Ngatur gudang PPA di Ubuntu

¿Kunaon tambihan Repositori PPA upami urang parantos gaduh rébuan program nganggo Repository resmi Ubuntu?

File paket pribadi (Personal Package Archive, dina basa Inggris), ngijinkeun pamekar pikeun ngadistribusikaeun perangkat lunak sareng pembaruan sacara langsung pikeun pangguna Ubuntu tanpa kedah ngantosan repositori Ubuntu nyalira pikeun diperbarui.

Launchpad, situs anu nyayogikeun kaseueuran PPA anu sayogi, ngawangun binér sareng nyimpenna dina Repository khusus. Ieu ngandung harti yén pangguna Ubuntu tiasa masang bungkus ieu dina cara anu sami sakumaha aranjeunna biasa nga-install sésana aplikasi di Ubuntu, kalayan kauntungan tambahan yén aranjeunna bakal ngagaduhan apdet pangénggalna pikeun program-program ieu bahkan tiasa mendakan program anu henteu sayogi. di gudang resmi.

Kumaha carana masang Repository PPA

Hayu urang nyandak conto anu praktis. Upamana urang hoyong masang Shutter. Hal kahiji anu urang kedah terang nyaéta nami ngaidentifikasi PPA anu hoyong dipasang. Dina halaman Shutter PPA jelas yén pikeun nambihan Repository ieu kedah diémutan garis na ppa: jepret / ppa.

ppa

Pilihan 1: tina garis paréntah

Anu kedah dilakukeun nyaéta muka terminal sareng lebetkeun paréntah anu cocog pikeun nambihan PPA, ngapdet daptar paket, sareng masang program anu dipikahoyong (Shutter dina conto urang).

sudo add-apt-repository ppa: shutter / ppa sudo apt-get update sudo apt-get install shutter

Pilihan 2: ti Pusat Software

1.- Buka Pusat Software Ubuntu.

2.- édit > Asal usul Parangkat Lunak

3.-  Teras dina tab Software séjén, pencét Tambihkeun sareng lebetkeun garis PPA. Dina conto urang: ppa: jepret / ppa teras pencét dina narima.

sumber parangkat lunak

4. Pasang program anu dipikahoyong (teraskeun sareng conto urang, Shutter).

Kumaha carana miceun gudang PPA

Pilihan 1: angkat PPA tina garis paréntah

Nuturkeun conto urang ti Shutter:

sudo add-apt-repository --remove ppa:shutter/ppa

Jelas, garis ppa: jepret / ppa kedah diganti ku naon anu saluyu dina unggal kasus.

Pilihan 2: ti Pusat Software

1.- Buka Pusat Software Ubuntu.

2.- édit > Asal usul Parangkat Lunak

3.- Teras dina tab Software séjén, pencét Leungitkeun teras pencét dina narima.

Ati-ati: ieu bakal ngaleungitkeun PPA tina daptar bungkus tapi bungkus anu dipasang ngalangkungan PPA moal dicabut, tugas anu kedah dilakukeun ku tangan. Pikeun ngajadikeun otomatis prosés ieu, anu tiasa rumit pikeun sababaraha urang, aya alat sapertos PPA Purge atanapi Manajer Y-PPA.

Kumaha cara miceun PPA sareng paket masing-masing sacara otomatis

Pilihan 1: tina garis paréntah

PPA-Purge mangrupikeun skrip saderhana anu bakal ngaleungitkeun PPA sual ogé sadayana bungkus dipasang ti na.

1.- Masang PPA-Purge

sudo apt-get install ppa-purge

2.- Anggo PPA-Purge pikeun nyoplokkeun PPA. Nuturkeun conto urang:

sudo ppa-purge ppa:shutter/ppa

Pilihan 2: ngagunakeun YPPA

1.- Pasang Y-PPA:

sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/y-ppa-manager
sudo apt-get update
sudo apt-get install y-ppa-manager

2.- Cabut PPA anu dimaksud. Antarmuka grafis Y-PPA Manager sacara cukup intuitif pikeun terang naon anu kedah dilakukeun.

Kumaha nganonaktifkeun gudang PPA

Nganonaktifkeun PPA ngakibatkeun yén sistem moal nampi pembaruan tina PPA éta, tapi bungkusan anu dipasang sateuacana moal dihapus. Kauntungannana nganonaktipkeun PPA tibatan nyoplokkeun nyaéta langkung gampang pikeun ngaktipkeunana deui.

Pikeun nganonaktifkeun PPA:

1.- Buka Pusat Software Ubuntu.

2.- édit > Asal usul Parangkat Lunak

3.- Teras dina tab Software séjén, pupus centang kotak gigireun PPA anu dimaksud teras pencét narima.

Penting pikeun nganonaktipkeun kadua garis unggal PPA.

Dina cara nu sami, PPA ogé tiasa diaktipkeun deui.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

13 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Mordraug cenahna

    Tulisan anu saé (sapertos biasa) 😀

    Pikaresepeun pikeun maca anjeun Pablo ^^

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Nuhun Saito! Abdi kangen anjeun! Wilujeng tepang di dieu ...
      Surak! Paul.

  2.   Juan Carlos Senar cenahna

    Jelas pisan! Hatur nuhun.

  3.   Julián cenahna

    Pohara alus.

  4.   gambi cenahna

    YA ALLAH!! hatur nuhun pisan.
    Sakedik ide pikeun ngarengsekeun pituduh hébat ieu: naha anjeun parantos ngémutan program anu kalebetkeun kana distribusi nyalira atanapi yén Repository resmi ngagaduhan tapi ngan ukur pérsi kuno atanapi anu parantos dipasang?
    Salaku conto, kuring masang program torrent Azureus aka Vuze ti gudang resmi, sareng saatos nganggo éta sababaraha bulan sareng ngagaduhan file anu cekap sareng aktif kuring nyanghareupan dilema anu kuring henteu tiasa uninstall sareng kaleungitan sadaya padamelan éta sareng kuring diperyogikeun ngan ukur hiji alat anu sayogi dina versi pangénggalna yén Repository resmi ubunto teu acan diénggalan.
    Kuring pikir, kuring ngan ukur mikir, yén kuring junun ngalakukeun éta tapi éta mangrupikeun hal anu nyata sareng kuring henteu diajar atanapi ngartos kumaha kuring ngalakukeun éta

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Halo gambi! saleresna ... prosedur na bisi sami. Anjeun masang PPA, anjeun ngamutahirkeun daptar bungkus sareng nalika anjeun ningkatkeun éta bakal ngabéjaan yén aya versi anyar tina program (dina kasus anjeun, azureus) anu henteu sanés mangrupikeun anu sayogi dina ppa.
      Kuring miharep kuring jelas.
      Surak! Paul.

  5.   zytum cenahna

    Rupa, tapi kadang ppa khusus pikeun sebaran kalebet.
    Kuring gaduh masalah contona pembaruan Turpial 3.0. anu parantos kalebet kana http://ppa.launchpad.net/effie-jayx/turpial/ubuntu/dists/saucy/
    sedengkeun pusat perangkat lunak kuring museur ka perwira Olivia atanapi "raring" (kuring nganggo Linux Mint)
    Sakumaha kuring nunjukkeun yén file-file anu dihosting saucy, kuring henteu ngaunduh sareng masang program na.

  6.   lozanotux cenahna

    Mustahil pikeun ngajelaskeun na langkung saé! ... Poe ieu kuring bakal nyobian unggah Manajer YPPA anu ditarjamahkeun kana basa Spanyol dina 1 HANYA HUTANG 🙂 pasang DEB sareng éta waé, henteu raos ... éta kedahna pikeun jalma anu henteu terang kumaha nambihan PPA sareng masangna anjeun kedah nambihan PPA hihi. Tulisan anu saé pisan, éta bakal seueur. Salam!

  7.   ErKiyo cenahna

    Cinta blog ieu, Pablo! Desain anu saé sareng kontén praktis. Patarosan abdi difokuskeun kana Elementary OS sareng pakait persis sareng "Y PPA" sareng pusat perangkat lunak; Naha mungkin pamasangan anu munggaran bakal ngajantenkeun anu kadua henteu tiasa dianggo? Kuring nyobian ngamimitian sareng nopi,
    hatur nuhun

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      henteu, sigana mah henteu ...
      Teu aya ideu naon sababna, tapi saur kuring mah pusat perangkat lunak anu nyababkeun kasalahan.
      nangkeup! Paul.

  8.   Gambar placeholder Carlos Cifuentes cenahna

    Halaman anu saé pisan, éta sareng kuring bolu, nona sepuh tapi kuring masih nyerep naon anu anjeun ngajarkeun salian ti anu payun atanapi masihan koméntar.

    1.    Luigys toro cenahna

      Hatur nuhun pisan Carlos kana koméntar anjeun, teu acan telat diajar.

  9.   dannyxnumx cenahna

    Hatur nuhun pisan kana kontribusi anjeun, kuring énggal dina Linux sareng anjeun ngabantosan kuring langkung ngartos dunya anu saé ieu!