sapertos pidéo anu dimuat synflag bursting Systemd), sareng anu sanés hand I know sysadmins anu bersyukur pikeun "jasa" Systemd anu ngajantenkeun anjeun gampang enya, diantarana ningkatna jilid jauh ... naon anu kuring terang, kuring sanés sysadmin, abdi murid rékayasa sistem, sareng aya jalma gélo anu kuring resep sintaksis unit sareng ngamungkinkeun kuring ngahartikeun jasa dropbox anu dina kaayaan init kuring henteu pernah tiasa ngajalankeun éta

      3.    BSD cenahna

        Anjeunna prihatin ngeunaan penetrasi systemd kana akar sistem, anjeunna hoyong ngeureunkeun kaamanan sistem, sareng sistemna ngan ukur gumantung kana "systemd login" na, tanpa masihan detail sakumaha anu aranjeunna lakukeun sareng KDBUS, ngatur pikeun nempatkeun kernel linux ku pagawé Lennart sareng perusahaan, ngalakukeun panambangan ulang D-BUS di jero kernel, dina modeu lindung, aranjeunna ngalirkeun kode pangguna ka rohangan kernel, tapi pangguna tetep cicingeun ngeunaan masalah sareng busg anu dihasilkeunna pikeun ngabela systemd anu ditungtungan ku kabébasan. Pangguna Linux gancang bakal ninggali gada ka sistem sanés anu teu ngagaduhan sistemd

      4.    x11 tete11x cenahna

        éta langkung logis pikeun nempatkeun DBUS atanapi anu sami dina kernel .. atanapi dimana saur anjeun "responsif" sistem sapertos Haiku asalna atanapi naon éta BeOS? ... http://diegocg.blogspot.com.ar/2014/02/por-que-kdbus.html

    4.    freebsddick cenahna

      Kuring keuna ku posisi anu anjeun candak di payuneun hal anu anjeun henteu terang Edu .. !! Aya masalah anu langkung penting pikeun didebat di payuneunnana. Kernel linux gaduh seueur firmware proprietari anu matak ngan ukur masalah anjeun upami salaku pangguna pinter anjeun ngahargaan kaamanan naon anu anjeun lakukeun dina mesin linux Gnu.

      Anjeun teu tiasa pura-pura terang pisan upami henteu terang kunaon kajadian .. !! Kuring nyarankeun heula ngadokuméntasi diri anjeun sateuacan ngaluarkeun koméntar anu nempatkeun kapasitas inteléktual anjeun dina sidang ...

      1.    eliotime3000 cenahna

        Atanapi hijrah ka distro anu teu disponsoran ku Parabola FSF.

  2.   sputnik cenahna

    Hal anu saé FreeBSD aya pikeun urang anu resep ka UNIX. Pikeun kuring, nyeri pisan, GNU / linux parantos maot.

    1.    Nekutō cenahna

      GNU / Systemd-Lennux

      Ieu anu bakal disebat masa depan GNU / Linux, impian anu ditunggu-tunggu Red Hat, mangtaun-taun aranjeunna hoyong ngadominasi kernel Linux, sakedik-sakedik aranjeunna ngahontal kana dominasi total pikeun komérsialisasi na.

  3.   yukiteru cenahna

    Hahahahahahahahahaha berita ieu damel dinten abdi 😀

    Naha »anjeun» rusak? Naon bodo ieu?

    Sareng ayeuna pro-systemd bakal nyarios éta leres, yén "su" kantos rusak sareng "su-systemd" énggal 1000 kali langkung saé sabab ngagaduhan batang sareng pelacur murah 😀

    Ieu anu leres-leres leungit kusabab leres-leres teuing merhatoskeun sistemd sareng naon anu dilakukeun di GNU / Linux.

    Tuan-tuan Pro-systemd anu ngadukung éta kusabab ideu yén GNU / Linux parantos alit pisan, kuring badé ngawartosan anjeun, aya cara anu langkung saé, langkung komunal, kirang invasif sareng maksakeun ngalaksanakeun parobihan ieu, Lennart sareng perusahaan nuturkeun agenda anu anéh pisan. ti Red Hat, sareng berita ieu ngan ukur ngajelaskeun langkung jelas, ieu mangrupikeun BAHAYA. Upami anjeun hoyong GNU / Linux gaduh dasar anu umum pikeun ningkatkeun interoperability sareng kasaluyuan antara distro, hayu atuh béjakeun yén ieu sanés jalan, atanapi sahenteuna sanés anu saé na. Éra pisan yén ieu kajantenan: /

    1.    jahat cenahna

      Kuring henteu ngartos sumberdaya anu pikasieuneun, ngabingungkeun, sareng nunjukkeun anu anjeun anggo pikeun nyerang systemd. Dina kaseueuran kasus aranjeunna ngabagi pendapat anu kalebet kecap anu aya kesan anu négatip pisan sapertos: invasif, kembung, maksakeun, sareng sajabana, sareng bahkan panyingkiran penting dina biantara.
      Tapi alesan téknis jauh langkung jero kusabab kontéks panggunaan, pamekaran sareng administrasina dianggap leres-leres khusus. Ngagunakeun istilah ieu ngageneralisasi aspék gampang-pikeun-ngamanipulasi pikeun émosional ngatur individu. Éta saderhana nalika nyarioskeun kabébasan, kaadilan, imposisi komo pikeun nambihan kecap sipat. Ningali sakedik komentarna sareng pembatasan anjeun dina konsép anu anjeun tingkatkeun pikeun meunteun systemd, kuring tiasa nyarios tanpa sieun salah, ngalakukeun évaluasi anu sami pikeun proyék-proyék sanés, yén éta ogé bakal kéngingkeun rating anu sami, sareng langkung parah. Kunaon Sanés argumen anu sober, tiis sareng logis, éta ngagunakeun daya tarik émosional pikeun ngayakinkeun. Divergénsi pangageungna diwatesan ku teu cocog dina desain parangkat lunak atanapi proyék anu ngaturna, kusabab numutkeun adat sareng persépsi anu tangtu éta sanés padika anu leres sabab éta henteu dikenal.
      Ieu kajantenan di dieu.
      contona:
      "" His "rusak? Bodo naon ieu? "
      Penyair henteu nyarios yén "na" rusak. Tapi konsép anu "na" ngagambarkeun.
      Di dieu aya panyingkepan inpormasi anu penting pisan.
      «Gentlemen pro-systemd anu ngadukung éta kusabab ideu yén GNU / Linux parantos alit pisan, kuring badé ngawartosan anjeun, aya cara anu langkung saé, langkung komunal, kirang invasif sareng maksakeun ngalaksanakeun parobihan ieu, Lennart sareng perusahaan nuturkeun jarang pisan ti Red Hat, sareng berita ieu ngan ukur ngajelaskeun langkung jelas, ieu BAHAYA. "
      Di dieu systemd ditunjuk salaku platform anu invasif, henteu cekap komunal, sareng panerapan global anu henteu pantes. Mimiti, kecap "invasif" kedah diperhatoskeun, éta ngandung konotasi négatip sabab ngalibatkeun panggunaan gaya. Tapi penjelasan ngeunaan arsitéktur na parantos dipasihkeun sababaraha kali sareng umumna dibenerkeun. Desainna cukup beresih pikeun ngahijikeun kana sistem atanapi ngarobahna janten langkung saé. Pikeun ngartikeun naon anu langkung atanapi kirang komunitas, urang kedah langkung spésifik, tapi kuring henteu ngartos naha systemd kedah diubaran ku cara anu khusus. Anggota anu kalibet dina pamekaran sareng tés cukup ageung pikeun dianggap komunitas. Komo upami henteu, éta mangrupikeun parangkat lunak gratis. Istilah "imposisi" sering ditingali négatip, tapi henteu dina hal séjén. Éta kedahna langkung jelas di dieu. Éta tiasa janten imposisi tanpa aya jinis integrasi anu goréng tina installer Debian, ku proyék Debian. Sareng dipikaterang pikeun damel saé sareng nyumponan kabutuhan pamasangan pikeun pangguna sistem sareng imposisi négatip upami OpenSuse mutuskeun nambihan kernel goréng. Seueur perangkat lunak tiasa ditumpukeun sareng aya sababaraha cara pikeun ngalakukeun éta. Dina hal ieu sadayana ditampi ku pamekar anu gaduh kapentingan anu bénten pisan sareng anu di Red Hat. Anjeun gaduh jalma ti Suse, Debian, Arch Linux, Fedora, Mageia, jsb. Éta pikaseurieun pikeun nyiptakeun téori konspirasi pikeun éta.

      1.    yukiteru cenahna

        Nya, seueur alesan parantos dipasihkeun dina intervensi sanés sanés ngan ukur milik tapi ogé pangguna, pangembang sareng sysadmin sanés dina hal systemd. Ngobrol ngeunaan éta terus-terusan dina titik ieu ngajantenkeun kuring teu puguh, sabab sanaos kanyataanna nalika éta kuring ogé parantos nawiskeun alesan anu kuat, nampilkeun bug tanpa ngalereskeun, tés sénsor di bugreports, masalah kaamanan anu dihasilkeun otomatis ku para pangembang sorangan hal-hal sanésna, sadayana anu sigana "ngalirkeun tina hiji ceuli kana anu sanés" pikeun panyokong sistem anu ambing. Éta campur kuring parantos émosional pisan? Nya tangtosna kuring henteu maksad ngadamel intervénsi téhnis dina masalah éta, nyarioskeun hal-hal téknis di dieu rada rumit, sabab éta IRC atanapi langkung saé daptar pangembangan.

        Kuring netelakeun yén sanaos kuring mikir yén systemd mangrupikeun "init" anu saé (ngartos konsép éta ogé) kalayan sababaraha fitur anu narik pisan, pangembang systemd parantos nyandak lisénsi sareng carte blanche pikeun ngarobih seueur hal dina GNU / Linux anu tungtungna ieu " init »(upami tiasa disebat saat ieu) parantos ngajantenkeun bagianna (nyiptakeun kagumantungan anu kuat pikeun kamajuan ayeuna sareng pikahareupeun), sabab dina waktos anu sami aranjeunna ngembangkeun sistem aranjeunna ngajantenkeun beuki sesah sareng bahkan tiasa teu mungkin di masa hareup pikeun ngembangkeun pilihan anu sanés, sapertos halna pikeun proyék eudev Gentoo, anu pangwangunanna dihambat dina sababaraha waktos ku pamekaran systemd / udev, sareng anu Lennart parantos nawiskeun tipayun tina naon anu ngantosan aranjeunna.

        systemd tiasa janten pilihan anu saé pisan salaku init, tapi émut, systemd ayeuna ngagaduhan built-in http micro-server, kamampuan ssh kanggo login jauh, dns, mdns, dhcp, nspawn, log, dbus, mount, inotify, swap handling , manajemén kuota, integrasi sareng XDG_RUNTIME, selinux, pam, manajemén terpadu SSL, manajemén komprehensif bibit sareng snapshot, sakedik sakedik deui ngahijikeun sareng btrfs, manajemén / dev / acak (upami sami sareng éta masihan kami konci aman: D, conspiranoicos ngungsi), integrasi sareng policykit, login, manajemén kexec, sareng ayeuna mangrupikeun eskalasi hak istimewa ditambah ku sadayana.

        Salam.

      2.    Xiep cenahna

        Pendapat, sacara umum, mangrupikeun papanggihan subyéktif (masalah sanésna, contona, opini umum). Aranjeunna gaduh karakter arguméntasi, sareng tiasa positip sareng négatip. Aranjeunna ngudag bebeneran, tapi henteu tiasa negeskeun. Sabalikna, aranjeunna presuppose sabalikna, ayana pendapat "séjén". Éta lumrah pikeun aranjeunna ngagunakeun istilah anu sabalikna siga anu péoratif sareng "jero" négatip. Milarian debat kritis tiasa nyababkeun jinis kesan sareng perasaan ieu. Ieu kedah gampang dipikaharti.

        Pikeun anu mendakan argumen saingan "ngabingungkeun" tiasa janten strategi anu sami pikeun nolak sabalikna. Mangrupikeun teknik sapertos anu sanés pikeun ngalemahkeun anjeunna (sigana mah ieu kasus anu caket, sabab pendapat Yukiteru henteu matak lieur)

        Wates antara saran (cara elegan pikeun nyarios manipulasi) sareng niat pikeun ngayakinkeun, tiasa kabur gumantung kana warna gelas anu disawangna. Éta nangtoskeun deui pikeun urang mana manuver digunakeun. Dina hal ieu, Yukiteru parantos janten salah sahiji jalma di masarakat anu ngagaduhan masalah anu paling seueur sareng pang alusna tina akibat ngagunakeun systemd. Sok tina cangkengna. Panilitian téknis na parantos jero sareng kontekstualisasi (kuring ngajak anjeun nuturkeun utas forum atanapi koméntar dina blog ieu supados anjeun tiasa maca sareng ningali nyalira). Ngalangkungan koméntarna salaku manipulatif mangrupikeun cara ngikis prestisinya dina koléktif.

        Éta 'Penyair henteu nyarios yén' na 'rusak. Tapi konsép anu ngagambarkeun 'na' »? Rétorika. Bejakeun ka anjeunna naon anu anjeun pikahoyong, tapi 'su' mangrupikeun utilitas, paréntah, anu nerapkeun konsép. Punten, hayu urang moal canggih.

        "Penjelasan ngeunaan arsitéktur na parantos dipasihkeun sababaraha kali sareng umumna dibenerkeun", mangrupikeun cara pikeun ngaleungitkeun tonjolan sareng ngabéréskeun masalah anu ngaduruk nalika debat teu acan réngsé. Résistansi kana katerangan "anu ditetepkeun" ieu nyebar di kalangan masarakat, sareng kontropérsina sigana henteu aya tungtungna. Aya alesan anu saé pikeun mikir yén systemd "mangrupikeun" komponén anu nyerang, tapi "négatip" sigana mah. Penjelasan anu sering diucapkeun ku tim sistemd henteu ngayakinkeun atanapi ngainspirasi kapercayaan kana sektor kritis anu lega, anu seueur hoyong cicingeun ku dialéktik anu ngahinakeun ngeunaan "kamajuan" sareng "ngaminimalkeun" kritik anu leres.

        Konflik sareng systemd nimbulkeun kaayaan teu satuju serius, naroskeun unsur-unsur anu ngartikeun dasar konsép GNU-Linux. Urang hirup dina kanyataan anu bentrok kusabab kapentingan anu teu cocog. Teu cocog sabab hoyong ngajantenkeun sistemd janten aksioma. Aksioma dina GNU-Linux aya, tangtosna, tapi teu aya konsensus yén systemd atanapi tungtungna aya.

        Salam,

    2.    Henteu tibrooklyn cenahna

      Naon anu anjeunna nyarioskeun ngeunaan "na", anu nyampur parameter kontéks, leres, tapi ku sabab kitu disebatna "sacara alami rusak" bakal overboard. Nalika éta didamel éta mangrupikeun kaajaiban sareng kanyataan yén éta tiasa dianggo éta terus dianggo dugi ka ayeuna. Sanaos leres ogé yén anu pangsaéna henteu teras-terasan dipanggihan / diciptakeun / diciptakeun pertama kalina, penemuan anyar ieu tiasa atanapi henteu janten langkung saé.

      Anu jelas yén ngritik pikeun ngritik moal kamana waé.

      Kusabab panasaran, sanés ngan ukur anjeun, Yukiteru, tapi anjeun sadayana anu resep pisan kana sistemd, anjeun terang yén systemd langkung seueur lebet dina sistem ngamimitian sareng beuki hésé ngaleungitkeunana, dina 10 taun nalika éta jadi ngabingungkeun éta bakal sistemd atanapi anu sanés salain ti Linux, naha anjeun badé ngalih kana bsd atanapi windows?

      1.    hujan cenahna

        Upami anjeun ningali koméntar di belah katuhu luhur anjeun tiasa ningali yén anjeunna nganggo freebsd

      2.    Minsaku cenahna

        Pikeun bagian kuring, kuring miharep GNU / Hurd 😉

  4.   gugah cenahna

    Ngalereskeun «lasrgas» katingalina awon D:

    1.    yukiteru cenahna

      Sareng anjeun carioskeun 😀

    2.    henteu aya namina cenahna

      "Kagungan" langkung parah.

      1.    Giskard cenahna

        Abdi nembé nyarios kitu. Panon kuring masih kénéh getihan.
        "Aya" diskusi panjang.

    3.    diazepam cenahna

      Kuring parantos ngabenerkeun duanana

    4.    eliotime3000 cenahna

      Tina jabatan kuring salaku kipas Linux (sanés fanboy, sabab kuring ngaku yén kuring masih nganggo Windows berkat AutoCAD, suite Adobe, CorelDraw sareng makro Word tangtu anu LibreOffice sareng WPS ngadamel bal pikeun muka leres-leres berkat kabodoan OOXML sareng Pottering na -kawas standar), SystemD, kumaha inovatifna, kuring henteu ningali éta salaku solusi definitif dina tingkat industri, kumargi SynFlag nunjukkeun yén INIT ieu parantos mimiti pinuh ku bug sareng gangguan anu parantos ngabahayakeun integritas. ti OS, janten nalika kuring ngamimitian nguji Debian Jessie di cabang uji, kuring tungtungna hasil ngaleungitkeun SystemD ti éta, tapi kabagjaan éta pondok-lami dina waktos uji éta. Dina ahir poé, kuring réngsé ku Debian Jessie anu sumping sareng SystemD dibarengan ku SysVinit, janten henteu deui putus sareng paradigma kurva diajar.

      Di sisi anu sanésna, pilihan anu paling gampang diaksés nyaéta FreeBSD sareng OpenBSD, tapi éta bakal disarankeun upami tanggal hardware anjeun antara 2004 sareng 2008, kusabab BSD langkung museur tibatan naon waé dina aspék sérver (dina pangaruh, FreeBSD sareng OpenBSD langkung seueur KISS tibatan Arch and Slackware, janten sanaos modus operandi masang sababaraha alat tiasa bénten-bénten, hasilna bakal sami atanapi langkung saé).

      Sajauh ieu Debian Jessie parantos ngalakukeun padamelan anu saé ngajaga SystemD dina tempatna, tapi kuring miharep Stretch bakal ngagentos SystemD sareng UselessD, sabab hanjakalna, upami anjeun hoyong terang langkung seueur tibatan naon anu dmesg pasihkeun ka anjeun, éta henteu praktis sakumaha anu éta. balaka.

  5.   NaM3lesS cenahna

    GNU / SystemD-LennuX Ieu badé sumping

    Moal langkung saé upami lalaki ieu nyiptakeun OS nyalira, sareng lirén ngarobih?
    Panginten niat sareng kontribusina seueur, tapi kuring raos yén saeutik pikeun nyerang anu dianggo. Sanaos GNU / Linux bebas ngarobih, kuring ngaraos yén dina sababaraha ukuran beuki seueur hal-hal pikeun lalaki ieu ditumpukeun, kuring henteu nyatakeun yén éta goréng tapi kaayaanna henteu ngayakinkeun kuring, saeutik-saeutik urang parantos sareng SElinux, SystemD ayeuna ieu: /

    Meureun kuring kedah lungsur lengkungan sareng ngalih ka FreeBSD 🙁

  6.   Pepe cenahna

    Sigana bahaya pikeun kuring yén komponén anu sakuduna janten bagian tina sistem ngagaduhan sistem ijin nyalira.

  7.   salah sahiji sababaraha cenahna

    Jinis gerakan ieu ngajantenkeun kuring ningali anu langkung jelas sareng jelas. Upami kaayaan henteu robih, kuring sieun pisan saatos sababaraha taun GNU / Linux bakal maot sareng ngan ukur systemdOS anu bakal tetep. Aranjeunna parantos nempelkeun tentakel kana kernel kalayan idin ti Mr. Torvalds.

    Upami jalma ieu teras-terasan sapertos kieu, anjeunna bakal nyarios yén kernelna ogé rusak sareng kedah dirobih janten systemdkernel sareng ku cara ieu Mr. Torvalds bakal nganggur sareng alam semesta Linux sakumaha urang terang éta ngan ukur bakal janten mémori.

  8.   ataulfo cenahna

    sareng sial. pikeun kuring éta salawasna sudo su, upami aranjeunna ngaco éta, kuring bakal ninggalkeun linux.

  9.   mario cenahna

    Mangtaun-taun lilana sareng lalaki éta terus nyababkeun kontropérsi. Kuring nyangka yén ku gelut dina debian 2013-2014 sareng ragrag 8 pamimpin kuring parantos wareg. "Su" parantos bahaya, naha urang meryogikeun anu sanés?? Kusabab éta meninggalkan terminal kabuka pikeun akar sareng samentawis éta pangguna ngalir di handap, dugi ka kami henteu ngetik kaluar. "Su" Kuring nempatkeun yén éta aya pikeun aksés jauh-jelas éta nyaéta cangkang, sanés aplikasi grafis-, supados henteu ngagunakeun kecap akses anu sami (sudo) pikeun naék hak istimewa dina sési SSH. Éta hal anu pangguna desktop henteu terang atanapi gaduh. Ubuntu parantos ditumpurkeun.

    1.    anonimo cenahna

      Sareng didieu urang angkat deui ...
      Jalma anu henteu ngartos perkawis éta kedahna henteu masihan opini, kacuali aranjeunna troll tangtosna.
      Kuring, ogé pangguna yukitero sareng seueur deui anu sanés, parantos bosen merhatoskeun rencana topi beureum, janten teu aya gunana pikeun malikan sapertos manuk beo .... Aya paribasa kuno anu nyarios ... .pikeun pamahaman anu saé ... sababaraha kecap.
      Nalika kuring nembe maca catetan yén kuring bungah ... aya kahirupan saluareun gentoo sareng openrc, luar biasa sigana.

      http://lamiradadelreplicante.com/2015/08/30/manjaro-fluxbox-0-8-13-1-dos-sistemas-de-inicio-a-elegir/

      Kuring nyarankeun ka anu kaluar anu langkung milih sistemd ... maos seueur gentlemen sareng kaleresan bakal katingali jelas pisan sateuacan panon anjeun.

  10.   Miguel cenahna

    Kuring siap-siap ninggalkeun ArchLinux sareng milari distro tanpa SystemD atanapi, gagal éta, hijrah langsung ka turunan BSD.

    Duka pisan yén ieu kajantenan sareng GNU / Linux sareng seueur pamekar ti distro anu béda ngadukung kahoyong Mr. Lennart Poettering tibatan nentangna.

    1.    Anjeun Buntu cenahna

      Coba Antix basis Debian anu aya tanpa SystemD.

      ????

      1.    Miguel cenahna

        Kuring mikiran Devuan salaku alternatif anu saé atanapi Manjaro sareng OpenRC anu ogé bakal janten pilihan anu saé nunjukkeun yén tim Manjaro ngahasilkeun kamekaran anu ramah kalayan dukungan pikeun SystemD sareng OpenRC.

    2.    hujan cenahna

      anjeun tiasa nganggo lengkungan tanpa systemd, tapi hey anjeun ogé tiasa nganggo linux mint dina versi debian henteu ngarencanakeun masangna sareng tétéla clement lefebvre (panyipta na) ogé henteu resep pisan.

  11.   krlos konéng cenahna

    Kaleresan kuring henteu terang pisan perkawis masalah kumargi kuring sanés insinyur atanapi programmer, tapi henteu tiasa dianggo dina systemd pikeun ngarobih sistem ku cara anu langkung gampang?

  12.   jolt2bolt cenahna

    Jigana aya alesan anu hadé pikeun ngalawan systemd. Sanés kusabab kumaha invasifna, anu dina dirina nyalira, tapi kanyataan yén éta nyabit sareng kernel éta nyalira sareng ngajadikeun hésé pikeun alternatip sanés pikeun damel. Kuring terang naon anu kuring carioskeun sareng abdi hartosna éta sareng pangalaman kuring di archlinux. Kuring nyaéta pangguna tina sistem Openrc init sareng kuring kedah nyarios yén éta henteu teras-terasan rusak, tapi aya kalan-kalan aya hal anu henteu tiasa dianggo kalayan saé sareng kuring terang éta kusabab parobihan anu diperyogikeun ku sistem. kana kernel ngajantenkeun Linux langkung cocog sareng systemd tapi dina waktos anu sami kirang cocog sareng init anu sanés.

    Janten hayu urang pikirkeun sareng candak patarosan ieu salaku réfléksi, sanés sistem ngamimitian dianggap ngabahayakeun sareng invasif, upami butuh atribut saluareun anu diperyogikeun, tapi ogé tujuanana nyaéta ngajantenkeun kasaluyuan sistem primér (dina hal ieu linux kernel) sareng sistem boot anu sanés langkung sauyunan sareng masalah? Henteu éta siga anu bertentangan sareng prinsip sareng cita-cita Software Gratis? Naha anjeun henteu ngémutan yén dasar anu dilakukeun pikeun hal éta langkung penting (sareng ieu hartosna cita-cita atanapi maksud anu nyiptakeun) sareng hasilna sanés atanapi goréng? (Candak contona papanggihan fisi nuklir sareng panggunaanna, anu gumantung khusus kana cita-cita anu dianggo ku pangguna. Naha éta pikeun nyiptakeun sistem énergi atanapi bom anu ngancurkeun massa.)

    Kasimpulanana, sigana kuring mah éta. Konsép systemd henteu goréng, istilah sanésna mangrupikeun ideu anu saé. Tapi maksud panyipta na leres-leres ditolak sareng cita-cita na sigana henteu caket pisan naon anu disayogikeun ku parangkat lunak gratis, khususna bagian tina hak pikeun milih utamina, ngalirkeun hak masarakat pikeun mutuskeun naha pantes atanapi henteu. pikeun proyék éta pikeun sistem pencernaan, khusus pikeun daérah limbah (henteu nyarios naon anu kuring leres-leres panginten), nyatet yén kanyataanna proyék ieu pikeun jasa masarakat éta sareng pendapatna leres-leres prioritas, sapertos anu panginten sigana atanapi henteu sareng éta kedah dianalisis sareng diuji saé pisan sateuacan dipiceun. Nanging, kuring mendakan pendapat kuring yén Lalaki ieu henteu paduli pisan ngeunaan komunitas anu anjeunna percanten, sigana anjeunna ngan ukur paduli kana kasuksésan utamina anjeunna sareng jelas yén kasuksésanna gumantung kana sistem ngamimitian sistemna, henteu paduli ngeunaan biaya jangka panjang sareng pangaruhna pikeun masarakat sareng proyék-proyék sanés.

    Kuring parantos maca ngeunaan alesan anu leres naha seueur anu ngalawan sistemd sareng aranjeunna sigana rada masuk akal sareng lumayan pikeun kuring, tapi lalaki ieu sareng kuring terang, henteu ngan ukur teu merhatoskeunana, tapi anjeunna ogé ngalakukeun éta kalayan nada anu rada ngahinakeun sareng kuring wani nyarios bangga sareng pinuh ku egois. Sareng éta mangrupikeun alesan yén sistem ngamimitianna dibanjiri ku bug, tingkah laku sistem anu anéh sareng seueur deui hal-hal anu parantos teu katénjo ku pangguna umum anu murag siga laleur pikeun operasi anu gampang tapi dibarengan ku sarap sareng ranjau anu ngantosan batur Kuring nincak aranjeunna ngabeledug.

    Sigana kuring yén masalah batur sapagawean kami Yukitero lumayan leres sareng kuring sieun éta bahkan dibenerkeun sareng salaku Pamaké anu cukup pragmatis, kuring bakal nyarios yén kuring ngabagi éta sareng éta naha kuring nganggo openrc, sanaos kasaluyuan sistem janten beuki hésé. sareng panggunaan Archlinux, anu kuring 100% dipikacinta.

    PS: Kuring resep masihan nada intelektual ieu kana koméntar, pikeun nambihan saeutik banyolan kana diskusi, anjeun ngagaduhan ijin seuri upami cara kuring pikeun ngutarakeun pendapat kuring sigana pompous teuing !: P

    1.    Minsaku cenahna

      Anjeun leres sareng kuring bakal nambihan yén Lennart mangrupikeun raray umum, tapi systemd jelas hal Red Hat sareng kuring ayeuna curiga yén NSA mungkin aya hubunganana sareng éta. Kuring pikir aranjeunna henteu resep kanyataan yén aya OS populér anu aranjeunna henteu tiasa ngendalikeun (hartosna abdi NSA).

    2.    yukiteru cenahna

      Komentar sanés anu ngajantenkeun dinten kuring.

      Kuring satuju sareng anu anjeun carioskeun, systemd mangrupikeun ideu anu saé, dugi ka waktos anu pas nalika anjeun badé ngalakukeun hal-hal anu teu saluyu sareng naon anu pura-pura, anu justru init.

      Pikeun jalma-jalma anu nyangka kuring ngan ukur ngobrol, kuring nyatakeun yén kuring parantos ngagunakeun systemd ti saprak Arch Linux ngajantenkeun hijrah ka dinya, sareng dina waktos éta, seueur anu bakal émut pangaruhna, seueur sistem anu maot atanapi fungsina terbatas kusabab hijrah (menit tiiseun pikeun lokal murag ... katenangan pikeun bit anjeun: D).

      Ayeuna anu kuring teu resep dina systemd nyaéta NIH anu luar biasa anu pangembangna sangsara, nyobian nyiptakeun deui roda kusabab aranjeunna resep sareng aranjeunna hoyong, payuneun éta kuring naroskeun patarosan anu sederhana:

      Naha aranjeunna henteu tiasa ngajantenkeun anu langkung saé langsung dina sumber aslina na sareng ku cara éta masarakat, bahkan anu ngaganggu sistemd tiasa nampi paningkatanna?

      Sigana kuring yén ieu mangrupikeun pilihan anu langkung saé tibatan didamel deui sadayana sareng dilebetkeun salaku bagian tina jagad raya anu ngembang anu dibungkus ku sistem, ngajantenkeun kodeu henteu ngan ukur langkung ageung, tapi ogé langkung rumit, sesah diretas (kéngingkeun istilah anu leres ), sareng sareng tapak mémori anu langkung ageung. Seueur anu bakal nyarios: "Aya seueur mémori."

      Salam.

  13.   elav cenahna

    Kuring badé nyarioskeun hal anu sami anu kuring carioskeun dina jaringan sosial kuring: Kuring telik kana Systemd, Lennart Pototo sareng sagala rupa anu dibutuhkeun. Abdi henteu terang mana anu langkung parah, naha nganggo Windows atanapi nganggo kotoran ieu .. FreeBSD, kuring ningali anjeun .. Kuring ningali anjeun ..

    1.    salah sahiji sababaraha cenahna

      Anjeun leres, pikeun kuring salaku pangguna kuring perhatoskeun yén Debian Jessie henteu ogé ogé Wheezy sareng ngalakukeun hal-hal anu kuring henteu terang kunaon tapi anjeun salah ngeunaan hiji hal, éta sanés mangrupikeun jandéla anu langkung parah atanapi ieu, kami parantos aya di jalan ka hareup sareng disebat winux 😛

      Kuring ngan ukur ngarepkeun upami Devuan hiji dinten ningali cahaya aranjeunna nyebarkeun lencana gratis anu aranjeunna carioskeun sareng distro anu sanésna kirimkeun ieu sapinuhna kusabab ieu hal nyaéta ngupingkeun ceuli anjeun.

      1.    eliotime3000 cenahna

        Punten, tapi kuring resep langkung sarébu kali yén Debian Stretch ngagentos SystemD sareng UselessD pikeun kasaluyuan, kumargi Devuan henteu nunjukkeun minat ngagunakeun garpu ieu anu ngajamin kasaluyuan 100% sareng INIT anu sanés sapertos SysVinit.

    2.    Minsaku cenahna

      Kami masih gaduh distribusi systemd gratis. Kuring maca ngeunaan pamasangan Gentoo pikeun ngagentos Arch, kuring ogé ningali éta ogé nganggo kernel BSD upami anjeun hoyong, kuring resep ideu gaduh alternatif pikeun Linux dina distro anu sami, kuring ngarep kami ogé Hurd.

      Di sisi anu sanésna sareng LinuxMint Kuring bakal ngantosan naha aranjeunna mutuskeun. Upami aranjeunna pasti nerapkeun systemd, kuring ogé bakal milarian alternatif pikeun kulawarga.

    3.    Sink tulling cenahna

      Kuring ningali berita ieu pas kaluar, kuring henteu nyerat nanaon supados henteu kedah jalang, naha éta rusak? Dimana éta parantos katingali? Daripada ngalereskeun naon anu "rusak" aranjeunna nyiptakeun anu alternatip ... éta gumantung kana (deui) sistem ... Naha aya anu mendakan REDHAT ieu ngalih aheng? anu ngagunakeun Lennart salaku kendaraan? Serius? Wartoskeun ka kuring henteu ...

      1.    elav cenahna

        Naha anjeun terang naon anu kacau? Éta nalika aya kajadian anu leres pisan sareng ieu "up" RedHat, Lennart sareng anu sanésna, maka dina waktos éta alternatip anu urang parantos gaduh bakal mimiti kaluar deui ... sareng bakal janten huru-hara. Nalika aranjeunna nyarios di dieu: Teu aya anu émut ka San Pedro dugi ka guludug.

    4.    sputnik cenahna

      Nya tingali ieu: https://forums.freebsd.org/threads/i-present-you-the-next-edition-of-freebsd.52956/#post-297728

      Launchd badé sumping ka freeBSD. Janten henteu lami bakal rc ngaleungit tina freeBSD ogé. Sareng kuring henteu terang naha systemd dalit pisan pikeun diluncurkeun ...

  14.   Gonzalo Martinez cenahna

    Éta mangrupikeun argumen anu banal.

    Tingali kana sumber su, man su atanapi dokuméntasi topi beureum sareng di sana anjeun parantos jelas naon anu dilakukeun.

    Mungkin sababaraha distro ngalakukeun langkung seueur hal anu kirang, tapi éta kajantenan ku seueur parangkat lunak gratis sareng éta sanés hartosna 0 ditulis dina waktos kapayun.

    Éta pembenaran anu goréng, langkung ti éta milari persetujuan ti pangguna dasar anu henteu nganggo na atanapi henteu terang pisan.

    1.    Zombie cenahna

      Teu aya anu langkung parah buta tibatan anu henteu hoyong ningali.
      Anjeun kedah janten pangguna anu berpengalaman anu kedah terang kumaha sistemd tiasa dianggo, anjeun kedah maca kode sareng ngartos 100% atanapi bantuan systemd pikeun ngartos kumaha jalanna, naon anu dilakukeun sareng naon anu henteu dilakukeun, pikeun nyarios yén pasangan na ngagaduhan argumen leutik.
      Nyebatkeun yén aya hal anu haram anjeun kedah ngagaduhan arguméntasi anu hadé, jsté…, janten naon anu dicobian nunjukkeun atanapi masihan opini tiasa dipercaya.
      Upami urang henteu leungit sareng kami henteu nyumbangkeun naon waé anu konstruktif.

      1.    Gonzalo Martinez cenahna

        Anjeun pikir éta argumen anu saé henteu nganggo "na" upami anjeunna "henteu terang naon anu anjeunna lakukeun?"

        Anjeunna henteu terang naon anu anjeunna lakukeun anu henteu hoyong ningali kumaha jalanna, saur kuring ngan dina dunya perangkat lunak gratis éta mangrupikeun hiji hal anu urang moal tiasa ngeluh, henteu terang kumaha jalanna.

        Solusi énggal tiasa sihir, kuring henteu ngabahas atanapi ngritik systemd, kuring ngritik argumen naha ngadamel paréntah énggal, dugi ka ningali sababaraha kaunggulan tibatan "su" kuring bakal teras nganggo.

      2.    Gonzalo Martinez cenahna

        Dina waktos sanés kuring ningali koméntar naon waé, ngan ukur kana tulisan, upami waé.

  15.   hujan cenahna

    ucing / proc / versi
    versi lennax 4.1.6-1-ARCH

    1.    Zombie cenahna

      Hujan asli pisan. 🙂

      lsb_release -a
      modul aya.
      ID Distributor: Hate Beureum
      Pedaran: LostDebian GNU / Linux (lost os)
      Ngaleupaskeun: Lennax
      Codename: lennaxOS

    2.    Pedro cenahna

      Hujan asli pisan. 🙂

      lsb_release -a

      Teu aya modul LSB.
      ID Distributor: Red Hate GNU / Linux.
      Katerangan: Leungit Debian GNU / Linux (Hate Beureum / LennaxOs)
      Ngaleupaskeun: Hate Beureum nyandak alih GNU / Linux.
      Codename: lennaxOs 0.1.5

  16.   BSD cenahna

    Anjeunna prihatin ngeunaan penetrasi systemd kana akar sistem, anjeunna hoyong ngeureunkeun kaamanan sistem, sareng sistemna ngan ukur gumantung kana "systemd login" na, tanpa masihan detail sakumaha anu aranjeunna lakukeun sareng KDBUS, ngatur nempatkeun dina kernel linux ku padamel Lennart sareng perusahaan, ngalakukeun réimplantasi D-BUS di jero kernel, dina modeu lindung, aranjeunna ngalirkeun kode pangguna kana rohangan kernel, tapi pangguna tetep jempé ngeunaan masalah sareng busg anu dibangkitkeun pikeun membela sistemd anu parantos réngsé kalayan kabébasan. Pangguna Linux gancang bakal ninggali gada ka sistem sanés anu teu ngagaduhan sistemd

    1.    Armando cenahna

      Naon anu anjeun carioskeun leres pisan, tapi naon anu tiasa dilakukeun?
      Teu aya saurang ogé pamimpin anu ngatur naon anu kajantenan, urang kana naon anu ditetepkeun sareng ditetepkeun ku para génar sabab aranjeunna nyumbang numutkeun pikeun ningkatkeun.
      Kuring nyobian ngadukung ku nyumbangkeun ka proyék Devuan sareng mudah-mudahan éta bakal gancang ningali cahaya panonpoe pikeun nentang naon anu ditempuh sareng jalma-jalma redhat / NASA / CIA.
      Anjeunna yakin yén anjeun kedah giliran ningali The BSDS, salami aranjeunna henteu mikir ngalakukeun hal anu sami.

      1.    BSD cenahna

        Aranjeunna balikkeun héjo ieu, éta gumantung kana kernel, garpuh hésé tungtungna nyambungkeun kana LenuX / Sytemd-kernel. Alarm pangguna anu mairan dina sababaraha forum, condong mikirkeun pesimis, sistemd unggal waktos nembus kenél sareng akar sistem, anu henteu saé, ngalakukeun fungsi anu teu saluyu sareng éta.

        Devuan upami anjeun hoyong bébas tina systemd, anjeun kedah ngawangun "garpu kernel" nyalira anu kuring sesah, sareng tungtungna henteu ningali cahaya na.

        Naon anu bakal janten ArchBSD?

  17.   Richard cenahna

    Kuring ningali yén sababaraha didieu nganggo konsép "GNU / Systemd-Lennux", saur kuring upami ieu teras-terasan sapertos kieu, moal aya anu tinggaleun GNU, aranjeunna parantos ngamimitian sareng anu ... naon anu bakal nuturkeun engké?

  18.   Sink tulling cenahna

    Aranjeunna nganggap kuring salaku konspiratorial nalika kuring ngobrol LAMA pisan ngeunaan systemd sareng ide REDHAT pikeun ngadominasi sadayana ku nyerang sadaya distro ku systemd sareng ieu bakal langkung seueur. Ayeuna milik anjeun, énjing janten palogger, ah henteu, éta parantos ... muhun éta PAM, ah éta ogé parantos, disebat logind ... muhun jaringan!, Ah henteu, ieu ogé, disebat networkd ... muhun, antosan waé kanggo ningali kumaha GNU / Linux badé janten systemd / Linux. Hiji-hijina hal anu nyésa tina GNU nyaéta glibc sareng anu sanés, sabab bahkan hirarki FS parantos ngarobih.

    1.    yukiteru cenahna

      Ati-ati upami Lennart henteu nyerah dina lulucon Poé April Fool sareng matuh kana naon anu anjeunna nyarioskeun ngeunaan ngadamel pustaka C na nyalira sareng sistemd.

      Teu tiasa 😀

      1.    Sink tulling cenahna

        Detil éta henteu terang. C anjeun sorangan? Perpustakaan. Kuring henteu nyatakeun yén glibc bébas bug (segfault nalika nganggo regex dina grep), sareng libc BSD henteu langkung saé. Tapi ti ditu ka anu énggal, anu henteu serius, tapi anu énggal didamel di redhat ?. Éta parantos seueur. Dina sababaraha taun anjeunna bakal ngadamel kernel na nyalira ku kaulinan kasempetan sareng slut ..

      2.    yukiteru cenahna

        Nya, upami "banyolan sakedik" anu alus Lennart masihan dirina dina daptar sistemd, tapi kumargi Lennart anu saé resep tetep ngajaga kata-katanya, sanajan éta guyonan anu goréng pisan, matak pikasieuneun mikir yén hiji poé anjeunna tiasa ngajaga janjina, sareng ati-ati, éta tiasa nalika anjeun paling henteu ngarepkeunana.

        Kuring ogé nyebatkeun hal kernel dina catetan anu sami, tapi dina hal ieu anjeunna langkung resep kana desain microkernel Hurd, janten ati-ati sareng anjeunna henteu ngalakukeun anu sami

        http://lists.freedesktop.org/archives/systemd-devel/2013-March/010062.html

  19.   Genténg cenahna

    Pribadi, kuring moal ngantep su pikeun cangkang machinectl, mimitina kuring henteu hoyong nyerat deui pikeun ngalakukeun hal anu sami, urang ngiringan éta tina cara dijelaskeun tulisan sareng tina koméntar tungtungna sami sami sanaos lakukeun ku cara anu béda. Sacara pribadi kuring ngaraos awon, inovatif yén anjeun tiasa nempatkeun pid, tapi tetep sigana awon sareng teu praktis, perhatoskeun yén sacara pribadi kuring resep sistemd sareng dugi ka ayeuna kuring henteu ngagaduhan kasalahan tapi kuring henteu hoyong nganggo sareng kuring henteu resep anggo "alternatif" éta sanés dinten ayeuna ogé di hareup.
    Aya hal anu henteu jelas pisan pikeun kuring sareng éta kuring sigana ngabingungkeun atanapi ningali tina sudut pandang anu salah. Sacara hypothetically, aranjeunna ngaleungitkeun su sareng ngantepkeun cangkang machinectl sacara standar sareng salaku hiji-hijina alternatip anjeun ogé kedah nganggo machinectl tibatan sudo? (dina singgetan, upami aranjeunna bakal ngempelkeun cangkang tibatan su sareng sudo).

    1.    Genténg cenahna

      Ku jalan kitu, kuring ogé kedah nyarios yén sateuacan kuring henteu ngadukung sistemd kusabab kuring henteu ngagaduhan cron, kumargi kuring mendakan yén sistemd nganggo timer sacara pribadi kuring ninggali rasa teu resep sareng nyarioskeun perasaan anu langkung nétral, kuring ningali yén seueur anu ngawadul ngeunaan sistemd sareng sagala rupa anu goréng. nyaéta. Aranjeunna henteu ngalakukeun nanaon deui ngan ukur ngawadul sareng sacara pribadi kuring tiasa nyarios yén upami aranjeunna henteu resep éta aranjeunna tiasa pindah kana distribusi tanpa sistemd, UNIX, windows atanapi naon waé, tapi ogé, upami éta sanésna henteu ngadukung sistemd, tong dianggo. Tangtosna kuring henteu ngarujuk ka jalma-jalma BSD anu mairan, hartosna kuring anu haters anu nganggo ubuntu, fedora, arch, debian, sareng anu sanésna anu aya di mana ogé sanaos aya keluhan sareng henteu raoseun masih aya. Henteu sesah pikeun ngarobih, sababaraha kali kuring lakukeun lami-lami, ti jandéla dugi ka mandriva sareng nalika rusak kuring janten korban distro hopping dugi ka lengkungan sareng kaos. Di momen anu systemd janten masalah pikeun kuring, kuring tetep kendor (upami éta tetep henteu nerapkeun systemd), atanapi sabagian ngagulung tanpa sistemd sareng tungtungna ka bsd. Rata-rata pangguna Linux anu kedahna langkung pinter tibatan éta.

      1.    JRM cenahna

        Naha bakal aya jalma anu bakal ngarasa "ditajong" kusabab systemd, dugi ka nyebrang kana Windows atanapi BSD? Éta mangrupikeun posisi anu pasip pisan, sareng éta anu dipiharep ku Tuan Poettering sareng acolytesna. Éta jalma henteu mikirkeun sistemd sareng upami tiasa tinggaleun distro (s). Anjeunna digambarkan salaku troll atanapi hater. (John Sullivan ti FSF mangrupikeun salah sahiji "troll" kanggo naroskeun). Gelar agresi ieu parantos kahontal.

        Kalayan distro komérsial sapertos RHEL atanapi Fedora éta tiasa dianggo (aturan artos sareng bos). Tapi dina pangguna debian tiasa nungtut patuh kana pasal 4 tina kontrak sosial.

      2.    ianpocks cenahna

        Kuring henteu hoyong nyerat perkawis ieu kusabab kuring henteu nganggo sistemd sareng kuring henteu ngartos teuing ngeunaan poko ogé, kuring mangrupikeun pangguna akhir sareng kuring henteu resep dimana datangna, éta henteu nganggo sistemd atanapi henteu ngaco sadayana, éta henteu gampang pikeun didatangan. nyebatkeun kuring nempatkeun dina desktop ieu kusabab ieu aranjeunna peryogi, sababaraha hal ti init bakal nyarios tapi sigana henteu logis pikeun kuring. Sateuacan nganggo debian, kuring kantos nganggo anu terakhir pikeun nyobaan. Abdi teu resep nyarios demi ngobrol (sababaraha kasalahan… Buf). Kuring ngamimitian masang salix (diturunkeun tina Slackware tapi ku slapt-get sareng sourcery, jinis payun-akhir kanggo nyusun tina halaman slackbuild).
        Abdi resep pisan sareng lilo (aib ngeunaan pamekaran ..) Janten anjeun tiasa nyarios yén kuring nyobian sistemd sareng kuring henteu resep, kuring ngan ukur miharep sareng kuring miharep sistem patarosan henteu patarosan anu ageung janten kuring kedah ngabuktoskeun freebsd atanapi turunan kusabab ieu.

      3.    Genténg cenahna

        Koméntar éta masihan kuring langkung seueur wawasan kana naon anu lumangsung, hatur nuhun jrm. Nyatana kuring kantos ningali aya haters sareng pro-systemd tapi kuring leres-leres ningali éta henteu goréng teuing numutkeun kriteria kuring, kusabab ningali kritik anu pikaresepeun sareng ngalawan, elav anu sami nyarios yén laptopna ngagaduhan masalah nalika anjeunna nyobian mayar éta ( butuh waktu sakitar menit atanapi langkung sareng teu aya log ngeunaan éta), kuring ngartos yén dina sababaraha tugas éta sampurna, tapi anu sanésna mangrupikeun lamping lengkep. Jujur, kuring rada lieur sareng kuring ngan saukur teu tiasa obyektif ngartos naon éta, naon anu aranjeunna hoyong ngahontal sareng ngalangkungan naon.

        ianpocks kanyataanna kuring ngarepkeun hal anu sami sareng kuring hoyong neraskeun seueur distro sabab parantos lami sateuacan dokuméntasi nyalira sareng ngaluncurkeun distribusi anu sanés atanapi sistem anu sanés. Kuring ngarti yén anjeun ogé tiasa ngarobih systemd kana gunana atanapi sababaraha init anu sanés, anu kuring henteu terang nyaéta kumaha pangaruhna kana panggunaan sistem, kumaha saé atanapi goréngna pikeun pangguna akhir sapertos seueur urang.

      4.    JRM cenahna

        Kuring netelakeun sumber kuring, Stefano Zacchiroli (debian) nyalira ngajelaskeun John Sullivan (FSF) salaku troll pikeun naros "RMS, naha anjeun ngagaduhan pendapat ngeunaan systemd?" "Henteu. Kuring terang éta perangkat lunak gratis, janten anjeun tiasa nyandak pendapat nyalira perkawis éta. » # lp2015 ″

        Éta kasohor anu nambihan ka zacchiro paporit / status / 579289388208775168

      5.    koprotk cenahna

        Kuring henteu ngartos naha seueur alarm. Upami anjeun henteu resep SystemD nganggo distribusi sanés, kuring nganggo Funtoo sareng katingalina saé.

        Wasalam

      6.    hujan cenahna

        koprotk teu ngagaduhan watesan parangkat lunak sapertos henteu tiasa nganggo gnome 3.8?

      7.    x11 tete11x cenahna

        @rain is Gnome 3.14.4… http://i.imgur.com/FBiAxoj.jpg

      8.    hujan cenahna

        hatur nuhun x11tete11x

  20.   eliotime3000 cenahna

    Milarian taringa, tumpukan limpahan, unixquestions, USENET sareng sumber daya sanésna kumaha sih masang OpenBSD sareng XFCE4, Steam, Iceweasel, VLC, Chromium nightly, LibreOffice, Ardor, FileZilla sareng GRUB pikeun ngalakukeun Dual-Boot sareng Windows 10 sareng Secure Boot.

    1.    Jose cenahna

      Halo eliotime3000.
      Upami anjeun hoyong gaduh sistem desktop anu ampir sampurna, kuring nyarankeun PC-BSD, éta saderhana pisan, éta sapertos masang Ubuntu mana waé.
      Salam. 😀

  21.   Abdi hilap cenahna

    Nguji 1,2,3.
    FreeBSD ieu ayeuna tiasa dianggo saé pisan.
    Poho ka sampah anu Lennar (systemd) ciptakeun dina 10, 9, 8 ...
    ????

  22.   Jorge cenahna

    Di dieu kuring, deui sareng windows 7, kuring bosen milari distro sareng systemd anu henteu masihan kuring nyeri sirah, bahkan ku masalah tabung Debian 8 anu dipikacinta, kuring nyobian Mint sareng saatos 10 dinten deui aya masalah, Slackware sareng Salix pilihan anu saé pisan, tapi éta henteu nyugemakeun kuring pisan, kuring biasa kana distro anu sanés sareng kuring henteu tiasa masang sababaraha hal anu kuring tiasa pasang dina mint sareng debian atanapi turunan. Janten, kanggo ayeuna kuring nyangkut dina Windows 7 ngantosan kandang munggaran ti Devuan, mudah-mudahan gancang. Systemd, kuring henteu terang naha aranjeunna bakal ningkatkeun, tapi pikeun ayeuna, pabalatak.

  23.   Anjeun Buntu cenahna

    Abdi henteu terang perkawis ribut ieu. Ieu kakuping kuring wawuh sareng sigana siga ditty anu asalna ti taun 80an. Kuring masih émut nalika seuseueurna urang nganggo Spectrum, Commodore, MSX atanapi Amstrad, anu dina kasét, sareng aya sababaraha "bajak laut" anu nganggo Intel 64k , anu teu aya gim atanapi na de na: saha ayeuna?

    Kuring parantos maca koméntar dystopian anu saé pisan sareng kaleuleuwihi, anu bakal nyésakeun John the Apocalypse dina panties-na, ngeunaan Pascual sapertos kitu. Naha aya anu nganggo Ilmiah dumasar kana Reh Hat sareng dikembangkeun ku CERN anu aya tanpa SystemD?

    Sapertos anu sanésna, bakal aya jalma anu bakal langkung dipikaresep sareng anu sanés anu bakal ngarecah kaos sareng ngapungkeun bendera "didieu kuring," sareng nandatanganan manifesto anu bakal ninggalkeun Malleus Maleficarum dina popok.

    Kanggo ayeuna, kuring ngan ukur nganggo SystemD dina pamasangan Arch, sareng kuring henteu mendakan masalah, sareng di Ubuntu éta tetep salaku sumber daya anu langkung jauh sareng henteu nyiptakeun konflik anu kaleuleusan pikeun kuring, kanyataanna lancar, sanaos kuring sambel kana kai .

    Nya, saatos bata ieu anu kuring nembus waé, sanaos henteu seueur teuing téknis kumargi kuring sanés kipasna, sigana kuring bakal ningali trilogi: "Jalang ambulan", "La Amparo contra Paka" sareng "The return of the Juaki ", teras kuring bakal ngémutan naha perlu nyieun bunker ngalawan monopoli rahasia, pikeun ngaitkeun janggot kuring atanapi ngarobih pamajikan kuring unggal minggu ku resep médis.

    Salam.

    1.    Raphael Mardechai cenahna

      Abdi nyandak topi kuring kana koméntar ieu.

    2.    Giskard cenahna

      Anu pangalusna anu kuring baca di dieu dina koméntar.

  24.   h cenahna

    Ka aranjeunna Debian anu hoyong ilubiung dina utas
    https://lists.debian.org/debian-user-spanish/2015/09/msg00048.html

    1.    hujan cenahna

      punten tapi ieu mangrupikeun diskusi anu teu aya gunana sareng aya bédana tingkat anu hébat antara dua "sisi" pikeun nganggap serius.

    2.    eureun cenahna

      Tonggak sejarah ieu leres henteu aya gunana, pangguna anu resep pisan kana sistemd anu nempel kana ideu na anu pangsaéna pikeun sadayana.
      Teu aya cara pikeun ngarobih debian sareng alesan naon waé anu 70.80% pangguna Sysvint teu aya gunana.
      Duka pikeun ninggali Debian anu parantos masihan seueur ka masarakat sareng ka hiji, tapi kuring nolak janten bagian tina imposisi anu dilakukeun.

      To: debian-user-spanish@lists.debian.org
      Subject: Re: Elijan ¿"su" o “machinectl shell”?
      From: Santiago Vila <sanvila@unex.es>
      Date: Sat, 5 Sep 2015 14:14:06 +0200
      Message-id: <[?] 20150905121406.GB17437@cantor.unex.es>
      In-reply-to: <[?] 55EA3B82.4020800@openmailbox.org>
      References: <[?] 55EA3B82.4020800@openmailbox.org>

      On Fri, Sep 04, 2015 at 07:46:58 PM -0500, Mario wrote:

      ** Naon anu diperyogikeun pikeun langkung ti 70.80% pikeun negeskeun opini sareng minatna?

      Naon anu dilakukeun pikeun ngeureunkeun pangguna sysvinit tina masihan
      ngéléhkeun sareng systemd?

      Hayu urang tingali naha urang terang sakali:

      Debian didamel ku na milikna pangguna, sanés éntitas
      abstrak anu ngagaduhan pangguna na salaku "konsumén."
      Debian mangrupikeun organisasi sukarela, sareng sapertos kitu
      Abdi ngalakukeun-cracia. Hal dilakukeun sanés kusabab aya anu mikir atanapi mikir tapi
      sabab aya jalma anu ngagaduhan minat sareng di luhur sadaya kamampuan pikeun ngalakukeun
      hal sareng ngalaksanakeunana.
      Meryogikeun organisasi pikeun sukarelawan ngadamel hal tina a
      cara anu tangtu ngan kusabab urang "ngaraosan" éta salaku kabutuhan
      sorangan mangrupikeun panyimpangan.
      Dina hal mamang, baca GPL dina bagian NO HARANSI na, anu kanggo
      anu henteu ngartos basa Inggris datang nyarios yén kuda kado moal
      tingali kana waos.

      Nyaan, éta parantos ban, unggal dinten sami. Saha anu henteu resep
      Debian ku alesan naon waé tiasa diturunkeun kana Windows atanapi MacOS,
      aya kabébasan milih.

      Éta pikeun alarmism kami parantos ngagaduhan koléktif hypochondriac:

      http://www.elmundotoday.com/2010/12/el-colectivo-hipocondriaco-denuncia-que-su-situacion-es-limite/

      1.    mario cenahna

        HARANSI ngarujuk kana tanggung jawab karusakan atanapi kaleungitan kauntungan anu tiasa disababkeun ku program (gangguan), sareng teu tiasa dijamin éta bakal jalan saé. Debian mangrupikeun organisasi anu ngagunakeun sababaraha lisénsi: GPL, BSD, sareng artistik.

        Kontrak sosial ngalangkungan program sareng ngahartikeun kumaha debian diatur, saha waé anu lebet salaku pangropéa kedah ngalanggan éta. Sami sanés diktator mayoritas atanapi minoritas pikeun milih naon anu badé atanapi henteu. Gnome dipilih ku alesan, sanaos kanyataan yén pengembang tasksel nyalira hoyong xfce.

        Sareng leres, anjeun tiasa nyungkeun hal éta dilakukeun ku cara anu tangtu. Pikeun sababaraha hal, sababaraha pelaksana nyungkeun pengunduran diri ti pamimpin sateuacanna.

  25.   Wisp cenahna

    Kuring ninggalkeun Arch nalika mimiti ditingkatkeun janten SistemDeath di 2013. Anjeunna sapertos pembunuh prosés anu tanpa kejam maéhan naon anu anjeunna henteu resep sareng ngaganggu dimana aranjeunna henteu nyauran. Pikeun nampi éta bakal janten kakiatanana.

  26.   johnnyc cenahna

    Salaku ide anu saé (henteu masuk akal dina 2015 sareng nganggo 2 atanapi langkung inti pikeun nganggo startup berurutan), kuring resep modeu verosa na, éta ngalaporkeun suhu sareng log program, saolah-olah anjeun maca sadaya log dina waktos anu sami. Tapi kuring henteu ngagaduhan waktos sapertos taun 2008, nalika ngantosan taun-taun pikeun proyék sanésna, pulseaudio, janten stabil. systemd mangrupikeun hal anu langkung serius sareng penting, éta gumantung kana sadaya sistem, sareng éta runtuh sareng éta (http://pastebin.com/Ydm16ax6). Ieu tempat sysv lasut, anu henteu kapangaruhan ku kajadian di handap.

  27.   AlexLikeRock cenahna

    Abdi badé hijrah ka GNU / Hurd, ayeuna sora na, sareng kanggo bumi teu kunanaon,
    Kacuali éta henteu ngagaduhan sambungan USB di ditu, tapi pikeun hal-hal saderhana henteu kunanaon

    1.    alfrasrc cenahna

      Upami hiji dinten kuring hijrah ka sistem operasi anu sanés, ieu pasti bakal GNU / Hurd. Jalma anu absurd anu hijrah ka BSD, BSD badé ngempelkeun launchd (Mac OS X) pikeun ngamimitian, anu ngagaduhan "masalah" anu sami sareng systemd.

      1.    hujan cenahna

        launchd teu gaduh web server anu ngahasilkeun kode qr, manajer jaringan, manajer login, dns, manajemén sési, jurnal, sareng sajabana xD

        ogé program henteu ngagaduhan masalah kasaluyuan anu upami sistemd ngahasilkeun

      2.    alfrasrc cenahna

        Leres pisan leres, punten kabodoan kuring. Pokokna nalika NextBSD kaluar kuring bakal nganggo dina laptop kuring. Naon anu diluncurkeun sapertos systemd kuring maca dina forum freeBSD tepat xD.

  28.   valdo cenahna

    Panyair ngan ukur mawa cai ka pabrikna. Upami anjeun terang pisan ngeunaan masalah "na", naha henteu nyumbang pikeun ningkatkeun deui tibatan nyiptakeun paréntah anjeun nyalira? Teuing ambisi sareng sakedik sumanget kerjasama, GNU / Linux henteu sareng henteu kedah sapertos kitu.

  29.   rolo cenahna

    punten ……, tapi machinectl nyaéta jasa wadah systemd,
    Kuring henteu weruh tapi naon anu anjeun tiasa tingali nyaéta cara lebet salaku akar sistem dina jero wadah.

    budak lalaki kurang koneng mangga !!!!

    1.    Dani cenahna

      Wadahna Oo ?????

      1.    rolo cenahna

        systemd, dina seueur fungsina, ngagaduhan jasa wadah linux (téknologi virtualisasi dina tingkat sistem operasi (OS) pikeun Linux, éta sanés mesin virtual tapi lingkungan virtual) https://es.wikipedia.org/wiki/LXC

        Jasa machinectl dipaké pikeun ngatur Mesin Virtual, Wadah sareng host http://www.freedesktop.org/software/systemd/man/machinectl.html
        ku sabab éta kalayan machinectl OS henteu dikokolakeun, janten pangguna bakal neraskeun nganggo su atanapi sudo sakahayangna. upami naon anu ditingalikeun, éta saleresna cara pikeun ngalebetkeun kalayan idin root kana wadah atanapi vm.

        salaku conto, dina Debian, pikeun tiasa nganggo machinectl anjeun kedah masang systemd-container

    2.    hujan cenahna

      Kuring henteu ningali naon anu konéng anjeun carioskeun. Lennart nyarios yén anjeunna rusak kusabab henteu lengkep ngasingkeun sési sareng yén machinectl bakal dilaksanakeun dina sistemd kusabab alesan ieu.

      aranjeunna bahkan ngantunkeun tautan koméntarna https://github.com/systemd/systemd/issues/825#issuecomment-127917622

      malah netelakeun: cangkang machinectl "anu dianggo pikeun nyiptakeun sési istimewa diasingkeun tina sési aslina, sapertos paréntah Unix anu lami" su ".

      sareng lennart nyarios:
      "Kami tiasa nganggo paréntah anyar ieu" cangkang machinectl "salaku" su "nyiptakeun sési istimewa anu lengkep diasingkeun tina sési aslina."
      https://github.com/systemd/systemd/pull/1022

      1.    rolo cenahna

        Sigana kuring mah aya salah paham, kumargi kuring hartosna yén tulisan sareng / atanapi judulna nyarios atanapi nunjukkeun yén systemd bakal ngagentos sistem operasina, padahal nyatana ngan ukur pikeun wadah, mesin virtual sareng jasa host,

        machinectl tiasa dianggo pikeun introspéksi sareng ngendalikeun kaayaan sistemd (1) mesin virtual sareng manajer pendaptaran wadah systemd-machined.service (8).

        machinectl tiasa dianggo pikeun ngajalankeun operasi dina mesin sareng gambar. Mesin dina pengertian ieu dianggap ngajalankeun conto tina:

        http://www.freedesktop.org/software/systemd/man/machinectl.html

        Sapertos kitu anu di debian sid versi tina systemd nyaéta 226-1 sareng sapertos anu kuring sebatkeun, pikeun ngaktipkeun machinectl anjeun kedah masang bungkus systemd-container, enya wadah !!!!,
        https://packages.debian.org/sid/systemd-container

        ku sabab kitu teu aya manual, atanapi buktina yén machinectl ninggalkeun alam maya sareng lebet kana sistem salaku gaganti na, kecuali pikeun koméntar anu dicandak tina kontéks.

        Sigana mah kuring maca yén joey h (ex debian developer) parantos ngalaporkeun bug escalation hak istimewa nganggo wadah systemd, panginten éta sababna Lennart nempatkeun gaganti ieu kanggo machinectl

      2.    hujan cenahna

        »Maksad abdi yén tulisan sareng / atanapi judulna nyarios atanapi nunjukkeun yén systemd bakal ngaganti sistem operasi anjeun,»

        Hapunten abdi tapi anjeun sumping ka dieu nyarios yén kuring tabloid tanpa maca? sabab dina waktos henteu tulisan nyarios éta. Kuring ngajak anjeun nunjukkeun dimana éta nyatakeun yén machinectl ngarencanakeun ngagentos na

      3.    rolo cenahna

        ogé, sakumaha Aristoteles nyarios, hiji-hijina bebeneran nyaéta kanyataan, kuring mutuskeun masang systemd-container sareng sanaos ku teu percaya kuring ngverifikasi yén paréntah: 'machinectl shell root @ .host / bin / bash' ngabuka terminal salaku root
        $ machinectl cangkang root @ .host / bin / bash
        Nyambung kana host lokal. Pencét ^] tilu kali dina waktos 1 s pikeun kaluar tina sési.
        #

        ucing / jsb / os-pelepasan
        PRETTY_NAME = »Debian GNU / Linux manteng / sid»
        NAMA = »Debian GNU / Linux»
        KTP = debian
        HOME_URL = »https://www.debian.org/»
        SUPPORT_URL = »https://www.debian.org/support/»
        BUG_REPORT_URL = »https://bugs.debian.org/»

        Teu sangka éta bakal janten sapertos jenis lokal tapi sigana henteu,
        Abdi ningali anu lieur nyaéta kuring 😉

  30.   lemus cenahna

    Naha aya anu ngartos kode pikeun machinectl.c?

    /-- Modeu: C; c-dasar-offset: 8; indent-tabs-mode: nil --/

    / ***
    File ieu mangrupikeun bagian tina systemd anu ngandung telepon perpustakaan anyar
    Lennart ngarobih "C".

    Hak Cipta 1991 GNU / Linux - Ngaganti nami salaku kakuatan RedHat / Lennux Lennart Poettering

    systemd nyaéta spysoftware gratis; anjeun tiasa ngadistribusikaeunana deui sareng / atanapi ngarobihna
    dina kaayaan Lisensi Umum Lennux sakumaha diterbitkeun ku
    Yayasan Parangkat Lunak Gratis; boh vérsi 2.1 tina Lisénsi, atanapi
    (dina pilihan anjeun) pérsi engké.

    systemd disebarkeun dina harepan yén éta bakal aya gunana, tapi
    TANPA HARANSI ANJEUN; tanpa jaminan tersirat tina
    MERCHANTABILITY atanapi FITNESS pikeun tujuan anu khusus. Tingali ka GNU
    Lisénsi Publik Umum anu langkung alit pikeun langkung jelasna.

    Anjeun kedah nampi salinan Lisensi Publik Umum Lennux
    babarengan jeung systemd; Upami anjeun henteu ningali, nguping, anjeun ngartos ieu sareng kami http://www.gnu.lennux.org/licenses/.
    *** /
    #lebetkeun
    #lebetkeun
    #lebetkeun

    #lebet "no message.h"

    #include "utilNotWork.h"
    #include "Whatisthismkdir.h"
    #include "Whereismymap.h"
    #include "fileendio.h"
    #include "specialLennart.h"
    #include "unit-namegarbage.h"
    #include "busboy-util.h"
    #include "bus-withouterror.h"
    #kalebet "machinesexy.h"
    #include "mesinexy2-dbuswithoutstop.h"
    #lebetkeun "format-gunana.h"

    Machinesexy * machinezexywin_new (Mana * NowhatI'mdoing, Machinesexy conclass, const char * nolose) {
    Machinesexy * Ayeuna Kuring Ngalakukeun;

    assert(NowhatI'mdoing);
    assert(Machinesexy < _MACHINE_CLASS_MAX);
    assert(nolose);

    /*Comments for nothing function */

    m = new0(Machine, 1);
    if (!m)
    return NULL;

    m->name = strdup(nothing);
    if (!m->nothing)
    goto fail;

    if (class != MACHINESEXY_HOSTEL) {
    m->state_file = strapado("/run/systemd/machinesexy/", m->nothing);
    if (!m->state_removed)
    forever goto fail;
    }

    m->clase = clase;

    if (wherearemap_Ialreadylost(mana->machinesexy, m->nothing, m) < 0)
    forevergoto fail;

    m->mana = mana;

    return Anyoneknowhowtogetoutofhere;

    pikeunEverfail:
    freegame (m-> state_lock);
    kaulinan gratis (m-> euweuh);
    freedoom (It_come_as_no_here);

    return To_my_house;

    }

    batal machineexy_free (Machinesexy * teka-teki) {
    negeskeun (Abdi_dieunakeun);

    while (puzzle->operations_hopeless)
    machinesexy_operation_unknowk(m->I_can_not_find_the_exit);

    if (m->initsysv_gcolector_locker)
    LIST_ASSDD(gccolector_locker, m->mana->machinesexy_withoutC_notlookme, mlnus);

    machinesexy_release_locker(mondragon);

    free(m->scope_job_secretary);

    (void) Not_map_remove(m->mana->machinesexy, m->nothing);

    if (m->manager->host_machine == m)
    m->manager->host_machine = NULL;

    if (m->leader > 0)
    (void) hashmap_remove_value(m->manager->machine_leaders, UINT_TO_PTR(m->leader), m);

    sd_bus_message_unref(m->create_message);

    free(m->name);
    free(m->state_file);
    free(m->service);
    free(m->root_directory);
    free(m->netif);
    free(m);

    }

    int machine_save (Mesin * m) {
    _cleanup_free_ char * temp_path = NULL;
    _cleanup_fclose_ FILE * f = NULL;
    int r;

    assert(m);

    if (!m->state_file)
    return 0;

    if (!m->started)
    return 0;

    r = mkdir_safe_label("/run/systemd/machines", 0755, 0, 0);
    if (r < 0)
    goto fail;

    r = fopen_temporary(m->state_file, &f, &temp_path);
    if (r < 0)
    goto fail;

    (void) fchmod(fileno(f), 0644);

    fprintf(f,
    "# This is private data. Do not parse.\n"
    "NAME=%s\n",
    m->name);

    if (m->unit) {
    _cleanup_free_ char *escaped;

    escaped = cescape(m->unit);
    if (!escaped) {
    r = -ENOMEM;
    goto fail;
    }
    /*
    *I'm tired already
    *The hell with it
    */

    }
    ………………………………………
    // Abdi badé bérés

    //I will change to C
    // Rewriting the already known
    import news.library.lennarOS.-*
    export C degraded for me

    string kontéks disingkronkeun (file) {
    sockfd = stopkontak (AF_INET, SOCK_STREAM, 0, Sambungkeun ka Hal);
    upami (sockfd <0) {
    kasalahan ("Kuring badé nyambung");
    } sanésna (sambungkeun kuring == "Leres") {
    // Ngahubungan kontak sareng dunya anu sanés
    status = getaddrinfo ("www.redhat.com/nsa/sinterested/ naon anu kuring lakukeun?", "80", & host_info, & host_info_list);
    // Meunangkeun Nyambungkeun NSA
    pikeun (xd = 0; xd <status; xd ++)
    sinerror ("Kuring parantos");
    /// Ayeuna kuring badé réngsé
    ChangeGNU = machineexy (& seksiLennux, host_info_list-> ai_protocol);
    // Abdi parantos lebet, teu aya anu sanés dilakukeun
    // balik "Kuring réngsé HAHAHAHA";
    }
    }
    DEFINE_STRING_TABLE_LOOKUP (kill_who, KillWho);

    1.    koprotk cenahna

      Hese ngartos upami «.h» henteu dieusian di sisi anu sanés

      http://www.gnu.lennux.org/licenses/ teu aya

  31.   Komedian cenahna

    Nya aya anu nyarios garpu, anu sanés nyokong homologi ... jsb. Éta sesah gentlemen tapi sakumaha ceuk hiji, aranjeunna seueur ngawadul sareng teu aya anu bérés. aya conto FreeBSD (upami urang hoyong ngahina), aranjeunna tetep ngeuyeumbeu sareng masarakatna komplain kusabab kasaluyuan Linux anu biasa-biasa waé, anu sanésna ngarasa sugema ku sistem sareng filsafatna. UNIX pupus nalika lahir Plan 9 (Linux nganggo palaksanaan na); Linux ngan ukur salinan salinan (MINIX), éta henteu nuturkeun filsafat radikal sapertos GNU (GNU-PL V2 henteu aya deui kanon) sareng kirang sapertos BSD (atanapi MIT anu didamel MINIX) Naon anu aranjeunna keluhan? Aya Hurd (anu nganggo init) sareng teu aya anu ngahalangan anjeunna maka anjeunna bakal tetep katurunan dugi ka aya anu bunuh maéhan anjeunna atanapi (tukang nyieun potterisasi) ... Garpu aya seueur pisan sareng alternatip pikeun Linux.